Dags att vrida fram klockan!

Så.. nu har jag vridit fram min klocka en timme så slipper jag göra det imorgon då jag vaknar. Jag menar, hur kul är det att vrida fram klockan och känna att man har förlorat en hel timme av morgonen!? :p På nåt sätt känns det inte lika illa att göra det nu, så nu är min klocka snart ett och jag ska lägga mig och läsa om bara en liten stund hade jag tänkt... :)

                                                                image70


Några sista ord från mig ikväll...
     Att leva nära Jesus är det bästa man kan göra. Det är det bästa jag kan göra. Utan Honom skulle jag vara tom på insidan och långt ifrån den person jag är idag. Jesus är det bästa som har hänt mig...


Snart är det sommarlov.

Idag är det lördag. Påsklovet är snart slut och på tisdag är det ännu en gång dags att släpa sig iväg till skolan.
     Först då de tankarna började poppa upp så kändes det tråkigt. Lovet är snart slut och skolan börjar igen, det är väl inte direkt något som man brukar jubla över. Men sen började jag tänka på att tiden mellan påsklovet och sommarlovet nog ändå är den bästa tiden under hela skolåret. Det blir ljusare och varmare, förväntan över att sommarlovet snart börjar finns där och ju närmare sommarlovet man kommer desto mindre brukar det vara att göra i skolan. Den där tiden mellan påsklovet och sommarlovet börjar på tisdag för mig, och det gör så att det inte känns så farligt att lovet snart är slut trots allt.
     Snart är det sommarlov. =)

Just nu lyser solen över ett Barknåre som ser ut att vilja välkomna våren anytime. Snön smälter mer och mer och snart får jag nog dra ner persiennerna eftersom solen om bara ett litet tag antagligen kommer att lysa rakt på datorn som står bredvid fönstret på ett litet runt bord.

Båda tjejerna är ute och njuter av solen och busar säkert en hel del, Gusten är uppe hos mig och har precis lagt sig i den gamla gröna soffan, mormor har börjat fixa med maten och morfar.. ja.. han är nere och gör God knows what.
     Själv sitter jag ju såklart här. :p Jag har inga direkta planer för dagen utan tänkte bara ta det lugnt och njuta av ledigheten och känlsan av att vara i Barknåre. Jag ska ta tid med Gud, läsa, sitta här och hänga lite, krama katterna, se lite på teve och kanske en del andra saker.
     The day has just begun...

image34

Guds godhet och världens lidanden!

Många gånger undrar människor hur det kan finnas en Gud som älskar oss och bryr sig om oss då det samtidigt finns så otroligt mycket lidande i världen. Det gäller allt ifrån barn som blir slagna av sina föräldrar till människor som svälter eller dör genom dödliga sjukdomar. Jag skulle kunna sitta här och skriva om så många lidanden så att det skulle ta mig hela dagen, så illa är det på den här planeten som tekniskt sett heter Tellus (dock ofta kallad jorden)...

Är det så att Gud vill lära oss något genom alla dessa lidanden? Vill Han kanske lära ett litet barn något genom att låta hans/hennes föräldrar slå honom/henne!? Eller vill Han lära oss något genom att vissa människor inte ens har mat för dagen eller kanske då någon som vi älskar dör i cancer!?
     Så tror jag att många vill förklara bort detta. Genom att säga att "Gud vet bäst" och att Han nog vill "lära oss något" och att vi blir ledsna för att vi "inte ser helheten så som Gud gör".
     Det tycker jag låter som en väldigt störd bild av Gud. Nyligen så dog en av mina bästa kompisars pappa i cancer, om Gud försökte lära henne eller någon annan något genom det så är det inte en Gud som jag vill tillhöra på något sätt. Den förklaringen håller jag alltså absolut inte med om.

Ondskan kommer inte från Gud. Gud sitter inte uppe i Himlen och sänder ut lite svält här, och några sjukdomar där och tänker att vi ska lära oss av det. Skulle Han göra så skulle det gå emot Hans godhet.
     Världen är just nu ett slagfält och det har den varit under en lång tid. Gud kommer med frälsning och godhet, Satan kommer med motsatsen och vi människor måste välja och alltför ofta väljer vi bort Gud. Världen har vänt sig bort från Gud i ett så stort omfång så att ondskan har världen i sitt våld och det blir bara värre dag för dag. Ondskan är inte rättvis och bryr sig inte ett skit om hur vi människor har det. Den slaktar allt och alla.
     Jesus övervann världen. Om allt lidande hade varit för att lära oss något så skulle Gud ha stridit med sig själv, men det gjorde Han inte, utan han stred mot sin fiende, Satan, som också är vår fiende (eller åtminstone borde vara). I Joh 16:33 säger Jesus: Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen. Jesus har också sagt att vi ska be: Ske din vilja på jorden liksom den sker i himlen (Matt 6:10). Det här betyder alltså att Guds vilja inte sker på jorden idag. Guds vilja sker i Himlen, men inte på jorden...

Jag vill avsluta med att skriva något som kan få inge hopp, hur dyster världsbilden än kan verka idag och inom den närmaste framtiden.
     Det är redan avgjort. Jesus övervann världen. Jesus vann segern då Han dog på korset. En dag tar den här tidsåldern slut - det kan gälla så kort tid som 15-20 år enligt många kristna - och då kommer lidandet ta slut.
     Jag pratar alltså om tidens slut och Jesu återkomst nu, men mer om det en annan gång...

Anette och Peter!

För en stund sen var Anette och Peter här och åt lunch och fikade med oss. För mig blev det dock frukost istället för lunch, hehe. Mormor hade inte tagit fram färskosten och baguette, så jag gick till kylskåpet direkt och tog fram färskosten och då fattade mormor vinken och tog fram baguette åt mig. Mmm, det är så underbart gott. Haha. :p
     Det var kul att träffa Anette och Peter igen, de är så härliga. =) Jag har förresten goda nyheter angående de - de ska också skaffa en blogg! De har redan en hemsida (www.jesusmissionen.com) men nu är en blogg på gång också. Roligt ju. Ni kan ju gissa vem de fick den idén ifrån..? ;)

Upp- och nerdag med skratt på slutet!

Idag har varit en upp- och nerdag. :p
      Först var det bra, sen var det tråkigt, sen var det dåligt, sen var det lycka, sen var det dåligt igen, sen var det tårar, sen var det tårar av skratt och nu känns det bra. Jae.. antar att det blir så ibland. :p

Jag vill tacka JP känner jag. So.. here goes... Tack, JP, för att du fick mig att gråta av skratt då jag innan var ledsen och antagligen inte speciellt rolig att prata med. Vissa msn-vänner är helt enkelt härliga som bara den, och humoristiska. =)
     Här kommer ett citat ur vårt msn-fönster. Känsliga läsare varnas - kristna har också humor!

Erica | faithhopelove.blogg.se säger:

Förstår ni inte att allt som kommer in i munnen går ner i magen och töms ut på avträdet?

JESUSCITAT!

JP säger:

hhaha

Erica | faithhopelove.blogg.se säger:

Fattar du vad kul man kan ha med Bibeln om man är riktigt flummig?

JP säger:

Folk måste haft svårt att tro hnom när han sa så

JP säger:

låter som om Jesus är frustrerad när han säger det där

JP säger:

"förstår ni inte!"

JP säger:

alla människorna ba : öhhh

Erica | faithhopelove.blogg.se säger:

 *skrattar så tårarna sprutar*

JP säger:

haha


Jesus gav allt för oss...

Gud är så otroligt god. Så underbar.
     Jesus gav allt för oss, för att Han älskar oss och vill ge oss liv. Oavsett vad vi har gjort så förlåter Han oss om vi kommer till Honom och ber om Hans förlåtelse. Wow. Det finns ingen som älskar oss så som Han gör.

Min eftermiddag har inte varit speciellt bra. :p Men genom att be, läsa Bibeln och tänka på hur underbar Jesus är och att Han gav allt - till och med sitt eget liv - för oss så känner jag mig.. lycklig.. fridfull.. glädjen liksom bara flödar över. Det spelar inte längre nån roll att praktiskt taget hela eftermiddagen blev fel och kass, det spelar ingen roll längre för jag har Jesus.

image69

Hund- och kattvakt!

Idag lyser solen ute. Jag blir så glad av sol. Snön ligger fortfarande vit på marken, men solen lyser iallafall och det känns så positivt och bra. =)

Uppsala. Det är vad som gäller för mormor och morfar idag. De åkte tidigt imorse innan jag ens hade gått upp ur sängen. Det här innebär att jag är hund- och kattvakt idag med allt vad det innebär.

image66  image67  image68

                 Gusten                                          Snuttan                                      Tindrah

Så här söta är de små busungarna! Min katt är tjejen längst till höger - Tindrah alltså! I just love these three little sweeties! They're awesome! <3
     Gusten och jag har varit ute på promenad nu på morgonen och katterna är ute och busar som vanligt. Snuttan kom in i typ fem minuter men sen ställde hon sig vid dörren och spann, hur kan man säga nej åt det liksom?!
     Den största utmaningen är att hålla Gusten borta från kattmaten, av nån anledning så älskar den hunden att äta kattmat och jag vill ju inte att han ska gå och äta upp tjejernas mat hela tiden. :p Jag gör som mormor och lägger ett lock över matskålen, nu medan de små brudarna är ute och busar alltså. Sen får de väl slåss om maten antar jag, mohaha. ;) Nejdå.. det finns mer i kylskåpet faktiskt... :p

Kalles färskost!

I lördags eller söndags nån gång så köpte mamma Kalles Färskost på tub, antar att hon ville testa ett nytt pålägg eller nåt. Hon köpte med naturell smak. Jag skulle testa det på en baguette till frukosten i söndags och det var sååå GOTT!!!
     Nu då jag ska äta macka så vill jag helst ha baguette med färskost till. Åh, vad det är GOTT. Sitter och äter det just nu faktiskt. Mmmm. =)

                                                                image65

Ikväll har jag förresten kollat på Lost igen. Det är så förvirrande just nu. :p Hoppas att man får svar på alla frågor snart, jag vill veta massa.. haha.. =)

Trött igår, stekt fisk idag!

Igårkväll var jag trött.
     Då jag skulle se en film på ettan somnade jag, filmen var inte så jättebra vilket kan ha varit en bidragande orsak. Det är så tråkigt då det blir så. Jag somnade runt elva nån gång tror jag och vaknade inte förrän framåt halv tre - i mormor och morfars rosa soffa. :p Sen då jag vaknade var jag av naturliga skäl inte trött längre, så då satte jag mig vid datorn till framåt halv fyra. Då var jag fortfarande inte trött så jag låg i sängen och läste till halv fem.
     Jae.. så kan det gå... :p

Gick upp sent idag, hehe. Inte alltför sent dock, det är ju ändå lov nu, så då kan man ligga länge. Gick upp halv tolv nån gång. Men ikväll ska jag lägga mig tidigare, no more vara vaken till halv fem, haha. =)

Nu åt jag middag för en stund sen. Mormor bjöd på stekt fisk, potatis och sås idag. Mums. Oftast då jag äter det så brukar jag tänka på att Jesus åt stekt fisk. Jag får alltså lika mat som Jesus åt. Haha.. låter jag som ett galet fan eller nåt nu!? :p Well, I'm a Jesus-junkie and proud of it too! Jag ääälskaaar Jesus!!! Hallelujah!! :D


Nu har jag klippt mig!

Imorse strax efter tio satte jag mig i bilen tillsammans med mormor och morfar för att åka in till Tierp några timmar. Mormor skulle till tandläkaren och sen skulle de handla och uträtta några ärenden, så då passade jag på att få skjuts fram och tillbaka för att vara med Anette ett tag. =)
    
Anette är en av mina äldre vänner, mammas kusin faktiskt. Vi blev vänner efter att jag hade blivit frälst. Hon tog kontakt med mig då hon fick veta det, innan visste jag knappt vem hon var ens. En cool grej var att hon kände från Gud att hon skulle be för mig innan jag blev frälst, så hon gjorde det och blev därför kanske lite extra glad då hon fick höra de underbara nyheterna. Hur som helst, den tjejen är awesome.

Då mormor och morfar hade lämnat av mig hemma hos Anette tog det inte lång tid innan Anette plockade fram saxen... Jo, det är sant, nu har jag klippt mig... :p Tror det blev ungefär 10 hela centimeter. Eftersom jag hade hår ända ner till midjan innan är skillnaden inte så jättestor, det märks inte så mycket, men det behövdes om vi säger så. :p

image64

Kam och sax behövdes tydligen, och såklart en skrattande Jesus i bakgrunden för att höja stämningen och humöret lite. =)


image63

Jag sitter och blir kammad och klippt av min egen personliga frisör... ;p

Anette hann knappt klippa klart innan det ringde på dörren och mormor och morfar kom för att joina oss för lunch. Några mackor och lite så kan ju vara bra för att höja energin lite sådär mitt på dagen. :p
     Mormor och morfar stack sen iväg igen, och jag och Anette satt och pratade ett tag, kollade på roliga kort i olika fotoalbum och slutligen åkte teven på med en video i...

Dagen har varit bra so far, och nu börjar det nog bli dags att gå ner en våning och vara lite social. Jag brukar alltid kolla på Deal or no deal på fyran med mormor och morfar då jag är här och inget annat händer. Vi har alltid så kul tillsammans då vi kollar på det, annars måste jag nog säga att vi inte har så många liknande intressen och då måste man ju verkligen ta till vara på teve-tittandet, lol. ;)
     Hur som helst.. social var det ja... =)

Tindrah luktade skog!

Idag då Tindrah kom in från sitt lilla äventyr ute kände man verkligen att hon hade varit ute i skogen. Hon luktade skog, det luktade riktigt gott om henne faktiskt. Och den lukten höll i sig bra länge. Jag luktade på henne för ett tag sen och märkte att det har gått bort nu, men lukten fanns kvar där flera timmar efteråt iallafall. =)

Jag älskar min lilla Tindrah Miriam Saga. (Ja, hon har två andranamn!) <3

Här kommer två bilder från Tindrahs tidigare äventyr ute i naturen.

image61

Tindrah står inne i häcken som omger mormor och morfars gård och tittar på något som hon tycker är intressant en bit bort.


image62

Här är mattes söta kisse uppe i ett äppelträd och tittar vant in i kameran. Hon är en riktig liten modell-katt efter alla foton som matte har tagit på henne.

Massa Barknåre, och lite Indien.

Åh. Det här är så underbart. Barknåre är en så underbar liten plats här på denna jord.


image59  image60

Den första bilden visar en del av utsikten från mitt sovrumsfönster, och den andra visar utsikten ut mot landsvägen (ett lantis-uttryck för ordet gata).

Tyvärr så är det inte lika snöfritt just nu som det var då jag tog de där bilderna. Marken är nu alldeles vit av snö och inatt var det över 18 minusgrader då det var som kallast. Jag har längtat efter våren så länge nu, ända sen i slutet på Januari, så det känns rätt snopet då den "riktiga" vintern kommer nu. Hoppas att den inte blir långvarig... :p
     Men oavsett väder så älskar jag den här lilla platsen där jag en gång växte upp.

Igår då jag kom hit på eftermiddagen och hade hunnit packa upp och krama tjejerna så bjöd mormor på fläskfilé och potatisgratäng med sallad till. Jag älskar hennes mat. Ärligt talat så tvivlar jag inte på att hon skulle kunna jobba som kock på restaurang, hehe. =)
     Senare på kvällen fikade vi och åt tårta, fram till dess var det en bra kväll. Sen blev jag så väldigt trött så jag somnade och sov i några timmar. Vaknade innan tolv och sen var jag uppe ganska sent, hm. :p Men jag klarade mig från att vända på dygnet imorse iallafall, so no harm done.

Imorse påmindes jag om en viss kväll på missionsresan i Indien för snart två år sen...
     Jag stod i duschen och lyssnade på lovsång som mormor hade knäppt på inne i köket där hon stod och stekte köttfärsbiffar som vi ska äta till middag senare idag. Då gick mina tankar till den där kvällen i Indien då jag och teamet precis hade kommit tillbaka till basen där vi bodde och strömmen gick. Jag hade tänkt duscha, men det blev ju helt kolmörkt och att duscha i mörkret är kanske ingen höjdare. Men jag fick stearinljus av nån, så jag fick duscha i skenet av stearinljus vilket var mysigt. Sen helt plötsligt tog någon fram gitarren och folk började sjunga lovsång ute i vardagsrummet. Det var verkligen otroligt mysigt. Det tänkte jag på imorse. =)


Barknåre - here I come!

Nu har jag, mormor och morfar kommit hem från kyrkan och jag har hunnit packa och krama mamma och allt annat som man bara måste göra innan man åker bort i över en vecka... :p
     Nu ska vi fika lite och sen bär det av till Barknåre ännu en gång. Jag älskar den lilla byn. :)

                                          image30
                                                             Barknåre - here I come!

Varför är Jesus den enda vägen?

Det finns antagligen lika många vägar för en människa att gå som det finns människor på jorden. Men det finns bara en väg som leder till Himlen och ett evigt liv tillsammans med Gud, den vägen är Jesus.

Varför är Jesus den enda vägen?
     Den frågan tror jag att ganska många kan ställa. Det finns så otroligt många vägar, varför skulle då bara en väg leda till Gud om Gud nu är en så älskande Gud som vi kristna säger att Han är?

För att svara på den frågan börjar jag från början - vid syndafallet då människan första gången vände sig bort från Gud och åt av den förbjudna frukten. Då kom synden in i världen tillsammans med sjukdom och lidande. Gud kan inte ha gemenskap med synd eftersom Han är helig, så konsekvensen av synden blev därför att människan blev skild från Gud och förlorade gemenskapen med Honom.
     I början var alla människor ett folk som alla talade samma språk. Några följde fortfarande Gud, medan de flesta levde ett liv utan Honom. Då de olika språken kom in i världen och mänskligheten som tidigare varit ett splittrades och spreds ut över världen kallade Gud en man, Abraham, som skulle bli stamfadern till ett folk (judarna) som sedan skulle leva nära Gud och som Messias, frälsaren som sedan skulle ge världen frälsning, skulle komma från...
     För att vi skulle få förlåtelse för våra synder en gång för alla behövdes någon som tog straffet åt oss. Någon som var utan synd själv. Ingen människa är utan synd, därför kom Jesus som den enda som hade makten att rädda oss från synden. Han gav sitt eget liv för oss. Han blev hånad, piskad, slagen, spottad på och tillslut korsfäst för vår skull, Han tog vårt straff. Han köpte oss fria och gav oss en möjlighet att få komma tillbaka till Gud, till gemenskapen med Honom. Det enda vi behöver göra är att ta emot Jesus som vår frälsare och därmed ta emot den förlåtelse som vi kan få endast genom Honom. Han är den enda vägen för att Han var den som tog vårt straff, Han och ingen annan. Utan Honom är vi lost.


Många tror naivt nog att alla glatt välkomnas in i Himlen då de dör. Men det är så långt ifrån verkligheten som man kan komma. Gud har gett oss en möjlighet att bli förlåtna då Han dog för oss för att ge oss liv. Dörren är öppen och bojorna har låsts upp, men vi måste själva ta av bojorna och gå ut genom dörren och leva för Honom som har befriat oss.

Joh 14:6.
Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."

      image56      image12

                                                    ONE WAY! JESUS!


Mysa-framför-teven-dag.

Hello, folks! =)
     Idag är det lördag och jag ska alldeles strax sätta mig framför teven och kolla på inspelade Days-avsnitt. Det blir alltså en riktig mysa-framför-teven-dag för mig idag. Det ska bli härligt...

Guds underbarhet och en film.

Det var underbart idag i kyrkan. Jag inser att det eventuellt låter som jag upprepar det jag skrev igårkväll, men faktum är att det var underbart idag i kyrkan. Det är helt enkelt det bäst beskrivande ordet. :)
     Idag predikade Daniel och vi hade mycket bön och lovsång. Ett gäng från Småland ledde den mesta av lovsången idag och de var så härliga. Jag bara satt/stod där och verkligen njöt av lovsången till Gud och känslan av att vara nära Honom. Det finns ingen annan som är så underbar som Gud är. Så om du tänker på den mest underbara person du känner, lägger till 10.000 gånger mer underbarhet så är du delvis inne på hur underbar Gud är. Men bara delvis, för man kan nog aldrig riktigt förstå helt, Han är för stor för det. Han är för underbar för det.

Nu ska jag snart kolla på The Passion of The Christ med mamma. Jag frågade henne om hon ville se ett verklighetsbaserat drama om en medelålders man som blev oskyldigt dömd för ett brott. Det ville hon. Det ska bli kul att se hennes min då hon ser vilken film det är, haha.
     Den filmen passar ju lite extra bra att se på just idag eftersom det var idag, på långfredagen, som Jesus dog för oss på korset. Han offrade allt för oss, Han offrade sitt liv för oss.

Imorgon funderar jag på att skriva ett inlägg i kategorin Undervisning från Bibeln. Känner att jag har inspiration till det, så kolla tillbaka då för att se om det blev av eller inte... :)

Ännu en dag...

Så har ännu en ny dag börjat och snön ligger vit på marken över ett kallt Gävle.
     Snart ska jag sätta mig framför teven och kolla på Prinsen av Egypten på fyran och äta frukost. Jag älskar den filmen. Det är en tecknad film baserad på Bibeln, den handlar om då Mose ledde Israels folk ut ur Egypten.
     Senare idag ska jag till kyrkan och sen ikväll blir det nog lite mer tevetittande och så.

Hallelujah.

Hallelujah. Jag kom hem från kyrkan för ett litet tag sen nu, och det var så underbart att få vara där och mötet var underbart och allt var så underbart.
     Lovsångsteamet sjöng kärlekssånger till Jesus och vi prisade Honom för vad Han har gjort för oss på korset, Daniel och Ove (två av pastorerna) pratade och bad lite, Ove predikade, vi hade nattvard och förbön.
     Jag älskar att vara i kyrkan. Jag älskar att prisa Jesus. Jag älskar Jesus. =)

image2

         This, my friend, He did for YOU.

Mysig morgon och planer för lovet!

Godmorgon! Åh, vad skönt det är med lov! =)
    
Jag känner mig utvilad. Vaknade till och med flera gånger innan klockan ringde och kände mig någorlunda pigg och riktigt glad av solen som lyste in genom fönstret. Gick upp nio och gick omkring och segade i pyjamasen ett bra tag, det är så härligt att få göra det ibland, no stress liksom. =) Jag pratade i telefon, tog en lång och varm dusch och inte förrän alldeles nyligen åt jag frukost. Såna här mornar är så mysiga... =)

image58

Lov är något underbart. =)
    
Planerna är att jag ska vara hemma till på söndag och gå på lite möten i kyrkan, ta det lugnt, kolla på de senaste Days-avsnitten och krama om mamsen lite. Sen på söndag åker jag till Barknåre och stannar där till måndag (den 31:a alltså), eventuellt så kommer Diana dit och hänger med mig några dagar med, så det ska bli kul. På tisdag åker jag till Tierp en sväng över dagen och träffar Anette. Så jag gissar på att det blir ett kul lov. 1,5 veckas ledighet... Det är nice det...

    image54    image30

         Först blir det möten i kyrkan och sen bär det av till Barknåre... =)

Jag har lov nu.

Så har ännu en dag gått...
     Idag var jag i skolan redan 08.30 för att skriva matteprov tillsammans med en halv aula av elever som nervöst väntade på att proven skulle delas ut. Det var faktiskt nära att jag inte hann dit i tid eftersom bussen imorse var väldigt försenad, men som tur var kom jag inflåsande i aulan med jacka och allt på mig fem minuter i halv. Tänkte att det var onödigt att gå förbi skåpet då jag kände mig så stressad som jag gjorde då jag ändå hade pennfodralet och miniräknaren i väskan. :p Hur som helst så kändes det som om provet gick bra, vilket jag är glad för. :)
    
Efter att nöjd ha lämnat in provet gick jag till gymet och styrketränade för att få något att göra innan italienska-lektionen skulle börja över en timme senare. Det skulle egentligen ha varit dagens första (och enda) lektion för mig, så det blev en ovanligt tidig morgon idag. Kanske det kan vara förklaringen till varför jag har varit lite trött nu på kvällen, hm. :p

Imorgon börjar lovet för många. Det skulle det egentligen ha gjort för mig med. Men eftersom jag inte har nån lektion imorgon så skulle man kunna säga att jag har lov redan nu. Det är en skön känsla.
     Jag fick förresten en till tid av studievägledaren efter lovet, så jag fick välja vilken som passade bäst, jag valde den efter lovet eftersom råkade ha rast just då, hehe. Dock en väldigt kort rast. Men hon har inte svarat på mailet jag skickade så jag antar att det räcker med att jag kommer 10 minuter då. Alltså behöver jag inte åka in till skolan överhuvudtaget imorgon. :)

Nu ska jag snart kolla på Lost. Och sen House som jag spelade in igårkväll eftersom jag och mamma såg en film då istället. Senare ikväll, framåt tolv nån gång, tänkte jag kolla på Medical Investigation. Började kolla på det förut, men sen slutade jag av nån anledning, kanske för att det var sent eller nåt, jag kommer inte ihåg riktigt.
     Hur som helst så tänkte jag mysa massa framför teven ikväll och bara slappna av. :)

image57

Snart är det lov.

Nu längtar jag inte till torsdag längre. Jag längtar till onsdag. Jag längtar till imorgon.
     Mohaha. Imorse på mattelektionen påpekade några att det var dumt att vi skulle ha matte på torsdag eftersom vi har prov på onsdag, imorgon alltså. Läraren höll med, hehe. Vi har egentligen inte matte på onsdagar, utan någon har bestämt att vi ska ha prov då ändå, antagligen för att alla Matte B-grupper ska ha prov samtidigt. :p Hur som helst så blir det ingen matte på torsdag. Skulle egentligen till gymet då, men dit går jag nog imorgon istället så att jag får något att göra mellan matteprovet och italienskan. Det här innebär att jag är ledig på torsdag, yesss! Dock har jag en tid med studievägledaren då, men det går säkert att ändra hoppas jag... :p
     Snart är det imorgon. Hehe. Snart är det lov.

Har slutat för dagen nu och sitter hemma och segar lite. Är nog en bra idé att plugga lite matte sen också kanske, ett tag iallafall, det mesta lär man sig ju trots allt på lektionerna och inte hemma dagen innan. :p

Solen börjar skina igenom molnen nu förresten. Imorse snöade det här, stora vita flingor föll ner på marken och det blev alldeles vitt. Nu ser det ut som om det antagligen kommer att smälta snart. :)
     Jag vill ha vår. Har velat det länge nu, haha. ;p

Nu längtar jag till torsdag.

Jag känner mig lite trött idag. Har till och med sovit lite nu på kvällen. :p
     Men annars så har det varit en helt okej dag faktiskt. Har varit i skolan och haft ännu en fotolektion där min grupp var i mörkrummet och framkallade våra filmrullar, sen hann jag kopiera två bilder också, it was nice. Kom hem strax innan halv sex och åt middag och sen dess har det varit bön, bibelläsning och en liten tupplur som har gällt för min del.

Förra veckan längtade jag till fredag. Den här veckan längtar jag till torsdag. Då har jag fått matteprovet gjort, som vi har på onsdag, plus att påsklovet börjar då. En och en halv veckas ledighet. :)
    
Hoppas att den här veckan går lika fort som den förra gjorde. :p

Ska snart kolla på film nu. Sen går jag nog och lägger mig, så godnatt allihopa. :p

ONE WAY! JESUS!

Så var det återigen dags för ett nytt Veckans Citat. :)

Den här veckan kommer citatet från en lovsång. One Way med Hillsong. I refrängen sjunger de ONE WAY! JESUS! och det blir mitt citat den här veckan.

Det finns bara en väg som leder till Gud. Det finns bara en väg som leder till Himlen. Det finns bara en väg som leder till evigt liv. Den vägen är Jesus.
     Oavsett vem du är, vad du har gjort tidigare i livet och vad du kommer att göra i framtiden så gäller det här dig också. Det går inte att komma ifrån. Därför måste du göra ett val, du måste säga JA eller NEJ till Jesus. Han är den enda vägen. One way. Jesus.

                     image56

                              The one and only way - Jesus Christ.

Jag tänkte tidigare att det skulle vara kul om ni som läser kunde få höra låtarna som jag har tagit citat ur. Nu har jag hittat flera klipp med den här låten, så jag lägger in ett av de här så kan ni lyssna... :)

               

En snabb vecka!

Hela den här veckan har gått fort. Först gick måndag till torsdag fort, vilket jag bara var väldigt glad för och verkligen uppskattade. Sen gick även helgen fort och nu sitter jag här och tänker på att det redan är söndagkväll och att det här har varit en snabb vecka.
     Ibland undrar jag hur det är med tidsuppfattningar egentligen. Som jag skrev så har veckan gått fort. Då borde ju det betyda att t ex provet som jag gjorde i fredags och finalen i Melodifestivalen som jag såg igårkväll borde kännas som något som hände nyligen. Eller har jag helt fel nu!? För det känns som om det var ett bra tag sen. Fast är det kanske så att om tiden går fort så upplever man att saker som hände t ex dagen innan känns som flera veckor sen. Fast så borde man väl känna om man tycker att tiden segar sig fram!?
    
Lite tankar från mig en söndagskväll i mitten på mars... :p

Det är ju viktigt att leva nu. Alltså att inte glömma bort att leva idag.
     Ändå kommer jag ofta på mig själv med att längta, med att ha en stark längtan. Det är lite det som håller igång mig nu då saker ibland har känts lite jobbigt. Jag längtar till att få gå bibelskola, åka ut i världen som missionär, gifta mig someday och slutligen få spendera en evighet med Jesus. Så att tiden går fort nu, det är jag nog glad för faktiskt. :)

image55

En helt vanlig dag i kyrkan!

Idag strax efter nio hoppade jag in mormor och morfars bil. Färden från Barknåre slutade hemma hos mig i Gävle ungefär en timme senare.

På schemat för dagen stod kyrkan. Jag packade upp och sen gick vi till bussen och åkte in till stan. Korskyrkan ligger nära och bra, det tar bara fem minuter att gå från stan. It's perfect.
     Idag var det en helt vanlig dag i kyrkan. Innan mötesledaren gick fram var det livligt och människor pratade och skrattade i väntan på att mötet skulle börja. Då en av pastorerna, Daniel, som idag var mötesledare gick upp på scenen och tog mikrofonen tystnade sorlet. Vi började med att be järnet och sen tog vi en lovsång innan vi skulle ha barnvälsignelse och välkomna två nya medlemmar in i församlingen. Lovsången idag var så underbar. Eller, det var väl inte lovsången i sig, det var Guds närvaro som var underbar. Det var underbart att bara få stå där och känna att Gud är nära. Och det var uppenbart att det inte bara var jag som kände det, för pastorn som skulle predika idag, Göran, gick upp på scenen då vi hade haft ungefär så många lovsånger som vi brukar ha innan predikan och ville att vi skulle fortsätta sjunga ett tag till eftersom Guds Ande var där. Jag stod där och kände mig alldeles svag i benen och ville att den underbara stunden aldrig skulle ta slut. Men då Göran tillslut började predika kände jag att jag kunde sitta och lyssna på honom i flera timmar, det var så intressant och jag tog som vanligt anteckningar. Kort sagt så handlade det om helgelse idag. Efter predikan hade vi ännu mer lovsång, plus att det då fanns tillfälle att gå fram till förbön om man ville det. Jag gick fram med mormor och morfar. Killen som bad för mig sa något om att den Helige Ande var så stark över mig, och det kändes verkligen. Hallelujah, vad underbart det var! Jag var alldeles hög på Jesus! Jag hade kunnat stanna kvar i kyrkan och prisa Gud hela dagen, men långa möten brukar vi inte ha, hehe. =)

image54

Nu har mormor, morfar och Gurkan börjat sin resa hem till Barknåre och här sitter jag och.. jae.. gissa vad.. lyssnar på lovsång...

Final i Melodifestivalen!!!

Ikväll gällde det. Jättemånga människor befann sig antingen på plats i Globen eller hemma i tevesoffan. Det var final i Melodifestivalen 2008.
     Själv satt jag i en ljusrosa soffa på andra våningen i en villa i den lilla byn Barknåre som någon satte på kartan i norra Uppland nära havet. Cola, chips, en mobiltelefon, en hund och en mormor var sällskapet för kvällen. Det var mysigt, spännande, nervöst, svettigt men samtidigt väldigt roligt. Det här händer ju trots allt bara en gång om året.
     Jag ringde och röstade tre gångerSanna Nielsen, men Charlotte Perelli vann iallafall. Hm. Det känns riktigt surt kan jag säga. Jag gillade Charlotte väldigt mycket också, men - det var trots allt Sanna som svenska folket i slutändan gav den högsta poängen och det gör mig sur. Den vi ville skicka till Belgrad kom tvåa på grund av en jury - skiiit!!! SKIPPA JURYN!!! Ibland kan de förstöra för oss som ringer och röstar, och i år var ett sånt tillfälle...

För er som är nyfikna så är det här min egen lilla lista. Så här ville jag att kvällen skulle sluta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Sanna Nielsen - Empty Room
     Wow.
Den här låten gav mig rysningar. Jag fick till och med tårar i ögonen då hon sjöng den, det här var den låt som berörde mig mest av alla 32 bidragen i år. Om den skulle ha vunnit och berört folk ute i Europa lika mycket som den berörde mig så skulle Sverige ha vunnit hela skiten därborta i Belgrad...

2. Charlotte Perelli - Hero
    
En grym låt. Den är stark och otroligt bra. Jag gillar den verkligen.

3. Amy Diamond - Thank You
    
Asbra, den här låten är grym.

4. Rongedal - Just A Minute
    
Ja.. what can I say!? It takes just a  minute to like them... ;)

5. Sibel - That's Where I'll Go
     En väldigt bra låt. Vacker.

6. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va
    
Yeah. Bra låt. Den liksom fastnar i huvudet efter ett tag.

7. Frida feat. Headline - Upp o hoppa
    
Den här låten blir man glad av. Den påminner om hur viktigt det är att fånga dagen och leva livet. :)

8.
BWO - Lay Your Love On Me
    
Låten kändes väl okej, men absolut inte mer än så. Alexander Bard såg väldigt rolig ut. Betyget blir i slutändan att det inte var så himla bra.

9. Christer Sjögren - I Love Europe
    
Njae. Den här låten gillade jag verkligen inte.

10. Nordman - I lågornas sken
    
Häxor. Onda makter. Nej tack. Det tycker inte jag ska framställas som coolt. För den känsla jag får av låten var att det skulle vara grymt att vara häxa och att folk borde acceptera det som något som är bra. Jag vill inte bränna häxor på bål, men jag vill inte framställa det som bra heller. Så även om jag tycker att Nordman kan vara riktigt bra ibland så gör låtens budskap så att de hamnar längst ner på min lista... Jag gick och kramade min katt då de uppträdde... :p

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vill avsluta med att säga att jag faktiskt tittade efter min kompis då pressen stod framme vid scenen och fotograferade Charlotte Perelli. Jag såg henne dock inte, haha. Hon är nämligen press där ikväll för en radiostation och jag är så stolt över henne att hon har kommit så långt i sin dröm med att få jobba i musiksammanhang. Hon är grym och vill ni så gå in och läs hennes blogg om kvällen på http://gdschlager.webblogg.se där hon bloggar för Gävle Dagblad.

Ha en bra kväll, folks, så skrivs vi snart igen!

Godmorgon världen...

Godmorgon, världen... :)

Imorse vaknade jag redan halv åtta, sen somnade jag om och vaknade av att väckarklockan på mobilen började tjuta runt nio. Jag kände mig utvilad och glad, en underbar känsla.
     Jag låg kvar i sängen och njöt av att det är lördagsmorgon fram till halv tio och sen gick jag upp och hade tid med Gud innan jag gick ner och åt frukost. Jag åt upp det som var kvar av smörgåstårtan tillsammans med mormor och morfar. Är alltså inte lika mätt längre nu, hahaha. ;p

At the moment sitter jag här i mitt rum med Gurkan som sällskap och lyssnar på lovsång från olika kristna band på MySpace. Några band har blivit vän med mig där och de rockar så mycket så jag kan sitta och lyssna nästan hur länge som helst. :)

image52 image53

Härliga Gusten (ibland kallad Gurkan)!
På den första bilden är han härligt sommarklippt. Bara några månader kvar tills det är dags att åka till hundfrissan nästa gång och cutta av det mesta av håret. =)

Godnatt!

Ooops. Jag somnade visst på soffan. =/
     Det märks att jag är en aning trött efter den här veckan. Fast det känns som om jag har all rätt att vara det för en gång skull. Jag har varit i skolan hela veckan, tränat, pluggat mer än vanligt, shoppat och en hel del annat. Nu behöver jag nog få sova ut lite. Så därför tänkte jag gå och lägga mig nu, i sängen alltså... :p

Godnatt, folks! =)

                                         image6    Sleepy Ekz... :p

Nu är jag i Barknåre...

Nu har jag anlänt till Barknåre. Kom hit strax innan fyra.

Det första jag gjorde var att ge Tindrah en stor kram, min söta lilla kisse. Hon är mattes lilla bäbis. =)

Sen fick morfar sina presenter.
     Han fick en söt magnet som jag hittade på Bokia, en chokladask och en kortärmad tröja från HM. Han blev glad. Och jag blev glad. Det är så otroligt kul att ge presenter åt andra och se hur glada de blir, I love it. :)

Till middag åt vi smörgåstårta. Och oj vad jag blev mätt. Jag vill nog inte äta nåt på flera dagar känns det som. Urk. Alltså det är verkligen så att man vill knäppa upp gylfen och lägga sig ner nästan.. haha.. :p

Ska kolla på teve med mormor ett tag nu.. och vila magen.. kan inte fatta att jag blev så himla proppmätt... =/

Resultatet på latinprovet.. haha..!

Nu har jag gjort latinprovet. Puh.
    
Maxpoängen var 25, för godkänt behövde man få 15 och gissa vad jag fick, folks? Jo.. jag fick 14. Haha. Jag undrade om läraren kunde rätta innan jag gick eftersom jag var sist kvar, det gjorde han, och jag fick 14 poäng. DOH! Som tur är var läraren schyst så jag behöver inte göra om provet utan fick "godkänt". Så nu har jag ett G i Latin A. Det känns underbart att vara klar med den kursen. :)

Innan jag åkte hem köpte jag rosor åt morfar på torget. Tio röda rosor.
     Då jag kom hem skyndade jag mig först att fixa iordning presenterna och lägga i kortet i rosbuketten. Strax efter ringde det på dörren, de var tidiga. Morfar blev överraskad med rosor och ett kort, resten ska han få då vi kommer hem till de. Nu ska vi åka, de väntar på mig, hehe... =)

Roliga kommentarer på italienskan!

Sitter i skolan nu. Det är lunch. Fast istället för att gå och äta så sitter jag här vid datorn och skriver blogg igen, jag åt frukost för bara två timmar sen så jag är inte hungrig än, äter lite då jag kommer hem istället. :p

På bussen på väg in till stan träffade jag en gammal klasskompis som jag gick med hela grundskolan. Vi hade inte pratat på hur länge som helst, så det var ju kul.
     I skolan var det italienska som gällde. Vi såg en kort film, gjorde läxförhöret, gick igenom läxan till på tisdag och gjorde en övning i boken. Vår italienskalärare, Mario, är lite rolig, så han började prata om hur nyttiga och miljövänliga ärtor är, haha, kommer inte ens ihåg hur vi kom in på det. Men jag var väldigt snabb att skicka ett sms till Diana, som jag kopplar ihop med ärtor efter den lilla incidenten hemma hos mig förut. Läraren berättade också att en blev biten av en åsna då han var åtta år, hehe. Vi har alltså glosan åsna (asino) till på tisdag, lol. ;p
    
Sprang på latinläraren Ingvar efter lektionen, och det visar sig att hela klassen ska ha prov idag och inte bara jag, så jag får vänta till ett, hehe. Sen är latinkursen slut för min del under förutsättning att provet går bra. :) Nu är jag inte lika nervös längre, jag fick annat att tänka på då jag träffade den gamla klasskompisen och satt på italienskan och flinade åt lärarens kommentarer... Hehe... =)

Latin, latin, latin.

Fredag. Äntligen. =)
     Ska snart åka till skolan nu. Tänkte bara skriva lite här först. Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför provet idag. Just nu vill jag bara få det gjort så fort som möjligt, jag vill att Latin A ska vara över för min del. Jag funderar till och med på att gå till läraren efter italienskan och fråga om jag får göra provet , istället för på latinlektionen efter lunchen. Jag menar, jag antar att jag inte får sitta inne i klassrummet i vilket fall som helst. Iallafall inte om de har nån sorts genomgång, haha. :p

Nu tänkte jag försöka se hur mycket jag hinner fixa med packningen innan jag måste gå om typ 5-10 minuter. :)

Fredag imorgon!

Nu är det torsdagkväll. Det betyder att det är fredag imorgon. Den dag som jag har längtat till hela den här veckan. Det känns som att den här veckan har gått fort, det känns bra och nu är helgen snart här med allt vad den innehåller. Barknåre, gratulation av morfar, final i Melodifestivalen, tid med katterna och Gurkan, kyrkan och kanske något mer oväntat kul. Helt enkelt helg:)

Idag har jag kollat igenom latinet till imorgon och det känns som om det kommer att gå bra. Jag får nog G iallafall, och det blir jag väldigt nöjd med isåfall. Det kommer att kännas så bra att få det där provet gjort. :p

Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt tänkte jag. :)

Min dag so far...

Imorse gick solen upp bakom molnen i ett Gävle där snöblandat regn föll ner över staden...

Jag satt med Bibeln, bibelläsningsplanen och understrykningspennorna vid frukostbordet idag, istället för den vanliga platsen i soffan eller sängen. Detta kan bara betyda två saker. Antingen så var jag så hungrig så att jag antagligen skulle ha svimmat om jag inte fick något i mig, eller så var jag väldigt försenad...
     Om du gissade på det sista alternativet så gissade du rätt. Jag var försenad. Var ganska seg att gå upp imorse, trots att jag faktiskt för en gång skull hade gått och lagt mig en någorlunda okej tid. Hur som helst så fick jag i mig både filmjölk och Cheerios och min andliga frukost, så jag ska inte klaga över det. =)

Jag hann precis med bussen till stan och kom tack vare det i tid till matten, ingen skada skett med andra ord. :p Jag repeterade inför provet nästa vecka på matten och gick sen till gymet och körde styrketräning innan jag åkte hem igen och duschade och käkade lunch framför teven.

Så har min dag varit so far... =)

Shopping och pepparkakor med Kakan!

Idag efter skolan träffade jag Kakan på stan. Det var shopping som gällde, åtminstone för mig som skulle köpa födelsedagspresenter åt morfar som jag ska träffa på fredag. Så jag var den som köpte saker och Kakan var den som fick hjälpa till som smakråd. Han gav bra råd med. :)
     Efter att ha kollat runt på stan i ungefär en timme tog vi bussen hem till mig och åt mackor med juice och glodde på teve ett tag. Det blev även några pepparkakor uppätna, haha, så här i mitten på mars liksom. :p Visade honom lite foton också, och han kommenterade med att jag är en bra fotograf, gissa om jag blev glad då. Alltid kul att höra att folk gillar det man gör ju. =)

Nu är klockan snart fyra och jag ska försöka plugga lite mer idag. Men först ska jag ta tid med Gud, brukar egentligen göra det efter maten, men jag kan inte hålla mig ända till dess, haha. Så plugga får jag göra sen. :)

Ha en bra dag, folks!

I Guds närhet.

Jag älskar att vara i Guds närhet.
    
Jag älskar känslan av att vara riktigt nära Gud, av att känna att jag omsluts av Hans kärlek och nåd. Jag älskar Gud. Det finns ingen som är så underbar som Han är.

Min tisdag...

Back home again. Ännu en skoldag har gått till ända. :p
     Idag är planen att jag ska plugga latin och även en del matte. Så jag får försöka motivera mig själv till att göra det. Speciellt latin eftersom det provet är redan nu på fredag. Sen ska jag även kolla lite på teve, hänga vid datorn, ta tid med Gud och kanske läsa lite. Så ser min tisdag ut... :)

                               image17   / Ekz

Ballonger i fågelboet och kottar på fönstret!

GÄSP. Imorse vaknade jag och gick upp tidigare än vad jag är van vid. Gick upp redan innan sju. Skolan börjar 08.30 idag, veckans tidigaste dag för mig med andra ord. :p

Jag pratade med mormor och morfar innan jag ens gick upp ur sängen. För er som har missat det så fyller min underbara morfar 80 år idag. Mormor berättade att hennes bror (som de bor granne med) hade varit på deras gård halv fem och satt upp ballonger i fågelboet och kastat kottar på fönstret, typiskt födelsedagsbus från honom med andra ord. Haha. Sen så hade han satt upp en skylt nere vid vägen där det stod "Torsten 80 år! TUTA HÄR!".. hahaha.. det är inte första gången han gör så. Alltså, det är ju såklart första gången som morfar fyller 80, men både mormor och morfar har varit med om detta vid hans tidigare födelsedagsbus. Hahaha. :)
    
En kul grej att berätta så här på morgonen bara tänkte jag. Hehe. ;p

Bön på bussen och i gatuhörnen!

Idag tänkte jag på en sak. En sak som jag har reflekterat över några gånger tidigare.
     Jag tänkte på hur underbart det skulle vara om människor älskade Jesus och hungrade efter Honom. Jag tänkte på hur det skulle vara om man då en helt vanlig dag på väg till skolan steg på bussen och människor satt och bad och lovsjöng Gud. Om folk stod i gatuhörnen och bad tillsammans och prisade Gud av hela hjärtat. En sån värld skulle jag vilja leva i, det skulle vara något av en perfekt värld, det skulle vara en glimt av en perfekt värld...
     Drömma kan man ju alltid iallafall. Det är en dröm för mig, att få leva i en sån värld. Men jag antar att jag får vänta till Himlen med det. Där kommer alla att älska Jesus och prisa Honom, det kommer att vara en perfekt värld där Gud regerar...

image51   Min bön är att alla ska se vem Jesus verkligen är och prisa Honom för vad Han har gjort för oss människor. Han älskade oss så mycket så att Han dog för vår skull...

Diana kom förresten inte. Hm. Hon skulle köpa Androlas singel på stan och skulle köpa en åt mig med eftersom mamma inte hittade den tidigare då hon skulle köpa den åt mig. Sen skulle hon komma hit. Men hon hittade inte heller singeln och åkte hem istället. Hoppas att den dyker upp i affärerna snart... :p
    
Så nu blir det lite latinplugg... :|

Dagens fotolektion.

14.10 började den - dagens fotolektion.
     Idag skulle vi visa våra bilder som vi har framkallat och kopierat och prata om de. Det var faktiskt kul. Vi satte ihop några bänkar och satt runt de och sen fick man lägga ut sina bilder på bordet och visa upp de och prata om de. Det roligaste var såklart att visa upp sina egna, hehe, men det var också kul att se de andras vackra bilder. :)

Nu har kommit hem och tänkte plugga lite latin. Men det blev ändrade planer, så jag tar tid med Gud nu och äter sen eftersom Diana ska kika förbi senare. Så latinplugget får vänta till.. jae.. senare ikväll eller imorgon. Men.. en positiv sak var att jag såg på pappret där det står vad man ska plugga till att det är flervalsfrågor.. min reaktion på det var kort och enkel - Hallelujah! ;p

En ny vecka väntar...

Så var det måndag igen och en ny vecka väntar...

Jag har haft en lugn och mysig morgon. Eller.. morgon.. hm.. jag gick upp halv tolv.. haha. :p
     Jag har hunnit duscha, tagit tid med Gud, ätit frukost i lugn och ro och allt som man vill hinna med på morgonen. Nu sitter jag här och skriver lite innan jag ska till skolan, skriver och lyssnar på DecembeRadio på deras MySpace-sida. Det är ett kristet rockband från USA för er som inte har hört talas om de tidigare. Måste köpa deras skiva sen, jag är ju helt fast, haha. ;p

Jag längtar redan till fredag, då åker jag till Barknåre igen, hehe. Sen ska jag göra slutprovet i latin på fredag med, och det vill jag verkligen få gjort så att jag slipper latinet sen. Ska försöka plugga lite den här veckan så att jag får G åtminstone, latin är svårt. Sen ska jag kolla runt lite på stan och leta efter några födelsedagspresenter åt morfar som fyller 80 år imorgon, ska gratulera honom på fredag. Hm, det händer mycket på fredag. :)

Börjar bli dags för att slänga ner lite saker i väskan, stänga av datorn och gå till bussen snart nu. Får ta och göra det så slipper jag komma fram till hållplatsen flåsande som en.. ehm.. jae.. nånting flåsande... :p

Carola är värd bättre än det här!

Jag tycker att Carola är underbar.
     Hon sjunger jättebra och är en grym artist. Hon är dessutom kristen och vågar stå för det och varje gång jag har träffat henne så har hon varit otroligt omtänksam och snäll, mycket mer än vad man skulle kunna förvänta sig.

Trots det så får hon ta så otroligt mycket skit. Det tycker jag är vidrigt. Jag förstår inte hur människor kan vara så elaka och skriva och säga så hemska saker om någon överhuvudtaget. Jag förstår inte hur man kan vilja förvränga sanningen eller rent av ljuga om en annan person för att det säljer. Jag hatar lögner!!! Sluta köp sånt skit, för om ni som köper slutar så finns det inte längre något att tjäna på att publicera skiten. Kända personer har också känslor och det är på tiden att folk börjar inse det. Alla behöver inte gilla Carola, men jag tycker att alla ska kunna visa henne respekt och sluta tro på allt som skrivs och istället se henne för den hon verkligen är.
     Så.. nu har jag skrivit av mig lite. Kände att jag behövde det... :p

Jag vet för övrigt att jag inte borde läsa löpsedlar, artiklar o s v i tidningar som jag vet brukar skriva en hel del skit eftersom jag blir så upprörd. Nu kommer jag ihåg varför jag valde att sluta göra det.

Carola är värd bättre än det här.
Alla människor är värda bättre än det här.

Ha-ha-hallelujah!

Imorse var jag också väldigt trött. Det "råkade" bli lite sent igårkväll.
     Hm. Jag måste försöka få in lite diciplin här med tror jag. Nu har jag ju kommit igång med skolan igen, så nu kanske det är dags att ta tag i min dåliga vana att fastna vid datorn sent på kvällarna eller mitt i natten trots att jag har tider att passa nästa dag... :p

Jag kom inte upp förrän halv nio idag, vilket var sent eftersom jag borde ha gått upp senast halv åtta. Allt blev försenat idag vilket slutade med att vi inte åkte från Barknåre förrän runt tio.
     Innan vi åkte hade jag min vanliga morgontid med Gud, och det var underbart. :) Jag läste lite i Bibeln, bad mycket och bara fokuserade helt på Gud och på att vara nära Honom. Det kändes verkligen att Han var nära också. I bilen lyssnade vi på en av mormors lovsångsskivor och jag bara satt där och njöt av Guds närvaro, det var härligt.
     Så trots att en del andra saker blev fel på grund av att jag försov mig så var det en jättebra morgon med Gud. Vad kan man säga om det förutom ha-ha-hallelujah !? ;) Haha för det komiska i det hela och hallelujah för att Gud är så underbar och god och full av kärlek till oss.

                   image12            image19

Jag kom hem strax innan elva och hade vid det laget bestämt mig för att hoppa över kyrkan idag eftersom jag ändå skulle bli försenad. :p Men jag är inte alltför besviken för det eftersom den här morgonen har varit full med underbar tid med Gud och mycket bön och lovsång ändå.

Jag fick förresten ett par jättesnygga byxor av mamma som överraskning då jag kom hem. Hon är underbar, min söta mamma. Det här är verkligen inte första gången hon har överraskat mig med något, hon är otroligt generös. Jag älskar henne. Och byxorna. ;p

image49   image50

Andra Chansen!!

Ikväll kollade jag på Andra Chansen med mormor. Chipsen var framme tillsammans med Coca Cola (och juice för mormors del) och både min och mormor och morfars mobil fanns där redo att ringa på...

Då teven stängdes av strax efter halv tio var det klart att Sibel och Nordman var i final. Inte Carola och Andreas som jag hade hoppats på. :(
     Här kommer hur som helst min åsikt om kvällens bidrag. Min egen lilla rangordning.

1. Johnson och Häggkvist - One Love
     Jag älskar Carola.
Så enkelt är det. Därför sätter jag de som min etta. Låten tycker jag är bra, men jag gillar Carola bättre utan Andreas och tycker inte att det här var ens i närheten av de rysningar jag fick av Evighet 2006, men trots det en stark och underbar låt.

2. Sibel - That's Where I'll Go
    
Vackert. Kraftfullt. Underbart.

3. Ola - Love In Stereo
    
En poppig och bra låt. Det var jämt mellan om jag gillade Ola eller Suzzie Tapper bäst, men det blev ändå Ola i slutändan iallafall... Fast vem vet.. det var så fram och tillbaka så jag kanske ångrar mig igen om fem minuter, hehe. :p

4. Suzzie Tapper - Visst finns mirakel
    
En väldigt vacker låt med mycket känslor.

5. E-type & The Poodles - Line of Fire
     Jae.. de var ju bra de med.

6. Caracola - Smiling in Love
    
Hm. De var okej, men inte mer.

7. Thérèse Andersson - When You Need Me
     Hm.. lite för mycket opera i det  hela tyckte jag.

8. Nordman - I lågornas sken
    
Ibland tycker jag att Nordman kan vara bra, det här var inte ett av de tillfällena. Det jag inte gillar är själva låten och budskapet i den. Häxeri, trolldom, magi. Enligt Bibeln kommer det från onda andemakter, och som jag uppfattar det så lyfts det fram som något positivt i Nordmans låt. Jag är inte för att bränna upp människor som pysslar med sånt, men jag tycker inte heller att det är något bra och då jag såg framträdandet och hörde låten så tyckte jag att det uppfattades som att det var coolt. Jag vet inte hur de menade det, men det var iallafall min uppfattning... :p


En någorlunda lugn dag...

Imorse var jag trött. Det kändes därför väldigt skönt att kunna ligga i sängen ända till framåt elva och mysa med katterna och få massage av mormor. :)

Då jag tillslut släpade mig upp ur sängen satte jag mig i den gröna soffan en meter från sängen och läste Bibeln. Det finns verkligen ingen bättre start på dagen än att ta tid med Gud. He's my number one.
     Efter bibelläsning, toabesök, isättning av linser och lite annat bestämde jag mig för att fota klart filmrullen och därmed bli klar med läxan tills på måndag. Så nu är det gjort. Tjejerna ställde upp som modeller igen, de är så snälla som vill ställa upp för matte/lillmatte.

Det här verkar bli en någorlunda lugn dag. Hade velat ha Diana här idag, men det blev ändrade planer.
     Ikväll blir det iallafall Andra Chansen till 100%. Ska rösta på Johnson och Häggkvist, såklart. Skrev precis till Diana på msn att det skulle vara kul om de vann både ikväll och i finalen nästa lördag, sen igen i ESC och sen blev värdar för ESC nästa år, hehe. Drömma kan man ju alltid. :p Fast egentligen vill jag ju fortfarande ta bort Johnson i Johnson och Häggkvist, jag står fast vid att Carola är bäst själv. Menmen.. :p

En katt i väskan!

Hahahaha!
     Tidigare ikväll hörde jag hur det prasslade i min väska som stod på golvet vid sängen. Det fortsatte att prassla så efter ett litet tag gick jag och kollade vad som var på gång. Då såg jag hade Snuttan hade krypit in och lagt sig i min väska och låg där och tittade oskyldigt på mig, det såg så roligt ut, haha. En katt i väskan liksom. Inte för att det är första gången, men ändå, hehe... Självklart tog jag en bild på henne då jag hade skrattat klart. :)

image48

Bara huvudet sticker fram, haha.

Fotografering och Pusskalas!

Idag då jag hade varit i skolan, kikat förbi vid kyrkan, packat och kollat lite på teve så var det dags. Äntligen. Barknåre. Jag gick ner till parkeringen bakom mitt hus strax innan halv tre och sen bar det iväg mot den lilla by i norra Uppland som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta...

STANNA BILEN! ropar jag helt plötsligt!
     Hm.. vad hände nu då kanske ni undrar!? Jag har, som jag kanske har nämnt tidigare, skolans kamera den här veckan och jag såg ett foto framför mig så jag sa helt enkelt åt morfar att köra åt sidan vid vägkanten och stanna bilen. Jag ville fota Barknåre-skylten... :)
     Livet som fotointresserad har sina små tillfällen då man helt enkelt bara behöver få stanna ett tag och plocka fram kameran. Ni som gillar att fota förstår precis vad jag menar. ;)

                              image30

Då vi efter det korta stoppet vid Barknåre-skylten anländer vid mormor och morfars gula villa i denna vackra by så blir det pusskalas nästan på en gång. Tindrah, min älskade lilla kisse, är den som blir pussad, och inte lite heller. Jag pussar henne så att hon tillslut är lite våt på huvudet efter alla pussar från matte. Det var trots allt bara fem dagar sen sist vi träffades, men i min och Tindrahs värld så var det fem dagar för mycket...

image47

Det blir såklart också fotografering, av både Tindrah och Snuttan. Dock så kan jag inte visa de bilderna här eftersom kameran som lånas ut i skolan inte är digital, där får vi använda filmrulle och framkalla och busa med sen i mörkrummet. Men den här bilden är från i somras, och den visar en stor kärlek mellan Tindrah och hennes matte. :) Min lilla busunge.. min gosiga älskling.. äntligen är jag hos henne igen!

Början på en bra dag...

Imorse var jag ganska pigg då jag vaknade. Solen lyste in genom fönstret och jag insåg ganska snabbt att jag har vänt dygnet åt rätt håll igen. Först kändes det segt att gå upp bara för att jag visste att skolan väntade, men jag segade mig upp runt nio nån gång och sen rullade det bara på faktiskt. Det kändes trots allt helt okej. :)
     Nu har jag kommit igång igen känns det som. Härligt.

Först hade jag matte i 50 minuter och sen gick jag till gymet och hade styrketräning innan jag tog bussen hem igen. Trött i en hel massa muskler tog jag en snabb dusch och satte mig sen framför teven med fil och Cheerios. Jag har fotat lite med skolans kamera också, tog några bilder på en ros och en på ett kors. Det är så kul att fota så jag kan liksom inte låta bli, har redan använt halva filmrullen, måste spara lite till Barknåre i helgen med, hehe. :p

Det här är början på en bra dag! :)

Kul med Diana och undran om diciplin...

Ikväll har jag varit med Diana och haft kul.
     Vi hade det mysigt med middag, kortspel, Simpsons och äppelpaj med vaniljsås. Diana lärde mig ett nytt kortspel, och efter att hon hade vunnit fyra gånger vann äntligen jag, det kändes bra, hehe. :p

Nu till något lite mer allvarligt som jag har tänkt på...
     Diciplin. Hm. För ungefär en månad sen skrev jag något om hur jag hade blivit mer diciplinerad då det gällde skolan. Jag har kommit ur det lite har jag märkt. Inte så bra direkt. :p Jag tror att jag kom ur mitt nya diciplinerade tillstånd i samband med att jag blev sjuk, först fick jag magsjukan och veckan efter blev jag förkyld med feber och hosta. Eftersom jag var hemma så kom jag efter och det började kännas mer eller mindre jobbigt med skolan. Och jae.. nu får jag försöka skärpa mig. Jag var hemma idag med, har lyckats vända på dygnet och nu får jag vända tillbaka det igen. Jobbigt, men sant. Jag vill ju att det ska gå bra i skolan trots att det har varit jobbigt från och till på grund av att jag inte alltid har mått så bra, ska försöka skärpa mig. :/
     Nu vill jag att saker ska vända åt rätt håll igen...


Trötter...

GÄSP. Imorse var jag otroligt trött, precis som jag var igår.
     Igår orkade jag inte gå upp förrän 11.30, så det var ju bra att jag hade en riktigt lång sovmorgon. Då man går upp så sent finns ju risken att man är väldigt pigg sen och inte går och lägger sig så tidigt som man borde. För mig var det tvärtom - jag var jättetrött igårkväll och kom i säng innan midnatt. Men det hjälpte inte så mycket, för jag var lika trött iallafall imorse och lyckades försova mig - big time. Det hela slutade med att jag inte ens gick till skolan idag. Måste försöka skaka av mig det här trötta som verkar ha tagit över min kropp. :p

                          image46

Någon som har några tips på hur man blir piggare!? :)

Ät upp dina ärtor!

Idag var jag först i skolan och hämtade en kamera och en filmrulle till fotoläxan och sen träffade jag Diana på stan.
     Diana skulle först på en anställningsintervju på Ringbolaget. Det tog inte så lång tid och sen gick vi och shoppade lite. Eller rättare sagt Diana shoppade och jag hjälpte henne att välja ut vad hon skulle ha. Antar att jag också kunde ha shoppat lite. Jag behöver köpa en födelsedagspresent åt morfar som fyller 80 nästa vecka, men jag behöver tänka lite till på vad jag ska köpa först, just nu står det helt stilla. Hur som helst så fortsatte dagen med fotografering där bl a Diana var modell och sen gick vi hela vägen hem till mig, flås. Vi kollade på bilder från tidigare då Diana ställt upp som modell, pratade, åt middag med mamma, spelade kort och hade det mysigt... :)

               image44
               Jag och Diana vid ett annat tillfälle! :)

Vid middagen hände en lite rolig grej, hehe.
      Diana hade en hel del ärtor kvar på sin tallrik, och jag skulle försöka vara lite rolig så jag sa: Ät upp dina ärtor så att vi kan äta efterrätt!. Då hände det oväntade - Diana tar en stor tugga med ärtor medan jag förskräckt stirrar på henne och säger: Nej! Du behöver inte! Jag skojade bara!... Som tur var så skojade jag inte om efterrätten, det hade ju varit lite pinsamt eftersom Diana var så duktig och åt upp ärtorna, hahaha. :p

                                            image45
                                            De är gröna och runda - de är ärtor... :p


En helt okej kväll.

Kvällen blev bättre än dagen. Det har inte varit någon höjdarkväll eller så, men den var helt klart bättre än dagen. Det har varit en helt okej kväll med Melodifestivalen, chips och mormor. :p

Linda Bengtzing och Charlotte Perelli gick direkt till finalen i Globen. Det känner jag mig nöjd med. Charlotte var kvällens favorit för mig och Linda var också helt okej, så jag är som sagt nöjd.
     Nordman kommer att möta Johnson och Häggkvist nästa lördag i Andra Chansen, jag tror inte att det krävs något geni för att lista ut vilka jag kommer att rösta på då... ;)

Har suttit och pratat med Diana på msn nu under kvällen. Msn, det var längesen. Jag har inte varit så bra på att logga in där den senaste tiden, inte på lunar, MySpace, mailen och andra ställen heller för den delen. Saker går i perioder antar jag, men nu har jag börjat komma igång lite igen...
     Har fått lite planer för nästa vecka också. På måndag ska jag antagligen träffa Diana och hjälpa henne shoppa en grej. Blir det inte då så blir det väl senare under veckan, men vi har sagt måndag preliminärt, jag ska ringa efter skolan då iallafall. Sen så kanske hon följer med till Barknåre nästa helg, yay. Melodifestivalen med Diana, det kan inte bli annat än intressant, hehe. :)

En dålig dag, med hopp om en bättre kväll.

Idag har inte direkt varit en mysig och rolig dag, utan helt tvärtom.
     Det dåliga humöret var ett faktum redan tidigt under dagen och det verkade bara bli värre och värre. Usch, jag hatar såna dagar. :\ Men det brukar ju bli vad man gör det till, så nu hoppas jag att kvällen blir bättre...


RSS 2.0