Final i Melodifestivalen!!!

Ikväll gällde det. Jättemånga människor befann sig antingen på plats i Globen eller hemma i tevesoffan. Det var final i Melodifestivalen 2008.
     Själv satt jag i en ljusrosa soffa på andra våningen i en villa i den lilla byn Barknåre som någon satte på kartan i norra Uppland nära havet. Cola, chips, en mobiltelefon, en hund och en mormor var sällskapet för kvällen. Det var mysigt, spännande, nervöst, svettigt men samtidigt väldigt roligt. Det här händer ju trots allt bara en gång om året.
     Jag ringde och röstade tre gångerSanna Nielsen, men Charlotte Perelli vann iallafall. Hm. Det känns riktigt surt kan jag säga. Jag gillade Charlotte väldigt mycket också, men - det var trots allt Sanna som svenska folket i slutändan gav den högsta poängen och det gör mig sur. Den vi ville skicka till Belgrad kom tvåa på grund av en jury - skiiit!!! SKIPPA JURYN!!! Ibland kan de förstöra för oss som ringer och röstar, och i år var ett sånt tillfälle...

För er som är nyfikna så är det här min egen lilla lista. Så här ville jag att kvällen skulle sluta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Sanna Nielsen - Empty Room
     Wow.
Den här låten gav mig rysningar. Jag fick till och med tårar i ögonen då hon sjöng den, det här var den låt som berörde mig mest av alla 32 bidragen i år. Om den skulle ha vunnit och berört folk ute i Europa lika mycket som den berörde mig så skulle Sverige ha vunnit hela skiten därborta i Belgrad...

2. Charlotte Perelli - Hero
    
En grym låt. Den är stark och otroligt bra. Jag gillar den verkligen.

3. Amy Diamond - Thank You
    
Asbra, den här låten är grym.

4. Rongedal - Just A Minute
    
Ja.. what can I say!? It takes just a  minute to like them... ;)

5. Sibel - That's Where I'll Go
     En väldigt bra låt. Vacker.

6. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va
    
Yeah. Bra låt. Den liksom fastnar i huvudet efter ett tag.

7. Frida feat. Headline - Upp o hoppa
    
Den här låten blir man glad av. Den påminner om hur viktigt det är att fånga dagen och leva livet. :)

8.
BWO - Lay Your Love On Me
    
Låten kändes väl okej, men absolut inte mer än så. Alexander Bard såg väldigt rolig ut. Betyget blir i slutändan att det inte var så himla bra.

9. Christer Sjögren - I Love Europe
    
Njae. Den här låten gillade jag verkligen inte.

10. Nordman - I lågornas sken
    
Häxor. Onda makter. Nej tack. Det tycker inte jag ska framställas som coolt. För den känsla jag får av låten var att det skulle vara grymt att vara häxa och att folk borde acceptera det som något som är bra. Jag vill inte bränna häxor på bål, men jag vill inte framställa det som bra heller. Så även om jag tycker att Nordman kan vara riktigt bra ibland så gör låtens budskap så att de hamnar längst ner på min lista... Jag gick och kramade min katt då de uppträdde... :p

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vill avsluta med att säga att jag faktiskt tittade efter min kompis då pressen stod framme vid scenen och fotograferade Charlotte Perelli. Jag såg henne dock inte, haha. Hon är nämligen press där ikväll för en radiostation och jag är så stolt över henne att hon har kommit så långt i sin dröm med att få jobba i musiksammanhang. Hon är grym och vill ni så gå in och läs hennes blogg om kvällen på http://gdschlager.webblogg.se där hon bloggar för Gävle Dagblad.

Ha en bra kväll, folks, så skrivs vi snart igen!

Kommentarer
Postat av: Jonn

Surt med placeringarna melodifestivalen. Jag avundrar för övrigt ditt engagemang i melodifestivalen. Att du gràter under favoritlàten... Du är verkligen ett sant fan:)

2008-03-16 @ 12:30:23
URL: http://jagarifrankrike.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback