Varför är Jesus den enda vägen?

Det finns antagligen lika många vägar för en människa att gå som det finns människor på jorden. Men det finns bara en väg som leder till Himlen och ett evigt liv tillsammans med Gud, den vägen är Jesus.

Varför är Jesus den enda vägen?
     Den frågan tror jag att ganska många kan ställa. Det finns så otroligt många vägar, varför skulle då bara en väg leda till Gud om Gud nu är en så älskande Gud som vi kristna säger att Han är?

För att svara på den frågan börjar jag från början - vid syndafallet då människan första gången vände sig bort från Gud och åt av den förbjudna frukten. Då kom synden in i världen tillsammans med sjukdom och lidande. Gud kan inte ha gemenskap med synd eftersom Han är helig, så konsekvensen av synden blev därför att människan blev skild från Gud och förlorade gemenskapen med Honom.
     I början var alla människor ett folk som alla talade samma språk. Några följde fortfarande Gud, medan de flesta levde ett liv utan Honom. Då de olika språken kom in i världen och mänskligheten som tidigare varit ett splittrades och spreds ut över världen kallade Gud en man, Abraham, som skulle bli stamfadern till ett folk (judarna) som sedan skulle leva nära Gud och som Messias, frälsaren som sedan skulle ge världen frälsning, skulle komma från...
     För att vi skulle få förlåtelse för våra synder en gång för alla behövdes någon som tog straffet åt oss. Någon som var utan synd själv. Ingen människa är utan synd, därför kom Jesus som den enda som hade makten att rädda oss från synden. Han gav sitt eget liv för oss. Han blev hånad, piskad, slagen, spottad på och tillslut korsfäst för vår skull, Han tog vårt straff. Han köpte oss fria och gav oss en möjlighet att få komma tillbaka till Gud, till gemenskapen med Honom. Det enda vi behöver göra är att ta emot Jesus som vår frälsare och därmed ta emot den förlåtelse som vi kan få endast genom Honom. Han är den enda vägen för att Han var den som tog vårt straff, Han och ingen annan. Utan Honom är vi lost.


Många tror naivt nog att alla glatt välkomnas in i Himlen då de dör. Men det är så långt ifrån verkligheten som man kan komma. Gud har gett oss en möjlighet att bli förlåtna då Han dog för oss för att ge oss liv. Dörren är öppen och bojorna har låsts upp, men vi måste själva ta av bojorna och gå ut genom dörren och leva för Honom som har befriat oss.

Joh 14:6.
Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."

      image56      image12

                                                    ONE WAY! JESUS!


Kommentarer

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback