Fresh Fire Ministries!

Jag fortsätter att få nyhetsbrev från Fresh Fire Ministries (http://www.freshfire.ca/) med nyheter och ny undervisning en gång i veckan. Idag tog jag mig tid att läsa och svara på mail, och då läste jag de tre mail som hade kommit från Fresh Fire Ministries. Ett av de bestod av undervisning av Todd Bentley och den var bra. Jag känner mig så otroligt välsignad.
     Om du vill veta mer om Fresh Fire Ministries så kolla länken ovan. Det är en jättebra idé att skriva upp sig på nyhetsbrevet, believe me. :) Kolla gärna in den här länken också - http://fieldnotes.msnbc.msn.com/archive/2008/05/29/1075189.aspx. Det är NBC som har gjort ett repotage om vad som händer där och hur människor påstår sig ha blivit helade o s v. This is national news in USA by now. It's so cool... ^^

Katter, katter, katter...

Nu då jag har ätit mat (köttfärsbiffar á la mormor med potatis och champinjonsås - mums) och tagit tid med Gud tänkte jag att jag skulle lägga upp nya bilder på katterna. Jag tog med boken och kameran då jag gick ner innan maten och hann både läsa, ta lite bilder och prata med mormor och morfar.
     Vi pratade bl a om kastrering. Först och främst för Petrus, eftersom hankatter brukar kunna springa bort då de blir lite äldre för att leta brudar, och det gör de tydligen inte om man kastrerar de. Och jag vill ju ha min Petrus kvar, så jae... ;p Sen har mormor sagt att hon ska kastrera Snuttan (den enda katten i huset som är hennes och inte min) eftersom hon inte vill ha fler katter boende här nu, mina bor ju här med, och hon tycker fyra stycken och en vovve räcker bra. Då kom ju såklart kastrering av även Tindrah och Tirsah på tal eftersom om mina katter får ungar så har ju inte de ungarna någonstans att bo om de inte får bo här. För det första så vill jag helst att de ska få möjligheten att bo ute på landet och för det andra så kan jag ändå inte ta med de till Gävle sen eftersom mamma är så himla allergisk, plus att jag ju drar iväg som missionär sen. Så det är ju en massa att tänka på... :p

Här kommer hur som helst nya bilder...

Tirsah ligger så himla gulligt på den här bilden. Naw... :)

Kolla in den här lilla bruden; hon tar verkligen efter sin mamma i vissa saker. Här ligger hon som Tindrah brukar göra med hennes fot som kudde. Naw. Min söta lilla Tirsah.


Petrus is in the camera! ^^

Jag fick Petrus att titta rätt in i kameran! Mattes älskade gullunge! ^^


My sweet Tindrah...

My sweet Tindrah... Hon kommer alltid att vara mattes lilla bäbis...


Sötisen!

Snutto.. =) Detta är mormors söta katt..

Seeeg.

Jag känner mig så seeeg just nu.
     Jag tror att det beror på att jag låg ute i solen och latade mig förut. :p Känner typ för att lägga mig på sängen en stund och vila tills vi ska äta om 45 minuter, men jag vill inte sova bort ännu mer av den här dagen än vad jag redan har gjort. Jag gick nämligen inte upp förrän 11.30 idag. Egentligen gillar jag inte att gå upp senare än 10.00, men ändå blir det så ibland. Doh.
     Anyway, jag tror att jag går ner till katterna tills vi ska äta. :) Sitter jag kvar vid datorn så blir jag nog bara ännu segare, if that's even possible.. eller.. det är det väl, för jag har ju inte somnat än iallafall, haha..

Skönt ute i solen.

Nu har jag precis kommit in efter att ha suttit ute i solen och läst och så i ungefär en timme. Innan jag gick ut smörjde jag in mig med solskydd och MyggA och satte på mig solglasögonen, sen var det bara att njuta. Det var så härligt skönt ute i solen. :)

         

            Jag ute i solen...

         

            Jag med en bok för ansiktet.

2 Kor 5:17.

Dagens Bibelord:
2 Kor 5:17.

Citat:
Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit. (Folkbibeln)

Kommentar:
Att vara i Kristus är att tillhöra Honom, att vara frälst. Då man blir frälst och därav är i Kristus blir man en ny skapelse. Man har fortfarande samma kropp och är i stort sett fortfarande samma person (såklart), men man börjar förändras sakta men säkert. Därför kan man säga att man blir en ny skapelse och att det gamla är förbi eftersom det nya har kommit i dess ställe.
     Vi kan ta mig som exempel. Människor som har känt mig under en lång tid, som kände mig redan innan jag blev frälst för 4,5 år sen ungefär, säger att jag har förändrats något otroligt under den tiden. Jag är ju fortfarande Erica, men jag har börjat vara i Kristus och låtit den Helige Ande förändra mig på de områden där jag behövde förändras. Jag tror att jag bryr mig mer om andra människor nu eftersom jag kan se Guds kärlek för de, jag svär inte längre, jag ljuger inte mer och ja.. jag lever annorlunda helt enkelt... :)

Jag älskar sommaren.

Nu har jag precis varit ute och busat lite med Snuttan en stund. Det är så härligt väder; jag älskar sommaren. Jag tog av mig ankelstrumporna och gick barfota i gräset och det var så mysigt.
     Det enda negativa är nog att det var en del mygg. Jag tror att jag får börja smörja in mig med MyggA så att jag kan vara ute utan att bli myggbiten... :pSå här ser jag för övrigt ut idag. Jag älskar de här vita byxorna, de känns så härligt somriga.

Nu är maten snart klar, så jag tänkte gå ner och äta. Det blir pannkakor idag, med sylt och grädde. Yum. ;p

Tirsah och Petrus!

Nu är kattungarna 19,5 dygn gamla. Det innebär att det bara är 1,5 dygn kvar tills de är tre veckor, och det är då jag har hört att man kan se helt säkert vilka kön de är. Men nu har mormor varit säker under en ganska lång tid, hon verkar kunna sånt där och jag väljer nu att ge kattungarna sina namn officiellt. :)Det här är min lilla söta flicka och också Tindrahs förstfödda lilla bebis.
Hon heter Tirsah Miriam Therese.
Tirsa (i det här fallet utan H på slutet) var en stad i Israel vars namn betyder "välbehag, ljuvlighet". I Bibeln hittar man namnet bl a i Höga Visan 6:3. Miriam har hon fått från sin mamma som heter Tindrah Miriam Saga. Therese tyckte jag var fint och passade till katten, så hon fick heta så med.

Det här är min lilla söta pojke.
Han heter Petrus Johannes Paulus.
Var namnen kommer ifrån är nog ganska självklart. Killen har fått tre apostlanamn från Bibeln. Petrus blev tilltalsnamnet eftersom han ser ut att heta så på nåt sätt, jag känner att det passade bäst helt enkelt.

Jag älskar mina katter - Tindrah, Tirsah och Petrus.
     Jag kommer ihåg att jag skrev förut att jag hade namn på gång, innan Tindrah ens hade fött de, och alla de namnen började på T. Tirsah var ett av namnen. Men hennes bror fick ett helt annat namn än de jag hade tänkt ut då. Ibland så behöver man bara titta på en katt så känner man vad den ska heta och då jag tittade på de så kände jag för Tirsah och Petrus...

Teve-serier.

Så var det ännu en ny dag. Fredagen den 30:e maj 2008.
     Idag ska jag.. jae.. jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag faktiskt. Jag kollar nog på Nya tider och Advokaterna nu på eftermiddagen. Jag gillar teve-serier, iallafall om jag ändå inte har något annat som jag ska göra istället. Favoriten är ju Days, som många som läser här kanske har förstått. Sen tycker jag om Lost och House också. Det är i princip de som jag helst inte vill missa. Sen kan jag kolla ganska mycket på andra serier med om jag inte har något annat att göra, det är ett bra och roligt tidsfördriv liksom. På tal om teve-serier så är det förresten säsongsstart av Smallville ikväll på sexan. Jag har kollat på det lite från och till, så vi får se om jag ser det ikväll.
     Där kom vi in på teve-serier lite sådär spontant. Hehe. :p Men annars så ska katterna pussas på, Gustens sammetslena päls ska smekas, jag ska läsa mer i Bibeln senare, antagligen prata lite på msn och hänga här vid datorn, kanske läsa lite. Det här blir nog en ganska vanlig dag in my life...

(Dagens Bibelord är Rom 8:18.)

Speed...

Nu har jag sett en film; Speed som gick på sexan alldeles nyss.
     Det är en actionfilm från 1994 med bl a Keanu Reeves och Sandra Bullock. Handlingen utspelar sig till största delen på en buss som någon har satt en bomb under. Om farten på bussen sänks till under 80 km/timmen så är det över och bussen sprängs...
     Jag hade sett den filmen en gång förut för ganska länge sen, tycker att den är bra så det var kul att se den igen. :) Sen var det verkligen skönt att få sitta framför teven och koppla av och dricka Coca Cola och äta Geisha. Yummy.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

Gusten har klippt sig!

Idag åkte Gusten till hundfrisören och klippte sig hela han och blev så otroligt söööt !
     Gusten är mormor och morfars hund och är en blandras, hans föräldrar är en mellanpudel och en papillon. Han kallas ibland Gurkan, av anledningar som nog bara jag förstår. Det är en lång historia med andra ord, haha. ;p

 

Gusten imorse, innan han klippte sig.
Gusten står ute på gården nyklippt och vacker!
Nu är han så mycket sötare än innan, man ser liksom ansiktet mycket bättre.
:)
(Han brukar dock klippa sig i ansiktet oftare än han klipper hela kroppen som han gör en gång om året...)

(Blogginlägget kom lite senare än det var tänkt eftersom jag har sovit lite också, det har varit en ganska utmattande dag, haha...)

Några bilder.

Idag har jag varit på fotohumör, igen. Jag tog ungefär 30-40 bilder innan jag åkte till Gävle. Jag hade så kul med kameran idag igen, det är så härligt då jag får mina små infall och bara måste fota lite. :)
I Gävle var jag bl a på skolan och skrev ut och kopierade lite papper till fotouppgifterna som skulle vara klar senast till imorgon. Så nu är det inlämnat och klart vilket känns bra.

Jag lägger såklart upp några bilder som jag tog idag här. Men inte alla, haha, blir lite för många då tror jag. :pEn total ego-bild. Jag erkänner att det blev en hel del sådana idag. :p
Oh yeah... ^^
Snuttan sitter i trappan och filosoferar...
De här vackra blommorna finns på äppelträdet ute i trädgården här i Barknåre.
Dessa hittade jag på marken... :)
Barknåre is totally awesome. Totally beautiful.

Jag ska lägga upp före- och efterbilder på Gusten sen också, han klippte sig nämligen idag. De kommer efter middag och tid med Gud... :)

Joh 10:27-28.

Dagens Bibelord:
Joh 10:27-28.

Citat:
Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. (Folkbibeln)

Kommentar:
Jag är ett får, bää. Hehe. Liknelsen om oss som får som tillhör Jesus kommer av att Jesus är den som leder oss; Han är vår herde. Vi ska inte behöva sakna något och Han ska låta oss vila på gröna ängar och föra oss till vatten där vi finner ro (Ps 23:1-2).
     Det som kännetecknar att man tillhör Jesus är enligt den här versen att man lyssnar till Hans röst och följer Honom. Konsekvenserna av det blir att man aldrig någonsin kommer att gå förlorad, utan tvärtom så får man evigt liv och vetskapen om att ingenting kan rycka en bort från Jesus. Att följa Jesus ger alltså ett väldigt bra resultat. Ingenting kan sedan skilja en från Jesus (under förutsättningen att man inte vill bli skiljd från Jesus förstås). Hos Jesus kan man känna sig tryggare än någon annanstans...

Nya foton!

Jag var ute för ett tag sen och tog nya foton!
Temat var maskrosor och jag hade jättekul ute med kameran... :)


Nu har jag flyttat min blogg.

Nu har jag flyttat min blogg.
    
Jag tycker att det känns bra hittills. Det mesta är ju faktiskt precis som förut verkar det som. :p

Tillägg @ 23:01: För er som undrar vad jag menar med att jag har flyttat bloggen så är det så att alla som har en blogg hos www.blogg.se behöver flytta sin blogg till ett nytt bloggverktyg som de håller på att fixa. Tänkte nu att alla kanske inte förstod vad jag menade... :p


I'm so sick of this...

Jag är så trött på.. på.. hm.. de rätta orden försvann ut i intet nu...
     Men det jag försöker säga är att jag är så trött på skolan. Eller på läsåret 07/08 som bara har känts nästan helt misslyckat för mig. Jag skrev lite om det igårkväll också förresten, men nu skriver jag ännu mer. Jag orkar inte bry mig längre. Det känns nästan som om det här har året har varit ett skämt, eller som om en stor del av det har varit det åtminstone. Jag har nog inte riktigt vetat vad jag har velat, eller rättare sagt om jag orkar det jag helst av allt vill, och det är ju att gå ut gymnasiet och få någorlunda okej betyg. Så hela året har jag väl typ gått omkring och mest drivit och inte riktigt orkat ta skolan på allvar många gånger. Jag vill bara att det ska vara över, over and done. Och jag vill verkligen tänka över om jag orkar med det sista året i höst, för hur mycket jag än vill så är det väl ingen idé om jag inte orkar. Jag vill be över det och fråga Gud hur jag ska göra. Och om jag bestämmer mig för att ge det en chans så vill jag göra det på ett bra sätt, och inte bara stanna hemma så fort jag inte känner mig up for it. Usch, jag skäms över hur det här året har blivit och jag vill verkligen inte behöva skämmas över ett år till...
     I'm so sick of this...

(Dagens Bibelord är Joh 3:18.)

The Time Machine!

Jag såg precis på The Time Machine på ettan.
     Den var så otroligt bra. I totally fell in love with this movie. Den är från 2002 och har bl a Guy Pearce och Samantha Mumba i rollerna. Handlingen börjar i New York där en professor, Alexander Hartdegen, är övertygad om att det är möjligt att resa i tiden. Han drabbas av en personlig tragedi och blir då helt desperat i att åka tillbaka och ändra på det förflutna. I sina försök hamnar han tillslut 800.000 år in i framtiden för att få svaret på en fråga...

Jag älskade som sagt den här filmen. :)
     Den satte verkligen fart på fantasin. Jag kom på mig själv med att t ex sitta och fundera på hur det skulle kunna bli om jag kunde åka tillbaka i tiden och ändra på saker. Saker som jag skulle ha velat göra annorlunda t ex, och hur mitt liv idag hade sett ut istället då. Jag tänkte på hur det skulle vara om jag kunde åka till framtiden. Kanske inte 800.000 år eftersom jag inte tror att vi har så lång tid kvar innan Jesus kommer tillbaka och tiden tar slut. Men kanske ett år in i framtiden, eller fem år. Tio kanske. Fast detta är mest fantasi-tankar, för fantasi är något som jag har gott om. :p
     Lite mer seriösa tankar var att då Alexander kom 800.000 år in i framtiden så hade ju uppenbarligen mycket förändrats, människor levde ju annorlunda, vilket inte var så konstigt. Då tänkte jag på att då jag åker ut som missionär till en plats så kommer människorna där att leva annorlunda än vad jag gör här i Sverige. På ett sätt skulle det kanske kunna kännas lite som att kliva in i en annan tid...

Jag startar förresten en Film-kategori nu. Det här blir första inlägget, men jag planerar att flytta äldre film-inlägg till den här kategorin också... :)
     Det blev visst inte godnatt ändå. Men det får bli det nu, för jag borde sova snart. ;p

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 10/10 - En av mina favoriter. )


(Bilden är härifrån.)

The day is almost over.

Nu har denna dag nästan kommit till ett slut. Den har varit ganska okej.
     Jag har sovit på soffan :p, kollat på teve, tagit tid för Gud och katterna och lite så. Inte så mycket har hänt...

Jag längtar verkligen till sommarlovet - big time.
     Jag känner att jag bara vill gå in i något nytt. Jag är trött på hela det här läsåret. Inte på fotokursen, men på det mesta av det andra. Det känns så segt liksom och ibland orkar jag inte riktigt bry mig. Men jag vill verkligen försöka se framåt och våga tro att nästa år kommer att bli bättre. Blir det inte det så funderar jag faktiskt på att hoppa av och göra något annat innan jag söker till bibelskolan...

Om ungefär 45 minuter börjar en film på ettan som jag tänkte se - The Time Machine.
     The day is almost over, and I think I'll say goodnight here and now.

Nya bilder med kattungarna!

Jag var nere hos katterna för ett tag sen och tog lite nya bilder på de. Bl a de första bilderna på mig tillsammans med kattungarna. :)

image202

Aren't we cute!?


image203

Jag kunde inte få den här sötnosen att titta in i kameran, men det blev gulligt ändå. Naw.


image204

Naaw. Mattes sötunge ligger så här gulligt medan den andra kattungen diar.


image205

Tindrah ligger och myser medan kattungarna käkar...

Så väldigt trött.

Igårkväll kröp jag ner i sängen i vad jag tyckte verkade vara en alldeles okej tid. Men.. jag kunde inte sova! Jag låg och läste ett bra tag, kliade på ett myggbett, vred och vände på mig och tyckte att det var alldeles för varmt i rummet o s v. Tillslut somnade jag ju, men jag sov väl ungefär 4-5 timmar bara. Borde ha räckt kan man tycka, har klarat mig på det förut flera gånger. :p
     Mobilen tjuter. Väckarklockan goes off in a loud noise. Jag vaknar och känner mig helt död. Klockan är typ fem och det känns som om jag knappt har sovit något alls. Ligger kvar i sängen ett bra tag. Dricker Actimel och även Coca Cola (som mormor kom upp med) för att få energi. Tillslut går jag upp och klär på mig, sätter i linserna o s v. Sen sätter jag mig i soffan för att läsa Bibeln. Jag läser den första versen en gång, två gånger, tre gånger, fyra gånger, fem gånger... Jag är så trött så att jag inte kan fokusera och knappt förstår vad jag läser, och det trots att versen inte var något svårtolkat utan bara en beskrivning om att landshövdingen Festus åkte upp till Jerusalem några dagar efter han blev insatt i sin tjänst. Jag somnade och vaknade inte förrän 09.45 då jag förvirrat kollade på klockan och somnade om till typ tolv... Jag var så väldigt trött... :p Doh...

(Dagens Bibelord är Hab 3:18.)

Foto.

Idag hade jag veckans längsta sovmorgon och började 14.10. Lyx. Jag åkte med 13.00-bussen från Skärplinge och klev av vid hållplatsen utanför Vasaskolan drygt en timme senare.
     Dagens lektion var foto. Alltid lika roligt. Idag framkallade jag min senaste filmrulle och för första gången gick det som rinnande vatten. Tidigare har jag några gånger behövt hjälp med att öppna själva filmrullen med en tång, och den senaste gången krånglade det då jag skulle rulla upp den på den där rullen som man använder. Men idag så gick det så underbart bra alltihopa. :) Jag hann kopiera några bilder också och det känns som om jag blir bättre och bättre på det med. Jag har verkligen lärt mig massor under den här kursen. Jag älskar foto. Ska lämna in två grejer i det senast på fredag. Först ska vi välja ut tio av våra bästa bilder och lämna in till läraren för betygsättning, vi ska även skriva lite till varje bild om vad vi tänkte då vi tog den och lite så, reflektioner helt enkelt. Den andra uppgiften är att välja ut fem bilder (spelar ingen roll om det är någon som är lika som de tio första) och sätta rubriker till de, sen använda kopieringsapparaten på skolan så att man får ett A4-papper med bilden och rubriken. Jag brukar inte tycka att läxor, inlämningsuppgifter o s v känns speciellt roliga, men nu är det ju foto, så jag måste säga att det faktiskt känns kul... ;p

image201

Mina negativblad och några foton ligger utspridda på golvet...

Jag sover förresten hemma (Barknåre) inatt trots att jag börjar 08.30 imorgon. Jag kände att jag ville det, och jag skulle ändå inte kolla på Days ikväll i vilket fall, så.. :)
    
Jag kom alltså inte hem förrän ganska sent idag. Efter 18.30 typ. Då åt jag middag som mormor hade sparat åt mig. Det blev hemlagade köttbullar, potatis och champinjonsås idag. Mums. Sen tog jag tid med min underbara Gud, valde ut vilka bilder jag vill använda, såg Simpsons med mormor och lite så. Det bör nämnas att katterna såklart har fått några välförtjänta pussar idag...

Hm. Nu ska jag faktiskt lägga mig snart. Ganska snart iallafall. Jag behöver vakna runt 05.00 imorgon för att hinna med bussen, känns liiite segt faktiskt, men det får gå. Det är ju bara nu den här gången som det blir så. Försover jag mig kommer jag att bita mig i stortån, eller nåt... :p Nädå, men jag ska verkligen försöka gå upp, jag ska lägga mig i tid och så.. :)

Åh.. jag vill ut och fota nu!
    
Haha. Fast njae.. jag får ta och göra det imorgon istället, om fotosuget är kvar då. :) Nu kan jag ju passa på och göra mig nyttig och skriva om mina tio bilder och tänka ut rubriker till de fem bilderna. Då jag ändå känner mig på sånt foto-humör. Är så kul det här. Haha, nu känner jag mig som en knodd också. Kul med inlämningsuppgift liksom. ;p

Godnatt, until next time...

Forever doesn't have an end. Eternity doesn't have an end.

Så var det återigen dags för ännu ett Veckans Citat.

Forever doesn't have an end. Eternity doesn't have an end.

Jag har kommit på citatet själv denna gång och citerar därmed mig själv. Ett äkta Erica-citat med andra ord.
     Jag tycker om att tänka på uttrycken 'för alltid' och 'evighet'. Det är så lång tid som jag kommer att få spendera tillsammans med Jesus. En tid som inte har ett slut. För alltid. En evighet. Då man tänker på det så får man ett så mycket bättre perspektiv på allting annat. För till skillnad från evigheten så tar jobbiga saker som vi går igenom slut förr eller senare, tråkiga saker tar slut. Faktum är att allt som har med världen att göra tar slut för eller senare. Men vår tid tillsammans med Jesus tar aldrig slut. Det bästa vi har - that will last forever. Det Jesus gjorde för oss på korset ekar in i evigheten där vi får vara med Honom...

image161

I'm spending my eternity with Him in heaven, where do you want to spend yours?

Matt 10:29.

Dagens Bibelord:
Matt 10:29.


Citat:
Säljs inte två sparvar för ett kopparmynt? Och inte en enda faller till marken utan er Faders vilja. (Folkbibeln)

Kommentar:
Ett kopparmynt var värt lite mindre än en timlön ungefär. Det grekiska ordet i grundtexten är as, och det motsvarar 1/16 denar, och en denar motsvarar en arbetares dagslön.
     Det Jesus vill säga med detta är att Gud bryr sig om till och med små sparvar. I vers 31 säger Han att vi är mer värd än många sparvar. Så vi kan alltså känna trygghet i att veta att om det är så att Gud inte låter en enda sparv falla till marken utan Han vet/tillåter/vill (ordet kan tolkas lite olika) det, då borde Han ju ta hand om oss med. Till och med alla hårstrån på våra huvuden är räknade (vers 30)... :)


Assault on precinct 13.

Nu har jag precis sett kvällens film på fyran - Assault on precinct 13. Det var ett actiondrama från 2005 med bl a Ethan Hawke och handlade om några poliser som jobbade på nyårsafton och befann sig på en polisstation som skulle läggas ner. På grund av en snöstorm måste några fångar vara där över natten. Sen blir stationen omringad av en hel massa skjutglada typer som de måste försöka hålla ute...
     Den var bra tycker jag. Det känns för övrigt extra mysigt med film på söndagkvällar, av någon anledning. Jag antar att det känns som en mysig avslutning på veckan. Speciellt om man har en skolvecka framför sig, då får man liksom sitta där och bara koppla av liksom... :)

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

En underbar dag.

Idag har varit en underbar dag.
     Först då jag vaknade så sent så kändes det lite halvbra. Men sen vände det. Jag tog mig tid att raka benen då jag gick upp så nu sitter jag här och skriver i sommarbyxor och har haft en bra dag med bra väder här ute på landet. Jag har varit med Gud, pussat på katterna, läst, suttit vid datorn, varit ute ett tag och lite så. Just nu befinner jag mig inne i köket där jag hamnade eftersom jag fick för mig att ta ut datorn och ligga ute i gräset på en trädgårdsdyna. Resultatet blev ett ständigt fläktande med armarna eftersom myggen var lite överallt. Doh. Det borde jag ha tänkt på. Det brukar vara en del mygg här på kvällarna. Så jag gick in efter typ fem minuter och sitter nu i köket istället, haha, men går nog upp med datorn igen snart. :p

image200

Jag har satt på timern på kameran och fotar dagens outfit medan morfar gör något vid köksbordet och Gusten verkar tro att det är han som ska bli fotad...


En fin sommardag...

Vi bestämde sent igår att vi inte skulle åka till kyrkan idag. För det första så verkade morfar inte så pigg på att sitta och köra 10 mil fram och tillbaka, mormor ville se reprisen av ESC på dagen (hon orkade inte titta igårkväll) och jag var för övrigt pigg som en lärka inatt och la mig lite väl sent. Fast hade vi åkt så hade jag väl inte varit uppe så länge i och för sig, men ändå, jag kände att jag inte riktigt hade ork för de där 10 milen fram och tillbaka.
     Jag tror att jag verkligen kommer att uppskatta att bo nära skolan och kyrkan i höst. :p

Jag gick upp runt halv ett idag. Haha. Snacka om att sova halva dagen... :p
     Har inget planerat för idag. Ska nog bara njuta av vad som verkar bli en fin sommardag...


Ords 18:21.

Dagens Bibelord:
Ords 18:21.

Citat:
Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det vi säger har väldigt stor betydelse. Mycket större än vad man skulle kunna tro faktiskt.
     Då vi säger något, t ex ett löfte ur Bibeln, så proklamerar vi det. Vi väljer att tro på det och luta oss mot det. Andligt sett har våra ord en stor betydelse. Det är ju t ex genom våra ord som människor kan bli helade från sjukdomar, det är vi som då väljer att lita på Guds helande kraft och därför kan den också få verka. Självklart gäller det här the other way around också. Om vi t ex skulle gå omkring och säga "Jag kommer aldrig att bli helad, jag är så dum och ful och kan absolut ingenting.", då är det ju det som man börjar tro mer och mer tillslut och då tappar man tron på helandet och Guds kraft.
     Jag skulle nog kunna skriva en hel undervisning om det är känns det som, men det får räcka så här nu. :)

ESC - Finalen!

Nu är ESC slut för i år - och Ryssland vann !!

Jag börjar med betygen på låtarna som kom direkt till finalen och inte har blivit betygsatta av mig tidigare...
     Poängen går från ett minus till flera plus och betyder ungefär så här:

- Riktigt dåligt!
+ Dåligt
++ Okej.
+++ Bra.
++++ Riktigt bra!
+++++ Totally awesome!!!


2.
Storbrittanien. +++
Svängig lovesong! (: Bra!

4. Tyskland. ++++
Riktigt bra!! I liked it!! (:

19. Frankrike. +++
Rätt så bra ju.

22. Spanien. +
Njae... :p

23. Serbien. +++
Vackert.

Nu kan vi gå vidare till min egna rangordning som jag pratade om förut. Min topp-10 lista bland kvällens låtar.
     Jag kan säga att det var otroligt svårt och det blev massa suddande på pappret, speciellt vid genomgången av låtarna där mot slutet. Den blev klar en kort stund innan röstningen avslutades, först då hade jag bestämt mig och ringde och röstade på Norge en gång under de sista minuterna. Där blev min förstaplats avslöjad alltså. Den låten fastnade liksom mer och mer ju mer jag hörde den, men tillräckligt mycket för att jag skulle sitta och heja på Norge och undra om finalen kanske borde vara i Oslo nästa år.
     Listan är spontan för kvällen. Och om jag lyssnar mer på några av låtarna sen så kan listan ändras sakta men säkert. Jag funderade ett tag på att inte publicera den eftersom jag kanske till och med kan ha ändrat uppfattning till imorgon, haha. Men anyway, här kommer vad jag tyckte ikväll iallafall, efter att ha hört varje låt 1-2 gånger.

1. Norge
2. Sverige
3. Island
4. Armenien
5. Georgien
6. Ryssland
7. Danmark
8. Grekland
9. Tyskland
10. Israel

Det här var den låtmässiga listan. Ska man tänka på länder, och den där dumma kompisröstningen som alla pratar om så hade jag haft Sverige som etta och Israel som tvåa. Men kompisröstning, nä kom igen nu, sånt är för småbarn. Även fast jag måste erkänna att jag blev väldigt glad då Sverige och Israel fick poäng... :p

Anyway, nu är spektaklet (som Diana brukar säga) slut för i år...
     Och att Ryssland vann är jag helnöjd med. En av mina favoritlåtar i årets ESC. En kul grej var förresten att Dima Bilan tävlade för Ryssland 2006 med Never Let You Go, och då hejade jag på Ryssland. Ikväll vann han. Lite kul ju, hehe. Förresten så var den här låten, Believe, bättre än den låten. Tror inte att jag har tyckt att det har varit så här många bra låtar i ESC tidigare år. :p

Have fun, until next time... :)


ESC snart!

Nu är det snart dags! Finalen i ESC börjar om ungefär en halvtimme! :)
    
Jag känner att jag har varit ganska engagerad i det i år. Allt handlar väl om man har tid, ork och lust antar jag. Jag tycker att det har varit många bra låtar med i år också, vilket såklart gör det roligare.

Jag vill än en gång tipsa om min kompis blogg - http://gdschlager.webblogg.se.

     Hon bloggar för Gävle Dagblad om Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Hon brinner verkligen för hela tävlingen och jag tror att det är delvis hon som har fått mig lite mer intresserad än vad jag kanske hade varit annars. :p


Nya bilder på katterna!

Har tagit lite nya bilder på katterna idag som jag tänkte lägga upp här.
     Vill också passa på att säga att de är otroligt underbara, mina små änglar. Jag är så glad att jag har de här katterna. Och jag är glad att de får ha mormor och morfars katt Snuttan och vovven Gusten som polare. Det är liksom en hel liten djurfamilj här kan man säga. :p

image197

Aw. Mattes sötnos.

image198

Gullungen...

image199

Hela familjen bäbis. :) Den svarta kattungen gäspar, hehe.

Fresh Fire Ministries nyhetsbrev!

För några veckor sen fick jag länken till en hemsida av en vän. Länken var till Fresh Fire Ministries, församlingen där Todd Bentley är en av ledarna, killen som leder väckelsen i Lakeland. http://www.freshfire.ca/
     Jag kollade runt lite på sidan och skrev upp mig på nyhetsbrevet. Vet inte riktigt varför, tänkte att jag kunde kolla vad det var för nåt antar jag. Sen såg jag att jag hade fått tre mail på en vecka, och då kändes det lite mycket så jag tänkte att jag kanske inte skulle vara med på mailing-listan längre. Vad är poängen om man ändå känner att man inte orkar med så många mail liksom?! Men jag började iallafall läsa det första, och jag kan säga att det inte tog lång tid att bestämma att jag skulle fortsätta ha nyhetsbrev från de. Jag fastnade i en jättebra undervisning om omvändelse, nåd och helande och satt och bara läste och läste. På slutet i undervisningen stod det Right now, some of you are sensing the Holy Spirit's touch - och det gjorde jag verkligen, jättestarkt. Det var så underbart.

Ville bara dela med mig av det. :)

Luk 21:28.

Dagens Bibelord:
Luk 21:28.

Citat:

Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning." (Folkbibeln)

Kommentar:
Denna förlossning, befrielse, som Lukas skriver om är antagligen uppryckandet.
     Och då vi börjar se att vi kommer allt mer in i den sista tiden med alla svårigheter som det innebär, då kan vi räta på oss och lyfta upp våra huvuden i vetskap om att vår befrielse från allt detta snart kommer. Då får vi möta Jesus och vara med Honom i en evighet. Vi slipper gå igenom den hemska vedermödan eftersom Jesus befriar oss som tillhör Honom från den...


Signs.

Signs heter filmen som precis gick på fyran. Den var spännande faktiskt. Ett amerikanskt drama från 2002 med bl a Mel Gibson.
     Mel Gibson spelade en pappa som tidigare var präst i katolska kyrkan men började tvivla i samband med att hans fru dog i en bilolycka. Sex månader efteråt börjar det hända konstiga saker. Han, hans två barn och hans bror får se en hel del konstiga saker. Faktum är att det händer konstiga saker över hela världen och allt tyder på att utomjordingar är inblandade...
     Jag tror för övrigt inte på utomjordingar. Först och främst för att det inte står något om sådana i Bibeln, inget i Bibeln talar för det utan däremot tvärtom tycker jag. Vad tror du?

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är från CDON.)

Helg, underbara helg!

Det känns så skönt med en hel helg framför sig! Helg, underbara helg! :)
     Idag har jag tagit det lugnt och sett lite på teve och så sen jag kom hem. Tänkte se lite mer på teve nu snart, det är en film på fyran som börjar 22.25. Kommer inte ihåg vad den heter riktigt, men den handlar tydligen om en pojke som tror att han har sett utomjordingar ute på en åker eller nåt sånt. Låter lite spännande. Tror att jag har sett den förut för längesen en gång med, så jag har för mig att den är ganska så bra. :p
     Imorgon är det ESC-final och i övrigt är det absolut ingenting planerat utan jag ska bara njuta och ta det lugnt. Ta tid för mig själv, vara med katterna, umgås med Gud o s v.
     På söndag kanske jag åker till min underbara församling med mormor och morfar. Vi pratade om det förut iallafall, så vi får se om vi gör det. Skulle vara kul. Det var ett tag sen jag var där nu eftersom jag bor här ute tillfälligt över sommaren. Jag saknar faktiskt Korskyrkan lite, hehe. I love it there. <3

Home sweet home.

Home sweet home.
     Nu är jag tillbaka hemma här i underbara Barknåre. Men det var inte helt fel att vara i Gävle igår heller. Jag hade det mysigt och kollade på Days och ESC. It was great. (: Idag gjorde jag för övrigt det sista provet som jag hade kvar i Engelska B, det var hörförståelsen på nationella och jag fick VG. Känner mig lite halvt nöjd med det. Men på hela kursen gick jag MVG, så där är jag nöjd. Jag köpte för övrigt de där pennorna jag pratade om på stan idag. Miniöverstrykningspennor på Åhléns. Mamma hade inte riktigt förstått vilka pennor jag menade, så jag fick köpa de själv idag istället, och som tur är hann jag mellan provet och bussen. Nu behöver jag inte bekymra mig över att den gula pennan nästan var slut iallafall.

image195

Min uppslagna bibel plus pennorna jag köpte.

På bussen satt jag och läste Bibeln, tog en bild på det vackra landskapet som svischade förbi utanför bussfönstret då vi började närma oss Skärplinge där mormor och morfar hämtade mig med bilen och jae.. såna saker... :)

image196

Bilden som jag tog från bussfönstret...

ESC - Semifinal 2...

Igårkväll var det den andra semifinalen i ESC. Jag satt bänkad framför teven och tog anteckningar även denna gång. Tio låtar gick vidare till finalen imorgonkväll och nio låtar åkte ut ur tävlingen.

Förklaring till anteckningarna: Om landet står i fet stil och är understryket så betyder det att det landet gick vidare till finalen. Poängen har jag skrivit från ett minus till ett eller flera plus. De betyder ungefär så här:

- Riktigt dåligt!
+ Dåligt
++ Okej.
+++ Bra.
++++ Riktigt bra!
+++++ Totally awesome!!!

Här kommer anteckningarna á la Erica...

1. Island. +++++
Väldigt stark låt. Otroligt bra.

2. Sverige. +++++
Totally awesome!!! I love it!

3. Turkiet. +++
Låter grym. Men.. att inte förstå texten drar ner betyget.

4. Ukraina. +++
Lite Charlotte-kopiea?! Anyway, den var ganska bra.

5. Litauen. ++
Låter ganska vackert, men njaee...

6. Albanien. +++
Låter starkt. Bra sångerska.

7. Schweiz. ++++
Åh, l'italiano. (: Starkt. Vackert.

8. Tjeckien. +++
Bra.

9. Vitryssland. +++++
Riktigt bra låt. Me like. ^^

10. Lettland. +
Nej. Nej. I'm not a wolf of the sea, I guess. :p

11. Kroatien. +
Oh. Nooo.

12. Bulgarien. ++
Helt okej.

13. Danmark. ++++
Yeah! ;)

14. Georgien. ++++
Väldigt bra!! Grymt!!

15. Ungern. ++++
Beautiful.

16. Malta. ++
Hm. Okej.

17. Cypern. ++
Jahapp. Ännu en "okej" låt.

18. Makedonien. +++
Bra.

19. Portugal. +++
Fint och vemodigt.

Jag är såklart väldigt glad att Sverige gick vidare, och även Island, Danmark och Georgien. Men jag saknar Vitryssland i finalen. Jag ringde och röstade på de en gång, så jag har rätt att klaga. ;p

Nu längtar jag lite till finalen imorgonkväll! Det är så kul med ESC-final! Både då man får se låtarna och då de redovisar rösterna är kul, eller.. rösterna är nästan liiite roligare faktiskt, av nån anledning.
     Jag kommer förövrigt inte att betygsätta låtarna då eftersom jag redan har gjort det. Eller, jag kanske betygsätter Serbien, England, Tyskland, Frankrike och Spanien som inte har varit med i semifinalerna i och för sig, men inte de andra låtarna som jag redan har betygsatt en gång. Skulle inte tro att min åsikt förändras drastiskt. Däremot funderar jag på att göra en topp tio-lista, om jag kan bestämma i vilken ordning jag skulle vilja ha de. Den kommer isåfall antingen imorgon efter programmet eller på söndag (beroende på hur trött jag är)...

Ps 34:9.

Dagens Bibelord:
Ps 34:9.

Citat:
Smaka och se att HERREN är god. Salig är den människa som flyr till honom. (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud är god. Honom kan vi alltid fly till då saker känns jobbiga. Han finns alltid här för oss och vill ta hand om oss. Och om vi smakar och ser, då kommer vi att se att Han är god. :)

Hmm.

Efter hela spindel-grejen inatt kändes det trots allt lite olustigt att sitta där och läsa. Så jag gick upp inte långt efter, efter att ha kommit på mig själv med att kika efter fler spindlar som skulle komma springande över köksgolvet.
     Väl uppe läste jag lite till och sen släckte jag lampan och somnade tillslut...

Imorse var jag rätt trött och hann inte med bussen. Först blev jag så sur på mig själv så jag bara la mig i sängen igen istället för att gå ner och duscha. Blä, kändes det.
     Efter att ha sovit ett tag kändes det bättre. Då blev jag liksom alldeles flummig och jag tror att mormor bl a undrade vad det hade tagit åt mig. Men hur som helst känns det mycket bättre nu. Jag har duschat och fixat lite och snart bär det av mot Gävle. Fast jag tror jag skippar stan nu då jag ändå får skjuts av morfar till Gävle (fråga mig inte varför, han tyckte väl synd om mig eller nåt), har inte riktigt tid med det nu känner jag. Men jag ska fråga mamma om hon kan kolla efter överstrykningspennor om hon ändå ska köpa nåt där idag efter jobbet, annars får jag väl göra det imorgon efter skolan...

Hur som helst så har jag funderat en del. Hmm.
    
Om jag missar skolan en enda dag till på grund av att jag inte kom iväg bara för att jag råkar befinna mig fem-sex mil från skolan så borde jag kanske sova i Gävle lite oftare. En tanke bara. Jag ska ge det en chans till, men blir det så här fler gånger så får jag bo hos mamma lite till på vardagarna. Jag är ju välkommen där, och då ska man väl tacka och ta emot om det underlättar med skolan. Pendlingen funkade inte så bra som jag hade trott att den skulle göra. Men som sagt, I'll give it one more shot...

image194

En bild från min morgon...

Nu måste jag packa ihop lite grejer jag ska ha med mig, och det snabbt. Ska pussa på katterna innan vi åker också.
     Hörs imorgon! :)

Tindrah - mattes hjälte!

Som jag skrev igårkväll så skulle jag gå ner och läsa en stund hos katterna innan jag skulle sova, vilket jag också gjorde. Först var det mysigt. Jag satt där med min filt och läste och tittade på de mysiga katterna lite då och då. :)
     Men... Efter ett litet tag gick Tindrah ur korgen och hon och Snuttan stod tillsammans och tittade på något mörkt på golvet. Strax därefter såg jag att det var en spindel. Den var ganska stor, och hade ganska höga ben. Jag satt som förstenad och kände hur paniken började krypa fram. Det såg lite ut som om den kanske var på väg mot mig för att hälsa på. Tindrah märkte nog att jag såg lite skraj ut. Då gjorde hon det! Tindrah åt upp spindeln i en enda stor tugga!

image193

Tindrah - mattes hjälte!
(Bilden är tagen vid ett annat tillfälle!)


Luk 18:13.

Dagens Bibelord:
Luk 18:13.

Citat:
Publikanen stod långt borta och vågade inte ens lyfta blicken mot himlen utan slog sig för bröstet och bad: Gud, var nådig mot mig, syndare. (Folkbibeln)

Kommentar:
Historien bakom det här är en liknelse som Jesus berättar. Den handlar om två män som båda går upp till templet för att be. Den ena, en farisé, tackar Gud för att han inte är som andra människor, som t ex rånare och äktenskapsbrytare, eller som "den där publikanen". He was full of himself, självrättfärdig. Publikanen däremot, ja, det ser ni i citatet vad han gjorde. Jesus säger sen att det var publikanen som gick hem rättfärdig, och inte den andra mannen. Publikanen bad om Guds nåd och visade sorg och förtvivlan över sina misstag, han ödmjukade sig...
     Jag tycker att det här är viktigt att tänka på. Det visar hur Gud vill att vi ska vara som människor, vad Han förväntar sig av oss. Vi är beroende av Hans nåd eftersom vi är syndare, vi är inte perfekta så att vi kan stå och tacka Gud för att vi inte är som alla andra. Gör vi det så ljuger vi inte bara för Gud, utan även för oss själva och de människor som vi har omkring oss.

Kattungarna har öppnat ögonen!

Idag såg jag att båda kattungarna har öppnat ögonen!
     Hittills så har de bara haft de stängda hela tiden, som kattungar brukar då de precis har fötts. Nu är de ungefär elva dygn gamla, så vi kan säga att de öppnade ögonen då de var drygt tio dygn. De är verkligen totally adorable. Jag har ingen bild på de med öppna ögon än, men det kommer sen nån gång, snart. De sov då jag tänkte fota de, och jag ville inte väcka de bara för lite bilder. :p

Nu borde jag försöka dra mig mot sängen. Är inte ett dugg trött. Men jag vill ju inte försova mig ännu en dag. Egentligen brukar jag klara mig på fyra-fem timmars sömn om det inte händer natt efter natt, men den taktiken testade jag ju igår faktiskt, så jag vill inte chansa på det igen. Tänkte att jag loggar ut från msn och så nu, och sen gör jag mig iordning för sängen och går ner och sätter mig och läser hos katterna ett tag. Istället för att sitta och läsa i sängen that is. Förhoppningsvis blir jag trött av att läsa, annars får jag stirra i taket ett tag också antar jag.
     Tindrah with babies - here I come... :)

Gävle imorgon.

Imorgon är det torsdag och då ska jag vara i Gävle hela långa dagen och sen sova där till på fredag. Jag lämnar datorn kvar här tänkte jag eftersom jag ändå har planer för i princip hela dagen, plus att jag inte vill låsa in den i skåpet i skolan eller släpa runt med den på lektioner. :p
     Planerna för morgondagen är hur som helst att jag efter skolan ska kika en sväng på stan efter nya överstrykningspennor. Jag använder såna i olika färger till att stryka över i Bibeln med, och den gula är typ nästan helt slut. =/ Sen åker jag hem till lägenheten och slappar lite innan jag kollar på Days, tänkte se de åtta senaste avsnitten, så det blir mys. Sen är det ju andra semifinalen i ESC klockan nio, men jag får se om jag ser det, det beror på om jag har kollat klart på Days eller inte. Om jag ser det så tar jag anteckningar som jag publicerar här sen. Så jae.. det var planerna. Sen på fredag kommer jag tillbaka hem hit igen.

Vecka 21 so far...

Det är vecka 21 och i slutet på maj. Fåglarna kvittrar, våren är här och snart är det sommar...
     Då borde man väl vara glad, eller hur!? Men här i Barknåre då jag reflekterar över vecka 21 so far är det inte direkt glada miner som kan ses. Veckan har inte varit någon höjdare hittills. Den har ju haft sina höjdpunkter, helt klart, men mestadels har jag känt mig ganska missnöjd med mig själv. På grund av skolan. Jag har vänt på dygnet igen och det känns så dumt. Sen kan jag känna många gånger att det känns frustrerande att sitta på en buss drygt två timmar tur och retur för en lektion, och sen behöva vänta i över en timme på bussen hem eftersom det inte går någon buss under lunchen. Så pendlingen fungerar väl sådär, även om jag kan tycka att det är lite mysigt att åka buss och sitta och läsa och lyssna på musik så tror jag ändå att det negativa väger över. Tyvärr. Men nu är jag här, så jag får väl försöka göra det bästa av saken och stå ut. Det är 23 dagar kvar till sommarlovet nu...

image192

Erica - Looking towards the end of this...

Jer 29:11-14.

Dagens Bibelord:
Jer 29:11-14.

Citat:
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta. Ty jag skall låta er finna mig, säger HERREN. Jag skall göra slut på er fångenskap och samla er från alla de folk och alla de orter dit jag har drivit bort er, säger HERREN. Jag skall låta er komma tillbaka till den plats från vilken jag förde er bort som fångar. (Folkbibeln)

Kommentar:
Såna här tankar har Gud om de som tillhör Honom.
     Detta är något som Gud sa till Israel genom Jeremia då de var i fångenskap. Är man i fångenskap eller har det svårt av andra anledningar kanske man lätt kan tänka att Gud inte tänker några goda tankar om en, eller att Han kanske inte ens bryr sig alls. Men så är det inte. Han älskar oss och har goda tankar om oss. Han vill ge oss en framtid och ett hopp, och Han lovar att om vi ber så hör Han oss och om vi söker Honom med hela vårt hjärta så ska vi finna Honom...

ESC - Semifinal 1...

Så var årets första semifinal i ESC slut och tio länder har gått vidare till den stora finalen på lördag!
     Jag satt framför teven med block och penna och skrev ner vad jag tyckte om låtarna rent spontant efter att ha hört de för första gången. Lite kul liksom. :p

Skriver av mina anteckningar här for the world to see. Några förklaringar först bara. Om landet står i fet stil och är understryket betyder det att de gick vidare till finalen. Mina poäng har jag skrivit som ett minus eller ett till flera plus. Man skulle kunna säga att de betyder ungefär så här:

- Riktigt dåligt!
+ Dåligt
++ Okej.
+++ Bra.
++++ Riktigt bra!
+++++ Totally awesome!!!

Här kommer anteckningarna á la Erica...

1. Montenegro. ++
Låter okej.

2. Israel. +++
Israel. <3 Vacker hebreiska.

3. Estland. -
Nejnejnej...

4. Moldavien. ++
Njae. Okej. Sött med nallen.

5. San Marino. ++
Låter som en okej låt.

6. Belgien. +
Påhittigt med låtsasspråk. Men lite löjligt framträdande. Vaggvisa!?

7. Azerbadjan. -
Verkar mörk...

8. Slovenien. ++
Låter okej. :p

9. Norge. +++++
Äntligen en bra engelsk låt. (: Love it!

10. Polen. ++++
Stark låt. Påminner om Celine Dion.

11. Irland. -
Is this a joke?! Yeah, probably... :p

12. Andorra. +++
Bra låt som svänger.

13. Bosnien-Herzegovina. +
Njaeee..? :\

14. Armenien. +++++
Me like. (: Låten "fastnade" liksom.

15. Nederländerna. ++++
Bra! (:

16. Finland. +++
It rocks!

17. Rumänien. +++
Låter fint. (:

18. Ryssland. ++++
I like it! ;)

19. Grekland. ++++
Good, och svängigt...

I början tyckte jag att det inte var någon bra låt, förutom Israel med den vackra hebreiskan. Kanske lite partiskhet från min sida med eftersom jag älskar Israel. Men mot slutet blev det som tur var bättre. Favoriterna ikväll var Norge och Armenien. Kanske mest Norge, men det är svårt att säga än eftersom Armeniens låt fastnade på en gång medan jag gillade Norges låt lite mer och mer sådär.

http://gdschlager.webblogg.se är sidan man ska gå till för att läsa vad min kompis Diana har att säga om kvällen. Hon är verkligen en schlagernörd och har skrivit långt mer än vad jag har gjort. Jag kollade mest för att det kändes kul och för att jag ändå inte skulle göra något annat ikväll, att skriva anteckningar var faktiskt något som jag kom på i den sista minuten...

Tankar om tiden som är kvar.

Om ungefär ett år tar jag studenten, om allt går enligt planerna that is. Sen blir det sommar och förhoppningsvis en hel del sol. Sen börjar jag bibelskola till hösten, och efter bibelskolan vill jag åka ut och missionera på heltid. That's the big plan.
    
Och då jag tänker på tiden som är kvar, då menar jag tiden som är kvar innan jag börjar bibelskola. Det är något som jag längtar till väldigt mycket av många olika anledningar. Det känns lite som om jag går in i en ny tid då, som att något gammalt tar slut och något nytt börjar. Jag längtar tills det där nya börjar. Först måste jag avsluta det gamla, och det känns helt okej, men trots det kan jag ju inte låta bli att längta. Ibland känns tiden som är kvar dit lite, eller till och med mycket, jobbig. Då något känns så kan man sätta upp delmål. Och så här ser mina delmål ut...

1. Tiden fram till sommarlovet, 2008.
Det är 24 dagar kvar nu. Inte mycket med andra ord. De här 24 dagarna känns dock som lite längre än just 24 dagar, och det trots att jag har ett speciellt schema som är något av det lyxigaste man kan tänka sig schema-mässigt. Men jag får försöka stå ut den korta tid som är kvar helt enkelt.
     För att förstå mig kanske man behöver förstå min bakgrund, så jag kan gå igenom den lite kort. I nian var jag väldigt skoltrött mot slutet och funderade på att ta ett sabbatsår innan gymnasiet. Mamma tyckte att det var en dålig idé och därför började jag till hösten på Borgarskolan på samhälle, det slutade i katastrof och skolk. Det bör även nämnas att jag på den tiden började må ännu mer dåligt än vad jag redan gjorde, jag var riktigt deprimerad och hade inte ork för något alls. Jag hoppade av i början på december efter att ändå inte ha varit där speciellt mycket under terminen. Strax efter blev jag helad och allt vände till det bättre. Till hösten började jag på Vasaskolan, även där på samhälle. Det gick bra, riktigt bra faktiskt. Sen började jag tvåan på inriktingen språk, det började gå lite utför igen, till större delen under vårterminen. Det var en sorts blandning av skoltrötthet och allmän deppighet, det tog dock ett tag innan jag insåg det, först var jag livrädd att jag höll på att bli/var deprimerad igen. Det var en hel del skolk och tillslut orkade jag inte gå dit alls. Sen blev det bestämt att jag skulle gå om tvåan, med ett speciellt schema. Under höstterminen gick jag bara tre dagar i veckan, måndag-onsdag, och nu under våren har jag gått hela veckan. I genomsnitt har jag haft 1-2 lektioner per dag eftersom jag har varit klar med en hel del kurser. Hela året har varit sådär. Jag har skolkat en del, vänt på dygnet ibland och försovit bort halva dagen och liknande saker. Nu vill jag alltså bara att det ska ta slut och att sommarlovet ska börja. Mestadels känner jag nog så för att jag har varit så missnöjd med praktiskt taget hela det här läsåret, missnöjd med mig själv eftersom det inte har gått så bra som jag hade velat. I höst blir det ju lite av en nystart på ett sätt, vilket känns skönt. Nytt läsår, nya kurser o s v...

2. Sommarlovet, 2008.
Sommaren spenderar jag som vanligt i Barknåre där jag redan nu befinner mig. I år har jag inget annat planerat förutom Barknåre, än så länge iallafall. Jag har inte fått nåt sommarjobb och ska därmed bara ta det lugnt och verkligen njuta av sommaren.
     Jag sökte ett jobb på Ica i Skärplinge (en mil från Barknåre), men fick inte det. Det är jag glad för på ett sätt. Jag tror att jag behöver få bara ta det lugnt så att jag verkligen känner mig utvilad och taggad för skolan i höst.

3. Skolstarten - höstlovet, 2008.
Nytt läsår, nya kurser, ny klass. En nystart. Sista året innan studenten.
     Början på höstterminen brukar inte vara så farlig egentligen, det är fortfarande ljust ute på kvällarna och värmen försvinner inte helt och hållet på en gång. Jag vill verkligen försöka göra mitt bästa, men samtidigt har jag inga MVG-krav på mig själv at the moment. :p

4. Höstlovet - jullovet, 2008.
Den mörka tiden i slutet på höstterminen. Men äsch, det är väl bara att göra sitt bästa och tänka på att det inte är långt kvar till studenten. Sen är det ju lite mysigt då julen börjar närma sig...

5. Jullovet - påsklovet, 2009.
Sista terminen i gymnasiet. Mellan jullovet och påsklov är det ju också vinterlov/sportlov. Det är den där terminen med många lov och lite ledighet här och där. Ska skicka in ansökan till bibelskolan under den här perioden, så att jag kan vara säker på att få ett rum på skolan genom att söka i god tid.

6. Påsklovet - sommarlovet, 2009.
Soon it will all be over. Gymnasiet that is. :)
    
Den här tiden brukar för övrigt vara den bästa på hela läsåret.

7. Sommarlovet, 2009.
Nästa sommar. Jag har tagit studenten och det gamla tar slut och något nytt is about to begin. Jag flyttar till Märsta för att gå bibelskola till hösten och sen börjar en ny del i mitt liv...

Den bibelskola jag vill gå är för övrigt Mission SOS i Märsta. www.sosmissionsbibelskola.com
     Många har sagt att den är jättebra och den verkar vara väldigt missionsinriktad också, vilket är den största anledningen till att jag vill gå just den.

Gud brukar ofta kalla de som är svaga i sig själva. Han har kallat mig till att åka ut i världen och nå de onådda som missionär. Att Han kallar de svaga märks verkligen, för jag ser absolut inte mig själv som någon stark person, den styrka jag har finns till största delen i Jesus och den kärlek Han omsluter mig med. Så om jag en dag blir någon som åker runt i världen och har stora möten, eller kanske predikar för ett folk i en djungel någonstans, eller kanske gör både och (vilket jag helst vill) - då ska Gud ha all ära för det. För titta bara på mig med min bakgrund av depression, skolk, jobbiga minnen från barndomen o s v. Gud gör saker i mitt liv hela tiden, Han har helat mig från det värsta och hjälper mig igenom det jobbiga som är kvar. Den jag är idag är jag tack vare Honom...

Heb 13:8.

Dagens Bibelord:
Heb 13:8.

Citat:
Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet. (Folkbibeln)

Kommentar:
Jesus förändras aldrig. Han är densamma nu som Han var då världen skapades och som Han var då Han dog för oss på korset, för att ta två exempel. Detta innebär också att Bibeln, som är Guds ord, inte heller förändras. Det som står i Bibeln gäller även idag, oavsett var människor kan ha att säga om den saken...
     Det känns väldigt tryggt tycker jag.

Tindrah - numera två år!

Idag är det den 19:e maj, det innebär att det är en speciell dag för oss här i det gula huset i Barknåre. Tindrah fyller nämligen år idag. Två år. :)

image191

Tindrah som en liten kattunge på ungefär två månader.

image190

Tindrah - numera två år!

Ändrade planer!

Det har blivit lite ändrade planer för den här veckan. Istället för att sova i Gävle inatt sover jag där på torsdag. Nu är jag alltså hemma i Barknåre. :p

Dagens Bibelord idag är för övrigt Joh 8:7, men jag skriver inget eget inlägg om det eftersom jag har haft det som Dagens Bibelord tidigare och citerat det och skrivit kommentar då. Onödigt att skriva samma sak en gång till liksom. Alla gamla inlägg finns kvar i arkivet och vill man läsa tidigare Dagens Bibelord så är det bara att klicka på den kategorin så kommer alla upp som jag har skrivit om hittills.
     Om det inte kommer upp ett nytt Dagens Bibelord en dag så beror det antingen på att jag har haft det tidigare och därmed också skrivit om det tidigare, att jag har kvar samma bibelord för att jag känner för det eller helt enkelt för att jag har åkt bort och inte har med mig bibellappar eller har tid att sitta vid datorn. Så det inte blir några funderingar om jag har fått tillfälligt hjärnsläpp och glömt bort att skriva om det... ;p

Jag vill lovsjunga Honom så länge jag andas...

Filmen jag kollar på nu (det är paus i filmen för nyheter :p), The Last Castle, utspelar sig på ett fängelse. En sorts fästning, ett castle. Den är grymt bra faktiskt. Men nu till det jag vill säga med det här blogginlägget...
     I början på filmen började jag tänka på då Paulus och Silas satt fängslade i Filippi på grund av sin tro (Apg 16:16-40). Det står i Apg 16:25 att de var i bön och sjöng lovsånger till Gud där i fängelset, och att de andra fångarna lyssnade på de. Jag fick en sån underbar känsla av att tänka på det. Oavsett situation så kan man lovsjunga Gud. Jesus är Herre och det spelar ingen roll vad människor gör mot oss eller vad vi råkar ut för i livet för oavsett så ska vi prisa Honom.

Idag då jag loggade in på lunar (där jag för övrigt heter Faith_Hope_Love) så hade en femtonårig kille skrivit en del elaka och respektlösa saker i min gästbok - bara för att jag stod upp för Jesus. Förutom en del svordomar så var jag tydligen en "bibel-bok-mals-slusk" enligt honom. Man skulle ju kunna tro att jag blev förbannad och skrev något minst lika elakt tillbaka för att försvara mig själv, men istället så kände jag bara sån kärlek till den där killen. Jesus älskar honom. Jag kände nästan glädje över att få stå upp för Jesus, jag var så stolt över att få skriva tillbaka att jag hellre är en "bibel-bok-mals-slusk" än att leva utan Jesus som är min underbara Saviour King. :D
     Jag tror att jag kan förstå hur Paulus och Silas kunde lovsjunga Gud i fängelset och verkligen stråla för Honom trots att de hade haft all rätt att bara sitta och tjura. Men de avsade sig den rätten och deras medfångar lyssnade på de...

Jag älskar Jesus och jag kan inte tänka mig att leva för någon/något annat än Honom. Jag skiter i vad andra människor har att säga om det, i form av elaka saker, för jag älskar Jesus.
     Jag vill lovsjunga Honom så länge jag andas...

image169

Ännu en vecka har gått.

Så var det söndagkväll igen. Ännu en vecka har gått och en ny vecka väntar...
     Dagen och kvällen har varit lugn. Jag har njutit av att bara få vara idag, så himla skönt. Ingenting speciellt har varit inplanerat liksom, kände att jag ville ha en sån dag idag. (: Jag gick dock inte ut någonting som jag först hade tänkt göra, förutom en kort stund på bron bara - det är så kallt ju, så jag hade ingen ork för det. :p Men det verkar som att det blir bättre väder till nästa vecka.

Om ungefär en timme ska jag se The Last Castle på fyran. Det lilla jag har sett av den på reklamen verkar bra, så jag tänkte att jag kollar på den. Känns mysigt med lite film i slutet på veckan. :)

Imorgon blir det Gävle. Inte bara skola, utan jag sover där till på tisdag och kollar på Days och träffar mamma och lite så, som vanligt på måndagar med andra ord...

Fler bilder på katterna!

Nu har jag precis varit nere hos katterna ett tag, och bl a tagit fler bilder på de.
Här är några av bilderna... (:

image187

Det ser ut som om det är en liten tumme i munnen där tycker jag.
Ibland ser det verkligen ut som om kattungarna kan ligga och suga på tummen, fast kanske är det jag som inbillar mig?!


image188

Naw. Min lilla gullunge.


image189

Här är de alla tre. Lägg märke till hur Tindrah håller om den ena av de, hur gulligt som helst.

Det är verkligen kul med kattungar. Två nya medlemmar i familjen bäbis. Jag kallar fortfarande Tindrah för min lilla bäbis, fast hon fyller två år imorgon(!). Hon kommer liksom alltid att vara min lilla bäbis oavsett hur gammal hon är. Tindrah är en underbar katt som tycker om bl a leverpastej och fisk. Jag längtar efter att få lära känna de två nya små bäbisarna också. Åh, det kommer att bli så kul... (:

Vacker natur.

Det här så otroligt vackert här i Barknåre. Det är vacker natur. Jag har sagt det förut, men det tål absolut att sägas igen. Jag tog precis två foton från mitt sovrumsfönster på andra våningen. Jag är verkligen nöjd över utsikten om vi säger så, det är vackert (oj, nu sa jag det igen ;p).

image185

Längst till vänster på bilden syns ett någorlunda förfallet hus som av någon anledning kallas brygghuset. Mormor och morfar använder det till största delen som ett förrådshus. Det andra huset i bilden är mormors bror Arnes hus där han bor tillsammans med sin fru, egentligen är det en sommarstuga, men de har flyttat in dit på heltid numera. Om man tittar noga ser man en väg som går bakom brygghuset och upp mot stugan, den fortsätter sen hela vägen till Snabben (som är en skog kan man säga). Där kan man gå många mysiga promenader med vovven.


image186

Här ser man först en hage, för flera år sen brukade får gå där och beta. Numera är det bara tomt. Sen ligger skogen bakom. Det är så många nyanser av grönt i bilden, so beautiful.

Det är verkligen jättemysigt att bo här ute. Jag trivs.

För er som inte vet så ligger Barknåre i norduppland, ungefär 5-6 mil söder om Gävle där jag bodde tidigare och ska bo igen i höst då skolan startar...

Hab 3:18.

Dagens Bibelord:
Hab 3:18.

Citat:
Men jag vill jubla i HERREN och glädja mig i min frälsnings Gud. (Folkbibeln)

Kommentar:
I Gud finns det glädje. Oavsett hur livet ser ut för tillfället. Oavsett vad man tänker och känner. Frälsningen är inte beroende av yttre faktorer, den finns där så länge vi är villiga att ta emot den och då spelar det ingen roll hur omständigheterna ser ut. I frälsningen finns det glädje så det räcker och blir över.
     Jag har tagit emot frälsningen och glädjen som Gud erbjuder. Har du gjort det!?

Snart imorgon.

Nu har tiden gått fort. Helt plötsligt är klockan över halv ett liksom. Här går det undan. :p
     Jag känner mig för övrigt inte överdrivet trött så som jag har gjort de senaste dagarna redan runt tio-elva på kvällen. Så det är jag glad för. Kanske börjar jag piggna till lite igen och bli som jag brukar vara sovmässigt, we'll see...

Hur som helst så har jag gjort något åt det jag skrev om igår. Jag har loggat in på lite ställen för att visa att jag lever, börjat läsa i boken och så. :)

Nu är det snart imorgon. Eller, tekniskt sett så är det ju imorgon redan nu. Söndag alltså. Klockan är ju efter tolv. Men jag brukar inte vara så teknisk då det gäller det där. Söndagen börjar för mig då jag vaknar på morgonen liksom.. :p
     Hur som helst så har jag inga direkta planer för morgondagen. Är det bättre väder så går jag nog ut ett tag tror jag. Annars har jag tänkt vara med katterna, ta tid för Jesus, läsa, sitta lite vid datorn och så. Ser nog en film på kvällen, det verkar vara en bra på fyran har jag för mig, The Last Castle eller vad den heter. Jag vet att mormor och morfar ska till kapellet på ett möte, men som jag känner det nu så har jag nog ingen lust att hänga på faktiskt. Jag sa att jag skulle stanna hemma hos katterna, mohaha. ;p

Snart imorgon. Snart är morgondagen här.
     Börjar bli dags att sova tror jag... So this is my goodnight... :)

Mer mys.

Det regnar fortfarande ute, det har gjort det hela dagen utan uppehåll tror jag.
     Därmed fortsätter dagen med mer mys. Mycket mys. Jag har ju inte direkt lust att gå ut och fotografera eller ta en promenad med hunden om vi säger så. Eventuellt att jag sätter på mig bikinin och går ut och dansar i regnet.. men det är nog för kallt för det, hehe. ^^ Jag tänkte mysa mer med katterna, kanske läsa lite till, kolla på teve och äta kladdkakan som jag inte orkade äta upp igår, sitta här och trycka på tangentbordet lite mer och jae.. jag hittar nog på saker för att fördriva tiden med... :)

Mina små sötisar!

Jag tog med kameran då jag gick ner. Så nu har jag fyra nya bilder på mina små sötisar.

image181

image182

image183

image184

Mys.

Idag är det regnigt och kallt ute. Burr. :p
     Vilket väder. Det är typ 4-5 plusgrader bara, och det är maj. Igår så sa de till och med att det skulle snöa i mellersta Sverige, väster om där vi bor. Vädret has gone completley mad these days.

Jag har precis varit nere hos katterna i typ två timmar och haft det mysigt. Tindrah blev bjuden på fisk då mormor förberedde middagen och kattungarna är lika söta som alltid. Sen åkte mormor och morfar till kapellet för att kolla värmen till ett möte som ska vara där imorgonkväll, då låg jag hos katterna. De ligger i en liten korg i köket, och jag låg på en trädgårdsdyna som jag brukar ha där, hehe. Sen somnade jag faktiskt där ett tag med, haha. Mys. Idag känns som en mysdag rent allmänt förresten, kanske för att det är så tråkigt väder ute. :p
     Jag tror att jag ska gå ner till katterna igen nu, och ta med en bok och sitta där hos de och läsa lite. Kanske tar jag med kameran också, vi får se...

2 Tim 1:7.

Dagens Bibelord:
2 Tim 1:7.

Citat:
Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande. (Folkbibeln)

Kommentar:
Kraft, kärlek och självbehärskning beats modlöshet any day! :)

Helg och fredagsmums.

Jag har känt mig lite trött idag med. Jag är alltså trött trots allt sovande, antagligen så är jag väl trött för att jag har sovit för mycket. Jag får väl sova mindre inatt, eller nåt. :p
     Men annars har dagen varit en helt okej dag. Tack vara att jag gick i motsatt ande imorse och valde att inte vara sur och deppig bara för att jag försov mig. Jag har varit med katterna, kollat på teve, tagit tid med Gud, bloggat och lite så. Mormor och morfar har köpt kladdkaka åt mig, och grädde till det. Sen så har vi någon sorts efterrätt med päron att äta också, och grädde till såklart. Mums. Fredagsmums. Slurp.

Jag har för övrigt märkt den senaste veckan att jag inte har suttit lika mycket vid datorn som jag brukar göra annars. Det beror nog på att jag har spenderat mycket tid nere hos Tindrah och kattungarna. I vanliga fall så brukar djuren springa runt i huset lite hur de vill och vara ganska mycket uppe hos mig, men om jag vill vara hos Tindrah och hennes två sötnosar måste jag vara nere numera. Medan kattungarna är små. Så det beror väl på det. :p Jag kan ju ta ner datorn i och för sig, som jag gjorde under kattungarnas första dag, fast det har inte blivit av. Man behöver ju inte sitta vid datorn hela tiden liksom...
     Det här har iallafall medfört att jag praktiskt taget bara bloggar numera. Det har inte blivit något msn, inte så mycket mailskrivande, inget lunar, inget Days-forum, inget Neopets o s v. Känner att jag vill ta tid med det snart, men vi får se, Tindrah och kattungarna är roligare, hahaha. ;)

Läst har jag inte gjort så mycket heller. I böckerna alltså. Jag har tänkt börja på del tio i Lämnad kvar-serien i en halv månad nu, men det har inte blivit av.
     Man skulle nog kunna säga att jag känner att det är mycket som jag brukar göra som jag inte har gjort den senaste tiden. Som jag vill göra. Men som jag inte har orkat eller haft tid med helt enkelt. Sen känner jag mig trött med. :p

Det känns skönt med helg iallafall. Helg och fredagsmums.
    
Kanske jag känner att jag får något gjort i helgen med. Jag skulle kunna gå ut och fota någon dag, logga in på lite ställen på datorn och visa att jag lever, börja i boken o s v.

Anyway, nu ska jag gå ner och äta en sen efterrätt med mormor och morfar och sen blir det lite teve och så. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men jag kollar väl på Boston Legal senare iallafall...

Jag älskar Israel!

Igår åkte Göran och Daniel, två av pastorerna i min församling, till Israel som reseledare för en grupp som ska vara där i en vecka. Jag tror att gruppen mestadels består av personer från församlingen.

Jag älskar Israel!
    
Jag vill verkligen åka dit någon gång. Fast nu blev det inte så nu eftersom jag spar pengar till bibelskola och missionsresor först och främst. Men någon gång vill jag åka dit. Jag vill åka till Jerusalem, Betlehem, Nasaret o s v. Det skulle verkligen vara en helt otrolig upplevelse som alla ord i världen inte skulle kunna beskriva.
     Israel är landet som Gud utvalde och judarna folket som Han utvalde till att bära fram evangeliet och som Messias skulle komma från. Därför ska vi välsigna Israel och judarna. Jag har aldrig varit där, men ändå älskar jag det landet med hela mitt hjärta...

image180

1948 blev Israel en stat igen efter att under en lång tid inte existerat som en nation och judarna var utspridda över världen. Precis så som Gud hade sagt att det skulle bli om de inte följde Hans bud (5 Mos 4:25-31, 30:1-4). Han sa också att Han skulle föra de tillbaka igen om de vände om till Honom. Idag är Israel åter en nation och har varit det i 60 år och judarna har börjat komma tillbaka dit, till det land som tillhör de. Det är för övrigt ett tidstecken på att den här tiden börjar gå mot sitt slut...

Gå i motsatt ande!

Jag försov mig imorse. Big time.
     I tisdags sov jag åtta timmar, vilket är något av att sova ut för mig. Ändå var jag extremt trött i onsdags. I onsdags sov jag sju timmar, vilket är mer än lagom för mig. Ändå var jag riktigt trött igårkväll, jag somnade på soffan då jag kollade på teve och vaknade efter tolv då jag gick och la mig på en gång och sov ännu mer. Trots allt det här var jag ändå väldigt trött imorse. Men nu känner jag mig utvilad iallafall. Hoppas att det håller i sig bara... :p

Morgonen har av naturliga skäl inte varit någon höjdare. Först var jag så arg och besviken på mig själv. Men sen tänkte jag att jag ändå inte kunde göra något åt det nu, så då testade jag att gå i motsatt ande istället för att förstöra hela dagen bara för att jag försov mig. Nu känns allt mycket bättre. :)
     Att gå i motsatt ande är verkligen något som fungerar om bara tar sig i kragen och gör det. Oftast är det ju mycket lättare att bara fortsätta vara sur, arg eller ledsen. Eller att fortsätta göra det som känns lättast fast man vet att man borde göra något helt annat istället. Så börja gå i motsatt ande du med! Allt man egentligen behöver göra är att göra det motsatta. Är man t ex sur så gör man något som man skulle ha gjort om man var glad och tänker att man i Jesu namn inte tänker vara sur en enda sekund till...

Matt 24:37.

Dagens Bibelord:
Matt 24:37.

Citat:
Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. (Folkbibeln)

Kommentar:
I Noas dagar kallade Gud honom att bygga en ark för att kunna undkomma Guds dom över världen som kom i formen av en global översvämning. Det var bara Noa, hans familj och en hel massa djur som blev räddade den gången. Människorna ville inte lyssna på Noa. Jag kan tänka mig hur de skrattade åt honom, hånade honom och tyckte att han inte var riktigt klok som byggde en stor båt mitt på land och pratade om en översvämning som skulle komma över världen. En dag gick Noa och de som var med honom in i arken och dörren stängdes. De första vattendropparna föll. tror jag att åtminstone några började förstå att Noa hade haft rätt hela tiden, men då var det försent. De hade förnekat Gud och gjort sitt val. Ett val som de skulle få se konsekvenserna av i en evighet.
     Idag pratar kristna om Jesu återkomst. Vi säger att människor måste vända om till Gud. Många lyssnar. Men ännu fler lyssnar inte. Ibland skrattar människor, tycker att man är helt sjuk i huvudet, hånar en o s v. Men precis som det var då Noa levde, kommer det att vara då Jesus kommer tillbaka. Då det inte finns något tvivel kvar om vem som har rätt, då är det försent och man får leva med det val man har gjort i en evighet.


Min slappa dag.

Imorse gick jag upp strax innan åtta och duschade och fixade med allt det jag brukar fixa med på mornarna. You know how it is. Tid med underbara Jesus, en macka med leverpastej till frukost, tid med katterna.. en bra morgon med andra ord.

Bussen gick från Skärplinge 09.30 och var framme i Gävle 10.40. 70 minuters bussresa för att ta sig till skolan. Och då blev jag först skjutsad till Skärplinge av mormor och morfar, vilket tar ungefär 15 minuter bara det. Men pendlingen känns okej hittills iallafall. :p
     I Gävle klev jag av vid Vasaskolan där jag går andra året och läser sam/språk med ett för tillfället anpassat schema. Jag skulle ha matte. Men ingen kom, varken läraren eller några i klassen. Jag väntade ett tag och tillslut kom läraren, men det blev ingen lektion eftersom det bara var jag där. Lite snopet. Som jag fattade det så hade de andra något nationellt prov eller nåt i någon kurs som jag är klar med. Jag passade på att fråga hur det blir på tisdag, och han skulle gå dit och kolla om någon var där, så kanske att det inte blir någon lektion då heller, och därav förstod han om jag inte kom då. Mohaha. Sovmorgon. ^^ Jag frågade om nationella provet som vi gjorde förra torsdagen, och han hade inte rättat klart men tyckte det såg ut som att det hade gått bra. Så jag får nog inte IG iallafall. :) Sen gick jag till syons kontor och väntade tills hon blev ledig och undrade om jag kunde komma lite tidigare, vilket gick bra. Efter att ha pratat med henne gick jag till idrotten och gjorde teoriprovet i kondition som jag hade kvar. HLR behövde jag tydligen inte visa att jag kunde, eftersom jag hade det förut i en annan kurs. Provet tog ungefär 15 minuter och kändes mer som ett läxförhör, jag fick även ha boken med mig under provet.
     Sen var det bara att vänta på bussen tillbaka hem som gick 13.10. Jag pluggade lite glosor, sms:ade och slappade i skolans bibliotek medan jag väntade. Sen åkte jag hem. 14.15 var jag i Skärplinge där jag bytte buss och hamnade i Barknåre runt 14.45. Det tog dubbla tiden med buss den sträckan, suck.

Dagen har känts slapp. Ingen riktig lektion. Massa busstid där jag satt och läste lite i en tidning från Ny Generation och tittade ut genom fönstret. Väl hemma såg jag på Advokaterna på fyran som jag har börjat kolla på numera, sen åt jag mat, tog tid med Gud och lite så. Och ja.. blogga har jag gjort med.. men det är väl ganska uppenbart. Och såklart varit med katterna, de kan jag ju inte låta bli. :p

Rom 10:14.

Dagens Bibelord:
Rom 10:14.

Citat:
Men hur skulle de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur skulle de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur skulle de kunna höra, om ingen predikar? (Folkbibeln)

Kommentar:
Tron kommer av predikan. Därför måste vi gå ut i världen och predika för människor som inte är frälsta än, för människor som kanske inte ens har hört talas om Jesus tidigare. Vi behöver berätta om Jesus för vår familj, våra vänner, folk i skolan och på jobbet. Det kan vi göra allihopa. Sen om Gud vill att man ska bli predikant, pastor eller missionär och ta hand om en församling eller berätta om Jesus för människor i en avlägsen djungel någonstans så kan man göra det med. Jesus är det viktigaste, och viktiga saker är inte till för att hålla tyst om...

Lovsång!

Jag tror att jag ska gå och lägga mig snart, är så trött. Jag sov åtta timmar inatt, så jag förstår inte riktigt varifrån all denna trötthet kommer. Men nevermind, hoppas att jag är piggare imorgon bara. Har känt mig lite halvt trött ända sen jag kom hem, så nu längtar jag verkligen efter att få krypa ner under täcket och be en stund och lyssna på lovsång ända tills jag glider in i dreamy-land...
     På tal om lovsång - där har vi verkligen något som jag är beroende av. Helst ska jag ha lovsång på låg volym på datorn hela natten, tillgång till lovsång på mp3:n under dagen o s v. Om jag någon gång känner mig lite nere, eller kanske behöver styrka eller vad som helst så brukar jag nästan alltid må lite bättre om jag får lyssna på lovsång. Det är som medicin för mig ibland. Jag har ju varit deprimerad förut, har jobbiga minnen och fortfarande saker som inte känns helt bra. Då kanske vissa skär sig i armarna, tar tabletter o s v - jag lyssnar på lovsång. Skära sig i armarna är ju dåligt, men tabletter kanske kan vara bra. Vill bara påpeka att jag inte tycker att det är något som behöver vara dåligt, tabletter alltså. Men jag mår inte så dåligt så att jag behöver det. Men nu blev det lite off topic. Tillbaka till lovsången. Eller.. jag tror nog att jag har sagt det jag ville säga redan. Helt enkelt att lovsång är väldigt viktigt för mig...

Ny design på bloggen!

Nu känner jag att jag har tröttnat på den gamla designen på bloggen som jag har haft sen jag startade den i början på februari i år. Jag hade den som kallas för Anchor på design-sidan, en av de redan färdiga alltså. Nu byter jag till den som kallas för BubbleGum. Jag vill ha en förändring helt enkelt, och det är den som jag tror att jag gillar bäst av de som det finns att välja bland. Jag skulle vilja göra några ändringar i den, men sånt kan jag absolut ingenting om, så det får vara så här nu, tillsvidare iallafall. :)

Jag älskar mina små änglar.

Nu har jag precis tagit mig tid för att umgås med mina katter. Jag har smekt de, pussat de, fotat de och gullat med de. Jag har saknat att kunna gå ner till de när jag vill de här två dagarna då jag var i Gävle. Jag älskar mina små änglar.

Mormor säger sig vara helt säker på att det är en tjej och en kille, och att den svarta är killen och den andra är tjejen. Jag har två namn på gång om hon nu verkligen har rätt. Hon säger sig vara 100% säker. Men grannen som var och tittade på Tindrah förut då hon var tjock som en badboll hade tydligen sagt att man inte kunde se helt säkert förrän de var tre veckor gamla. Jag ville nämligen att hon, Jill, skulle komma och titta på de, och då hade morfar pratat med henne medan jag var i Gävle och då hade hon sagt så. Hm. Nu är de fyra dygn om några timmar, så det är ett tag kvar till de där tre veckorna har gått.

Här kommer hur som helst några bilder!

image175image176image177image178image180

Jag och mamma!

Igår fick jag mamma att vara med på bild! Hon hatar oftast tanken på att befinna sig framför en kamera, men igår så fotade jag henne först utan att hon märkte det och två av bilderna blev riktigt bra. Sen ställde hon frivilligt upp på några bilder tillsammans med mig. :)
OBS! Bilderna som jag tog i smyg har mamma självklart "godkänt". :p

image170

Mamma förstår inte varför jag gillar den här bilden, men den är så vacker på nåt sätt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men nåt är det. Jag gillar den!


image171

Min mamma är vacker!


image172

Haha! ;p


image173

Me and mom...


image174

En allvarlig mamma och en något busig Erica. :)

What a mess!!

I måndags hände det lite saker som ledde till att jag missade bussen. Jag försökte hinna med den, så i all stressen glömde jag att ta med mig nycklarna. Det kom jag på då vi nästan var framme vid Skärplinge och mormor och morfar undrade om jag hade de med mig. DOH! Men jag tänkte att om mamma släppte in mig då hon kom hem så kunde jag använda extranycklarna sen, så vi åkte inte tillbaka för det. Men som sagt så missade jag bussen i vilket fall, så om jag ser tillbaka på de två senaste dagarna så hade det varit smartast att åka tillbaka... :p
     Gävle kom jag till, trots allt. Det var meningen att jag skulle sova där till på tisdag för att kolla på Days och sen också för att jag börjar så tidigt på tisdagar. Det blev alltså ingen lektion i måndags, men jag kom fram till Gävle iallafall. Efter alla konstigheter. Blä.

Igår försov jag mig först efter att dels ha suttit uppe för länge och dels för att jag då jag väl la mig inte kunde sova eftersom jag låg och grubblade på saker.
     Då jag tillslut stod klar att åka till skolan och skulle låsa upp dörren så gick det inte. Extranyckeln till vårt extralås verkade av någon anledning inte fungera. JAG VAR INLÅST !!!
     Dagen spenderade jag med att panikartat försöka få tag på mamma, prata i telefon med en kompis, titta på teve och gå omkring i cirklar. Att vara inlåst är ingen höjdare kan jag säga. Då mamma sen kom hem efter fyra så visade det sig att nyckeln bara var konstig och att man skulle låsa upp på ett speciellt sätt med den. Först skämdes jag, och sen då jag skulle försöka göra som mamma visat så gick det inte då heller och då skämdes jag om möjligt ännu mer. Nyckeln och jag kom inte överens och så var det liksom bara.

Idag har jag iallafall lämnat tillbaka kameran i skolan o s v och kommit iväg tillbaka hem hit till Barknåre. Egentligen skulle jag ha kommit igår, men det kändes så sent att åka då så jag tog en teve-kväll med mamma istället och åkte tillbaka hit idag.

What a mess!!

Datorn har för övrigt varit kvar här hela tiden, så det är därför det inte har kommit något nytt blogg-inlägg på över två dygn. Ovanligt va..? ;p

2 Kor 4:8-9.

Dagens Bibelord:
2 Kor 4:8-9.

Citat:
Vi är på allt sätt trängda men inte utan utväg, rådvilla men inte rådlösa, förföljda men inte övergivna, nerslagna men inte utslagna. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det här var ju verkligen ett positivt sätt att se på saken! :)
     Även om man är trängd, rådvill, förföljd eller nerslagen så finns det något positivt i tillvaron. Det kommer det alltid att göra så länge man väljer att man vill tillhöra Jesus Krisus...

Matt 5:11-12.

Dagens Bibelord:
Matt 5:11-12.

Citat:
Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det spelar ingen roll vad andra människor än gör mot oss, för de kan aldrig ta ifrån oss Jesus och den lön vi kommer att få i himlen. Då jobbiga saker händer på grund av att människor inte kan respektera att man tror på och älskar Jesus får man tänka på det. Ibland får man helt enkelt välja mellan att följa Jesus och att bli omtyckt av andra människor. Jag väljer Jesus. Vad väljer du?

image169

Imorgon.

Idag har jag nästan bara varit med katterna och skrivit blogg känns det som. Då jag tänker efter så har jag ju gjort annat med, men katter och bloggskrivande har tagit upp den mesta tiden idag. :p
     Imorgon däremot är det fotolektion och sen ska jag sova i Gävle till på tisdag. Jag slutar 17.00 imorgon och börjar 08.30 på tisdag, så då passar jag på att träffa mamma lite och kolla på Days, så åker jag tillbaka hit efter skolan på tisdag. Pendling alltså. Hoppas att det inte känns alltför jobbigt. Antingen så tror jag att jag kommer att hata det eller så tror jag att jag kommer att tycka att det är ganska mysigt att åka buss och sitta och läsa, plugga eller lyssna på musik eller nåt. Vi får väl hoppas på det senare alternativet... Hur som helst så känns det bra att bo här i Barknåre nu.

Jag såg precis Sprängaren på teve.
     Den var bra faktiskt. Handlingen var väldigt bra, men det var lite störande hur alla svor hela tiden och sa så hårda ord till varandra. Jag skulle verkligen inte ha velat jobba i en sån miljö om vi säger så. Fast på ett sätt var det bra antar jag, eftersom det var väl meningen att filmen skulle visa upp den sortens verklighet.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Imorgon är det en ny dag...

Flum och promenad!

Nu har jag flummat och varit ute på promenad med mormor och Gusten.
     Flummet var roligt. Jag var så lyckligt flummig, och mormor bara skrattade åt mig. Hon undrade väl vad det tog åt mig, haha. Ekan goes mad, liksom. ;p
     Promenaden var okej. Jag kom på efter en liten bit att jag borde ha tagit med mig kameran, men vi fortsatte gå ändå. Sen fick jag nåt ryck så jag joggade tillbaka och hämtade kameran, flåsade, drack en klunk vatten direkt ur kökskranen, pustade ut på bron för att sedan börja gå tillbaka till mormor och Gusten samtidigt som jag fotade lite. Jag kände för att fota helt enkelt, hehe. Vi gick förresten inte så långt som jag hade tänkt från början, antagligen på grund av min joggingtur. Usch, jag har ju verkligen nästan ingen kondition alls. Det är nästan pinsamt ju. :p

Jag visar några av bilderna här.. :)

image166 

De här blommorna luktade underbart och växte på träd.


image167 

Landsvägen i Barknåre...


image168

Ett litet hus på en hage... :)


Mormor: Erica, jag tror du är en lycklig kvinna...
     Så sa mormor för bara ett litet tag sen. Jag är så lycklig, hon har verkligen rätt. Jag är så glad för de två små nya katterna i familjen. De är underbara. Det känns så härligt, och jag är så glad att allt gick bra för Tindrah att föda o s v.

Nu är klockan snart nio, då ska jag se en film på fyran - Sprängaren. Jag har inte sett den förut, hoppas att den är bra. :)

Trötter.

Jag sov ungefär 1,5-2 timmar idag innan middagen eftersom jag blev så trött. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag satt uppe i natt och tittade på kattungarna och sen gick upp ganska tidigt imorse för att få vara med katterna så mycket som möjligt. Sen då jag hade läst Bibeln efter maten så somnade jag till lite igen, haha. Vilken trötter jag har varit på eftermiddagen. :p

Alla djuren är verkligen helt underbara. Kattungarna är så söta och mysiga, Tindrah är en underbar mamma och luktar av någon anledning otroligt gott just nu, och Snuttan och Gusten har nyfiket beundrat kattungarna på håll.
     Jag kommer ihåg att jag skämtade med Gusten för två år sen då Tindrah och Snuttan var små och sa att det skulle komma en ny kattunge varje vecka, vilket kändes lite komiskt sagt eftersom Tindrah kom hit en vecka efter Snuttan och det var då jag sa det till honom. Gusten såg lite förskräckt ut, fast jag måste ha inbillat mig, han är ju trots allt en hund och kan inte ha förstått vad jag sa till honom... Men nu har det iallafall kommit två nya kattungar. Mohaha. :)
     En annan sak som jag sa till Gusten förut var att den dag kattungarna föddes skulle jag gå ut på en promenad med honom, liksom för att visa att jag inte har glömt bort honom. Så jag och mormor ska snart gå ut med honom, löften är ju till för att hållas, även om de är till en hund... :p

Gullvivor...

Jag var ute för ett litet tag sen och njöt av värmen, solskenet och gullvivorna som växer här. Jag älskade gullvivor då jag var liten, det var min favoritblomma. :p

image165

Annars så har jag mest varit här nere i köket idag, nära katterna. Jag flyttade ner datorn hit och sitter här istället för uppe i mitt rum, hehe. Jag kan liksom inte få nog av att titta på katterna, och eftersom de inte är tillräckligt stora för att börja springa omkring själva och komma upp till mig så är jag här nere hos de. Jag skulle kunna flytta upp hela korgen i och för sig, men då får Tindrah så långt till maten och kattlådan, och hon vill knappt gå ifrån kattungarna som det är, så de får vara kvar här nere. :p Underbara är de iallafall! :)

Kort film med katterna!

Här kommer en kort film med katterna filmad med min kamera! :)Kattungar!!!

Jag hade tänkt sova ut inatt. Jag gick och la mig runt tolv och tänkte sova nio underbara timmar. Efter att ha somnat ganska snabbt så vaknade jag runt ett av att mormor stod vid dörren och sa: "Erica..!". Jag blev klarvaken med en gång och undrade såklart om något var fel, men innan jag hann säga något sa mormor något i stil med: "Tindrah har fått ungar. Det är två kattbebisar där nere."...
     Väl nere i köket låg Tindrah i sin blåa korg med två små söta kattungar. Jag satt där och bara tittade på de i ungefär en halvtimme, struntsamma att det var mitt i natten liksom. :p Tillslut fick mormor mig att gå och lägga mig igen, och istället för att vakna nio bestämde jag mig för att vakna sju för att komma upp tidigare och vara med mina katter. :)

Då jag kom ner imorse satt jag hos de i en timme och bara beundrade de, smekte de, fotade de och filmade lite med kameran, pussade på Tindrah och kommenterade vilken bra mamma hon är o s v.
     Mormor berättade att hon hade bytt i Tindrahs korg efter födseln då Tindrah var uppe på morgonen och åt. Då höll morfar i kattungarna medan mormor bytte i korgen. Då hade kattungarna skrikit lite och då kom Tindrah tillbaka på en gång. Hon är en underbar mamma.

Här kommer lite bilder!

image162image163image164

De är så underbara, mina tre vackra katter!

Mormor vågar inte avgöra vilka kön det är än och jag är inte van att se såna saker, så jag väntar med att ge dessa två små underbara kissar varsitt namn. Men jag har namn på gång, beroende på om det är två tjejer, två killar eller en tjej och en kille. :)

Jag har förresten blivit medlem på YouTube idag och ska fixa så att jag kan lägga upp filmen på katterna här på bloggen.

Matt 7:7.

Dagens Bibelord:
Matt 7:7.

Citat:
Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. (Folkbibeln)

Kommentar:
Jag älskar det här bibelordet. Jag älskar de löften som Jesus har gett oss. Hallelujah.
    
Verben "bed", "sök" och "bulta" uttrycker genom sin grammatiska form något som fortgår. Vi skall fortsätta, vi skall hålla på med att be, söka och bulta på. Så står det som kommentar i min Bibel, tyckte att det var värt att lyfta fram. Vi ska alltså be tills vi får, söka tills vi finner och bulta tills dörren öppnas. Om vi gör det så ska vi få det vi ber om, finna det vi söker och dörren som vi bultar på ska öppnas. That's a promise.

Godnatt!

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag kände mig så trött helt plötsligt. Ska sova ut imorgon hade jag tänkt, till nio iallafall, så jag kommer att sova mer än jag brukar om vi säger så, även om nio inte är så överdrivet sent att sova till då det är helg... Men sover man 6-7 timmar annars så blir det ju lite extra ändå.. eller nåt... :p

Anyway... Godnatt!

I'm such a girl.

I'm such a girl.
    
Jag fick tårar i ögonen i slutet av filmen då Michael och Kimmy hade gift sig och Julianne stod där ensam kvar mitt i folkhopen. Tänk att behöva ge upp mannen man älskar, och det med ett léende på läpparna medan man är hans blivande frus brudtärna och sen säga hejdå och se de åka iväg tillsammans. Det var så sorgligt. Det är väl typiskt tjejer att gråta framför en film, haha. ;p

Finns det någon kille som har gråtit framför en film någon gång och läser här - så skriv det i en kommentar! Det är kul med folk som vågar gå emot strömmen liksom! Haha!

Tacksam.

Idag har varit en helt okej dag. Det har inte hänt så mycket, men det har ändå varit en bra dag. :)
     Jag har inte mensvärk längre eller känner mig allmänt sur, men jag har ändå tänkt en del på att gå i motsatt ande som jag skrev om tidigare. Det kan man applicera på så mycket mer än bara det liksom. Jag är förresten så otroligt glad att jag har Jesus i mitt liv. Han är verkligen den mest underbara som finns och varje gång jag tänker på hur mitt liv såg ut och hur jag var som person innan jag blev frälst så känner jag mig så tacksam, långt mer än vad jag kan beskriva med ord. He changed my life...

          image161


Ikväll tänkte jag kolla på film igen, det är Min bäste väns bröllop på tvåan 21.05. Jag har sett den förut, men det var längesen så jag kommer inte ihåg så mycket, men jag tror iallafall att jag tyckte att den var bra. :p
     Fast helst av allt vill jag se Instinct eftersom jag missade typ halva filmen inatt då den gick på fyran. Men man kan inte alltid få som man vill...

En lång teve-kväll.

Det blev verkligen en lång teve-kväll igår. Jag bestämde mig för att se advokatserien på fyran, Boston Legal, i brist på något roligare att göra. Snuttan låg på mitt bröst och myste då det slutade, och eftersom hon var så gosig och allmänt underbar ville ju inte jag resa på mig och gå därifrån. Så jag tänkte att jag kunde ligga kvar där på soffan med henne ett tag till. ;p 00.20 började en film, Instinct, på samma kanal så jag började titta på den och då Snuttan tillslut hade gått så hade jag fastnat för filmen, hehe. Den handlade om en man som hade bott ute i djungeln tillsammans med gorillor i två år och blivit en del av deras familj. Gorillorna hade accepterat en människa, vilket var extremt ovanligt. Filmen ger tillbakablickar på hur det var för honom och visar också hur han har det då han kommer hem. Han var i fängelse efter att ha mördat människor, han beter sig mer som ett djur än som en människa och har slutat prata. Intressant verkligen. Tyvärr såg jag inte hela eftersom jag somnade, doh. Den slutade inte förrän innan tre någon gång. Typiskt. Men om den går på teve igen så kanske jag kan se hela då istället... :)

Idag händer det inget särskilt här ute i Barknåre. Det är en helt vanlig lördag och vädret är strålande vackert.
     Vi får se vad jag hittar på... (:

Mik 7:8.

Dagens Bibelord:
Mik 7:8.

Citat:
Gläd dig inte över mig, du min fiende. Om jag har fallit, skall jag resa mig igen. Om jag sitter i mörkret, är HERREN mitt ljus. (Folkbibeln)

Kommentar:
Nu tänker jag på ett Veckans Citat som jag har haft tidigare: I will fall and You will catch me always. Det här bibelordet går in lite på samma sak. Om jag faller ska jag resa mig igen, och styrkan för att orka göra det kan jag få från Gud som alltid tar emot mig. Om det är mörkt så är Han mitt ljus. Det är en så underbar trygghetskänsla i det...

Teve-kväll...

Ikväll har varit en teve-kväll. :)
     Först såg jag Postkodmiljonären och Så ska det låta med mormor. Simon och hans bror Frank förlorade, men det var kul att kolla ändå, och jag visste ju att de skulle förlora eftersom Simon avslöjade det i söndags i kyrkan. So no surprise there. :p Halv tio såg jag på Sömnlös i Seattle på ettan och just nu funderar jag på om jag ska se en halvbra advokatserie eller om jag ska göra något helt annat. Hm...

Imorgon är det lördag.
     Undrar vad som händer då... :p

Två nya bilder på Tindrah.

Här är två nya bilder på Tindrah som jag tog för ett litet tag sen.
     Magen växer och Tindrah är lika underbart vacker som vanligt... :)

image159image160

På bättre humör.

Nu känner jag mig på bättre humör, det känns härligt. :)
     Jag har bl a gjort klart fotoläxan till på måndag. Vi skulle fota inom ett tema och bilderna skulle hänga ihop med varandra. Jag hade tagit några sen innan, men jag tog de flesta bilderna idag. Jag fotade mormor och morfar då de arbetade ute på vedbacken och lite så. Det är kul med foto tycker jag. Sen har jag hunnit kolla lite på teve med, och beundrat Tindrahs växande mage. Jag ska ta en bild på henne sen med digitalkameran, magen har växt sen den senaste bilden på henne, hehe.

Mensmonstret går i motsatt ande!

Igår var jag så grymt sur och deppig på kvällen då jag skulle lägga mig. Det var ju inte så roligt, och värre blev det då magen började värka igen och allt helt plötsligt kändes skit. Bajs. Blä. (Vad mogen jag är nu då - not...)
     Då jag tillslut somnade vaknade jag någon gång mitt i natten av att väckarklockan ringde (!). Först trodde jag att det var morgon, men eftersom det var mörkt ute så stängde jag förvirrat av den och somnade om tills det blev morgon på riktigt. Då pep mobilen (har väckarklocka där med) och mormor kom upp och sa godmorgon med en katt, en slickande hund och en vanilj-Actimel bl a. Humöret var inte på topp då heller. Det visade sig förresten att min väckarklocka hade stannat och tiggde om ett nytt batteri, vilket kan vara förklaringen till nattens konstigheter. Men jag masade mig iallafall upp ur sängen runt halv åtta och gjorde det jag brukar göra på morgonen, samt tog en värktablett. Tänkte först vara hemma idag för att magen stretade emot och helt enkelt för att jag var så himla sur. Sen ångrade jag mig då jag mådde bättre, då skulle morfar precis hinna köra mig till bussen. Det var verkligen bråttom. Men.. jag skulle bara upp och packa i saker i min väska. Först lägger jag i några grejer men känner verkligen att jag har glömt något, jag är ju så van att slänga ner grejerna som är på skrivbordet i Gävle plus de skolböcker jag behöver, men här ligger grejerna annorlunda och man kan inte bara gå på vana utan behöver faktiskt tänka efter vad man ska ta med sig. Så jag glömmer nästan plånboken med busskortet i och allt blir tokförvirrande. Sen då jag är på väg nerför trappan så hör jag morfar säga att vi inte kommer att hinna. Så då blir det ännu mera bajs och blä. Idag också. =/

Det enda jag egentligen har gjort idag är att följa med mormor och morfar in till stan en mil härifrån för att handla, bl a ett batteri till min väckarklocka, och gå till nåt ställe där morfar har lämnat in sin gräsklippare. Jag fick förresten en glass för att muntra upp mig. Inte sådär jätteroligt kanske, förutom glass-delen då, men det kändes ändå bättre än att sitta hemma och tråka... :p

Man brukar säga att tjejer blir på dåligt humör då de har mens - det är sant (i många fall åtminstone).
     Just nu känner jag mig som ett stort mensmonster med ett hemskt humör. Watch out, liksom. ^^
     Men.. jag tänker inte sluta där. Förra sommaren innan jag skulle åka på missionsresa till Thailand fick de olika teamen undervisning på Restenäs, bl a om att man kan gå i motsatt ande. Jag tänker göra det nu. Jag ska verkligen försöka att aldrig mer låta mitt humör go up in flames bara för att man har lite mens och ont i magen. Okej, ibland har man mycket ont i magen, men så vadå, det är väl bara att sätta på lite lovsång och lägga sig och läsa ett tag egentligen. Ta det lugnt liksom. Man behöver ju inte bli sur. Så, om jag nu ska gå i motsatt ande ska jag alltså göra något som är tvärtemot att vara sur och grinig. Jag ska gå ner och kolla om mormor vill ha hjälp med tvätten eller om jag kan hjälpa till med disken eller nåt, och jag ska vara trevlig och glad och välsigna de jag blir sur på istället för att säga något grinigt och ursäkta mig med att jag har mens. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring, men absolut ingen ursäkt. Nu ska jag skärpa mig. Jag vill bli ett exempel på att tjejer inte alls behöver vara sura och griniga och allmänt svåra att ha att göra med då det är mens på gång! :)

Ef 1:2.

Dagens Bibelord:
Ef 1:2.

Citat:
Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus. (Folkbibeln)

Kommentar:
Så brukade Paulus börja sina brev, bl a Efesierbrevet.
     Jag tycker att det är så otroligt fint skrivet. Det andas kärlek från en bror till hans syskon i Kristus.

Matteprov och flytten till Barknåre!

Igår var jag inte trött alls då jag gick och la mig, sen så hade jag mycket i tankarna också med allt från provet som jag gjorde idag till den stora flytten till Barknåre. Därför tog det av naturliga skäl lite längre tid innan jag somnade än vad det normalt tar. Men trots det vaknade jag innan väckarklockan ringde runt sex imorse, jag gick upp 06.20 och var klar med morgonens rutiner ovanligt snabbt. Jag klädde på mig, drack Actimel, borstade tänderna, umgicks med Gud, åt frukost o s v. Fast jag måste dock erkänna att det var jobbigt att äta eftersom jag var lite nervös inför provet, det blev därför bara Cheerios med mjölk till.
     Jag tog en tidig buss och var framme vid skolan redan efter åtta, i god tid alltså. Jag skulle ändå bara ha gått hemma och nervösat upp mig annars, så jag tyckte att det var lika bra att jag åkte till skolan istället. :p Då jag väl kom dit gick tiden sakta. Det brukar kunna vara så då man väntar på något. Min klass fick sitta i ett klassrum och slapp "den stora läskiga aulan". Då provet började gick tiden inte lika sakta längre. ;) Vi fick sitta i fyra timmar, men jag blev klar redan efter ungefär två timmar och 45 minuter. Det kändes som att det gick okej iallafall, hoppas att jag får G. :) Jag hade förresten med mig två bananer, en vattenflaska och en värktablett. Jag tog dock inget av det, för då jag började bli hungrig var jag nästan klar att gå i vilket fall... :p

Jag kom hem runt tolv och då tog jag en snabbdusch, packade det sista, åt lunch och sen var det bara att vänta på att mormor skulle ringa och säga att de snart var framme så att jag kunde börja gå ner med packningen.

image158image159

Nu har jag alltså flyttat och bor i Barknåre. Den vackra lilla byn ute på landet där också Tindrah bor - min vackra katt med den för tillfället stora magen.
     Mormor var jättegullig och hade redan rensat ut en hylla i garderoben och påbörjat att rensa ur nattduksbordet vid min säng, så det behövde inte jag lägga ner så mycket tid på. Sen så spikade morfar upp en spik åt mig som jag kan hänga nycklarna på och hjälpte mig att sätta upp en inramad bild på Carola på väggen. Nu har jag hunnit packa upp och allt känns bra och så. :)

Jag sov två timmar på eftermiddagen efter att allt hade lugnat ner sig lite, så bl a därför har bloggen blivit lite åtsidosatt idag. Det har varit mycket att göra helt enkelt och man kan inte alltid hinna med allt på en gång. :p

Känner mig lite halvt grinig idag med. Ekan has turned into a mensmonster. :O
     Men don't worry folks, det går över. ;)

1 Joh 4:10.

Dagens Bibelord:
1 Joh 4:10.

Citat:
Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. (Folkbibeln)

Kommentar:
Vi kan älska därför att Han har älskat oss först. Kärleken kommer från Gud. Gud är kärlek. Gud visade oss vad kärlek verkligen är då Han sände Jesus för att försona våra synder och erbjuda oss frälsning.


Mer Lost!

Nu har Lost börjat igen efter några veckors uppehåll, härligt tycker jag. Mer Lost åt folket, eller nåt sånt! :)
     Det kändes bra att sitta och sega framför teven ett tag. Jag har inte varit på så jättebra humör idag, iallafall mot slutet av dagen. Har känt mig grinig och lite deppig, usch. It's just one of those days, I guess... :p

Imorgon åker jag iallafall till Barknåre. Jag flyttar dit och ska stanna där de närmsta månaderna, tre och en halv för att vara mer exakt. Yesss.

Ska snart lägga mig nu.. så godnatt.. :)

Packning!

Nu har jag packat det mesta av det jag ska ha med mig till Barknåre imorgon. Det känns skönt, så slipper jag spendera halva morgondagen med att packa. Behöver bara lägga ner det sista precis innan jag åker. Däremot får jag nog spendera en del tid med att packa upp och fixa imorgon då jag kommer till Barknåre. Det är mycket att packa upp och sen tänkte jag röja undan lite på nån mer hylla i garderoben och i lådor i nattduksbordet där jag tänkte ha grejer, mormor har lovat att jag får göra det, hehe. :p

image156

Aouch.

Det första jag gjorde då jag gick upp idag var att gå in i köket och ta en värktablett. Aouch.
     Det var ett tag sen nu och magen känns bättre vid det här laget. Fast jag har hamstrat upp med en hel massa värktabletter inne i köket, för jag behöver säkert flera sen. Hm, this is not my favorite time of the month. :p

Nu har jag iallafall gjort mig lite nyttig och har tränat till det stora provet i Matte B imorgon, det nationella provet som man får fyra timmar på sig att göra. Så jag hoppas att det inte går helt åt skogen iallafall... :)

Mark 15:37-38.

Dagens Bibelord:
Mark 15:37-38.

Citat:
Men Jesus ropade med hög röst och gav upp andan. Då brast förlåten i templet i två stycken, uppifrån och ända ner. (Folkbibeln)

Kommentar:
I judarnas tempel fanns något som kallades för Det allra heligaste. Där fanns bl a arken med budorden i. Det var en plats som var så helig så att bara översteprästen fick gå in där, och det bara en enda gång om året. Framför Det allra heligaste fanns förlåten, som var ett tygstycke som skiljde Det allra heligaste från resten av templet. Man ansåg att det var därinne som Gud var med all sin härlighet.
     I samma stund som Jesus dog brast förlåten mitt i itu. Vägen till Gud var nu öppen genom Jesus...

Min dag...

Idag har jag ätit värktabletter (mensvärk), läst ut del nio i Lämnad kvar-serien, tittat lite på ett gammalt nationellt prov i Matte B, spelat mycket på Neopets, lyssnat på Jag vill alltid älska med Carola på repeat, tråkat, ätit kallskinka med mimosasallad och potatis, kollat på House och tänkt på Tindrah...
     Det har varit en ganska vanlig dag egentligen. :p

Jag räknar förresten inte dagarna som är kvar till sommarlovet lika aktivt längre. Nu ska jag ju flytta till Tindrah på torsdag, och det var ju det som jag längtade till mest av allt med sommarlovet. Såklart ska det bli underbart med ledighet också, men jag har ett så lyxigt schema nu med i genomsnitt en lektion per dag så det är inte direkt som om jag lider av tiden som är kvar om vi säger så.
     Jag har tänkt lite på vad jag ska ta med mig idag. Jag tänker nog slå på stort och flytta ordentligt. Jag ska inte ta med möbler eller så, eftersom det har jag ju ändå där. Men jag funderar på att ta med saker som får mig att känna mig mer hemma. Jag känner mig ju hemma där iallafall, men ändå. T ex ett inramat kort på Carola från en konsert, ett Jesus-klistermärke som sitter på väggen, mitt delfinljus, nån kudde. Såna saker liksom. Jag ska ju ändå bo där i 3,5 månad, det är ganska lång tid. Jag känner på nåt sätt att jag vill göra det "ordentligt", typ. Fast oavsett hur jag gör så kommer jag att känna det som om jag bor på två ställen, så har jag faktiskt känt i princip hela mitt liv, so there's no news in that department...

Carola - Jag vill alltid älska

Jag kan vara väldigt känslosam ibland, och är jag på det humöret kan jag börja storgråta då jag hör den här låten. Som idag t ex. Den är verkligen en av mina absoluta favoritlåtar.
     Den handlar om en mamma som har förlorat ett barn. Det säger allt. Det kan få vem som helst att bli tårögd, även om man inte har varit med om det själv. Om man då lägger till den här underbara texten och Carolas röst så svämmar tårarna liksom bara över.

Carola har själv skrivit musiken och texten är skriven av Erik Hillestad. Så här har Carola skrivit om låten som finns på skivan Sov på min arm från 2001...
     En kärlekssång till alla ofödda liv. Några upplever det att mista sitt barn redan innan födseln, andra strax efteråt. Jag tror på en Gud som har sagt att inte ens en sparv faller till jorden utan att han ser det. Den här melodin har funnits i mig ett antal år och känns ödesmättad. Jag är tacksam att den fick en sådan text som handlar om det ofödda barnets värde och trösten om att det vilar i sin Skapares hand för alltid.

Jag lägger upp musikvideon till den här så kan ni lyssna. Skriver texten under videon för er som vill läsa den...
Ingen förstår vart du blev av,
men fast din vagga är en grav,
tror jag du fann en öppen dörr,
som barnen gör,
till rum med änglar att få se,
dom lär dig leka, ser dig le.
Oh, om jag kunde vara med!

Det är dig jag älskar,
det är dig jag älskar,
och en gång ska tystnad
ge upp för sång.
Då ska min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång.

Ingen är vackrare än du,
för du har himmelsklädnad nu
du som är mammas sorg och skatt
jag ber i natt:
När du hör vita vingars sus,
bed att två änglar tar ditt ljus
ner till min mardröms mörka hus!

Jag vill alltid älska,
jag ska aldrig glömma!
En gång ska tystnad
ge upp för sång.
Då ska min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång.

Bortom allt jag drömt
finns du nånstans gömd.
Aldrig blir du glömd.
Inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång.

Det är dig jag älskar!
Det är dig jag älskar!
Och en gång ska tårar
ge upp för sång.
Då ska min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
får förgäves liv nån gång.

image155

Matt 16:16.

Dagens Bibelord:
Matt 16:16.

Citat:
Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." (Folkbibeln)

Kommentar:
Några sa att Jesus var Johannes Döparen som hade uppstått, några sa att Han var Elia, vissa sa att Han var Jeremia eller någon annan av profeterna. (Matt 16:14, Mark 6:14-15) Men Petrus sa att Han var Messias, den levande Gudens Son...
     Vem säger du att Jesus är?

Måndagkväll.

Det är måndagkväll och solen går ner över ett vårigt Gävle...
     Jag funderar på om jag ska titta på en film och sen lägga mig och läsa tills jag somnar. Eller ska jag kanske bara sitta här och klicka runt ett tag till. Och om jag ser en film, vilken ska kolla på isåfall, hm... :p Narnia: Häxan och lejonet kanske. Tror att jag känner för att kolla på den typen av film just nu. Nu har jag bestämt mig, jag kollar på den och tar lite Coca Cola och den där goda chokladen som jag fastnade för förut med hallon och tranbär i. :)

Nu är det förresten tre dagar kvar tills jag flyttar till min katt, till min lilla Tindrah. Det blir över tre månader, tre och en halv ungefär, som jag får bo där tillsammans med henne. Sen börjar skolan igen. Fast vem vet, jag kanske vill fortsätta pendla sen med. Men då har jag ju ett mer "vanligt" schema och skulle antagligen aldrig orka det, så jag får istället njuta av den här tiden och glädjas över att få träffa Tindrah praktiskt taget varje dag. Jag får vara med då hennes barn växer upp. Jag kan knappt fatta att min lilla flicka ska få egna barn, det var inte länge sen hon sprang omkring och busade som en liten kattunge själv liksom. Min fina älskling. Om två veckor fyller hon två år.
     Snart får jag vara hos henne...

Livet på skolan en vårdag + Tema: Barknåre!

Idag innan fotolektionen satt jag utanför Paviljongen (där lektionen skulle vara) och fotade lite med min digitalkamera. Temat var: Livet på skolan en vårdag!.

Så här såg det ut...

image152
image153
image154

På tal om teman så är min grupps fotoläxa till nästa måndag att med skolans systemkamera fota upp en hel filmrulle utifrån ett tema.
     Det var inte svårt för mig att välja ett tema, såklart väljer jag Tema: Barknåre!. Alla bilder jag tar ska alltså ha något att göra med Barknåre. Det ska bli jättekul! =)

Jer 17:7.

Dagens Bibelord:
Jer 17:7.

Citat:
Men välsignad är den man som förtröstar på HERREN, den som har HERREN till sin förtröstan. (Folkbibeln)

Kommentar:
Om vi förtröstar på Gud så är vi välsignade.
     Jag är välsignad. Är du?

Jesus: Jag är med er alla dagar intill tidens slut.

Den här veckan är Veckans Citat: Jesus: Jag är med er alla dagar intill tidens slut.

Citatet kommer från Bibeln. Mer exakt från Matt 28:20 och är en del av missionsbefallningen (Matt 28:18-20).
     Igår på förbönen fick jag det bibelordet, och det fastnade verkligen. Daniel, som bad för mig, sa att jag ska gå ut och göra alla folk till lärjungar men att det också står i missionsbefallningen att Jesus är med oss alla dagar. Jag är missionär. Men oftast då jag tänker på missionsbefallningen så lyfter jag oftast fram att vi ska göra alla folk till lärjungar, döpa de och lära de att leva enligt Guds vilja. Att Jesus är med oss alla dagar intill tidens slut tänker jag inte lika mycket på i just det sammanhanget, varför vet jag inte, det hör ju trots allt ihop. :p
     Jesus är med mig varje dag. Alla dagar ända tills den här tiden tar slut. Jag får kraften att orka missionera av Gud, därför att Han är med varje dag. Även nu då jag är i Sverige och koncentrerar mig på skolan så är Han med varje dag. Oavsett vad som händer under dagen så kan jag alltid lita på att Han finns där vid min sida...

Missionsbefallningen - Matt 28:18-20.
Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut." (Folkbibeln)

                                                                             image151

Days-kväll!

Ikväll hade jag egentligen tänkt börja gå på den nya cellgruppen som har startat. Men jag har bestämt mig för att vänta med det till i höst, med tanke på flytten till Barknåre och allt.
     Först tänkte jag ju vara hemma vissa söndagar eftersom jag vill vara med i kyrkan så mycket som möjligt. Men mormor och morfar brukar också vilja åka till Korskyrkan då de kan, oftast i samband med att de har skjutsat hem mig. Så då tänkte jag att vi kan åka tillsammans isåfall de gånger de har lust, så åker jag med de hem sen. :p

Men nu tänkte jag prata lite om Days. Det underbara programmet som har spelats in i USA sedan 1965 och fortfarande spelas in. En riktig långkörare alltså, och kollar man så förstår man varför. ;)
    
Jag ska kolla på veckans fem avsnitt nu ikväll. Myyys. Sen från och med nu och fram till sommaren ska jag börja kolla på måndagar eftersom det är den enda kvällen då jag vet att jag är hemma (Gävle). Så det får bli så. Jag kommer att sakna Days-maratonen på tio avsnitt samma dag. Men man kan inte få allt här i livet, och nu har jag valt Tindrah.

Förresten.. jag kommer väl att kalla både Gävle och Barknåre för hemma framöver. Brukar bli så ibland. Så jag får nog skriva inom parentes som jag gjorde här, eller så skriver jag bara Gävle eller Barknåre. Kan nog bli svårt att hänga med ibland annars, haha.


De sparkade!

Imorse satt jag och bara tittade på Tindrah där hon log på en stol i säkert 20-30 minuter. Hon är så vacker och underbar, min söta lilla kisse. Hur som helst så såg jag hur det rörde sig, de sparkade därinne de små kattungarna! Mormor trodde att jag inbillade mig först och att det bara var Tindrahs mage som sakta rörde sig då hon andades, men efter att ha tittat efter ett tag så höll hon med mig... :D


Inatt sov jag på soffan!

Inatt sov jag på soffan i mitt lilla teverum precis utanför mitt sovrum på andra våningen i det stora vackra gula huset... Jag sov riktigt gott där faktiskt, mycket bättre än vad jag hade trott. :)
    
Historien bakom det var att det var en spindel på väggen bredvid min säng. Jag låg där i sängen och läste i lugn och ro och då ser jag den krypa där på väggen. Den var typ en centimeter lång. Jag är rädd för spindlar, så trots att morfar hade dödat den så kändes det bättre att sova ute på soffan istället. Då han dödade den ramlade den ner i min säng, men morfar hittade den och spolade ner den i toaletten. Men det räckte inte för att få mig att lägga mig där igen, det kändes lite obehagligt liksom. :p

Nu har jag packat ihop mina grejer, varit i kyrkan med mormor och morfar och nu sitter jag här hemma och skriver i bloggen igen. ;p
     Det var kul i kyrkan idag, like always. Vi hade dop, lovsång, predikan, nattvard, förbön och lite "övrigt". Daniel, en av pastorerna, tyckte att vi skulle släppa allt som hände runtomkring och ta av oss klockorna och ägna oss åt Gud. Jag tror inte att han menade att vi bokstavligt skulle ta av oss klockorna, men jag la min i väskan iallafall, haha. Och det var jätteskönt. Jag har så lätt att tänka på busstider annars, iallafall mot slutet av mötet, eftersom bussarna bara går en gång i halvtimmen/timmen på helgerna. Jag tror att jag ska fortsätta göra så... :p En annan kul grej är att en kille i församlingen, Simon Ådahl, ska vara med i Så ska det låta tillsammans med sin brorsa Frank nu på fredag. Det kanske jag kollar på, är ju kul då nån man känner igen lite från församlingen är med liksom. ;)

Jag saknar Tindrah. Jättemycket. Jag längtar tills jag får träffa henne på torsdag (antagligen blir det då som jag "flyttar dit"). Ska bli härligt. Jag älskar min fina flicka sååå mycket. <3

Än en gång måste jag säga att jag sov otroligt bra trots en hel natt på soffan. Jag känner mig så pigg och utvilad och jag har inte sovit något mer sen jag gick upp runt halv åtta heller.

Joh 3:18.

Dagens Bibelord:
Joh 3:18.

Citat:
Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. (Folkbibeln)

Kommentar:
Allt vi behöver göra för att inte bli dömda är att tro på Guds enfödde Sons namn - Jesus Kristus. Så enkelt är det. Vi behöver inte försöka uppnå en massa själva för att bli rättfärdiga inför Gud, istället så blir vi rättfärdiga genom tron och frälsta av nåd...

Jag flyttar till Barknåre nästa vecka!

Ni vet det där som jag kände mig lite förvirrad över tidigare idag..!? Nu har det mesta av förvirringen släppt och det är bestämt att jag flyttar till Barknåre nästa vecka...

                                     image148

Jag kommer att bo i Barknåre fram tills skolan börjar i augusti då jag flyttar tillbaka hem till min och mammas lägenhet i Gävle. Det är alltså bara tillfälligt.
     Jag brukar alltid bo här över somrarna, men nu flyttar jag hit tidigare i år för att vara med min katt som ska få kattungar snart. Jag har pratat igenom det här med mormor, morfar och mamma och de är med på det och förstår mig. Det finns såklart några nackdelar med det här beslutet också. Jag kommer att få pendla med buss då jag ska till skolan, vilket tar över två timmar tur och retur. Men vi har bestämt att jag ska få ett 30-dagars busskort som vi ska hjälpas åt att betala. Och eftersom det bara gäller en månad och jag har ett väldigt lyxigt schema så tror jag ändå att jag orkar med restiden. Sen kommer jag inte att kunna vara i kyrkan lika mycket och måste ta en paus som ledare i ungdomsgruppen till i höst, men det får gå det med. Kyrkan kommer jag inte att vara så mycket i under sommaren i vilket fall, och det är inte många gånger kvar på ungdomsgruppen nu. Så fördelarna väger ändå över. Jag vill vara hos Tindrah nu. Jag vill se hennes vackra mage växa, gärna vara med vid födseln, se kattungarna växa upp ända från början. Det kommer verkligen att bli en upplevelse och jag hoppas verkligen att allt går bra för min lilla flicka. Jag känner mig som en hönsmamma med min oro över henne. Snuttan var dräktig förut och födde ute och måste ha fått missfall eller nåt, så jag kan inte låta bli att vara orolig fast alla säger att allt är bra. Men Tindrah får vara inne nu och skulle hon behöva hjälp (vilket inte verkade speciellt vanligt enligt Jill) så är det bara att åka till vetrinären så får han hjälpa henne. Tindrah är värd mer än en stor skottkärra juveler för mig, hehe.

image149

Här är Tindrah då hon var några månader gammal... :)


image150

Här är Tindrah vuxen och befinner sig av nån anledning i badkaret uppe på min våning... ;)


Jag kommer att flytta hit antingen på tisdag eller torsdag. Det beror på vilken tid det nationella provet i Matte B börjar på torsdag. Börjar jag 08.30 så är det bäst att jag sover hemma i Gävle så slipper jag gå upp fem på morgonen... :p
     Jag kommer att sova i Gävle måndag till tisdag sen eftersom jag börjar tidigt på tisdagar. Eventuellt att jag stannar söndag till tisdag någon gång ifall jag vill gå till kyrkan och till cellgruppen på söndagen. Men annars kommer jag att vara i Barknåre... :)

Tindrah och getter!

Nu har en av mormor och morfars grannar, Jill, varit hemma hos oss och kollat på Tindrah. Hon kan mycket om djur och tyckte att Tindrah var fin och rund och verkade må bra. Min vackra flicka. <3
    
Sen följde jag och morfar med hem till henne och Dick som bor på andra sidan vägen och kollade på djuren i deras ladugård. Deras getter har nyligen fått ungar, de var så söta. Jag hann ta två bilder innan batterierna i kameran laddade ur. :p Sen fick jag hålla i en liten get som heter Linnea.

image146

image147

Jag känner mig för övrigt lite förvirrad just nu. Men det blir nog bra, jag behöver bara få smälta en sak. Berättar mer om det sen... Ska ner och äta nu. :p

41 dagar kvar!

Hm. Det där jag skrev igår med att gå upp klockan åtta idag gick.. sådär...
     Jag var klarvaken klockan åtta och kände mig pigg och så. Sen gick jag upp framåt halv nio. Men.. sen gjorde jag samma sak som jag gjorde igår. Då jag satt i soffan och hade bett en stund kände jag mig trött igen, så jag sov ett tag innan jag läste de första 33 verserna i kapitel tio i Apostlagärningarna. Hm, jag måste skärpa mig... :p

Jag har räknat ut att det är 41 dagar kvar till sommarlovet om man räknar med idag.
     Jag längtar så grymt mycket, speciellt nu då jag känner att jag bara vill vara här hos Tindrah och hennes runda mage hela tiden. Jag vill inte missa en enda sekund av att få se hennes mage växa lite till och sen få se kattungen/ungarna växa upp ända från början. Det känns med andra ord riktigt pissigt att behöva åka hem för att gå till skolan. Usch. Jag vill ju vara här hos Tindrah!!! =/

Pred 3:1.

Dagens Bibelord:
Pred 3:1.

Citat:
Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund. (Folkbibeln)

Kommentar:
Natten till den dag som vi alla minns som den fjärde december 2004 satt jag i ett hotellrum i Sundsvall och slog upp Bibeln på måfå. Då fick jag två bibelord som talade rakt in i mitt liv och som gav mig nytt hopp. Ett av de var Predikaren 3:1.
     Ibland tänker vi själva ut hur vi vill att saker ska ske, för att inte tala om när de ska ske. Om det sen inte blir som vi vill blir vi besvikna och sura. Det som man behöver komma ihåg i såna situationer är att det finns en speciell tid för allt och att Guds tid inte alltid sammanfaller med våra egna tankar och planer. Det har jag fått vara med om mer än en gång. Jag har blivit besviken och till och med arg, men i slutändan så har det ändå blivit bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. Allt på grund av att Guds planer har fått ske istället för mina egna...

En halvbra dag.

Idag har varit en halvdålig dag, eller vi kan säga att det har varit en halvbra dag så låter det inte riktigt lika negativt.
     Det är inte det att det har hänt dåliga saker eller så. Det är bara det att det har varit mulet och tråkigt ute. Dagen har varit allmänt tråkig. De enda egentliga höjdpunkterna har varit att få se Tindrah och hennes mage och att känna några extra dagars ledighet. Men det är ju alltid något.

Nu på kvällen har jag sett en halvdålig (och ja, nu använder jag det uttrycket istället) film på ettan. Den hette A History of Violence och var mest något jag såg i brist på bättre saker att göra. Fast nu då jag har sett den så hade jag nog kunnat kommit på något bättre ändå, för den var ingen höjdare direkt... :p
     Sen så känner jag mig lite halvt deppig nu med. Ibland kommer jobbiga saker tillbaka. Fast nu har det liksom gått över till att jag känner att världen är så.. så.. åh.. hur ska jag förklara det!? Det är krig. Det är hat. Människor är omoraliska och rentav elaka mot varandra. Barn svälter. Så otroligt många människor förnekar Jesus. Ibland mår jag verkligen dåligt av det. Jag tänkte nu ikväll på den där gången då Jesus tröstade mig och hur jag innan jag somnade upplevde hur precis all smärta försvann på en sekund. Jag tänkte att det är en sån lycka och frid som man kommer att få känna i himlen. Ibland vill jag inte leva här längre. Missförstå mig inte nu, jag tänker inte kasta mig framför ett tåg eller nåt. Jag tänker ta studenten, gå bibelskola och sen missionera allt vad jag bara kan. Men jag menar bara att jag längtar något så otroligt till himlen, för jag vet att där får jag ha den känslan jämt. Där finns det ingenting att gråta över, det finns ingen ondska att må dåligt över...

Så jae.. det här var min dag och kväll.
     Hoppas att imorgon blir bättre.. :)

Fredag.

Idag är det fredag.
     Det är egentligen på fredagar som jag brukar komma hit till Barknåre, om det inte är nåt lov då förstås. Nu har det ju varit helgdag och sen klämdag så jag får vara här dubbelt så länge den här gången, till skillnad från en vanlig helg alltså. Det känns väldigt roligt faktiskt, hehe. :)

Igårkväll satt jag mest och segade framför datorn. Typisk Erica-stil med andra ord. :p Det är lätt att det blir så då alla andra har lagt sig och det inte är något bra på teve.. hehe...

Imorse gick jag upp i bra tid efter alla dessa "sova-för-länge-dagar". Men.. sen somnade jag faktiskt ett tag på soffan innan jag läste Bibeln. Jag bad. Jag sov. Jag läste slutet på kapitel nio i Apostlagärningarna.
     Jag känner mig pigg och så nu. Men den senaste tiden har jag verkligen varit en liten trötter... Blä.. vad tråkigt det är då det är så egentligen. Imorgon tänker jag gå upp ÅTTA (hm, lovade jag för mycket nu!?)!!!..

Här är en ny bild på Tindrah som jag tog imorse! :)

image145

Klag 3:22-23.

Dagens Bibelord:
Klag 3:22-23.

Citat:
Herrens nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet. Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det här är skrivet strax efter Jerusalems förstörelse år 587 f.Kr, antagligen av profeten Jeremia. Tänk att i en tid av förstörelse och smärta kunna skriva något så hoppfullt, att verkligen våga lita på att Guds barmhärtighet inte tar slut utan tvärtom är ny varje morgon. Tänk dig om Sverige skulle bli ockuperat och förstört och du tillsammans med många andra skulle bli bortförda till ett nytt land, tänk att då få höra en sån sak. Gud är med i allt, även de gånger då vi kanske kan känna att Han har övergivit oss bara för att allt verkar gå åt skogen...

Ljust ute på kvällarna...

Så.. nu har jag ätit middag och haft tid med Gud i ungefär en timme.
     Det var underbart.

Jag tänkte precis på att det är så otroligt skönt att det är ljust ute på kvällarna nu.
     För några månader sen den här tiden var det mörkt och ganska kallt ute. Ännu värre var det mitt i vintern då det började bli mörkt redan innan fyra. Det var nästan så att man undrade var dagen tog vägen ibland. Men nu däremot känns det helt underbart. Det är varmt och det är ljust. Ljuset gör oftast så att man känner sig piggare och gladare också. :) Jag tror att maj-september är min favorittid på året, iallafall i Sverige. Visst kan hösten och vintern också vara mysiga, men det här är nog faktiskt snäppet bättre in my book... ;p

Fler foton!

Jag tänkte förut att jag skulle ta några foton idag med. Några, som i tre-fyra ungefär. Men eftersom jag är som jag är så råkade det bli 30 foton. Visar en tredjedel av de här. Ni får se fler foton idag alltså. :)

image135

Mormor står vid spisen och förbereder maten. Fisk och potatis blir det idag. Mums.


image136

Här är två kastruller - med potatis och sås i.


image137

Vi äter ofta tidig middag här i Barknåre, enligt mormor och morfars vilja. Min plats vid matbordet är på den sidan där det bara är en tallrik. ;p


image138

Gusten tittar förväntansfullt in i kameran. Jag frågade honom nämligen om han ville gå ut. Då ser han alltid så söt ut, hahaha.


image139

Dagens out-fit. :p


image140

Maskrosor...


image141

Jag står ute på gården och njuuuter. Jag älskar våren. :)


image142

Snuttan är ute och busar i värmen!


image143

Mysungen! :D


image144

Tindrah Miriam Saga - lite knubbigare än vanligt.

What a feeling.

Jag känner mig utvilad. Pigg. Glad. What a feeling. :)

Imorse var det så mysigt. Mormor kom upp till mig nio och Tindrah och Snuttan var också med då. Tindrah låg i min säng och spann ett bra tag, hon var så gosig och underbar, min söta lilla flicka. Mormor masserade mig och hämtade tillslut en sprayflaska och sprutade vatten på mig. Svalt vatten. Min mormor är så underbar, jag älskar henne. Det var så skönt, haha. Tror att hon tyckte att det var dags att gå upp liksom. Klockan började närma sig halv elva då. :p
     Så jag gick upp och duschade, tog tid med Gud, åt "frukost" o s v. Nu har jag precis sett en film på ettan: Elina - som om jag inte fanns. Det var mycket bättre än vad jag hade trott faktiskt.

Rom 8:18.

Dagens Bibelord:
Rom 8:18.


Citat:

Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår. (Folkbibeln)

Kommentar:
Åh, vad jag älskar det här bibelordet.
     Jag har lidit en hel del i livet, och det finns människor som har lidit långt mer än vad jag har fått göra. Att då få veta att alla de lidanden som vi får vara med om väger lätt om man jämför med den härlighet som vi kommer att få leva i sen i Guds rike - det känns så otroligt tryggt och underbart. Det här betyder såklart inte att våra lidanden är små och fjuttiga, utan det betyder helt enkelt att den härlighet som vi kommer att få leva i sen tillsammans med Jesus är så stor så att lidandena faktiskt blir små och fjuttiga i jämförelsen med den. :)RSS 2.0