2009 som varit och 2010 som kommer...

Precis som förra året så tänkte jag att jag ska skriva om året som varit och året som kommer. Man kan ju trots allt inte låta bli att tänka på det den här tiden på året, och om du frågar mig så är det riktigt kul att läsa vad man skrev ett år tidigare och nu då man vet hur det blev kunna jämföra de förväntningar man hade med verkligheten.

2009 har varit ett bra år, vilket känns lite extra kul eftersom jag förra året skrev om hur 2008 inte riktigt hade varit det. Men nu, ett år senare, kan jag börja min sammanfattning av året med att säga att det har varit bra.

• Jag har pluggat heltid på distans på Komvux hela året och det har gått riktigt bra. Jag har fått MVG i sju kurser och vet fortfarande inte betyget i resterande tre.
• Jag har inte varit i Gävle och kyrkan så mycket som jag hade tänkt vara, till stor del på grund av avståndet. Därför blev det inte heller någon cellgrupp eller speciellt mycket tid hängandes vid Jesusbussen.
• Genom bloggen har jag blivit vän med Rebecka (som tyvärr inte bloggar längre) och trots att jag fortfarande inte har träffat henne så är hon en av mina närmsta vänner.
• Jag kom på idén att skriva brev till mig själv i framtiden, så jag har skrivit två brev i Word som jag har sparat på mitt USB-minne och ska läsa i juli respektive september nästa år.
• Det blev inget sommarjobb, även här till stor del på grund av avståndet.
• Jag tog det mest lugnt i sommar men hade ändå en väldigt bra och mysig sommar.
• Då jag fyllde 21 i somras fick jag min första systemkamera och är nog ännu mer fotonörd än för ett år sen.
• Det har kommit fem nya katter till vår numera stora familj. Sessan, Pontus, Loka, Lukas och Tarzan. Tyvärr så dog en av kattungarna. Rest in peace, älskade Jeremia.
• Jag har hälsat på i SOS Missionsbibelskola i Stockholm.
• Jag har varit på Carolas julkonsert på Cirkus i Stockholm.
• Jag har läst ut Bibeln en gång till med hjälp av en bibelläsningsplan.
• Jag har utvecklats lite som person och har bland annat mycket bättre diciplin att gå upp på morgonen då jag har bestämt att jag ska göra det.
• Jag har bloggat hela året och tycker fortfarande att det är jättekul. Jag var även med och startade en kristen blogg, toliveforchrist, som jag var aktiv på i ungefär sju månader men nu har tagit en paus från.

Jag tänkte också passa på att visa en liten del av alla de bilder som har tagits under året:Jag tror att 2010 kommer att bli ett bra år det med, kanske till och med ännu bättre än vad det här året har varit. Det här är vad jag vet kommer att hända och som jag förväntar mig under året.

• Jag ska läsa ut Bibeln en gång till med hjälp av en bibelläsningsplan.
• Jag ska försöka att motionera regelbundet istället för i perioder som jag har gjort hittills, det kan till exempel vara promenader eller jogga eller så.
• Jag ska försöka att utvecklas ännu mer som person och bli starkare.
• Jag ska fortsätta att drömma stort och våga tro att mina drömmar kommer att slå in.
• Under vårterminen ska jag fortsätta att plugga på distans på Komvux, den här gången 75 % istället för heltid eftersom jag inte har så mycket kvar nu innan jag får slutbetyget.
• Medan jag bor kvar här i Barknåre ska jag satsa på att vara i kyrkan åtminstone två gånger i månaden trots avståndet och lyssna på en predikan från hemsidan de gånger jag inte är där.
• Jag ska försöka att ha en rolig sommar och göra något mer än att "bara" ta det lugnt och sega i värmen.
• Jag ska fixa med mitt CV och verkligen kolla upp om det är något jobb som jag kan söka i sommar trots att det är ganska stort avstånd till allt här och jag inte har något körkort, och sen ska jag känna efter hur jag vill göra med jobb i höst.
• Jag ska söka till SOS Missionsbibelskola, ordna med boende i Stockholm och börja plugga där i augusti. Jag förväntar mig att det kommer att bli jättekul och att jag kommer att utvecklas väldigt mycket i min tro, det kanske till och med visar sig bli bland det bästa jag har gjort.
• Jag ska gå på minst en julkonsert med Carola på vad som kommer att bli det åttonde året i rad för mig.
• Jag kommer att fortsätta att blogga och jag tror att jag om ett år kommer att tycka att det är minst lika roligt som jag tycker att det är nu. ♥

Jag tror att jag har ännu högre förväntningar på 2010 än vad jag hade på 2009, och jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre from here on. Det känns också som att jag kommer att gå in i något nytt under det nya året i och med bibelskolan. Trots allt krångel och alla jobbiga saker så får jag äntligen det där slutbetyget och lämnar allt som har med gymnasiet att göra en gång för alla, framför mig är bibelskola och mission. I believe that I'm going to get the life I dream about, och bibelskolan är ett stort delmål mot det livet.

Hoppas att ni också har bra förväntningar och att ni vågar drömma stort inför det nya året!

Ps 91 och nyårsplaner.

Idag gick jag upp halv tio då klockan ringde, och inte bara för att stänga av den. Det känns bra att inte ligga i sängen halva dagen bara för att man kan göra det. Inte för att jag alltid gör så, men ni vet vad jag menar. ;p
     Hittills idag har jag inte gjort så mycket mer än att ta tid med Gud och fixa iordning mig för dagen. Enligt bibelläsningsplanen läste jag Ps 91 nu på morgonen, och den psalmen är så bra. Man får världens trygghetskänsla av att läsa den, det är helt underbart. Jag kunde inte ha fått en bättre början på dagen och ett bättre slut på det här året. :)


I Hans armar är vi trygga. ♥
(Bilden är härifrån.)

Planerna för dagen är att bara ta det lugnt, skriva lite om 2009 och 2010 här på bloggen, pussa på mina skitungar (läs: katterna), lyssna klart på den här skivan, spela lite på Neopets, se en otroligt bra film på tv och äta tacos. Sen på kvällen ska vi se nån film och bara mysa, antagligen så blir det bara jag och mormor då eftersom morfar säkert vill gå och lägga sig. Då klockan slår tolv ska vi be tillsammans precis som vi gjorde förra året, för att både avsluta och börja året med att be känns som en grymt bra idé.
     Det kanske inte är så speciella planer egentligen, att bara vara hemma alltså, men jag kör på det i år. En idé var att hänga i kyrkan på nyårsbönen, men isåfall hade jag velat stanna där hela kvällen och då blir det lite svårt att ta sig hem sen, så jag drar dit på söndag istället.

Gott nytt år, allihopa! :)

(Dagens Bibelord är Apg 2:38-39.)

Vilande mitt i natten...

Jag låg precis här i soffan och vilade samtidigt som jag läste artiklar i Flammor. Fast det är inte så smart att göra så egentligen. Det är mitt i natten. Då lägger man sig inte och vilar, utan om man är trött så går man och lägger sig. Annars kan det sluta som det gjorde igår då jag somnade och sov i soffan i tre timmar innan jag la mig ordentligt i sängen. Så därför har jag slutat vila nu och ska istället gå och lägga mig alldeles strax. Men det är konstigt egentligen att jag är trött trots att jag sov så länge idag, hm.Förresten så tog jag mig tid till att skriva lite kort om 2009 i punktform, vad som har varit positivt och negativt till exempel, och vad jag förväntar mig av 2010 i ett Word-dokument. Jag började med det förra året, och jag tycker att det är en väldigt bra idé. Det är något som man kan titta tillbaka på längre fram och se hur det blev, och kanske bli påmind om under året med om man vill det.
     Imorgon ska jag skriva något liknande här på bloggen, typ som en bloggversion av det som jag skrev i Word idag. Det blir antagligen lite mindre privat och lite förkortat, men ändå så att ni kan få en bra bild av hur mitt år har varit och vad som händer under nästa år och vilka förväntningar jag har och hela den biten.

Men nu blir det time for bed, så sov gott. :)

A Cinderella Story.

Ikväll har jag sett A Cinderella Story på trean.
     Det är en amerikansk romantisk komedi från 2004 med bl.a. Hilary Duff, Jennifer Coolidge, Chad Michael Murray, Dan Byrd och Regina King i rollerna.

Det här är en modern version av sagan om askungen där den unga tjejen Sam Montgomery är askungen. Hon bor tillsammans med sin styvmor och sina två styvsystrar och jobbar extra på familjens fik samtidigt som hon pluggar för att få bra betyg så att hon ska komma in på universitetet sen. Hennes styvmor och styvsystrar behandlar henne illa och hon får göra allt jobb i hemmet. Men trots det hinner hon få kontakt med en kille på Internet som går på samma skola som hon gör. De gillar varandra, men han visar sig vara skolans mest populära kille och hon är bara en tjej som jobbar på ett fik...

Jag gillar den här filmen. Den är härligt mysig och drömmande, precis så som en saga ska vara.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

En uppslagen missionsdagbok med en blyertspenna på är så otroligt inspirerande...

Och än en gång så kan jag berätta att jag gick upp sent. Jag låg kvar i sängen länge och gick inte upp förrän jag inte kunde somna om igen och kände mig helt utvilad, då var klockan halv ett. Det kändes så härligt att bara ligga kvar där i sängen, att kunna göra det. Så man kan lugnt säga att jag struntade i väckarklockan idag, jag gick upp och stängde av den utan att ens bry mig om att ställa om den så att den skulle ringa senare. That says it all. Fast kanske är det ändå inte helt konstigt med tanke på att jag efter min mysiga Days-kväll igår somnade på soffan och sen vaknade halv fem på morgonen och läste innan jag somnade om igen. Hm. Vi får skylla på det den här gången. ;p
     Så nu har jag precis hunnit fixa iordning mig för dagen, umgås med Gud, gå en trappa ner för att äta risgrynsgröt till "frukost" och be en stund med mormor och morfar som har gått och blivit förkylda samtidigt. De har väl smittat varandra, I guess. Men förhoppningsvis så mår de bra till imorgon. Vi ska bara vara hemma och mysa tänkte vi, men det är ju roligare om alla är friska. :)

Nu tänkte jag att jag ska sätta mig ner vid skrivbordet och skriva i missionsdagboken om bland annat hur det kändes lite som en början att hälsa på i bibelskolan för ungefär två veckor sen. Missionsdagboken har legat uppslagen på skrivbordet med en blyertspenna på sig ett bra tag nu, ända sen jag kom hem från Stockholm för att vara mer exakt. Och det är något som är så otroligt inspirerande med det. En tom sida med en penna på, det får mig att vilja skriva.Sen blir det väl Neopets, kattmys, tv och så. Egentligen hade jag tänkt ha en speldag på Neopets idag, eftersom december snart är slut och det är bara den här månaden som man får skicka sin poäng helt galet många gånger, men kanske kan jag ta den dagen imorgon istället. Om jag har tid då, tänkte sammanfatta året lite och så, och sen går det en helt underbar film på tv. Men vi får se helt enkelt. :)

(Dagens Bibelord är Jak 1:22.)

Days-maraton och mys idag.

Idag gick jag upp sent igen, inte förrän halv tolv. Jag tror att jag har kommit in i den här jag-är-ledig-och-måste-inte-gå-upp-känslan lite för mycket. Man blir så bekväm av sig då man inte har saker som man måste göra eller som man har bestämt att man ska göra, iallafall så blir jag det. Fast det gör väl inte så mycket egentligen, lite tråkigt om man vänder på dygnet alltför mycket bara. ;p
     Idag tänkte jag hur som helst ha Days-maraton och bara ta det lugnt och mysa. Jag börjar med det om nån timme och innan det tänkte jag hänga på Neopets och pussa på Tindrah som är uppe här hos mig nu. ♥


Den här fina bannern gjorde en tjej åt mig på forumet förut. :)

(Dagens Bibelord är Heb 13:8.)

Tillbaka till vardagen, och lite tankar om skolor och så.

Nu är jag hemma igen, den här gången från Gävle. Trots att jag har haft kul så känns det ändå skönt att vara hemma igen och bara slappna av och pussa på katterna. :)
     Nu blir det förresten riktigt lugnt i två veckor framöver innan vårterminen drar igång. Nu är alla de roliga planerna över. Diana har varit här, jag har varit i Stockholm och hälsat på i bibelskolan och varit på Carolas julkonsert, det har varit jul och jag har precis varit i Gävle i två dagar. Nu händer det inte så mycket mer och det känns som att komma tillbaka till vardagen på ett sätt. På tal om vardagen och vårterminen och det så fick jag ett antagningsbesked till min mail från Jensen idag, jag fick ju ett från kommunen förut så att jag var antagen visste jag redan, men man får tydligen ett från de också. Det står att jag ska ha Filosofi A och Geografi A från den 11:e januari (fast jag ska börja den 12:e eftersom jag fortsätter att ha måndagar lediga) till den 19:e mars, sen vet jag att jag ska ha de två andra kurserna från mars till maj. Textkommunikation A och Internationella relationer. Så kommer alltså min sista termin på Komvux att se ut. Det blir nog bra det här. Fast först ska jag njuta av de här två lediga veckorna som är kvar på jullovet.Det här såg jag precis på bibelskolans hemsida. Nu då jag ändå pratade om skolan och allt så kunde jag inte låta bli att kika in där, och de har uppdaterat datumen så att det står datum för nästa år nu. Nu vet jag exakt vilket datum jag börjar, ska uppdatera det på nedräkningen här till höger. Det blir en dag mindre kvar och inget mer ungefär inom parentes. Great. Nästa månad tänkte jag skicka in min ansökan..! ;p

Men nog om skolor och så för ett tag nu, hehe. Nu tänkte jag logga in på Neopets en stund, hänga lite på msn och sen gå och lägga mig om typ en eller två timmar.

Natti. ♥

What we do in life echoes in eternity.

Idag är det årets sista måndag och då tänkte jag att det passar bra med ett årets sista Veckans Citat.
     Den här gången vet jag inte exakt varifrån citatet kommer från början, men jag hörde det i filmen Gladiator under förra veckan och fastnade för det. Jag har hört det förut också, men det var inte förrän nu som jag började tänka på det lite mer och kände att det här är något som jag verkligen vill ha som Veckans Citat någon gång.

Veckans Citat: What we do in life echoes in eternity.

Det jag gillar med det här citatet är att det ger det som vi gör en så väldigt stor betydelse. Jag tänker både på att det ger känslan av att det man gör betyder något och att det kommer att fortsätta att betyda något långt efter att vi inte finns här mer, men först och främst så tänker jag på att det påminner om att det vi gör i livet får ett evighetsperspektiv i och med att det antingen för oss till Gud eller bort från Gud. Det vi väljer att göra med våra liv, om vi väljer att leva för Gud eller inte, kommer att avgöra om vi får leva ett evigt liv i himlen eller inte. De beslut vi tar idag kommer att eka in i evigheten...


(Bilden är från flickr.)

Gympapass typ sex på morgonen. ;p

Det blev en till film igår, Bodyguard, och sen blev det dags för sängen, eller i mitt fall kanske jag ska säga soffan. Men hur som helst så var det så underbart att krypa ner under det där stora duntäcket som jag får ha då jag är här. Idag kunde jag sova lite längre med, så det passade jag på att göra och kom inte upp förrän efter elva då Diana började fixa med datorer och tv härinne. Men jag känner mig pigg idag iallafall, trots det faktum att Dianas taggmöss hade ett gympapass typ sex på morgonen och väckte mig, hm. ;p


Söta, men nattaktiva.
(Bilden är från Dianas musblogg.)

Nu har vi precis ätit frukost och tänker väl mest ta det lugnt och så tills jag ska gå. Bussen går från stan 14:15, så jag måste gå om ungefär en timme. Skönt att Diana bor nära stan, hehe.

(Dagens Bibelord är Matt 7:13.)

Ahmourii och filmkväll.

Nu har jag och Diana hunnit ta det lugnt, spelat TP, ätit mer julmat och slökollat på På andra sidan häcken.
     Då vi satt och bara hängde vid datorn så loggade Diana in på ett gammalt konto som hon har kvar på Neopets och övergav sitt djur där eftersom hon aldrig är inloggad på det kontot. Jag tyckte så synd om lilla Ahmourii så att jag adopterade henne till mitt konto, så nu har jag tre neopets. Faithiis, Loviith och Ahmourii.Nu däremot börjar Bröllopsfixaren på trean, så det ska jag kolla på och sen joinar Diana mig om bara en liten stund. Sen blir det nån mer film på DVD eller så tror jag, filmkväll typ. Sen så får vi se hur länge vi är uppe inatt. Men jag skulle nog gissa på att det blir ett bra tag, det brukar kunna bli så för oss många gånger...


Ibland kommer jag på mig själv med att dagdrömma om tunna byxor, sandaler och solsken.

Nu sitter jag och Diana här och segar vid våra datorer litegrann. Hon fixar med lite auktioner och jag hänger här på bloggen och tuggar på lite choklad som hon har här hemma hos sig. Det händer inte så mycket just nu, men det är skönt det med ibland.
     Tidigare idag var jag i kyrkan. Det var lite juligt då mötet inleddes med att pastorn sjöng O helga natt, och sen hade vi lovsång och lite så. En kille kom upp scenen och berättade om hur han hade blivit helad på julafton och Göran predikade sen om namnet Jesus. En vanlig dag i kyrkan skulle man kunna säga att det var, och det var kul att vara där även om jag kände mig lite trött och det var kallt att gå den där promenaden på en kvart för att komma dit. Det är minusgrader och en hel del snö här. Men jag vill ha vår nu och kommer ibland på mig själv med att dagdrömma om tunna byxor, sandaler och solsken. Diana däremot gillar den här årstiden med snön och kylan eftersom det är mysigt, och visst kan jag väl hålla med om att det är mysigt, men det är ändå inget jag föredrar och det verkar nästan bara bli värre för varje år som går, haha.


Jag älskar känslan som den här bilden ger, värmen som den utstrålar.

Jag tror att vi ska sitta kvar här ett litet tag till nu och sen får jag se vad som händer. Kanske blir det film eller spel eller nåt sånt mysigt lite senare. :)


Ps 9:2-3.

Dagens Bibelord:
Ps 9:2-3.

Citat:
Jag vill tacka HERREN av hela mitt hjärta, jag vill förkunna alla dina under. Jag vill vara glad och jubla i dig, jag vill lovsjunga ditt namn, du den Högste. (Folkbibeln)

Kommentar:
Då man börjar leva för Gud och får se hur Han förändrar ens liv så kan man inte göra annat än att tacka Honom så som David gör här. Gud vill ge oss så mycket och välsigna oss med så mycket. He's amazing.

Pepparkakor, film och söndag imorgon...

Det blev både pepparkakor och ischoklad precis som jag trodde, och sen får vi ju inte glömma julklapparna. Diana fick en mugg med en söt mus på av mig och jag fick en fin tavla av henne.
     Pepparkakor hade jag inte gjort sen hemkunskapen i mellanstadiet, så det var roligt. Vi använde såna där formar och gjorde allt från hjärtan till grisar, och jag fick för mig att jag skulle göra ett kors också. Typiskt mig.


Pepparkakor som ska in i ugnen.

Nu har Diana precis kokat sin egen risgrynsgröt med apelsin eller nåt sånt i, så snart får jag nog veta om det är gott eller inte. Film ska vi se också har vi pratat om, jag gav Skruva den som Beckham som förslag och det verkar som att det blir den. Just nu har vi dock Gladiator på, den går på trean ikväll, fast ingen av oss är speciellt inne i filmen utan den är mest på ändå. Diana är inte så intresserad av den och jag såg den för några dagar sen och vill hellre se en film som båda vill se, så vi väntar bara på att gröten ska bli klar.

Imorgon är det förresten söndag, även om det inte riktigt känns som det. Det känns mer som torsdag eller fredag eller nåt, hm. Fast det är kul att det är söndag, för det innebär att det är kyrkan. Nu då jag är hos Diana så har jag ju nära dit också, det räcker om jag går härifrån efter halv elva imorgon. Så det ska bli nice. :)


Nu är jag hemma hos Diana i Gävle.

Idag valde jag att stanna kvar i sängen lite längre än vad jag hade tänkt och det var så skönt. Jag gick inte upp förrän innan ett, och då hade jag den där härliga känslan av att vara riktigt utvilad. Dock så betydde detta också att jag fick skynda mig lite mer än vad jag hade velat för att hinna med bussen 14:40 till Gävle, men jag hann precis, så det var ingen fara. :)


Jag och Diana hemma hos mig förra året.

Nu är jag hemma hos Diana och sitter och skriver här på min egen dator som fick följa med mig hit. På tv är det Björnbröder och i köket har Diana börjat fixa iordning vår middag som kommer att bestå av julmat.
     Senare tror jag att vi ska göra pepparkakor eftersom Diana har köpt färdig pepparkaksdeg, och ischoklad blir det nog med. Typiskt julmys liksom. Spelar nåt kanske vi gör med, eller ser nån film. Vi får se vad som händer helt enkelt.


Upp 2:11.

Dagens Bibelord:
Upp 2:11.

Citat:
... Den som segrar skall inte skadas av den andra döden. (Folkbibeln)

Kommentar:
Den andra döden är då man efter att ha blivit dömd av Gud på domedagen blir kastad i eldsjön. Men de som segrar, vilket man gör genom att bli frälst och ta del i Jesu seger på korset, kommer inte att bli påverkade av detta eftersom deras synder är förlåtna.

Lite om kvällen, och Gävle imorgon.

Nu har klockan börjat bli mycket och jag sitter här och äter en skinkmacka och dricker ett glas vatten samtidigt som jag tänker att jag nog ska gå och lägga mig snart nu. :)
     Kvällen har bestått av att bland annat se Simpsons och Left Behind II: Tribulation Force med mormor och sen har jag svarat på ungefär två sidor med kommentarer som var över en vecka gamla. Det har inte blivit så mycket tid till kommentarerna nu den senaste veckan, men bättre sent än aldrig. Jag har verkligen haft mycket att göra den senaste tiden, fast det har varit roligt, så jag klagar inte. Och imorgon fortsätter det, då åker jag till Gävle och stannar där till på måndag. Jag ska vara med Diana som är något som har blivit en liten jultradition och på söndag tänkte jag gå till kyrkan medan jag ändå är i stan, så det blir säkert kul.


På tal om Gävle så har ju bocken brunnit nu, så jag och Diana är glada, hehe. ;p
(Bilden är hittad via Google.)

Sov sött, allihopa!

Är du beredd?

Nu då det är jul så brukar många tänka lite extra mycket på att Jesus föddes i Betlehem för ungefär 2000 år sen. Precis som profeterna hade förutsagt blev det. Messias föddes i Betlehem av en jungfru, han var av Davids släkt och Gud kallade Honom ut ur Egypten eftersom familjen fick fly då Han bara var en liten pojke för att nämna några saker. Idag känns de här sakerna ofta självklara för oss och vi tänker inte alltid på att det inte kändes så självklart för människorna som levde för 2000 år sen att Jesus skulle komma då och att Han skulle göra allt det som Han gjorde. Alla var inte beredda på Hans ankomst och det var många som inte ens trodde på Honom, vilket i sin tur ledde till att fler profetior uppfylldes och Han blev korsfäst.
     Nu väntar vi på att Han ska komma tillbaka och frågan är om vi är beredda eller inte, om vi kan se hur profetiorna om den sista tiden och Hans återkomst är på väg att gå i uppfyllelse eller om vi kommer att vara oförberedda då Han kommer. Då vi firar att Jesus kom den första gången kan vi alltså även tänka på att Han ska komma tillbaka och fråga oss själva om vi är beredda på det.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Det här var något som Carola tog upp på konserten i måndags och jag tycker att det hon sa var väldigt bra, och därför skrev jag det här inlägget nu. Jag tycker att det är viktigt att vi regelbundet frågar oss själva om vi är beredda på att Jesus kommer tillbaka och om vi verkligen lever som om Han skulle kunna komma idag...

Är du beredd?

Så väldigt trött.

Idag har jag varit så väldigt trött. Först sov jag ända till tolv eftersom jag inte orkade gå upp så tidigt som jag hade tänkt och måste ha missat att sätta på väckarklockan igen, och sen somnade jag igen nu på eftermiddagen och sov i några timmar till. Helt galet ju. :/
     Dock så har jag inte sovit hela dagen, men nästan känns det som iallafall. Men nu hoppas jag att jag är utvilad trots att jag egentligen känner att jag skulle kunna gå och lägga mig och sova i några timmar till. Men istället för det tänker jag läsa lite i Bibeln och sen gå ner och äta middag, och sen ska jag nog fortsätta att sortera lite kattbilder i olika mappar och betala en räkning. Jag känner på mig att det här kommer att bli en lugn kväll...


Ibland är man bara så sjukt trött.

(Dagens Bibelord är Ps 100:3.)

Så här var min julafton...

Idag har varit en bra dag, och det var jättekul att mamma var här ett tag. Vi kramades, pratade och njöt av att få träffas igen. Det är otroligt hur mycket man kan sakna en annan människa och hur bra det känns sen då man träffar den personen igen. Jag älskar verkligen mamma.
     Innan hon åkte såg vi Kalle Anka med mormor och morfar här uppe hos mig och myste med lite choklad och så. Sen medan morfar skjutsade henne till bussen såg jag och mormor på Kan du vissla, Johanna?. Det har blivit en tradition att se det på julafton efter Kalle. Det är ett så mysigt program om den där lilla pojken som vill ha en morfar, ni vet. Sen blev det en stund med Gud innan julmaten. Sen lite sega-tid efter det och sen julklappsutdelningen. Jag hade fått 100 kronor till mobilen innan av mamma och sen fick jag en present till som var från mormor, morfar och mamma som bestod av några tusen som jag kan spara till bibelskola och mission. Det var verkligen den bästa presenten som de kunde ge mig. Jag hade sagt innan att jag inte ville ha massa saker utan att jag ville ha pengar, pengar så att jag kan spara till min dröm. Jag vill plugga på SOS Missionsbibelskola och sen jobba ute bland de onådda folken så att de kan få höra evangeliet och bli frälsta. Nu är det så nära. Om åtta månader börjar jag bibelskolan. Då ska jag bjuda mamma, mormor och morfar på julshowen tror jag. Sen nåt år efter det så kanske jag firar jul i Afrika och berättar om Sveriges jultraditioner för en liten grupp nyfrälsta eller nåt, who knows. Och förutom att dagdrömma om allt det här så har jag och mormor sett Left Behind nu på kvällen och myst ännu mer, och sen hamnade jag här som avslutning på en bra julafton...


Den perfekta julbilden. ♥
(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Nu ska jag snart gå och lägga mig tänkte jag så blir det en ny dag sen imorgon. Juldagen. Då ska jag bara vara hemma och ta det lugnt innan det blir Gävle på lördag. :)

Sov gott. ♥

Find My Way To Bethlehem. ♥

Eftersom det är julafton idag så tänkte jag att jag skulle lägga upp en av mina absoluta favoritjullåtar - Find My Way To Bethlehem. Det är en ny låt som är med på Carolas nya julskiva. Den är underbar. Det är en av de där jullåtarna där man verkligen känner att Jesus är i centrum, en av de jullåtarna som är som en lovsång till Honom som kom till världen för vår skull för att vi skulle få liv i Honom...


Carola - Find My Way To Bethlehem

God jul, utan den där förväntan som man hade då man var liten...

Idag är det julafton och efter en mysig julfrukost en trappa ner sitter jag nu här och segar och känner att det inte händer så jättemycket. Fast det är ju oftast så det brukar vara. Mellan allt julfirande i form av mysig frukost, Kalle Anka, julmiddag, julklappar, julevangeliet och allt det där så är det faktiskt ganska segt. Iallafall här hemma hos oss. Och extra segt kan det nog bli då man känner att den där förväntan som man hade då man var liten inte är kvar längre. Men jag kommer ihåg hur det var. Efter all julmat var det lugnt en stund och magen var full av fjärilar och man kunde nästan inte vänta tills julklappsutdelningen skulle börja, det var liksom det allra bästa och sen kunde man sitta uppe med julklapparna nästan hur länge som helst. That was then, and this is now. Nu är jag vuxen, 21 år, och hur mysigt jag än tycker att det är så kommer det nog aldrig att bli på samma sätt som då jag var liten. Nu tycker jag förresten att julevangeliet och att Jesus föddes är det bästa med julen, fast det är samtidigt något som inte är speciellt för just julafton på det sättet. Jag lever för Jesus varje dag, jag läser inte bara julevangeliet på julen och jag tänker inte bara på vad som hände i Betlehem för 2000 år sen på julen. Fast det klart att man tänker lite extra på det då det är jul. :)


God jul från mig och min söta julnalle. ♥

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan det blir lunch tror jag. Jag har inte läst på jättelänge nu känns det som eftersom det har varit så mycket som har hänt nu den senaste veckan med Stockholm, bibelskola, konsert och allt vad det är.
     Nu fick jag förresten precis reda på att mamma kommer hit i några timmar. Det trodde jag faktiskt inte att hon skulle, men nu gör hon det och jag har inte köpt nån julklapp till henne än. Men jag har en nödplan, hon får sin födelsedagspresent idag istället och så köper jag en ny sån sen. Hon fyller den 1:a januari. Men det är kul att hon kommer idag iallafall, fast lite tråkigt att hon stannar i några timmar bara. Jag har inte träffat henne på flera månader och hon stannar i några timmar. Hm.

(Dagens Bibelord är idag en julspecial med julevangeliet.)

Mysigt att klä granen och mer mys imorgon.

Jag hann göra nästan allt det jag ville idag, allt förutom att skriva i missionsdagboken. Jag hinner i och för sig göra det nu om jag vill, men antagligen så blir det en annan dag istället eftersom jag ska gå upp ganska tidigt imorgon för att äta julfrukost nere med mormor och morfar. Så jag ska försöka lägga mig snart. Vi bestämde att mormor skulle komma upp klockan åtta med en av katterna och säga godmorgon, och sen ska vi äta frukost en timme senare. Kalle Anka, julevangeliet, julmys och så blir det såklart också imorgon, och julmat och några julklappar. Jag tror att jag, mormor, morfar och djuren kommer att få det riktigt mysigt imorgon.


Här är en bild från då vi klädde granen nu på kvällen. Morfar hänger upp en röd julgranskula. :)

Kvällen har varit bra, och det var mysigt att klä granen även om jag måste erkänna att jag nog fotade ungefär lika mycket som jag hjälpte till med alla julgranskulor, haha. Sen har jag ätit lite ur min Aladdin-ask som jag fick igår och kollat på Gladiator på TV4 Film. So it's been nice.

God jul, förresten. Nu är det officiellt julafton. ♥


Carolas konsert på Cirkus i måndags. ♥

Nu har jag valt ut några av alla bilderna som jag tog på Carolas konsert på Cirkus i måndags, och tänkte skriva lite om konserten också. :)
     Det var lika underbart som det brukar vara, och flera gånger under konserten tänkte jag på att jag sex år tidigare blivit frälst på Carolas julkonsert. Jag älskar hur allt får handla om Jesus. Carola läste ur Biblen om då ängeln kom till Maria, hon berättade om hur Josef, Maria och Jesus fick fly till Egypten och pratade om Jesus som verkligen är julens riktiga budskap. Hon sjunger verkligen från hjärtat och det ger varje ord som hon sjunger en sån trovärdighet. Det var många låtar från den nya julskivan på engelska, bland annat O Holy Night med Paul Potts och den underbara låten Find My Way To Bethlehem som jag verkligen älskar. Som vanligt så bjöd hon även upp barnen på scenen ungefär i mitten av konserten, och då rusade Diana och Diana (ja, båda heter Diana) som jag var där med upp så jag hängde på de. Lite pinsamt att gå upp med alla barn, men det var ganska kul ändå, haha. Det ända som inte var kul var väl att jag hade hoppats att konserten hade kunnat vara ännu längre, fast två och en halv timme är väl ganska mycket ändå, men tiden går ju så fort då man har roligt. ;p Signeringarna gick fort med. Vi var på både signeringen efter den första konserten och signeringen efter den sista trots att vi bara var på en av konserterna, men man får ju passa på liksom. På den första signeringen tog Diana en bild på mig och Carola med min kamera. ♥ Sen så fick vi saker signerade, kramar, säga god jul och så. Tyvärr hade hon lite bråttom från båda signeringarna så nån gruppbild hann vi inte med, men jag är glad ändå för det var verkligen helt otroligt underbart att få träffa Carola igen och jag hade en jättebra kväll.Jag längtar redan litegrann till nästa års julkonserter. Men kanske blir det något mer med Carola innan det som jag går på, man vet aldrig.


Dags att ta itu med lite mer att-göra-saker.

Idag sov jag länge. Jag hade tänkt gå upp tio, men istället låg jag kvar i sängen ända till typ ett, och då jag gick upp var jag ändå fortfarande ganska trött. Inte så passande just idag kanske då jag känner att jag har en del att göra på dagen, men det behövdes nog ändå tror jag och jag hinner säkert iallafall. :)
     Jag har gått omkring i flera timmar i svarta långkalsonger uppdragna till knäna och en varm tröja som jag sov i inatt plus mormors ulliga tofflor, och nu sitter jag här i soffan barfota. Det här är mysigt, haha. Idag är mysig på nåt sätt. Jag har tagit tid med Jesus, ätit den här julens första macka med julskinka på, druckit julmust, torkat bort damm och lite så. Och nu har jag hittat Calles skiva på Spotify och börjat lyssna lite på den, och den är bra.


Stuff to do...

Men snart är det väl dags att ta itu med lite mer att-göra-saker. Jag har tre paket att slå in, jag ska fixa med bilderna från konserten, duscha, ta mer tid med Jesus och läsa några kapitel i Bibeln och skriva i missionsdagboken och sen ska jag hjälpa till att klä granen. Förhoppningsvis hinner jag med allt detta idag, för ikväll tänkte jag att jag ska se på tv och så.

(Dagens Bibelord är Ps 89:53.)

Home, sweet home. ♥

De senaste fem inläggen har jag skrivit mitt i natten, och nu fortsätter jag i den stilen fram tills imorgon.
     Jag kom hem från Stockholm idag på eftermiddagen efter att ha haft en lugn morgon och sen råkat ut för några förseningar i tågtrafiken gällande både pendeltåg och vanliga tåg. Men så kan det vara ibland, och hem kom jag ju iallafall, så jag ska inte klaga. Jag var tillbaka här i Barknåre runt fyra i eftermiddags och då kände jag hur jag började slappna av på det där lite speciella sättet som man bara gör då man är hemma och speciellt då man har varit borta i några dagar. Jag kände mig ganska trött och struntade i att packa upp och fixa iordning allt på en gång. Istället tog jag tid med Gud, kramade katterna lite, slökollade på tv och nästan somnade flera gånger. Packade upp gjorde jag inte förrän efter nio nån gång, det började kännas som att det var på tiden då liksom. Men bättre sent än aldrig. :)


Home, sweet home.

Förut skrev jag att jag nästan somnade, och då jag hade skrivit bara en mening på det här inlägget så gjorde jag det, men nu har jag ju iallafall gjort allt det jag måste idag så det gjorde ingenting. Det är därför klockan är så mycket nu, hehe. Jag ska sova mer då jag har skrivit klart det här tänkte jag, så att jag är pigg till imorgon. Då ska jag städa lite, kolla igenom alla bilderna från konserten på datorn och välja ut de bästa som jag ska visa er, slå in lite julklappar, hjälpa till att klä granen och sen ska jag nog skriva lite i missionsdagboken också. Att åka till Stockholm och hälsa på i bibelskolan kändes ju, som jag skrev förut, som en början. Så det tänkte jag skriva lite om i missionsdagboken. Nu har jag liksom inte bara pratat om att jag ska gå den där skolan i flera års tid, utan nu har jag varit där och hälsat på och det känns så stort liksom. Jag packade några väskor, drog till Stockholm fast jag inte kände nån där sen innan och hälsade på i skolan och hängde med de i några dagar i samband med att jag ändå skulle på Carolas konsert och det har varit så roligt (förutom att jag blev sjuk då!) och jag ångrar ingenting. :)

Nu tänkte jag att jag skulle avsluta det här inlägget med att berätta en mysig sak som hände ikväll då jag låg på mormors säng invirad i en filt tillsammans med Lukas som är en av kattungarna. Det var ganska kallt eftersom det inte blivit helt varmt i vedspisen än, så där låg vi och myste i filten och jag kände för att be lite. Så jag började be i tungor lite tyst och då börjar Lukas spinna, om han inte hade varit en liten kattunge så hade jag gissat på att killen verkligen kände för att be, haha. So cute. ♥
     Nu har det iallafall blivit varmt här hemma, men oj vad jag frös ett tag. Jag skojar inte då jag säger att jag låg framför tv:n med två varma tröjor, en filt plus täcket(!)...

Men nu ska jag krypa ihop under täcket igen, annars kommer jag väl aldrig i säng. ;p
Sweet dreams. ♥

Matt 20:26-28.

Dagens Bibelord:
Matt 20:26-28.

Citat:
Men så skall det inte vara bland er. Nej, den som vill vara störst bland er skall vara de andras tjänare, och den som vill vara främst bland er skall vara de andras slav. Så har inte heller Människosonen kommit för att bli tjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många. (Folkbibeln)

Kommentar:
Vi ska vara varandras tjänare och tjäna varandra med kärlek, precis som Jesus tjänade oss med kärlek.

Jag var på konserten... :)

Idag blir det återigen ett väldigt sent blogginlägg, till och med så sent så att det officiellt sett inte ens är måndag längre. Men eftersom jag har mått lite dåligt så har jag spenderat dagen med att vila, sova och ta det lugnt. Jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde tidigare, so that's good, men jag har ändå tagit det väldigt lugnt och varit försiktig med att äta. Jag har ätit vitt bröd, salta kex, druckit lite buljong, vatten och avslagen cola. Men konserten var jag på, och det var helt amazing. Jag tänkte att jag berättar mer om det imorgon då jag kommer hem och visar bilder och så. Jag tog flera hundra bilder under konserten och har en bild på mig och Carola. Sen träffade jag en bloggare där också; Pia. Men som sagt; mer om allt det här imorgon.
     Mitt tåg går 13:30, och jag lär nog gå härifrån redan 11:30 för att vara helt hundra på att jag verkligen hinner. Så jag packar ner datorn redan nu tror jag så tar jag det lugnt sen imorgon. Vi hörs då jag är hemma i Barknåre igen. :)


Ikväll var jag och kameran på vår första konsert tillsammans. ;p

(Veckans Citat är fortfarande At the top of my lungs I will sing hallelujah.)

Ps 46:2.

Dagens Bibelord:
Ps 46:2.

Citat:
Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud finns alltid här för oss och är vår tillflykt, vår starkhet och vår hjälp. Det är något som vi kan lita på.

Jag mår inte bra. :(

Idag har jag inte orkat sitta vid datorn. Egentligen orkar jag inte det nu heller, men gör det ändå en stund innan jag går och lägger mig.
     Som ni kanske förstår så mår jag inte bra. :( Inatt spenderade jag halva natten inne på toaletten, det säger nog allt. Så idag har jag bara sovit, sett filmer och försökt äta lite. Julshowen orkade jag inte gå på, men som tur är så fick jag ju se den igår iallafall, så jag missade inget egentligen även om det hade varit roligt att gå en gång till. Jag hoppas att jag orkar gå på Carolas konsert imorgon, skulle bli så ledsen annars. Men det känns lite bättre nu iallafall, så hoppas att det håller i sig. Jag har funderat på att åka hem, men ingen kan hämta mig och jag orkar inte åka tåg nu, och förhoppningsvis så känns det helt bra till imorgon så att jag kan gå på konserten. Ska gå och lägga mig nu och sova mer, förhoppningsvis så får jag sova hela natten.

(Dagens Bibelord är Apg 1:8.)

Ikväll var det julshow i SOS Church. ♥

Igårkväll skrev jag att dagen hade varit helt fantastisk, och nu kan jag fortsätta med att berätta att den här dagen har varit väldigt bra den med. Sen jag skrev sist har jag haft tid med Gud, åkt in till stan och käkat på McDonalds med två tjejer och sen träffat Diana precis innan vi skulle åka till kyrkan för att gå på julshowen.
     Julshowen var verkligen jättebra. Det var julgodis, mingel, julmacka, sång, dans, teater, julevangelium och en jättehärlig julig atmosfär. I loved it. Jag fick den där underbara känslan som jag hade då jag blev frälst för sex år sen. Det var ju också på julen, och då kände jag Guds närvaro så starkt och jag började tro på att Jesus verkligen föddes den där gången i Betlehem för 2000 år sen, och jag vet nu att Han är Gud som blev människa för min skull för att jag ska få liv genom Honom. Det är det som är själva huvudbudskapet i kristendomen, och det är för alla och till alla. Allt vi behöver göra är att ta emot. Precis som då någon ger dig något så måste du ju ta emot det för att få det, och det är samma sak här, och för att ta emot så ber du och säger till Gud att du tror på Honom och att du tror att Jesus dog för dig och att du vill leva för Honom nu. ♥


Om du tar emot Honom som dog för dig så får du frälsningen och evigt liv i Honom.
(Bilden är hittad via Google.)

Efter julshowen pratade jag med Diana, träffade Jenny som är en bloggare från SOS Church och sen fick jag skjuts "hem" av några som går bibelskolan. En halv film med de andra tjejerna blev det med nu på kvällen. So it's been a lot of fun, that's for sure.
     Och imorgon blir det roligt igen. Då är planen att jag ska gå på julshowen igen på eftermiddagen, Jenny hade två biljetter över så jag behöver inte köpa nån. Sen ska vi fotas tillsammans då med, för hennes blogg (och min med då såklart!) som de typiska bloggarna som vi är. Vad som händer innan julshowen imorgon vet jag inte riktigt än, det får vi se då.

Nu tänkte jag gå och lägga mig så att jag är pigg och glad imorgon, allt blir ju så mycket roligare då. :)
Blessings and goodnight. ♥


En ganska lugn dag och julshow ikväll.

Nu känner jag mig utvilad efter att ha sovit i ungefär åtta timmar och sen legat kvar på madrassen och degat ett bra tag, det var nog precis vad jag behövde. Igårnatt blev det ju inte så mycket sömn, så man skulle kunna säga att jag tog igen det lite nu istället. Jag har hunnit fixa iordning mig för dagen och äta frukost med, och bara sega lite vid datorn. Det är inte så mycket som händer förrän klockan sex då julshowen i kyrkan börjar, så det blir nog en ganska lugn dag idag. Förhoppningsvis följer Diana med på julshowen ikväll eftersom jag har en extra biljett dit. Det kommer säkert att bli hur grymt som helst, jag längtar. :)


Julen är så mysig.

(Dagens Bibelord är Matt 21:22.)

Ord om min helt fantastiska dag i SOS Missionsbibelskola.

Den här dagen har verkligen varit helt fantastisk. Jag har haft hur roligt som helst och har varit i kyrkan från åtta på morgonen till efter tio på kvällen, så det tänkte jag berätta lite om nu. Jag skrev ett inlägg tidigare idag med då jag lånade Linneas dator i kyrkan, men Internet var lite knepigt så det försvann. Lite tråkigt, men så kan det bli ibland. ;p

Hur som helst så började dagen lugnt här "hemma" i Huddinge och sen började Stockholms-stressen göra sig påmind då vi skulle åka till skolan (för er som undrar så är bibelskolan i kyrkan) och det kändes väl inte riktigt som min grej. Fast samtidigt så kan jag ju inte låta bli att undra om jag inte kommer att bli precis lika själv då jag har flyttat hit, vi får väl se, eller så tar jag med mig lugnet hit till Stockholm, haha.
     På tunnelbanan träffade vi Johannes Amritzer som är en riktigt grym kille som är grundare för hela Mission SOS. Sen bestod skoldagen i princip av att i cirka tre timmar ära Gud med bön och lovsång. Vanligtvis är det undervisning med, men idag var sista dagen innan lovet och därför blev det lite annorlunda. Tiden flög verkligen fram och jag kunde ha fortsatt i flera timmar till, så otroligt underbart var det. Alla eleverna + jag fick förbön idag med, då profeterade Johannes typ att jag skulle få se helanden, mirakler och ha ett äventyrsliv. Sånt är alltid kul att höra. Gud är så god, He's the best. ♥
     Under dagen hängde jag kvar i kyrkan eftersom folk förberedde för fullt för julfesten som var ikväll. Så jag tog det lugnt, pratade med folk och hjälpte till att slå in biblar och så som ska delas ut till nyfrälsta.
     Sen på kvällen var det ju julfesten där det var maskerad, pastasallad, prata med folk, se roliga uppträdanden och tävlingar, käka glass, dansa kring två levande granar (alltså två personer som klätt ut sig till granar) och sen avsluta allt med att be, lovsjunga Gud och ta nattvarden. Mycket bättre än så kan det ju inte bli liksom. I've only got one word on my lips, and that word is hallelujah. It's praise to the King of Kings and Lord of Lords. Jag pratade lite med Daniel Elvelyck med, han är rektor för bibelskolan och är verkligen hur snäll om helst. Det var tack vare honom som jag kom och hälsade på nu, han fixade så att jag kunde sova hos tjejerna här i Huddinge och vara med nu i helgen. Han hade fixat en biljett åt mig till julshowen imorgon och sen sa han typ att han såg mig som en i klassen redan. Känner mig så himla välkommen, alla är så snälla. Jag har verkligen ingenting att klaga på känner jag. :)


Den här församlingen har bibelskolan. De är underbara.
(Bilden är härifrån.)

Nu tänkte jag att jag ska ta en stund och umgås med Gud och läsa några kapitel i Bibeln innan jag lägger mig. Vanligtvis brukar jag läsa på eftermiddagen, men idag blev det inte så, så jag tar det nu istället. Och imorgon kan jag sova länge om jag vill det förresten, så det ska bli skönt.

Sov gott. ♥


Det här blir min allra första dag på BIBELSKOLAN.

Godmorgon, nu är jag vaken och sitter och äter lite frukost här framför datorn. Jag känner mig förvånansvärt pigg med tanke på att jag hade svårt att somna och säkert inte somnade förrän runt ett inatt. Jag antar att det berodde på att jag inte riktigt var van att lägga mig så "tidigt", att tankarna snurrade runt massa och så typ. Men jag får väl sova mer inatt, antar jag. För nu ska vi snart åka iväg till BIBELSKOLAN. ;p


(Bilden är från skolans hemsida.)

Det här blir min allra första dag på skolan, och jag är säker på att jag kommer att älska det. Sure, jag har egentligen jullov nu, men jag kan ju inte låta bli att hälsa på i skolan som jag ska söka till sen nu då jag har chansen att göra det. Jag njuter verkligen, det här blir säkert hur kul som helst. :)

(Dagens Bibelord är 1 Joh 4:11.)

Nu är jag i Stockholm, och imorgon blir det bibelskola...

Jag hann inte skriva mer innan jag åkte, tidsoptimist som jag är. Jag tänkte att jag säkert skulle hinna först, jag kände för att skriva ner lite tankar och så. Tankar om hur det här känns som en början på något sätt. Jag har ju velat gå den här bibelskolan så länge nu och nu ska jag söka till hösten och ska hälsa på i skolan imorgon. Wow, det här känns faktiskt ganska stort. SOS Missionsbibelskola. ♥


Imorgon hälsar jag på och i höst börjar jag där, jag kan inte vara annat än lycklig och en aning drömmande just nu, drömmande precis som på den här bilden från förr. Jag såg förresten precis i Daniels blogg att han skrev om att söka till nästa års bibelskola, som om han skrev precis till mig, kände mig så träffad. Hallelujah.

Som ni nog har förstått är jag alltså framme i Stockholm nu, efter en del försenade tåg och lite sånt där som man tyvärr får stå ut med ibland. Tåget var så försenat så att vi fick kliva av på Arlanda och sen vänta på nästa upptåg mot Upplands Väsby, sen bytte jag till pendeltåget mot Stockholm fast jag åkte ända till Huddinge eftersom jag hade bestämt det med en av tjejerna jag sover hos. Så nu är jag som sagt framme och har hunnit prata lite, basta(!) (tjejerna har en bastu i badrummet på övervåningen), äta morotskaka, ta det lugnt och nu sitter jag här och skriver lite innan jag ska sova. Imorgon blir det en tidig dag och redan vid sju-tiden är det dags att börja gå mot bussen. Det tar en liten stund in till stan, lite tråkigt på ett sätt, men det här är ett jättemysigt hus verkligen så jag kan absolut säga att jag trivs här.

Men nu säger jag godnatt, så att jag orkar med morgondagen. Bibelskola först och sen på kvällen var det nån julfest med maskerad hörde jag, så det blir roligt och då vill jag vara pigg. ;p


Ett barn på julafton, och tänk om allt bara var en dröm...

Imorse ringde klockan nio, och jag kände mig lite som ett barn på julafton. Fast skillnaden var väl kanske att jag inte rusade upp ur sängen utan istället valde att ändra klockan till tio eftersom jag kände för att bara ligga och dagdrömma och njuta av den här morgonen i en timme till. Jag somnade om och sen gick jag upp tio. Känslan av att jag är som ett barn på julafton är kvar, och vem vet, kanske är idag liiite bättre än julafton till och med. Idag åker jag till Stockholm. :)


Om några timmar sitter jag på ett tåg...
(Bilden är härifrån.)

Jag tänkte förresten på en intressant sak imorse, som har med det här att göra. Jag funderade på om jag skulle bli glad eller ledsen om allt det här bara var en dröm. Jag kom fram till att det nog skulle vara blandade känslor. Jag skulle säkert vakna med ett leende på läpparna och tycka att det var riktigt nice att drömma om att jag skulle åka och hälsa på i bibelskolan, men samtidigt skulle det ju vara lite (eller okej, mycket) tråkigt att det bara var en dröm. Men nu är det ingen dröm, det får det inte vara.

Förhoppningsvis hinner jag skriva igen innan jag åker, men vi får se, först måste jag bli klar med allt annat som till exempel packningen...

(Dagens Bibelord är 1 Kor 13:13.)

Saknar mamma, plus Stockholm imorgon.

Jag fick tag på mamma förut och pratade en stund, två gånger till och med. Jag kände mig verkligen mammig förut, typ som då man var liten och bara ville sitta i mammas knä eller nåt. Vi har inte träffats på flera månader nu och det blir inte av att vi pratar så ofta heller, så jag antar att jag verkligen saknade henne idag. Undrar när jag träffar henne nästa gång, hm. Men vi får ta ett telefonmaraton nån gång sen, då jag har kommit hem från Stockholm kanske...


En bild på mig och mamma från förra julen.

Jag åker imorgon på eftermiddagen, får se vilken tid det blir. Jag ska prata med mormor och morfar som skjutsar mig till tåget om det imorgon, tror att jag ska äta middag hemma iallafall.
     Det känns förresten helt galet att jag ska åka till Stockholm imorgon och hälsa på i bibelskolan på fredag. Jag har velat gå den där skolan så länge nu, i fyra år för att vara mer exakt, och nu ska jag hälsa på där och sen söka dit till hösten. It feels like I might be dreaming, maybe. Men det ska verkligen bli roligt, det känns som att det kommer att hända så mycket och att allt kommer att vara så underbart med nåt sorts rosa skimmer. Och då räknar jag självklart in Carolas konsert och signeringar i det också.

Såg en film tidigare ikväll, slökollade lite liksom, och nu tänkte jag att jag skulle ta det mer lugnt och prata lite på msn och spela lite på Neopets innan jag lägger mig. Planen är också att inte sova till lunch imorgon så att jag slipper stressa med allt som ska göras innan jag åker.

Sweet dreams, and dare to dream big...

Ta det lugnt-dag.

Igår blev en mysig kväll och jag blev klar med avsnitten någon gång runt två, så då gick jag och la mig. Det tog alltså typ tio timmar att se de där elva avsnitten, fast det är väl inte allt för förvånande med tanke på att jag gjorde lite annat med. Jag kollade på tågtider på sj.se, bara satt och tänkte på allt och inget och funderade på om jag verkligen skulle se alla avsnitten vilket det ändå slutade med att jag gjorde.
     Idag sov jag lite längre igen och gick upp lagom till lunchen halv tolv, fast för mig blev det ju mer som frukost då såklart. Men hur som helst så tänkte jag bara ta det lugnt idag. Hänga vid datorn, se på tv, duscha, kramas med katterna och så. Packa, platta håret(?) och allt det kan jag göra imorgon, jag har ändå inte tänkt åka förrän på eftermiddagen. Ska ta upptåget till Upplands Väsby och byta till pendeltåg mot Stockholm där, de tågen går ju ganska ofta så jag bestämmer imorgon exakt när jag åker så betalar jag kontant på tåget sen.


Älskar den här söta bilden. :)

Hm. Jag känner för att prata med mamma nu, så vi får se om jag kan få tag på henne och om hon har tid att bara prata en stund om typ allt mellan himmel och jord, men hoppas. ;p

(Dagens Bibelord är Luk 18:13.)

Utvilad, Days och leenden.

Idag gick jag inte upp förrän tio över tolv, jag kände då klockan ringde nån timme tidigare att jag verkligen bara ville sova mer. Så jag gjorde det och då jag tillslut bestämde mig för att gå upp så hade jag den där härliga känslan av att jag inte ens skulle kunna somna om även om jag försökte göra det - och då är man utvilad.
     Tyvärr så känner jag också att detta resulterade i att jag inte hinner göra så mycket nu innan jag tänkte börja kolla på Days om nån timme, men så kan det bli ibland. Det var iallafall skönt att få sova lite längre idag, så jag tänker inte klaga. Istället tänker jag le åt att jag faktiskt, iallafall för tillfället, har mer tid åt att göra det jag känner för och bara ta det lungt än vad de flesta har. Den sista halvan av den här terminen blev lugn för mig och nu har jag redan jullov eftersom jag gjorde klart det sista för ungefär en vecka sen. Så mitt jullov visade sig bli ungefär en månad långt. En hel månad. Jag ska med andra ord verkligen inte klaga. :)


Mysbilden...

Hoppas att ni får en underbar dag, det tänkte iallafall jag ha. ♥

(Dagens Bibelord är Jes 40:28.)

Stockholm torsdag till tisdag och en mysig hemmakväll.

Jag mailade till Daniel förut, rektorn på bibelskolan, och han svarade ganska snabbt. Så nu vet jag att jag kommer att åka till Stockholm på torsdag och stanna till tisdag. Jag ska få sova hos några tjejer skrev han, jag antar att det är några som går bibelskolan nu eller som är med i församlingen. Hur som helst så ska det bli jättekul med Stockholm i några dagar.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Annars så har det här varit en mysig hemmakväll. Jag har tagit det lugnt, hängt vid datorn, sett reprisen av Vänner och nu ska jag ska snart fortsätta spela med Rebecka på Neopets och msn, pussa lite på Tindrah som är uppe här hos mig en stund och sen blir det väl sängen senare. Typ ett eller två kanske, vi får se. :)

Sweet dreams.

Loka följde Tarzans exempel...

Idag ropade mormor på mig för full hals nere och ville att jag skulle komma ner med kameran. Den här gången hade Loka följt Tarzans exempel och lagt sig i en tom kastrull på spisen, cute. Sen då jag ändå var där med kameran så blev det två söta bilder på Tindrah och Petrus med. ♥


Loka ligger och sover i en kastrull...


SO CUTE.


Tindrah är mamma till Loka. :)


Petrus är i mormors famn och spanar in mig och kameran.

At the top of my lungs I will sing hallelujah.

Idag är det måndag och jag har ett nytt Veckans Citat som jag verkligen tycker är helt grymt. Det kommer från refrängen i en lovsång som heter Top Of My Lungs.

Veckans Citat: At the top of my lungs I will sing hallelujah.

Den här lovsången hittade jag på Spotify förut och jag skojar inte då jag säger att jag älskar precis varje ord i den, och kanske lite speciellt just de orden som jag valde att citera här. Det är exakt så som jag känner så ofta, jag vill bara sjunga hallelujah med allt vad jag är...


Phillips, Craig & Dean - Top Of My Lungs

Det är mycket roligt som händer framöver.

För drygt en timme sen åkte vi in till Skärplinge för att släppa av Diana vid busshållplatsen, så nu har hon åkt hem igen. Men det har verkligen varit jätteroligt att ha henne här i nån dag och umgås och ha det skoj. :)
     Nästa vecka träffas vi ju förresten igen, vi ska på konserten på måndag och sen ska jag antagligen åka till henne på juldagen och stanna till söndagen, så då blir det väl lite julmys och så skulle jag tro. Man skulle kunna säga att det är mycket roligt som händer framöver. Om jag ska åka till Stockholm tidigare och hänga på bibelskolan vet jag dock fortfarande inte. Jag har inte hört nåt mer från rektorn och jag vill inte vara tjatig, fast om jag fortfarande inte hört något till på onsdag så ringer jag nog (såg igår att hans mobilnummer finns på hitta.se, hehe) så att jag vet liksom. Men jag hoppppas att jag ska hälsa på de nu, det skulle vara så roligt och det verkade verkligen förut som att det inte skulle vara några problem med att hitta någon som jag kan sova hos medan jag är där isåfall. För jag har ju absolut inte råd att sova på hotell i fem nätter och jag "måste" ju stanna så länge eftersom Carolas julkonsert är nästa måndag. Men det löser sig säkert, det är väl bara det att den planerande delen i mig inte gillar att inte veta, eller nåt. Eller förresten, jag mailar nu ändå, och har han inte svarat till på onsdag så ringer jag som sagt. :p


En några dagar gammal bild.

Nu tänkte jag kolla med mormor om vi ska se en film tillsammans, trots att det har blivit en hel del film nu medan Diana varit här, men jag tänkte att jag kunde bjuda henne på chips och dip som är kvar. Sen lägger jag upp ett nytt Veckans Citat lite senare, och kanske fler roliga bilder på en kattunge i en kastrull eftersom Loka följde Tarzans exempel och la sig där idag. Blev lite fler och bättre bilder den här gången med.


1 Sam 2:6.

Dagens Bibelord:
1 Sam 2:6.

Citat:
HERREN dödar och gör levande, han för ner i dödsriket och upp därifrån.
(Folkbibeln)

Kommentar:
Det är Gud som har all makten. Han kan till och med göra någon levande som varit död.

Gävle idag och sex år sen jag blev frälst. ♥

För en liten stund sen kom vi hem igen efter en bra dag i Gävle. Det var ingen julmarknad som Diana hade trott, men vi tittade i några affärer istället och köpte lite saker, bland annat så köpte jag några kalendrar för 2010 som kan vara bra att ha. Men dagens höjdpunkt var helt klart att få vara i kyrkan igen. Jag älskar att vara där och jag älskar allt som händer där. Lovsången, då människor döps, få inspiration och lära sig nya saker av predikan, förbön och fika efteråt. Idag är det sex år sen jag blev frälst, så det är en lite speciell dag för mig. Daniel, som predikade idag, hade fått höra om det av morfar nere vid jackorna utan att jag visste det, så gissa om jag blev förvånad då han typ säger att jag har varit frälst i sex år idag. Så det blev lite grattis från församlingen kan man säga. :)


Nu har jag levt för Jesus i sex år, och det har utan tvekan varit de sex bästa åren i mitt liv. ♥
(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Nu blir det middag här hemma, idag bjuder mormor på tacos, och senare ikväll blir det väl mer filmer och bara allmänt mys tillsammans med Diana. :)


En mysig morgon, och nu kyrkan...

Inatt gick jag och Diana och la oss vid två efter den sista filmen. Så det blev väl ungefär fem timmars sömn, men trots det och det faktum att jag vaknade några gånger tidigt på morgonen och kollade på klockan på mobilen och hade drömt riktigt galna saker så känner jag mig faktiskt pigg nu. Det har varit en mysig morgon med prat, bibelläsning, frukost och så. :)
     Men nu måste vi åka alldeles strax så att vi inte ska behöva stressa till kyrkan, så jag ska avsluta här nu. Hoppas att ni får en underbar dag.


(Bilden är från Korskyrkans hemsida.)

(Dagens Bibelord är Joh 8:36.)

Diana är här, ett ljus och mysiga planer.

Nu har Diana anlänt i Barknåre och vi har hunnit äta stuvade makaroner och falukorv till middag tillsammans med mormor och morfar, krama några av katterna, fixat iordning hennes säng, bara hängt och bland annat spelat lite på våra datorer. Och presentjakten får vi ju inte glömma, den tyckte Diana var riktigt rolig. Sen så fick ju jag min försenade födelsedagspresent också, ett jättefint ljus. :)

Diana ligger på sängen som vi har tagit in i mitt rum från gästrummet.


Min söta present:


Ikväll ska vi gosa med katter, se på nån film, äta chips med dip till och lite sådär. Dock så ska vi försöka tänka på att inte vara uppe alltför länge inatt eftersom vi ska till kyrkan imorgon och sen på julmarknad efter det. Det blir roligt, lite mysiga planer sådär. :)


Presentjakt, nya perspektiv och så.

Ute faller det stora snöflingor från himlen som jag precis försökte fotografera utan någon större framgång. Jag ville helt enkelt ha en bild på en stor fet snöflinga som faller från himlen, och gärna med suddig bakgrund till det. Fast så blev det inte, men en annan gång kanske. :p
     Något roligare som har hänt än att det snöar är att jag känner att idag är en sån mysig dag på nåt sätt. Jag har slagit in Dianas present och fixat med en presentjakt som hon ska få gå på för att hitta den (vilket jag nästan höll på att glömma bort först!), så det ska bli kul. Sen har jag läst några kapitel i Bibeln emellanåt och jag kände verkligen hur jag lärde mig något nytt idag, hur jag liksom fick ett helt nytt perspektivvarför de rättfärdiga ibland får lida. Jag läste bland annat de två första kapitlen i Job idag och hela den bibelboken handlar om allt det här, jag förstod verkligen vad jag läste på ett helt nytt sätt idag. Jag älskar att lära mig nya saker ur Bibeln, och jag älskar det faktum att jag fortfarande kan göra det trots att jag har varit frälst i sex år imorgon och har läst Bibeln flera gånger om vid det här laget. Det finns alltid något mer som man kan lära sig, oavsett om man har varit frälst i en vecka eller om man arbetat som pastor i typ 30 år.


Här har jag förberett med present, kort och ledtrådar som jag ska gå och lägga ut snart.

Diana sitter på bussen på väg hit nu och vi ska åka in till Skärplinge snart och hämta henne och passa på att handla lite också. :)


Matt 7:3.

Dagens Bibelord:
Matt 7:3.

Citat:
Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? (Folkbibeln)

Kommentar:
Ibland har vi lätt för att se fel hos andra medan vi inte tänker på det som vi själva gör fel. Ett exempel skulle kunna vara att du kritiserar din kompis för att han eller hon snattade godis på ICA medan du själv är inblandad i bilstölder. Nu är inte just detta så vanligt kanske, men jag skrev det mest för att ni skulle förstå själva poängen. Självklart måste vi kunna få säga till de människor omkring oss som vi ser gör fel, men då måste vi ju kunna skärpa oss själva också för annars blir det bara hyckleri.

Jag blev helt kär i vinnarlåten - Higher. ♥

Jag blev verkligen helt kär i vinnarlåten, den är så otroligt fin, och det kommer kanske inte som en överraskning för så många av er att jag gillar Calles version mest. Jag gillar hans röst och känslan jag får då han sjunger den. Det är magiskt. ♥
Det känns tråkigt att han inte vann, men jag var förberedd på att Erik antagligen skulle vinna och tycker att han är bra också, så jag är inte alltför tjurig över resultatet ändå.

Här är Calles version av låten:


Calle Kristiansson - Higher


Nu ska jag ta det lugnt en stund och spela lite, prata lite på msn och sen läsa lite innan jag slutligen släcker både lampan och stänger ögonen för den här kvällen. Tänkte att jag ska somna till halv tre iallafall. Imorgon blir det pannkakor till frukost/lunch, Diana kommer och jag får för allt i världen inte glömma bort att slå in presenten som hon ska få av mig kom jag på nu...

Sov sött. ♥

Glad om Calle vinner, ett till MVG och lite snö...

Klockan är sex nu och jag har hunnit duscha, bytt om till lite myskläder och ätit potatismos och köttbullar till middag. Nu är det bara en timme kvar till tv-kvällen börjar och två timmar kvar till Idol börjar. Jag skulle bli så glad om Calle vinner, fast samtidigt så tror jag väl inte riktigt på att det blir så. Men man vet ju aldrig. :)
     Annars så har jag fått ett uppmuntrade mail idag, i det stod det bland annat att jag får MVG i slutbetyg i Religionskunskap B. Så nu har jag fått MVG i två kurser av fem, och i de övriga tre vet jag inte vilket betyg jag får än. Får jag VG så blir jag nöjd, men om det blir fler MVG:n så får jag den här härliga känslan av att det jag har gjort i kursen verkligen varit riktigt grymt. That's nice.


Bild från i somras.

Det snöade förresten lite här idag, inte direkt det roligaste om man frågar mig, men det är ju trots allt december nu så jag ska försöka att inte tycka att det är alltför hemskt. Fast det är nog inte långvarigt. Men ändå, värt att nämna iallafall.

Nu har jag varit seg att skriva det här, så klockan är tjugo i sju, ska spela patiensduell några gånger med Rebecka på msn och sen gå och hämta nåt gott att mumsa på till tv:n. Simpsons är först ut. :)


Ett äventyrsliv med Jesus.

Nu halvligger jag i soffan i mitt rum med datorn i knät och bara degar med lite musik. Jag tänker på saker som liksom poppade upp i huvudet igårkväll och på hur kul det ska bli med final i Idol ikväll, hoppas att Calle vinner.
     Men nu till det som poppade upp i huvudet igår. Jag började fundera på vad jag gör om exakt en vecka, om jag är hemma eller om jag är i Stockholm. Jag skulle ju eventuellt åka dit redan några dagar innan konserten för att hänga i bibelskolan och SOS church och hälsa på de eftersom jag ska söka till skolan till hösten, rektorn sa att han skulle kolla upp vem jag kunde få sova hos, men jag har inte hört nåt om det än och det är mindre än en vecka kvar. Fast det löser sig säkert, det skulle vara så kul att åka till Stockholm tidigare och hänga med de. Sen tänkte jag på vad jag gör om ett år, då är det bibelskola och massa nytt som har hänt. Undrar om jag är en typisk stockholmare vid det laget, en som stressar till tunnelbanan fast den går typ varannan minut, haha. Tänk vilken förändring det kommer att bli, jag flyttar från en av Sveriges minsta platser till huvudstaden. Spännande. It feels like an adventure. :)


(Bannern är från skolans hemsida.)

Jag fick gåshud nyss, och nu ligger jag här och funderar lite på om det beror på dagdrömmarna om bibelskola och missionsäventyr eller för att Mariette sjunger Dear Mister President på Spotify. Lite både och kanske. Hur som helst så känns det som att jag har ett riktigt spännande liv framför mig, ett äventyrsliv med Jesus. Jag känner mig rik, för i Honom har jag ALLT, oavsett om jag bor i Stockholm och har rinnande vatten och en skön säng eller om jag bor i en liten by nånstans i djungeln och sover på en tunn madrass. Att sprida evangeliet betyder allt för mig. Tänk att få leda någon till frälsning, döpa någon i en sjö, undervisa människor om Guds kärlek till de och bara vara en förebild. That's life.

Nu tänkte jag att jag ska gå ner och duscha, jag svettas och det är varmt här, lite som man gör då man är i ett varmt land på missionsresa... ;p


Fil 2:5.

Dagens Bibelord:
Fil 2:5.

Citat:
Var så till sinnes som Kristus Jesus var. (Folkbibeln)

Kommentar:
Jesus var bland annat en väldigt ödmjuk person som alltid tänkte på andras bästa och inte var självupptagen och stolt. Så skriver Paulus att vi också ska vara; vi ska vara så till sinnes som Kristus Jesus var. Vi skulle kunna säga att vi helt enkelt ska ha Jesus som vår förebild.

Mysig kväll. :)

Ikväll har varit en mysig kväll med lovsången i inlägget under det här, spelande, pratande på msn och lite cola och choklad. Men nu tänkte jag dock gå och göra mig iordning för natten, krypa ner under täcket och lyssna på mer lovsång och ligga och läsa i upp till en timme om jag orkar det. :)


Att ligga i sängen och läsa i ljuset från denna söta lampa som mamma gav mig en gång är mys.

Sweet dreams.


Så stor är vår Gud... ♥

Den är den här lovsången som jag lyssnade på så mycket i bilen igår, och nu sitter jag och lyssnar igen medan jag spelar på Neopets och msn. Den är så fin och underbar, älskar den. ♥


Så stor är vår Gud

Kattungen Tarzan på 3,5 månad hade satt sig i en tom kastrull som stod på spisen.

Då jag och mormor kom ner från min våning efter att ha umgåtts lite och sett kvällens tv tillsammans så hände något lite speciellt. Vi gick in i köket för att fixa iordning lite kvällsmat och såg då att kattungen Tarzan på 3,5 månad hade satt sig i en tom kastrull som stod på spisen. Det såg så gulligt ut så jag rusade upp och hämtade kameran, i all stress som uppstod då Tarzan inte längre ville sitta i kastrullen så blev bilden inte världens bästa, men just nu struntar jag i det - för det var verkligen gulligt.


Man ser att det är en katt i en kastrull iallafall. :)

Det är härligt att ha kattungar hemma, de gör verkligen de mest galna sakerna ibland. Inte för att inte de andra katterna gör lite roliga saker ibland de med, men ni förstår nog hur jag menar.


Allmänt seg och flum.

Idag är det den första dagen på min julledighet, och jag kan berätta med att jag började den här första dagen med att vara allmänt seg. Jag la mig igen efter att klockan hade ringt och gick tillslut upp halv tolv, och sen dess har jag inte gjort så väldigt mycket. Det har mest blivit lite flum. Men det är skönt att kunna ha såna dagar ibland, då det liksom inte gör nånting att man bara är seg och flummar omkring lite.
     Nu tänkte jag att jag ska skriva klart ett inlägg till toliveforchrist som jag skriver i Word till att börja med, det blir det sista inlägget innan den bloggen tar en paus åtminstone nu över julen. Då jag är klar med det ska jag fråga mormor om hon har tid att ge mig den där massagen som hon lovade förut. Det passar liksom in i min något sega dag att bara ligga ner och låta någon massera mig samtidigt som jag lyssnar på lite lovsånger på Spotify...


Den här bilden tycker jag är mysig. :)

(Dagens Bibelord är Ps 150:6.)

Typiskt kvällsmys.

Det blev film ändå, film med datorn i knät under ungefär halva filmen för att kunna skriva med Rebecka samtidigt. Jag såg I hennes skor som visades på trean, det är en himla bra film det där. Jag blir så glad och hoppfull av att se den. :)
     Nu tänkte jag spela lite på Neopets och eventuellt msn och bara ta det lugnt. Jag känner mig lite mindre trött nu än vad jag gjorde tidigare och får se hur länge jag är vaken, tänkte att jag kunde sova till tio imorgon ifall jag känner för att sitta uppe lite längre nu, vilket jag nog gör. Jag har dock redan bytt om för natten och tvättat bort mascaran, så jag har det klart. Nu sitter jag här i ett par svarta långkalsonger, ett gammalt svart linne och ett par vita strumpor och har glasögonen och en mysig fläta. Typiskt kvällsmys att gå omkring så. Det är förresten sällan jag har fläta numera, iallafall på dagarna, det blir mest knut eller en svans med lite lockar i. Får ha utsläppt nånting snart, och platta håret nån gång. I januari funderar jag på att klippa mig eftersom jag har så långt hår nu, vi får se hur det blir med det. Men enough about this, ska spela lite nu...


Om jag vill ha en bild i inlägget och inte vet vilken så brukar jag ibland gå in i min inspirations-mapp full med bilder som jag har tagit själv. Nu hittade jag på den här som kändes lite passande eftersom jag ska spela nu, dock inte Yatzy, men ändå. ;p

Sov gott, förresten!

Psykologiprov och en onsdagkväll lik de allra flesta ondagskvällar.

Jag sitter här nu och känner mig ganska trött, jag har en sån där seg känsla i kroppen och det ska bli väldigt skönt att krypa ihop framför tv:n halv sju. Vänner, Simpsons och sen kvällsmacka framför Bonde söker fru nere med de andra. En onsdagkväll lik de allra flesta onsdagskvällar, med andra ord. Dock så har jag inte bestämt om jag ska se film eller inte, jag tänkte göra det, men Rebecka skrev på msn att hon skulle behöva en uppiggande kväll med mig där. Så jag får se hur jag gör, just nu känner jag mig för seg för att sitta vid datorn halva kvällen, men jag piggnar kanske till senare. Stranger things have happened. ;p


En bild på mig på väg till Tierp från förra året.

Anledningen till varför jag känner mig tröttare än normalt kan nog vara att jag var in till Tierp idag och satt och skrev psykologiprov i drygt två timmar. Jag var inte så nervös idag, tittade knappt på lappen från igår alls innan provet och lyssnade på Så stor är vår Gud flera gånger om i bilen på väg till skolan. Igårkväll däremot var jag lite nervös och försökte därför fokusera på annat, till exempel på hur roligt ordet korv faktiskt låter om man säger det tillräckligt många gånger. Jag skulle ge Thindra lite korv och sa det till henne, och då hon inte kom på en gång så sa jag ju det flera gånger och det var då jag insåg hur kul det låter. Haha, så typiskt mig.
     Men hur som helst så gick provet ganska bra och jag har nu jullov i ungefär en månad framåt. Jag insåg verkligen idag hur påfrestande det är med skriftliga prov. Min hand värkte efter typ halva provet, det var tidspress och jag fick totalt hjärnsläpp på nån riktigt enkel grej om minnet (komiskt nog). Sen känner jag också att jag kunde så mycket mer än det som faktiskt hamnade på pappret trots att jag satt kvar hela tiden som jag fick sitta kvar, men jag känner ändå att det gick ganska bra. Så nu är jag värd att få vara ledig, ta det lugnt, göra roliga saker och bara njuta av livet...


Upp 21:4.

Dagens Bibelord:
Upp 21:4.

Citat:
Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta." (Folkbibeln)

Kommentar:
Det här är min absoluta favoritvers i hela Bibeln. Jag känner mig alltid så trygg då jag läser den eftersom den påminner mig om att allt som känns jobbigt och som är dåligt i den här världen kommer att försvinna en dag. Gud ska torka alla våra tårar och döden, sorgen, gråten och plågan kommer bara att vara borta...

Då provet är inlämnat imorgon börjar mitt jullov.

Nu har jag spelat en del på Neopets och lyssnat på min Random music-spellista på Spotify där bland annat Idol-Calle är med med Walking In Memphis.Sen så försöker jag att inte nervösa upp mig för mycket inför imorgon, och det går ganska okej so far. Prov-nervositet är ingen höjdare direkt, så jag hoppas att jag slipper det, speciellt då jag faktiskt har pluggat och känner att jag borde kunna åtminstone det mesta. Då provet är inlämnat börjar mitt jullov, ska bara skicka in de där uppsatserna med, men det gör jag imorgon innan vi åker till Tierp. :)
     Nu tänkte jag avsluta kvällen med att se Elizabethtown med mormor och Tindrah innan det blir läggdags. Att se en film känns som ett perfekt sätt att avsluta kvällen innan provet, det är avslappnande och mysigt.


Pontus, Loka, Lukas och Tarzan.

Här kommer de där bilderna på kattungarna som jag pratade om i det förra inlägget.
     Den första bilden är mest som en rolig grej eftersom Lukas råkade gäspa precis då jag satt där med kameran, så jag tog en bild så snabbt som jag bara kunde. Tyvärr blev den mörk, men efter lite redigering så är den ändå värd att läggas upp tillsammans med de sötare bilderna. ;p


Lukas gäspar stort.

Och här kommer då de lite sötare bilderna. Först ut är Snuttans lilla pojke (som dock har växt riktigt ordentligt nu och inte är så liten längre!) Pontus. Sen kommer Tindrahs tre pojkar Loka, Lukas och Tarzan. ♥
     Som jag har skrivit tidigare så var det ju inte meningen att vi skulle ha kvar nån av de här kattungarna men ingen har visat intresse för de så vi får väl ha de kvar tills vidare åtminstone, och det kändes lite dumt att kalla de för till exempel "Snuttans pojke" och "han den svarta", så vi gav de namn.


Pontus ligger och myser.


Loka ligger och myser på en dyna på golvet.


Lukas myser på en dyna på soffan inne i köket.


Tarzan tittar in i kameran med en mysig blick.

Kan jag få en helmåne, mormor?

Idag bakade mormor kakor, och som den söta inneboende som jag är här hemma hos de så kunde jag såklart inte låta bli att fråga: Kan jag få en helmåne, mormor?
     Den första sortens kakor hon gjorde var nämligen halvmånar. De ser ut som kakan till vänster på bilden, men jag som tänkte vara lite speciell av mig ville att hon gjorde en helmåne till mig, så min helmåne är alltså kakan till höger på bilden. Haha. :)


Tänkte äta de här till tv:n om ungefär en halvtimme. Mums.

Då jag var nere med kameran för att ta bland annat den här bilden så kunde jag inte låta bli att fota kattungarna också, det var ett tag sen nu ju, och de har växt, believe me. Så det kommer ett inlägg med några av de bilderna lite senare.

I det förra inlägget nämnde jag förresten att det nu bara är 16 dagar kvar till julafton. Jag tänkte sen att det är lika bra att börja att åtminstone tänka på julklappar redan nu, redan idag. En liten stund senare hittade på cdon.com jag vad jag tror kan vara en perfekt julklapp till mormor och morfar, så jag ska beställa den nu. Så om bara en liten stund så kan man säga att jag har köpt min första julklapp. Det är inte illa det. ;p


Den perfekta fusklappen och lite mysiga söndagsplaner.

Jag sitter här nu och känner mig nöjd med hur det gick att repetera till provet, sov en stund i soffan med mellan allt pluggande, hehe. Men innan lunchen, som vi åt runt halv ett idag, hann jag skumma igenom alla sex kapitel som kommer på provet och skriva ihop den perfekta fusklappen med det som är viktigast att kunna. Så imorgon är planen att jag ska börja plugga tio och repetera utifrån fusklappen i en timme, sen äta lite lunch och ta det lugnt, kika lite på fusklappen i bilen på väg till Tierp och sen slänga den innan provet då jag borde kunna allt som står där som ett rinnande vatten om någon så skulle väcka mig mitt i natten och fråga. Jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att repetera på, hehe. ;p


Två kapitel är sammanfattade på den här sidan och fyra på baksidan. :)

Nu på eftermiddagen har jag mest tagit det lugnt, svarat på ungefär en sida med kommentarer och slipat lite på planerna för söndagen tillsammans med Diana. Hon kommer hit på lördagen och stannar till måndagen, och på söndagen ska vi in till Gävle för att hänga i church och sen ville hon gå på julmarknad med så det ska vi också göra innan vi åker tillbaka igen. Det kan ju bli en chans för mig att spana in lite julklappar också, det börjar liksom bli dags för det nu. Om bara 16 dagar är det julafton.


Det var mysigt att läsa igårkväll.

Det var riktigt mysigt att ligga och läsa igårkväll, jag läste en hel timme innan jag släckte lampan och försökte sova. Det påminde mig lite om hur jag nästan alltid läste innan jag skulle sova förut, för ganska längesen, sen läste jag inte så mycket mer och sen nån gång efter sommaren då jag börjat läsa en del igen så låg jag gärna och läste nere hos katterna efter maten. Numera blir det lite olika, men det blir säkert fler gånger innan jag ska sova för det var som sagt riktigt mysigt. :)
     Men nog om det nu, för nu blir det en till tre timmars repetition till det där psykologiprovet imorgon. Sen ska jag nog ta lite tid för att svara på kommentarer eller kanske logga in på Neopets, bara ta det lugnt och tänka på andra saker än provet, you know.


Bild från oktober.

(Dagens Bibelord är Matt 25:40.)

Mina ord om en bra kväll.

Kvällen har spenderats med att bland annat lyssna på Walking In Memphis med Calle om och om igen, sjungit samma låt i duschen och tänkt på hur skönt det faktiskt är att duscha i varmt vatten till skillnad från den där gången förra veckan och sen har det blivit den där vanliga vardags-tv:n som består av Vänner och Simpsons. Det har varit en bra kväll, och nu börjar jag väl inse mer och mer att det blir några timmars plugga-inför-prov-plugg imorgon och sen skriftligt slutprov i Psykologi B på onsdag. Det känns väl sådär lagomt roligt liksom, suck. Men jag har SÅ lite kvar nu innan jag kan ta jullov, så jag ska inte klaga. Istället ska jag njuta av den här kvällen. Jag ska fortsätta lyssna på den där spellistan som jag började på förut, For His glory ♥, fortsätta nörda olika spel på Neopets, läsa det här inlägget från en av de bästa bloggarna jag vet en gång till och sen lägga mig och läsa innan jag somnar. I've got it all planned. :)


I feel like celebrating with the most beautiful fireworks, just because HE loves me.

Hoppas att ni har det lika bra som jag har det. Jag känner verkligen sån glädje i att lyssna på de där låtarna i spellistan, de där lovsångerna till Jesus. Han är det bästa jag har, det bästa som har hänt mig.


Seize the day.

Som ni säkert redan är medvetna om så är det måndag idag, och det är ju något som brukar kunna innebära ett nytt Veckans Citat här på bloggen, och idag är det dags igen. :)
     Den här gången har jag valt ett citat som är ganska känt, så ni har säkert hört det förut, men just den här gången så har jag valt att citera det ur den där låten med Marie Lindberg som från början inspirerade mig till att välja det som Veckans Citat. It's a great song.

Veckans Citat: Seize the day.

Seize the day, carpe diem eller fånga dagen som vi säger på svenska, är något som jag tycker att man egentligen borde försöka göra lite oftare. Många gånger så händer det att vi stressar oss igenom dagarna, oroar oss för alldeles för mycket och inte riktigt tänker på att varje dag är en speciell dag som vi aldrig kommer att få tillbaka igen.


Marie Lindberg - Seize The Day

Om man bara vill så går det.

Igår hade jag bestämt mig för att vända dygnet rätt igen, en gång för alla, och det är väl så som man brukar säga att om man verkligen vill något tillräckligt mycket så går det.
     Jag skulle inte påstå att jag var trött igår då jag la mig, men jag la mig ändå och att somna tog det trots allt inte så lång tid att göra. Jag brukar oftast somna väldigt snabbt om jag bara har lagt mig, så på den punkten har jag väl tur eller vad man nu känner för att kalla det. :) Så då klockan ringde nio imorse gick jag upp och nu sitter jag här och skriver pigg och glad samtidigt som jag tänker på vad jag vill göra idag. Som vanligt har jag måndagar lediga, däremot så blir det nån timmes repetion till ett prov imorgon, men det är då det. Idag vill jag nog ha så lite måsten som möjligt och ta mycket tid till att bara hänga på Neopets och kanske läsa en stund.


Bild från i mars.

Tänkte dock att jag skulle börja med att svara på lite kommentarer nu innan lunchen, jag verkar ha en period nu där jag har blivit bra på det igen.
     Det är mycket som går i perioder för mig om man tänker efter. Om jag vill ha chips eller inte till filmen, om jag är inne på Neopets mycket eller varför inte vilka låtar som nördas mest för tillfället. Jag har till och med haft perioder då jag inte loggat in på msn och nu känner jag att jag inte kan få nog av pepparkakor och lussekatter, fast det sistnämnda beror nog på att råkar vara december nu, hehe. ;p

(Dagens Bibelord är Ps 37:4-5.)

Nu vänder jag dygnet rätt...

Nu börjar klockan bli mycket och jag har bestämt att jag ska gå och göra mig iordning för sängen om en halvtimme, tänkte bara spela lite till på Neopets först. Imorgon ska jag inte sova halva dagen, nu ska jag vända dygnet rätt istället och gå upp klockan nio. ;p


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Sweet dreams.

Jakten på lycka.

Ikväll har jag sett filmen Jakten på lycka (eng. titel The Pursuit of Happyness) på trean.
     Det är ett amerikanskt drama från 2006 med bl.a. Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton och Brian Howe i rollerna.

Den här filmen är baserad på verkliga livet och handlar om en man, Chris Gardner, som arbetar som säljare och har det jobbigt ekonomiskt. Han har problem med att sälja alla de röntgenapparater som han redan har köpt och tillslut lämnar hans flickvän honom precis innan de blir vräkta och han och hans son får klara sig själva. I en tillvaro där allt ser mörkt ut är Chris enda hopp att få en praktikplats på en börsmäklarfirma och hoppas på arbete där efter praktiken...

Den här filmen är verkligen jättebra. Jag gillar handlingen som berättar om hur en man verkligen får kämpa för att klara sig i livet, för att ens ha tak över huvudet, och trots sin situation lyckats ha hoppet kvar om att det ska bli bättre. Det får en att tänka lite på att man många gånger borde vara mer tacksam än vad man faktiskt är.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 8/10 - Väldigt bra. )


(Bilden är härifrån.)

Andra advent, mys och lite så.

Då jag kom in i köket lagom till middagen klockan fem så tände mormor det andra ljuset i adventsljusstaken. Det var då det slog mig: Det är andra advent idag. Tiden går så fort så jag hade väl inte riktigt tänkt på det, men så är det, och mysigt med levande ljus är det med. :)
     Då vi ätit gosade jag med en av kattungarna, Lukas, och det slutade med att vi la oss på soffan. Han var så mysig. Jag kunde liksom inte slita mig ifrån honom, så jag bad mormor springa upp och hämta min bok så kunde jag ligga där och läsa ett tag med honom. Jag har nyligen börjat i den fjärde boken i den här serien.Nu håller jag på att ladda upp en video på YouTube som jag fixade ihop lite snabbt till Veckans Citat imorgon, ingen höjdarvideo eller så, utan bara för att jag ska kunna lägga upp den imorgon eftersom jag inte hittade låten på YouTube.
     Annars så tar jag det mest lugnt nu, och svettas. Det är helt galet varmt härinne. Klockan nio tänkte jag se Jakten på lycka på trean, men annars händer det nog inte så mycket ikväll. Just another sundaynight. ;p


Dygnsproblem och så.

Operation vända dygnet rätt igen misslyckades, och det är inget större mysterium varför eftersom jag inte kröp ner under täcket förrän efter fyra på morgonen. Jag kände mig ganska pigg och då jag väl hade stängt av datorn så låg jag helt klarvaken på soffan och tänkte på allt möjligt. Bland annat funderade jag på vad som egentligen är värst av menshumör och mensvärk. Dock så kom jag nog inte fram till något vettigt svar eftersom jag först tänkte att humöret nog är det värsta, men samtidigt så blir man ju inte på så bra humör av att ha ont. Lite tankar sådär mitt i natten liksom. Somnade lite på soffan med, vaknade och var pigg igen, tänkte lite mer och sen la jag mig någorlunda pigg i sängen och somnade efter en liten stund. Fast jag kom på varför jag har ont i knät iallafall, och det är av den naturliga anledningen att jag har ett blåmärke precis där. Konstigare än så var det inte.


Söt sovbild från början av året.

Vi hade pratat om att åka till kyrkan idag, eller faktum är att vi hade bestämt att vi skulle göra det. Men jag sa igår att jag inte visste om jag skulle med eller inte eftersom jag inte var på humör för nånting. Ont i magen hade jag dock inte och har inte nu heller, so hallelujah for that. Har bara tagit en värktablett, innan jag la mig, och det var för att jag kände lite i magen och inte ville vakna med världens värk. Sover man så känner man ju inte om det blir värre liksom, och att vakna med mensvärk so bad så att man måste rusa till badrummet efter en tablett och försöka få tag på nåt varmt är ingen höjdare. Believe me, I've been there. Men hur som helst så åkte vi aldrig till kyrkan eftersom jag kom upp så sent, det där dygnsproblemet ni vet. Dock så trodde jag att de hade åkt, men det visade sig att mormor haft ont nånstans och hade högt blodsocker, så de var hemma de med.
     Och nu sitter jag här i långkalsonger och en tee, har fortfarande inte bortstat tänderna och funderar på om det inte är dags att klä på sig ordentligt då jag faktiskt varit uppe i flera timmar. Fast nje, jag kanske går omkring så här idag, jag ska ändå ingenstans. Borsta tänderna tänker jag dock göra ;p, och sen ska jag lyssna på en predikan från Korskyrkan eftersom jag inte var där idag.

Och just det, jag har bestämt nu att jag ska gå och göra mig iordning för sängen senast halv två inatt och sen lägga mig även om jag skulle känna mig pigg. :p

(Dagens Bibelord är Matt 7:21.)

Diagnosen knepigt humör.

Det spel som jag vill spela på msn vägrar fungera, jag skrattar åt mina egna dåliga skämt, jag har egentligen ingen lust att göra nånting, humöret är inte på topp och jag känner mig egentligen riktigt seg samtidigt som jag inte förstår varför jag har fått ont i knät all of a sudden. Jag tror att jag ger mig själv diagnosen knepigt humör på grund av att det är den där speciella tiden i månaden. Så kvällen känns nog inte sådär lagomt nice ändå tror jag, men jag får väl försöka göra det bästa av det helt enkelt. Ska spela ett tag till, be lite och sen blir det väl läggdags och operation vända dygnet rätt igen.


I'm feeling a bit grey.

Sov gott.

Sådär lagomt nice.

La mig innan tre igår och orkade tillslut släpa mig upp ur sängen strax efter tolv idag, jag börjar seriöst fundera på om jag inte har vänt på dygnet lite väl mycket nu. Det här får jag försöka vända tillbaka. ;p
     Hittills har det inte hänt så mycket idag, det här är nog mest en vanlig dag med lite vanligt lördagsseg. Tänkte att jag skulle se en film lite senare som går på TV400; Timeline. Det blir nog en lugn kväll, lite sådär lagomt nice liksom.


En bild från tidigare i år.


1 Mos 32:10.

Dagens Bibelord:
1 Mos 32:10.

Citat:
Jag är inte värdig all den nåd och trofasthet som du har visat din tjänare. När jag gick över denna Jordan hade jag inte mer än min stav, och nu har jag blivit två skaror. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det här handlar om Jakob, han som var bror till Esau, ni vet. Han flydde av rädsla för sin bror, kom till Gud med villkor och hade inte mer än sin stav med sig. Då han flera år senare vände tillbaka hem ville han försonas med sin bror, var ödmjuk i sitt förhållande till Gud och hade tjänare och boskap. Gud hade välsignat honom och med sin nya ödmjuka inställning insåg han också att han egentligen inte var värd all den nåd och trofasthet som Gud hade visat honom. Fast som tur är så handlar det inte om att försöka göra sig värdig inför Gud, utan allt sker genom Hans nåd. Vi behöver bara komma till Honom och leva för Honom så kommer Han att välsigna oss.

Some fireworks...

Här kommer några av bilderna på fyrverkerierna från tidigare ikväll. Säger godnatt med de eftersom jag antagligen kommer att lägga mig inom en timme. :)


Seg dag, fyrverkerier och Calle i final.

Det blev en lugn och seg dag där jag bland annat måste erkänna att jag faktiskt somnade en stund på eftermiddagen. Jag hade tänkt att jag skulle ta tag i att svara på kommentarer, men så blev det ju alltså inte. Faktum är att jag nog känner litegrann att jag inte gjorde mycket alls idag, men det är okej ibland.
     Kvällen däremot blev lite mer händelsefull. Jag har myst framför tv:n och sett Simpsons och början på Idol och sen kom mormor och morfar och hämtade mig så att jag kunde hänga inne i Skärplinge och fota de där fyrverkerierna klockan nio. Jag hade bestämt att jag inte skulle åka, men sen sa mormor att de kunde hämta mig så att jag inte behövde vara där hela tiden eftersom det ändå bara vara fyrverkerierna som kändes lockande. Så då slutade det med att jag åkte. Den lilla fotografen i mig ville ju så gärna göra det, och det var kul. Jag ska lägga upp några av bilderna senare ikväll. Sen så hade mormor och morfar fått gratis godis inne på ICA, så jag fick en Kexchoklad som jag mumsade på då Idol började igen. Jag hade trott att Calle skulle åka ut eftersom jag alltid tänkt att Tove och Erik är storfavoriterna, men han var den första att gå till final ikväll och jag blev verkligen jätteglad. Han är min favorit efter Mariette och jag har gillat honom ända sen hans audition. Så nu kommer jag lätt att se finalen nästa fredag.


(Bilden är härifrån.)

Tänkte att jag skulle sitta uppe ett tag till nu, dock inte ända till tidigt imorgonbitti som jag har gjort de två senaste nätterna. Men lite fixande med bilder, kanske svara på nån kommentar och spela lite på Neopets ska jag väl ta tid för iallafall tänkte jag. ;p


Lussekatter, en lugn dag och lite kvällsprat.

De där lussekatterna luktade helt underbart då jag kom in i köket ungefär lagom till lunch. Jag tog med mig kameran ner också och tog en del bilder på lussekatterna. Lite julmysbilder, lägger upp en av de här så att ni får se. ♥Annars händer det inte så mycket idag, det är mest lugnt, ungefär som väntat med andra ord.
     Dock så funderar jag på vad jag vill göra ikväll. Det är julmarknad inne i Skärplinge under kvällen och klockan nio avslutas den med fyrverkerier. Jag hade inte tänkt gå först eftersom jag varit på den där marknaden ett tidigare år och tyckte att det var bland det tråkigaste jag varit med om, men sen igår då jag hade lagt mig så slog det mig att det faktiskt skulle vara kul att fotografera fyrverkerier. Fast eftersom mormor och morfar åker tidigare så vet jag inte om jag följer med ändå, det kanske blir Idol istället, bara för att Calle ska sjunga Walking in Memphis. Filmer funderade jag med på förut ett tag, eller bara hänga vid datorn. Men just nu lutar det åt Idol eller fyrverkerier. Så vi får se, men oavsett så blir det nog en bra kväll...

(Dagens Bibelord är Ps 100:3.)

Sova nu och lussekatter imorgon.

Godmorgon, skulle man kunna säga nu. Klockan är snart fyra och jag tänkte att jag skulle gå och lägga mig nu, det börjar bli dags att sova liksom. Om jag verkligen känner efter så är jag nog lite trött, men inte så trött så att jag skulle ha gissat att klockan var så här mycket om jag hade spenderat hela kvällen utan klocka. Det blev senare än vad jag hade tänkt med andra ord. Men jag har haft det kul med spel och pratat med söta personer på msn, så jag ska inte klaga. ;p
     Imorgon då jag kommer upp så kommer det att lukta lussekatter nere i köket. Det känns underbart, jag älskar lussekatter. Ska nog äta en efter frukosten/lunchen. Sen får jag se vad jag hittar på under dagen, svarar på kommentarer kanske, det var ju ett tag sen nu. Jag och Diana har bestämt att hon ska komma nästa helg istället, lördag till måndag, så imorgon blir nog bara en lugn dag hemma typ. Men det är mycket kul som händer framöver, mohaha, så jag får nog ta vara på de lugna dagarna lite extra, eller nåt.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Godnatt, nu ska jag gå och sova i 100 år, eller kanske sex timmar är smidigare om jag ska hinna smaka de där lussekatterna. :)


Mysigt.

Ikväll har jag tagit en dusch som inte var alltför mysig eftersom vattnet inte hunnit bli helt varmt, men är man envis och redan har klätt av sig och vill duscha innan tv:n börjar så är man. Men duschen blev kort och sen blev det mys framför tv:n med panpizza och mysigt sällskap. Och nu, några timmar senare, sitter jag här och lyssnar på lite olika låtar på Spotify. Jag tänkte att jag skulle spela lite i nån timme nu innan jag lägger mig, på msn och Neopets och bara mysa vidare här på min sida om datorskärmen.


Jag gillar verkligen alla ljusstakar och så. Hur mysiga som helst.


Frost och julgransljus...

Promenaden piggade upp mig litegrann och fick mig också att inse hur vackert det verkligen är med frost. Om jag måste välja mellan frost och snö så väljer jag lätt frost. Det är så fint hur frosten verkligen omsluter precis varje litet grässtrå, och då jag och Gusten gick där längs landsvägen så kände jag verkligen för att fotografera allt det där vackra, så då jag kom hem bytte jag ut vovven mot kameran och satte på mig ett par mer kameravänliga vantar och sen bar det ut på gården ett tag. Just me and my camera.
Sent, med mycket skratt.

Igår blev det sent, jag kröp inte ner i sängen förrän då klockan var över halv fyra på morgonen. Jag hade så roligt så att jag inte riktigt ville slita mig. Jag och Diana roade oss bland annat med att kolla på den här sidan och skratta massor åt alla roliga saker som finns där. Då klockan blivit över två hände dock något oväntat, för helt plötsligt ringde min mobil. Jag vände mig förvånad om mot bordet där den låg och stirrade på den som om den hade fått ben och börjat dansa. Jag menar, klockan var faktsikt över två på natten. Då jag såg att det var Diana, som antagligen var den enda som visste att jag var vaken, så kändes det inte så konstigt längre. Hon hade blivit utloggad från msn, så samtalet fick fortsätta via telefonen istället tills hon hade startat om datorn och kommit tillbaka online. It was a lot of fun.


Jag hemma hos Diana i somras. Vi har samma humor, haha.

Så idag sov jag av naturliga skäl ganska länge. Ställde först klockan på halv elva och somnade sen om till strax efter halv tolv då jag valde att ligga vaken och dega ett tag innan jag tillslut gick upp. Kände mig absolut pigg då jag gick upp, men nu börjar jag bli lite seg, själva dagen har liksom blivit seg. Kanske ska jag ta en promenad i frosten och minusgraderna. Det borde göra mig pigg igen, plus att jag blev inspirerad av Pelle. Jag tänker dock inte gå barfota isåfall, hehe. Vovven kan få följa med också, så då blir jag pigg av den friska luften och Gusten får göra sina behov. Sounds good to me..! ;p

(Dagens Bibelord är Dom 5:3.)

Neopets och så.

Nu har klockan lyckats skena iväg och det är efter midnatt, och här sitter jag igen och mumsar pepparkakor och dricker cola. Jag har inte ens koll på hur många såna jag har ätit idag, men det är säkert över tio stycken, hehe. Loggat in på Neopets har jag precis gjort med, ska försöka tänka på att logga in där lite extra mycket den här månaden eftersom det är julkalender plus att man får skicka in sina poäng på spel och få "pengar" TIO gånger per dag istället för tre gånger eftersom de fyller tio år. ;p


This is fun!

Den här kvällen har varit nice. Det har varit vanligt onsdagsmys med bland annat kvällsmat framför Bonde söker fru, men det bästa var nog ändå att mami ringde. Återigen var det ett bra tag sen vi pratade, så jag blev glad, och vi lyckades inte lägga på förrän efter en och en halv timme. Under den tiden hann vi prata om allt och inget, I love her. ♥

Ska väl lägga mig nånting nån gång inatt, så passar på att säga godnatt nu på en gång.

MVG i slutbetyg, pepparkakor och helgkänsla.

Repetera lite och ta det lugnt kan man verkligen säga att jag gjorde idag. Först läste jag igenom och skickade in den allra sista uppgiften i religionen, repeterade lite inför det skriftliga provet i psykologi nästa vecka, sen sov jag ett tag, åt en ostmacka till lunch och sen kollade jag igenom allt inför provet idag en sista gång. Väldigt lugnt med andra ord, precis så som jag ville ha det. Innan ett prov ska man ta det lugnt och kolla igenom saker och absolut inte stressplugga.
     Provet gick väldigt bra känner jag, och jag var inte så jättenervös innan faktiskt, bara litegrann. Jag fick veta efter provet att betyget skulle komma upp på min studiesida under eftermiddagen, och det har det gjort nu. På själva provet fick jag MVG- och i slutbetyg fick jag MVG, och på de två inlämningarna som jag skickat in under terminen fick jag det högsta på med (som i det här fallet var en trea). Så mycket bättre än så kan det ju inte bli liksom. :)Nu på eftermiddagen har jag mumsat i mig lite pepparkakor och cola. Det var de första pepparkakorna jag åt sen förra julen, trots att vi har haft pepparkakor i några dagar nu så åt jag ingen förrän idag. Jag glömde liksom bort det, haha. Men nu kommer jag nog att käka en hel del framöver. De är så goda och det känns så juligt och mysigt att äta dem. ♥

Det känns förresten som fredag nu. Antagligen bara för att jag tog helg så fort jag var klar med det muntliga, så nu har jag den där härliga helgkänslan, trots att det bara är onsdag än så länge. Ska vara ledig till på tisdag nu, då blir det repetion inför prov igen och sen på onsdag är det prov. Antagligen skickar jag in uppsatserna nån av de dagarna med, så sen är det jullov. :)


Lugnet före stormen. ;p

Godmorgon. Här lyser ljusstakarna och frosten glittrar på marken, det är lite sådär lagom mysigt. Jag mår bättre idag med, och det är ju ett stort plus. Inte för att jag mådde dåligt igårkväll, men allt kändes så konstigt på nåt sätt bara. It was kind of a creepy feeling somehow. Men det kändes bättre efter filmtittande med mormor och Tindrah som satt uppe med mig och myste lite. Jag måste erkänna att jag somnade lite från och till under den andra halvan av filmen, men jag har sett den så många gånger förut så det gjorde inget, tvärtom så var det bara skönt att få bli trött. Sov riktigt gott inatt, och nu känner jag mig så lugn på nåt sätt. Lugnet före stormen kanske, haha. Prov idag, you know. 13.00. Muntligt. Skype. Etik och livsfrågor. Fast det går säkert bra, jag borde kunna det mesta av det där nu. Ska repetera lite idag bara, och ta det lugnt och försöka att inte nervösa upp mig så himla mycket. ;p


En bild från tidigare i år.

(Dagens Bibelord är även idag Ords 4:20-22.)

Weird is all I got...

Allt känns så konstigt nu, som om jag drömmer. Ni vet den där känslan då allt känns som en dröm och man nästan tror att man kommer att vakna snart, så känns det. Först var det mest positivt, men nu känns det bara konstigt. Känner mig inte helt bra på nåt sätt. Allt bara känns weird. Udda förklaring kanske, but that's all I got right now. Just nu önskar jag att jag inte hade några måsten imorgon, men nu har jag det. Det muntliga provet ni vet. Och förhoppningsvis känns det bättre tills dess, och förhoppningsvis kan jag somna inatt. Fast det ska väl inte vara några problem, det är väldigt sällan jag har svårt att sova, så två nätter i rad skulle ju bara vara ännu mer konstigt...


En bild från i september.

Men annars så har dagen varit bra faktiskt. Jag var pigg då klockan ringde efter tio och det gick bra att plugga några timmar, en vacker solnedgång dök upp utanför fönstret och jag och kameran såg vår chans, lite tv har det blivit som vanligt, katterna är goa och söta och jag har väl haft det allmänt bra skulle man nog kunna säga.
     Nu däremot tänkte jag att jag skulle se Matrix och mysa lite framför tv:n, det känns som att det är precis vad jag behöver just nu. Sen efter filmen är det väl dags för sängen så att jag orkar upp imorgon. Har visserligen planerat in en liten sovmorgon eftersom jag ändå inte kan bli klar innan 13.00 då jag har det där muntliga via Skype. Så det blir en timmes längre sömn. Men nog om det, ska väl dra mig mot filmen nu...


December med allt vad det innebär...

Idag är det den första december och det innebär att det är dags för en ny månadsupdate.

Månaden som har gått har varit ungefär som väntat, förutom att det blev ännu mindre pluggande om dagarna än vad jag hade tänkt eftersom jag inte har haft så mycket kvar. So that's been kind of nice. Antagningsbeskedet för nästa termin kom också, och jag kom in på alla kurser som jag hade sökt.
Annars så har julsaker plockats fram i form av ljusstakar och gardiner, så hela huset andas jul numera. Det var snö nån dag med, men den försvann igen, och jag var väl inte direkt den som deppade över det. Förutom det så har det inte hänt så mycket faktiskt, det har varit en lugn månad plus ett Gävlebesök typ.Dock så känner jag på mig att december kommer att bli allt annat än lugn. Visst kommer det väl att finnas lugna dagar, speciellt under första halvan av månaden, men jämför man med november så kommer jag att få fullt upp.
Terminen tar snart slut och om ungefär en vecka borde jag ha hunnit skicka in det sista och gjort det sista provet, sen är det jullov för min del. Diana kommer antagligen hit och hälsar på med, och sen ska jag till Stockholm i fem dagar för att bland annat hälsa på i bibelskolan som jag söka till och gå på Carolas julkonsert. Jag gissar på att de där fem dagarna blir hur roliga som helst. Två dagar innan jul kommer jag hem igen och sen är det jul och nyår och allt det där. Julevangeliet, god mat, kärlek, antagligen lite firande hos Diana efter jul och katter som tigger julskinka. Sen börjar det nya året, men det kan vi ta vid nästa måndadsupdate. ;p


A shade of pink and orange...

För ungefär en timme sen höll solen på att gå ner här i lilla Barknåre. Himlen skiftade i rosa och orange och det var så vackert. ♥
Jag hade insomnia inatt.

Nu har jag precis ätit frukost, en ovanligt sen frukost för att vara en pluggdag. Historien bakom det är att jag valde att sova till tjugo över tio idag och börja plugga halv tolv eftersom jag hade insomnia inatt. Jag kunde inte sova. Jag låg där i sängen strax efter tolv och bad, lyssnade på lovsång, tänkte och försökte somna. Sen gick jag upp, läste nån sida, funderade på att lägga mig igen men valde att plugga några timmar istället. Vid det laget var klockan nästan halv två, så jag tänkte att jag kunde plugga en stund och sen sova längre idag istället, och så blev det. Så av det plugg jag ska ta itu med idag är två och en halv timmes religion redan avklarat, och därför gör det inte så himla mycket att jag inte börjar förrän om en liten stund.


Pluggbilden som ni har sett så många gånger nu, tror att jag ska ta en ny nästa termin, hehe. ;p

Jag längtar förresten efter att jullovet ska börja, jag har så lite kvar nu och vill bara ta itu med det och bli klar. Dock så blir jag inte det förrän nästa vecka eftersom jag ska ha det skriftliga provet i Psykologi B då. Jag vill hinna plugga tillräckligt mycket och på fredag kommer nog en kompis hit och på torsdag eftermiddag kan jag inte få skjuts in till Tierp, så jag kände att det blir bäst att ta det nästa vecka. Men från och med nästa onsdag kommer jag att ha jullov, yay. :)

(Dagens Bibelord är Ords 4:20-22.)


RSS 2.0