Apornas planet.

Ikväll har jag sett Apornas planet (eng. titel: Planet of the Apes) på sexan.
     Det är en amerikansk science fiction-film från 2001 med bl.a. Mark Wahlberg, Tim Roth, Helena Bonham Carter, Michael Clarke Duncan, Paul Giamatti och Estella Warren i rollerna.

Filmen utspelar sig i framtiden där livet inte är riktigt som vi är vana vid att se det. Människor blir jagade, använda som slavar och får kämpa för sin överlevnad och istället är det aporna som har makten. Det är ett brutalt och primitivt samhälle, men det finns dock apor som är annorlunda och kämpar för människors rättigheter. Då en man kraschar i en rymdkapsel och hamnar på den här planeten och ser hur människorna har det börjar saker att förändras i och med att han ger människorna nytt mod till att göra uppror...

I början tyckte jag inte att den här filmen var så mycket mer än okej, men efter ungefär halva så tycker jag att den blev betydligt bättre och mot slutet var den faktiskt riktigt bra. Det är en intressant handling som tar upp hur vi behandlar varandra och speciellt de som är annorlunda från oss själva.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

Kommentarer
Postat av: emma

taack :D

2009-11-15 @ 00:06:31
URL: http://eemmaemmaemma.blogg.se/
Postat av: LisaLind=)

det var en bra kommentar, tack! :)

2009-11-15 @ 00:29:57
URL: http://lisalinds.blogg.se/

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback