Oktober imorgon.

Nu är det dags för mig att alldeles strax krypa ner i sängen igen, another day has passed och imorgon är det torsdag och den första oktober. O k t o b e r. Snart börjar löven falla och ändra färger på det där otroligt vackra sättet, för det har inte hänt så mycket här än faktiskt. Tiden går fort, som jag påpekar ganska ofta numera, men det känns mest positivt eftersom den känslan brukar innebära att man har kul och njuter av livet. För en liten stund sen skickade jag förresten in mina svar till frågorna på veckans panel hos Marcus där jag är med den här månaden. Det känns kul. Månaden som ligger framför mig blir säkert riktigt bra, fast mer om förväntninar och så kommer imorgon i min vanliga månadsupdate.
     Nu ska jag nörda några låtar till på denna skiva och göra mig iordning för sängen. Klockan tickar och jag vill gärna känna mig utvilad imorgon då jag går upp. :)


Loving life, and also sleep. ;p
(Bilden är hittad via Google förut.)Jesus fyller mitt hjärta med glädje.

Den här dagen har verkligen gått fort, och jag känner att jag inte har fått så mycket gjort som jag hade tänkt. Det har varit så hela dagen. Jag har varit väldigt seg att göra saker. Jag satt till exempel och skrev på nån inlämning och fick inte mycket skrivet på en timme alls. Senare under dagen somnade jag också(!), inte för att jag var speciellt trött från början, utan för att jag låg på soffan och stirrade på golvet och funderade på allt och inget och blev lite sömnig. Men jag antar att man kanske har såna dagar ibland. Fast jag känner ändå att det har varit en bra dag, känner mig glad och förväntansfull på allt underbart i livet. Jesus fyller mitt hjärta med glädje. ♥


Glädje. ♥

Snart blir det tv som vanligt, but what else is new, hehe. Vänner och Idol har ju blivit en vana vid det här laget, en vana som tar slut nästa vecka då det bara kommer att vara Idol på fredagkvällar. Jag tror iallafall att jag hoppas på Erik ikväll förresten, han har varit så grym tidigare iallafall. ;p


Pluggpluggplugg...

Så var den nya dagen här, och allt jag egentligen hinner skriva är godmorgon. Och kanske några ord till nu då jag tänker efter.
     Jag har en dag av nio timmars pluggande framför mig, precis som igår. Jag hade tänkt åtta, men sen blev det nio, och jag kör på det idag med. För det med att sluta tidigt på fredag den här veckan med känns lockande, hehe. :)(Dagens Bibelord är 2 Kor 13:5.)

Spontan tid med Gud, Mariette och ett godnatt. ♥

Nu sitter jag här och ler. Efter House satte jag mig i min gröna soffa med min blåa filt och läste i Bibeln, bad och lyssnade på några lovsånger. Det var en av de underbaraste stunderna idag. Helt spontan tid med Gud. Jag satt i ungefär en halvtimme och bara njöt av att vara nära Honom som skapat himmel och jord. Jag känner mig så ovärdig men också så lycklig för att Han älskar mig och tar emot mig. ♥


För att Han dog för mig så kan jag få liv genom Honom. ♥
(Bilden är hittad via Google förut.)

Sen blev jag väldigt glad då Mariette och Erika gick vidare i Idol. Efter ikväll är Mariette min stora favorit, följt av Calle och Erika. Jag tycker att hon är så otroligt bra. Rösten, stilen, sättet som hon berör på - det är så underbart. Sitter och lyssnar på henne på Spotify nu. Sök på MaryJet så hittar du henne där.

Men nu blir det godnatt här från min sida av datorn. Imorgon är det en ny dag och den blir säkert också bra, så jag får skriva igen då.


Pluggande, joggande och tv-kväll.

Idag visade sig bli en riktigt bra dag. Det kändes lite segt med pluggandet från och till, ibland fick jag mycket gjort och inspirationen flödade och ibland låg jag och grubblade och småsov. Under eftermiddagen tog jag en paus från pluggandet och joggade/promenerade, and that was nice. Jag orkade jogga fem minuter och 32 sekunder idag, och sen en minut till efter att ha gått en stund. Jag underskattade verkligen mig själv förut, för jag tänkte att jag ska ha som mål att orka fem minuter i sträck till jul, och jag orkar redan lite mer än det. Fast jobbigt var det, iallafall med min kondition. Men det är just det som jag ska jobba på. :)

Snart blir det tv-kväll med Vänner, Idol och HOUSE. Som jag har längtat efter att House ska börja. Ikväll kommer jag att njuta - big time. ♥


(Bilden är härifrån.)

Jag längtar till helgen. ;p

Jag har kommit på mig själv med att ofta tänka på mornarna då jag går upp och ska plugga att jag längtar till helgen, och tankar om att jag då vill sova onormalt mycket och eventuellt inte göra något alls är ganska vanliga. Och ändå är jag, som jag har skrivit tidigare, inte ens speciellt morgontrött. Jag tror att det är själva vardagen som får mig att känna så här, tråkigt nog. Men oftast då man väl har kommit igång så är det ju inte så farligt alls, utan faktiskt helt okej, eller till och med bra. Så jag har inget att klaga över, även om det inte känns överdrivet roligt då klockan ringer och man vet att man ska gå upp och plugga. Fast om åtta timmar den här tiden gör jag något helt annat igen, och ni vet ju hur det är - tiden går fort... ;p


Godmorgon alla ni andra som också har stängt av väckarklockan by now.
(Bilden är hittad via Google förut.)


(Dagens Bibelord är Joh 6:37.)

Efter en bra dag ska jag nu krypa ner under täcket...

Idag blev en bra dag. Jag gjorde mest det som jag hade tänkt göra. Jag tog det lugnt, jag var på Neopets, pratade på msn, såg Idol där Calle gick vidare och hade en bra ledig dag som jag verkligen tog vara på. :)
     Det oväntade för dagen blev att jag började skriva på den där novellen. Vi får se hur det blir med den framöver, men det är iallafall jätteroligt att så många tyckte att det där lilla som jag la upp var så bra. Det peppar mig bara att fortsätta med den ännu mer. Vi får se när och om den blir klar om jag eventuellt lägger upp den här på bloggen då.


I love to write and make words mean something.

Just nu är det dock dags att krypa ner under täcket och hoppas att jag drömmer om mr. Right eller kanske nån cool dröm om Jesus. En fyra dagars lång pluggvecka ligger framför mig. Det känns väl sådär lagom tråkigt egentligen, men det får gå. Jag gillar mina ämnen, jag gillar distansen och jag tror att veckan blir bra. Det är oftast så det brukar bli...

Godnatt. ♥

En novell om en alternativ verklighet.

Idag började jag skriva på en novell. Det var längesen jag skrev nu. Jag har skrivit en novell tidigare (förutom dem som man varit tvungen att skriva i skolan alltså) och har med den här nya tre stycken som är påbörjade. Ibland kommer inspirationen smygande, som idag då den resulterade i början på en helt ny novell. Jag fick idén då jag läste det här gamla inlägget som jag skrev för ett år sen. Där berättade jag bland annat om hur det skrämde mig att skjuta upp bibelskolan och hur jag tänkte mig världens skräckscenario. Jag sköt upp bibelskolan, den känns inte skrämmande längre och jag kommer att söka till nästa höst. Men idén med att skriva en novell om en alternativ verklighet kändes ganska intressant, så jag kör på det. Jag använder inte mitt eget namn och utgår inte från exakt samma situation (bara nästan), så nu hoppas jag bara att jag kommer att fortsätta skriva sen och inte låta det här bli ännu en novell som bara rinner ut i sanden...


I have a feeling that this is going to be a really nice day...

Även idag gick jag upp till frukosten vid nio. Det är trots allt mycket skönare att komma upp och börja dagen än att ligga och sova ända till typ elva, tycker jag iallafall. Visst kan man sova ut riktigt ordentligt om man varit extra trött, men det är man ju inte jämt. Idag är min sista lediga dag innan pluggveckan drar igång igen, den sjunde för den här terminen för övrigt, så jag kände att jag ville komma upp och ta vara på den.
     Jag tänkte att jag ska spendera dagen med att svara på alla obesvarade kommentarer eftersom jag så lätt kommer efter då jag pluggar hela dagarna. Sen tänkte jag mest ta det lugnt. Spela på Neopets, göra precis det jag känner för, pussa på katter och såklart se på Idol ikväll. I have a feeling that this is going to be a really nice day...


Enjoying life, på den här bilden från i fredagskväll. ♥

(Dagens Bibelord är Upp 21:22-23.)
(Veckans Citat är även denna vecka If you give up your dreams you'll die.)

En kopp varm choklad, Narnia-känsla, Idol och godnatt.

För ett tag sen såg jag och mormor klart på Narnia: Häxan och Lejonet. Jag tycker så mycket om den filmen. Det känns som att jag kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna. ♥
     Det kändes riktigt passande att sitta och dricka en kopp varm choklad då Lucy först kom in i Narnia. Lite vinterkänsla sådär. På tal om vinterkänsla så kommer jag ihåg för flera år sen då jag åkte upp till Boden med ett team i församlingen, då snöade det på vägen upp. Det var som att åka från vår till vinter, och då fick jag Narnia-känsla. Haha. :)


(Bilden är härifrån.)

Nu sitter jag på msn och pratar med Rebecka om IDOL. Hon vill att Piotr ska gå vidare och jag vill såklart att Calle ska gå vidare, han får gärna vinna känns det som nu. Diggar honom så grymt mycket.

Tror att det blir sängen om typ en timme eller så, så jag passar på att säga godnatt nu.


Det kändes bra att komma ut och jogga/gå idag. :)

Idag gick jag upp till frukosten nio och sen dess känner jag att jag har fått lite gjort, vilket är bra. Jag har skrivit klart inläggen som ska komma upp på toliveforchrist under nästa vecka och sen har jag varit ute och joggat/gått.
     Det kändes verkligen bra att komma ut idag. Jag orkade jogga i tre minuter och 31 sekunder i sträck. Sen gick jag några minuter och sen joggade jag i en minut till och gick resten av tiden med världens håll. Jag känner nu att jag verkligen vill fortsätta med det här två-tre gånger i veckan och satsa på att orka 15 minuter i sträck om ett år och jogga i nån park efter skolan då. Tanken på det får mig att känna lite mer motivation än tidigare. :)


På den här vägen joggar jag...

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen. Tänkte sega vid datorn, ta tid med Gud och senare ikväll blir det macka med varm choklad framför en film tillsammans med mormor.


Luk 18:41-42.

Dagens Bibelord:
Luk 18:41-42.

Citat:
"Vad vill du att jag skall göra för dig?" Han svarade: "Herre, gör så att jag kan se." Jesus sade till honom: "Du får din syn. Din tro har frälst dig." (Folkbibeln)

Kommentar:
Jesus gav mannen hans syn tillbaka då han bad Honom om det. Sedan sa Jesus att mannens tro hade frälst honom, vilket gör detta till ännu ett exempel på hur viktigt det är att tro. Det är då vi tror som det händer saker. Det är då som vi blir frälsta och helade. Det är då som vi får våra bönesvar...

So this is my goodnight. ♥

Nu har jag precis sett American History X och ska gå och lägga mig. Jag känner mig ganska trött, det var till och med så illa så att jag fick kämpa för att hålla mig vaken i slutet av filmen.
     Men kvällen har varit bra annars. Jag känner mig på bättre humör nu. Jag la mig och sov en stund i eftermiddags efter att jag skrev det förra inlägget, och att sova brukar av någon anledning hjälpa om jag känner mig på lite dåligt humör eller bara inte är riktigt på topp. Så jag sov, sen läste jag lite i Bibeln, gick ner och åt mormors gods köttfärssås med spaghetti till och sen dess har jag mest degat. Sett lite på tv, inte gjort något speciellt - that kind of stuff. Det är skönt med helg så att man kan ta sig tid att bara sega lite. Eller mycket kanske till och med. På tal om det så ska det bli skönt med en ledig vecka sen. Eftersom jag bestämmer över mina pluggtider själv i och med distansen så har jag bestämt att jag ska ta en veckas höstlov i slutet på nästa månad, jag känner att jag kommer att hinna med plugget bra ändå om jag pluggar på bra innan det. Så det ska bli nice.
     Men nu ska jag som sagt lägga mig. Sängen väntar och det ska bli så skönt. Tänk att jag faktiskt är trött trots att jag sov länge idag och sov på eftermiddagen. Det är nästan som om kroppen fattar att det är helg, haha. Eller så är jag trött för att jag har sovit mycket. Anyway, avslutar med en av bilderna från igårkväll.


Inte riktigt på topp.

Igårkväll blev en ganska mysig kväll som slutade med att jag somnade här i soffan vid datorn. Jag tänkte lägga mig en liten stund tills mensvärken gick över, men istället somnade jag och sen då jag vaknade var klockan jättemycket. Efter att ha lagt upp inlägget med bilderna gick jag och la mig och sov och sov och sov...
     Då klockan ringde la jag mig igen, något som jag på ett sätt velat göra hela veckan men inte kunnat eftersom jag skulle plugga. Så nu har jag verkligen sovit ut och gick inte upp förrän tio över elva. Jag har inte ett dugg ont i magen längre, och det lilla onda jag hade igår var egentligen inte så farligt, så jag ska inte klaga över det. Men trots detta är humöret inte riktigt på topp idag. Jag känner inte för att göra något överhuvudtaget. Som det känns just nu så vill jag bara dega hela helgen och inte känna att jag behöver göra något. Jag kanske kan äta lite choklad, se nån film, hänga på Neopets och sova mycket. rolig känner jag mig nu...


Den här bilden från förra månaden känns passande nu...


Joh 1:29.

Dagens Bibelord:
Joh 1:29.

Citat:
Nästa dag såg han Jesus komma och sade: "Se, Guds lamm, som tar bort världens synd. (Folkbibeln)

Kommentar:
Detta sa Johannes Döparen då han såg Jesus. ♥

Pictures taken from my bedroom window...

Jag var så trött så att jag somnade två timmar på soffan. Men nu börjar det bli dags för att lägga upp lite bilder från tidigare ikväll då jag satt i fönstret och fotade. ♥
Red Eye.

Nu har jag precis sett filmen Red Eye på femman.
     Det är en amerikansk thriller från 2005 med bl.a. Rachel McAdams, Cillian Murphy och Brian Cox i rollerna.

Handlingen utspelar sig till stor del på ett flygplan där Lisa Reisert upptäcker att hon har fått platsen bredvid den trevliga killen Jackson Rippner som hon pratade med inne på flygplatsen. Det hon först tror är en slump visar sig snart vara planerat och Jackson visar sig vara hennes värsta mardröm. Han vill att hon ringer ett samtal och ändrar rum åt en viktig gäst som ska komma till hotellet där hon jobbar - annars kommer han att se till så att hennes pappa dör...

Det här var en bra film. Den är intressant och spännande. Kanske inte den absolut bästa någonsin, men fortfarande bra och helt klart värd att se.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

RÖSTA - 099 - 414 02

Rösta på CALLE! 099 - 414 02


Calles audition - Walking In Memphis

Ni har på er fram till midnatt!

Fredagsmys.

Kvart i elva la jag undan plugget idag - så himla skönt kändes det.
     Sen dess har jag fotograferat en kattunge, Snuttans lilla pojke, som drack ljummen mjölk på ett fat. De andra hann inte komma med på bild eftersom batteriet dog. Fast det är ett grymt bra batteri ändå det där; idag var andra gången jag laddade det sen jag fick kameran i slutet på juli. Att svara på kommentarer tog jag mig tiden för att göra också och lite spelande på Neopets blev det ju förstås. It's been a good day. :)

Snart blir det fredagsmys med Simpsons, Idol och sen Red Eye på femman. Hoppas att Calle och Erika går vidare till kvalet och att filmen är riktigt bra, då blir min kväll bara ännu bättre än vad den redan är.


En söt bild från förut. :)

Nu ska jag plocka fram kameran igen, med det nyladdade batteriet, om det blir några bra bilder så kanske de dyker upp senare ikväll efter filmrecensionen.


Idag kommer jag att sluta vid lunchtid - it feels so good!

Idag är det fredag, och det känns helt underbart. Speciellt eftersom jag bara kommer att plugga tre-fyra timmar idag och sluta vid lunchtid, vilket inte är så vanligt. Det finns nog inte så många saker som jag kan komma på just nu som är så underbara. En del finns det ju, självklart, men inte så jättemånga. This feels so good. Jag ska börja med Etik- och livsfrågor om några minuter nu, sen ska jag ha lite religion och sen börjar min helg. ♥

Jag har funderat lite på vad jag vill göra under de där "extra timmarna" av ledighet. Från lunch till eftermiddagen alltså. Svara på de där sidorna med kommentarer, lägga mig och sova en stund, ta fram kameran, läsa eller kanske bara ta det lugnt och göra absolut ingenting var några av förslagen. Det som känns mest lockande just nu är dock att logga in på Neopets och hänga där ett tag. Men vi får se vad som händer...


Här finns det massa kul saker att göra, spel bl.a. =)

(Dagens Bibelord är Ps 89:53.)

Click.

Ikväll har jag sett filmen Click på sexan.
     Det är en amerikansk dramakomedi/fantasy från 2006 med bl.a. Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken och David Hasselhoff i rollerna.

Filmen handlar om Michael Newman som har ett stressigt liv där jobbet som arkitekt tar upp det mesta av hans tid och familjen alltid kommer i andra hand. En kväll är han på ett varuhus och stöter där på en väldigt märklig försäljare som ger honom en fjärrkontroll. Det är en väldigt speciell fjärrkontroll. Med den kan han pausa allt som händer omkring honom, snabbspola förbi vissa delar eller varför inte stänga av ljudet då hunden skäller. Hela grejen med att snabbspola går dock till en överdrift och tillslut inser Michael att han håller på att missa livet. Men frågan är om det går att göra något åt det eller inte...

Åh, vad jag gillar den här filmen! Den är bra på så många sätt. Förutom att den är rolig och allmänt söt så har den ett starkt budskap om att man verkligen ska ta vara på livet. Vi har säkert alla någon gång tänkt tanken på att vi skulle vilja spola förbi vissa saker. Kanske spola fram till helgen då man går upp tidigt på morgonen och har en lång dag av skola/jobb framför sig, eller spola förbi sin förkylning eller något annat otrevligt. Men gör man det så missar man livet, det livet som man istället borde ta vara på och göra det bästa av...

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 8/10 - Väldigt bra. )


(Bilden är härifrån.)

Life is lovely. ♥

Vilken dag! Idag har jag varit en hel massa saker. Jag har varit inspirerad, peppad, taggad, seg, sömnig, glad, fnissig, mysig, svettig och lite halvt galen.
     Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen ha en tv-kväll. Vänner, Idol och filmen Click. Det ska bli riktigt mysigt, speciellt eftersom det snart är helg också. Jag känner mig nog redan lite på helghumör. Den där helgkänslan börjar infinna sig. Kanske kan det bero på att jag ska sluta plugga vid lunchtid imorgon. Det där med att plugga en timme extra tre dagar kommer att löna sig big time imorgon. It was so worth it. Det var längesen jag slutade tidigt, hehe.

Nu ska jag gå iväg och njuta av kvällen. Life is lovely.


En bild från en annan kväll...

Idag och imorgon kvar, sen är det helg igen.

Två dagar kvar nu; idag och imorgon. Sen är det helg igen. Det ska bli nice.
     Men nog om det nu. Det är på tiden att jag plockar fram böckerna och är duktig ett tag nu. Ungefär sju timmar eller så tänkte jag. ;p

(Dagens Bibelord är Ps 25:12.)

En snopen Petrus och får utanför hagen...

Idag blev bra, jag kände mig mer taggad till saker idag än igår. Det blev en "liten" powernap under eftermiddagen i och för sig, på drygt en timme, haha, men det kändes inte alltför hemskt eftersom jag inte ligger efter i nåt. Men jag tänkte på det där sen, på att det kanske är lätt att bli lite småseg då man sitter så mycket vid datorn på dagarna. Fast eftersom jag pluggar så får det vara så. Ingen större skada skedd. Det var faktiskt lite mysigt att "sova middag" idag. Typ. Haha.

Fast förutom att sova så har jag skrattat mycket idag. Åt Petrus. Haha. Eftersom kattungarna har börjat gå nu så har vi flyttat kattmaten från golvet till köksbänken. Sen idag från köksbänken till diskbänken eftersom de börjar klättra så att åtminstone en av de lätt skulle kunna komma till köksbänken, och de är för små för att börja äta sån mat. Men hur som helst så hoppade Petrus upp precis där matskålarna brukade stå och såg riktigt SNOPEN ut då maten inte var där. HAHA! Det har jag garvat åt idag. Stackars ponken, haha. Han såg ut som om han tänkte: What the...

Fåren utanför mitt sovrumsfönster bjöd på några flin under kvällen de också. De hade kommit utanför hagen och det såg lite komiskt ut, hehe.Tänkte dra mig mot sängen om en stund nu, så får vi se om jag somnar med ett stort leende och tänker på hur roliga och söta alla djur är lite då och då...


Jag tror på att människor kan förändras.

Imorse skrev jag att jag skulle leta igenom kroppen efter motivation till dagens promenad. Resultatet blev långt över mina förväntningar. Jag tog inte bara en promenad, jag bestämde mig för att åtminstone tills vidare börja jogga så länge jag orkar en del av promenaden så kan jag gå resten av tiden. Idag orkade jag jogga i nästan 3 och en halv minut, jag tror att det var tre minuter och 20 sekunder om man ska vara riktigt exakt. Lite längre än igår, vilket jag gissar beror på att jag åt godis inte långt efter att jag gick ut igår, inte det smartaste kanske. Men man lär sig av sina misstag. :)


Så här motiverad såg jag ut i somras. ;p

Hur som helst så fick allt detta mig på att tänka på förändring, på att jag verkligen tror att människor kan förändras. Det tar oftast tid och man måste vilja förändras, men jag tror med hela mitt hjärta att alla människor kan förändras.
     Jag tänkte på hur mycket jag har förändrats genom åren. Förut ljög jag då det passade mig, jag snattade godis, jag svor, jag var uppkäftig och många gånger egoistisk. Sen förändrade Jesus mitt liv. Jag är absolut inte perfekt nu heller, men jag har förändrats och lever för Honom nu. Och idag funderade jag på om jag vill jobba mot en till förändring och ha som mål att jag ska orka jogga minst en kvart om ett år. Om jag har motivationen vet jag inte, men målet som jag kan se framför mig gör mig åtminstone lite peppad. Så här ser det ut: Om ett år pluggar jag på bibelskolan mellan åtta och tolv på vardagar, äter lunch, hänger på böneskolan och sen då det är dags att åka hem för dagen - då går jag in på en av kyrkans toaletter och byter om för att sen hitta en park att jogga i 15-30 minuter innan jag drar mig hemåt. Om inte varje dag så åtminstone två-tre dagar i veckan. Det låter ganska så nice ju. :]

Jag vill inte gå ner i vikt, jag ser inte mig själv som världens tjockis och jag har aldrig var så intresserad av träning. Men.. jag vet att det är bra för kroppen att man rör på sig lite ibland. Och så kul är det faktiskt inte att ha lika bra kondition som en snigel eller en sköldpadda. So we'll see what happens. Kanske varar det här i en vecka till, en månad till eller så sitter jag här om ett år och bara älskar att jogga. Haha.

Jag är inte ens speciellt morgontrött längre.

Jag tänkte samma sak den här morgonen som jag gjorde igår; jag ville gärna sova lite mer och känner en längtan till helgen. Fast detta är ju egentligen helt normala tankar, så länge det inte går till en överdrift det vill säga. Och det gör det inte för mig. Jag är inte ens speciellt morgontrött längre. Att jag gärna vill sova mer beror snarare på att sängen känns så varm och gosig och att visarna på klockan berättar att den bara är tio minuter i sju på morgonen. Men nog om det, för nu ska jag plocka fram böckerna snart och plugga. Om mindre än åtta timmar gör jag något annat igen, sitter och njuter av att läsa Bibeln kanske. Hur det blir med dagens promenad är jag lite osäker på. Men jag ska leta igenom kroppen efter motivation så får vi se vad som händer...


Hehe, kul bild va!? ;p
(Bilden är hittad via Google förut.)

(Dagens Bibelord är Luk 17:6.)

Det är nu jag skriver ord om min dag...

Nu sitter jag här i pyjamas och har gjort mig redo för att krypa ner i sängen inom en inte alltför lång framtid. Jag känner mig ganska lagomt trött vid det här laget. Det ska bli näst intill himmelskt att krypa ner under täcket. Om jag blundar kan jag nästan känna hur skönt det kommer att vara.
     Fast nu tänkte jag försöka släppa det där ett tag för att istället fokusera på att berätta lite om hur min dag har varit. Frågan är hur bra en dag kan bli då man tänker på morgonen att man vill sova mer och sen under dagen längtar till helgen, nästan som om man ville snabbspola förbi vissa delar av veckan. Fast om jag fick chansen så skulle jag ändå inte ta den eftersom jag inte vill missa en sekund av mitt liv. Svaret på frågan blir förresten att dagen blev bra, trots allt. Kanske inte briljant och mästerlig, men bra. Det kändes lite segt att plugga idag, men trots det körde jag på en timme längre, bara för att jag fick den helt underbara idén att jag ska sluta tidigare på fredag bara för att det skulle kännas skönt . Så att plugga en timme längre fick jag helt enkelt leva med för att uppfylla min lilla fredagsdröm, och kanske gör jag det igen imorgon till och med. Jag är nog helt enkelt typen som vill få det det "jobbiga" gjort snabbt. Det är väl därför som jag pluggar fyra dagar i veckan istället för fem, sen om det i genomsnitt blir sju timmar de dagar jag pluggar, that's only a minor issue.


Plugga först så har du det gjort, det är mitt motto.
(Bilden är härifrån.)

Jag joggade förresten idag. I två och en halv minut, för mer orkade jag inte. Min kondition är ganska så patetisk, och samtidigt som jag skriver detta undrar jag hur mycket motivation jag egentligen har för att ändra på det faktumet. Men promenaderna fortsätter väl tills vidare iallafall, until further notice...

Tänkte avsluta med att säga att minnet är ganska knepigt ibland. Jag kollade upp bra filmer de närmsta dagarna på http://tvprogram.nu och såg att det var en bra på torsdagkväll. Jag kom ihåg att den slutade 23.10 och att den var bra, men inte vilken det var. Har tänkt på det där halva kvällen. Sen kom jag på att det såklart var Click då jag nämnde det där om att snabbspola.
     Men nu ska jag snabbspola mig till sängen. H a h a . Så rolig man kan vara då. Not. Godnatt på er...


En ny kategori föds: Musik.

Igår då jag satt och kollade på Days spelades en låt lite då och då. Först var det två av ungdomarna, Shawn och Mimi, som satt och såg på musikvideon (värsta reklamen egentligen!) och sen spelades den i bakgrunden några gånger efter det. Jag fastnade. Så därför har suttit och lyssnat flera gånger idag på Streets of Love med The Rolling Stones. ♥


The Rolling Stones - Streets of Love

Detta inlägget blir det första i min nya kategori - Musik.
Sen tidigare har jag en kategori med Carola, men eftersom jag gillar så otroligt mycket annan musik med och även lägger upp mycket annan musik så känner jag att det är dags att en ny kategori föds som rymmer mer än bara Carola.

Den musikgenre som ligger mig närmast om hjärtat är kristen pop/rock. Jag gillar bl.a. Hillsong och DecembeRadio och hittar ofta nya beroenden på Spotify som t.ex. Ian Eskelin som jag fastnade för förra veckan. Det är något speciellt med de där låtarna som ärar och upphöjer Jesus.
Annars lyssnar jag också på en hel del annat. Fast där blir det oftast nån låt här och nån låt där med nån artist. Det kan vara i princip allt från Måns Zelmerlöw eller Taylor Swift till Hammerfall eller som nu; The Rolling Stones.

En kul grej är att jag nästan alltid är i en period. Jag kan lyssna på nästan bara Ian Eskelin i en vecka, ungefär som förra veckan. Sen är det nåt annat som blir "mitt beroende", idag är det Streets of Love och lite allmänt i min Random music-playlist på Spotify.
En annan playlist jag har är en som jag kallar för For His glory ♥, fast den har jag dock inte kommit så långt med än. Där lägger jag in all grym kristen musik som jag hittar.

Musik betyder mycket för mig, och jag tror att det här kommer att bli en intressant kategori. Hoppas att ni också tycker det. ;p

1 Kor 13:4-7.

Dagens Bibelord:
1 Kor 13:4-7.

Citat:
Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda. Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det här är Bibelns definition på kärlek. ♥

Days-maraton och mys.

Nu har jag precis varit duktig och diskat glas och fixat lite. Läst Bibeln har jag hunnit göra med, och jag måste bara få säga att Jer 10:1-16 är så grymt bra. ♥
     Men nu till det som ligger framför mig: Days-maraton. Som vanligt så var det två veckor sen sist, så det ska bli riktigt mysigt. Tio spännande avsnitt, godis, choklad, cola, filt, kuddar och allmänt mys. En perfekt avslutning på de här lediga dagarna, som jag brukar säga.


Like the sand through the hourglas, so are the Days of our Lives...

DVD och Neopets igårkväll, och piggare idag.

Det blev både DVD och Neopets igårkväll, och jag hade en jättemysig kväll. Det var precis vad jag behövde.
     Jag och mormor såg Laws of Attraction. Egentligen ville jag se Narnia: Häxan och Lejonet först, men det blev en kompromiss eftersom den filmen är ungefär en timme längre. Så det får bli den en annan gång istället. Efter filmen blev det som sagt Neopets och lite allmänt seg vid datorn. Ganska sent blev det med, delvis för att jag lyckades slumra till en stund i soffan innan jag gick och la mig. Men hur som helst så är jag piggare idag och har varit uppe sen halv tio. :)


På den här bilden från i mars ser jag ganska pigg ut, så jag slänger in den här. :]

(Dagens Bibelord är Matt 7:7.)
(Veckans Citat är även denna vecka If you give up your dreams you'll die.)

Jag är så stolt över min lilla lärjunge. :)

Jag skrev i det förra inlägget att jag kände mig piggare. Det höll i sig ungefär till då jag somnade i soffan innan middagen. Fast nu känner jag mig piggare igen. Jag tror att jag bara behövde få sova ut riktigt ordentligt eller nåt sånt. För jag har varit ovanligt trött de här senaste dagarna.

Då jag kom ner till middagen fick jag en godispåse av mormor och morfar. Haha, det var ju en glad överraskning. Mys med lite lösgodis ibland. Låg och åt lite medan jag läste efter middagen. Några katter nosade på påsen och sen tog Sessan, för andra dagen i rad, min lilla lapp som jag har mellan boken och sprang iväg med den i munnen. Det tyckte hon var skitroligt, det höll jag dock inte med om. Isåfall var det roligare att förklara saker ur Bibeln för Rebecka på msn. Jag är så glad att hon valde att följa Jesus i mars då vi började prata. Nu lär hon sig mer och mer hela tiden, och hon säger att hon älskar Bibeln. Jag är så stolt över min lilla lärjunge. :)Tänkte hoppa in i duschen nu och sen ska jag hänga på Neopets senare, hann aldrig med det igår. Eller så kanske jag ser en DVD. Eller så kanske jag gör båda delarna. Får se, men mysigt ska jag ha det iallafall.


Idag ska jag slappa riktigt ordentligt.

Idag sov jag ut igen. Klockan ringde tio, men jag valde att lägga mig igen ett tag och kom tillslut upp tio över elva. Jag kände mig dock inte speciellt pigg. Men är jag frisk och mår bra annars så är att ligga i sängen över lunchtid inte något för mig, så jag släpade mig upp ur sängen iallafall. Det var ju några timmar sen nu, så jag kan nu glatt berätta att jag faktiskt känner mig piggare. Jag har ätit lite, gullat med katterna och sen slöat nere i soffan med mormor och sett lite av Idol-repriserna från veckan. Lite mysigt ju.


Jag och mormor för två veckor sen.

Resten av dagen ska jag bara slappa riktigt ordentligt. Tråkigt bara att jag inte har en godispåse att slappa med, haha. Det var så längesen jag åt lösgodis. Men jag antar att man inte kan få allt man vill ha jämt. ;p

(Dagens Bibelord är Rom 10:9-10.)

Jag vill vara mitt vanliga energirika jag..

Nu har hela dagen gått och jag kan berätta att jag har känt mig ganska så trött och seg idag också. Jag somnade till och med framför filmen jag såg nyss, Serenity, och vaknade lagom till slutet för att sedan fundera på om jag egentligen orkar åka in till kyrkan imorgon. Ni som hängt med här ett tag vet ju att jag bor en bra bit från kyrkan numera och därför måste åka hemifrån efter åtta på morgonen. Det blir i princip en heldag borta och sen är jag hemma till halv fya-fyra.

Jag hörde precis att det var lite aktivitet en trappa ner vid toan, så jag gick ner och pratade med mormor och morfar som var vakna för tillfället. Vi bestämde att vi åker nästa söndag istället och att jag ska få sova. Så nu ska jag gå och lägga mig och sova till typ tio åtminstone, och hoppas att jag känner mig utvilad imorgon då jag vaknar. Jag vill vara mitt vanliga energirika jag, haha...


Här var det energi till tusen, haha. =)

Men nu säger jag godnatt.

Katterna tar söta små steg över köksgolvet...

Efter lunchen idag spenderade jag en del tid nere med katterna och kameran. Jag kände att jag ville ha lite nya bilder på kattungarna, vilket resulterade i nästan 70 nya bilder. Lägger upp mina favoriter här. ♥


Snuttans pojke.


Tindrahs tre små grabbar.


Tindrahs första pojke.


Tindrahs andra pojke.


Tindrahs tredje pojke.

Kattungarna letar för övrigt fortfarande efter nya hem, så lämna en kommentar om du är intresserad.


Idag ska jag bara ta det lugnt.

Det var himmelskt skönt att få sova ut idag. Jag la mig och somnade innan ett och hade ställt klockan på tio och låg sen halvvaken från tio till drygt elva innan jag gick upp. Det där behövde jag.
     Sen jag gick upp har jag ätit pannkakor, fotograferat katter och läst några kapitel i Bibeln. Då jag gick upp bestämde jag mig för att jag bara skulle ta det lugnt idag, jag tyckte att jag behövde det med. Fast nu då jag tänker efter så vet jag inte riktigt om att ligga på mage på köksgolvet på alla möjliga sätt så att det nästan gör ont i revbenen räknas som att ta det lugnt. Men vad gör man inte för att få de där klockrena bilderna på kattungar som precis lärt sig att gå!? Jag ska iallafall ta det lugnt resten av dagen, bara sega och njuta. Funderar på att logga in på Neopets lite senare, och sen ikväll se film. Och bilderna på katterna måste jag ju lägga upp med... :)


I love my bejbi.. ♥

(Dagens Bibelord är Pred 3:1.)

Ska lägga mig snart nu.

Jag tror att jag ska lägga mig snart, om en liten stund eller så. Jag känner mig fortfarande ganska seg och trött, och det ska bli skönt att krypa ner i sängen och veta att man kan sova ut om man vill det, och jag tror absolut att jag vill det imorgon.
     Vi såg film förresten, Om en pojke blev det. Det är en riktigt bra film, och att dega framför tv:n var så härligt, speciellt ikväll. Nu sitter jag här igen, uppenbarligen, och diggar bland annat den här låten. Fast som sagt så ska jag lägga mig snart. Är osäker på hur mycket längre jag orkar hålla ögonen öppna...


Så här kan det se ut om jag är alltför trött. ;p

Godnatt.. ♥

Helg, tv-kväll och en mysig sänglampa.

Nu är det helg, vilket för mig innebär tre underbara lediga dagar. Det här ska bli härligt, speciellt eftersom jag verkligen kände mig lite småseg under eftermiddagen idag. Jag somnade till och med i ungefär en timme medan jag pluggade. Jag tänkte vila en kort stund med en eventuell powernap eftersom jag kände att jag ändå låg så bra till i den kursen så att det inte gjorde något. Det var liksom ingen stresskänsla eller så att bli klar med något. Sen sov jag som sagt i ungefär en timme. Då jag vaknade pluggade jag lite mer Etik och livsfrågor och sen slutade jag för helgen, då var klockan ungefär kvart över tre. Jag fortsatte med promenaderna som jag ska ta varje dag då jag har pluggat klart, dock så gick det lite segare idag, inte samma energi alls som igår. Men jag antar att det är så ibland. Förut på fredagar var jag alltid seg, speciellt på eftermiddagen och kvällen. Så det är väl nåt sånt som "spökar" antar jag...

Det ska bli skönt med lite tv-kväll nu. Har sett ett avsnitt av Simpsons på trean för en timme sen, och nu tänkte jag se ett till på sexan och samtidigt äta en halv minibaguette med färskost på och dricka en kopp varm choklad till det. Sen blir det Idol och eventuellt nån DVD med mormor efter det, vi får se om hon känner för det, annars kanske jag tittar själv, vi får se.Nu har jag tänt min mysiga sänglampa som står några meter ifrån datorn. Bilden är dock tagen vid ett annat tillfälle, men det spelar ju ingen roll, lampan har inte ändrat utseende, jag lovar. ;p Eller förresten, den kanske lyser lite svagare nu eftersom det är en annan lampa i den. But nevermind. Jag antar att ingen egentligen är så intresserad av det där, haha...


Morgonbilder i naturen.

Nu på morgonen innan jag satte mig ner med Bibeln plockade jag fram kameran, min älskade kamera. Det enda jag saknar är ett objektiv med bättre zoom. Men hur som helst så blev det några bra morgonbilder som jag är nöjd med, så jag lägger upp de här.

Godmorgon förresten!

1 Mos 1:1.

Dagens Bibelord:
1 Mos 1:1.

Citat:
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. (Folkbibeln)

Kommentar:
Detta är Bibelns första vers. Det man bör tänka på här är att detta var begynnelsen för oss, inte för Gud eftersom Han alltid har funnits. Detta är också hur Gud först presenterar sig skulle man kunna säga - genom skapargärningen.

En annan värld i typ sju timmar eller så...

Nu börjar jag känna mig trött. Gäspning efter gäspning dyker upp och sängen känns allt mer lockande för varje minut som går. Så efter en bra kväll med Vänner, Idol, duschande, varm choklad och lite tid framför datorn tänker jag krypa ner under mitt varma täcke och bara glida in i en annan värld i typ sju timmar eller så...


(Bilden är hittad via Google.)

Då jag tänker tillbaka så är det med ett leende på läpparna...

Jag sitter här och ler nu. Jag tänker på hur god Gud verkligen är. ♥
     Varje dag, iallafall de dagar som jag har tid till det, brukar jag läsa vad jag skrev i bloggen för exakt ett år sen. Det är ett sätt för mig att gå tillbaka, komma ihåg, se vad som har förändrats o.s.v. Det är intressant många gånger. Som idag t.ex. För ett år sen idag var jag i Gävle för att träffa studievägledaren på mitt gamla gymnasium och jag fick då veta att jag inte kunde få plugga på distansgymnasiet som jag hade sökt till. Jag hade trott att ett sånt besked skulle få mig att bryta samman helt eftersom det, just då, kändes som den sista utvägen. Men istället kände jag mig så lugn. Jag nördade Rom 8:28 jättemycket och där står det att allt samverkar till det bästa för de som älskar Gud. Så jag var så lugn. Jag skrev bl.a. detta inlägg då. Idag kan jag se att allt verkligen samverkade till det bästa, och då jag tänker tillbaka så är det med ett leende på läpparna...Dagen har varit bra idag. Pluggande, promenad, bibelläsning, läsande och gosande med katter, små kattungar som springer omkring på golvet och den där skivan med Ian Eskelin som är bland det grymmaste jag vet.
     Promenad ja, jag har börjat med de igen nu. Det har varit väldigt fram och tillbaka med det där. Men till stor del har jag nog ändå gått i ett år, med en del uppehåll. Men nu har jag bestämt mig för att gå i ungefär en halvtimme efter pluggandet, fyra dagar i veckan. Tror att det kommer att kännas bra att komma igång igen. Det känns redan bra. Det känns härligt efteråt liksom, då har man rört på sig och inte bara suttit stilla hela dagen. För det är ju inte bra i längden.

Jag drömde att jag trodde att Kevin Borg skulle fria till mig..!

Godmorgon. Då jag vaknade nu på morgonen av att klockan ringde så visste jag inte vad jag skulle tro, nattens dröm var ganska så knäpp om vi säger så.
     Jag var tillsammans med förra årets Idol-vinnare, Kevin Borg, och bodde fortfarande kvar här i Barknåre. Jag vet inte var han bodde, men han kom hit ofta. Jag fick en överraskning en gång som han hade lämnat åt mig och som jag skulle öppna då jag vaknade på morgonen. Det var två chokladhjärtan som satt ihop och i de låg det en ring. Av någon anledning visste jag detta, och jag var livrädd att han skulle fria till mig. Jag hejade inte på honom förra året, tycker inte att han är så jättesöt och känner honom inte alls. Så varför jag var rädd kan man ju förstå, jag var helt enkelt inte kär i killen. Då jag väl såg att det var en humörring, en stor sådan som skiftar färg beroende på humör, blev jag med andra ord glad. Sen tänkte jag på hur jag skulle göra slut med honom. Ganska så knäpp dröm, som sagt...


(Bilden är härifrån.)

Hoppas att jag drömmer något bättre inatt. Till exempel att jag faktiskt har träffat Mr. Right. Det skulle det vara grymt att drömma. Fast frågan är väl om jag har en sån tur. Drömmar brukar se ut lite hur de vill liksom, det är allt från konserter på en brygga i vattnet och allt möjligt.
     Hur som helst så är det dags att sätta igång med pluggandet alldeles strax nu. Hoppas att jag känner mig lika effektiv idag som jag gjorde igår. :)

(Dagens Bibelord är Rom 11:36.)

Judarnas tempel skulle kunna stå klart på ett år...

Två gånger i månaden, den 1:a och den 15:e, brukar det komma upp nya artiklar på Flammor. Det är en kristen tidning som handlar om den sista tiden, och jag är en riktig stammis inne på deras hemsida kan jag ju berätta.
     Jag har suttit och läst två nya artiklar där nu under kvällen om att bygga upp judarnas tempel på tempelplatsen. Det stod bland annat att platsen för templet ligger norr om moskén som står där idag, så egentligen är det ingenting som säger att moskén måste bort för att templet ska kunna byggas där. Faktum är att det till och med är muslimer som är för byggandet av det judiska templet. Man tror bland annat att det skulle vara bra ur ett fredsperspektiv om moskén och templet kunde stå där sida vid sida.


Inom de vita linjerna låg det förra templet.
(Bilden är härifrån.)

Judarna har velat återuppbygga sitt tempel i nästan 2000 år nu sedan det förstördes år 70 e.Kr. Så det här är stora saker som händer, bara att man seriöst diskuterar det. Föremål som isåfall skulle användas i templet är redan klara och den 30:e juli i år började man bygga på offeraltaret. Nu återstår det bara att se när judarnas dröm kan gå i uppfyllelse. En muslimsk aktivist, Adnan Oktar, säger att templet skulle kunna stå klart på ett år om man bara får tillstånd och förutsättningar.

Utifrån Bibelns profetiska budskap kommer detta att hända i den sista tiden:

1. Ett tempel kommer att byggas.
2. Offren kommer att återupptas.
3. En falsk fred kommer att skapas.
4. Antikrist kommer genom denna fred att bedra judar och andra människor.

Jag, och många andra, tror att vi lever i den sista tiden nu. Det känns otroligt spännande.
     Och nu fick jag lite liv i den här kategorin igen också, det blir mest typiskt såna här inlägg på toliveforchrist numera, men ikväll kände jag mig inspirerad att skriva här. Tycker du att detta låter intressant så kommer ett mer utförligt inlägg i den andra bloggen någon gång framöver.

Nu ska jag slita mig från lovsången och alla tankar om den sista tiden och gå lägga mig, det här en ny dag imorgon, and I ain't gonna sleep all that long...


Jag har varit effektiv idag. :)

Nu har jag precis suttit och arbetat lite med framtida inlägg för toliveforchrist, alltid härligt då inspirationen flödar. :)
     Och annars så har dagen varit bara bra. Jag har känt mig väldigt effektiv idag, och sånt är ju alltid roligt. Först flöt skolarbetet på väldigt bra och jag kände att jag verkligen tog vara på varje minut, och sen var det ju inläggen till den kristna bloggen som jag har skrivit på nu under kvällen. Plus att jag har hunnit ligga i kökssoffan nere och läsa och ha mys med katterna också. What a lovely day. ♥

Jag känner mig verkligen lite extra värd att dega framför tv:n i 1½ timme nu. Vänner och Idol, med andra ord...Passar på att tipsa lite extra om min och Idahs kristna blogg nu också - toliveforchrist. Kika in där, den är grym!


Tiden går fort.

Idag är det onsdagmorgon. Snart helg igen. Det är som jag skrev igår; tiden går fort. Är dags att plocka fram plugget om bara några minuter nu, så det är lika bra att jag sätter igång. Kan avslöja först att jag kommer att lyssna mycket på detta idag. Helt grym musik.(Dagens Bibelord är Jes 6:3.)

Johnny Mnemonic.

Ikväll såg jag Johnny Mnemonic på TV4 Film.
     Det är en amerikansk science fiction/thriller från 1995 med bl.a. Keanu Reeves, Dina Meyer, Ice-T och Takeshi Kitano i rollerna.

Filmen utspelar sig under år 2021 där världen är beroende av Internet. Dock så är informationen som man skickar i vissa fall så värdefull så att man föredrar att skicka den med profesionella kurirer som bokstavligt talat laddar ner informationen i sina huvuden. Johnny är en av dessa kurirer, han vill dock sluta så att han kan få plats för sina minnen igen. För att ha råd med det behöver han bara ta ett sista uppdrag. Ett uppdrag som visar sig vara över hans kapacitet och kan komma att kosta honom livet om han inte får ut informationen snabbt, något som visar sig vara lättare sagt än gjort då en del saker går fel...

Jag brukar gilla filmer med Keanu, och jag gillar den här med. Den känns inte helt klockren eller är en av de bästa filmerna jag har sett. Men den är ändå ganska bra. Handlingen är bra uttänkt, men ändå är det något med filmen som hade kunnat vara så mycket bättre och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Men det är iallafall en sevärd film.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 5/10 Ganska bra. )


(Bilden är härifrån.)

.. No one blinks at anything I do, until I claim the resurrection is true ..

Dagen gick ganska fort känns det som, och klockan är snart sju nu. Ibland är det skönt då tiden liksom bara har en förmåga att flyga fram. Fast sen är det kanske så det blir då man sitter och diggar musik på Spotify samtidigt som man skriver på uppsatser och uppgifter och allt vad det är. Då hamnar man i värsta lovsångsruset ibland och det är ju som de säger - tiden går fort då man har roligt! :)
     Jag måste förresten återigen påpeka att jag verkligen ÄLSKAR Spotify. Det är så mycket grym kristen musik som jag har hittat där som jag säkert aldrig skulle ha hört annars. Som idag till exempel, då jag hittade en skiva med en kille som heter Ian Eskelin som var så bra. Fastnade direkt för den här låten:


Ian Eskelin - Taboo

Videon är så grym och låten så klockren, I love it!
.. No one blinks at anything I do, until I claim the resurrection is true ..

Katterna har varit sina vanliga söta jag idag med, och speciellt vill jag nämna Sessan och Tirsah. Bara lite kort. För Sessan fyller sex månader idag och Tirsah var jättegullig och la sig för ovanlighetens skull helt stilla på min mage och spann då jag låg och läste efter maten. Cute.

Inte långt kvar tills min mysiga tv-kväll börjar. Lovely. Vänner, Idol och Johnny Mnemonic på TV4 Film. Sen blir det filmrecension och sovdags inte långt efter det. Jag har en känsla av att kvällen kommer att gå fort också. Kanske hela veckan går fort, who knows. Egentligen spelar det ingen roll bara jag får känna den här lyckan och friden på insidan - Gud är god!


Livet leker...

Ännu en tisdagmorgon är här. Min "måndagmorgon". Veckans första pluggdag. Det känns helt okej, fast som vanligt längtar jag mer till halv fyra då jag ska sluta för dagen än vad jag längtar till åtta då jag ska börja. Fast det är ju bara normalt, haha. Jag är för övrigt på bra humör idag, känner mig glad och är tacksam för att Gud är god. Livet leker, och jag ser fram emot ikväll. Då blir det Vänner, Idol och sen nån film som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men det är science fiction på TV4 Film iallafall, klockan nio. Typisk myskväll framför tv:n - perfekt efter en dag av pluggande...


Är väl lika bra att jag sätter igång nu då...

(Dagens Bibelord är Dom 5:3.)


Snart dags att krypa ner i sängen.

Nu sitter jag här och dagen och kvällen har gått. Snart är det dags att krypa ner i sängen för att sedan vakna tidigt imorgon och förhoppningsvis känna sig riktigt peppad för att plugga. Just nu känner jag dock mest för att bara sega eller nåt, fast verkligheten ser ju lite annorlunda ut, haha. Men jag har iallafall ingen så kallad söndagsångest över att min helg är slut nu. hemskt är det ju faktiskt inte. :p
     Nån film blev det inte ikväll ändå, jag kände inte för det, utan har istället bara hängt framför datorn och segat och nu börjar jag bli ganska trött. Får se om jag orkar läsa en stund innan jag somnar...


En passande bild från förra månaden.

Sov sött. ♥

If you give up your dreams you'll die.

Idag är det måndag igen och jag har valt ut ett nytt citat som jag tänker ha som Veckans Citat den här veckan. Det kommer från en film, har för mig att det är från Flashdance.

Veckans Citat: If you give up your dreams you'll die.

Jag tycker att just de här orden säger så otroligt mycket och samtidigt är så fina. Man ska drömma och aldrig ge upp, för om man gör det så kommer man att dö. Inte bokstavligt talat såklart, men på insidan.
     Jag tänker aldrig ge upp mina drömmar, och jag vill med det här citatet uppmuntra er att inte ge upp era heller. Våga drömma stort och våga kämpa för att varje dröm ska bli sann. Don't give up.


Lite datormys med choklad och så.

Några minuter innan halv tolv vaknade jag och rusade upp ur sängen. Vi brukar äta lunch tillsammans halv tolv och även de lediga dagar då jag ibland lägger mig igen efter att klockan ringt för att sova lite till, som idag, så brukar jag alltid hinna ner till lunchen. Jag hann i och för sig ner idag med, fem minuter försenad bara, men så mycket stress brukar det inte behöva bli. Fast så trött som jag var igår så är det väl inte så konstigt, jag behövde nog sova ut helt enkelt.

Det känns bättre idag förresten. Inga mer deppiga miner här, även om jag såklart fortfarande tycker att det känns lite tråkigt så sitter jag alltså inte och deppar ihop för det. :)
     Nu tänkte jag att jag ska hämta choklad och cola och ha lite datormys. Tänker läsa artiklar på Flammor som jag inte tagit mig tid att läsa än och logga in på Neopets där jag inte varit på länge nu. Sen ikväll blir det antagligen nån film tror jag. Jag vill ta vara på den här lediga dagen, för imorgon börjar min pluggvecka, då jag vill jag åtminstone kunna känna att jag tog vara på den här lediga dagen. ♥

Ska lägga upp ett nytt Veckans Citat senare, men först blir det alltså MYS.


Av någon anledning så älskar jag den här bilden. ♥

(Dagens Bibelord är 2 Pet 3:13.)

En känsla av ensamhet.

Nu tänkte jag krypa ner i sängen alldeles strax. Jag känner att det är en bra idé av två anledningar - det är sent och jag känner mig lite nere just nu. Då är det inte helt fel att bara lägga sig och "sova bort alla bekymmer".
     Jag har känt mig ensam idag. Vilket är ganska ologiskt med tanke på att jag varit i kyrkan och sen sett film med mormor på kvällen. Idag av alla dagar liksom. Men jag tror att det beror på att jag har tänkt en del på att ingen kompis som har sagt att han/hon ska komma och hälsa på nånting har gjort det, and I guess it just got to me now. Men inget blir bättre av att klaga, tänka negativa och deppiga saker eller bara känna sig utanför på något sätt. Så istället ska jag lägga mig och hoppas att det är den vanliga och glada Ekan som vaknar imorgonbitti då klockan ringer. Men det är det säkert. För det är glad som jag oftast är numera. Sen kan man ju ha mindre glada dagar ibland, eller stunder kanske jag ska säga eftersom större delen av dagen faktiskt varit bra.


Lägger in den här poetiska bilden som andas ensamhet nu, sen tänker jag positivt och går vidare...
(Bilden är härifrån.)

Godnatt. ♥

28 dagar.

Kvällens andra film blev 28 dagar (eng. titel: 28 Days) som visades på TV4 Film ikväll.
     Det är ett amerikanskt drama från 2000 med bl.a. Sandra Bullock, Viggo Mortensen, Dominic West, Elizabeth Parkins och Azura Skye i rollerna.

Filmen handlar om Gwen Cummings som har alkoholproblem och efter att ha varit full på sin systers bröllop även kör över en trädgårdstomte och in i ett hus. Inte det bästa hon har gjort i livet med andra ord. Domaren ger henne sedan ett val - 28 dagars rehabilitering eller fängelse. Hon väljer rehabiliteringen men vägrar dock att erkänna att hon har ett alkoholproblem. Med tiden lär hon dock känna de andra patienterna och får tänka över sin situation...

Jag gillar den här filmen. Den är bra samtidigt som den tar upp viktiga saker som alkoholproblem och behovet av att förändra sitt liv.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

Saw II.

Nu har jag sett Saw II som jag spelade in från femman inatt.
     Det är en amerikansk rysare från 2005 med bl.a. Tobin Bell, Shawnee Smith, Donnie Wahlberg och Eric Knudsen i rollerna.

I den här filmen är Jigsaw tillbaka med ännu en av sina sjuka lekar. Polisen Eric Matthews är honom på spåren och lyckas ta fast honom, problemet är bara att Eric är med i leken i och med att Jigsaw har hans son. Nu är frågan bara om han kommer att hitta honom innan det är försent...

Den första filmen var bra, och även om denna inte är riktigt lika bra som den första så är det fortfarande en bra film. Det är lite läskigt, det är smart gjort och man är glad att man såg den.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

En dag i Gävle och ett budskap om att inte vara rädd.

Nu är jag hemma från Gävle och har hunnit pussa på katterna och äta middag.
     Dagen har varit bra. Det blev visserligen en tidig morgon, men det var det absolut värt, och jag var förresten ganska så pigg imorse ändå. Tidiga mornar är egentligen helt okej så länge man tänker på att lägga sig i tid kvällen innan. Men tillbaka till dagen nu. Det har blivit läsande i bussen, kramar av mamma, en helnice gudstjänst med allt det underbara som det innebär (dock så tycker jag att den var lite kort idag - bara drygt 1½ timme), tittade i affärer utan att köpa något och mumsande på mormors hallon- och chokladtabletter.


Idag predikade Daniel (killen i mitten) !
(Bannern är från Korskyrkans hemsida!)

Jag tänkte att jag ska skriva ner mina anteckningar från predikan här i bloggen idag. Det är inte något som jag vanligtvis gör, men jag känner att jag vill göra det nu. Predikan idag var precis vad jag behövde få höra och jag tycker att det är så bra så att jag också vill dela med mig av det. So here goes...Dagens budskap:
VAR INTE RÄDD!!!

Vi är rädda för så mycket idag. Ekonomi, sjukdomar o.s.v. Men vi behöver inte vara rädda. Herren beskyddar oss. Han säger att vi inte ska vara rädda. Om och om igen.
PSALM 91.
Den som är i förbund med Gud genom tron och dopet behöver inte vara rädd. Vi har ingenting att frukta då vi är under den Högstes beskydd.
EFESIERBREVET 6:10-18.
Även om alla andra är rädda behöver inte vi vara det. Vi är starka i Herren och i hans väldiga kraft. Vi kan ta på oss Guds vapenrustning.

JOSUA 6:1-20.
Jeriko intogs I TRO. Den sjunde dagen föll murarna, innan det var det inte ens en spricka i muren. Josua och de andra fick gå helt i tro. Precis som Abraham då han skulle offra sin son.
MARKUS 4:35-41.
Jesus sov och det stormade. Jesus visste att de skulle komma till andra sidan för Han hade sagt det. Han stillade stormen för att lärjungarna skulle bli lugna, och TRO.
MATTEUS 14:22-33.
Lärjungarna blev rädda, men Jesus lugnade dem. Petrus kom till Jesus på vattnet men sjönk av rädsla och otro. Tron svek honom då han tappade fokus på Jesus och istället fokuserade på omständigheterna.

Kom till Herren. Var inte rädd. HA TRO!Nu börjar min filmkväll om ungefär en timme, så jag ska gå och ta en varm dusch nu och sen sätta på mig pyjamasen och bara mysa järnet ett tag...


Apg 4:12.

Dagens Bibelord:
Apg 4:12.

Citat:
Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta." (Folkbibeln)

Kommentar:
Jesus är den enda som kan frälsa oss, utan Honom är vi skilda från Gud genom synden. Så kom till Honom och ta emot Honom i ditt liv så blir du frälst och får gemenskap med Gud. Jag har gjort det, och det var det bästa som någonsin hänt mig...

Imorgon: Kyrkan på dagen och filmmys på kvällen!

Det här inlägget skriver jag senare än vad jag hade tänkt. Timmarna har susat förbi och nu är klockan snart tolv. Jag har kollat på Idol-klipp, pratat på msn med Rebecka, skrivit ett nytt sånt där brev till framtiden som jag gjorde en gång i juli och bara degat litegrann. It's been nice. :)
     Men nu ska jag krypa ner i sängen hade jag tänkt. Det blir en händelserik dag imorgon. Jag ska upp tidigt för att åka in till Gävle och hänga i kyrkan tillsammans med mormor. Vi åker till busshållplatsen tio över åtta. Sen på kvällen har jag bestämt med henne att vi ska se Saw II som jag spelar in nu inatt, plus att jag ska se en till film senare imorgonkväll, 28 dagar tror jag den heter. Så först blir det kyrkan och sen filmmys på kvällen. Det låter ganska så perfekt i mina öron...Sweet dreams.

Söta bilder på söta katter. ♥

Efter lunchen idag var jag nere med kameran och tog över 70 bilder. De flesta av de bilderna var på katterna. Lägger upp mina favoritbilder här. ♥


De fyra söta kattungarna som vi inte ska ha kvar (säg till om du vill ha en!) ...


Sessan kände för att stå modell idag. :)


Tirsah låg i fönstret och filosoferade...


Petrus ville ha bollen, haha! ;p


Helg, och en busringning.

Så var det morgon igen, lördagmorgon. Helg. Det känns riktigt nice. :)
     Idag ska jag bara ta det lugnt hade jag tänkt. Njuta av att ha en ledig dag och göra precis det jag känner för. Inga måsten. Såna dagar är så underbara ibland.

Igår gjorde en kompis en video med en busringning som jag gjorde till honom för ett år sen, rätt så kul det där. Och speciellt mycket gillar jag ju slutet, haha...(Dagens Bibelord är Jer 17:14.)

11:e september.

Det blev Flight 93, men jag har valt att inte skriva någon recension eftersom filmen är så lik en annan film, United 93, som jag såg förut. Så jag länkar till den recensionen istället. Den filmen visas för övrigt imorgonkväll på TV8. Det är mycket 9/11-filmer nu, med andra ord...
     Jag kommer förresten ihåg att jag kom hem från skolan och blev lite sur för att det bara var nyheter på alla kanaler då jag ville se på nån tv-serie, Sunset Beach kanske det var. Två år senare blev Anna Lindh mördad på NK i Stockholm samma datum. Då var jag 15 och tyckte att den 11:e september började kännas lite creepy, samtidigt som jag var av åsikten att mamma skulle rösta JA i EMU-valet bara för att hedra Anna Lindh. Den här datumet kommer nog aldrig att kännas så muntert. :p

Just nu sitter jag och funderar på hur länge jag ska sitta uppe och har kommit fram till att jag antagligen stänger av datorn och sätter mig och läser snart. Har ingen lust att vända på dygnet.


(Bilden är hittad via Google.)

Sweet dreams. ♥

Lazy feeling den här veckan.

Jag känner att jag har varit latare än vanligt den här veckan. Latare då det gäller pluggande och latare rent allmänt. Vad det beror på vet jag inte riktigt, men jag har haft en riktigt lazy feeling bara. Igårkväll hände något ovanligt också. För första gången på länge så satt jag uppe vid datorn lite längre än vad jag hade tänkt trots att jag skulle upp och plugga nästa dag. Så den här veckan har varit lite konstig skulle man nog kunna säga. Men nu är den över, och jag ska försöka skaka av mig allt det här så att jag blir mitt vanliga jag sen igen. Det är ju inte så att jag inte har fått saker gjort, absolut inte, men jag har varit latare. Segare liksom. Fast vi har kanske alla våra dagar då det är så, tror ni inte!?


En "lat bild" från början på det här året som vi kallar för 2009...

Men jag är åtminstone pigg och glad annars, alltid något. Ingen förkylning eller annat tråk som tar över kroppen, thank God.

Nu ska jag ha tv-kväll här hemma. Simpsons, Idol och sen nån film som jag inte har bestämt vilken än. Men det lutar åt Flight 93 på trean eller Mindhunters på sexan. Vilken det blir återstår att se. Ska bli skönt att få lata sig lite till, haha. ;p

Kommentarerna ska jag försöka komma ikapp med nu under helgen förresten. Jag känner ingen press eller så, utan tar det i min takt då jag känner för det, men jag kan inte låta bli att undra hur jag alltid hann med de förra terminen. För det gjorde jag, oftast iallafall. Men något måste ha förändrats, undrar vad...

Matt 12:33.

Dagens Bibelord:
Matt 12:33.

Citat:
Om ni förutsätter att trädet är bra, så är frukten bra, eller att trädet är dåligt, så är frukten dålig. Ty av frukten känner man trädet. (Folkbibeln)

Kommentar:
Med detta kan man tänka sig att precis som man känner trädet av frukten så vet man utifrån hur en människa beter sig om han eller hon är bra eller dålig. För en bra människa kommer inte att i huvudsak göra dåliga saker, lika lite som en dålig människa i huvudsak kommer att göra bra saker...

I really do believe that all of my dreams will come true...

Nu tänkte jag ta tag i att skriva det här inlägget om drömmar innan jag går och lägger mig. Det om att jag verkligen tror med hela mitt hjärta att alla mina drömmar kommat slå in.

Det är ingen hemlighet att min största dröm i livet är att jobba som missionär på heltid och nå de onådda folken i världen med evangeliet. Jag vill plugga båda åren på SOS Missionsbibelskola i Stockholm, jag vill nå de onådda med evangeliet och gifta mig. Sen då jag lever mitt uppe i allt det, i min dröm, då kommer jag att känna att jag verkligen lever det liv jag vill leva. That all my dreams did come true. Tänk vad underbart det kommer att kännas. Jag tror verkligen att den dagen kommer om några år eller så. I really do believe that all of my dreams will come true...

Gud har redan gett mig så mycket. Några drömmar har redan slagit in, och jag är så tacksam.
     Jag vet nu hur det känns att vakna glad på morgonen och gå omkring med ett leende på läpparna. Jag vet hur det är att få de mest underbara bönesvar, hur det är att känna sig kallad och sen kliva på ett plan och åka till andra sidan jorden för att missionera. Gud är så god, och jag tror verkligen att Han kommer att ge mig allt jag drömmer om.


Det var en gräshoppa på fönstret...

Jag låg på soffan nere i köket och läste då jag märkte att katterna hade fått upp ögonen för något intressant vid fönstret. Då jag kollade såg jag en gräshoppa på fönstret. Eftersom katterna blev så galna (som man kan se på andra bilden där en del av en tass syns!) så skulle mormor gå ut och putta bort den med en pinne, då hamnade den istället mitt på fönstret och då blev de bästa bilderna tagna, så tack mormor. Sen puttade hon bort den helt och katterna kunde lugna ner sig. Men lite coolt var det, och en del coola bilder blev det också. Speciellt de tagna från insidan, som ni kan se några av här, eftersom det blev närbilder. :)


Positiva och glada tankar!

Den här dagen har gått fort, känns det som. Helt plötsligt är klockan fyra. Det känns nästan lite som att den egentligen inte är det, som om jag bara tror det och kommer att få en chock då jag upptäcker sanningen. Hm, det skulle vara något det. Haha. Förresten, om alla dagar skulle gå så här fort så skulle de 350 dagarna som det är kvar till bibelskolan flyga fram. Fast det kommer de kanske att göra ändå, vi får se helt enkelt. :)
     Annars så har jag kommit igång ordentligt med uppsatsen i Historia B idag. Jag har skrivit på inledningen och lite så, så nu är jag igång. Jag kommer att skriva om heliga krig inom kristendomen, by the way. Om vilka motiv man har haft och om de verkligen är hållbara ur ett kristet perspektiv. Kommer säkert att bli jättebra, precis som jag tror att allt annat kommer att bli jättebra. Jag är alldeles proppfull av positiva och glada tankar. Så mycket kan livet förändras på ett år. Riktigt nice det där. Jag visste väl att allt skulle samverka till det bästa för mig, det bibelordet där det står, Rom 8:28, nördade jag för övrigt varje dag back then...


Everything worked out...
(Bilden är härifrån.)

A new day has come...

A new day has come. A new lovely day.
     På tal om det, jag tänkte förut en gång att låten med samma namn skulle vara perfekt som väckning. Fast jag nöjer mig nog med min vanliga väckarklocka istället, den där som låter så hemskt så att man bara måste vakna av den...

Idag är jag uppe i bra tid, allt är som vanligt igen. Nu väntar frukosten, som jag för övrigt är lite försenad till, och klockan åtta plockar jag fram skolböckerna igen, fast det jag egentligen vill är nog att få känna den där känslan som alltid infinner sig då det är fredageftermiddag och man vet att det är helg. Det är en underbar känsla. Imorgon får jag känna den igen. Men tills dess får jag njuta av livet, här och nu.


Den här bilden var väl söt.. :)

(Dagens Bibelord är Ps 42:12.)

Några ord om en bra kväll.

Nu sitter jag här och börjar bli lite småtrött, så jag tror att jag ska ta och stänga av datorn och sätta mig och läsa en stund innan jag kryper ner i sängen.
     Kvällen blev bra förresten. Sverige vann matchen, lite tråkigt dock att det var på grund av att Malta gjorde självmål, men ändå bättre än oavgjort. Det tyckte både jag och morfar. Idol var nice med, känns kul att det har börjat igen. Nu väntar jag bara på att House ska börja också. :)


Idoljuryn...
(Bilden är härifrån.)

Jag fick förresten inspiration till en halv dikt ikväll. Det var längesen jag ens skrev på en dikt överhuvudtaget, så det känns lite roligt. Undrar när (och om!) den blir klar bara, hehe.

Men nu ska jag stänga av här. ♥

Sprallig och lycklig, och VM-kval ikväll.

Så det här visade sig ju bli en riktigt slapp dag. Fem timmars plugg i och för sig, men jag är ju van med sju timmar så jag tycker att det kändes ganska slappt idag på grund av det. Jag känner också att jag ligger så pass bra till i alla mina kurser så att jag inte behöver ta igen de där två timmarna från imorse, wei. :)

Just nu lyser solen ute, som den har gjort hela dagen, och jag känner mig alldeles sprallig och lycklig. Jag tycker verkligen att livet känns underbart, att Gud är god och jag tror på att alla mina drömmar kommer att slå in. Faktum är att jag till och med har funderat på att skriva ett helt underbart och galet drömmande inlägg om det framöver.

Ikväll blir nog kul förresten. Det är fotboll, Sverige mot Malta i VM-kvalet. Jag har bjudit upp morfar till mig att kolla på det, tänkte att jag kunde bjuda honom på något gott också, typ chips eller så kanske. Ska se hela matchen förutom då det är Vänner tänkte jag, haha. Sen blir det Idol ikväll igen. Life's just great.


(Bilden är härifrån.)

Sovmorgon, eftersom jag sov så lite inatt.

Idag tog jag sovmorgon trots att det är pluggdag, för typ första gången.
     Jag bestämde mig för att göra detta då jag halv sju imorse endast hade sovit ungefär tre timmar under hela natten och det var en halvtimme kvar tills klockan skulle ringa. Jag vaknade tre inatt och mådde inte så bra. Jag hade inte ont i magen eller mådde illa (iallafall inte så att det är värt att ens nämna), men det kändes liksom inte bra heller. Jag hade till och med tagit fram en hink ifall det skulle bli värre, fast det visade sig att det inte blev det, och nu mår jag bra igen. Så jag ska plugga. :) Det är bara det att jag kände att det antagligen var bra att få lite mer sömn först eftersom jag knappt sov nånting mellan tre och halv sju. Det blir visserligen två timmars mindre plugg, men eftersom det är en engångshändelse så får det gå ändå, i värsta fall pluggar jag en timme extra idag om jag känner att jag behöver. Men det blir bra det här...


Just some picture.

(Dagens Bibelord är Luk 1:38.)

Sweet Home Alabama.

Ikväll har jag sett Sweet Home Alabama på femman.
     Det är en amerikansk romantisk komedi från 2002 med bl.a. Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Mary Kate Place och Fred Ward i rollerna.

Filmen handlar om Melanie som bor i New York, jobbar som designer och precis förlovat sig med sonen till borgmästaren. Allt verkar vara perfekt. Utom en sak. Hon är fortfarande gift med sin ungdomskärlek från hemstaden eftersom han aldrig skrev på skilsmässopapprena, och nu måste hon åka tillbaka till Alabama för att ordna med det...

Det här var en bra och söt film som handlar om kärlek och om att hitta sig själv. Cute.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

Jag skrattade länge och mycket. :)

Idag har varit en bra dag. Jag har pluggat och nu på kvällen har jag legat i soffan i köket och skrattat i säkert 15-20 minuter i sträck. Så vi kan säga att det har varit en rolig dag också. Då jag hade lugnat ner mig kunde jag koncentrera mig på att läsa och då la sig Petrus på min mage och spann, så jag fick bra sällskap. Han är så söt. Speciellt då han reser på sig, gäspar stort och sen lägger sig igen. Haha. So cute. Så en bra, rolig och gosig dag har jag haft. ♥
     Jag tänkte förresten på en sak då det gäller skrattandet. En sak som Anette sa till mig förut, för längesen. Hon sa att man kunde skratta i Guds glädje och bad att jag skulle få göra det. Jag tror att det var på den tiden då jag hade det jobbigt och kände mig deppig ganska ofta. Jag vet inte om det var det jag gjorde. Men jag skrattade iallafall länge och mycket, helt utan anledning. Precis som jag gjorde en gång tidigare, för en vecka sen kanske. Fast jag kanske bara var flummig. Ärligt talat så förstår jag nog inte ens vad Anette menade, eller så förstod jag då men kommer inte ihåg det nu. Fast det spelar ingen roll. För hur som helst så är jag lycklig, glad och har nyligen legat nere och asgarvat åt allt och inget tills jag nästan fick ont av allt skrattande...


En härligt glad bild! :)

Nu ska jag roa mig framför Vänner, inspelat från igår plus kvällens avsnitt, och sen Idol. Funderar på att se en film sen efter det också, Sweet Home Alabama på femman, men jag har inte helt bestämt mig än. Vi får se hur det blir helt enkelt. Antingen film, eller dator... :)


Tiden går ganska fort ändå.

Igår var det mys som gällde till 100%, idag är jag tillbaka i "den hårda verkligheten" igen. Tisdagmorgon. Den första pluggdagen för mig på veckorna. Mina tisdagar är som era måndagar har jag för mig att jag har sagt förut. Så pluggandet väntar på att klockan ska bli åtta, då jag brukar börja, och jag väntar på att klockan ska bli halv fyra-fyra, då jag brukar sluta. Haha, nädå. Men det blir säkert en bra pluggdag, det brukar oftast sluta så oavsett hur kul man tycker att det känns på morgonen.
     Sen ska jag ha läsmys nere i köket efter middagen, och på kvällen blir det Vänner och sen tänkte jag se det första avsnittet av Idol. Inte många timmar därefter blir det sovdags, sen nästa morgon och sen fortsätter det med plugg då och sen är det helg igen. Tiden går ganska fort ändå. Jag har till och med börjat känna litegrann att det faktiskt inte är så långt kvar till bibelskolan nu. 352 dagar kvar idag, om den börjar samma datum nästa år det vill säga. Och.. tiden går ju ganska fort ändå ju...


Det var inte så jättelängesen som jag stod här och såg ut över vattnet, ungefär två månader sen för att vara mer exakt. Tiden går ganska fort ändå.

(Dagens Bibelord är Jer 17:14.)

Typiskt mys med Days-maraton. ♥

Idag har jag planerat in ett Days-maraton, det där som jag skrev förut att jag längtade så mycket efter eftersom jag hade drömt om Days. Nu är det måndag och jag har 10 avsnitt att se på, typiskt mys.
     På tal om mys så blev det ju en del igårkväll med. Mys nere i köket med en bok och sen filmkväll. Det har liksom bara fortsatt idag. Jag spenderade 1½ timme efter lunchen med att ligga och läsa i köket med katterna. Den där boken jag läser, Lämnad kvar, är så otroligt bra. Jag läste den för två år sen och nu läser jag den igen, det är nästan så att man inte kan slita sig ifrån den. Så bra är den. Lite som Days skulle man kunna säga, hehe.

Nu ska jag försöka slita mig ifrån datorn och fixa iordning myshörna här i soffan med kuddar och filt. Sen blir det mat om tjugo minuter, och sen kommer det där underbara, det där som jag kallar för Days-maraton. Så det här blir det sista jag skriver idag, för då jag har sett på de där avsnitten blir det dags att krypa ner i sängen eftersom pluggveckan startar igen imorgon. Ska passa på att njuta av ledigheten in i det sista, som vanligt med andra ord.


Like the sand through the hourglas, so are the Days of our Lives...


(Dagens Bibelord är Matt 7:7.)

You are amazing God.

Nu är det en ny vecka igen och jag tycker att det är dags för ett nytt Veckans Citat. Den här gången kommer citatet från refrängen i Indescribable med Chris Tomlin, men samtidigt också från alla kristna därute som någon gång har sagt de här underbara orden.

Veckans Citat: You are amazing God.

Gud är helt otroligt underbar. Egentligen är det inte ens möjligt att beskriva det med ord eftersom de aldrig kommer att räcka till, men ska man ändå försöka och samtidigt uttrycka sig kortfattat så är de här fyra orden perfekta. Gud är fantastisk. Han har skapat alla stjärnorna och Han kallar de alla vid namn. Han har skapat oss och Han ser in i våra hjärtan och älskar oss som vi är, och Han är med oss varje dag om vi bara släpper in Honom i våra liv. Det finns ingen som är som Honom, ingen som ens kan komma i närheten...


Chris Tomlin - Indescribable

Kärleken checkar in.

Ikväll blev det film igen, den här gången såg jag Kärleken checkar in (eng. titel: Maid in Manhattan).
     Det är en amerikansk romantisk komedi från 2002 med bl.a. Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Natasha Richardson, Stanley Tucci och Tyler Posey i rollerna.

Handlingen utspelar sig i New York där Marisa Ventura arbetar som städerska på ett fint hotell. En dag provar hon en av gästernas fina dräkter innan hon ska lämna tillbaka den till affären som hon lovat. Just då råkar en känd politiker, Chris Marshall, se henne och tror att hon också är en gäst på hotellet. De spenderar lunchen tillsammans och faller för varandra, problemet är bara att Chris inte vet vem Marisa egentligen är...

Jag gillar den här filmen. Den är söt, romantisk och en aning rolig. Sen får man också se hur galet komplicerat det kan bli då man inte är ärliga med varandra från början...

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

Världens myskänsla. ♥

Nu har jag precis kommit upp hit till min våning igen efter att ha legat nere i kökssoffan och läst i över två timmar. Solen som sken tidigare under dagen blev utbytt mot en något grå himmel och regn. Och där låg jag med en jättebra bok, en spinnande katt och världens myskänsla. Jag ville nästan inte slita mig, men för en stund sen gjorde jag ändå det. Morfar har tänt i pannan så att det ska bli varmvatten, just for me, så att jag kan duscha. Men först tänkte jag sitta här och skriva lite och lyssna på den där spellistan som fortfarande är under utveckling. Jag älskar den här kvällen och ska bara mysa hade jag tänkt. Visst, det blir mys imorgon också med Days-maraton, men just nu känner jag att jag inte kan få för mycket mys. Hela jag liksom bara ropar ut efter det, samtidigt som jag sjunger lovsånger inombords. Så därför ska jag gå ner och ta en varm dusch och sen se Kärleken checkar in klockan nio och ännu lite senare se The Hurricane som är en grymt bra film som jag inte har sett på länge nu.


Den här bilden tycker jag är mysig, så den passar in i det här inlägget. :)

Efter den sista filmen, som slutar så sent som 02:20, ska jag lägga mig. Så det här blir sista inlägget för idag om man bortser från recensionen som kommer på Kärleken checkar in någon gång efter elva. Måste bara säga att allt känns så underbart innan jag klickar på den där Spara & publicera-knappen här nere till höger. Himlen är lite rosa nu och solen går ner, Gud är god och jag är lycklig.


Lite nya bilder av katterna.

För ungefär en timme sen var jag nere med kameran i köket och tog lite nya bilder av katterna. Mina sötnosar. ♥

Här är några av bilderna:


Min gospojke Petrus tittar in i kameran...


Fina Snuttan.


Snuttans vackra bebis.


Tindrah och hennes tre bebisar.

De fyra bebisarna letar fortfarande hem, by the way. Det är bara att säga till om du vill ha en liten kattunge. :)

Nattugglor, och söndag.

Igår blev det sent, jag gick inte och la mig förrän innan halv fyra. Först såg jag ju den där filmen, Saw, och sen satt jag vid datorn ett bra tag efter det. Tänk att man gör så egentligen; att man sitter uppe ända till tidigt på morgonen bara för att se film och hänga vid datorn. Hm. Sen sover man till halv elva på förmiddagen med. Men det är så det kan bli på helgerna, I guess. För så väldigt många.


Tänk så många nattugglor det finns i världen idag...
(Bilden är härifrån.)

Idag är det förresten söndag, fast en del av mig tyckte att det kändes som söndag igår. Konstigt det där.
     Sen kom jag på också att det var VM-kval igår, det var bara jag som totalt missade att kolla på kanal åtta i tevetidningen. Fast om jag hade sett det om jag hade upptäckt det i tid är jag ändå osäker på. Hur som helst så vann vi. That's good.

Ska gå ner och äta nu, och intala mig själv att det är måndag.. nej.. söndag menar jag, idag.

(Dagens Bibelord är 1 Kor 8:6.)

Saw.

Nu har jag sett Saw som gick på femman ikväll.
     Det är en amerikansk rysare från 2004 med bl.a. Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover, Michael Emerson och Monica Potter i rollerna.

Filmen handlar om två män som vaknar upp instängda i ett sunkigt badrum. De är båda fastkjedjade vid varsin sida av rummet med en död man mellan sig och har blivit utsatta för en mördare med ett lite annorlunda tillvägagångssätt - han iscensätter situationer där offren på olika sätt tvingas att döda varandra eller sig själva och nu är det bara att låta den sjuka leken börja...

Den här filmen är helt klart bra, och creepy. Samtidigt får man något att tänka på: Hur långt är en människa egentligen beredd att gå för att själv överleva..?

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

Det är coolt hur två platser i så skilda delar av världen kan påminna så mycket om varandra...

Tidigare ikväll gick jag ut på bron en stund och bara stod där i mörkret och tänkte på saker. Ibland gör jag så, jag gillar att göra så. Då är det bara jag, mina tankar, Gud och lugnet som har lagt sig över Barknåre...

Ta Phraya var en av sakerna jag tänkte på ikväll. Det är en liten stad i norra Thailand där jag spenderade nästan två veckor på min senaste missionsresa för drygt två år sen (tänk att det har gått så lång tid!). Det dröjde inte lång tid förrän jag kände hur mycket jag påmindes om Barknåre av att vara där. Platserna påminde om varandra. De gör fortfarande det. För ikväll då jag stod där på bron och såg ut över landskapet så påminde det mig om Ta Phraya. Jag kunde nästan återuppleva känslan av att vara där, komma ihåg exakt hur det kändes att ta den där promenaden längs landsvägen den där kvällen med teamet och längta tillbaka lite. Längta till nästa äventyr, och tänka att det är coolt hur två platser i så skilda delar av världen kan påminna så mycket om varandra...


Chris Tomlin - Indescribable.

För en stund sen hittade jag den här helt otroligt underbara videon till ännu en låt som jag har fastnat för på Spotify. ♥


Chris Tomlin - Indescribable

Dagens komiska "tur"...

De där idéerna som jag hade förut, en del av dem sket sig.
     Jag insåg att det inte alls är VM-kval för Sverige ikväll som jag isåfall faktiskt allvarligt talat funderade på att se på, och varför jag trodde att det skulle vara det ikväll har jag inte den blekaste aning om. Kyrkan som jag funderade på att åka till kan jag inte åka till eftersom jag såg sen på församlingens hemsida att det är församlingsläger den här helgen, med andra ord ingen gudstjänst i kyrkan. Sen funderade jag på att börja se på en serie som tevetidningen berättade skulle börja på fyran ikväll, en miniserie i sex delar, som heter Överlevarna. Men med dagens komiska "tur" så börjar den inte alls ikväll, utan tevetidningen hade fel och den börjar imorgonkväll istället. Vilken dag. :p


Vilken tur att jag kikade in på hemsidan, annars hade det nog känts lite snopet imorgon...

Men nu då jag inte ska till kyrkan och måste upp tidigt så har jag bestämt att jag ska se en film sent ikväll på femman, en rysare. Saw heter den, och jag tycker att den verkar vara bra. Vi får hoppas att jag inte blir för rädd bara, hehe.

Blommorna påminner mig litegrann om sommaren.

För en stund sen sysselsatte jag mig med att ligga på mage ute på bron och fotografera blommor som är planterade i krukor. Blommorna påminner mig litegrann om sommaren. Det var inte så länge sen sommaren var här nu, och om jag känner efter så saknar jag den litegrann. Fast hösten är fin den med, får gå ut och fotografera höstlöv sen då de börjar falla... :)


Pigg och glad.

Imorse då jag hade kommit upp var det en tanke som slog mig. Jag tänkte först att det hade varit skönt att sova ut, men egentligen gjorde jag ju inte det. Visst, jag sov till halv tio istället för att gå upp sju som jag har gjort under veckan då jag pluggade. Men om man ska tänka på antalet timmar som jag sov så var de lika många som under veckan. Jag sov helt enkelt från halv tre till halv tio istället för från tolv till sju. En intressant iakttagelse. :)

Men pigg och glad är jag iallafall, och himlen är blå idag. Det här blir säkert en underbar dag. Jag tänkte ta den som den kommer bara så får vi se vad som händer. Det kanske blir kameranördande, fotboll på teve, film, kattmys och lite annat kul. Några idéer så här på "morgonen" bara...Här satt jag på en buss, imorgon kanske jag sitter på en buss igen. Funderar på att åka in till Gävle och hänga i church. Så jag har idéer för morgondagen med, nu då jag tänker efter så jag är nog alldeles full av idéer. :)

1 Mos 3:15.

Dagens Bibelord:
1 Mos 3:15.

Citat:
Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud och du skall hugga honom i hälen." (Folkbibeln)

Kommentar:
Detta sa Gud till ormen, det vill säga Satan, samma dag som syndafallet. Redan då lovade Han mänskligheten en frälsare som skulle segra över Satan. Att Satan skulle hugga honom i hälen innebär att frälsaren skulle få lida. Idag vet vi att den frälsaren är Jesus...

Jag älskar Spotify. ♥

Det blev datorn som blev kvällens "sällskap". Jag har suttit och svarat på kommentarer, pratat på msn med Kakan som jag inte pratat med på ett bra tag, lyssnat på bl.a. detta, hängt på Days-forumet och bara tagit det lugnt och så. Det har varit en bra kväll, men nu börjar jag känna mig trött. Så det är väl dags att försöka slita mig och se om jag orkar läsa innan jag somnar eller inte. :)


Jag älskar Spotify. ♥

Det har förresten blåst mycket här, ibland hör man hur vinden bara viner utanför fönstret. Det ger nästan en lite creepy feeling om jag ska vara helt ärlig, hehe.

Men anyway, sov sött.. :)

Jag är nog på datorhumör, men först ska jag äta något...

Potatismos och grillkorv visade sig vara svaret på vad mormor hade kokat ihop tidigare idag. Helt okej, om man frågar mig. Undrar vilken sorts mat jag kommer att äta sen i Stockholm, hm. Nudlar varje dag kanske, haha. Jag har det ju ganska lyxigt här nu där jag inte behöver laga mat själv. Jag är inneboende och har mitt egna kök som jag tekniskt sett skulle kunna använda om jag ville, men jag brukar äta nere med mormor och morfar istället. Jag gillar gemenskapen, för att inte tala om maten. ;p

Hur som helst så sitter jag här och funderar på vad jag vill göra med resten av kvällen nu då Simpsons är slut. Jag trodde att jag ville se filmen som gick på femman, Breaking and Entering, men nu vet jag inte. Jag är nog mer på datorhumör tror jag. Men vi får se hur jag känner om ungefär en halvtimme. Ibland förändras ju saker. Först blir det iallafall en macka eller nåt sånt, eller kanske yoghurt...


Det här åt jag en kväll förut...

De sista timmarna på en fredageftermiddag.

Så var det dags för fredag igen då. Det känns bra, speciellt eftersom jag kände mig lite småseg och halvt omotiverad de två sista timmarna idag (vilket innebär att jag la mig och bad, tänkte och småsov en stund eftersom jag ändå inte kände någon brådska att bli klar med det jag höll på med). Typiskt såna känslor man kan ha de sista timmarna på en fredageftermiddag med andra ord. Jag får ta nya tag på tisdag, och fram tills dess får jag njuta av några lediga dagar. Perfect.


Some picture.

Ska gå ner och stoppa något i magen nu, så får jag se vad mormor har kokat ihop idag. Sen blir det läsning i kökssoffan. Jag tror att det börjar bli något som jag ofta gör efter maten nu, en mysig aktivitet där jag får läsa samtidigt som söta katter kan gosa med matte/lillmatte...

2 Mos 4:10-12.

Dagens Bibelord:
2 Mos 4:10-12.

Citat:
Då sade Mose till HERREN: "Men Herre, jag är ingen talför man. Jag har inte varit det tidigare, och jag är det inte heller nu sedan du har talat till din tjänare. Jag är trög att tala och har en trög tunga." HERREN sade till honom: "Vem har givit människan munnen och vem gör henne stum eller döv, seende eller blind? Är det inte jag, HERREN? Gå nu! Jag skall vara med din mun och lära dig vad du skall säga." (Folkbibeln)

Kommentar:
Att prata och leda människor var inte riktigt Moses grej, at all. Men det spelade ingen roll. För Gud kallar inte de som är kvalificerade för att göra jobbet - Han kvalificerar dem som är kallade! Detta är Mose ett perfekt exempel på, för om vi fortsätter läsa i Moseböckerna så ser vi hur det gick för Mose. Han gjorde det som Gud kallade honom till i den kraft som Gud försåg honom med, och han blev faktiskt den där killen som gillade att prata och leda människor. Gud är god.

Äppelkaka med vaniljsås, och snart sovdags.

Nu har jag duschat och ätit äppelkaka med vaniljsås, gottgott.Såg precis att klockan snart är elva nu. Tiden går ganska fort ibland, långsamt ibland och i rusande fart ibland. Varför går inte riktigt att förklara eftersom det bara är en uppfattning och inte en fysisk verklighet, men har man roligt så tänker man inte på tiden på samma sätt eller om man har mycket att göra. Något jag tänkte på nu bara. :)

Hur som helst så är det väl dags att stänga av datorn och sätta mig och läsa en stund snart innan det blir sovdags.


Det mest dagdrömmande tillståndet man kan tänka sig.

För ungefär en halvtimme sen klickade jag på Skapa för att skriva ett inlägg, men först nu börjar jag skriva. Jag har fastnat i Days-forumet. Jag känner att jag har en sån period nu, en period då jag vill logga in där mycket. Fick ryck efter den där Days-drömmen jag hade för några dagar sen, och nu längtar jag mer än vanligt till mitt nästa maraton och har blivit aktiv på forumet igen. That's nice. :)Men nu till det jag egentligen tänkte säga, själva anledningen till varför jag klickade på Skapa från första början alltså. Jag tänkte berätta lite om dagen so far.
     Det har blivit pluggande i sju timmar, som vanligt. Sex av de timmarna spenderade jag med att ha religion. Låg lite efter där kände jag, främst på grund av att jag kom igång med kursen senare än vad det var tänkt. Men nu ligger jag bra till i alla kurser, till och med lite före i några. It's been a good day. Lite mysande med boken blev det efter maten, och sen hamnade jag här där jag vid det här laget är i det mest dagdrömmande tillståndet man kan tänka sig. Jag dagdrömmer om nästa Days-maraton, om äppelpajen och vaniljsåsen jag ska äta ikväll, om bibelskolan, om Stockholm i december, om.. ja.. I think you get the picture...


1 Joh 4:11.

Dagens Bibelord:
1 Joh 4:11.

Citat:
Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra. (Folkbibeln)

Kommentar:
Om den allsmäktige guden älskar oss, trots alla våra fel och brister, så är också vi skyldiga att älska varandra. That makes sense, right!? :)

Tröttis..

Jag kände för ett bra tag sen hur trött jag började bli, typ vid tio-tiden. Ändå sitter jag fortfarande kvar här vid datorn. Jag funderade lite på varför man gör så egentligen, och Kajsa skrev på msn att hon tror att det beror på att man inte orkar gå och lägga sig. Det kanske är så det är. Eller så kanske det beror lite på att man hade tänkt sitta uppe längre och göra saker och då vill man inte gärna slita sig. Eller så kanske det är en blandning.
     Men nu har jag iallafall svarat på över två sidor kommentarer, som jag hade tänkt. Jag har nördat detta, och nu tänker jag göra mig iordning för sängen och sätta mig och läsa ett tag. Men ibland borde man kanske inte göra det man tänkt göra och istället bara lägga sig. Fast det får bli en annan kväll, hehe...


(Bilden är hittad via Google.)


Varm choklad, intressanta kurser och läsande i kökssoffan.

Imorse såg det kallt och trist ut utanför fönstret, och då jag kom ner till frukosten efter bibelmys och lite andra morgonsaker drack jag varm choklad. Det är inte ofta det händer. Jag brukar oftast föredra kalla drycker, till och med mitt i vintern då kinderna isar efter att man har varit ute. Men imorse kände jag för varm choklad. Nån gång ska jag väl göra det med, I guess. Det var mysigt och gott. :)
     Annars så har vädret växlat från smattrande regndroppar mot rutan till solsken i takt med att dagen gått. Jag har skickat in en uppgift i historia, den där jag skulle granska källorna till den kommande uppsatsen. Kom på en miss jag gjort sen, men sånt är livet. Religion och psykologi har jag också hållt på med idag. Jag tycker verkligen att mina kurser är intressanta. Det är något som jag har tänkt på. Jag "lider" liksom inte då jag sitter och pluggar, och det är ju självklart en fördel...


Den här boken började jag läsa i igårkväll. Lämnad kvar, den första boken i en serie av tolv som jag har läst förut men nu läser igen för att de är så bra. :)

Efter middagen låg jag i kökssoffan och läste ett tag. Jag gillar att ligga där nere och läsa ibland, för katterna är i köket, och Petrus brukar mer än gärna vilja ligga och mysa på min mage då. Tar jag upp honom till min våning, eller någon av de andra med för den delen, så är det mer bus som gäller har jag märkt. Så ibland är det helt enkelt roligare att vara nere. :)

På tal om roligt, nu börjar Vänner vilken minut som helst. Det är roligt. Det har till och med blivit en av dagens höjdpunkter för mig, att få sätta sig där framför teven på kvällen och kolla in de sex vännerna i New York...


1 Pet 5:6.

Dagens Bibelord:
1 Pet 5:6.

Citat:
Ödmjuka er alltså under Guds mäktiga hand, så skall han upphöja er när hans tid är inne. (Folkbibeln)

Kommentarer:
Detta nämns mer än en gång i Bibeln. De som ödmjukar sig ska bli upphöjda, och ödmjukhet är vad Gud vill ha och förväntar sig av oss.

Ord om dagen, toalettpapper och att tiden går fort.

Höst igen, skrev jag om imorse innan jag började med dagens pluggande. Jag har börjat ha höstkänslor litegrann och sommarvärmen har försvunnit. Men jag tänkte senare under dagen att den där regniga och lite dystra bilden iallafall inte passade in på idag, även om det säkert blir en del såna dagar framöver. Men idag var det drygt 20°C ute och solsken under åtminstone en del av dagen. Fast trots det så har jag ändå de där höstkänslorna. Det känns mer som en varm höstdag än som en sommardag, faktiskt.

Men hur som helst så har dagen varit bra. Kändes lite halvt tråkigt imorse bara, sådär som de flesta av er säkert känner på måndagsmornar. Mina tisdagar är som era måndagar, skulle man kunna säga, eftersom jag har valt att lägga mitt distanspluggande över "bara" fyra dagar istället för fem och är ledig på måndagar...
     Men jag kom igång bra sen ändå och började med historia i sex timmar (självklart med lunch och raster emellan, jag är inte helt galen!). Jag tror inte att jag har haft ett ämne så lång tid i sträck förut, men det blev så idag eftersom jag kände inspiration där jag satt och granskade mina källor till den kommande uppsatsen. Det är ju en till fördel med distans, förutom att kunna välja vilka dagar du pluggar på alltså. Man byter ämne när man känner för det. Jag har ju varje ämne ett visst antal timmar varje vecka efter hur mycket tid jag själv känner att jag behöver lägga ner på det, men sen fördelar jag det helt olika över veckan beroende på hur jag känner. That's pretty nice.

Skrattat har jag fått göra under kvällen förresten, riktigt ordentligt. Det har med toalettpapper att göra, mer än så kan jag inte säga. För jag lovade. Då andra är med om pinsamma saker så har de en förmåga att inte vilja att man skriver ut det på bloggen sen, hehe. :]


Men jag kan säga så mycket som att dasspapper är roligare än vad man kan tro ibland...
(Bilden är härifrån.)

På tal om bloggen så känner jag att det blir lite som det blev förra veckan, jag kommer efter med kommentarerna mer på vardagarna. Det känns lite tråkigt, speciellt eftersom jag inte riktigt kan komma på hur jag nästan alltid lyckades hinna med de förra terminen. Kommentarerna är förresten inte det enda jag känner att jag inte hinner med på vardagarna, rent allmänt har jag den där känslan att jag inte hinner allt jag vill hinna med. Tiden går fort. Klockan är redan elva snart, och det säger allt enligt mig. Dags att plocka fram boken om en stund och läsa lite innan jag ska sussa...

Så var det dags för september i 30 dagar...

Nu har en ny månad kommit för att stanna i 30 dagar - september. Det innebär att hösten tar större och större steg för att ta över efter sommaren. Det känns ganska mysigt på ett sätt, om man ska se det från den positiva sidan, vilket såklart är roligast.

Augusti blev åtminstone delvis som jag hade tänkt mig. Vi firade mormors 64-årsdag med presenter och jordgubbstårta och jag började plugga på distans via Komvux igen. Så långt blev allt som jag hade tänkt mig, förutom en del krångel i början med plugget som löste sig och slutade i att jag nu läser alla fem kurserna på en gång som jag skulle ha under terminen. Men det blev ju bra tillslut.
Sen var det de där sakerna som inte blev av. Diana kom inte och jag åkte aldrig till Gävle. Diana fick andra saker att göra och det fick jag med för den delen - i form av kattungar. Snuttan fick en unge och Tindrah fyra (varav en tyvärr dog). RIP, Jeremia.Och nu är det väl dags att se framåt ockskå, som jag brukar göra varje månad.
Den här månaden vet jag inte om det egentligen är något speciellt som jag har planerat, jag tror inte det. Det blir nog mest pluggande som vanligt och sen kanske nåt besök i Gävle eller så. Jag får se helt enkelt. Sen blir det kanske lite fotograferande av höstlöv också, man vet aldrig...


Höst igen...

Så var det dags för september igen då. Dags för hösten igen. I och för sig så har det ju egentligen redan känts som höst ett tag, men september låter ändå mer som en höstmånad än vad augusti gör. Men det blir nog mysigt det här. Regn mot fönsterrutan, löv i alla möjliga färger, en varm tröja och mysiga kvällar vid nån film.


Kanske är regniga dagar något av det mysiga (och delvis lite tråkiga) som september har att bjuda på..!?

Men nu har jag inte tid att reflektera över det här längre, för klockan närmar sig åtta med stormsteg. Sekunderna tickar fram. Dags att ta fram plugget med andra ord...

(Dagens Bibelord är 1 Tim 1:17.)RSS 2.0