Idag är det Valborg, men det brukar jag inte fira nåt speciellt...

Idag gick jag upp strax innan nio och har egentligen inte gjort något som är värt att nämna förutom att ha Tindrah uppe en stund, och lite senare Lukas. Det är nästan så att jag undrar var tiden har tagit vägen, igen. Men jag klagar inte, det är skönt med dagar där man bara kan driva omkring litegrann och göra det man känner för. :)

Ikväll tänkte jag ta det lugnt, kanske sätta mig ute vid gungan och tänka som har blivit något av en valborgstradition och se Apornas planet på sexan. Mormor och morfar ska till Klippan som vanligt, men jag har ingen lust att följa med dit. Eller isåfall ska det vara för att se den stora brinnande elden, men de ska vara där före det i nån timme eller så. Och jag brukar ändå inte fira Valborg nåt speciellt, so nevermind. Däremot kanske jag hittar på nåt i Stockholm nästa vår, we'll see. Det kommer hur som helst att bli en bra kväll känns det som. Det känns lite tråkigt att det inte är Biggest Loser ikväll bara. Det var ett program som jag inte trodde att jag skulle fastna för, men det gjorde jag. Jag känner mig till och med inspirerad att börja träna lite igen, med en personlig tränare i ett gym. Haha. I Stockholm kanske. Fast antagligen inte. Sånt kostar pengar.


Jag älskar mitt vackra Barknåre. ♥

Nu är det middag här hemma, så jag ska gå en trappa ner och äta mormors goda korvgryta med stekt potatis till. Den människan lagar verkligen god mat. Det kommer jag att sakna i Stockholm. Inte långt kvar dit nu, några månader bara. Nu gäller det att njuta av Barknåre så länge som jag kan, med andra ord...


2 Tim 2:1.

Dagens Bibelord:
2 Tim 2:1.

Citat:
Du mitt barn, hämta kraft i den nåd som finns hos Kristus Jesus. (Folkbibeln)

Kommentar:
I Jesus kan vi hämta all kraft som vi behöver. ♥

Tiden flyger fram...

Nu ligger jag i soffan med datorn och funderar över hur fort tiden faktiskt går. Imorgon är det valborg, den sista april, och sen är det maj. That's good, I guess. Och sen börjar syrénerna att komma förr eller senare. Det längtar jag efter. Jag älskar syréner. Det är mycket som jag älskar med den här tiden på året. Men mest av allt älskar jag nog ljuset. Jag trivs bäst då det blir ljusare på kvällarna och ljusare tidigt på morgonen. Mörkt kan det vara på natten liksom. :)


Det här är en underbar tid på året.

Annars så har jag kommenterat i massa bloggar ikväll. Nya bloggar. Såna som jag aldrig har varit in på tidigare. Jag fick ett sånt ryck ikväll, där jag ville upptäcka något nytt och kommentera hos de som jag inte hade varit hos innan...

Nu ska jag gå och lägga mig hade jag tänkt. Jag har börjat märka hur jag längtar efter sängen mer och mer. Jag skulle kunna sova till lunch imorgon känns det som, fast det gör jag nog inte ändå. Det känns bättre att komma upp tidigare. Vilket är ännu en anledning att gå och lägga sig nu innan det blir ännu senare.


Arlington Road.

Ikväll har jag sett filmen Arlington Road på TV4 Film.
Det är en amerikansk thriller från 1999 med bl.a. Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack, Hope Davis och Robert Gossett i rollerna.

Filmen handlar om Michael Faraday som bor utanför Washington, undervisar om terrorism och uppfostrar sin son Grant själv sedan hans fru dog i en terrorattack några år tidigare. Han börjar umgås med sina nya grannar i samband med att han hjälper deras son efter en olycka, det dröjer dock inte lång tid förrän han börjar misstänka att något inte är som det ska...

Jag tycker att det här är en bra film som är spännande samtidigt som den är oförutsägbar. Speciellt gillar jag slutet där allt binds ihop och man förstår hur allt hänger ihop.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

Jag längtar efter känslan av sommarlov och skulle inte tacka nej till ett mini-Barknåre inne i Stockholm.

Idag har varit en ganska seg dag hittills, sådär lagomt mysig och underbar. Jag har inte gjort så mycket idag känner jag utan det har mest blivit spontana små saker som har hänt. Till exempel glass och längtan till sommaren med allt vad det innebär. Jag har kommit på mig själv flera gånger nu med att längta tills den här terminen är slut, tills solen strålar med all sin kraft och värmen intar landet och tills jag får känna den där känslan som andas sommarlov. För även om jag har det väldigt lugnt nu ändå med kurserna så längtar jag efter själva känslan av sommarlov. Jag älskar den känslan, och i år är det kanske den sista gången som jag kommer att känna den. Iallafall på samma sätt som jag har gjort tidigare. Nästa sommar bor jag i Stockholm innan jag går ledarskolan/åker ut som missionär och då ska jag sommarjobba. Det måste jag göra. Men en sak i taget. För det här året ska jag ha sommarlov i dess fulla bemärkelse...


Den här glassen, Magnum Temptation Fruit, är så sjukt god. Den måste jag äta fler gånger.

Jag är nog mig själv igen idag förresten. Jag är inte längre sjukt hungrig som jag var flera gånger igår. Det var inte så att jag åt mindre än vanligt heller, och det var därför det hela var så konstigt. Men jag antar att konstiga saker händer ibland.
Fast det konstiga som jag dagdrömde om igårkväll kommer iallafall aldrig att hända. Det är jag säker på. Jag tänkte på hur mysigt det skulle vara med ett litet mini-Barknåre i Stockholm. Jag kände då jag tog en kvällspromenad med mormor genom det vackra landskapet att jag verkligen älskar det här. Jag älskar Barknåre. Det enda negativa är att det ligger så avskilt. Fast å andra sidan så skulle det inte vara Barknåre om det inte låg så avskilt. Fast jag kommer absolut att älska Stockholm också. Det blir nog ungefär som på missionsresan till Thailand för tre år sen. Då var vi först i Bangkok i några dagar och jag älskade stadslivet och var nästan lite ledsen för att större delen av resan skulle spenderas i en liten småstad. Sen då vi kom till Ta Phraya, som staden heter, så älskade jag den. Den påminde om Barknåre och jag kände mig så hemma där. Det var så olikt Bangkok som man kunde komma. Men jag trivdes verkligen i bägge städerna ändå. Trots att skillnaderna var som natt och dag. Det här ser jag som en fördel för mig eftersom det innebär att jag antagligen kan trivas var jag än hamnar. Jag är tacksam för att jag har växt upp både på landet och inne i stan.

Resten av dagen ska jag fortsätta att njuta av allt, spontant göra vad jag känner för och se en film på TV4 Film senare. Arlington Road, heter den. Sen gissar jag på att de andra köpte två nya Marabou-smaker åt mig inne i Tierp som jag vill testa, så jag kanske smakar någon av dem med. Passion och Polka. Hoppas att de är goda. :)


Est 3:2.

Dagens Bibelord:
Est 3:2.

Citat:
Alla kungens tjänare som var i kungens port böjde knä och föll ner för Haman, ty så hade kungen befallt. Men Mordokaj böjde inte knä och föll inte ner för honom. (Folkbibeln)

Kommentar:
Mordokaj valde att följa Gud istället för att följa människor, och det är en sak som gör honom till en bra förebild för oss. Ibland sker det saker i samhället, i vänskapskretsen eller kanske på skolan/jobbet som går emot vad Gud har sagt. Då kan vi välja om vi ska följa andra människor eller om vi ska följa Gud. Vi kan falla för grupptrycket eller stå upp för vår tro.

Mr. Jones.

Nu har jag precis sett Mr. Jones på TV4 Film.
Det är ett amerikanskt drama från 1993 med bl.a. Richard Gere och Lena Olin i rollerna.

Filmen handlar om Mr. Jones som hamnar på ett mentalsjukhus efter att ha stått på ett hustak och sagt att han ville flyga. Då han efter ett tag kommer ut därifrån blir han tagen av polisen eftersom han sprang upp på scenen mitt under en konsert med klassisk musik. Han blir diagnostiserad som manodepressiv och börjar gå hos en psykolog, Elizabeth, som han kommer väldigt nära...

Jag gillar den här filmen. Den är, trots att en av huvudpersonerna är manodepressiv, uppmuntrande och får mig att le flera gånger. Det är en väldigt fin film. :)

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

En lugn vanlig dag, tror jag.

Vilken dag. Nu sitter jag här och skriver efter att precis ha sett Lost. Jag hade tänkt skriva det här inlägget lite tidigare, men jag somnade på soffan och lyckades vakna en kvart efter att Lost hade börjat. Så trött var jag. Det komiska är att jag var medveten om att jag skulle kunna missa Lost om jag somnade. Jag kommer ihåg att jag tänkte tanken att jag kanske skulle vakna typ halv ett eller nåt. Men självklart så lyckades jag övertyga mig själv om att jag skulle vakna i god tid innan det började. Hm. Fast nevermind, jag missade inte så jättemycket. Dock så var jag lite förvirrad under hela avsnittet och låg och frös under min filt. Antagligen för att jag var nyvaken och hade missat början. Fast det knäppaste med dagen var nog ändå att jag blev så obeskrivligt hungrig på eftermiddagen och frågade om vi kunde äta middag tidigare, så vi åt halv fyra idag. Visst brukar jag somna ibland på kvällen om jag är trött, men idag har jag nog ändå inte varit mig själv hela dagen. Så känns det iallafall.


En bild från januari i år.

Men förutom detta så har det varit en helt vanlig dag. En lugn vanlig dag. Nästan. :)
Morfar hade köpt varsin hallonbakelse till oss två som vi åt då de kom hem, och Loka och Lukas var uppe och myste ett tag med då de hade kommit hem. De skulle få ta det lugnt ett tag. Vi låg på min säng och jag kände att jag hade kunnat ligga där hela dagen och bara gosa med dem. Fast så blev det inte ändå. Hehe. Sen insåg jag att jag har fastnat för Biggest Loser. Jag har sett flera avsnitt av det den senaste tiden. Det är bra faktiskt. Sen har vi ätit kladdkaka på kvällen och gjort rent i några av katternas öron. Vi ska göra det i några veckor. Sen skulle Loka och Lukas få örondroppar två gånger om dagen i två veckor. Precis som Pontus och Tarzan fick. Mormor och morfar ska hämta ut det åt dem imorgon då de ska till Tierp igen.
Dagen har kanske inte varit helt vanlig ändå nu då jag tänker efter. Eller ärligt talat så vet jag inte, och jag antar att det inte spelar någon roll. Det viktigaste är att den har varit bra.

Nu är jag piggare och tänker se en film på tv innan jag lägger mig. Om jag egentligen orkar det lär väl märkas. Antingen kommer det upp en filmrecension senare eller så får ni höra imorgon om hur trött jag var. You get the picture. Fast jag chansar. Filmen verkar vara ganska bra. Tror jag. :p


Dopundervisning.

Jag har inte publicerat en bibelundervisning på den här bloggen på snart två år. Delvis på grund av att jag var med och skrev i en kristen blogg förut vilket ledde till att många kristna texter helt enkelt hamnade där istället. Men nu den senare tiden har jag bestämt att jag ska försöka tänka på att lägga upp en bibelundervisning här ungefär en gång i månaden åtminstone. Så jag börjar med det nu, och först ut kommer en dopundervisning som jag har skrivit själv och som publicerades på den kristna bloggen förra sommaren. Just dopet är något som har blivit väldigt missförstått och därför vill jag berätta vad Bibeln säger om just dopet...Nu tänkte jag att jag skulle undervisa om dopet, något som är väldigt grundläggande men också väldigt viktigt för varje kristen.

Det dop som Bibeln undervisar om och som Jesus instiftade innebär att man efter att ha tagit ett aktivt beslut att ge sitt liv till Jesus och följa Honom också väljer att bekräfta det i dopet. Det är en bekännelse att man vill begrava sitt gamla liv och vara en ny skapelse i Jesus Kristus.
Det är viktigt att vi inte glömmer bort detta och börjar ta dopet för något som det inte är. Det är inte menat att vara "en fin tradition" eller ett sätt som vi kan välsigna våra barn på eller kanske något helt annat. Visst ska vi välsigna barnen, men välsigna och döpa är inte samma sak. Barn är inte heller i behov av att döpas eftersom barnen redan tillhör Gud. Det är först då man blir stor nog att förstå och kan göra ett eget val om man vill förneka Gud eller tillhöra Honom som dopet blir aktuellt.
Dopet är, och kommer alltid att vara, det som Bibeln lär oss att det är. Jag tänker gå igenom några bibelverser nu för att tydliggöra detta.

I Rom 6:4-6 står det: Vi är alltså genom dopet till döden begravda med honom, för att också vi skall leva det nya livet, liksom Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet. Ty är vi förenade med honom genom en död som hans, skall vi också vara förenade med honom genom en uppståndelse som hans. Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp skall berövas sin makt, så att vi inte längre är slavar under synden.
Om vi sedan fortsätter läsa i Kol 2:11-12 så kan vi läsa detta: I honom blev också ni omskurna, inte med människohand, utan med Kristi omskärelse, då ni avkläddes er syndiga natur och begravdes med honom genom dopet. I dopet blev ni också uppväckta med honom genom tron på Guds kraft, han som har uppväckt honom från de döda.

Här ser vi klart och tydligt att vi i dopet begravs med Jesus och blir uppväckta med Honom. Det är något som vi skulle kunna säga är symboliskt för att vi lägger vårt gamla liv som vi levde innan vi blev frälsta bakom oss, vi begraver det helt och hållet för att sedan uppstå till det nya och fräscha livet som vi ska leva helt för Jesus.
Hur dopet går till rent praktiskt är att vi blir döpta i vatten. Hela kroppen sänks ner (begravs) under vattenytan för att sedan snabbt lyftas upp (uppstå) igen. Var man blir döpt någonstans spelar egentligen inte så stor roll, men det som är vanligast är att man blir döpt i en så kallad dopgrav (som är som en liten "pool" skulle man kunna säga) i den församling som man som nyfrälst kommer till och vill vara med i. Men det går också bra att döpa sig i exempelvis havet, en sjö eller varför inte hemma i badkaret. Det som är det viktiga är att du själv väljer att du vill följa Jesus, leva för helt för Honom och bli döpt av tro och förstår vad dopet innebär. Sedan behöver du också någon annan troende som kan döpa dig i Jesu namn. Så enkelt är det.

I Mark 16:16 säger Jesus själv detta om dopet: Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd.
Även här ser vi att dopet är en följd av att man tror. Tron ska alltid komma före dopet, och tror man inte så ska man bli fördömd och då betyder det ingenting om man ens skulle ha döpt sig. Dopet är beroende av att tron redan finns där, för om den inte finns där så har man inte heller valt att följa Jesus och begrava sitt gamla liv och uppstå med Honom. Då blir det också meningslöst att döpa sig.

Jag hoppas att jag genom detta har klargjort vad dopet innebär och varför det är viktigt. Fråga gärna om något är oklart. :)


Några ord om dagen och så...

Idag gick jag upp halv åtta för att hinna äta frukost med mormor och morfar och träffa Loka och Lukas innan de skulle åka in till Tierp för att bli kastrerade. Jag funderade på att följa med, men det blev inte så ändå. Mormor och morfar skulle handla medan de väntade på att få hämta våra söta pojkar hos veterinären. Då de handlar går de i flera olika mataffärer och tar det som är billigast i respektive affär och sen är det alla ärenden också. Om de ändå bara kunna gå in i en affär, ta vad de behövde, betala och sen gå. Men inte de. De gillar att gå omkring och titta. Det gör jag med ibland. Men inte i mataffärer. Mitt förslag var att sätta oss på ett mysigt café och kanske ta en promenad medan vi väntade. Det ville de inte. Så jag stannade hemma istället. Jag pratade med mormor för en stund sen och hon berättade att katterna varit ganska lugna och snälla i bilen. That's good. Då de kommer hem får jag träffa dem, då ska de vara uppe hos mig en stund och få ha det lugnt och skönt.

Annars har jag nog inte så mycket mer att säga nu. Det är ingenting speciellt som händer. Solen skiner, jag har på mig ett par vita somriga byxor, jag känner hur sommaren närmar sig och jag kan inte låta bli att känna en längtan efter att få börja planera hösten lite mer. Jag är så nyfiken. Jag undrar vem eller vilka jag kommer att bo med, var i Stockholm vi kommer att bo och om allt kommer att vara klart för inflyttning i början på augusti så att man hinner fixa iordning och så innan skolan börjar. Det ska bli så spännande att se hur allt kommer att bli. :)

Men nu ska jag njuta av livet här. Idag är en så bra dag. Jag är glad och fylld av positiva känslor. Jag tänkte till att börja med sätta mig ute på bron en liten stund och sen pussa på katterna. ♥


Den här fina bilden började jag förresten att ha som skrivbordsbakgrund igår. La till en liten vit text med mitt favoritbibelord, Upp 21:4, längst ner. :)

(Dagens Bibelord är Mika 6:8.)

Så många tankar...

Idag har jag tänkt mycket. Iallafall i början av dagen.
Jag har tänkt på mamma och på hur jag har släppt taget om henne nu de senaste månaderna. Förut hade jag en brinnande längtan inom mig att hon skulle vara en mamma för mig. En mamma för mig så som hon inte har varit sen jag var ungefär sex år gammal och vi bodde här i Barknåre tillsammans. För då vi flyttade till Gävle för att bo med honom så förändrades allt. Ett liv som jag inte skulle önska på någon annan började. Han behandlade oss många gånger dåligt. Mamma prioriterade annorlunda. Då han flyttade då jag var tolv år bröt jag mig fri från många bojor, men livet blev inte så mycket bättre för det. Mamma var nästan aldrig hemma, och jag mådde bara sämre för varje år som gick. Även då jag blev äldre så längtade jag fortfarande efter att mamma skulle vara en mamma för mig så som jag hade behövt. Jag saknade den relationen som jag nästan aldrig hade haft. För jag älskar henne, och jag vet att hon älskar mig på sitt eget sätt. Hon hjälper mig ekonomiskt så att jag kan spara till bibelskola och mission, trots att hon inte ens är troende själv. Hon vill att jag ska få leva min dröm. Hon är en väldigt generös person. Hon har hjälpt mig så många gånger, med så mycket. Men det jag har velat ha mest av allt av henne har hon inte kunnat ge mig. Hon har alltid vänt mig ryggen då något annat var viktigare. Då ångesten kom krypande. Då jag grät tills tårarna tog slut. Då gick hon. Hon gjorde det ända tills jag flyttade. Ända tills jag inte orkade stanna längre. Ända tills alla minnen höll på att ta kål på mig. Men ändå fortsatte jag längta, ändå fortsatte jag hoppas. Jag fortsatte vänta på att den mamma som skulle ha gett allt för mig skulle komma tillbaka. Jag har slutat vänta nu. Den brinnande längtan blev till en svag låga som en dag slocknade. Hon ringer ibland och ibland har vi så fina samtal. Vi hade ett sånt i början av den här månaden. Jag tar vara på de stunderna. Men hon kommer inte att komma hit och sova över en natt och bara umgås om jag frågar nån gång, hon frågar inte när jag kommer till Gävle och om jag vill träffas och hon ringer inte ens så ofta längre. Ibland vet jag knappt vem hon är. Men jag vet att jag älskar henne. Jag vet att hon inte har haft det lätt och jag vet att vissa saker är komplicerade, speciellt med vår bakgrund.

Jag har tänkt på den sista tiden en del också. På de sakerna som jag inte riktigt förstår och som förvirrar mig. Ibland känns allt det där ganska krångligt. Iallafall idag. Det kanske beror på att jag har tänkt för mycket, jag vet inte.
Jag tänkte förresten att det skulle vara kul att logga in på lunar och läsa gamla lunarmejl som jag och en till tjej skrev om det förut, för ungefär fem år sen. Det var då jag för första gången fick veta att Jesus ska komma tillbaka och började intressera mig för det. Tyvärr så var mejlen borta. Lite tråkigt.


En bild från förra veckan där jag står ute på gården...

Mitt i alla tankarna har jag också haft en lugn och skön dag med bl.a. kladdkaka och en allmän vardagskänsla. Det har trots allt varit en ganska vanlig dag. Jag tror att en av höjdpunkterna var då jag stod vid ytterdörren och stack ut huvudet, såg bort mot skogen och bara kände att allt kommer att bli så bra. Livet kommer att bli bra. Jag känner mig hoppfull. Stockholm och bibelskola kommer att bli bra. Allt kommer att bli bra.


Topplistan vecka 16...

Nu kommer det första inlägget i min nya kategori som jag nämnde tidigare. Den heter, som ni ser, Musik: Top 10 och här kommer jag varje vecka att lägga upp en lista med de tio låtar som jag lyssnade mest på veckan innan.

Listan kommer från Spotify, så av naturliga skäl räknas bara låtar som jag har lyssnat på där in i detta. Men eftersom jag lyssnar så väldigt mycket på Spotify så ger det en bra bild av vad jag har lyssnat mest på under veckan som har gått. Jag tänkte också att det skulle vara kul att ha en video med den låt som ligger etta, de gånger jag hittar en video med låten alltså. Låtar som är nya på listan kommer att stå i fetstil, och länkarna går till låtarna på Spotify. Har du Spotify kan du alltså klicka på länkarna och lyssna på alla låtarna.

1. Elton John - Circle Of Life

2. Mandy Moore & Jonathan Foreman -
Someday We'll Know

3. Mariah Carey - When You Believe (from The Prince Of Egypt)

4. Mandy Moore - It's Gonna Be Love

5. Mariah Carey - Hero

6. Mandy Moore - Only Hope

7. Jon Abel - God Is Moving

8. James Blunt - 1973

9. The Sounds - Crossing The Rubicon

10. James Blunt - I Really Want You


Det kändes som sommarlov...

Idag gick jag inte upp förrän elva eftersom det blev sent igår. Då jag vaknade hade jag en känsla av att det var sommarlov, och den känslan stannade kvar ett bra tag. Dock så är det ju inte sommarlov. Inte än på några veckor. Visserligen skulle jag kunna ta itu med det som jag har kvar att göra den här terminen nu och få sommarlov väldigt snart, till exempel redan den här veckan. Eller nästan iallafall, onlineprovet i Textkommunikation A kan man bara göra sista veckan på terminen. Men äsch, jag har ingen ork för att göra klart allt nu ändå. Jag kör på att vara ledig den här veckan som det var tänkt och sen plugga lite de följande tre veckorna. Lite i taget liksom. Jag kunde bara inte låta bli att tänka tanken i och med sommarlovskänslan. Det var en underbar känsla.


Jag gillar hur våren tar ett starkare tag om allt och hur sommaren närmar sig. Blommorna blir bara fler och fler för varje dag känns det som.

Jag vet inte vad jag ska göra idag. Så istället ligger jag i soffan med datorn på magen och skriver klart det här blogginlägget som jag har skrivit på lite då och då i säkert över en timme nu. Jag kunde inte låta bli att göra tusen andra saker samtidigt. Allt från att läsa bloggar till att skriva ett mail. Jag tror att jag vill göra något, jag vet bara inte vad. Jag tror att jag kanske är lite rastlös...

(Dagens Bibelord är Matt 6:9-13.)

En underbart lycklig känsla och ett Days-maraton.

Det är så härligt att vakna med en underbart lycklig känsla i hela kroppen. Det gjorde jag idag. Jag känner mig allmänt glad, solen skiner med all sin kraft och de gula påskliljorna i den lilla rabbaten får mig att le lite extra stort. :)Idag blir det ett stort Days-maraton, som jag har längtat efter. Men först tänkte jag göra lite andra saker. Jag vill ligga ute i soffan i vardagsrummet och känna värmen från solen som strålar in genom fönstret. Jag vill pussa på en eller flera mysiga katter. Jag vill sitta vid datorn en stund till, och jag vill äta hamburgare nere med de andra och prata om allt och inget...

(Dagens Bibelord är Heb 11:6.)
(Veckans Citat är fortfarande There can be miracles when you believe.)

Nyckeln till frihet.

Ikväll har jag sett filmen Nyckeln till frihet (eng. titel: The Shawshank Redemption) på TV4 Film.
Det är ett amerikanskt drama från 1994 med bl.a. Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler och Clancy Brown i rollerna.

Filmen utspelar sig i ett fängelse i USA med början på 1940-talet. Där hamnar den framgångsrike Andy Dufresne på livstid anklagad för att ha mördat sin fru och hennes älskare. Han säger sig vara oskyldig men ingen tror på honom. Fängelset styrs av en fängelsechef och vakter som inte har någon större respekt för sina fångar och livet i fängelset är inte alltid speciellt trevligt. Andy gör sitt bästa för att försöka leva så bra han kan i fängelset och förbättra situationen för både sig själv och sina medfångar samtidigt som han håller hoppet vid liv...

Jag tycker att den här filmen är bra. Det är en fin historia om livet i fängelse, vänskap och hopp. Jag tycker absolut om filmen, men varför den är etta av de bästa filmerna på IMDb kan jag ändå inte riktigt förstå. För trots att den är bra, till och med mer än bra, så känner jag personligen att det finns många andra filmer som är bättre.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

This is my today.

Idag har varit en bra dag. Våren har tagit tag i hela min värld och jag känner mig extra vårig i min söta outfit som är nästan samma som igår. Det är samma stil som igår, men det är en annan vit kjol idag. Och medan jag lyssnade på en predikan så passade jag på att platta håret. Det känns så skönt nu, jag trivs alltid lite bättre i plattat hår. Precis som att jag alltid trivs lite bättre i linser istället för glasögon. Men trots det har jag gått omkring i glasögon i säkert två månader nu. Jag ska ta och göra något åt det snart. Det är bara det att jag har två par linser kvar innan jag måste beställa nya, och jag har velat vänta med det lite. That's all.

Annars så har dagen spenderats med att följa med in till Hållnäs och handla, se på A Walk To Remember igen, låta Petrus springa omkring här hos mig i nån timme och droppa i Pontus och Tarzans öron för den sista gången. En ganska vanlig dag, men ändå så väldigt underbar. :)

Nu tänkte jag se en till film, Nyckeln till frihet på TV4 Film, som är den film som har fått högst betyg på hela IMDb. Så det ska bli spännande att se om jag också gillar den. Men jag hoppas att jag gör det.


Mitt söta vardagsrum.

Imorgon blir det Days-maraton. Det är bara en dag kvar nu, och det gläder mig eftersom jag har längtat lite extra mycket just den här gången. Det slutade spännande, det blir hela elva avsnitt och massor med mys. It's gonna be great.


Så väldigt mycket kommer att förändras på bara några månader...

Idag är det den 25:e april vilket innebär att det är exakt fyra månader kvar. Fyra ynka månader. Om fyra månader har jag flyttat från en av Sveriges minsta platser till stora Stockholm för att börja på den där skolan som jag har velat gå ända sen jag var en liten 17-årig tjej som bara visste att hon ville bli missionär. Livet var jobbigt på den tiden och framtiden kändes avlägsen. SOS Missionsbibelskola kändes avlägsen. Livet som heltidsmissionär i något land långt borta kändes avlägset. Jag längtade med hela mitt hjärta och ville inget hellre än att tiden skulle gå så att jag kunde få leva min dröm. Jag kände mig som en liten tonårstjej med drömmar stora som Mount Everest, men trots det så tvekade jag inte på att jag en dag skulle få allt som jag någonsin drömt om. Jag skulle gå bibelskolan med inriktning på mission och församlingsplantering, jag skulle bli en av de missionärer som skulle sändas ut för att arbeta på någon av missionsbaserna ute i världen och jag skulle vara en Guds äventyrare för resten av mitt liv på den här jorden. Det var min dröm, och det kunde ingen ändra på. Idag är det bara fyra månader kvar. Sen börjar jag på bibelskolan.


Mitt antagningsbesked som kom för två månader sen.

Något som jag har tänkt på de senaste veckorna är att så väldigt mycket kommer att förändras på bara några månader. Nu sitter jag här hemma i min lilla by med utsikt över skogen från mitt sovrumsfönster, jag har katterna och morföräldrarna som alltid har ställt upp för mig en trappa ner och jag är på en av de platserna i världen där jag känner mig som mest hemma. Om fyra månader är jag i stora Stockholm där jag knappt känner någon, där så mycket är annorlunda, där man måste stå på en speciell sida i rulltrappan och där jag är flera mil bort från så mycket som jag kan ta för givet idag. Och det här är egentligen bara början. Om jag tycker att det här är en stor omställning så vänta bara tills jag hoppar på ett plan för att flytta till ett annat land i en del av världen där nästan allt är annorlunda. För det kommer jag att göra. Då kommer jag att tycka att det med rulltrapporna i Stockholm är en småsak. Omställningen mellan landsbygd och storstad kommer då att verka som en bagatell, speciellt eftersom jag verkligen trivs både på landet och i stan vilket kanske till stor del beror på min uppväxt.

Ärligt talat så är en del av mig faktiskt rädd. Men bara lite. På insidan känner jag mig ibland fortfarande som den där lilla 17-åringen som visste vad hon ville göra i livet men fortfarande var väldigt ung och rädd. Men mest av allt känns det spännande. Det känns som ett stort äventyr. Ibland funderar jag på om jag borde nypa mig i armen, på om det verkligen är sant eller om jag har dagdrömt lite för mycket och verkligheten snart ska komma med sin gråa sanning och dra mig bort från drömmarna igen. Fast den här gången är det ingen dagdröm. För om bara fyra månader kommer ni att kunna följa mitt nya storstadsliv där jag pluggar på min drömskola och ser hur livet som heltidsmissionär är närmare än någonsin tidigare...


Vad som helst kan hända...

Igårkväll blev jag trött ganska snabbt och bestämde mig för att stänga av tv:n en bit in i den andra filmen. Jag tänkte att det var bättre att stänga av och gå och lägga mig istället för att somna framför tv:n och ändå inte se klart på filmen. Halv ett låg jag under täcket och läste ett tag innan jag släckte lampan. Så det blev inte så många filmer ändå. Men det är inte det som är det viktiga, för det var en ändå en bra filmdag/kväll.

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Såna dagar brukar jag tänka att vad som helst kan hända, och det känns ganska spännande. Fast det som är mindre kul är väl att det aldrig är några riktigt galna saker som händer. Det blir liksom inga spontana missionsresor till världens ände eller luftballongsfärder genom landet. Fast med min fantasi så undrar jag om det ens är möjligt att få det helt så galet som jag dagdrömmer om de här dagarna då allt verkligen är blankt. Då jag inte riktigt vet vad som ska hända. Det mest troliga är ju ändå att det kanske blir nån film eller söt promenad genom ett vårigt Barknåre. På sin höjd kanske jag springer ut barfota i gräset och sjunger sommarsånger, fast jag känner nog egentligen att det är ett tillräckligt stort steg att gå från vanliga skor till ballerinaskor med strumpor. Jag vill inte frysa ihjäl. Jag gillar inte att frysa. Jag är tjejen som hellre sitter och svettas någonstans. Fast nu gled jag ifrån ämnet lite...


Platta håret kanske jag gör, det var alldeles för länge sen nu. Fast vi får se om jag "orkar".

Jag tror att jag börjar med att lyssna på en predikan, för att det är söndag och jag sitter hemma igen. Sen kan jag hoppas lite mer på att Internet inte är alltför segt imorgonkväll då jag ska ha Days-maraton. Det var ett avsnitt som inte spelades in den här veckan, vilket innebär att jag får se det på YouTube som ofta segar för mig. Fast, äsch, det där är ju morgondagens problem. Om det ens är ett problem. Det löser sig. ;p

(Dagens Bibelord är Jes 60:19-20.)

The Salton Sea.

Nu har jag sett The Salton Sea på sexan.
Det är en amerikansk dramathriller från 2002 med bl.a. Val Kilmer, Vincent D'Onofrio, Peter Sarsgaard och Deborah Kara Unger i rollerna.

Filmen handlar om en man vars fru blev mördad medan han såg på och inte vågade göra något och därför tycker han inte längre att livet är värt att leva och hamnar i dåliga kretsar. Han tar droger och känner att han inte kan sjunka lägre än vad han redan har gjort. Inom sig har han dock en man som längtar efter hämnd. Det här är hans historia...

I början av filmen då huvudpersonen pratar direkt med oss tittare så fastnar jag för filmen. Jag fastnar för det han säger och ser fram emot att få se resten. Sen tappar jag intresset litegrann, dock inte helt och hållet. Filmen är bra, jag vill gärna se hur allt kommer att sluta och då jag kommer till slutet så får jag återigen samma känsla som i början av filmen. I like it.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

En vit liten kjol...

Idag har varit en underbar dag. Den där vårpromenaden som jag pratade om tog jag med mormor och vovven innan lunch, och jag kände glädje i hela kroppen över att kunna gå i ballerinaskor trots snöanfallet för några dagar sen. Något mer som fick mig att känna lite extra mycket glädje var Snuttan och hur söt hon var då hon var uppe hos mig i slutet på filmen och medan jag skrev filmrecensionen. Idag är livet helt enkelt lite extra underbart.

Då jag hade duschat på eftermiddagen fick jag för mig att jag skulle ha en vit liten kjol som jag fick av mamma då jag fyllde 20 för snart två år sen, och som jag aldrig haft tidigare, över ett par svarta tights. Den känns fortfarande ny och det är kul att ha kjol. Varför jag inte hade det på hela förra sommaren is beyond me. ;pNu ska jag gå ner en stund till de andra och katterna. Sen blir det fler filmer, hur många det blir beror på hur många jag orkar se. Det är den enda begränsningen jag har idag. En spontan filmdag/kväll lite då och då är riktigt mysigt, och jag tänker njuta av den tills ögonenlocken inte orkar hålla sig uppe längre.

Och just det. Den nya kategorin kommer att dyka upp under nästa vecka då Spotify har uppdaterat topplistan, då kommer alltså de tio låtar som jag har lyssnat mest på den här veckan. Listan brukar uppdateras en gång i veckan typ. :)


Rain Man.

Idag har jag sett filmen Rain Man på TV4 Film.
Det är ett amerikanskt drama från 1988 med bl.a. Dustin Hoffman, Tom Cruise och Valeria Golino i rollerna.

Filmen handlar om Charlie Babbitt som är en kille som arbetar med lyxbilar och har en förkärlek till pengar. Då hans pappa, som han har haft väldigt dålig kontakt med, dör ärver han en begagnad bil och ett par rosenbuskar. Hans autistiske storebror, som han inte ens visste att han hade, ärver alla pengar vilket gör Charlie arg och han bestämmer sig för att till varje pris få åtminstone hälften av pengarna. Detta blir början på en resa som kommer att förändra hela hans liv...

Jag är glad att jag bestämde mig för att ge den här filmen en chans för den var mycket bättre än vad jag hade trott att den skulle vara. Den handlar om relationen mellan två bröder och hur de förändrar varandras liv då de träffas. Det är en väldigt fin film och det är intressant att följa med på brödernas resa och se hur de båda karaktärerna förändras under filmens gång.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 8/10 - Väldigt bra. )


(Bilden är härifrån.)

Glädje, planer för dagen och en fråga till er.

Idag känner jag mig glad. Solen skiner, himlen är alldeles blå, jag har redan varit uppe i ungefär två timmar och livet känns sådär allmänt underbart. Jag hoppas att den här känslan stannar kvar ett tag så att jag hinner njuta av den lite längre. Inte för att livet känns skit i normala fall, det är absolut inte så jag menar nu. Men ibland så känns det ju lite extra bra, kanske till och med helt utan någon speciell anledning. :)


En glad bild tagen för några dagar sen.

Jag funderar på om jag ska ha en riktig filmdag idag. Jag kollade precis på tvprogram.nu och såg att det är en hel del filmer som jag kan tänka mig att se som går idag eller ikväll. Så vi får se om det blir någon och isåfall hur många det blir, men det är ju kul med filmer, vilket ni nog vet att jag tycker vid det här laget.
Gå ut vill jag också göra, en solig promenad med vovven och eventuellt någon mer känns lockande. Jag vill gå ut och njuta av våren med varje andetag jag tar. Jogga däremot har jag inte gjort på länge nu. Jag har kommit av mig helt med det. Kanske fortsätter jag eller så kanske jag inte fortsätter. Just nu vet jag ärligt talat inte. Fast det lutar nog lite åt att jag fortsätter, men jag tror inte att det blir idag...

Jag har förresten funderat på att starta en ny kategori inom musik med de låtar som jag har lyssnat mest på under förra veckan utifrån topplistan på Spotify. Jag lyssnar nästan bara på musik via Spotify nu, förutom då jag är ute nånstans, då jag ska sova eller om någon låt inte finns där, så det visar verkligen vad jag lyssnar mest på just nu. Skulle ni tycka att det var kul?

(Dagens Bibelord är Matt 5:44.)

Disturbia.

Ikväll har jag sett filmen Disturbia på Kanal 5.
Det är en amerikansk thriller från 2007 med bl.a. Shia LeBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse och Aaron Yoo i rollerna.

Filmen handlar om Kale vars liv börjar gå utför efter att hans pappa dör i en bilolycka, och då han misshandlar sin spanskalärare döms han till tre månader i husarrest. Med tiden blir han mer och mer uttråkad och börjar då spionera på sina grannar i smyg, och det är då han kopplar ihop en av de med en seriemördare som han har hört talas om på nyheterna. Kale kan dock inte bevisa något eller övertyga någon, så med hjälp av vänner försöker han själv att avslöja sanningen...

Det första intrycket jag får av filmen är att den är riktigt bra, men efter ett litet tag känner jag trots allt att det verkar dröja ett tag innan spänningen kommer. Jag tycker fortfarande att filmen är bra, bara inte lika bra som jag hade förväntat mig att den skulle vara. Men helhetsintrycket är ändå att den är bra. Varken mer eller mindre. Och det blir faktiskt spännande tillslut...

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

Fredag utan fredagskänsla.

Efter lunchen tog jag upp Tirsah till mig en stund, och efter drygt en timme kände jag för att lägga mig i soffan i vardagsrummet och läsa så då bad jag mormor öppna köksdörren så att alla katterna kunde komma upp om de ville det. Sen var de uppe i flera timmar med mig och hade det roligt. Jag började bl.a. i en ny bok, Antikrist på tronen, som är den nionde boken i den här serien. Eller ny och ny. Jag har läst den serien förut. Men ändå.Nu ska jag snart gå ner och äta tacos och senare ikväll tänkte jag se Disturbia på femman. That's about all I know. Det är en ganska vanlig dag och inget speciellt händer. Eller vanlig och vanlig, jag börjar tappa uppfattningen om dagarna litegrann, och det är inte vanligt. Det är fredag idag, och det insåg jag inte förrän jag läste det på någons blogg igår och idag har jag fortfarande inte nån fredagskänsla. Jag vet inte vilken dag jag tycker att det känns som, men att jag har tappat uppfattningen om dagarna kan man nog ganska säkert påstå. Antagligen för att jag har så mycket ledighet. Men jag klagar inte... :)


Vattendroppar...

Nu på morgonen har jag haft en fotostund där temat var vattendroppar. :)Annars har det inte hänt så mycket än idag. Fast det kanske är värt att nämna att solen skiner och det är plusgrader ute igen. Jag skulle gissa på att det där vita på marken snart smälter bort, och det gör mig väldigt glad.

(Dagens Bibelord är 1 Joh 4:18.)

A Walk To Remember.

Ikväll har jag sett filmen A Walk To Remember på TV4 Film.
Det är ett amerikanskt romantiskt drama från 2002 med bl.a. Shane West, Mandy Moore, Peter Coyote och Daryl Hannah i rollerna.

Filmen handlar om Landon Carter som tillhör det coola gänget och Jamie Sullivan som är en kristen tjej vars pappa är pastor i den lilla församlingen i staden. Landon är medansvarig då en kille råkar ut för en olycka eftersom han vill vara med de coola på skolan och tvingas då att bl.a. hjälpa till med stödundervisning och vara med i skolans drama. Där får han kontakt med Jamie som hans gäng gärna retar. Han ber henne om hjälp för att lära sig replikerna till dramat samtidigt som han skäms för att han börjar umgås med henne. Men ju mer tiden går desto mer inser de båda att de gillar varandra. Mot alla odds...

Den här filmen är för det första väldigt unik. Den är inte som de flesta andra romantiska filmer utan har något speciellt, vilket jag tycker är bra. Den handlar mycket om tro, om hur en människa kan förändras och om att hitta någon som man verkligen älskar. Det är en underbar film som också har ett grymt soundtrack.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 9/10 - En underbar film. )


(Bilden är härifrån.)

Kattbilder nere i köket. ♥

Efter middagen tog jag ner kameran och tog lite bilder på katterna. Temat var egentligen gruppbilder, men jag fick snabbt intrycket av att katterna inte riktigt kände för det. Men några söta bilder på vissa av katterna fick jag då de umgicks med an annan katt. Sen blev det några söta enskilda bilder med. :)


Lukas och Snuttan ligger på varsin stol och tvättar sig själva.


Tarzan tvättar sin bror Loka.


Tarzan och Loka får syn på något.

Loka ligger på golvet.


Tirsah sitter på köksbänken.


Sessan ligger på en stol.


Sessan och mamma Snuttan ligger på varsin stol.

På tal om katterna så hände det en gullig sak imorse då jag skulle göra rent i Lukas öron. Den normala reaktionerna bland katterna är att de stretar emot lite men ändå går med på det tillslut. Lukas däremot låg och spann medan jag torkade rent i hans söta öron. Det värmde mitt hjärta.

Det snöar förresten fortfarande. Dock inte lika mycket. Men ändå. Fast jag tröstar mig själv med gosiga kattkramar och mys framför tv:n. Nu blir det Vänner och senare ikväll ska jag se A Walk To Remember på TV4 Film... :)

Circle of Life från Lejonkungen.

För några dagar sen fastnade jag för en låt då jag klickade omkring på YouTube. En låt från Lejonkungen. Jag såg den filmen då jag var liten och jag har för mig att jag redan då gillade den här låten. :)


Elton John - Circle of Life


Det är vitt utanför fönstret...

Igår då jag hade stängt av datorn och precis skulle gå och lägga mig tyckte jag att det verkade vara så vitt utanför fönstret. Jag trodde att jag såg i syne först, men det dröjde inte länge förrän jag insåg att det tyvärr var sant. Det har blivit vinter igen. Och det värsta av allt är att det fortfarande snöar. Det snöade då jag la mig igår, då jag vaknade idag och det har inte slutat snöa sen dess. I'm sick of this. Men, jag tänker inte låta det förstöra mitt humör. Det räcker att igår var en mindre bra dag...


Så här såg det ut innan jag la mig igår.

Idag har jag hittills bara segat. Jag gick upp halv elva, gav Pontus och Tarzan örondroppar och gjorde ren några av de andras öron då jag ändå höll på, åt varma mackor till frukost, loggade in på Gratisbio och gjorde undersökningar och nu skriver jag här. Nu tänkte jag lägga upp lite gamla kursböcker på Tradera och sen får jag se vad jag hittar på, vad som helst kan hända...

(Dagens Bibelord är Ps 100:3.)

Naturkatastrofer får mig att tänka på den sista tiden.

Vid det här laget har säkert alla hört talas om vulkanen på Island som orsakade gigantiska problem för flygtrafiken. Tidigare under året var det en stor jordbävning på Haiti som jag också skulle gissa på att ingen i Sverige har undgått att höra talas om. Såna här saker, naturkatastrofer, är något som nästan alltid får mig att tänka på den sista tiden. Det är något som påminner mig om vad Bibeln säger om just detta i samband med tidens slut. Det ska bli fler naturkatastrofer och de ska intensifieras. Sedan kommer slutet. Jesus hämtar hem församlingen inför vedermödan då Antikrist ska regera, senare besegras han och Jesus kommer tillbaka till jorden och upprättar tusenårsriket. Du kan läsa en sammanfattning av vad allt detta innebär här.


(Bilden är härifrån.)

Jag tror att detta kommer att ske snart. Och med snart menar jag inte imorgon eller kanske till hösten även om det såklart är möjligt att Jesus hämtar oss då, utan snart med tanke på hur lång tid som faktiskt har gått sedan Jesus dog och uppstod. Vi kan inte veta exakt när och börja spekulera i dagar eller ens år, men utifrån de tecken som Jesus själv har gett oss kan vi se när det närmar sig. Nu är inte jag någon expert på bibliska profetior om den sista tiden, men jag vet tillräckligt mycket för att ha en tro på att det inte är långt kvar. Jag tror att det är troligt att det sker under min livstid. Jag kan se hur de tecken som Jesus gav oss uppfylls mer och mer, och naturkatastrofer är en liten del av allt det.


Idag var jag allmänt oinspirerad.

Idag visade sig bli en riktigt seg och tråkig dag. Jag kände varken ork eller inspiration för att göra något, så det blev aldrig några kattbilder nere i köket som jag hade tänkt. Det är ju mycket roligare att springa ner med kameran då man känner för det. Så jag valde istället att vara kvar uppe hos mig där jag efter en predikan om Jesu väg till korset som jag verkligen behövde få höra somnade i soffan. Jag var allmänt oinspirerad och även fryssen efter promenaden med vovven eftersom det bara var några grader varmt ute. Sånt är inte kul. Men jag är glad för att snön åtminstone valde att inte ligga kvar på marken, det hade eventuellt varit mer än vad mitt vårhjärta hade klarat av.


Jag vill leva i ett vårigt Barknåre nu.

Kvällen däremot har varit bättre. Det blev en sen middag då mormor och morfar hade kommit hem och sen hann jag även med kattmys och fika. Humöret har blivit bättre och jag sitter här nu med en känsla av att Jesus verkligen älskar och förlåter mig trots att jag kan vara en sån otrolig idiot ibland. Jag vet ju alltid att det är så, men ibland behöver man få känna det riktigt ordentligt. Det gör jag nu. Därför vill jag bara fortsätta lyssna på låtar från min spellista med lovsång och bara fokusera på att vara nära Jesus. Det är allt jag vill nu. Varje minut fram tills Lost börjar ska spenderas med Honom.


En nyhet från framtiden och gigantiska snöflingor...

Jag har suttit framför datorn ända sen mormor och morfar åkte strax efter nio och funderat på vad jag ska göra idag. Eller rättare sagt vad jag ska göra nu. För vad jag ska göra idag vet jag; busa med katterna och fota de och även gå ut med vovven och ta det lugnt en stund. Oftast slutar såna tankar med att jag bara sitter kvar vid datorn. Det händer inte så mycket med andra ord, men det är skönt ibland det med. :)

Då jag loggade in på JENSENonline där jag har mina distanskurser för att kolla om något blivit rättat såg jag förresten en lite rolig sak. Jag har en nyhet från framtiden. Det står att nyheten är inlagd den 23:e april, alltså om två dagar. Hehe. Det påminner lite om det här. Härligt då man är lättroad.Något som var mindre underhållande var då jag såg gigantiska snöflingor falla ner från himlen för bara en liten stund sen. Jag hörde av morfar att det kanske skulle snöa idag. Men jag ville inte tro på honom. Jag ville inte tro att det var möjligt att det skulle snöa igen då det faktiskt är maj snart. Då blommorna växer på gården och vårkänslorna sprider sig allt mer. Fast ändå snöar det. Och det är sjukt stora snöflingor. Det är helt galet. Jag har nog inte ens sett så här stora snöflingor på hela vintern...


Utsikten från mitt sovrumsfönster...

(Dagens Bibelord är Matt 20:32-34.)

Lite tisdagstankar.

Nu börjar det bli sent och jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Dagen har gått fort idag med, och imorgon måste jag gå upp ganska tidigt. Mormor ska på återbesök till sjukhuset i Uppsala efter ögonoperationen förra veckan och morfar ska följa med henne. De åker runt nio, och om jag inte vill försöka ge Pontus och Tarzan örondropparna (som de ska ha två gånger om dagen) själv så är det bara att gå upp så att det är gjort innan nio. Och då jag ändå är uppe kan jag ju äta frukost med de också tänkte jag. Sen får jag ta hand om djuren och så över dagen. Hoppas att det blir kul.


Imorgon ska jag och hunden ut, så jag hoppas att det blir lika fint väder som idag. :)

Jag saknar förresten House. På tal om något helt annat. Jag tänkte på det tidigare ikväll, att det är tisdag idag och att det egentligen skulle ha varit House ikväll. Att det borde ha varit det. Men imorgon är det Lost iallafall, vilket jag faktiskt hade glömt bort tills för bara några sekunder sen. So it's all good.
Undrar om jag kommer att se det i höst. House alltså. Hm. Om jag är hemma så gör jag väl det, men det jag egentligen undrar är väl hur tisdagkvällar kommer att se ut i höst. Kanske är jag på cellgrupp, kvällskurs eller något annat kul. Who knows. Och där gav jag mig själv ännu en anledning att dagdrömma om hösten och allt som händer då. Bibelskola, ni vet. Det är ju ungefär tusen gånger roligare än den där tv-serien som man gillar. :)

Godnatt. ♥

Köplust.

Ikväll tänkte jag se Köplust (eng. titel Needful Things) på TV4 Film.
Det är en amerikansk rysare från 1993 med bl.a. Max von Sydow, Ed Harris, Bonnie Bedelia, Amanda Plummer och J.T. Walsh i rollerna.

Handlingen är baserad på en bok av Stephen King och utspelar sig i den lilla staden Castle Rock där en ny antikaffär precis har öppnat. Det verkar vara en butik där alla kan hitta något som intresserar dem. Butiksägaren Mr Gaunt är dock lite speciell i hur han vill ha betalt; han vill att kunderna gör något elakt mot någon annan i staden. Detta skapar i sin tur en väldigt obehaglig stämning i staden och frågan är vem Mr Gaunt egentligen är och vad han vill...

Jag såg ungefär en timme av den här filmen och sen stängde jag av tv:n. Den var inte bra. Den gav mig en obehaglig känsla, vilket är något som man oftast får räkna med då man ser en rysare, men jag kände inte att jag fick en bra story i utbyte. Det var inte en sån film där man sitter som på nålar och väntar med spänning på vad som ska hända om vi säger så. Det var tråkigt, men samtidigt obehagligt på vissa ställen. Kanske blev den bättre mot slutet, men jag kände efter en timme att jag hellre ville lägga min tid på något annat...

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣
( 3/10 - Ganska dålig. )


(Bilden är härifrån.)

Sessan, Pontus och Loka.

Idag har jag fått mycket gjort och även hunnit ha kul med kameran. Bl.a. har jag fotat tre av katterna idag. Det blev Sessan, Pontus och Loka den här gången. Nu har jag nya bilder på alla katterna, och imorgon tänkte jag ta gruppbilder nere i köket ifall katterna är up for it.Annars så har jag kommit på en briljant idé idag. Eller det är väl inget helt nytt egentligen, men det är nytt att vi gör det här hemma. Jag har skrivit en matsedel för över en vecka framåt. Jag tycker ofta att mormor upprepar sig i matlagningen och att det blir samma mat lite väl ofta ibland, och hon har inga roliga idéer på vad hon ska göra och vet många gånger inte vad det ska bli för mat. Så vi skrev en matsedel idag då vi satt och åt. Jag stod för de flesta idéerna och mormor kommer att stå för matlagningen, så har vi båda fått bidra med det som vi är bäst på. :)

Nu ska jag se en film tänkte jag, en som heter Köplust och går på TV4 Film. Det är en rysare och jag har ingen aning om den är bra eller inte, men jag tänkte att jag ger den en chans iallafall. Nu skulle man ha haft en eller flera katter att krama på, under filmen alltså. Jag tror jag smiter ner och hämtar upp Petrus...


Små blåa blommor från min barndom...

Nu har jag hunnit diska, dammsuga, torka rent, byta sängkläder och vara ute med kameran en stund. Och klockan är bara halv ett. It feels good. :)

Dagens första fototema blev de små blåa blommorna som växer ute på gården varje vår. De där blommorna som jag kommer ihåg från min barndom. Det var samma sak varje år. Då jag kom hit och hälsade på från Gävle plockade jag alltid en liten bukett med de där små blommorna och gav till mormor, sen satte hon de i en liten kopp inne i köket. Då gräsmattan var full med de där blommorna hade våren kommit, det var ett av mina favoritvårtecken. Varje år.Nu ska jag gå och byta skiva i DVD-spelaren så att det är en tom skiva där till morgondagens Days-avsnitt som ska spelas in och sen ska jag välja ut några söta vårskor och åka in till Skärplinge med morfar. Jag ska handla och han ska till banken. Egentligen är det han som ska handla, men det går fortare om jag tar inköpslistan och börjar lite innan han kommer eftersom det kan vara kö på banken. :)

Senare idag blir det fler fotostunder. Fotostunder med katterna. Och självklart en del mys och busande från deras sida också då såklart. I'm looking forward to it.

(Dagens Bibelord är Heb 13:8.)

Ord om kärlek och imorgon.

För en liten stund sen slutade filmen och nu sitter jag här och tänker på hur underbart det måste vara att träffa den där personen som man bara vet att man vill spendera resten av sitt liv tillsammans med. Jag kommer ihåg då jag verkligen började längta efter att träffa den kille som är helt rätt för mig, det var i juni 2007, och här sitter jag nu och väntar fortfarande på att han ska dyka upp. Fast det är ingen brådska. Jag väntar hellre en hel livstid för att få fem minuter med den killen än att pussa på massa grodor. Så det löser sig. Det var bara det att jag tänkte på det nu. Romantiska komedier, ni vet. They do that to you sometimes. :)Annars så har jag tänkt lite på imorgon. Det är nog också en dag som kommer att flyga fram. Jag har tänkt att jag ska dammsuga, diska, byta sängkläder och åka med morfar in till Skärplinge. Sen blir det säkert lite tid med kameran också tror jag, så får vi se om jag fortsätter med kattemat eller tar någon annan fotoidé som jag har. Hur som helst så blir det säkert kul. Mys med kladdkaka blir det med eftersom morfar så gärna ville ha det idag och det är kvar till imorgon med.

Men nu ska jag först och främst tänka på resten av kvällen. Den ska jag spendera med musik och Harpan på Las Vegas-vis. Fast inte så länge, för jag tänkte gå upp i bra tid imorgon och komma igång med allt jag ska göra. ;p

Sweet dreams. ♥

Tirsah och Petrus har varit uppe hos mig ikväll.

Dagen har fortsatt med att ha katter här uppe och hängt med dem. Först var Tirsah här efter middagen och busade i sängen, och sen kom Petrus upp och undersökte lite allt möjligt innan vi såg på Vänner tillsammans med morfar. Så nu har ännu fler kattbilder blivit tagna. Nu har jag bara tre katter kvar att ta enskilda bilder på och sen vill jag försöka få några bra gruppbilder nere i köket också. Kameran och jag umgås lite mer än vanligt nu och fotoidéerna flödar över, det passar ju perfekt nu då jag spontant fick extra ledig tid på grund av att jag pluggade så mycket förra veckan.

Här kommer fler nya kattbilder. De fyra första är på Tirsah och de tre andra är på Petrus.


Nu tänkte jag gå ner en liten stund innan jag ska se filmen Matte söker husse på Kanal 9. Det känns som en bra avslutning på dagen som för övrigt har gått ovanligt fort. Ibland undrar man verkligen var tiden tar vägen nånstans, den liksom bara rusar förbi och sen är det dags för nästa dag. Fast ju fortare kommer man till det som man längtar efter, som i mitt fall är ett Days-maraton nästa måndag. Det slutade så spännande sist och jag skulle gissa på att det är därför som jag längtar mer än vanligt nu. Självklart längtar jag efter andra saker med, men det är liksom detta som kommer först av det som jag längtar till. Det är nånting som faktiskt händer den här månaden. :)


There can be miracles when you believe.

Nu är det dags för ett nytt Veckans Citat igen, och även den här gången har jag valt ett citat från en låt som jag har lyssnat väldigt mycket på under veckan som har gått. Låten heter When You Believe och är från filmen Prinsen av Egypten. Citatet kommer från refrängen.

Veckans Citat:
There can be miracles when you believe.

Om vi tror så kan mirakel ske. Om vi tror så är ingenting längre omöjligt. Om vi ber i Jesu namn och tror så kan mirakel ske. Det har Jesus sagt. Det tror jag på. Kanske är det därför som jag har fastnat för den här låten och som de här orden verkligen berör mig lite extra mycket.


Mariah Carey & Whitney Houston - When You Believe


Mycket kattmys och fotograferande.

Idag har återigen blivit en dag med mycket kattmys och fotograferande. Redan efter frukosten tog jag upp Tarzan, och då han sprang ner i hallen och jamade eftersom han ville in till de andra/äta/gå på toa tog jag upp Lukas istället. Och nu har Tindrah nyss varit här. De är så mysiga allihopa. Mitt i allt fotande fick jag även en helt annan fotoidé, men den får jag ta itu med en annan dag eftersom det inte är lika ljust i köket längre nu då solen inte lyser in genom fönstret och jag inte vill använda blixten till de bilderna.

Här kommer iallafall bilderna på katterna från idag upp. Det är först tre bilder på Tarzan precis innan jag släppte in honom i köket igen, sen är det två bilder på Lukas respektive Tindrah. Observera att de två är väldigt lika varandra, men det är alltså inte samma katt. :)
Mark 16:6.

Dagens Bibelord:
Mark 16:6.

Citat:
Men han sade till dem: "Var inte förskräckta! Ni söker Jesus från Nasaret, den korsfäste. Han är uppstånden, han är inte här. Se, här är platsen där de lade honom. (Folkbibeln)

Kommentar:
Då kvinnorna kom till graven på den tredje dagen fann de att den stora stenen framför graven var bortrullad, och då de gick i graven såg de en man i vita kläder sitta där. Det var en ängel, och det var han som sa detta till dem. Det var han som först proklamerade budskapet att Jesus hade uppstått från de döda...

8 Mile.

Ikväll har jag sett filmen 8 Mile på ZTV.
Det är ett amerikanskt drama från 2002 med bl.a. Eminem, Brittany Murphy, Mekhi Phifer, Kim Basinger och Evan Jones i rollerna.

Filmen handlar om rapparen Jimmy Smith, som går under smeknamnet B Rabbit, och som inte har orkat ta tag i sitt liv än. Han jobbar med att tillverka bildelar och bor fortfarande hemma med sin mamma och lillasyster i en husvagn. Efter ett misslyckande i en raptävling där han fick tunghäfta känns livet värre än nånsin. Hans vänner vill att han ska ge det en till chans. Men det är inte förrän han träffar han träffar Alex, en tjej som ger honom hopp om att livet kan bli bättre, som han börjar ta tag i saker och vågar satsa...

Jag gillar den här filmen, trots att jag inte alls lyssnar på den typ av musik som är med i filmen i normala fall. Men jag gillar hur historien blir berättad, det känns trovärdigt, och hur Rabbit utvecklas som person genom filmens gång.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

Mys med Snuttan. ♥

Idag råkade jag sova till fem över halv tolv. Jag kröp ner i sängen igen då klockan hade ringt och sen somnade jag om, så kan det gå ibland. Men jag måste erkänna att det kändes helt underbart att vakna sen och känna mig totalt utvilad. Så som man känner då man har "sovit färdigt", ni vet.
Jag kom ner till lunchen lite senare än vanligt och sen tog jag med mig mormors katt Snuttan upp till mig i några timmar. Vi har myst och haft det bra tillsammans. Hon har ätit knaper, gått omkring och spunnit och legat på sängen. Själv har jag klottrat lite i min kalender, tagit bilder av sötnosen och läst tre kapitel i Bibeln. Det har varit sjukt mysigt, och jag är glad för alla de nya bilderna på henne. Jag kände för några dagar sen att jag skulle vilja ta lite nya bilder på katterna. Vissa var det alldeles för länge sen jag fotograferade. Så man kan säga att Snuttan var först ut idag, haha. Sen får vi se när nästa fotostund med nån annan katt blir av, eller så kanske jag kör på gruppbilder, vi får se. :)

Här är de fyra bilderna av Snuttan som jag gillar mest från idag, och favoriten är nog den längst ner. Jag gillar överexponerade bilder i svart/vitt på katter.

Nu ska jag nog lämna datorn igen och ta en vårpromenad tror jag, och hoppas att någon annan känner för att följa med mig. Jag plockade förresten undan vinterjackan och stövlarna idag, och tog fram två andra jackor och lite söta vårskor. Det är vår i luften nu.
Senare blir det nog mer kattmys tror jag, med en eller flera sötnosar. Film ska jag se med, fast det blir inte förrän nio. Då blir det 8 Mile på ZTV. Hoppas att den är bra. Jag kommer ihåg att jag ville se den på bio med några i klassen för massa år sen, men det blev inte så och sen har jag inte sett den efter det heller. Men hoppas att den är bra.

(Dagens Bibelord är Mika 7:8.)

A Mighty Heart.

Ikväll har jag sett filmen A Mighty Heart på TV4.
Det är ett amerikanskt verklighetsbaserat drama från 2007 med bl.a. Dan Futterman, Angelina Jolie och Archie Panjabi i rollerna.

Filmen utspelar sig i Pakistan där Mariane Pearl och hennes man Danny arbetar som journalister efter den 11:e september. Mariane är gravid och Danny har en intervju kvar som han vill göra i staden Karachi innan de åker till Dubai, men i samband med intervjun blir han kidnappad av muslimska fundamentalister. Då börjar Marianes kamp för att få tillbaka honom med hjälp av bl.a. vänner, polisen och FBI. Frågan är bara om de kommer att hitta honom i tid...

Jag tycker att den här filmen är väldigt bra av flera olika anledningar. För det första så gillar jag hur den är gjord, den får mig att tro på det som händer eftersom den är filmad på ett bra sätt och med trovärdiga karaktärer. Den har också en bra story och Angelina Jolie gör rollen som Mariane Pearl bra.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 8/10 - Väldigt bra. )


(Bilden är härifrån.)

Inspirationspluggryck resulterar i en härlig bonus.

Utåt sett kan det nog verka som om jag är lite förvirrad då det gäller dagarna. Det är lördag idag och jag har fortsatt i samma stil som igår, fast ännu värre. Jag började plugga en timme innan lunch och fortsatte ända till fem på eftermiddagen. Så nu har jag kommit igång med mitt fördjupningsarbete i Internationella relationer där jag ska skriva om en konflikt. Jag har valt att skriva om Israel/Palestina-konflikten och det känns som att det går bra. Och uppgiften i Textkommunikation A som ska vara inlämnad om två veckor hann jag både börja på och bli klar med, där är jag däremot lite halvt fundersam på om det gick så bra som först tänkte mig, men det återstår att se. Jag har iallafall fått mycket gjort idag. Sen att jag inte behöver plugga nånting mer de närmsta två veckorna är ju såklart en härlig bonus.Varför det har blivit så här är jag fortfarande inte helt säker på, kanske fick jag helt enkelt något inspirationspluggryck. Det är ju inte så att jag har känt något stort behov av att få en eller två lediga veckor. Speciellt eftersom jag är ledig det mesta av veckan ändå då jag oftast blir klar med veckans plugg väldigt snabbt. Det är lätt att det blir så då lektionerna är på Internet och man kan göra de när man själv vill, och har man sen lätt för att lära sig också så går det av bara farten. 75 % är ju egentligen 30 arbetstimmar i veckan, och vi vet nog alla vid det här laget att jag inte ens pluggar hälften så mycket varje vecka. Ändå går det skitbra. I love distans. Fast jag skulle inte vilja gå bibelskolan på distans även om man kunde göra det, så i höst får jag glatt gå till skolan måndag till fredag igen, precis som de flesta andra.

Förutom att plugga har jag inte gjort så mycket idag. Jag har i princip bara hunnit pussas med katterna, tjaffsa med mormor vars humör has gotten insane sen hon kom hem från operationen, duschat och haft underbara stunder med min Jesus.

Nu tänkte jag gå ner och krama mormor and make up. För ärligt talat så känns det som att allt tjaffs är hälften så mycket mitt fel eftersom jag tar åt mig och blir sur istället för att försöka förstå att hon inte riktigt är sig själv än. Ögonen rinner, hon måste ta det lugnt o.s.v. Sen ska jag ge Pontus och Tarzan örondroppar med morfars hjälp, han håller i dem medan jag droppar, och äta såna där goda flingor med mjölk till kvällsmat. Sen borde klockan vara ungefär 21:25 och då tänkte jag se A Mighty Heart på fyran och bara slappna av tillsammans med min lilla prins Petrus som förhoppningsvis vill joina matte. Det blir ingen övernattning den här gången, men jag tänkte att min söta pojke kan vara uppe och se film med mig iallafall. Om han vill. :)


Fil 1:21.

Dagens Bibelord:
Fil 1:21.

Citat:
Ty för mig är livet Kristus och döden en vinst. (Folkbibeln)

Kommentar:
Så här skrev Paulus i ett av sina brev. Det han menar är att livet är Kristus eftersom det är Honom som han levde för. Det är Honom som han gav allt för. Samtidigt ser han döden som en vinst, i motsats till en förlust, eftersom han då han dog skulle få vara med Kristus. Detta tycker jag är en väldigt bra syn på det hela. Vi ska leva för Kristus här på jorden och vi ska ge allt för Honom, men samtidigt ska vi inte se på döden som något hemskt eller som att det är slutet på allt. För så är det inte. Då man tillhör Jesus är döden en övergång till att få vara med Honom i evigheten. Det är ingenting som vi behöver vara rädda för.

Garth Brooks - When You Come Back To Me Again

Jag blev trött ikväll och jag kände då jag satt och spelade Bouncy Supreme på Neopets att jag knappt orkade hålla ögonen öppna längre. Då var det över en timme kvar tills filmen skulle börja. Jag skulle se Frequency på trean. Men det löste sig ändå. Jag hade satt alarmet på mobilen på halv tolv, en kvart innan filmen började, redan igår innan jag la mig eftersom jag tänkte att jag kanske skulle bli trött ikväll. Så strax innan elva la jag mig ner och tänkte att det inte gjorde något om jag somnade och efter en liten powernap var jag pigg igen. Faktum är att jag fortfarande är pigg. Men jag har ingen lust att sitta uppe hela natten, så jag tänker lägga mig iallafall nu. Jag ville bara lägga upp en låt från filmen först. Den spelades medan eftertexterna rullade fram över tv-rutan, och det kunde inte ha varit mer perfekt. Det var så väldigt fint och så passande. Lite tråkigt att den inte finns på Spotify bara. Men jag antar att man inte kan få allt man vill jämt...


Garth Brooks - When You Come Back To Me Again


En oväntad början som följs av ett normalt slut.

Den här dagen har blivit ungefär så långt ifrån som jag hade tänkt mig som man kan komma. Jag började med att gå upp då klockan ringde tjugo över åtta och jag tror att jag kände redan på en gång att den här dagen verkligen hade potential för att bli bra. Inte tråkig eller allmänt dålig. Men det var inte förrän några timmar senare som den verkliga chocken kom. Efter att ha ätit frukost och fixat med örondroppar och rengöring åt katterna så fick jag för mig att jag skulle plugga. Idag. Trots att jag blev klar för veckan redan i tisdags. Så jag har pluggat Textkommunikation A i tre och en halv timme. Som ett resultat av det kan jag nu konstatera att jag ligger ganska så långt före i den kursen, fast det är väl å andra sidan inte helt fel. Kanske tar jag en spontant ledig vecka om två veckor eller nåt, vi får se. Oväntat var det iallafall, och jag är fortfarande inte helt hundra på varför jag gjorde det.


Ibland gör man oväntade saker. Ibland tittar man åt flera håll samtidigt.

Resten av dagen verkar bli mer normal. Jag tänkte fixa lite och följa med morfar in till Skärplinge och handla. Choklad står på inköpslistan. Sen tänkte jag låta alla katterna springa omkring här uppe hos mig och leka lite, kanske efter maten. Neopets vill jag hinna med också och sen får jag för allt i världen inte bli för trött tills ikväll, för då jag ska jag se Frequency 23:45 på trean. I pretty much got the rest of the day figured out by now...

(Dagens Bibelord är Tit 1:2.)

Jag har segat, slöat och sovit.

Nu har jag precis vaknat efter att ha sovit på soffan här i mitt rum i några timmar. Jag var helt galet trött och tänkte "bara" vila en stund, fast jag är inte så förvånad över att jag somnade. Jag är dock glad för att det var just ikväll och inte imorgon som jag blev så här väldigt trött, för imorgon är det den där filmen på tv. Det vill jag inte missa.


En tröttbild från förra året.

Annars har jag inte så mycket att berätta från idag. Det har kort sagt varit en ganska seg dag. Jag har till och med legat ute i vardagsrummet och slökollat på tv, vilket är något som jag i princip aldrig gör annars. Men ikväll var ett undantag, för jag låg där efter Vänner med datorn i knät och letade efter något att kolla på bara för att kunna ligga kvar ett tag till. Det slutade med att jag såg Biggest Loser på femman och Världens adoptioner på TV4 Fakta. Det var två ganska bra program även om det inte är något som jag kommer att följa i framtiden. Jag skulle förresten lätt kunnat adoptera ett barn om det nu var så att jag ville ha barn. Tänk att kunna hjälpa ett barn ute i världen som inte har några föräldrar och ge honom eller henne ett hem. :)
En annan lite speciell sak var att Pontus och Tarzan var ovanligt samarbetsvilliga då de skulle få örondropparna nu på kvällen. Det är nästan så att jag tror att de börjar vänja sig vid situationen och gillar läget. Good for them.

Men nu är det dags att sluta skriva och istället börja göra mig iordning för sängen. Här kan jag ju inte sitta hela natten. Nu hoppas jag bara på att jag drömmer söta drömmar inatt och att imorgon blir en bra dag. Jag hoppas att jag blir av med den där känslan som gör så att det mesta känns tråkigt.

Sweet dreams.

Norrlands Guld. När du vill vara dig själv för en stund.

Det är en reklam som gör mig lika irriterad varje gång jag ser den. Det är en reklam som får mig att vilja skälla ut vem det nu än var som kom på den varje gång jag ser den. Det är en reklam som gör så att det kryper i hela kroppen på mig varje gång jag ser den. Det är reklamen för Norrlands Guld.
Nu är det inte själva reklamen i sig som jag menar, utan det är budskapet i reklamen som jag tycker är hemskt. Jag kan för allt i världen inte förstå hur det kan få vara kvar gång efter gång efter gång varje gång reklamen förnyas. Jag lägger upp ett videoklipp med en av de många versioner som finns av den här reklamen här så att ni själva kan se vad det är jag menar.Reklamen i sig är både bra och lite rolig. Men så kommer man till slutet, och då är det inte roligt längre. Då är det inte ett dugg roligt längre. Jag känner ett sånt obehag av den här reklamen och jag kan bara hoppas att det inte är någon människa som faktiskt tar åt sig av Norrlands Gulds slogan: Norrlands Guld. När du vill vara dig själv för en stund.
Budskapet som visas över hela Sverige om och om igen är alltså att man genom att dricka alkohol, i det här fallet ölmärket Norrlands Guld, kan vara sig själv. Budskapet är att man skulle behöva detta för att vara sig själv. Jag har inget emot att människor dricker alkohol, även om jag själv har valt att inte göra det, så länge man inte dricker sig berusad och tappar omdömet. Men att man skulle behöva alkohol för att vara sig själv är en lögn. Min uppfattning är att man försöker utnyttja det faktum att det finns många idag, speciellt ungdomar, som har dåligt självförtroende och kanske inte riktigt vågar vara sig själva på grund av detta. Den här reklamen lockar då till att man med alkohol kan vara sig själv för en stund. Det är bland det värsta skitsnacket jag nånsin har hört. Jag har ingen som helst respekt kvar för Norrlands Guld och jag kan som sagt bara hoppas på att ingen tar åt sig av detta.

Vad tycker ni om den här reklamen?

En predikan mitt i natten och en dag där jag gör vad jag känner för...

Jag hade tänkt att jag skulle gå och lägga mig efter Lost igår, men riktigt så blev det inte. Jag satte mig vid datorn en stund och klickade runt lite på Mission SOS hemsida och innan jag visste ordet av hade jag fastnat för en predikan med Johannes Amritzer som handlade om maximal tro. Ute på glasbordet i vardagsrummet låg det kvar choklad och ett tomt glas, dörren var öppen och efter drygt halva predikan insåg jag att det nog skulle vara en bra idé att pausa den för att plocka undan lite, gå på toa och sen hämta en banan så att magen skulle sluta kurra. Jag var helt fast. Det är inte varje natt som jag spontanlyssnar på en predikan till två på natten, men igår råkade det bli så.Och idag sov jag ut igen. Jag la mig igen då klockan hade ringt och hade inte ens en tanke på att gå upp förrän klockan närmade sig halv elva, och vid det här laget har jag hunnit bestämma mig för att jag bara ska göra det jag känner för att göra idag. Sen vad det är vet jag nog inte riktigt själv än. Det kan bli allt från att glida omkring här hemma i min svarta mössa och ta det lugnt till att busa med katterna tills svetten rinner eller varför inte gå ut och njuta av att snön snart är borta. Eller så spontanflyger jag till Nepal och hänger på en Jesusfestival. Fast det där sista är ganska osannolikt i och för sig... ;p

(Dagens Bibelord är 1 Joh 2:5.)

Segt och tråkigt, plus en tankeställare.

Idag har jag känt att det mesta har varit lite segt och tråkigt. Det har såklart varit några roligare stunder också, med kameran bl.a., men annars har det varit en sån där dag som man kanske inte kommer att minnas för att den var så underbar och rolig.
Då jag satt och kände mig lite allmänt sur innan jag skulle be för dagens onådda folkgrupp fick jag mig dock en tankeställare. Idag skulle man be för Wakhi-folket i Tajikistan och de har inte ens tillgång till Bibeln på sitt språk och det finns inga kristna bland dem vad man vet idag. Ändå satt jag och var otacksam och grinig utan någon speciell anledning, jag som har privilegiet att ha Bibeln på mitt eget språk och har fått höra om Jesus så att jag kunde ta emot Honom i mitt liv och bli frälst. Ibland behöver man verkligen få lite perspektiv på saker...Annars så har jag och morfar ätit upp det som var kvar av kladdkakan idag, och Pontus och Tarzan har fått örondroppar som de ska ha och så. Det var lite kul då det var Tarzans tur. Morfar skulle gå och hämta honom och då Tarzan såg det försökte han smita. Cute.

Nu börjar Lost när som helst, så jag ska bänka mig framför tv:n och hämta lite cola och kanske choklad. Jag är så glad för att det inte har tagit uppehåll än som House har gjort...Våren är här!

Det kändes kul att kunna gå ut med kameran idag och ta våriga bilder. Det växer saker i rabatten, det är några blommor på marken, man kan gå ut utan jacka och det sista av snön håller på att smälta bort...
Tuggummibubblor.

Jag har börjat tugga tuggummi ganska ofta den senaste tiden, och för drygt en vecka sen fick jag idén att jag kunde ta bilder på tuggummibubblor. Det var dock lättare sagt än gjort eftersom jag inte är världens grymmaste på att blåsa tuggummibubblor, men det gick helt okej ändå. :)
En sur sömngångares memoarer...

Jag råkade sova under nästan hela filmen igårkväll. Jag var så trött så att jag nästan borde ha förstått att det skulle sluta så, men jag antar att man vägrar att inse fakta ibland. Jag får helt enkelt se den filmen en annan gång istället, för den verkade vara ganska bra. På tal om film så såg jag nyss att det är Frequency på trean 23:45 på fredag. Den filmen är så bra så vi får hoppas att jag orkar hålla mig vaken, haha. Och ikväll är det Lost, så då får jag inte hellre somna. Fast nu har jag sovit ut ordentligt idag, klockan var till och med efter elva då jag gick upp. Så förhoppningsvis kommer jag att sluta gå omkring som en sömngångare på kvällarna nu.
Förhoppningsvis slutar jag att bli irriterad så lätt också. Fast det kan jag nog inte skylla på att jag har varit trött, för jag har redan varit så sur så att det nästan kom rök ur öronen på mig idag. För typ ingenting. Nu känns det bättre och jag ska först lyssna på detta och sen satsa på att umgås med kameran en stund och fotografera vårtecken och tuggummibubblor...
(Dagens Bibelord är Matt 25:40.)

En bra dag, och en både bra och dålig kväll. Plus vårens första blomma.

What a day this has been. Den började bra med en morfar som redan var vaken och stod påklädd framför byrålådan då jag kom ner. Det var lite snopet. Men kul att han vaknade av sig själv så tidigt, hehe.
Sen fortsatte dagen bra med pluggande. Mycket pluggande. Så nu är jag klar för den här veckan, tack vare att tjuvstartade igårkväll och sen jobbade över idag. Men det kändes inte så farligt ändå, plus att det är väldigt skönt att bli klar. Jag är en sån person som oftast hellre tar tag i saker på en gång om jag orkar, speciellt om det innebär ledighet längre fram. Jag tänkte förresten då jag skrev artikeln med intervjun med Rebecka i att journalist skulle vara ett roligt yrke. Så listan över roliga yrken består nu av fotograf, psykolog, socialantropolog, sjuksköterska och journalist. Sen missionär såklart då, som toppar allt. Det är mer än "bara" ett roligt yrke. That's the dream with the big D. :)

Mormor har förresten kommit hem nu. Hon behöver hjälp med en hel massa och får inte lyfta så mycket, hon måste sova på mage med en sak för ögat och sen ska hon ha ögondroppar fem(!) gånger om dagen. Så det blir en himla massa droppande här hemma nu i och med att Pontus och Tarzan ska ha örondroppar två gånger om dagen. Fast mormor behöver vi iallafall inte hålla fast, så det klarar morfar själv. Jag såg förresten hennes öga förut. Det var helt rött där det ska vara vit. Det syntes inget vit alls. Det var lite creepy faktiskt.


Den här blomman hittade jag då jag och morfar var ute och gick på kvällen. Mormor fick den sen.

Kvällen har varit både bra och dålig. Jag har varit irriterad. Jag kände mig så less eftersom vi inte ska åka till kyrkan på ett tag, som det verkar iallafall, eftersom mormor måste ha ögondroppar. Och nån lär ju vara hemma och ge henne dem. Men jag är ändå glad att hon är hemma. Jag älskar henne och jag saknade henne igår. Fast jag vill nog inte ta bussen ändå, inte än iallafall. Inte då resan  tur och retur nästan är längre än själva mötet i kyrkan. Sen får man lägga till all väntetid också. Det blir rätt tråkigt i längden, speciellt om man ska åka själv. Och jag är bortskämd med att lyssna på predikan via hemsidan nu. Inte lika kul som att vara där, men ändå. Det är alltid något.
Men det har som sagt varit saker som har varit bra också. Vi har ätit kladdkaka och grädde, och jag har lekt med katterna med en boll. Det var hysteriskt kul. Jag kände mig nästan som ett barn igen. Som ett barn som skrek: Jaa! Och matte gör mååååål!

Diana mailade en sån där inbjudan till Facebook också. Där jag inte har gått med än. Kom igen nu latmask... Komsi komsi... ;) Vi bits inte. (Men kanske hugger!), stod det i den. Vi får se om den påverkar mig eller inte. Kanske. Nån gång lär jag väl gå med iallafall. Man kan ju trots allt prata med folk i församlingen via Facebook eftersom kyrkan har en facebookgrupp. Hm.

Annars så saknar jag House litegrann. Det här årets uppehåll kom alldeles för tidigt för min smak. Så nu ska jag trösta mig själv med att se Rules Of Engagement innan jag går och lägger mig. Förhoppningsvis är det en bra film. :)


En liten förhoppning om att bli klar med veckans plugg idag...

Inatt drömde jag något konstigt som bl.a. handlade om att jag inte orkade jogga utan istället gick tillsammans med mormor på en snöig väg. Jag känner så nu med, att jag inte orkar jogga alltså. Jag har inte gjort det på en vecka nu om sanningen ska fram. Benen kändes så trötta och jag tappade orken litegrann efter att ha joggat tre gånger för två veckor sen. Kroppen var inte van med så mycket, antar jag. Så det blev lite vila. Jag ska försöka ta tag i det igen snart, typ den här veckan eller så.

Sen kände jag då jag vaknade av väckarklockan halv sju att jag ville sova ut också. Jag tänkte att jag gjorde det igår, men det kanske inte räknades som det egentligen eftersom jag vaknade och gick upp och sen somnade igen och vaknade igen och somnade och allt det. Imorgon kanske jag kan sova ut. Vi får se. För jag har en liten förhoppning om att bli klar med veckans plugg idag, på den första pluggdagen i veckan. Kanske är det möjligt. Jag tjuvstartade med förberedelser för intervjun igårkväll, intervjun gör jag idag strax efter lunchen och sen kanske jag hinner resten av det som ska göras om jag jobbar på ordentligt och kanske jobbar över lite. Vi får se helt enkelt, men om jag inte hinner så är väl inte det hela världen heller...


Om jag blir klar med pluggandet idag så tror jag att jag firar det med en lång fotostund imorgon.

(Dagens Bibelord är Ps 1:1-2.)

Ord om en dag utan mormor hemma.

Idag har jag verkligen sovit ut känner jag. Jag gick upp för att krama mormor och vänta på taxin med henne och morfar klockan sex, och då hon hade åkt kramade jag katterna en stund och sen gick jag upp och la mig igen. Jag hade tänkt gå upp halv nio, men jag var så trött efter att först ha sovit dåligt igår och sen gått upp och vinkat av mormor idag så jag "råkade" sova till tjugo över elva. Men det var så härligt, så det gjorde inget. :)


En bild på mig och morfar från februari i år.

Förutom att vara med katterna och ge de droppar så har jag mest segat lite, varit lite irriterad utan någon större anledning och umgåtts med morfar. Vi har  bl.a. sett lite på tv och tagit en promenad med hunden. Det har varit tomt utan mormor och det märks på mer än ett sätt att hon inte är här. För det första så bestod min och morfars middag av panpizza då ingen av oss är är någon höjdare i köket, och sen är det jag som får väcka morfar imorgon eftersom mormor brukar göra det annars och han är lite svårväckt. Jag erbjöd honom att låna en högljudd väckarklocka av mig, men han ville hellre att jag går ner och väcker honom eftersom jag ändå ska upp och plugga iallafall.
På tal om att plugga så har jag förresten börjat lite redan ikväll, vilket är ovanligt. Men jag kände för att kolla vad jag skulle göra imorgon och "råkade" börja förbereda då jag såg att veckans uppgift i Textkommunikation A är att förbereda en intervju, intervjua och sedan skriva ett repotage utifrån intervjun. Jag ska intervjua min kompis Rebecka om hur det är att vara en ung mamma och det känns mest bara roligt. Hon och hennes dotter kommer hit och hälsar på i sommar by the way, om inget kommer emellan alltså. :)

Mormors operation har förresten gått bra. Vi vet inte än om hon kommer att se bättre på ögat, men det blir iallafall inte värre och själva operationen har tydligen gått bra. Hon borde få komma hem imorgon, och det är vi glada för.


Nu har Pontus och Tarzan börjat med örondroppar, och alla har fått droppar i nacken.

Morfar pratade med veterinären imorse, berättade han då vi åt frukost/lunch. Tydligen så var det bara Pontus och Tarzan som skulle ha örondropparna, åtminstone nu. Så vi började med det idag på dem, och det gick ganska bra faktiskt. Just de två katterna är bland dem som inte är helt omöjliga då det gäller sånt här. Så jag hoppas att de två närmsta veckorna då de ska få örondroppar två gånger om dagen kommer att kännas som två bra veckor. Sen varför det bara är de som ska ha den behandlingen nu förstod jag ärligt talat inte riktigt. Men det är väl bara att lyssna på veterinären, antar jag, för hon vet ju bäst.


Min underbara Tindrah ville inte samarbeta idag.

Alla katterna fick de där dropparna som de skulle ha i nacken, som är en engångsbehandling. Det skulle alltså även de mindre samarbetsvilliga katterna få, så jag var glad att det är lättare att droppa något på huden vid nacken än att droppa i öronen.
De flesta katter behövde morfar bara hålla fast medan jag hade isär pälsen i nacken och droppade på huden. De mindre samarbetsvilliga katterna fick en frottéhanduk om sig för att inte kunna smita lika lätt. Den svåraste av de alla, Tindrah, var morfar tvungen att hålla fast riktigt ordentligt så att hon knappt kunde röra sig alls och det var nog ingen av oss som tyckte att det var en trevlig upplevelse. Men det kändes som en seger att bli klar med hennes engångsbehandling och vi är alla glada för att det var just en engångsbehandling. Ska hon ha örondroppar sen så vet jag inte var jag ska ta vägen, då vill jag nog sjunka genom jorden. Fast missförstå mig inte nu, för Tindrah är en underbar katt under normala omständigheter...


We preach Christ crucified, it's the only way, for souls to be saved, who have gone astray...

Idag är det måndag igen och vilket citat som ska bli Veckans Citat den här veckan kändes självklart. Citatet kommer från refrängen i låten Christ Crucified med Lou Fellingham som jag har lyssnat jättemycket på nu den senaste veckan. Tyvärr har jag inte hittat någon video med den här låten, men den finns på Spotify.

Veckans Citat: We preach Christ crucified, it's the only way, for souls to be saved, who have gone astray...


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Jesus säger i Joh 14:6 att Han är vägen, sanningen och livet. Han säger att ingen kommer till Fadern utom genom Honom. Det är endast genom Jesus, som har tagit på sig våra synder och därmed friköpt oss, som vi kan ha gemenskap med Gud och få evigt liv.


Upp 22:21.

Dagens Bibelord:
Upp 22:21.

Citat:
Herren Jesu nåd vare med alla. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det här är den sista versen i Bibeln. De allra sista orden handlar alltså om att Jesu nåd ska vara med oss alla tills Han kommer tillbaka.

Imorgon ska jag upp tidigt och krama mormor innan hon åker.

Idag har varit en lugn dag som jag har spenderat med att lyssna på en predikan från Korskyrkan, läsa mycket, ha katter uppe, vilat och egentligen inte gjort så jättemycket. En sån dag behövdes nog med tanke på att jag inte är världens piggaste efter nattens dåliga sömn. Men det har ändå varit en ganska bra dag. En lugn och skön söndag.
Kvällen kommer också att vara lugn, eller rättare sagt fortsätta att vara lugn. Imorgon ska jag upp jättetidigt för att vinka av mormor som ska åka till Uppsala med taxi klockan sex på morgonen. Det är alltså imorgon som hon ska operera ögat och sen stanna kvar på sjukhuset över natten. Jag känner att jag vill gå upp och krama om henne innan hon åker. Sen kan jag ju lägga mig igen och sova några timmar till om jag vill det. Men oavsett så tänker jag ta det lugnt, mysa, se den här filmen och sen lägga mig någorlunda tidigt.


Jag och min fina mormor.


Jag blev väckt tidigt imorse...

Nattens sömn kommer inte att gå till historien som den bästa. Som ni kanske förstod så blev jag väckt väldigt tidigt imorse av Petrus. Han låg inte still eller ens tänkte på att vara lugn, utan han hade omkull en stol så att det hördes världens duns och sen lyckades han knäppa på radion också. Sen tyckte han även att det var kul att bl.a. gå omkring vid mitt huvud då jag försökte sova och slicka mig i håret. Det här är ju utan tvekan saker man inte vill att ens katt ska göra då man sover eller försöker sova, hehe. Så då jag låg där klarvaken efter bara några få timmars sömn så kunde jag inte låta bli att önska att allt var som vanligt, att jag aldrig hade försökt sova med en katt i rummet. Fast samtidigt är jag glad att jag testade det. Men nu är allt som vanligt igen. Rummet är som det var tidigare och katterna kommer fortfarande att få vara uppe ibland, mer än tidigare, men det blir nog inga övernattningar skulle jag tro. Men det kanske är bra ändå, för jag tror att katterna gillar varandras sällskap där nere och en hel natt ifrån de andra är ganska mycket.
Fast jag måste erkänna att det med radion var lite komiskt
. CD-spelaren var på eftersom jag brukar ha lovsång på låg volym då jag somnar. Då skivan tar slut blir det tyst, men Petrus gick på CD-spelaren och ändrade från CD till radio. Som tur var kom han inte åt volymen eftersom jag inte orkade gå upp och stänga av det. Först brusade det bara. Det lät nästan som vågor som slår mot en sandstrand, sen kom det något annat ljud och klockan sex började ekot med nyheterna. Perfekt för en söndagmorgon, antar jag att Petrus tyckte.


Min busiga Petrus.

Men förutom de här sakerna var Petrus helt underbar. Han låg stilla i soffan med mig ett bra tag och såg på filmen, sen låg han ett tag i sängen på natten och på morgonen var han världens sötaste och ville ha morgongos med matte. Då går det ju inte att vara sur iallafall. Det är min pojke för söt för. :)

Men nog om det är nu, för nu tänkte jag gå ut i vardagsrummet och lägga mig i solskenet i soffan för att läsa lite och mumsa på gräddglass. ♥

(Dagens Bibelord är Joh 6:37.)

Sänglampan är tänd, klockan är över fem på...

foto_0021 (MMS)

Sänglampan är tänd, klockan är över fem på morgonen och jag har sovit i några timmar. Nu ligger jag vaken med en känsla av tvivel och en liten önskan om att allt var som vanligt. Just nu vet jag inte om jag vill ändra tillbaka allt så som det var eller försöka skylla den här känslan på någon annan än min söta katt...


Deep Impact.

Nu har jag precis sett Deep Impact på Kanal 5.
Det är en amerikansk sci-fi/actionfilm från 1998 med bl.a. Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood, Vanessa Redgrave och Morgan Freeman i rollerna.

En stor komet är på väg mot jorden och för att förhindra en kollision som skulle utrota hela mänskligheten får ett gäng astronauter åka upp i rymden för att med hjälp av bomber försöka få kometen att ändra bana. Samtidigt får människorna förbereda sig på att eventuellt dö om de inte lyckas med sitt uppdrag...

Jag brukar ofta gilla katastroffilmer, och jag gillar även den här filmen. Det är intressant att se hur människor reagerar i såna situationer. Det blir väldigt mycket känslor och man får perspektiv på vad som verkligen är viktigt i livet. Den påminner för övrigt en del om Armageddon som är gjord samma år och är en av mina favoritfilmer.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

Mestadels mysigt.

Ikväll har varit en mestadels mysig kväll. Petrus har varit uppe, solen har lyst in genom fönstret, det har blivit en äggmacka till kvällsmat, en underbar bönestund med mormor och morfar och snart tänkte jag se Deep Impact på femman som jag hoppas är en bra film. Jag har känt att jag har fått lite gjort också i och med att jag har betalat några räkningar. Det som dock har varit mindre mysigt har varit att sopa bort kattsand från golvet och komma på kreativa idéer för att hindra Petrus från att komma in i min garderob, men det positiva överväger det negativa än så länge. Jag hoppas att det går bra inatt och att jag inte vaknar upp till nån form av oväntad katastrof imorgonbitti, fast jag väljer att vara positiv. :)


Jag hoppas att natten blir lugn.

Nu ska jag plocka undan lite papper och grejer från bordet och sen krypa ihop framför tv:n. Filmen slutar inte förrän innan ett så jag skulle gissa på att det blir en recension då och sen läggdags tillsammans med Petrus.


Katterna ska få vara uppe hos mig mer nu...

Idag har jag ändrat om lite här hemma. Jag har tänkt i flera dagar nu att jag vill börja ha katterna uppe hos mig mer än vad jag har haft tidigare, speciellt nu då de yngre katterna börjar bli lite större och jag ska flytta om bara några månader. Jag vill få så mycket tid som möjligt med de medan jag är kvar här. Så idag då jag gick upp ur sängen innan elva efter att ha legat klarvaken och tänkt en stund fick jag ryck. Så fort jag hade fixat iordning mig för dagen och umgåtts med Gud en stund påbörjades en liten makeover. Jag har flyttat saker alternativt lagt saker i skåp och lådor som katterna kan busa med eller ha sönder om ingen är där så att de ska kunna vara i mitt rum utan att jag måste se efter de hela tiden. Ibland tänkte jag även låta en eller två katter stanna hos mig över natten, och då vill jag kunna sova utan att drömma mardrömmar om söndertuggade sladdar eller prydnassaker som går i tusen bitar. Nu är ju inte alla katter busiga, men jag vill kunna ha även de yngre katterna uppe lite mer tänkte jag och även låta nån av dem sova över ibland.


Så här ser det ut i köket/gästrummet nu. Jag har gjort en liten myshörna där med vissa saker som jag inte ville ha kvar i mitt rum längre. Datorn ska kunna stå där på bordet också om jag vill sitta där ibland, eller åtminstone på nätterna då katter sover över.

Alla katterna fick komma upp och undersöka lite här idag, förutom inne i köket/gästrummet. De hade jättekul och sprang omkring och lekte. Sen har jag tagit upp några skålar som det ska vara mat, mjölk och vatten i och ställt i mitt rum. I kylen har jag mjölk och kattmat så att jag ska slippa gå ner och hämta det. Det ska även vara en kattlåda här inne med, mormor och morfar köpte en nyligen som jag kan ha här. Så det här kommer förhoppningsvis att bli jättebra. Jag hoppas att katten/katterna som är uppe inte saknar de andra för mycket bara. Men eftersom jag tänkte ha lite olika katter här, plus att alla får komma som de vill på dagen ibland, så ska det nog gå bra ändå.
Jag tänkte låta Petrus bli först ut idag och få sova över inatt, så får vi se hur det går och så. Han ska få vara uppe lite efter maten med så att jag ser ifall det är nåt mer jag behöver fixa med, man märker så väl om man har missat något då en katt väl är här uppe liksom. Poängen är att jag ska kunna slappna av och inte behöva ha ögonen på katten hela tiden. :)


En bild på Petrus från januari i år.

Annars har det inte hänt så mycket idag, utan det har mest varit fokus på min lilla makeover och de där katterna som jag älskar så mycket. Det är för övrigt en ganska grå dag och bara några få plusgrader ute. Jag frös då jag och mormor väntade på att morfar skulle köra ut bilen då vi skulle in till Skärplinge en sväng...

(Dagens Bibelord är Joh 5:28-29.)

Det har inte hänt så mycket idag, och snart sjunker jag in i Days-världen...

Idag har det inte hänt så mycket känns det som. Jag vaknade än en gång innan klockan ringde, men idag valde jag att ligga kvar i sängen och la mig till och med igen då den hade ringt. Jag somnade inte om, utan låg helt klarvaken i sängen i över en timme och bara tänkte och bad lite. Sen har jag segat ända fram tills nu. Jag har läst nere i köket med katterna, gosat med bl.a. Petrus och Loka, läst i Bibeln, spelat lite på Neopets och lagt märke till hur lite snö det faktiskt är kvar på marken nu.


För några dagar sen fick jag förresten en bronstrofé i Bouncy Supreme på Neopets. Ska satsa på att ändra den till en silver eller en guld nån dag då jag har tid. :)

Annars så har mormor och morfar hämtat ut katternas medicin på Apoteket i Tierp idag. Det kostade ungefär 800, inte så farligt med tanke på att de är nio stycken. Fast problemet är bara att de ska ha två olika saker. Vi ska droppa nåt i nacken på dem en gång, och sen ska de få örondroppar två gånger om dagen i två veckor, men örondropparna har bara Pontus och Tarzan (eller Tartan om man ska lita på receptet) fått. Weird. Morfar ska ringa veterinären på måndagmorgon.

Men nog om det nu. För nu ska jag snart sjunka in i Days-världen i en liten stad som heter Salem. Jag ska bara gå ner och stoppa i mig lite Pasta Carbonara först, så ska jag mysa med kuddar och choklad och allt vad det är sen under resten av eftermiddagen och kvällen. Lovely. ♥

(Dagens Bibelord är Ps 103:11-12.)

a silent whisper

Jag tänkte att jag skulle lägga upp den där dikten som jag skrev i måndags, men det har inte blivit av än, så jag gör det nu. Den heter a silent whisper.
Det har inte blivit så mycket tid vid datorn idag...

Jag hade det jättemysigt nere med katterna tidigare idag. Jag läste en del, och sen låg vi bara och myste på kökssoffan. Ett tag låg Loka på min mage medan både Petrus och Lukas låg vid mina ben och myste. Det var underbart. Det var nog till och med dagens bästa stund.
Sen gick jag upp till mig och somnade på soffan i sovrummet, och sov nästan ända till middagen, typ tre timmar. Så det var bara att gå ner och äta då jag vaknade, och sen ta stunden med Gud efter maten innan Vänner började. Det är med andra ord inte så konstigt att jag känner att jag knappt har suttit vid datorn nånting idag. Det blev ingen spelkväll heller eftersom Rebecka skulle städa. Jag blev besviken med tanke på att jag verkligen behövde en lite rolig kväll och kanske några skratt just nu. But I guess we can't have everything in life. Istället har jag myst framför Vit oleander på TV4 Film tillsammans med mormor och tuggat på lite mjölkchoklad med nötter i och ett glas vatten till det. Så det är inte alltför synd om mig ändå. Det var mysigt, och jag älskar den filmen. Jag har sett den säkert 3-4 gånger på bara några månader. ;p


Jag gillar den här bilden från en fotostund i november förra året.

Resten av kvällen ska jag nog bara sitta kvar här vid datorn. Jag tänkte nörda musik och eventuellt spela lite eller nåt. Så det blir säkert bra.
Men innan jag börjar med det måste jag ju berätta att jag för en stund sen loggade in på JENSENonline, där jag har mina kurser, och såg att uppgifterna jag skickat in den här veckan har blivit rättade. Jag fick VN (som är VG-MVG) på bägge uppgifterna och lärarna tycker att jag är jätteduktig. Sånt blir man glad av. :)

Imorgon blir det Days-maraton förresten. Jag kör det på en fredag den här gången eftersom mormor opererar ögat på måndag, och då tänkte jag ta tid för att umgås lite extra med morfar så att han slipper känna sig så ensam eftersom mormor ska stanna en natt på sjukhuset. Imorgon blir det inte heller så mycket tid vid datorn med andra ord, men ibland blir det så helt enkelt. :)


Jag är pigg och utvilad. Och jag vill drukna i musik och kattkramar.

Idag vaknade jag innan klockan ringde och kände mig pigg och utvilad, så jag gick upp strax efter halv nio och hann ner till frukosten nio. Lovely. Det är alltid skönt att komma upp tidigt om man känner sig pigg och så. :]
Vid frukosten pratade vi lite om katterna. Mormor och morfar ska hämta ut deras örondroppar och det imorgon. Vi vet inte vad det kommer att kosta än, men morfar är överdrivet optimistisk (enligt mig åtminstone) medan jag tror att det säkert kostar flera tusen med tanke på hur många de är. Jag har liksom redan börjat tänka på att vi måste spara in på saker den här månaden och sagt att jag kan hjälpa till och betala om det behövs. Att mormor ska till frissan och klippa sig är en besvikelse eftersom det inte är något hon måste göra. Fast det kanske inte är så farligt som jag tror heller i och för sig. Det lär vi ju märka imorgon.


En bild från i februari.

Idag tänker jag drukna i musik tror jag. Allt från lovsång till t.ex. detta. Sen vill jag krama katterna tills de undrar om jag har blivit lite galen, och sen hoppas jag att det blir spelkväll med Becko via msn ikväll. Det var längesen nu, och jag tror att jag behöver en kväll med min fina vän nere i Göteborg lite extra mycket just nu och bara spela och prata om allt och inget...

(Dagens Bibelord är Ef 2:8-9.)

Det känns jobbigt, och bilder på min fina älskling. ♥

Idag har varit en lång dag känns det som. Pontus och Tarzan har blivit kastrerade i Tierp, och eftersom jag valde att följa med och vi även fick vänta ett tag innan vi hämtade dem så pluggade jag ända fram till fem idag. Fast det var inte så farligt ändå eftersom det var slappt under förmiddagen i Tierp, och sen måste jag erkänna att jag skrev svaren på de där frågorna i internationella relationer ganska segt eftersom jag även var upptagen med att smeka Tarzan som låg i buren bredvid mig i soffan och vilade. Sen då han gick ut ur buren och hoppade upp på min säng så låg vi och gosade i ungefär en halvtimme. Så det är inte så konstigt att jag blev klar sent idag. Men det är skönt att jag blev klar idag iallafall, för nu kan jag njuta av en riktig långhelg. Precis som jag ville.

En tråkig sak är förresten att både Pontus och Tarzan hade fått öronskabb. Vi ska få örondroppar mot det, och även de andra här hemma ska nog få det allihopa eftersom det lätt smittar från katt till katt och några fler också har det (vi har undersökt deras öron nu på kvällen).
Det kommer ju att bli bra och så, men det känns ändå jobbigt. Fast jag försöker att inte visa det så mycket för mormor och morfar eftersom de är så nervösa av sig som personer. Men bara tanken på att mina små skruttar inte har det helt bra gör så att det gör ont i hela hjärtat. Nu är det ju "bara" att det kan klia och så, och annars mår de bra och spinner och är precis som vanligt, men ändå. Det är ju inte så himla mysigt för dem. Jag vet ju själv hur det känns om det kliar nånstans, man kan ju bli helt galen ibland. :\ Och ja, jag är känslig då det gäller mina älsklingar och kan vara överbeskyddande. Just nu känns det till och med så illa så att jag önskar att Becko var inne på msn och kunde muntra upp mig, hon är bra på det om det är nånting nån gång. Men nu får jag istället sjunka in i tv-världen framför Lost snart innan jag går och lägger mig, och försöka övertyga mig själv om att det inte är hela världen. Sen är det väl dags att börja förtränga att House har uppehåll ända till hösten. :p

Här är förresten fyra bilder på Tarzan, och på Tarzan och mig, som är tagna idag då han var här uppe hos mig efter att vi hade kommit hem från Tierp. Min fina älskling. Han (och de andra) är värda att få vara de allra lyckligaste katterna i hela världen. ♥


Vissa toaletter är roligare än andra! Haha...

foto_0020 (MMS)

Vissa toaletter är roligare än andra! Hahaha! :-D


Nu sitter vi och fikar. Vi fick lämna katt...

foto_0019 (MMS)

Nu sitter vi och fikar. Vi fick lämna katterna hos vetrinären så ringer de då de ska hämtas. De skulle få vakna där med. Jag saknar min söta pojke, och Pontus med såklart. :-)


Jag ångrade mig i sista minuten. Jag följe...

foto_0018 (MMS)

Jag ångrade mig i sista minuten. Jag följer med till Tierp och kastrerar grabbarna. Matte följer med sin Tarzan. Jag ska försöka läsa nu i bilen så skriver jag frågorna då jag kommer hem...


Jag plockar fram skolböckerna och njuter av helgkänslan som ligger i luften.

Alldeles strax ska jag plocka fram skolböckerna och ta itu med det jag ska läsa i boken i internationella relationer den här veckan, och sen har jag några frågor att svara på. Sen är jag klar för veckan. Det är redan en helgkänsla i luften. This feels gooood. Och just det, det har varit en härlig morgon. Fast det brukar det oftast vara. Det är så skönt att jag inte är morgontrött längre så som jag var för några år sen. :)


Some picture. Jag borde förresten platta håret snart igen, det var ett tag sen nu. :p

(Dagens Bibelord är Ps 8:2.)

Words about a good day. :)

Today has been a good day. Solen har visat sig och jag har varit på ett strålande bra humör. Jag har jobbat mycket med textkommunikation idag och blev till och med klar med det för den här veckan, så nu är det bara uppgiften i internationella relationer kvar. Där har jag bara hunnit börja läsa några sidor i boken, men är ändå ganska säker på att jag blir klar med det imorgon eftersom jag har hela dagen på mig. Sen blir det ledigt för resten av veckan isåfall. :)
Det är förresten väldigt skönt att läsa på distans och kunna göra hur man vill från dag till dag. Idag t.ex. kände jag verkligen inspiration för att jobba med uppgiften i textkommunikation och skriva en artikel, så då gjorde jag det tills jag blev klar. Nu känner jag, som jag oftast brukar göra, att jag hellre pluggar hela dagen imorgon och sen njuter av lediga dagar resten av veckan istället för att dela upp det på t.ex. två dagar. Det känns mycket skönare så, och egentligen är det ju meningen att jag ska plugga hela dagen iallafall. Till halv tre eller tre tidigast.


Mina kursböcker.

Nu blir det ett helt nytt avsnitt av Simpsons snart, och sen blir det House. Det ska bli underbart mysigt. Resten av kvällen ska jag bara fortsätta att slappna av och njuta av livet, vilket många gånger känns extra skönt då man precis pluggat en hel dag. :)

Imorgon ska Pontus och Tarzan bli kastrerade. De får åka till veterinären i Tierp på förmiddagen, och sen har jag bestämt med mormor att hon ska komma upp med Tarzan till mig då de kommer hem. Så att han får vakna uppe hos matte. Så då blir det en hel del fokus på katter. Katter och pluggande med andra ord, och sen förhoppningsvis en tidig helgkänsla.

We preach Christ crucified, it's the only way, for souls to be saved, who have gone astray.
Så här går texten i en låt som jag började lyssna på idag. Helt underbart. Den här låten kommer nog att nördas väldigt mycket framöver.


It's the perfect day...

Den här låten var med i Legally Blonde, och jag fastnade för den eftersom den är så härligt positiv. Det är en sån här låt som det är perfekt att börja dagen med. Om man inte redan är på bra humör så finns det en chans att man blir det. :)


Hoku - Perfect Day

(Dagens Bibelord är 5 Mos 32:4.)

Inspiration, och några ord om tisdagar...

Jag har haft en bra och något drömmande kväll, it's been nice. Jag har också känt inspiration till en eventuell fotoidé som jag kanske tar tag i sen, och till att skriva en till dikt. Drömmande känslor och inspiration gillar jag.
Det känns kul att jag har börjat skriva dikter igen. Eller börjat och börjat. Jag har skrivit två stycken. Jag är inte ens i närheten av att skriva så mycket som jag gjorde förut. För några år sen då jag mådde väldigt dåligt skrev jag ofta sorgsna dikter. Jag hade så många känslor på insidan som på något sätt behövde få komma ut, och då skrev jag dikter. Jag kommer antagligen att lägga upp den nya dikten på bloggen framöver, så får vi se om inspirationen fortsätter eller om det bara var jag som fick nåt ryck eller nånting.


Jag älskar att skriva. ♥

Imorgon innebär ett slut på några härligt lediga dagar. Halv åtta äter jag frukost och en halvtimme senare brukar jag börja med veckans plugg. Just nu känner jag mig positivt inställd till det. Det känns inte ens alltför tråkigt, kanske eftersom jag har haft en sån bra kväll. Oftast känner jag inte alls av nån "söndagsångest", vilken jag isåfall naturligt skulle ha på måndagar eftersom min pluggvecka börjar på tisdagar.
Tisdagar är också den där dagen i veckan då jag känner att det är mycket som händer hela tiden. Så kommer det antagligen att vara även imorgon. Planen är att efter en förhoppningsvis mysig morgon plugga till halv tre eller eventuellt tre, jogga, duscha, umgås med Gud, äta och sen blir det tid för att ta det lugnt och njuta av den underbara tv-kvällen som väntar. Tiden brukar rusa fram på tisdagar, och jag har ingen anledning att tro att imorgon kommer att vara ett undantag.

Men nu är det dags att krypa ner i sängen. Klockan är redan mycket.
Godnatt. ♥

Lugnt, fridfullt och bra.

Idag har varit en väldigt lugn dag hittills. Inte bara för att det inte har hänt så mycket, utan också för att jag har en så härligt lugn känsla. Allt känns så lugnt, fridfullt och bra. Inte ens det faktum att det snöar ute kan få mig att känna mig besviken eller irriterad. Inte idag. Inte med den här känslan i hela kroppen. :)
Resten av dagen tänkte jag bara fortsätta så som jag har gjort hittills och inte göra så mycket förutom att njuta av den här känslan. Det enda jag vet är att jag ska få massage snart och sen ikväll blir det en filmkväll eftersom det är två bra filmer på tv. Först ska jag se The Notebook på TV4+ och sen Legally Blonde på trean. Det ska bli mysigt. Det här blir en perfekt lugn dag innan det är dags att umgås med skolböckerna igen...


En bild från förra året.

(Dagens Bibelord är Matt 7:12.)

When You speak the winds and waves lie still.

Nu är det måndag och det är dags för ett nytt Veckans Citat. Även den här gången kommer det från en låt med Carl Cartee. Låten heter When You Speak och finns att lyssna på här för er som har Spotify, tyvärr har jag inte hittat någon video med låten.

Veckans Citat:
When You speak the winds and waves lie still.

Den här låten är skriven utifrån den där gången då Jesus stillade stormen som man kan läsa om i bl.a. Matt 8:23-27. Det står att Han talade strängt till vindarna och sjön, och då blev det alldeles lugnt. Till och med naturen var tvungen att böja sig för Jesus. Han har makt över allt, och till Honom kan vi komma då vi behöver t.ex. lugn och trygghet i våra liv. Att vara medveten om detta ger en så underbar känsla och trygghet, och det påminner också om hur mäktig Jesus verkligen är. ♥


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Jag och mormor. :)

Jag har spelat massor med Bouncy Supreme idag och tagit flera grymma nya rekord. Jag har spelat så mycket så att jag känner att jag inte vill spela det mer nu. Iallafall inte idag, haha. :p
Så nu har jag umgåtts med mormor ett tag istället. Vi har pratat och skrattat. Nu ska vi se den här filmen på fyran. Sen går jag nog och lägger mig inte så långt efter det tror jag, jag kanske ligger och läser ett tag. Vi får se.


En gammal bild på oss.


Några ord på påskdagen.

Igår var en mysig kväll. En väldigt mysig kväll. Bl.a. slog jag mitt eget rekord två gånger i det där roliga spelet som jag nämnde och gick ner och myste framför tv:n med de andra en stund. Vi åt choklad och kollade på Körslaget. It was nice.

Idag blir nog också mysig. Hittills har jag tagit mig tid för att lyssna på en predikan som jag har laddat ner från församlingens hemsida. Den handlade om hur vi ska finansiera arbetet för Guds rike och hur viktigt det är att ge. Det var verkligen inspirerande, och jag kände att jag hade en del frågor så jag skickade iväg ett mail till pastorn då jag hade lyssnat klart. Ätit ägg har jag också gjort. Nu har jag ätit två stycken om man räknar med det jag åt till middagen igår, så nu räcker det med ägg för ett tag.
Resten av dagen planerar jag att bl.a. spela mer Bouncy Supreme på Neopets. Jag är verkligen helt galen i det där spelet, that's just the way it is. :)


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Idag firar vi förresten påskdagen till minne av att Jesus uppstod från de döda. Så det tycker jag att man kan tänka lite speciellt på just idag. Jesus har segrat över döden. Han är en segrare. En vinnare. Om vi väljer att vara på Hans sida är vi också vinnare. I Honom är vi vinnare.

Och just det. En sak till. Jag såg att den här tjejen verkligen gillade min dikt och till och med har lagt upp den på sin blogg. Roligt. Alltid kul att det man gör blir uppskattat. :)


Rom 2:6-8.

Dagens Bibelord:
Rom 2:6-8.

Citat:
Han skall ge var och en efter hans gärningar: evigt liv åt dem som uthålligt gör det goda och söker härlighet, ära och odödlighet, men vrede och dom åt dem som söker sitt eget och inte lyder sanningen utan orättfärdigheten. (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud dömer oss efter hur vi lever våra liv. Vi kan antingen leva för Honom och uthålligt göra det goda, söka härlighet, ära och odödlighet eller så kan vi leva för något annat och inte lyda Honom. Valet är vårt. Men det är viktigt att vi är medvetna om att det val vi gör också kommer att få eviga konsekvenser.

I love you. ♥

I måndags då jag såg avsnitt efter avsnitt av Days kände jag hur inspirationen helt plötsligt kom och hur ord började sättas ihop någonstans inom mig. Jag skriver inte dikter så ofta längre, men då gjorde jag det. Då behövde jag få göra det...
En del ord om den här lördagen i början på april.

Idag har jag varit uppe sen strax efter åtta, fast det var inte förrän efter lunchen nån gång som jag började känna mig någorlunda pigg. Man skulle kunna säga att dagen började segt och flummigt. Jag har tiggt till mig lite massage och skrattat åt saker som normalt inte skulle ha varit så hysteriskt roliga som de var just den här lördagsförmiddagen i början på april.

För en stund sen hade vi ett "familjeråd" här uppe hos mig och pratade om imorgon. Morfar vill inte åka till kyrkan då heller. Han är gammal, och jag vill inte att han ska känna sig tvingad. Han säger själv att han vill åka nån gång, men som det kändes nu så är inte imorgon en av de gångerna. Därför vi ska inte göra det. Jag är inte peppad på att ta bussen heller på grund av tiderna. Så jag antar att vi får fira Jesu uppståndelse hemma imorgon. Nån gång den här månaden lär han väl vilja åka, det verkar som det iallafall.
Nu känner jag återigen av nackdelarna med att bo här, men jag tycker fortfarande att fördelarna väger över och om några månader flyttar jag. Så då jag känner att det blir för lite tid i kyrkan så är det vad jag påminner mig själv om. Den tiden som är kvar här vill jag inte älta det som är mindre bra, utan istället njuta av det som jag vet att jag kommer att sakna sen. Mina morföräldrar som bor en trappa ner, katterna och vovven, landskapet och landsvägen som är så härlig att jogga på eller ta en promenad vid...

På tal om den där landsvägen så tänker jag byta om nu, fylla vattenflaskan, ta mobilen med lovsång och tidtagarur för att se hur länge jag orkar jogga idag. Solen skiner och jag tror inte att det är så väldigt kallt. Det ska bli skönt att komma ut. :)Bouncy Supreme är ett av mina favoritspel på Neopets. Jag tror till och med att det är det spel som jag gillar allra mest, och jag är fast besluten om att någon gång komma tillräckligt högt upp på topplistan för att förtjäna en trofé. Det tänkte jag spela senare ikväll och kanske mumsa på lite godis. Sen efter halv tolv börjar en bra film på ettan, så den tänkte jag se innan jag går och lägger mig. Det verkar som att det blir en mysig kväll med andra ord. Den ska jag ta vara på.


Luk 19:10.

Dagens Bibelord:
Luk 19:10.

Citat:
Ty Människosonen har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat." (Folkbibeln)

Kommentar:
Själva anledningen till att Jesus överhuvudtaget kom var just för att frälsa det som var förlorat, för att rädda oss. Allt som Han gjorde var för vår skull, av kärlek till oss, och det enda som vi behöver göra för att ta del av allt detta är att ta emot Honom i våra liv och leva för Honom. Jag har valt att göra det, har du?

Min spontandag med bl.a. mobilbloggande och ett underbart telefonsamtal.

Min spontandag har varit bra och det spontana har verkligen inneburit bra saker. Bara en kort stund efter att jag hade publicerat inlägget där jag skrev om hur det skulle bli nån form av spontandag idag så hörde jag hur de andra klädde på sig ytterkläderna en trappa ner. Jag förstod snabbt att de skulle gå ut och gå med vovven, så jag bestämde i sista minuten att jag skulle följa med. Följa med på en vårpromenad där solen sken och jag gick tillsammans med de människor som känns som en familj för mig. Det var mysigt. I liked it. :)

Jag testade även att mobilblogga. Det är något som jag har tänkt på ett bra tag nu eftersom det kan vara kul att göra det om man inte har tid att sitta vid datorn eller av någon anledning inte kan göra det. Så jag ville kolla så att det funkade, vilket det gjorde. Dock hade jag lite problem med rubriken och kategorin. Inlägget hamnade först i Vardag som är min standardkategori, men jag vill ha alla såna inlägg i Mobilbloggen och det gick inte att ändra så jag testade att ändra så att den blev standardkategori istället och testade sen igen och då blev det som jag ville. Men rubriken fick jag ändra i efterhand trots att jag hade det som jag ville ha som rubrik som ämne i MMS:et. Men det viktigaste är ju att det fungerar iallafall, så jag ska inte klaga.


En gammal bild på min vackra mamma.

Nu på kvällen har jag pratat med min kära mamma. Vi pratade i över en timme. Det var ett bra samtal. Jag älskar att prata om allt och inget med mamma, och jag saknar henne. Då vi skulle säga att vi älskade varandra råkade vi säga det samtidigt, i munnen på varandra. Sen skrattade vi. Vi sa de orden flera gånger. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Och som om det inte hade blivit nog med kärlek fick hon höra en dikt som jag skrev i måndags. Jag kunde höra på hennes röst att hon blivit helt tårögd av den. Kanske både för att den var fin och för att hon visste vem jag skrev den till. Jag tror att den kommer att dyka upp på bloggen framöver också.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig snart. Kanske inom en timme. Det är en ny dag imorgon.
Men innan den här dagen är slut vill jag passa på att påminna om varför vi faktiskt firar den, varför långfredagen är en speciell dag i vår almanacka. Det är för att Jesus från Nasaret spikades fast på ett kors och dog för våra synder, för att ge oss liv. Det är det som den här dagen handlar om. Det är det vi minns, och det är det som vi tänker speciellt på just idag.


Livet kan förändras och ta en helt annan riktning genom bara ett litet val...

Jag har tänkt på en sak. Jag har tänkt på hur livet kan förändras och ta en helt annan riktning på bara en sekund, genom ett litet val som man gör i tron att det inte kommer att ha någon större betydelse egentligen.


(Bilden är härifrån.)

Igårkväll kom jag på mig själv med att fundera över hur mitt liv hade kunnat se ut om jag exempelvis hade valt att ta den där fikan med Chris den där gången för ett och ett halvt år sen. Jag gjorde inte det eftersom jag har en bit att åka till Gävle och tänkte att vi kanske kunde göra det en annan gång istället, men det blev aldrig av. Ett annat exempel är om jag hade valt att följa med på bussen den där gången för snart tio år sen. Men jag gjorde inte det. Jag ville inte det och gjorde vad som kändes som ett spontant val just då. Eller då jag valde att träffa Diana på stan sent en kväll då jag var femton år och livet kändes allmänt jobbigt.
Då jag tänker efter nu så var dessa saker något som eventuellt kunde ha gjort att mitt liv hade sett ganska så mycket annorlunda ut nu om jag hade gjort ett annorlunda val. Det är små saker i sig, små saker som kanske hade bidragit till att mitt liv hade sett helt annorlunda ut idag om jag hade valt annorlunda. I efterhand är jag nöjd med mina val. Eller det kanske är dumt att utrycka sig på just det sättet, eftersom valen i sig inte kändes som någon big deal då jag gjorde dem. Men jag är nöjd med hur allt blev, how it all turned out in the end. Inte för att jag vet exakt hur livet hade sett ut annars. Men det kan man ju å andra sidan aldrig veta...

Jag såg filmen En andra chans för bara en liten stund sen, och den filmen tar upp just det här ämnet. Huvudpersonen, Jack, gör ett val som han tror inte kommer att förändra hans liv då det gäller kärleken. Men det visar sig att just det beslutet ändrade allt. Sen får han en andra chans i och med att han får en glimt av hur hans liv hade sett ut om han hade valt annorlunda. Det är verkligen en intressant film, och söt.
Sliding Doors är en film med en liknande situation. Där är det dock inte ett val som gör skillnaden, utan en så liten sak som om huvudpersonen Helen hinner med tunnelbanan hem eller inte. Ibland är det alltså till och med småsaker utanför vår kontroll som kan leda till att livet blir helt annorlunda från hur det annars hade varit.

Ibland kan jag inte låta bli att tänka på såna här saker. Det är ingenting som jag går omkring och grubblar på mycket, men för en kort stund slår det mig ibland hur annorlunda saker hade kunnat vara. Men jag är som sagt nöjd med hur allt är, och det gör mig glad.


Chokladharen var god!

Tidigare idag skulle jag och morfar äta våra chokladharar, han ville dock äta lite i taget så därför åt vi typ ett öra var, haha. Men det var gott. Jag tänker äta lite mer på min till den här filmen som går på TV4+ senare.


Jag testar att mobilblogga!

foto_0010 (MMS)

Jag tänkte testa att mobilblogga igen. Jag försökte en gång förut, men då kom det aldrig fram, så jag hoppas att det fungerar bättre den här gången. :-) Jag har precis hjälpt mormor att fylla i lite papper som hon ska ta med till sjukhuset då hon ska operera ögat om 1,5 vecka. Så nu är det gjort, och lite flum blev det också...


Nån form av spontandag.

Idag vaknade jag till solsken och en blå himmel utanför fönstret, och det är ju aldrig fel. Det känns som att det här kommer att bli en lugn och härlig dag. De enda planerna so far är att äta en chokladhare tillsammans med morfar någon gång under dagen. Men annars får jag se vad som händer. Det blir alltså nån form av spontandag idag.


Senare idag blir det jag, morfar och våra chokladharar. Hehe.

(Dagens Bibelord är 2 Kor 1:3-4.)

Godistema. :)

Idag hade jag, som jag nämnde tidigare, godistema då jag tog fram kameran. Det är alltså detta som jag mumsade på till filmen tidigare ikväll. :)

Jag tror att jag ska lägga mig snart nu. Så jag säger godnatt med de här bilderna och undrar om jag kommer att drömma om godis inatt. Det skulle på ett sätt inte förvåna mig egentligen, fast jag skulle hellre vilja drömma om att träffa mr. right eller bäst av allt skulle vara att drömma om Jesus. Men nu får man ju inte välja. ;p


These words are my own, about a day somewhere in time...

Det blev inte bara en godispåse som jag blev bjuden på idag på affären, utan min idé om att testa Special K Red Berries resulterade i något nytt att äta till exempelvis kvällsmaten. Egentligen passar det kanske bättre till frukost känns det som, men jag kunde inte låta bli att testa det nu på kvällen. Det var underbart gott.Då vi hade kommit hem från Skärplinge på förmiddagen hade jag en fotostund. Temat var godis. Så därför kommer det upp ett fotoinlägg ikväll och ett imorgon.
En ändra-i-bloggen-stund hade jag också. Jag har lagt till några nya kategorier och bytt namn på några andra. Jag kände för en liten förändring helt enkelt. Eventuellt kommer det fler förändringar framöver eftersom jag funderar på att göra en ny header. Vi får se när jag tar mig tid och inspiration för det, men kanske snart.
Annars har det varit en ganska vanlig dag. Förutom att det regnade på förmiddagen. Mycket. Det gjorde mig glad. Den här tiden på året vill jag hellre ha regn än snö. Eller egentligen vill jag nog alltid hellre ha regn än snö. Jag är inget stort fan av snö. Men snart är den nog borta helt, so that's good if you ask me. :p

Nu är klockan snart nio och jag tänkte bänka mig framför The Island på sexan tillsammans med min godispåse och ett glas cola. Det andas myskänsla. Det här blir en bra kväll.


Dana Glover - Thinking Over.

Då jag såg den här filmen för några dagar sen fastnade jag för den här låten. Den är underbar.


Dana Glover - Thinking Over

April 2010.

Idag är det den första april vilket innebär att det är dags för en ny månadsupdate. Jag har skrivit såna bra länge nu. Det var i juli 2008 som jag började tänka över att det var en ny månad och skrev lite kort om det, och sen i augusti samma år började jag skriva om månaden som varit och månaden som kommer. Därför känns det som att det var på tiden att det fick en egen kategori. :)

• Under mars fortsatte jag att plugga och blev klar med Geografi A och Filosofi A. Jag fick MVG i geografin och VG i filosofin, och det är jag nöjd med. Jag hann med att vara ledig en vecka innan de nya kurserna drog igång och det var underbart. Nu har jag kommit igång med de kurserna, Textkommunikation A och Internationella relationer, och det går jättebra.
• Jag var till tandläkaren i början på månaden, det gick bra, och sen dess har jag använt tandtråd.
• Den första helgen i månaden var jag till Edsbyn för att hälsa på Idah och gå på STIR-konferensen som var i hennes församling. It was a lot of fun. :)
• Jag fick ett mail från bibelskolan och är nu uppskriven på en lista med elever som behöver boende.
• Den 11:e fyllde morfar 82 år, och det kunde vi såklart inte låta bli att fira.
Melodifestivalen avgjordes och Anna Bergendahl vann med låten This Is My Life. Precis den låten som jag tyckte var bäst i år. :)
• Det har varit Earth Hour och människor över hela världen har släckt lamporna för miljöns skull.
• Förra veckan började jag jogga igen och ska göra det nån gång i veckan nu. Det känns som att det går ganska bra och förhoppningsvis kommer det att märkas på konditionen nån gång framöver.
• Vädret har lyckats göra mig lite besviken flera gånger. Det har visserligen blivit lite varmare med flera plusgrader vissa dagar, men sen har det snöat igen.
• Det har inte blivit något besök alls i Gävle, tråkigt nog. Jag hade tänkt åka nån söndag i slutet på månaden men morfar har inte velat köra och jag har tyckt att det har känts segt att bara ens tänka på den där bussen...• Nu i april kommer jag att fortsätta plugga hela månaden och förhoppningsvis så kommer det att fortsätta att gå lika bra som det har gjort hittills.
• Det är påsk nu och då firar vi att Jesus dog för våra synder och uppstod på tredje dagen.
• Jag ska till Gävle åtminstone två gånger hade jag tänkt, och jag hoppas på skjuts. Planen är att hänga i kyrkan lite och kanske också shoppa en del.
• Det är fyra månader kvar till augusti då jag börjar bibelskolan, så vi får se om det blir några fler förberedelser inför det.
• Den här månaden kommer snön att smälta bort och vårblommorna kommer att växa fram tillsammans med lite mer värme. Annars är vädret mer screwed up than I thought.


Direkt från tv:n till sängen...

Igårkväll gick jag direkt från tv:n till sängenLost slutade, och det kändes himmelskt skönt. Jag hade borstat tänderna och allt det där andra som man brukar göra på en av reklamerna. Så det var bokstavligt talat bara att stänga av tv:n, trycka på CD-spelaren med lovsång på låg volym och krypa ner i sängen och släcka lampan. Men jag höll mig vaken under Lost iallafall och det var ett otroligt bra avsnitt. Jag längtar redan till nästa onsdag...


Igårkväll var jag trött.

Nu ska jag gå en trappa ner och äta frukost, och sen åker vi nog in till Skärplinge direkt efter det eftersom de andra ska handla. Och de skulle ju bjuda mig på godis idag. Hehe. :)

(Dagens Bibelord är Joh 14:1.)


RSS 2.0