Oavsett hur bra jag får det att låta så vet jag att det kommer att bli så mycket bättre.

Idag har det varit en väldigt händelserik dag.
___Först var jag i skolan och hade en underbar dag tillsammans med mina fina klasskompisar. Det var vår andra dag av fyra med kursen om vår auktoritet i Kristus, och jag älskar varje sekund av undervisningen. Jag lär mig så väldigt mycket och blir så inspirerad. Jag känner också att det här är den perfekta kursen att börja med eftersom den lägger en så bra grund för hela vårt kristna liv. Det är något som varje kristen borde lära sig och vara medveten om. Jag tycker att det är så viktigt så att jag till och med funderar på att skriva en undervisning om det själv och lägga upp här på bloggen någon gång i framtiden.


Jesus har besegrat Satan och i Honom har vi auktoritet att gå emot allt ont, precis som en polis har auktoritet att stoppa dig om du kör för fort t.ex.
(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Efter skolan följde jag och några till i klassen med en klasskompis, Carina, hem och firade hennes födelsedag. Vi satt ute och åt glass med massa gott till och bjöd några av hennes grannar. Meningen var att eventuellt få prata med några ofrälsta och bara umgås. It was fun. Vi träffade också hennes katt Silas som är fem månader. Jag längtar till fredag då jag får träffa mina små skruttar i Barknåre. Fast tro det eller ej så längtar jag faktiskt ännu mer till imorgon då jag ska till skolan. Jag kan försöka tänka mig hur underbart det kommer att bli, men oavsett hur bra jag får det att låta så vet jag ändå att det kommer att bli så mycket bättre. Det är så härligt då man kan gå in i något med höga förväntningar och det faktiskt blir bättre än vad man hade tänkt sig
___Något mindre kul i allt det positiva är att jag och de andra fastnade i hissen då vi skulle åka hem. Vi var fast i drygt en halvtimme. Det var inte så kul. Fast ändå skrattade vi åt hela situationen. Jag antar att det kändes komiskt på ett sätt, eller så är det bara så att vi är så lyckliga för allt som vi har i Jesus så att vi inte kan låta bli att glädja oss även då såna här saker händer. Eller nåt. ;p

Men nu ska jag sluta skriva och gå och lägga mig istället. Imorgon är det en ny och underbar dag och då vill jag vara pigg och glad så att jag kan njuta fullt ut av skoldagen. And there's a sentence I never thought I'd say a few years ago

(Dagens Bibelord är Joh 5:28-29.)

Simon Ådahl - Jag går emot det mörker som binder dig.

Snart är det dags för mig att åka till skolan, men först tänkte jag lägga upp en låt med Simon Ådahl som jag fastnade för strax innan jag flyttade. Jag tänkte lägga upp den här på bloggen då, men hann aldrig riktigt med det. Men det är väl som man brukar säga; bättre sent än aldrig.

I Jesu namn kan vi gå emot det mörker som binder oss, och det är det som den här låten handlar om. Den är riktigt grym.


Simon Ådahl - Jag går emot det mörker som binder dig

Ord om den senaste veckan…

Nu tänkte jag ta lite tid för att berätta om hur jag har haft det so far i Stockholm. Jag har bott här i exakt en vecka nu, men det känns lite som att det har gått längre tid än så. Det har hunnit hända så väldigt mycket, Gud har redan börjat göra saker i mitt liv och jag är så väldigt förväntansfull inför hela det här året som ligger framför mig. Jag älskar bibelskolan, och jag älskar människorna där. Jag kommer ihåg den första dagen då vi fick veta att vi när vi vill, till och med mitt i natten om det är akut, kan ringa till lärarna om det är något. Jag kände verkligen att det inte bara är något som de sa, utan att de verkligen menade det. De är så underbara. Jag ser fram emot varje dag som jag får spendera där. Just nu sitter jag till exempel och reflekterar lite över hur jag längtar efter att få åka till skolan imorgon. Idag började vi med en kurs som handlar om vår auktoritet i Kristus. Vi ska ha kursen till på torsdag och då har vi prov. Jag har redan lärt mig en hel del i ämnet och jag kan knappt hålla mig tills jag får komma tillbaka till skolan imorgon och lära mig ännu mer. Det är helt otroligt att man kan känna så här inför att komma till skolan. Att börja på SOS Missionsbibelskola är bland det bästa som jag någonsin har gjort i livet. Det är.. amazing. För bra för att beskrivas med ord, helt enkelt


Min namnskylt som jag har på mig i skolan. Jag älskar att vara en elev där, och jag älskar det där skoavtrycket som är bibelskolans logo.

Men nu går vi tillbaka lite i tiden. Till för en vecka sen för att vara mer exakt. Till då jag lämnade Barknåre, livet på landet och allt som jag var van vid där.
___Jag kände mig väldigt glad och lugn då jag åkte. Jag kände Guds frid över hela situationen. Det kändes så väldigt rätt. Men de underbara känslorna vände. Då jag och Elisa kom till vår lägenhet (som består av nedervåningen i ett hus där vi har vår egen ingång) så hatade vi den. Vi kände att precis allt var så fel. Vi var trötta, det var många nya intryck och blandade känslor. Då vi pratade om det dagen efter (i tisdags förra veckan) kände vi båda att det var en kamp från Satan. Vi bad, lovsjöng Jesus och saker vände igen. Då man gör något för Gud, speciellt då det är något stort som att åka ut på en missionsresa eller börja på en bibelskola, så vill inte Djävulen att man ska göra det. Men vi vände det till vår fördel, skulle man kunna säga. Är den onde emot oss så tolkar vi det som att det här året kommer att förändra våra liv och förvandla oss, att vi kommer att bli bra missionärer för Jesus och göra mycket för Hans rike. På tal om att vara missionärer så flyger det varje dag förbi flygplan ganska lågt över vårt hus, så vi påminns hela tiden om att åka ut som missionärer och det är riktigt grymt. Dock så får vi se om vi bor kvar här eller inte, det dyker eventuellt upp något annat boende snart och isåfall får vi be över det. Vi ska gå dit Gud leder, och då kan det inte bli annat än riktigt grymt.

Kristina och Elisa som jag bor med är förresten snälla, precis som alla andra jag har träffat på skolan och i kyrkan. Så det är jättekul. Kristina kom hit igår och bor här nån dag innan hon ska hyra ett rum i ett hus i en månad, så annars bor jag bara med Elisa. Elisa är från Finland, så jag pratar engelska hemma varje dag, och både skolan och församlingen är internationell så det blir mycket engelska där med. Det ser jag som något positivt eftersom jag nu kommer att bli ännu bättre på det och utvecklas ännu mer. Det behövs ju med tanke på vad jag vill jobba med efter skolan. ;p

Jag hoppas att min fina Becks kan komma och hälsa på mig nästa helg, eftersom det inte blev av helgen som var eftersom hon blev sjuk. Så det håller jag tummarna för. På tal om Rebecka så saknade jag henne så mycket då jag satt på tunnelbanan och sms:ade henne förra veckan så att jag faktiskt började gråta lite sen i rulltrappan på väg upp till stationen. Kristina och Elisa fick trösta mig. Det är helt otroligt vad jag älskar den tjejen. Sen tror jag att jag har saknat henne lite extra mycket nu då allt varit nytt här, men jag får förhoppningsvis träffa henne ganska snart och i jul ska vi fira tillsammans.

Nu blev det här ett väldigt långt blogginlägg, men jag hoppas att ni tycker att det var intressant. Nu har jag iallafall skrivit av mig om en hel del. Det finns så mycket att säga efter en sån vecka som jag precis har haft. Jag har varit i skolan/kyrkan varje dag och hunnit med så mycket, och snart får ni höra mer från mig för nu har jag kommit igång med bloggandet igen.


Ny header - Livin' the dream!

Den förra veckan var otroligt intensiv, och det ledde till ett oplanerat uppehåll här i bloggen om vi bortser från ett kort inlägg via mobilen i torsdags. Men nu tror jag att jag börjar komma in i vardagen igen. Idag var den första riktiga dagen i bibelskolan med lektioner hela dagen och då vi slutade åkte jag hem, och nu känner jag verkligen hur idag är den första vanliga dagen. Så idag kommer min nya header upp här på bloggen. Det var egentligen meningen att jag skulle lägga upp den i onsdags då skolan började, men det blev som sagt en väldigt intensiv vecka. Jag har knappt varit hemma nånting och suttit vid datorn ännu mindreDen nya headern har ett lite speciellt tema eftersom jag precis har flyttat och nu går på SOS Missionsbibelskola i Stockholm. Så jag tyckte att det kändes passande med ett tema som handlar om mission, bibelskola, Stockholm och helt enkelt om att leva sin dröm. För det är vad jag gör nu. Jag gör det som jag har drömt om i flera års tid, and it's amazing!


Jag ser verkligen fram emot skolveckan.

Klockan är snart sju och jag sitter i en liten lägenhet som består av nedervåningen av ett hus i Spånga. Om bara en liten stund tänkte jag gå hemifrån för att vara helt säker på att hinna i tid till skolan som börjar åtta. För ovanlighetens skull ser jag verkligen fram emot skolveckan. Jag har älskat varje dag hittills. Jag älskar SOS Missionsbibelskola. Mer än vad jag ens kan beskriva med ord. Vi har haft introduktionsdagar där vi har gått igenom regler som finns på skolan, lärt känna varandra, haft en välkomstfest, out reach och vår första lektion som handlade om att lämna det gamla bakom sig. So it's been fun.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Jag hinner dock inte skriva så mycket mer just nu. Men det kommer. Trust me on that

(Dagens Bibelord är Ps 32:1.)
(Veckans Citat är fortfarande Take your passion and make it happen!)

Nu bor jag i Stockholm och har börjat på S...

foto_0043 (MMS)

Nu bor jag i Stockholm och har börjat på SOS Missionsbibelskola. Det har hänt så mycket de senaste dagarna och det har varit så många nya intryck, så jag har inte hunnit komma igång så mycket med allt det jag brukar göra än, däribland bloggen. Men jag lovar att berätta om allt sen. Nu ska jag på den första out reachen med skolan. It's gonna be great! :-)


Idag finns bara glädje kvar. :)

Igårkväll då jag och Becks pratade på msn insåg jag att jag nästan kände mig chockad över hela situationen med Stockholm och bibelskola. Jag antar att det tar ett tag att sjunka in. Jag ska få leva mitt drömliv. Jag ska plugga på SOS Missionsbibelskola och om ett eller två år åka ut som missionär med målet att nå onådda folkgrupper med evangeliet. Fast hur jag kände igårkväll är ändå ingenting jämfört med känslan igårmorse då jag gick upp ur sängen, stängde av väckarklockan och tänkte: Det här är min sista hela dag i Barknåre! Jag blev så chockad av tanken så att jag la mig i sängen igen och bara låg och stirrade. Jag kunde knappt fatta att det var sant. Men det är sant, och det gör mig gladare än vad jag kan beskriva. Visst kommer jag att sakna allt här, men det som väntar får saknaden att blekna litegrann. Det här blir som en nystart. En nystart som kommer att förbereda mig för missionärslivet som aldrig förr.

Imorse var jag inte chockad längre. Idag finns bara glädje kvar. Jag känner mig så väldigt förväntansfull och glad, och såklart lite pirrig med. Jag vill hoppa, dansa och skratta av glädje. Idag flyttar jag till Stockholm. Idag har jag haft en underbar morgon med Jesus och med några katter som ville kramas hejdå. Idag har jag glatt mig över hur allt blir så bra för mig och Rebecka. Idag har jag bestämt med mormor och morfar att de ska komma med lådorna på torsdag. Idag ska jag lyssna mer på detta. Ikväll ska jag sitta på tåget och prata med min fina Becka på telefonen. Ikväll får jag träffa Elisa som jag ska bo med. Inatt får jag sova den första natten in our new place


En av de jag kommer att sakna. Min fina Tirsah. Vi kramades imorse och då blev den här bilden tagen. Nästa helg får jag träffa henne igen.

(Dagens Bibelord är Rom 10:11.)

Take your passion and make it happen!

Nu är det måndag och jag har ett nytt och väldigt passande Veckans Citat för den här veckan. Det kommer från låten What A Feeling som är med på soundtracket till Flashdance.

Veckans Citat:
Take your passion and make it happen!

Idag flyttar jag till Stockholm och på onsdag, om bara två dagar, börjar jag på SOS Missionsbibelskola. Jag har drömt om att göra det här i så många år och nu blir det verklighet. Jag tänker satsa på min dröm. Jag tänker gå den skola jag vill gå mest av allt och åka ut och jobba som missionär bland onådda folkgrupper i framtiden. I'm taking my passion and making it happen - gör det du med! ♥


Irene Cara - What A Feeling


Idag är det min sista hela dag i Barknåre. ♥

Igårkväll slutade med att jag lyssnade på en predikan från Daniels blogg och bara hängde här vid datorn. Man skulle kunna säga att det blev något av en spontankväll. Jag tog mig tid för att svara på drygt en sida med gamla kommentarer med, eftersom jag kände att det var på tiden. ;p

Idag är det, som jag nämnde igår, min sista hela dag i Barknåre. Sen är tiden här ute på landet slut för min del. Den här sista dagen har jag hittills spenderat med att packa. Jag lyckades klara mig med tre väskor, vilket innebär att jag inte behöver släpa på alltför mycket imorgon. Jag har även hunnit läsa ut Återkomsten, som är den sista och bästa delen i Lämnad Kvar-serien. Det är i den boken som Jesus kommer tillbaka, och det är också därför som jag inte kan låta bli att tycka att den är lite extra underbar. Sen har jag också pussat lite på Petrus och Tirsah som har varit inne och myst med matte. Tirsah var här för bara en stund sen, och det gjorde mig så glad att få se henne eftersom hon har varit ute de senaste nätterna och jag var lite rädd för att jag inte skulle hinna krama henne innan jag åkte. Men nu hann jag det.


Packningen som jag tar med mig imorgon. Resten kommer senare med lite hjälp av mormor, morfar och morfars vän.

Kvällen ska jag spendera med Becks på msn, från halv sex. Jag ser fram emot att få prata med min fina vän, och förhoppningsvis kan vi smida lite planer till helgen. Eller åtminstone eventuella planer eftersom vi inte vet helt säkert om hon kommer till Stockholm då. Men oavsett så gissar jag på att det kommer att bli en intensiv vecka. Allt kommer att vara nytt, skolan börjar och sen på helgen firar SOS Church ett år som församling och det är också Harvest Cry. Så det blir mycket roligt som händer då.

Jag är förresten så väldigt tacksam för lägenheten som Elisa hittade. Den verkar vara precis vad jag har bett om. Jag bad om max 3000 i hyra, max 30-40 minuters resväg från skolan och att jag ska få bo med någon/några som jag verkligen trivs med. Hyran är på 2000 kronor i månaden(!), det är ungefär 35 minuters resväg till skolan och Elisa verkar vara jättesnäll. Det känns som att Gud gav mig precis det som jag har bett Honom om. Och jag fick veta idag att lägenheten är möblerad, vilket är bra eftersom det blir mindre grejer att flytta. ;p

(Dagens Bibelord är Joh 6:37.)

Ord om idag och imorgon.

Idag har varit en härlig och mysig dag. Jag låg och läste i soffan ute i vardagsrummet i flera timmar och hade sällskap av katterna Loka och Lukas en stor del av den tiden. Jag råkade även somna en kort stund med Loka i famnen, och senare fick jag glassryck tillsammans med mormor och plockade fram min Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk. I boken har jag bara drygt 20 sidor kvar nu och de tänkte jag läsa senare ikväll eller imorgon.

Förutom att eventuellt läsa är planerna för kvällen ganska flummiga. Med andra ord så är jag nog inte helt hundra på vad jag vill göra. En del av mig vill ta itu med kommentarer som har legat och väntat i några veckor, en annan del av mig vill istället spela på neopets i princip hela kvällen medan jag samtidigt tror att en del av mig bara vill hänga och låta tiden gå. Så vi får se hur det blir, helt enkelt
___Planerna för imorgon är däremot lite mer klara. Först och främst tänkte jag börja packa ner det som jag ska ta med mig till Stockholm på måndag. Sen måste jag såklart krama katterna massor eftersom det är min sista hela dag som Barknåre-bo, och även mormor och morfar ska få några extra kramar och kanske går vi på en mysig promenad precis som vi gjorde ikväll. Msn-kväll med Rebecka blir det också och den ska jag ta vara på som aldrig förr, hade jag tänkt, för dagen efter förändras våra liv ganska så mycket. ;p


I'm gonna miss this place.

Nu då vi ändå är inne på hela grejen med att våra liv ska förändras så tänkte jag uppdatera er lite på boende-fronten. Det verkar som om det är ganska säkert att jag kommer att bo på det stället som Elisa hittade. För Kristina skrev idag att hon har hittat ett rum som hon skulle kunna hyra. Så om det skulle vara så att det känns för litet för alla tre så kan hon hyra det rummet, och då har vi alla någonstans att bo. Men vi får prata mer om det då vi träffas på tisdag.


Lovsångsmorgon och tid tillsammans med boken.

Idag har jag haft en sån där typiskt underbar lovsångsmorgon tillsammans med min Jesus. Jag gick upp halv nio och drog på mig ett par jeans och en tröja, och en kort stund senare satt jag i soffan med Bibeln och läste en psalm som David har skrivit. Nio åt jag frukost nere med de andra och pussade på några katter. Sen satte jag på lovsång på hög volym och fokuserade på att be och ära Jesus en stund. It was wonderful. He is wonderful. ♥


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Det blev inte mycket läst igår innan jag somnade, bara några sidor. I guess I was tired. Så idag tänkte jag ta lite mer tid tillsammans med boken så att jag hinner läsa ut den innan jag åker som jag har fått för mig att jag vill göra. Det och att krama katterna kommer nog att ta upp det mesta av min tid idag, och eventuellt blir det lite tid vid datorn med.

(Dagens Bibelord är 1 Sam 2:2.)

Elisa har hittat ett ställe där vi kan bo! :)

Jag har spenderat i princip hela dagen med att mer eller mindre tänka på Rebecka och vad som eventuellt kan ha hänt henne. Men för ungefär två timmar sedan fick jag ett sms av henne. Hon mår bra, men tyvärr så gör inte hennes dotter det. Och anledningen till att hon inte hört av sig var att mobilen hade laddat ur och laddaren hade krånglat

Men nu till dagens roligaste nyhet: Elisa mailade tidigare idag och berättade att hon har hittat ett ställe där vi kan bo! Dock så är vi inte helt säkra på om det är tillräckligt stort för oss. Men vi tänkte att vi kan bo där tillsvidare åtminstone. Vi ska bo där från och med måndag, och då får vi se hur stort det är och på tisdag ska vi träffa Kristina, så då bestämmer vi om vi ska bo där alla tre eller om vi ska leta efter något större och jag och Elisa ska bo där tillsvidare.


Stockholm is beautiful
(Bilden är härifrån.)

Dagen har varit bra och mysig, förresten. Förutom att jag oroade mig för Rebecka en del innan jag fick det där efterlängtade sms:et. Jag har myst framför tv:n med Ben & Jerrys, gosat med katter, ätit choklad och sett veckans Days-avsnitt plus hängt en del vid datorn nu på kvällen. Och nu funderar jag på att göra mig iordning för sängen, ta en stund med Jesus och läsa ett tag


Lite oroande saker. Lite uppmuntrande saker.

Igår läste jag väldigt mycket och nu börjar jag faktiskt få hopp för att hinna läsa ut boken innan jag åker på måndag. Jag fick för mig att jag skulle göra det eftersom den slipper ta upp plats i packningen då, plus att jag av naturliga skäl borde få mindre tid till att läsa sen då skolan börjar. Nu har jag bara ungefär 100 sidor kvar. ;p
___Idag tänkte jag dock göra andra saker än att läsa, åtminstone till stor del. Hoppas jag. För det första så tänkte jag se på veckans avsnitt av Days, vilket också blir den sista gången som jag gör det. Sen i Stockholm kommer jag antagligen att kolla lite då och då, och på days.nu istället för att spela in eftersom jag gissar att Internet kommer att vara betydligt snabbare där. Sen hoppas jag att jag och Rebecka ska ha msn-kväll ikväll. Just nu vet jag inte alls hur det blir med det, och ärligt talat så börjar jag bli orolig för henne eftersom hon inte har hört av sig alls sen igårmorse. Vi skulle ha haft msn-kväll igår, men jag har ingen aning om vad som hände. Hon svarar varken hemma, på mobilen, på sms eller på mail


Idag ska jag ha det sista Days-myset här i Barknåre.

Men nu till något lite mer uppmuntrande. Som t.ex. att Loka har varit världens gosigaste nu på morgonen eller kanske att rektorn på bibelskolan mailade tidigare idag och skrev att han skulle kolla upp var jag och Elisa kan sova då vi kommer till Stockholm. Den andra tjejen som vi letar lägenhet med, Kristina, ska sova hos en en kvinna hon känner tillsvidare. Be gärna för att vi hittar någonstans att bo snart.

(Dagens Bibelord är Ps 3:9.)

Vänner för livet.

Ikväll har jag sett Vänner för livet (engelsk titel: Reign Over Me) på DVD.
Det är ett amerikanskt drama från 2007 med bl.a. Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler och Saffron Burrows i rollerna.

Filmen handlar om två vänner, Alan och Charlie, som träffas igen efter att inte ha haft kontakt under en väldigt lång tid. Då de gick på college tillsammans delade de rum och var nära vänner, men sen dess har mycket hänt och ingenting är som förr längre. Charlie har förlorat sin fru och sina tre döttrar i terrorattackerna den elfte september och har tappat greppet om verkligheten eftersom han inte kunde hantera sorgen. Men då han nu återfår kontakten med Alan börjar hans liv sakta men säkert att ta en mer positiv vändning…

Jag fastnade för den här filmen redan från början. Det är en underbar film som handlar om vänskap, om att orka gå vidare i livet efter något jobbigt, och om att hitta tillbaka till ljusglimtarna igen. ♥

Filmen får betyget: 8/10


(Bilden är härifrån.)

Bibelskoleåret kommer att förändra hela mitt liv…

För vad som känns som en halv evighet sen började jag fundera på hur häftigt det var att lärjungarna lämnade allt för att följa Jesus. För många år sen tänkte jag att jag skulle kunna göra samma sak om det skulle ha varit så att Gud kallade mig till det. För snart fem år sedan kände jag hur missionskallelsen började växa på insidan. Ungefär samtidigt fastnade jag för en skola som jag hade hört en del om; SOS Missionsbibelskola. Jag drömde att jag någon gång skulle gå där och sen åka ut och jobba som missionär på någon av Mission SOS missionsbaser ute i världen. Jag drömde om att nå onådda folkgrupper med evangeliet…Om sex dagar, den 25:e augusti 2010, drar bibelskoleåret återigen igång och den här gången är jag en av eleverna. Jag kan inte ens beskriva med ord hur mycket jag har längtat. Jag kan inte låta bli att tänka på alla de gånger jag har hört om hur bibelskoleåret har förändrat människors liv. Jag tror att det kommer att förändra mitt liv med. Jag har så väldigt höga förväntningar, men ändå vet jag att jag inte kommer att bli besviken. Ändå tror jag att det till och med kommer att vara över mina förväntningar. Och det som gör mig riktigt glad är att det här bara är början. Då bibelskoleåret är slut kommer något nytt. Då ska jag antingen gå ledarskolan eller åka ut direkt som missionär. Jag har så många underbara planer för mitt liv. Jag har så mycket som jag ser fram emot. Jag har ett helt liv som missionär att se fram emot.

På måndag, om bara fyra dagar, åker jag till Stockholm för att börja mitt nya liv där. Egentligen hade jag planerat att åka tidigare än så. Men eftersom jag fortfarande inte har någonstans att bo så har det inte blivit av. Jag vet ju inte ens var jag ska ta vägen då jag kommer dit, men det är ett mindre problem då jag har Gud. Det löser sig. Jag har en härligt lugn känsla över allt det här. Ärligt talat så vet jag inte om någonsin har litat på Gud så mycket som jag gör nu…


Jag ska njuta av livet i Barknåre…

Det blev mer läsande än pratande och spelande igårkväll. Fast jag klagar inte. Det var mysigt att ligga i soffan med en bok, speciellt eftersom jag inte kände mig helt på topp igår efter allt ätande på mormors födelsedag i tisdags. Idag känner jag mig dock som mig själv igen. Saker är som vanligt och inte som igår då jag knappt ville se mat. ;p

Vad den här dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt än. Men antagligen så ska jag läsa mer, gosa med katterna, ta det lugnt och njuta av livet i Barknåre (som jag bara har fyra dagar kvar av!) och sen ha msn-kväll med Becks ikväll. Det blir lite som en vanlig dag. Fast ändå inte helt. För hur kan allt kännas som vanligt då man vet att livet som det ser ut nu is about to come to an end


Två av katterna som är uppe nu och som jag ska passa på att pussa på medan jag kan.

Nu är det nog dags att klä på sig, förresten. Jag hann bara ta en stund med Gud innan frukost och tänkte att jag kunde fixa iordning mig då jag hade ätit, men sen fastnade jag här

(Dagens Bibelord är Joh 14:1.)

Konsekvenserna av att vara för mätt, och den bästa vännen som jag någonsin haft…

Igår var en jättemysig dag och kväll, dock så blev jag väldigt mätt at the end of the day. Det kanske inte var så smart att först äta sig proppmätt på restaurangen och sen äta chips och dip senare på kvällen, men ändå var det precis det jag gjorde. Det var gott, men jag hatar verkligen att äta så mycket och känna mig för mätt efteråt. :\
___Idag kanske man kan säga att jag har fått leva med konsekvenserna av det. Som om det inte räckte att jag hade lite ont i magen igårkväll innan jag la mig så var en del av mättnadskänslan kvar då jag vaknade imorse. Så jag stängde av klockan, la mig igen och bestämde mig för att jag för en gångs skulle faktiskt ville stanna kvar i sängen halva dagen. Först somnade jag om, sen vaknade jag och låg och sms:ade med Rebecka innan jag gick upp ur sängen för att hämta Bibeln. Sen låg jag där och bad och läste dagens kapitel enligt min bibelläsningsplan, lyssnade på en lovsång och först efter det, då klockan var över ett, bestämde jag mig för att gå upp och klä på mig. Dagen har sen dess fortsatt vara seg. Jag har sett ett avsnitt av Beverly Hills, legat och läst, gosat med både Loka och Lukas, pratat i telefonen med Fredrik och till och med somnat i soffan en stund. Och trots att jag kände igår att jag inte vill se mer mat på typ en vecka så har jag faktiskt ätit en banan och två pannkakor. Jag börjar känna mig mer och mer som mig själv igen


En bild på mig från i julas.

Becks skrev idag att hon skulle vilja fira jul med mig nån gång, med mig och Jesus. Jag gillar den idén och tänker redan på hur kul det skulle vara om jag kunde komma till henne i Göteborg över jul och nyår eller om hon kunde komma till mig i Stockholm. Då kan jag åka hem och fira med mormor och morfar sen efter nyår då de har haft alla sina bjudningar som jag ändå inte ens vill vara med på om sanningen ska fram. Julen är förresten inte ens så långt borta, känns det som. Jag har redan höstkänslor och lyssnar på detta och tänker tillbaka på hur regnet föll från himlen tidigare idag. Det kändes mäktigt, lite mysigt och väldigt höstigt
___Jag har också tänkt på hur glad jag är som har min fina Rebecka. Om vi inte räknar med Jesus så är hon den bästa vännen som jag någonsin har haft. Om jag får nya vänner i Stockholm som är hälften så underbara som hon är så kommer jag att vara lyckligt lottad. ♥

Kvällen planerar jag att spendera med Becks på msn. Vi tänkte att vi skulle passa på nu att verkligen ha våra söta msn-kvällar så mycket som möjligt den här veckan eftersom nästa vecka är den där veckan i tidshistorien då båda våra liv kommer att bli väldigt annorlunda. Hon börjar plugga på Komvux på måndag och samma dag åker jag till Stockholm för att två dagar senare börja på bibelskolan. Things will sure be different from then on

(Dagens Bibelord är 1 Tim 3:16.)

Juryn - A Time to Kill.

Ikväll har jag sett Juryn - A Time To Kill på DVD.
Det är en amerikansk dramathriller från 1996 med bl.a. Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Kevin Spacey och Oliver Platt i rollerna.

Filmen handlar om en pappa som efter att hans dotter blivit våldtagen och misshandlad bestämmer sig för att ta lagen i sina egna händer eftersom han är rädd för att gärningsmännen ska gå fria. Han skjuter de i rättshuset inför massor med vittnen, och sen är det istället han som får sitta fängslad och gå igenom en rättegång. Hans advokat kämpar för att befria honom och gör allt för att han inte ska bli dömd på förhand eftersom han är svart

Jag tycker att den här filmen är bra. Den visar hur stark diskrimineringen av svarta var tidigare och handlar också om kampen för rättvisa.

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Changeling.

Ikväll har jag sett Changeling på DVD.
Det är ett amerikanskt verklighetsbaserat drama från 2008 med bl.a. Angelina Jolie, John Malkovich, Colm Feore, Jeffrey Donovan och Michael Kelly i rollerna.

Filmen utspelar sig i Los Angeles år 1928 där den ensamstående mamman Christine Collins en dag då hon kommer hem från jobbet upptäcker att hennes nioårige son Walter är borta. Fem månader senare säger sig polisen ha hittat Walter och mor och son återförenas. Det är bara ett problem - Christine är säker på att pojken som de har hittat inte är hennes son och att han fortfarande är kvar därute någonstans

Jag tycker att det här är en bra film eftersom den handlar om att inte ge upp trots motgångar. I filmen ville ingen tro på Christine eftersom det innebar att de var tvungna att erkänna sina egna misstag, men trots detta kämpade hon vidare. Hon kämpade för det hon trodde på. Hon kämpade för sin son.

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Idag fyller mormor 65 år!

Idag är det mormors födelsedag, och därför var jag och morfar uppe tidigt för att sjunga för henne och ge henne presenter och tårta på sängen. It was lovely. Av morfar fick hon en jättevacker blomma och pengar, och av mig fick hon två skivor. I tårtan är det bl.a. chokladbitar som mellanlägg, vilket var väldigt gott och helt och hållet min idé.

Just nu sitter mormor och morfar nere och fikar med sina syskon och så. Så jag tar mig tid att blogga och ta det lite lugnt en stund. Senare idag ska vi äta middag på en restaurang inne i Skärplinge där jag funderar på att äta en kycklingsallad, och ikväll har jag bestämt med mormor att vi ska mysa med en filmkväll och äta chips med dip. Den här dagen känns riktigt bra. Det känns som en dag där jag kan umgås extra mycket med mina fina morföräldrar, vilket betyder mycket eftersom detta är min sista vecka i Barknåre innan jag åker till Stockholm och börjar på SOS Missionsbibelskola.

Kameran var självklart med vid firandet imorse, så här kommer några bilder.
___De två bilderna längst ner är från då jag och mormor gick ner till vägen för att kolla in skylten som hennes storebror satt upp, haha. Hon gick i morgonrock och jag i långkalsingar och tröja. Det här var andra gången på mindre än en vecka som jag gick ner till vägen i långkalsonger. I'm starting to see a pattern here, haha(Dagens Bibelord är 1 Tim 1:17.)

PS. Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats för nästan två timmar sen, men eftersom Internet krånglade så blev det försenat. ;p

Top 10 för vecka 32.

Den här veckan har det hänt mycket på listan, och det var kul att se resultatet eftersom det var några överraskningar. Det är många nya låtar som har kommit med och det är många av de låtarna som jag har lyssnat mycket på. Så vem som skulle bli etta var inte självklart, och jag måste till och med erkänna att jag är lite förvånad att en låt inte kom med alls ;p

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Gemenskap - För En Sekund

1. Gemenskap - För En Sekund

2. Aaron Shust - Create Again

3. Irene Cara - What A Feeling - Flashdance/Soundtrack Version (- 2)

4. Gemenskap - King Of Kings, Majesty

5. Aaron Shust - In Your Name

6. Gemenskap - Vi Vill Hylla Och Tillbe Dig

7. Aaron Shust - One Day (- 3)

8. Aaron Shust - My Savior My God (- 6)

9. The Fray - Never Say Never

10. Gemenskap - Stir Our Hearts


Ord från hjärtat om allt från sömn till overkliga känslor…

Igår skrev jag om hur jag ville att min dag och kväll skulle bli, och nu i efterhand kan jag glatt konstatera att den blev precis så som jag ville. Förutom möjligtvis att jag var lite nedstämd på kvällen eftersom Tirsah hade varit ute hela natten och fortfarande inte dykt upp. Sånt kan göra matte orolig. Men det fick ett bra slut eftersom jag fick in Tirsah strax efter tolv och då tog mig tid att gosa med henne en stund och ha henne här hos mig litegrann. Hon spann riktigt högt. Det lät nästan som om någon snarkade. That's my girl.

Idag har jag en bönedag och ber speciellt för bibelskoleåret som ligger framför mig. Det har varit en mysig dag. Dock så har den varit lite seg eftersom jag fick för mig att ta en powernap mitt på dagen, något som visade sig bli mer än bara en powernap. It was more like extreme-sleep-marathon. Jag sov från och till i drygt tre timmar. Ibland förvandlas jag verkligen till en liten Törnrosa.
___Det roliga är att jag hade tänkt sova en stund på dagen imorgon eftersom jag ska upp och gratulera mormor, som fyller 65, till sju och sen ha en filmkväll med henne och bara umgås på kvällen. Så då tänkte jag att jag eventuellt kan sova en stund på dagen för att orka med allt. But now I'm getting second thaughts. Idag har jag tagit tillräckligt många sömntimmar för en hel månad framåt, eller nåt.


Och med den här bilden vill jag säga: Ibland blir det lite för mycket av det goda… ;p

Jag kom förresten på en sak igår. En känsla. Något om Stockholm. Det är en känsla om att det känns overkligt att jag ska stanna kvar där. Det känns mer som om jag ska åka dit om en vecka och hälsa på, ha det grymt roligt och sen åka hem igen. Till vardagen. Där allt är som vanligt. Det har inte sjunkit in att jag ska stanna kvar, att jag ska bo där och att allt det nya som jag får vara med om där kommer att vara min vardag nu. Jag kanske känner så för att jag inte har någonstans att bo än, för att det bara är nio dagar kvar och jag sitter här hemma fortfarande. Visserligen så är det mesta av mina grejer nerpackade i bananlådor, but that's a different story. Men förr eller senare lär det väl sjunka in, frågan är bara när. Frågan är om jag kommer att sitta på första skoldagen och diskret nypa mig i armen eller om jag kommer att känna förvirring då veckan är slut och jag inser att jag ska stanna och börja ha lektioner dagen efter… ;p

Just det. One more thing. Jag fick den där gratis-boken idag; Räkna med pengar. Jag hade nästan glömt bort att jag hade beställt den. Men kul att den kom tillslut.

(Dagens Bibelord är Ps 4:9.)

You're the only one worth praising.

Idag är det måndag och jag har valt ut ett nytt citat som, precis som vanligt, kommer att synas på en del ställen. I bloggen, i mailen, på msn och Facebook. Den här gången kommer det från Create Again med Aaron Shust.

Veckans Citat:
You're the only one worth praising.

Låten som citatet kommer från handlar om att Gud är skaparen och att Han är den enda som är värd att vi prisar och tillber Honom. ♥


Aaron Shust - Create Again


Detta finns i mina tankar…

Idag är det söndag och detta finns i mina tankar: Jag gick upp klockan tio efter en sen kväll igår. Jag tror att jag börjar inse mer än någonsin tidigare att jag faktiskt flyttar snart. För även om jag inte har någonstans att bo än så åker jag ju ändå om drygt en vecka. Så för mig så känns det lite som att jag flyttar . Även om det inte blir officiellt förrän längre fram. Jag känner att jag vill ha en lugn och mysig dag idag. Jag vill gosa med katterna och läsa idag. Jag vill spela och ha mys ikväll på neopets och msn. Jag är extra nyfiken på hur Spotify-listan kommer att se ut för nästa vecka. Jag hoppas att veckan som ligger framför mig, den sista som Barknåre-bo, kommer att bli precis så som jag vill. Jag blir så glad då jag tittar på grattis-kortet som Rebecka skickade till mig. Jag tror inte att jag skulle klara mig en hel dag utan musik. Om jag har en stor dröm blir det som en eld av passion på insidan då jag tänker på den. Jag vill läsa ut boken jag är i nu innan jag åker bara för att den ska slippa ta upp platsen i packningen. Jag vill sjunga med i underbara låtar och gråta av glädje. Jag skulle bli en fett grym artist om jag hade rösten och viljan. Jag vill aldrig någonsin sluta skriva. Jag älskar perfekta bilder som jag har tagit själv. Jag tycker att en spinnande katt i famnen är bland det mysigaste som finns. Jag tror att den 23:e - 29:e augusti kommer att bli lite som en enda stor glädjefest (om vi bortser från de eventuella tårarna då jag lämnar Barknåre den 23:e) som avslutas i vackra fyrverkerier och glädjeskutt på insidan. Jag hade inte alls planerat att det här inlägget skulle bli skrivet på det här sättet. Jag vill aldrig sluta drömma stort och sikta mot stjärnorna. Jag älskar Jesus mer än vad jag älskar mitt eget liv. Jag skulle välja ett liv som missionär där jag får leda människor till Jesus framför rikedomar och pengar any day. Jag har så många positiva känslor i mig om den här dagen och vad den har att erbjuda. Den här låten är en av mina favoriter med Carola. Jag har alltid velat stå längst fram på ett stort fartyg och sträcka ut armarna så som Rose gör i Titanic.(Dagens Bibelord är 4 Mos 23:19.)

Annorlunda, en lång msn-kväll och blåmärken…

Jag hade en mysig kväll på msn med Rebecka igår efter de fem Days-avsnitten. Dock så kändes det lite konstigt eftersom jag normalt brukar se många fler avsnitt och sen oftast går och lägger mig då jag har kollat klart. Men ibland blir inte allt som det alltid brukar bli. Ibland blir saker annorlunda istället. Framöver kommer mycket att bli annorlunda. Väldigt annorlunda.
___Idag packade jag den sista lådan och den blev full med kläder. Nu är det bara det som jag packar dagen innan/samma dag jag åker som är kvar. Det vill säga en del kläder, borste, datorn, linsgrejer o.s.v. Det verkar som om jag får sova hos någon till att börja med och det har lett till att jag funderar på om jag faktiskt lyckas trycka ner allt det jag inte har packat än i typ tre väskor. Jag är inte så säker på det. Plus att det blir mycket att bära om jag ska ta med både datorväskan och kameraväskan. Jag ska iallafall ta med mig datorn och kameran, men sen hur jag packar det vet jag inte än. Hm. Man skulle ha haft fler händer tillfälligt, haha. Jag åker förresten till Stockholm den 23:e, två dagar innan skolan börjar. Från och med den dagen blir saker väldigt annorlunda. Då tar Barknåre-tiden slut. Jag kommer ju komma och hälsa på ibland, men ändå. Det blir ju aldrig samma sak som nu. Men kul kommer det definitivt att bli. Och på tal om kul så har jag bestämt med Kristina och Elisa, som jag letar boende tillsammans med, att vi ska göra något tillsammans den 24:e. I'm looking forward to it.


En bild från tidigare i sommar.

Jag tog en spontan sovmorgon idag och gick sen omkring och segade ett bra tag innan jag kom igång med dagen. Det är härligt att göra så ibland. Och nu kommer jag säkert att vara pigg ikväll då jag och Becks ska ha en riktigt lång msn-kväll tillsammans. Egentligen skulle jag ha behövt lägga mig tidigt för att orka upp till kyrkan imorgon, men nu blir det inget ändå eftersom jag skulle ha åkt med mormor och morfar och mormor har ont i vristen och haltar. Så hon vill inte åka. Jag har ingen lust att åka själv med alla långa väntetider med bussarna, den långa resan och det faktum att jag bara har en enda resa kvar på mitt kort. Så jag skulle få betala hemresan isåfall. Det är lite tråkigt att det inte blir något, men jag kan ju alltid åka till min församling då jag kommer hem hit och hälsar på nån helg sen, så det är ingen fara. Jag ser på det positiva istället, som i det här fallet är en ovanligt lång kväll med min bästa vän. I wish she was here, but this is the next best thing. Och vet ni! Hon kanske kommer till Stockholm om två veckor och hänger med mig första helgen där! Tjoho isåfall!

En kul grej, eller åtminstone lite komisk, är att jag har flera blåmärken på knäna. Jag gissar på att det beror på att jag de senaste dagarna har suttit mycket på knä på golvet och haft lovsångsstunder med Jesus. Haha. Så kan det gå. Snacka om att bli skadad i tjänst för Gud. ;p

(Dagens Bibelord är Matt 11:5.)

En soluppgång…

Här är den bästa bilden från imorse. Även om den inte blev så som jag hade tänkt mig så blev den ändå fin, och därför lägger jag upp den här.Om ungefär 45 minuter ska jag gå en trappa ner och äta middag tillsammans med mormor och morfar. Det är tacos som står på matsedeln idag, och efter maten ska jag mysa med veckans Days-avsnitt och ha det så bra som jag bara kan. Eftersom det inte blir något långt maraton med dubbelt så många avsnitt så har jag också tänkt att jag ska hänga med Rebecka på msn senare ikväll. Så det känns som om den här dagen bara för mysiga saker med sig.


I guess we all go a little mad sometimes…

Jag hade det jättemysigt med Rebecka på msn igårkväll. Jag är så glad att jag har henne. Hon är en helt underbar vän. Jag saknar henne, och tänker på då vi båda sa att det kändes som att vi hade känt varandra hela livet då vi träffades förra månaden. ♥
___Då jag blivit så trött som det bara var mänskligt möjligt och vi mer eller mindre hade sagt godnatt somnade jag på soffan här vid datorn. Jag var helt enkelt alldeles för trött för att orka gå och lägga mig. Då jag tillslut vaknade hade klockan hunnit bli halv sex på morgonen, och jag kände att det var läge att lägga mig i sängen istället. Jag skulle bara fixa lite först. Bl.a. skulle jag gå in i köket med ett glas, och det var då jag såg den. Den mest vackra soluppgången. Solen såg ut som en orange liten boll som befann sig precis ovanför horisonten. Fotografen i mig ville inte gå miste om tillfället, och eftersom alla lådor gjorde det lite svårt att öppna fönstret och sitta i soffan med kameran så gick jag ut. Jag gick ut barfota i långkalsonger och ett gammalt linne. Det var blött i gräset. Jag insåg att jag behövde gå lite längre än vad jag först hade trott. Över hela gräsmattan som morfar klippt under dagen och över där han inte hade hunnit klippa än. Jag hade blött gräs över hela fötterna. Sen kom jag upp på landsvägen och gick en bit samtidigt som jag lämnade blöta fotspår efter mig. Tyvärr så fick jag inte så bra bilder som jag hade hoppats. Det var några träd i vägen och det hade också tagit några minuter för mig att komma ut dit. But it's still a fun story. I guess we all go a little mad sometimes…


Blöta fotspår både på asfalten och på bron vid huset.

Att jag inte gick upp förrän halv elva idag är nog inte så konstigt. Jag behövde verkligen få sova lite längre idag, med tanke på hur natten blev och vad jag var uppe och gjorde tidigt på morgonen. Jag var förresten tvungen att gå in i duschen och skölja av fötterna då jag kom in, haha.

(Dagens Bibelord är Matt 24:41.)

Aaron Shust - Create Again.

Ikväll då jag stod inne i köket stannade allt upp för en liten stund. Från mitt rum kunde jag höra hur musiken fortsatte att spela från Spotify och det var en låt som jag vet att jag hade hört förut. Jag var säker på att jag kände igen melodin. Men det var inte förrän som jag insåg hur underbar den verkligen är och hur mycket jag älskar den. Ibland faller jag riktigt hårt för en låt, och det här var en av de gångerna…

Lyssna på texten! Den är helt underbar! ♥

You spoke and then there was light
... You're the only one worth praising


Aaron Shust - Create Again

Vi behöver ha vårt fokus på Jesus.

Nu lägger jag upp ännu en bibelundervisning som jag har skrivit och som tidigare har publicerats på toliveforchrist-bloggen. Den här gången är temat att vi behöver ha vårt fokus på Jesus och inte på omständigheterna.Det är så mycket i världen som vi känner att vi är rädda för numera. Vi kanske oroar oss för vår ekonomi, för att vi ska bli sjuk eller vad det nu kan vara som vi känner oro eller rädsla inför.
___Men vi behöver inte vara rädda då vi kan leva i vetskapen om att Herren beskyddar oss. Om och om igen säger Han att vi inte ska vara rädda. Genom tron och dopet är vi i förbund med Gud och vi har alltid Hans beskydd. Även om alla andra är rädda, och har anledning till det, så behöver vi inte vara det. I Ps 91:7 står det att om än tiotusen skulle falla vid vår sida så ska det inte drabba oss. Vi kan alltså vara starka i Herren och ta på oss Guds vapenrustning som det står om i Ef 6:10-18.

Då Petrus fick komma till Jesus på vattnet den där gången i Matt 14:22-33 så började han sjunka eftersom han blev rädd och kände otro. Tron svek honom för att han tappade fokus på Jesus och istället fokuserade på omständigheterna som var att det blåste väldigt kraftigt.
___Det här exemplet är något som vi kan lära oss av. Vi måste alltså ha vårt fokus på JESUS och inte på omständigheterna, för Jesus är alltid större än omständigheterna. Han är större än den där ekonomiska krisen som vi ser då vi tittar i plånboken. Han är större än sjukdomar, och om än tiotusen runt oss blir sjuka så behöver inte det betyda att det drabbar oss. Jesus är större än allt som vi kan komma på som skulle kunna få oss att känna oro eller rädsla. Och vägen ut ur rädslan är helt enkelt att vi håller vårt fokus på Jesus.
___Om inte Israels folk hade haft sitt fokus på Gud och istället fokuserat på omständigheterna hade de aldrig kunnat inta det utlovade landet under Josuas ledning. Om inte David hade haft sitt fokus på Gud och istället fokuserat på omständigheterna hade han aldrig kunnat besegra Goliat. Om inte Paulus och Silas hade haft sitt fokus på Gud då de blev fängslade hade det inte slutat i en fångvaktares frälsning och deras frigivning. Och detta är bara tre exempel på vikten av att ha fokuset på rätt ställe. Har vi det så behöver vi inte bara känna hur oron och rädslan avtar, utan vi får också se hur stor Gud verkligen är. Vi får vara en del i att göra Hans vilja och vara med om de mest otroliga saker. Vi kan besegra våra egna ”jättar” som vi har i våra liv, vi får leda människor till frälsning och allt annat som vi verkligen känner att vi vill göra för Guds ära.

Idag väljer jag att fokusera på Jesus och inte på omständigheterna. Jag väljer jag att lita helt och fullt på att Han är större än omständigheterna. Vad väljer du?

The Invasion.

Idag har jag sett The Invasion på DVD.
Det är en amerikansk science fiction/dramathriller från 2007 med bl.a. Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jackson Bond och Jeffrey Wright i rollerna.

Efter att en rymdfärja kraschlandat börjar en mystisk epidemi att sprida sig som förändras människors beteende, detta är något som visar sig vara av utomjordisk härkomst. En psykiatriker i Washington är en av dem som utreder epidemin och upptäcker då att hennes son kan vara nyckeln till att stoppa spridningen och därför måste hon göra allt hon kan för att rädda honom

En bra och spännande film. Dock så hade det varit kul att få svar på några fler frågor i slutet

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Mer packning och några planer för dagen/kvällen.

Idag började jag som vanligt dagen tillsammans med Jesus, och sen fick jag ryck och bestämde mig för att rensa bland en del av kläderna. Så nu har jag fått ännu mer gjort då det gäller packningen. Just nu står det en låda på golvet och det ligger en del kläder på sängen som ska packas ner i den, medan lite får ligga kvar i garderoben ett tag till och packas ner i väskor då det börjar närma sig.


Kolla så många lådor jag har hunnit packa!

Annars så har jag ätit nybakade saffransbullar som mormor har bakat idag, och planerar att mysa framför Beverly Hills nu och sen se en film som jag har hemma från LOVEFiLM. Jag har också lust att ta en promenad med morfar eftersom det är något som jag inte har gjort på länge, och nu flyttar jag snart. Sen ikväll har jag bestämt med Rebecka (som jag precis fick ett jättegulligt kort från på posten!) att vi ska prata och spela på msn. Det blir säkert mys.

(Dagens Bibelord är Apg 5:29.)

Revolutionary Road.

Ikväll har jag sett Revolutionary Road på DVD.
Det är ett amerikanskt drama från 2008 med bl.a. Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon, Kathryn Hahn och David Harbour i rollerna.

Filmen utspelar sig på 50-talet och handlar om April och Frank Wheeler som en gång hade storslagna drömmar men som nu har fastnat i förortslivet tillsammans med sina två barn. Ju mer tid som går, desto mer frustrerade blir de över hur deras liv har blivit och känner att de vill få ut mer av livet. Därför tar de beslutet att flytta till Paris och nå sina drömmar

Jag gillar den här filmen eftersom den handlar om drömmar och om att förverkliga dem, men också om de hinder som eventuellt kan finnas i vägen. Dock så känns det lite mer som ett skräckexempel på vad som händer om man av olika anledningar blir fast i livet som det är och aldrig når dit man vill än som en uppmuntran att våga satsa på sina drömmar, vilket gör filmen ganska sorglig

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Lovsång är förlösande. ♥

Idag blev jag lite deppig av anledningar som jag inte vill ta upp här på bloggen. Men jag kan säga så mycket som att gamla sår från förr revs upp litegrann och att jag därför eventuellt överreagerade lite och blev ledsen.
___Då jag senare låg i soffan med Bibeln och skulle läsa några kapitel kunde jag inte riktigt koncentrera mig. Jag kände mig ledsen, tom och trött. Jag reflekterade en stund över hur jag kunde ligga där och läsa orden i Jesaja 35 och inte förstå hur underbara de faktiskt är. Då gjorde jag det som brukar hjälpa då jag känner mig ledsen och då tomheten inte verkar vilja ge vika - jag lyssnade på en lovsång och fokuserade på att ära Jesus och vara nära Honom. Lovsång är så väldigt förlösande. Jag kan nog inte ens räkna hur många gånger som lovsång har hjälpt mig då saker har känts mindre bra. Jag kommer ihåg då jag mådde så dåligt förut och då det mesta i livet sög, då såg jag i princip alltid till att ha lovsång tillgängligt på mp3-spelaren var jag än gick. Om inget annat hjälpte så brukade det alltid lindra smärtan, and it still does. Jag kände bokstavligt talat hur så mycket rann av mig då jag satt där på golvet hemma i mitt rum och bad och sjöng med i lovsången. Det är nog delvis därför som just lovsång betyder så väldigt mycket för mig. Inte bara för att det är ett sätt att ära Jesus med, utan det är också förlösande och det lämnar mig ofta med en så underbar känsla och frid


I love to lift my hands and praise the King of Kings and Lord of Lords
(Bilden är hittad via Google.)

Nu tänkte jag snart ta itu med lite packning och sen krypa ihop i soffan framför ännu en film. Jag ska också njuta av känslan att skolan snart börjar. Bibelskolan. Jag ska njuta av förhoppningen att idéer och förväntningar jag har om den första veckan kommer att bli av. Jag ska tillbe Jesus. Jag ska le.


Försoning.

Idag har jag sett Försoning (engelsk titel: Atonement) på DVD.
Det är ett engelskt romantiskt drama från 2007 med bl.a. James McAvoy, Keira Knightley, Vanessa Redgrave, Brenda Blethyn och Peter Wight i rollerna.

Filmen handlar om Robbie och Cecilia som älskar varandra men inte kan vara tillsammans eftersom Robbie har blivit falskt anklagad för ett brott på grund av katastrofala missförstånd. Detta förändrar deras liv för alltid

Jag gillar sättet som den här filmen blir berättad på och tycker att den är så väldigt fin. Det är en bra film om kärlek som känns både realistisk, sorglig och underbar all at the same time. ♥

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

En underbar morgon och några planer för dagen.

Idag började min dag så väldigt underbart. Jag hade en så härlig känsla hela morgonen medan jag läste Bibeln, bad, lyssnade på lovsång och allt det som det är helt perfekt att börja morgonen med. It was a perfect morning with Jesus Christ. Jag tycker att jag hann med så väldigt mycket också. Jag har t.ex. diskat, suttit ute och pussat på katter, ätit en mysig frukost med mormor och morfar och duschat.Under dagen tänkte jag äta en Billys Pizza till lunch och mysa framför tv:n och en film. De andra har åkt till Gävle över dagen och skulle bl.a. hämta ut mina nya linser, so me and the animals are on our own. Packa lite mer ska jag nog också göra idag. Det var nån dag sen sist nu, och även om det inte är så mycket kvar så vill jag gärna få det gjort så att jag slipper känna stress över det sen.

Jag har förresten en inbjudan kvar till bloggsvar, så om någon av er vill ha den så är det bara att säga till. Det är först till kvarn, och glöm inte att lämna din mail så att jag kan skicka inbjudan. ;p

(Dagens Bibelord är Matt 8:26.)

Bönedag med lovsångsstunder och så…

Igår innan jag kröp ner i sängen hade jag en helt underbar lovsångsstund tillsammans med Jesus för att börja bönedagen på bästa sätt. Det är så underbart att vara nära Honom, att tillbe Honom, och lovsång är bland det bästa jag vet. It was wonderful. Och idag har jag redan tagit mig tid för mycket lovsång, lovsång och kattgos. Jag gick upp redan klockan åtta, så det blev en tidig morgon här hemma i lilla Barknåre. Ibland är tidiga mornar underbara.

Resten av dagen tänker jag fortsätta att umgås extra mycket med Gud. Jag ska lyssna på lovsånger, ära Jesus, lyssna på en predikan som jag laddar ner från församlingens hemsida, läsa i Bibeln, läsa i en bok som jag knappt har hunnit börja i och bara njuta av livet. Och såklart be massor


Den här underbara boken läser jag nu. Den tolfte och sista delen i Lämnad Kvar-serien.

(Dagens Bibelord är Ps 32:10.)

En allmänt seg dag.

Idag har varit en allmänt seg dag, men det har inte varit mindre mysigt för det.
___Jag har sysselsatt mig med att göra en helt ny header till bloggen som jag kommer att lägga upp i samband med bibelskolestarten. Jag kände att det är på tiden att jag byter ut den gamla nu snart, plus att jag har lite av ett nytt tema i den nya. Men den kommer som sagt inte upp än, men jag hoppas att ni gillar den då den gör det.
___Annars så har jag myst framför tv:n och sett ett grymt bra avsnitt av Beverly Hills. Det handlade om att Brenda hittade en gammal dagbok från 60-talet. Jag funderade till och med på om det eventuellt kan ha varit det bästa avsnittet som jag någonsin har sett av Beverly Hills, vad jag kan komma ihåg åtminstone. Sovit har jag också gjort ett tag på dagen. Jag låg i sängen och kände att jag verkligen ville sova en stund, så då gjorde jag det. It was nice


Den här bilden som jag tog på min födelsedag gillar jag, a lot.

Planerna för kvällen är att spela med Rebecka på msn, ta det lugnt, mysa, äta choklad och sen vid midnatt ska jag börja dygnet tillsammans med Jesus. Imorgon blir det bönedag igen. En dag med extra mycket tid för Gud. En dag då jag kommer att be speciellt för att det löser sig snart och blir bättre än vad jag någonsin väntat mig med boende för mig, Kristina och Elisa. I believe that God have something amazing for us.


Top 10 för vecka 31.

Det fortsätter att gå bra för Aaron Shust på listan, Have No Fear är tillbaka efter att ha varit med i en vecka för drygt en månad sen och What A Feeling från filmen Flashdance har kommit in direkt på förstaplatsen den här veckan. Det är jag inte alls förvånad över med tanke på att det har blivit den låt som jag helst packar till

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Irene Cara - What A Feeling från Flashdance

1. Irene Cara - Flashdance...What A Feeling - Flashdance/Soundtrack Version

2. Aaron Shust - My Savior My God (+ 8)

3. Bird York - Have No Fear

4. Aaron Shust - One Day

5. Aaron Shust - Breathe In Me (+ 2)

6. Aaron Shust - Come To Me (- 4)

7. Aaron Shust - When Everything Is Beautiful (+ 2)

8. Aaron Shust - Worthy/Let All I Do (- 4)

9. Aaron Shust - Runaway (- 1)

10. Kathryn - I See You - Theme From Avatar


Jag undrar om hösten sakta har tagit över redan nu.

Nu är det en ny vecka. En ny dag. Ute ligger ett grått täcke som skymmer solen och regnet faller sakta från himlen, och här sitter jag hemma i en grön gammal soffa och undrar om sommaren är över en gång för alla. Jag undrar om hösten sakta har tagit över redan nu. Det är ju faktiskt september om bara några veckor, så helt uteslutet är det ju inte. Även om det känns lite sorgligt. Fast jag ska försöka att inte vara alltför ledsen om det skulle visa sig vara sant. Hösten har ju trots allt så mycket underbart att erbjuda mig. Så jag försöker att le. Jag försöker att se mig själv glädja mig den första dagen på bibelskolan, och jag försöker se mig själv jubla då SOS Church firar ett år som församling och allt känns som en enda stor fest


Ett gult höstlöv från förra året.

Det har förresten blivit en liten tillfällig ändring med Dagens Bibelord på grund av att jag flyttar snart. Det mesta ligger nedpackat i flyttlådor vid det här laget, och från och med igår gäller det även mina söta små lappar med Dagens Bibelord på. Först tänkte jag sluta med det tills jag har kommit igång i Stockholm och packat upp, men för bara en liten stund sen fick jag idén att köra på samma bibelord som för exakt ett år sen istället. Jag tänkte att det är bättre än ingenting, och ni märker kanske inte ens någon skillnad when it all comes down to it anyway

(Dagens Bibelord är Job 11:7.)
(Veckans Citat är fortfarande You're everything I ever wanted, never knew I needed.)

Mer packande…

Idag packade jag två lådor till och nu har jag i princip bara badrumssaker och kläder kvar att packa ner, om vi bortser från sista-minuten-saker som jag inte kan packa förrän precis innan jag åker. Och eventuellt några andra saker med som jag inte vet om jag behöver än på grund av att jag inte vet var vi ska bo än.
___Det är förresten något som jag hoppas löser sig snart. Jag kände en sån längtan efter att få flytta idag. Jag skulle gärna göra det om några dagar eller så. Jag är så peppad och det känns verkligen kul att flytta till Stockholm. Jag ser fram emot det som väntar på mig där. Mot bibelskolan. Samtidigt så vill jag gärna stanna här längre för att få vara med katterna mer innan jag flyttar. Så det ultimata vore nog att flytta om nån dag, komma igång i Stockholm och sen åka tillbaka hit i ungefär en vecka eller så. Man kan ju alltid drömma, hehe.


(Bilden är härifrån.)

Kvällen har jag efter filmen och lite annat spenderat på msn med Rebecka. It's been lovely. Nu är det dock snart dags för sängen eftersom klockan börjar bli mycket. Jag funderar förresten på om jag eventuellt orkar börja i en ny bok innan jag somnar. Det är den sista delen i Lämnad Kvar-serien och den heter Återkomsten. Jag älskar den boken. ♥

Brothers.

Ikväll har jag sett Brothers på DVD.
Det är ett amerikanskt drama från 2009 med bl.a. Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire, Clifton Collins Jr. och Bailee Madison i rollerna.

Filmen handlar om en familj där pappan Sam, som är soldat, åker ut på ett uppdrag i Afghanistan. Hans fru, Grace, och deras barn får sedan veta att han har omkommit i strid. Detta leder till att hans yngre bror Tommy får en allt större del i familjens liv. Det går så långt så att känslor börjar uppstå mellan Grace och Tommy, men en dag får de veta att Sam lever och är på väg hem igen

Det här är en sån där film som jag fastnar för på en gång. Jag fastnar för karaktärerna, för handlingen - för allt. Filmen känns väldigt trovärdig och skådespelarna gör ett jättebra jobb. Riktigt bra helt enkelt!

Filmen får betyget: 8/10


(Bilden är härifrån.)

En rörig kväll, och dygnet vänt åt rätt håll igen.

Igårkväll blev en rörig kväll. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, jag kände mig väldigt känslig och blev ledsen för ingenting och då jag tillslut bestämt mig för att se en film blev allt fel plus att det började åska. Det mullrade och hela himlen blev ljus flera gånger utanför fönstret. Så det blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig om vi säger så


(Bilden är härifrån.)

De bra nyheterna är dock att dygnet är vänt åt rätt håll igen och att jag kom upp före tio idag. Jag kan knappt fatta att jag låg och sov igår vid den här tiden, hehe.
___Nu tänkte jag fixa lite med bilderna som jag ska bränna på skiva sen, läsa ut en bok, ta itu med mer packning och lite så. Senare blir det film och mys i soffan, förhoppningsvis i sällskap av en eller flera katter. Mys är för övrigt precis vad jag känner för idag då himlen är alldeles grå

(Dagens Bibelord är 2 Krön 16:9.)

Lördagen som inte fanns…

Igår hade jag, som vanligt numera, väldigt roligt då jag packade. Jag packade ner bl.a. CD-spelaren, tavlor och en spegel. Så nu känns det av naturliga skäl ännu mer tomt här i mitt rum. Först tänkte jag inte ens på det, utan det var inte förrän jag såg de sista avsnitten av Days igårkväll som det slog mig och till och med gjorde mig lite deppig och gav mig en del blandade känslor om flytten. Det var dock bara tillfälligt, för nu känner jag mig som mig själv igen. Jag känner glädje av att flytta och är helt lugn och glad eftersom jag litar på att Jesus ordnar allt det med boende för oss. Jag kommer att sakna katterna och faktum är att jag till och med drömde om katter och saknad inatt, men längtan efter det som ligger framför mig är ändå större.


Saknaden kommer att finnas där och sakta beröra mitt hjärta som då en sån här blomma blåser iväg i vinden, men så länge jag har roligt och lever min dröm kommer jag att klara mig.

Jag har förresten lyckats vända på dygnet helt och hållet. Jag la mig inte förrän sex imorse och gick inte upp förrän halv fyra på eftermiddagen idag. Visserligen var jag uppe en kort stund vid tolv då klockan ringde, men då var jag så trött så att det bara kändes dumt att vara kvar uppe. Så det enda som jag har gjort idag är egentligen att ta tid för Gud, och nu sitter jag här och skriver med en spinnande Loka bredvid mig. Det här känns lite som lördagen som inte fanns. Som om någon har bestämt att den här dagen skulle hoppas över

Men nu har jag åtminstone börjat ta tag i saker. Jag bloggar, jag har kollat mailen, loggat in på Facebook och börjat fundera på hur jag ska spendera kvällen. Eventuellt ser jag en film, eller läser, eller packar eftersom jag inte har gjort det idag eller sitter vid datorn och segar. Och viktigast av allt - jag har bestämt mig för att vända dygnet åt rätt håll igen! ;p

(Dagens Bibelord är Jak 1:6.)

Ta-det-lugnt-och-känna-att-du-har-all-tid-i-världen-dag.

Jag hade rätt igårkväll. Rebecka hade somnat. Jag tog en kort kvällspromenad tillsammans med mormor och ordnade med lite bilder tills hon vaknade. It was actually kind of nice. Det var längesen jag tog en kvällspromenad. Det får jag göra flera gånger.

Idag började jag dagen med en mysig sovmorgon, som egentligen inte var en sovmorgon om vi ska vara petiga. Klockan ringde tio och jag gick upp, kröp ihop i soffan och läste ett kapitel i Bibeln. Sen la jag mig igen. Fast utan att sova bort en massa tid. Istället spenderade jag tiden under täcket med att till exempel dagdrömma. Det var helt underbart att ligga där utan att somna om. Det var underbart att njuta av känslan av att ha nästan all tid i världen och inte behöva skynda sig iväg någonstans. Det är antagligen något som jag kommer att sakna längre fram. Fast å andra sidan så har man ju alltid helgerna, så det är ingen fara med mig.


Daydreaming can be like a little piece of heaven sometimes.

Som ni kanske har märkt så är idag en sån där typisk ta-det-lugnt-och-känna-att-du-har-all-tid-i-världen-dag. Så jag tänkte fortsätta njuta av det samtidigt som jag packar lite mer och ser hur rummet blir tommare och tommare för varje dag. Och lite senare ska jag mysa med ett Days-maraton. Fast ett lite mindre än i vanliga fall. Kladdkaka och choklad blir det också, förresten. Det känns som om det inte skulle kunna bli så mycket bättre än så här. Åtminstone inte idag.

Om 19 dagar
däremot - då förändras allt. Så känns det åtminstone. Jag har hört så många säga att bibelskoleåret förändrar allt och att det är ett av de bästa åren i deras liv, och jag tror att det är sant. Jag tror att jag kommer att älska det. Jag längtar till skolstarten. Jag längtar till den 25:e. Precis som jag trodde att jag skulle göra. Jag tror att det kommer att bli underbart


Jes 40:29.

Dagens Bibelord:
Jes 40:29.

Citat:
Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka. (Folkbibeln)

Kommentar:
That's my God. Det är sådan Han är. ♥

Det var äkta lycka.

Idag då jag packade hade jag verkligen roligt. Jag skrattade då jag satte mig på en av lådorna för att försöka trycka ner innehållet så att så mycket som möjligt skulle få plats samtidigt som jag lyssnade på What A Feeling från Flashdance om och om igen. Det var äkta lycka. Jag kommer ihåg då jag började packa i slutet på förra veckan och tårarna nästan kom då det verkligen började sjunka in att Barknåre-tiden är på väg att rinna ut. Men idag skrattade jag istället. Jag fokuserar på det som ligger framför mig istället för på det som jag lämnar bakom mig. Jag fokuserar på SOS Missionsbibelskola och på livet som missionär som bara väntar på mig. Jag fokuserar på orden i den låt som jag för tillfället lyssnar på om och om igen

Take your passion and make it happen! I can really have it all! What a feeling! ♥


Jag då jag satt på lådan och skrattade av ren glädje.

Jag brukar vanligtvis känna mig lite ledsen då skolstarten närmar sig, eller åtminstone så brukar en känsla av vemod infinna sig. Allt jag brukar vilja ha är möjligheten att förlänga sommarlovet med några veckor till och njuta. Undantaget var nog då jag skulle börja på Komvux i januari förra året, då hade jag varit ledig hela sommaren och hela hösten och längtade efter nån form av vardag igen. Men den glädjen jag känner nu kan jag helt ärligt säga att jag aldrig har känt i samband med en skolstart tidigare. Jag längtar verkligen. Så mycket. Jag tror att jag kommer att älska att gå till skolan under året som ligger framför mig. Jag tror att varje vecka kommer att vara rolig och intressant. Bara tanken på att få börja varje skoldag med bön och lovsång får mig att jubla på insidan. Och jag kommer ihåg då jag hälsade på i skolan i vintras, om varje dag är lika underbar som den dagen var så kommer jag att njuta så mycket så att jag nästan blir lite ledsen då det är dags att gå hem.

Planen för ikväll var att prata med Rebecka och spela lite på msn. Vi skulle ha "träffats" klockan nio, men hon är fortfarande inte vid datorn. Jag vet inte om jag ska känna mig dissad eller anta att hon har somnat efter en lång dag, men jag tror att jag kör på alternativ nummer två. Antagligen vaknar hon snart och skriver förlåt med stora bokstäver och några hundra hjärtan. Tills dess ska jag säkert lyckas hålla mig sysselsatt med något. Kanske ordna med bilderna som jag ska bränna på skiva sen, läsa en stund, ta en kort promenad eller varför inte packa lite mer


The Box.

Ikväll har jag sett The Box på DVD.
Det är en amerikansk science fiction dramathriller från 2009 med bl.a. Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn och Holmes Osborne i rollerna.

Filmen utspelar sig i USA på 70-talet och handlar om Norma och Arthur Lewis som en tidig morgon hittar en låda utanför ytterdörren. I den finns en knapp som de kan välja att trycka på, och gör de det får de en miljon dollar och någon person i världen som de inte känner dör. De har ett dygn på sig att bestämma sig för vad de ska göra

Det här var nog inte min typ av film. Jag gillar idén med filmen och handlingen verkar riktigt spännande, men det blir bara förvirrande och alltför mystiskt för att jag ska orka hänga med i handlingen. Början var dock bra, lite tråkigt bara att inte resten av filmen också kunde vara det

Filmen får betyget: 4/10


(Bilden är härifrån.)

Det är mindre än tre veckor kvar nu.

Igår hade jag en riktig segodag. Nästan allt kändes segt och jag fick inte så mycket gjort. I stort sett spenderade jag dagen med att gosa med Lukas, vila/sova, ta extra mycket tid med Gud och rensa bland gamla brev och skolsaker.
___Jag fick mail från en av tjejerna som jag letar boende tillsammans med igår förresten. Hon heter Elisa och är från Finland. Den andra tjejen, Kristina, är från Norge. Lite coolt ju. Även Daniel mailade igår, han som är rektor på bibelskolan, ni vet. Han skrev till alla som ska börja på skolan och jag blev om möjligt ännu mer peppad av att läsa det. Jag kan knappt fatta att det är mindre än tre veckor kvar nu. Fast det börjar sakta men säkert att sjunka in...


Antagningsbeskedet har legat på skrivbordet länge nu. Snart är det dags!

Men nu till idag. Idag är jag inte seg och idag har jag fått lite gjort, känner jag. Jag följde med in till Skärplinge efter en snabb brunch och var in på banken för att byta ut min dosa som höll på att kollapsa eller nåt sånt. Då jag ändå var där passade jag också på att köpa två söta presenter åt Diana som har fyllt år. Jag ska träffa henne i Stockholm sen, så jag tyckte att det var på tiden att jag fixade hennes födelsedagspresenter. ;p
___Resten av dagen ska jag spendera med att packa lite mer, se en film och kanske prata bort tid med Rebecka på msn och spela lite. Fast hon har inte hört av sig än, så jag får se hur det blir med det. Annars är reservplanen att se filmen på kvällen istället och spendera ännu mer tid att packa under dagen. Men vi får se hur det blir, som sagt.

(Dagens Bibelord är Joh 1:29.)

Jag njöt av Guds närvaro och frid. ♥

Idag har jag bestämt mig för att ha en bönedag. Det innebär att jag tar extra mycket tid med Gud idag, ber för en speciell sak och fastar. Såna dagar kan vara så väldigt härliga och jag kan redan nu berätta om hur bra den började. Jag bestämde mig för att starta dygnet med en lovsångsstund och be lite. Det slutade med att jag efter en stund, då lovsången tystnat, låg på soffan och bara njöt av Guds närvaro och frid. Jag kände mig helt okapabel att göra något annat, så då jag tillslut satte mig upp så dröjde det inte länge förrän jag försvann från datorns värld och gick och la mig och fortsatte att njuta av allt underbart från Gud tills jag somnade. ♥


Today will be a day with a lot of praying.

Idag har jag varit lite seg hittills. Jag skulle gissa på att det eventuellt beror på det tråkiga vädret som finns utanför fönstret. Förutom att jag sov längre än vad jag hade tänkt så somnade jag även här på soffan tillsammans med Lukas tidigare idag. Det var mysigt. Han låg på min mage och så sov vi i säkert en timme innan han gick, men nu är han tillbaka igen och ligger här bredvid matte och är söt och gosig precis som vanligt.

Nu tänkte jag umgås mer med Gud. Det blir lovsång, bön, Bibeln och lite senare den sista predikan från Mission SOS som jag inte har lyssnat på än.
___Annars tänker jag såklart rensa bland mina grejer och packa mer idag, som jag gör varje dag numera. Jag känner mig peppad eftersom det blev så lite av det gjort igår. Läsa tänker jag göra också, vilket känns lite extra passande med det här vädret

(Dagens Bibelord är Heb 13:8.)

Roligt i Gävle med shopping!

Det var roligt i Gävle idag. Det gick bra hos optikern och nu är mina linser för sex månader framåt beställda. Efter besöket på Specsavers gick vi mot torget för att shoppa. Det blev allt det som ni kan se på bilderna plus underkläder, och minus kameran och armbandet om vi ska vara noga. Mascaran kunde jag inte låta bli att plocka åt mig en bit från kassan bara för att den kostade typ 30 kronor. Och skorna blev jag helt kär i, by the way. ♥Då vi var klara på stan åt vi en sen lunch på donken och sen tog vi bussen till Brynäs där morfar hade parkerat bilen. It was a good day. Mensvärken höll sig undan också, åtminstone tills vi skulle åka hem. Fast då var det ändå bara en kort stund, så det räknas kanske inte ens riktigt.

Nu ska jag gå ner och äta lite kvällsmat innan jag tar en stund för att rensa och packa bland alla grejer. Imorgon är det exakt tre veckor kvar till skolstarten, så det gäller att få ordning på allt nu. Men jag har kommit igång åtminstone och tar lite varje dag. Så om ungefär en eller två veckor kanske är hela mitt liv nerpackat i kartonger och väskor

Senare ikväll, nio närmare bestämt, ska jag förresten träffa Rebecka på msn. Vilken överraskning va!? ;p

(Dagens Bibelord är Ef 5:8.)

Inatt drömde jag att jag shoppade, och nu ...

foto_0039 (MMS)

Inatt drömde jag att jag shoppade, och nu sitter jag i bilen på väg mot Gävle. Först ska jag till optikern och sen shoppa. Jag gissar på att det här blir en rolig dag. :)


Top 10 för vecka 30.

Den här veckan är alla låtar utom en låtar med Aaron Shust, och ettan från förra veckan (Calleth You, Cometh I med The Ark) har åkt ut från listan. Det är ungefär vad jag förväntat mig skulle man kunna säga. Jag har en period nu då jag lyssnar jättemycket på Aaron Shust och började lyssna på ännnu en skiva som jag inte hört tidigare med honom under veckan som har gått.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Aaron Shust - Can't Hide From Your Love

1. Aaron Shust - Can't Hide From Your Love

2. Aaron Shust - Come To Me

3. Aaron Shust - Watch Over Me (+ 6)

4. Aaron Shust - Worthy/Let All I Do

5. James Blunt - You're Beautiful (- 3)

6. Aaron Shust - Give Me Words To Speak

7. Aaron Shust - Breathe In Me (- 4)

8. Aaron Shust - Runaway

9. Aaron Shust - When Everything Is Beautiful (- 4)

10. Aaron Shust - My Savior My God


Stresskänsla, och Gävle imorgon.

Idag gick jag upp sent igen, inte förrän strax innan halv tolv. De första timmarna spenderade jag med att vara grinig. Delvis så vaknade jag nog på det humöret, och att jag sedan insåg hur illa jag verkligen vänt på dygnet och vilken stresskänsla det ger mig gjorde inte saken bättre. Jag gillar att sova länge någon enstaka gång om jag är trött, men jag hatar att vända på dygnet och gå upp sent varje dag, och nu har det blivit precis så. Jag känner att jag hinner göra så mycket mindre på dagarna, och speciellt nu då jag inte har så många veckor kvar här i Barknåre så är det inte en rolig känsla. :(
___Imorgon ska jag vara hos optikern halv tolv och sen shoppa. I Gävle. Så därför måste jag vara uppe tidigare imorgon. Jag tror att vi åker härifrån runt tio. Men det är nog lika bra, då borde dygnet bli vänt åt rätt håll åtminstone. Kanske kan jag spendera tiden i bilen med att läsa. Det är något som jag har velat göra den senaste tiden men inte tagit så mycket tid för. Istället har det mest blivit film och msn-kvällar. Inte för att det är så tokigt det heller, men ändå. Idag har jag förresten sett film igen, och msn blir det senare ikväll. What a surprise, tycker ni inte!?Nu tänkte jag ta lite tid för att rensa bland lite saker och kanske också hinna packa ner lite grejer i lådor. Jag har ungefär 45 minuter innan jag ska träffa Becks på msn. Jag ska nog ha som mål att fixa lite med packningen varje dag, så det är väl bara att sätta fart då

(Dagens Bibelord är Fil 3:20.)

2012.

Idag har jag sett filmen 2012 på DVD.
Det är ett amerikanskt science fiction/actiondrama från 2009 med bl.a. John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandie Newton och Oliver Platt i rollerna.

Handlingen utspelar sig år 2012 och jorden drabbas av hemska naturkatastrofer som man tror kommer att leda till jordens undergång, precis som mayaindianerna har förutspått. Mitt i allt detta kämpar Jackson Curtis, en ganska vanlig man, för att på något sätt försöka rädda sin familj. Det blir en kamp mot både klockan och omöjliga odds, men han vägrar ge upp hoppet

I början av filmen tyckte jag att den var riktigt bra, men efter en stund började det kännas lite överdrivet med vissa saker. Men trots det tycker jag att det som helhet är en bra film. Jag brukar gilla katastroffilmer, och det här är en bra sådan. Det är coola effekter och en intressant handling. Slutet är förresten väldigt fint om man frågar mig.

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

You're everything I ever wanted, never knew I needed.

Det är måndag och det är dags för ett nytt Veckans Citat igen. Den här gången kommer citatet från låten Can't Hide From Your Love med Aaron Shust.

Veckans Citat:
You're everything I ever wanted, never knew I needed.

Citatet handlar om Jesus och om hur man efter att man har tagit emot Honom i sitt liv kan få känslan av att Han är allt som man någonsin har velat ha, men som man inte visste att man behövde. Han är den största kärleken, den bästa vännen, den som hjälper oss då ingen annan kan och så mycket mer. Han är allt som vi behöver och vill ha, men som vi ändå inte alltid förstår att vi behöver eftersom vi inte förstår helt vem Han är.
_____Om du vill veta vem Han är så svarar jag gärna på frågor i kommentarerna och i bloggsvar. Observera att bloggsvar oftast ger snabbare svar, medan det blir lite mer personligare i kommentarerna ifall du lämnar din bloggadress.


Aaron Shust - Can't Hide From Your Love


It's like the end of an era or something…

Tro det eller ej så har jag faktiskt hunnit göra allt som jag pratade om tidigare idag. Dock så har jag gjort lite av varje, kan man kanske säga. Jag har t.ex. packat ungefär en och en halv låda och inte massvis med lådor. Fast å andra sidan så är det ingen stress med det, inte vad jag vet iallafall. Jag måste förresten erkänna att jag nästan fick tårar i ögonen då jag började packa ner saker i den första lådan. Nu känns det verkligen att jag inte kommer att bo här så länge till. It's like the end of an era or something. Barknåre-tiden håller på att rinna ut, och kvar finns alla underbara katter som jag älskar. Fast jag ser såklart fram emot allt som ligger framför mig, och det gör mig gladDå jag såg filmen förut hade jag förresten världens mysigaste sällskap i form av en spinnande Lukas. Han låg där med mig i soffan hela filmen och var sådär underbar som bara han och hans vänner kan vara. ♥
_____Men nu är alla katterna i köket för natten och allt är lugnt. Det enda som jag kan höra är ljudet då mina fingrar rör tangentbordet och lovsången från Spotify. Kvällen spenderas alltså vid datorn. På msn tillsammans med Rebecka för att vara lite mer exakt. Samtidigt får bloggen och Facebook lite uppmärksamhet. Det är en helt vanlig myskväll framför datorn. Det är nog bara cola och choklad som fattas, och det är lätt att ordna. ;p


Vägen.

Ikväll har jag sett Vägen (engelsk titel: The Road) på DVD.
Det är en amerikansk dramathriller från 2009 med bl.a. Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall, Guy Pearce och Charlize Theron i rollerna.

Filmen handlar om en far och en son som tillsammans vandrar genom ett dystert och grått landskap. Det enda de har är varandra, och de har endast några fåtal ägodelar. Världen är numera i stort sett död efter en klimatkollaps och endast enstaka individer har överlevt. Det är bitande kallt och de är på väg söderut mot kusten utan att egentligen veta om något bättre väntar på dem där

Jag tycker att den här filmen är väldigt fin på många sätt. Den handlar om kärleken mellan en far och hans son, om viljan att överleva mot alla odds och hur det eventuellt skulle kunna bli om en liknande katastrof verkligen skulle inträffa. Slutet är också väldigt fint. Jag förstår dock inte exakt vad det är som har hänt eller om det faktiskt finns något hopp för framtiden överhuvudtaget. Det är egentligen inte det som filmen handlar om, men det hade å andra sidan varit intressant att veta. :)

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Augusti 2010.

Nu har det hunnit bli augusti och det är dags för en ny månadsupdate här på bloggen.

• Under månaden som har gått har jag fortsatt att njuta av ledigheten, och det har blivit många soliga och lata dagar.
• Jag har tagit premiärdoppet och varit vid stranden flera gånger på kvällarna.
Rebecka kom hit och stannade över en natt. Det blev inte så länge som vi hade tänkt, men den korta tid det blev var ändå underbar.
Jag döpte Rebecka i havet, och dagen efter bad jag med henne att hon skulle bli andedöpt.
• Jag har sett det allra sista avsnittet av Lost, och det var jättebra.
Jag fyllde 22, åt tårta, smörgåstårta och fick precis det jag önskade mig i present.
• Jag har tänkt en del på hösten och kollat efter boende på blocket.se i princip varje dag. Det har inte gått alltför bra. Jag har fått mail från bibelskolan om att det är fler som letar efter boende, så vi letar tillsammans nu.
• Det blev aldrig nån dagsresa till Gävle som det var tänkt utan det blir av längre fram istället.• Idag, den första dagen på månaden, har jag börjat förbereda mig ännu mer för skolstarten och har bl.a. börjat packa ner lite grejer i lådor. Snart är det dags att flytta. Jag behöver bara någonstans att bo nu, men det litar jag på att Gud ordnar på ett eller annat sätt
• Om några dagar ska jag till Gävle över dagen. Jag har en tid hos optikern eftersom jag ska beställa nya linser och det är också en del shopping inplanerat.
• Jag tror att jag ska till Gävle nånting mer för att hänga i kyrkan också. That would be fun.
• Förhoppningsvis ska jag träffa Rebecka igen den här månaden, antingen här i Barknåre innan jag flyttar eller i Stockholm den där helgen då så väldigt mycket händer eftersom SOS Church fyller ett år.
Jag hoppas och ber att jag kan flytta innan skolan börjar, annars får jag sova hos någon till att börja med.
Mormor fyller 65 och blir pensionär den 17:e. Var jag är då vet jag inte, men på något sätt ska jag fira henne och krama henne.
• De fyra kattungarna som föddes förra augusti blir ett år snart. Pontus, Loka, Lukas och Tarzan. Tiden går fort.
• Den 25:e börjar jag på SOS Missionsbibelskola som jag har drömt om så länge. ♥
• Den första helgen efter bibelskolestarten kommer att bli grym. Då är det Harvest Cry, SOS Homecoming och ettårsjubileum för församlingen med Reinhard Bonnke. I'm looking forward to it.


Jag känner att jag har så mycket att ta itu med idag…

Jag var ganska seg igår och det slutade med att jag sov lite extra istället för att läsa som jag hade tänkt. Men jag orkade se hela filmen om Paulus iallafall, trots att den var så väldigt lång. Men idag är jag hur som helst piggare, iallafall hittills. Det blev en till sovmorgon idag förresten, fast jag gick upp halv tolv idag istället för två. Det är skönt att sova ut och jag får passa på nu innan skolan börjar. Fast jag funderar starkt på att ta lite kortare sovmornar, hehe


En random bild på mig från i mars.

Idag känner jag att jag har så mycket att ta itu med. Det är lite småsaker som jag ska fixa med, jag ska lyssna på ännu en predikan från Mission SOS, skriva en månadsupdate, fortsätta plocka ut bilder som jag ska föra över till en skiva sen, se en film som heter Vägen och hinna klart med allt i tid för att träffa Rebecka på msn ikväll. Jag vet inte vilken tid det blir än, men jag föreslog åtta igår, så jag får sätta fart om jag ska hinna. Som om detta inte vore nog så har jag även fått en känsla om att jag borde börja packa. Var den kommer ifrån är jag inte helt säker på. Kanske är det från Gud som vet bättre än jag när flytten blir av, kanske har den nya månaden fått mig att inse att det verkligen närmar sig nu eller så har jag bara fått ryck.

Jag är medveten om att jag är seg med att svara på kommentarerna. Jag får skylla det på alla msn-kvällar, att det känns som om det händer så mycket nu och att dygnet fortfarande bara har 24 timmar. Men jag ska ta itu med dem. At some point.

(Dagens Bibelord är Jak 1:12.)

Bibeln - Paulus.

Ikväll har jag sett Bibeln - Paulus (engelsk titel: St. Paul) på DVD.
Det är ett italienskt drama från 2000 med bl.a. Johannes Brandrup, Thomas Lockyer, Barbora Bobulova, Ennio Fantastichini och G.W. Bailey i rollerna.

Filmen handlar om Saul, en romersk medborgare och from jude, som genom sin tro på Jesus Kristus kommer i konflikt med sin bästa vän Ruben som är en sadducé. I samband med sin omvändelse till kristendomen byter han namn till Paulus och kallad av Gud reser han runt i hela den då kända världen för att sprida budskapet om Jesus. Målet är att ta sig ända till Rom

Jag gillar filmer som är baserade på Bibeln, och jag gillar den här med. Jag känner igen mycket från Apostlagärningarna och det är kul.

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)


RSS 2.0