2010 som varit och 2011 som kommer…

I slutet på varje år brukar jag skriva en årsupdate, som en månadsupdate fast i årsformat, och det här året är inget undantag. Det är mitt sätt att se tillbaka på året som har varit och samtidigt se fram emot det som väntar mig under det nya året.

2010 har varit ett bra år. Det har varit bättre än vad 2009 var och jag kan snabbt konstatera att det här året har varit ett av de bästa hittills i hela mitt liv. Det säger allt.

• Under vårterminen pluggade jag på 75 % på Komvux och har nu ett slutbetyg.
• Jag var i min församling i Gävle, Korskyrkan, ibland under våren trots att avståndet mellan Gävle och byn är ganska stort och då jag inte var där lyssnade jag ofta på undervisning från hemsidan istället.
• Jag gjorde om mitt CV och tycker nu att det, trots brist på tidigare arbeten, är helt okej.
• Jag hade inget sommarjobb eftersom jag inte hittade något som gick ihop med boendet i Barknåre.
Rebecka hälsade på mig i byn i somras och jag fick äntligen träffa henne.
• Medan Rebecka var här döpte jag henne och bad med henne till andedop. It was awesome.
• I slutet på augusti flyttade jag till Stockholm och började på SOS Missionsbibelskola. Jag hade väldigt höga förväntningar just då det gällde att börja på den här skolan, och ändå visade det sig bli bättre än vad jag ens hade kunnat drömma om.
• Jag har fått en andlig mamma under hösten, hon heter Emma och jag är så tacksam för att hon finns i mitt liv.
• Jag har inte jobbat något under hösten och det kändes helt rätt för mig att bara fokusera på skolan.
• Jag kände snabbt att jag ville vara med i SOS Church och har nu bytt församling och är med där.
• Jag har varit på en helt underbar julkonsert med Carola på Cirkus.
• Jag har inte börjat motionera regelbundet som jag pratade om och undrar lite om det är något för mig.
• Jag har än en gång läst ut Bibeln med hjälp av en bibelläsningsplan.
• Jag älskar fortfarande att blogga och gör det ganska ofta, dock så har jag blivit sämre på att svara på kommentarerna nu.
• Jag har fortsatt att drömma stort och kämpar för att nå alla mina drömmar.
• Jag har utvecklats ännu mer som person och känner mig bland annat starkare än vad jag var för ett år sen.

En del av alla de bilder som har tagits under året:Mina förväntningar inför 2011 är positiva. En del av mig kan inte låta bli att tänka att det blir väldigt svårt för det nya året att toppa året som har gått, men samtidigt så skulle jag inte bli förvånad om det gör det. Livet verkar bara bli bättre och bättre.

• Jag ska gå den sista terminen på SOS Missionsbibelskola under våren.
• I maj ska jag åka på missionspraktik med skolan till Pakistan.
• Jag ska göra mitt bästa för att få ett sommarjobb och jag funderar också på att jobba lite under våren.
• I höst kommer jag antagligen att satsa på att gå ledarskolan, och om det av någon anledning inte blir så tror jag att jag åker ut och jobbar på någon av Mission SOS missionsbaser ute i världen.
• Om jag är kvar i Sverige så kommer jag att, för nionde året i rad, gå på Carolas julkonsert.
• Jag tror att jag fortfarande bloggar om ett år och skriver spännande vardagsberättelser om hur spännande mitt liv tillsammans med Jesus är.
• Jag ska, som vanligt, läsa Bibeln på ett år med hjälp av en bibelläsningsplan.
• Jag ska jobba på att fortsätta utvecklas ännu mer som person. Det är några saker som jag vill jobba på och förändra med mig själv och som jag hoppas att jag kan se en förändring i då jag sitter här och skriver nästa årsupdate om ett år.


Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen.

Idag såg jag Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen (eng. titel: The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) tillsammans med Rebecka på bio.
Det är en fantasy/äventyrsfilm från 2010 med bl.a. Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter och Gary Sweet i rollerna.

Det här är den tredje Narnia-filmen och den här gången är det Edmund, Lucy och deras odrägliga kusin Eustace som genom en tavla hamnar i Narnia. Där träffar de Caspian som nu är kung och på hans skepp Gryningen börjar en spännande resa genom Narnia där de blir frestade, får kämpa mot det onda och spendera tid med den söta musen Ripipip och de andra narnierna

Jag älskar Narnia. Jag älskar allt med den här fantastiska sagovärlden, jag älskar allt äventyr som barnen alltid får vara med om och jag älskar hur mycket Aslan påminner mig om Jesus. ♥

Filmen får betyget: 10/10


(Bilden är härifrån.)

Nu sitter jag och Becks och väntar på att ...

foto_0067 (MMS)

Nu sitter jag och Becks och väntar på att bion ska börja. Det är nyårsafton och jag skulle inte vilja vara någon annanstans än här i Göteborg med min bästa vän... <3


Många ord från en Eks som älskar att skriva…

Igårkväll visade sig bli ännu en mysig kväll. Jag och Becks spenderade den med att prata och spela roliga och mindre roliga spel. Det var en sån härligt mysig kväll. Det var en sån där kväll som betydde mycket trots att vi egentligen inte gjorde något speciellt.
___Fast man kan nog ändå säga att en speciell sak hände. Något helt oväntat. Klockan var mycket och jag hade lyckats somna i bäddsoffan medan Becks fixade med något. Efter en stund väckte hon mig genom att krypa ihop hos mig i sängen och glatt berätta att hon ville gå på Narnia med mig ändå, trots allt. Hon vill göra det för mig bara för att hon visste hur mycket jag ville det. Jag trodde helt seriöst att jag drömde då hon berättade det, både för att det kom så plötsligt och för att jag fortfarande var nyvaken då hon sa det. Men jag är glad. Väldigt glad.

Vi bestämde att vi skulle gå upp tidigt och boka biobiljetter på morgonen. Så blev det dock inte. Jag hörde, för första gången på säkert flera år, inte ens att alarmet på mobilen ringde. Vi var båda väldigt trötta eftersom det blev sent igår, och jag lyckades även vakna vid typ fem på morgonen av att jag blödde näsblod. Jag blöder aldrig näsblod annars. Och mitt i allt sovande drömde jag två knäppa drömmar också. Såna där drömmar som man skrattar åt då man vaknar, samtidigt som de egentligen inte alls är speciellt roliga. I en av drömmarna skulle Gisela följa med hem till byn, men jag glömde bort att väcka henne och råkade åka utan henne vilket jag kom på efter typ en timme i bilen. I den andra upplevde jag den mest konstiga morgonen på länge och lyckades bli helt sjukt försenad till bibelskolan. Ganska komiskt så länge det bara förblir drömmar… :p
___Biobiljetterna bokade vi förresten senare och imorgon 14:30 ska vi se den tredje Narnia-filmen på bio tillsammans. Jag är så glad att Becks är så underbar som hon är. Det går inte att tröttna på henne. Hon ska på bio med mig trots att hon inte är så taggad för just den filmen och hon är rent allmänt den bästa vännen man kan tänka sig. Hon är inte perfekt eller så, men det är ju ingen.


Becks and me are friends forever, precis som kattungarna på bilden.

Idag såg jag den underbara Inception igen innan vi skulle lämna tillbaka filmerna. Becks såg Dear John igen på sin dator, och då vi lämnade tillbaka filmerna på Hemmakväll passade vi även på att köpa ett kilo lösgodis och även en Ben & Jerry's Chunky Monkey på Hemköp. Så nu kan vi åtminstone inte deppa över att vi har för lite gott att äta, och lösgodiset får följa med oss till bion imorgon. Gött.

Det känns som om jag skulle kunna sitta här och skriva i flera timmar till bara för att jag har så många ord som skulle kunna skrivas ner. Jag älskar att skriva, och ikväll insåg jag att jag verkligen vill ta tid för att fortsätta skriva på den där novellen som jag börja på för över ett år sen. Allt började med att jag skrev på min privata årsupdate i ett Word-dokument och då började jag tänka på skrivande, och helt plötsligt sitter jag och skummar igenom de där drygt åtta sidorna som jag en gång skrev. På tal om årsupdaten så kommer det att dyka upp en bloggversion av den här någon gång imorgon


Jag älskar Narnia och det där lejonet som påminner så mycket om Jesus…

Jag och Becks hade det mysigt med filmerna igårkväll. Dock så lyckades jag somna en stund under Slumdog Millionaire, fast jag är inte alltför besviken över det eftersom jag har sett den filmen flera gånger tidigare. Däremot så är jag besviken över att Rebecka inte gillar Narnia-filmerna speciellt mycket. Med andra ord så känner hon inte alls för att gå och se den tredje filmen på bio, och just den biten var en av de sakerna som jag hade sett fram emot mest med att komma hit. Jag hade till och med tänkt bjuda henne på bion ifall hon inte skulle ha råd. Jag älskar Narnia. Jag kommer ihåg då jag såg den första filmen på bio 2005; då visste jag nästan ingenting om Narnia sen innan, men det dröjde inte länge förrän jag var fast. Aslan påminner förresten helt sjukt mycket om Jesus.


(Bilden är härifrån.)

Annars så känner jag mig nog rent allmänt lite less på saker. Vi kom upp tidigare idag, så hela grejen med att sova alldeles för länge börjar kanske gå över. Men det känns lite som att trots att jag har varit här i en vecka nu så har vi inte ens gjort hälften av alla de sakerna som vi pratade om att göra. Det vi har gjort har i och för sig varit kul och vi pratade förut om att ha spelmys och filmkvällar, men jag kan inte låta bli att känna att jag vill hinna med allt det andra också. Fast det gör vi säkert. Jag åker inte hem förrän på lördag eller söndag. Jag antar att jag får sluta vara så besviken över att det inte blir Narnia på bio och tänka positivt. Cause after all I'm with Becks, and that's the most important thing about being here…

Vad som händer idag vet jag inte riktigt än, men jag hoppas på att det blir en mysig dag med många söta leenden och kanske en Becks som spontant inser hur bra Narnia är. Men tillbaka till verkligheten. Jag ska gå och kolla vad Becks gör på sin sida om bordet nu… :p


Sovtiderna berättar om att det är lov, och här i Göteborg njuter jag av all tid jag kan spendera med Becks.

Igårkväll efter filmen hände det något som fick mig att sluta le. Det hände något som gjorde ont. Något som fick mig att bli väldigt deppig. Ibland kan ord vara som en kniv i hjärtat. Ibland orkar man bara inte höra mer. Jag deppade resten av kvällen och idag gick jag inte upp ur sängen förrän vid tre. Man märker lätt på sovtiderna att det är lov…


When the sadness takes over (Bilden är från i somras.)

Nu känns det dock bättre igen. Inte helt bra, men mycket bättre. Det hjälper att ha Gud och Becks. Jag är glad att jag får spendera så mycket tid här hos henne nu under lovet. We're making up for all the months when we didn't see each other. Idag har vi ätit potatisgratäng och chicken nuggets, och spelat patiensduell på msn helt sjukt många gånger. Snart blir det filmkväll. Vi ska se den andra Narnia-filmen och Slumdog Millionaire.


Top 10 för vecka 51.

Den här veckan är det två nya låtar med på listan. Who I Am Hates Who I've Been är helt ny, och Rest In The Arms var med fyra veckor i somras och är nu tillbaka.
___Trots att det har varit jul så har det inte kommit med några jullåtar. Faktum är att jag inte kan komma ihåg att jag har lyssnat så lite på julmusik nåt år tidigare. Jag har lyssnat en del på speciellt Carolas julmusik, men inte lika mycket som vanligt. Istället är det lovsången som regerar på listan…

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Mark Schultz - I Am

1. Mark Schultz – I Am

2. Nichole Nordeman – What If (+ 1)

3. Sanctus Real – I’m Not Alright (+ 1)

4. Relient K – Who I Am Hates Who I’ve Been

5. Casting Crowns – Praise You In This Storm (- 3)

6. Aaron Shust – Rest In The Arms

7. Superchick – We Live (+ 1)

8. TobyMac – Made To Love (+ 2)

9. Plumb – I Can’t Do This

10. Leeland – Brighter Days (- 3)


Inception.

Ikväll har jag sett Inception på DVD tillsammans med Rebecka.
Det är en amerikansk action/science fiction-film från 2010 med bl.a. Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard och Ellen Page i rollerna.

Filmen handlar om Dom Cobb och hans arbete med att stjäla hemligheter från människor genom att i deras drömmar ta reda på det han vill veta. Men en dag vill någon att han istället för att stjäla information ska plantera en idé i någons undermedvetna, vilket är något som är mycket svårare, men tillsammans med några medarbetare tar han sig an uppgiften…

Jag tycker att den här filmen är jättebra. Ibland kunde det vara lite svårt att hänga med, speciellt om man var lite trött, men jag förstod ändå det mesta och tycker verkligen att hela storyn är otroligt bra uttänkt och spännande. Den här filmen ser jag gärna fler gånger.

Filmen får betyget: 8/10


(Bilden är härifrån.)

Vi ska alltid glädja oss i Herren.

Då jag kom tillbaka från min vinterpromenad igårkväll kände jag mig seg och tyckte att livet kändes allmänt mobbat. Jag var lite halvt mätt fortfarande och kände mig väldigt rastlös. Promenaden var dock mysig. Snön glittrade och jag spenderade den första kvarten med att prata med Gud och den andra kvarten med att prata med mormor och morfar. Men då jag kom tillbaka hem till Becks igen så kändes allt bara så… mobbat.
___Då jag efter en stund skulle leta upp en bibelvers på http://folkbibeln.net som jag skulle sms:a till en vän så råkade jag lägga märke till Fil 4:4 där det står att vi alltid ska glädja oss i Herren. Det skrev Paulus då han satt i fängelse, och där satt jag i en bäddsoffa i en varm och mysig lägenhet i Göteborg och tyckte att allt kändes mobbat. Men då jag läste den versen och tänkte på vilken situation Paulus var i då han skrev den så började jag tänka annorlunda. Jag antar att man bara behöver se saker från ett annat perspektiv ibland.


Bibelns perspektiv är det bästa perspektivet. Bilden är från då jag sov över hos Gisela och det blev bibelmys vid frukostbordet på morgonen.

Vi såg den första Narnia-filmen igår. Klockan hann bli över tolv innan vi började kolla, men bättre sent än aldrig, tänkte vi. Jag var inte så väldigt trött då filmen började, men innan den var slut hade jag hunnit somna flera gånger. Så kan det gå. Jag var helt sjukt trött, och imorse blev det ännu en sån där lång sovmorgon. Det gick med andra ord inte så många dagar förrän jag föll tillbaka till att snooza och stänga av alarmet igen. Vi gick upp efter tolv idag. Nu börjar det kännas som att det är dags att skärpa sig igen…

Dagen har spenderats med ganska mycket segande där vi helt ärligt funderade på om vi "orkade" ta bussen till affären för att handla mat och fylla på vårt godislager. Det slutade dock med att vi åkte, och nu är vi glada för det. Nu kan vi fortsätta med vårt segande igen, och det innebär film om en stund. Ikväll ska vi se, efter en hel del diskussioner fram och tillbaka, Inception.


Who I am hates who I've been, and who I am will take the second chance You gave me.

Det var flera veckor sen jag skrev ett Veckans Citat-inlägg nu, so it's about time for another one.
___Den senaste tiden har jag fastnat för en låt med Relient K; Who I Am Hates Who I've Been. Det är en grym låt och det är från den som citatet för den här veckan kommer.

Veckans Citat:
Who I am hates who I've been, and who I am will take the second chance You gave me.

Skillnaden mellan livet innan jag började leva för Jesus och livet efter är som natt och dag. Den Erica jag var då är inte alls den Erica som jag är idag. Den jag är nu hatar sättet som jag levde på innan och hur jag var som person då, och nu tar jag den andra chansen som Gud har gett mig och lever livet för Honom…


Relient K - Who I Am Hates Who I've Been


Segande, en vinterpromenad och bioplaner för veckan som kommer.

Imorse gick jag upp nio. Mobilen låg flera meter bort från sängen, och det knepet brukar oftast fungera bra för att få mig att inte bara stänga av alarmet och somna om igen. Både jag och Becks har konstaterat att den här dagen har känts mycket längre än vad igår verkade vara. Det är så det blir då man får hela dagen på sig att göra saker…

Fast om sanningen ska fram så har idag varit en ganska lång och seg dag. Jag och Becks har bara segat, och vi har inte varit ute sen i torsdags då vi storhandlade. Jag har sett Days-avsnitt, läst, flummat med Becks, ätit massvis med godis, spelat på Neopets, svarat på bloggkommentarer och verkligen bara segat. Så därför känner jag att det skulle vara mysigt med en vinterpromenad right about now. Jag behöver flumma ner lite och samtidigt få frisk luft. Så då jag har skrivit klart här ska jag gå ut och utforska Göteborg litegrann. Själv. Becks orkar inte följa med. Jag gissar på att all julmat och allt godis har gjort henne lite latare än normalt. :p


En vinterbild från förra året.

Senare har vi bestämt att vi ska se den första Narnia-filmen. Den andra ska vi också se, fast kanske inte just ikväll, och sen nästa vecka ska vi dra oss in mot stan och se den tredje filmen på bio. Det ska bli mys. Då ska Becks få visa mig mer i Göteborg också. Och vem vet, kanske kan vi åka spårvagn med. Fast nu då det finns en i Stockholm också så är det ju kanske inte riktigt lika speciellt längre…


Intervju med en missionär.

För ganska längesen skrev jag intervjufrågor till en tjej i min förra församling, Karin, som har jobbat som missionär i ett annat land i två år. För ungefär en månad sen hade hon tagit sig tid för att sitta ner och svara på dem och nu lägger jag upp intervjun här.

Av säkerhetsskäl har jag varit tvungen att ta bort allt som avslöjar var Karin jobbade nånstans.
När kände du dig först kallad till mission?
När jag var åtta år och hörde en missionär på besök i en kyrka som visade ett cirkeldiagram på hur många i världen som ännu inte hört talas om Jesus.

Vilken var din första missionsupplevelse?
Jag var 18 år och tågluffade till Makedonien med några vänner för att besöka missionärer där. En oförglömlig upplevelse där vi träffade massor av människor på caféer, studenthem, flyktingläger, i hem och i kyrka. Många nyfrälsta, unga människor som lärt känna Jesus och var passionerade över det. Det var väldigt lätt att prata om Gud med folk där.

Varför blev det just -- som du åkte till?
Jag hörde en annan missionär tala om -- när jag var ca 16 år och bland allt annat man hört då och därefter så var det något med -- som fastnade i minnet och i hjärtat. I flera år så hade jag tankar om att vilja leva/se/göra något där. När jag var 26 och hamnade i en jobbig situation kände jag att jag inte var nöjd med hur mitt liv då såg ut och jag kom ihåg den där drömmen om -- jag hade haft. Jag kände till en missionärsfamilj som arbetade i -- och som hade varit med och startat en skola där för missionärsbarn. (Det var några av de missionärer jag tidigare träffat i Makedonien som senare flyttat till --, --). Jag ville dit! Men jag kontaktade inte dem utan jag ville pröva om Gud ville bekräfta att jag skulle dit. Jag ringde till EFK och frågade om de behövde en lärare för missionärsbarn någonstans i världen. För mig själv bad jag "Om det visar sig att det behövs någon i -- så åker jag dit!" Någon annanstans tänkte jag inte åka till. Några veckor senare hade jag fått ett meddelande på min telefonsvarare. En kvinna från EFK (Marie Sprak) talade om att de hade behov av en lärare och i så fall gällde det --. Var det något jag kunde tänka mig? Så började processen som tog mig till -- ett halvår senare. Där var det meningen att jag skulle bo i ett år.

Hur kändes det att leva i ett land som är så annorlunda från Sverige under en så lång tid?

I -- klarar man sig inte på engelska så jag behövde lära mig -- och jag tog språklektioner. Samtidigt började jag direkt arbeta på skolan och där var min uppgift att undervisa i historia mm på engelska. Jag var ovan och inte särskilt bra på engelska vid den tiden så det var en väldig ansträngning för mig. Jag arbetade på att utveckla två språk samtidigt och jag skulle klara mig i en helt ny miljö där jag inte kände en enda människa tidigare. Jag blev väldigt trött och första halvåret var riktigt tufft. Mycket tårar och en hemlängtan som jag aldrig tidigare känt trots att jag rest en hel del tidigare och bott på olika platser i Sverige. Efter 6-7 månader började allt gå lättare och jag kände att jag hade landat. En mörk kväll var jag på väg hem i en "dolmus" - minibus. Traditionell -- musik strömmade som alltid ur högtalarna och jag satt och tittade ut över miljonstaden --. Där och då kände jag för första gången att jag älskade landet. Då var mitt år snart slut och jag skulle åka hem till Sverige. Jag funderade på framtiden och kände att när jag lagt ner flera månaders tufft arbete för att lära mig att leva här så ville jag få mer användning av allt detta. Jag ville stanna längre. Men vad ville Gud? Jag funderade över om jag gjorde någon nytta i landet. Jag var ju där för att stötta missionärsfamiljer i att undervisa deras barn. Jag själv var inte så involverad i missionerande förutom att jag var med i en lokal församling och deltog i deras cafékvällar mm. Efter en tids bön upplevde jag att själva huvudsyftet för min egen del att vara i -- var att lära mig -lära om församlingsplantering, om att leva i nära relation till Gud och om Guds rikes ubredande. Jag stannade alltså ett extra år.

Vad arbetade du med under dina två år där?
Som lärare för ett antal familjer som samarbete med att ge hemundervisning till sina barn. Det var ingen registrerad skola men vi hyrde en lokal och hade 12 elever. Dessutom undervisade jag svenska en eftermiddag i veckan för några svenska barn som gick i en -- skola. På "fritiden" var jag som sagt med i en församling.

Hur försörjde du dig?

Jag hade ingen lön. Jag fick två stipendier på 10 000 kr styck under det första året. Under det andra året levde jag av pengar jag fått igenom ett arv, av gåvor som damp ner i min postlåda lite då och då och av att ge extralektioner i piano till några ungdomar och konversationslektioner i engelska till en advokat (en av -- mest framstående advokater fick jag veta i efterhand). När jag undervisade de svenska eleverna fick jag timlön ifrån EFK i Sverige. Många bäckar små...

Om jag ber dig sammanfatta din tid där, vad säger du då?

Jag fick fantastiskt goda relationer med mina elever och deras familjer. Jag fick lära känna människor från hela världen. Efter mina två år kände jag en enorm tacksamhet för allt jag fått vara med om. Allt jag fått lära mig. För att jag fått vänja mig vid att leva i ett annat sammanhang och lärt mig att se saker ur ett annat perspektiv än det svenska. Jag fick en levande och nära relation med Gud, särskilt under mitt andra år.

Har du något speciellt minne därifrån som du vill dela med dig av?
1 000. De starkaste minnena är relationer med människor jag lärde känna. Jag fick uppleva mycket av landet också. Jag reste mycket i --. Något annat jag minns tydligt och fortfarande kan känna är frustration. Frustration över att så många miljoner människor inte har upplevt Jesus frälsningskraft och frustration för att de kristna motarbetas. Jämfört med Makedonien var det svårt att prata om Jesus med människor i --. Landet är ju muslimskt och många tänker att muslim föds man till och det går inte att ändra på. Många av de som faktiskt kommer till tro får det tufft i sina familjer och i sin omgivning. Därför väljer en del av dem att inte berätta för någon om sin tro vilket ofta leder till att tron till slut vissnar. Några får verkligen möta Gud och får kraft att vittna om det. En del av dem har blivit hotade. Min --lärare blev till exempel brutalt misshandlad för att han blivit kristen. En tysk missionär jag träffade mördades för två år sedan tillsammans med två -- kristna. De är exempel bland flera liknande fall.

Varför åkte du hem och hur kändes det att komma tillbaka till Sverige igen?
Jag upplevde att jag var färdig med det jag kommit dit för denna gång. Om jag skulle stanna längre så skulle jag ha behövt ett nytt mål med att vara där och en långsiktig försörjning. Det var konstigt att komma tillbaka till Sverige. Något jag minns särskilt var att jag blev arg på mycket jag såg här. Jag upplevde att människor var ganska otacksamma. Jag kom hem precis vid Sveriges nationaldag och på radion pratade folk om att nationaldagen var väl inget att fira. Den dag då Sverige var bättre på det ena och det andra, då kunde de tänka sig att fira men inte nu. I -- firar man sitt land hela tiden och jag upplevde att Sverige hade så mycket mer att fira, - rikedom och frihet att få tycka och tro det man vill, till exempel. Jag minns också att jag reagerade på tv och löpsedlar. Negativa budskap och skitsnack om olika människor slog emot mig på ett starkare sätt än tidigare. Under lång tid efter att jag kommit hem kände jag mig som en betraktare som stod vid sidan av och tittade på Sverige. Jag saknade -- varenda dag i ett par år. Samtidigt var det avslappnande att komma tillbaka. Jag kunde slappna av när jag rörde mig på stan och jag stack inte ut längre, som jag gjort i --. Jag njuter också av friheterna jag har här, som kvinna och som kristen.

Hur ser ditt liv ut nu?
Jobbar fortfarande som lärare. Är gift med Joakim sedan juli 2010. Har vant mig vid Sverige igen.

Har du några planer på att åka ut som missionär igen?
Vi vet inte hur vår gemensamma framtid ser ut. Vi kanske åker någonstans om Gud talar om det för oss.
___

En tröttperiod, en underbar människa och en väntande spelkväll.

Det har hunnit bli den 25:e december och jag insåg idag att jag nog är inne i en tröttperiod igen. Ännu en gång stängde jag av alarmet på mobilen och sov vidare och klockan blev över tolv innan jag började ta itu med saker idag. Då jag hade haft min morgontid med Gud och duschat var klockan redan halv tre. This is not okey in the long run. Inatt ska jag inte sova överdrivet länge och jag ska inte lägga mobilen för nära sängen. Bara för att det är lov så behöver ju inte all diciplin åka på semester till Bahamas…


En ganska nyvaken Eks sitter på sängen och tittar trött in i kameran.

Nu sitter jag här och äter en äggmacka till frukost. Mitt emot mig på andra sidan bordet sitter en av de mest underbara människorna jag känner och gör något vid sin dator. Hon har en ganska koncentrerad blick och har nog egentligen ingen aning om att jag kollar på henne, och ännu mindre att jag skriver om henne. Om jag fick bestämma skulle vi ha en fotostund tillsammans nån gång medan jag är här och för alltid ha söta bilder på oss från den här julen, men hon gillar att vara framför kameran ungefär lika mycket som en vanlig svensk gillar att säga bra saker om sig själv inför andra. Dumma jantelag. :p

Ikväll har vi pratat om att ha en spelkväll. Vi har haft fler såna tillsammans än vad jag har orkat räkna, men det här blir vår första spelkväll där vi faktiskt är i samma rum eller ens samma stad. It will be fun. Att spela är kul. Jag har med mig kort och Yatzy, fast fokuset kommer säkert ändå att ligga på msn-spelen och Neopets som vi båda tycker så mycket om.

Och just det. Jag glömde att skriva vad jag fick i julklapp igårkväll. Jag fick en kattalmanacka för 2011. Det var precis vad jag hade önskat mig. Becks fick en bok av mig, Live to win av Andreas Carlsson, och ett USB-minne med bibelskolans logga på. Jag hoppas förresten på att få värva henne till skolan. Hon har sagt att hon skulle vilja gå där nån gång, och om hon gör det till hösten då jag antagligen går ledarskolan så får vi träffas mer än nånsin förr. How great wouldn't that be…
___Om du är intresserad av att börja plugga på världens bästa bibelskola så prata med mig så berättar jag gärna mer om den. Att få vara elev där får dig att, samtidigt som du självklart njuter av jullovet, se fram emot skolstarten och dagdrömma om allt som du kommer att få se Jesus göra på missionspraktiken under våren.


Denna jul, tidigare juldagar och nästa jul.

Ormen i Robin Hood har snarkat once again, jag har ätit tillräckligt mycket julmat och Paradis-choklad för att inte vilja ha mer mat förrän imorgon och har även hunnit se Eclipse med Beckishen. Det har varit en bra julafton. Det har inte alls varit så som det brukar vara, men det har varit bra. Jag har aldrig varit med en kompis på julafton förut, men jag ångrar inte att jag är det i år. Jag saknar mormor, morfar och djuren litegrann, men de hinner jag träffa i en hel vecka sen iallafall innan skolan börjar igen. Att vara med Becks is the place to be right now.


Prinskorv och köttbullar är det godaste på julbordet, enligt mig.

Jag satt förresten och läste i bloggen om mina två senaste jular idag, och då jag gjorde det såg jag ett mönster för juldagen. Jag har varit väldigt trött just den dagen de senaste åren. Så nu kan jag inte låta bli att undra om jag kommer att vara det imorgon med. Fast förhoppningsvis inte. ;p

Och då jag nu är inne på att tänka tillbaka kan jag inte låta bli att tänka fram också. På the future. På nästa jul och på vad jag kommer att göra då. Antagligen bor jag fortfarande kvar i Sverige och går ledarskolan, men samtidigt finns det ju en liten chans att jag bor i ett varmt land på en av världens onådda platser där evangeliet inte har blivit predikat än och inte åker hem över julen. Undrar hur en sån jul skulle kunna se ut


Eclipse.

Ikväll har jag och Becks sett Eclipse på DVD.
Det är en amerikansk romantisk fantasythriller från 2010 med bl.a. Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Xavier Samuel och Bryce Dallas Howard i rollerna.

I Seattle har flera mystiska mord ägt rum, en vampyr är ute efter hämnd och mitt i allt detta tvingas Bella att välja mellan kärleken till Edward och vänskapen med Jacob…

Jag gillar den här filmen typ lika mycket som de andra två Twilight-filmerna. Det är en spännande historia med allt från vampyrer till varulvar och från vänskap till kärlek. It's beautiful.

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Det är julafton, och snart ska ormen i Robin Hood snarka i sin söta säng igen…

Idag är det julafton. Tre julklappar ligger på tv:n, det finns julmat i kylskåpet och om mindre än en halvtimme ska jag och Becks kolla på Kalle. Det är juligt, men trots detta är det ändå något som jag inte riktigt kan sätta fingret på som gör så att jag inte har fattat att det är julafton än. Men jag gissar på att det sjunker inte lite mer då vi ser på Kalle. Då ska Kalle, Musse och Långben åka runt i en husvagn, Lady och Lufsen ska pussas, tjuren Ferdinand ska lukta på blommorna och ormen i Robin Hood ska återigen få ligga och snarka i sin söta säng. Typiskt jul…


(Bilden är härifrån.)

Då jag bestämde mig för att sluta ligga och sega imorse gick jag upp och la mig i Becks säng en stund, och sen hade vi bibelmys i bäddsoffan där jag sover. Det är det bästa sättet att börja en ny dag på; att ta en stund med Gud. Mer tid med Gud blir det senare, och då ska vi läsa julevangeliet tillsammans. Men först blir det, förutom Kalle, julmat och julklappar. Och senare ikväll kanske vi ser film eller nåt annat mysigt.


Dear John.

Ikväll har jag sett Dear John på DVD med Becks.
Det är ett amerikanskt romantiskt drama från 2010 med bl.a. Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins och Henry Thomas i rollerna.

Filmen handlar om soldaten John Tyree som under sommaren träffar Savannah Curtis och blir kär. De får två veckor tillsammans innan John måste åka igen. De kommer inte att kunna träffas på ett år, och under den tiden skriver de brev till varandra…

Jag gillar den här filmen och fastnade för den på en gång. Den är väldigt bra, fast det som drar ner betyget en del är att jag inte riktigt gillar en sak som en av huvudpersonerna valde att göra. Vad det är vill jag dock inte skriva här eftersom det nog inte är så kul för er som inte har sett filmen. ;p

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Som i en dröm, mysigt i kaos, första kvällen i Göteborg och dagen innan julafton…

Igår då jag hade diskat, ätit, gått ut med soporna och packat ner det sista hade jag en lite halvt vemodig känsla inom mig. Det var sista gången jag skulle vara hemma i mitt rum på ungefär två och en halv vecka. Jag skulle strax lämna Stockholm och inte komma tillbaka på flera veckor. Det kändes lite konstigt och lite som i en dröm. Jullovet var här och inget skulle längre vara sig likt. Alla rutiner skulle bytas ut.
___Då jag gick mot busshållplatsen hade jag kvar samma känsla, och mitt i allt detta visste jag att jag nu skulle få åka till Göteborg för att vara med min fina Becks. Det kändes overkligt, men på ett bra sätt.

På centralen var det helt packat med folk, många tåg var försenade och SVT stod och filmade. Jag var tidig och satte mig på min påse med täcke och kudde i. Jag åt lite choklad, tänkte på friden som jag har på insidan och hade det mysigt mitt i allt kaos och mitt bland alla människor som mer eller mindre verkade undra hur det skulle gå med just deras tåg. Mitt tåg blev ungefär 45 minuter försenat och då det väl kom så var det lite förvirring med vilken vagn som var vilken, men tillslut lämnade tåget Stockholm och började röra sig ner mot Göteborg
___Resan tog fyra timmar och den tiden spenderade jag med att läsa flera kapitel i Bibeln och bara njuta av Guds frid, halvsova, äta mackor och choklad, prata i telefon och lyssna på lovsånger.

Becks mötte mig vid spåret och vi åkte sedan vidare hem till henne. Strömmen var borta då vi kom dit, så den första kvällen tillsammans spenderade vi med levande ljus och med att bara sitta och prata. Det var mysigt. Sen packade jag upp, slog in lite julklappar och hamnade vid datorn en stund innan jag tillslut lyckades bli helt sjukt trött och somnade under täcket med alla kläderna på. Jag vaknade vid fyra-halv fem på morgonen och då gick jag och gjorde mig iordning och pratade med Beckishen en stund. Sen sov jag till typ tio-elva idag, fast det tog ett bra tag innan jag faktiskt gick upp eftersom jag hade bibelmys i sängen med lovsång en bra stund. Sen innan jag kom in i duschen hände det lite saker som gjorde att jag inte kände mig som världens gladaste. Något tog bort glädjen från hjärtat en liten stund, men jag har Jesus och Becks so I'm hanging in there.


En halvt flummig bild från igårkväll. Becks ville inte vara med på bild och vill tyvärr fortfarande inte det.

Idag är det dagen innan julafton, och jag är så glad att jag ska få spendera jul och nyår med min bästa vän. Med min fina Becks. I love that girl, and I know that she loves me too.
___På eftermiddagen åkte vi för att handla julmat och lite annat gott, och det blev tre tunga matkassar som fick följa med oss tillbaka hem. Plus tre hyrfilmer; Eclipse, Inception och Dear John. Det kommer nog att bli en hel del filmmys medan jag är här. Vi har pratat om att gå och se den nya Narnia-filmen på bio också. Jag kommer att stanna här i nio eller tio dagar till, i över en vecka, så vi kommer att hinna med så mycket roligt. Jag är så glad att jag är här och nu har jag kommit över lite Stockholm- och bibelskolesaknad som jag kände igårkväll… ;p
___Nu har vi precis ätit varsin Billy's pizza till middag och snart ska vi se en film. Det blir Dear John ikväll. Men först ska jag ta en kort stund med Gud och gå och fixa iordning mig lite för sängen så att jag slipper göra det sen.


0 dagar kvar…

Nu har höstterminen slutat. Det är jullov och för första gången då ett jullov precis har börjat har jag lite blandade känslor. Jag kommer verkligen att sakna skolan. Vi börjar igen den 10:e januari, och det är nästan tre veckor dit. Det är en lång tid. Men trots detta så känns det bra med jullov. Då jag gick ifrån skolan igår efter att ha gjort ett prov i världsreligionerna under den sista lektionen hade jag en härlig jullovskänsla. Provet hade gått jättebra trots att jag kände att jag borde ha pluggat mer än vad jag gjorde, och på kvällen väntade en julfest med skolan. Den sista kvällen med gänget. Det var en maskerad och temat var musikal, så jag hade bestämt mig för att vara en katt. Det var inget avancerat, jag hade fixat en svans av ett par långkalsonger med hårsnoddar och sen målat morrhår och en nos med brun ögonskugga. Jag blev jättesöt. Det var en grym fest, trots att jag saknade lite som jag hade trott att vi skulle göra (lovsång, nattvard och förbön). But it was fun. Om vi bortser från att säga hejdå. Jag blev så känslosam och tyckte att det kändes jobbigt, speciellt att säga hejdå till Gisela. Men nästa år får jag träffa mina fina älsklingar igen.


Det här söta sms:et skickade Becks till mig idag.

Idag åker jag till Göteborg för att fira jul och nyår med Rebecka. Vi har räknat ner dagarna till julafton hur länge som helst nu, och då det var 16 dagar kvar tills jag skulle åka började vi sms:a varje dag. Idag kom sms:et från henne om att det nu är 0 dagar kvar. Sen efter nyår åker jag direkt till byn, så jag kommer inte att vara hemma i Stockholm nånting alls förrän skolan börjar igen. Det känns lite konstigt, men samtidigt ska det bli väldigt kul att få spendera tid med Becks och sen tid i byn med mina älsklingar. Och kanske kommer Gisela till byn nånting, that would be fun.

Nu är det snart dags att packa ner datorn och åka in mot stan. Jag hoppas att resan går smidigt och att det inte blir några större förseningar med tåget


Ps 18:17.

Dagens Bibelord:
Ps 18:17.

Citat:
Han räckte ut sin hand från höjden och grep tag i mig, han drog mig upp ur de stora vattnen. (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud vill hjälpa oss och rädda oss. Då vi behöver det så räcker Han ut sin hand från höjden och drar upp oss ur de stora vattnen då vi håller på att sjunka. I den här psalmen berättar kung David om att Gud gjorde just det för honom

Top 10 för vecka 50.

Den här veckan är det fyra nya låtar med på listan, och av dem har I Still Believe varit med för bara några veckor sedan. De andra är dock helt nya. Made To Love har åkt ner till en tionde plats och är nu inne på sin elfte vecka på listan och Praise You In This Storm har hängt med i tolv veckor nu.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Mark Schultz - I Am

1. Mark Schultz – I Am (+ 2)

2. Casting Crowns – Praise You In This Storm

3. Nichole Nordeman – What If

4. Sanctus Real – I’m Not Alright (+ 5)

5. Jeremy Camp – This Man (- 4)

6. Jeremy Camp – I Still Believe

7. Leeland – Brighter Days (+ 3)

8. Superchick – We Live

9. Plumb – I Can’t Do This

10. TobyMac – Made To Love (- 5)


Carolas julkonsert på Cirkus igårkväll. ♥

Igårkväll var jag på Carolas julkonsert på Cirkus. Jag flöt på moln hela kvällen och allt var helt underbart. Jag förstod inte att det äntligen var dags förrän jag och Diana satt på pendeln på väg in mot stan, men då jag väl förstod det så fick jag den där underbara känslan som sen höll i sig hela kvällen. Jag njöt. Jag mindes tidigare julkonserter och tankarna gled tillbaka till den där kvällen den 13:e december 2003 då jag mitt under Carolas julkonsert på konserthuset i Gävle släppte in Gud i mitt hjärta. Jag tänkte på hur förvandlat mitt liv blev av att börja leva för Jesus. Jag tänkte att det har format hela mitt liv, och att jag nu satt där på hennes julkonsert för åttonde året i rad och gick bibelskola och ska bli missionär. Jag var så berörd av allt. Av alla minnen, av konserten och av att jag fick träffa Carola igen

Jag, Diana och Diana (ja, båda heter Diana) gick tillsammans på den första signeringen. Det var två konserter den kvällen och en signering efter varje konsert. Jag gick bara på den första signeringen eftersom jag skulle upp tidigt idag. Det blev trots det bara fem timmars sömn och jag var rätt så trött imorse. But it was all worth it.
___Hur som helst så var det helt magiskt. Jag träffade Carola. Jag kramade henne, fick en puss på kinden, fick en skiva signerad och blev fotad med henne. Jag var helt skakig efteråt. Det var som att vara i en dröm

Hela konserten satt jag där och kände hur bra allt var. Hur underbart allt var. Carola läste ur Bibeln för oss och en amerikansk kille berättade sitt vittnesbörd om hur Gud helade honom. Jag hoppas med hela mitt hjärta att åtminstone en person kände vad jag kände för sju år sen och tog emot Jesus. Konserten var Jesus-fokuserad och det kändes som om Carola sjöng ner hela himlen på jorden. Gud var där. Guds närvaro regerade inne i Cirkus igårkväll.Jag vill avsluta med att säga att Carola betyder otroligt mycket för mig. Om hon inte hade varit så öppen med sin tro och velat nå ut; då kanske inte jag hade varit den jag är idag. Jag vågar knappt tänka på vem jag hade varit utan Jesus, och för att hon genom sin julkonsert berättade om Honom och blev använd av Gud på ett sätt så att det gick rakt in i hjärtat så är jag frälst idag


Nu sitter jag på pendeln mot centralen. Ik...

foto_0066 (MMS)

Nu sitter jag på pendeln mot centralen. Ikväll är det dags för Carolas julkonsert på Cirkus. Klockan åtta börjar den och om jag känner mig själv rätt så flyter jag omkring på rosa moln med guldkanter då. Fast först ska jag på en av signeringarna och träffa min underbara C. Tills dess dagdrömmer jag om gamla konsertminnen... <3


Hos Diana, julklappar, Bibeln på pendeln och dagens roliga.

Nu sitter jag hemma hos Diana i Södertälje. Hon sitter här bredvid mig i soffan och målar på en vas som hon ska ge Carola i julklapp imorgonkväll, och under tiden passar jag på att skriva här. Från Spotify hörs just nu julmusik, och för bara en liten stund sen insåg jag att jag faktiskt inte ens har börjat lyssna på julmusik förrän nu. Jag har varit så inne i all lovsång, och nu kan jag inte låta bli att känna att jag nog går över till lite lovsång igen snart ifall det är okej med Diana. Den riktiga julmusik-känslan dyker nog inte upp förrän imorgon på Carolas julkonsert

Julshowen igår var jättebra, och jag hittade en perfekt julklapp till Becks på stan innan vi åkte till kyrkan som jag vet att hon kommer att älska. Och idag då jag och Diana åkte in till stan eftersom hon behövde köpa färg till att måla vasen så lyckades jag hitta en julklapp till mormor och morfar som de ska få då vi träffas efter nyår. Så nu behöver jag inte tänka mer på att hitta julklappar. Det känns skönt att vara klar med det.
___På pendeln på väg in mot stan idag satt jag och läste i Bibeln. Jag hade inte hunnit läsa så mycket som jag ville innan vi åkte eftersom jag var så trött. Jag gick inte upp förrän efter elva, och då fick jag höra att vi skulle med bussen som gick efter tolv. Men att sitta och läsa på pendeln, efter att ha ätit en korv med cola från Pressbyrån som blev dagens frukost, var helt underbart. Jag kände att Gud var nära. Jag njöt.Dagens roliga var förresten då vi gick i en mataffär på vägen tillbaka hem till D. Hon skulle köpa bröd och jag fick i sista minuten idén att köpa choklad. Jag gick iväg och hämtade en Schweizernöt och skyndade mig tillbaka till Diana i kön, då fick jag veta att hon inte gillar nötter och eftersom jag vill bjuda henne på chokladen senare ikväll då vi ska ha myskväll med film och spel så gick jag och bytte till en Mintkrokant. Problemet var bara att då jag kom tillbaka stod Diana och betalade och jag kunde inte bara hoppa in i kön där hon var, så jag fick ställa mig längst bak - och det var inte en liten kö. Så där stod jag och flinade för mig själv och kollade bort mot Diana samtidigt som jag skrev ett sms där det stod Sorry, haha!Hon kommenterade efteråt att jag är söt, och det håller jag absolut med om. Jag är jättesöt.

(Dagens Bibelord är Tit 2:11.)

Ord från missionsdagboken från ett år sen och en frid som övergår allt förstånd.

Precis som jag skrev igår så är det mycket som händer nu. Ibland kommer en halvt stressande känsla krypande, men för det mesta njuter jag. Speciellt nu då jag är mer eller mindre utvilad. Igårkväll var jag så trött så att myskvällen aldrig blev av; istället somnade jag på soffan och sov i över tre timmar. Kanske var det precis vad som behövdes. Jag vaknade kvart över nio och åt middag före tio. Kvällen blev inte alls som jag hade tänkt mig.

Igår kändes det inte alls som att det skulle bli fredag idag. Idag känns det helt annorlunda. Nu har jag helgkänsla. Nu tänker jag tillbaka på hur livet var för ett år sen. Då jag var här och hälsade på i bibelskolan och gick på SOS julshow
___Nu bor jag i Stockholm. Nu går jag på bibelskolan. Ikväll ska jag på årets julshow med Diana och om några dagar är det dags för Carolas julkonsert igen. Därför kan jag inte låta bli att sitta här och tänka tillbaka medan jag minns förra året. Jag kommer ihåg att jag skrev i missionsdagboken innan nyår. Så här skrev jag då:

För ungefär två veckor sen var jag i Stockholm och hälsade på i SOS Missionsbibelskola. Då jag kvällen innan satt och bloggade i ett hus ute i Huddinge tänkte jag på hur det kändes lite som en början. Jag har vetat sen flera år tillbaka att jag vill gå just den skolan och sen, åtminstone till att börja med, jobba på nån av Mission SOS baser ute i världen. Jag har fastnat för Mission SOS, och att gå deras bibelskola och sen jobba med de känns självklart för mig nu. Det känns rätt. Men det var inte förrän nu som jag var där och hälsade på, och kanske speciellt eftersom jag har följt de så länge och ska söka till skolan till hösten, så kändes det lite som en början. Snart kommer det att vara så mycket mer än bara drömmar och tankar, nu har jag varit där och om ungefär åtta månader börjar jag där. Det är dags att börja förbereda sig snart nu. Ansökan ska skickas in, jag ska kolla upp vem jag eventuellt kan hyra rum hos, det är några saker som jag vill be och fasta för och mitt i allt det här ska jag njuta av att vara på väg mot ett delmål. Jag vill tacka Gud för att Han har varit med mig så här långt och fortsätter att vara med mig. Jag tror att det här kommer att bli riktigt bra. Snart lever jag min dröm

Då jag jämför vad jag tänkte då med hur jag tänker nu så kan jag konstatera att jag kände efter att ha hälsat på att den här skolan var helt underbar, men nu då jag är en av eleverna och får komma dit varje dag så känner jag att det är mer underbart än vad jag hade kunnat ana. Och jag känner inte längre att jag vill jobba på nån av Mission SOS baser åtminstone till att börja med, istället känns det självklart att stanna kvar i Mission SOS for life. Det här är mitt hem nu, and I'm lovin' it. Stockholm, Mission SOS, SOS Church och SOS Missionsbibelskola is the most wonderful home I can think of. This is where my heart is.Innan jag avslutar det här inlägget och ganska snart åker ut i den juliga natten (haha, ja, det känns lite som natt) för att möta upp Diana måste jag bara berätta lite om en frid som övergår allt förstånd
___Jag blev frälst i december, i juletiden. Då kände jag hur Guds kärlek kom in i mitt liv. Det är drygt sju år sen nu och livet med Jesus blir bara bättre och bättre. Igårkväll kände jag så starkt att den helige Ande ville vara med mig. Han viskade så underbara saker till mig och jag kände mig så älskad. Det här kan du också få uppleva. Allt du behöver göra är att se igenom alla tomtar och julstress och se på Jesus. Han är fridsfursten som kom till jorden för din skull. ♥

(Dagens Bibelord är Ps 47:7.)

Det är mycket som händer nu.

Nu har det ännu en gång gått lång tid sen sist jag skrev. Jag känner att jag missar att skriva så många vardagliga och inspirerande ord, och jag vill tillbaka till det livet där jag brukade ta åtminstone lite tid nästan varje dag till att blogga. Jag ska hitta tillbaka dit igen. But things have been a little bit crazy lately. Eller åtminstone annorlunda

Mormor följde med mig tillbaka hit till Stockholm i söndags och stannade två dagar till. Det blev alltså ännu ett spontanbesök. Vi hängde i min underbara församling, hade en myskväll och sen då hon hade åkt hade jag en dag då jag var själv och bara var hemma. Det kändes lite konstigt och lite ensamt, så som det brukar göra då man har varit med någon en längre tid. Men igår var det dags att umgås med en annan sötis. Jag var hemma hos Gisela hela dagen och kvällen, sov över där och hade en übermysig morgon imorse med bl.a. bibelläsning vid frukosten. Idag är jag själv igen och har en hemmadag där jag har fixat lite här hemma, lagt upp bilder från igår på facebook, tvättat och snart ska jag plugga en stund innan jag har en liten myskväll. Sen imorgon är det dags igen. Då ska jag först på julshowen i SOS Church tillsammans med Diana, sen sover jag hos henne hela helgen och avslutar allt med att gå på Carolas julkonsert på söndagkväll. På måndag måste jag plugga till det sista provet innan lovet och på tisdag är det den sista skoldagen med julfest på kvällen. Det blir den sista kvällen med gänget innan jul. Fast missförstå mig inte. Jag tycker att allt det här ska bli roligt. Men att säga det är mycket som händer nu är inte direkt att överdriva.


En söt bild på mig och Gisela från igårkväll

Jag måste också erkänna att allt inte känns som att hoppa omkring på rosa glädjemoln längre. Jag skrev för några månader sen att Gud kunde skära i oss men att jag inte kände något sånt. Nu gör jag nog det. Jag har varit deppig från och till. Saker har känts fram och tillbaka, upp och ner och ut och in. Fast det känns ändå okej på ett sätt eftersom jag vet att det inte alltid kommer att kännas så här och eftersom jag har så många fina människor omkring mig som finns här för mig då jag behöver det. ♥

(Dagens Bibelord är Heb 11:1.)

Top 10 för vecka 49.

Den här veckan är det två nya låtar som har kommit med på listan och av dem har Create Again varit med för bara några veckor sedan medan I Am är helt ny.

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Jeremy Camp - This Man

1. Jeremy Camp – This Man (+ 2)

2. Casting Crowns – Praise You In This Storm (- 1)

3. Mark Schultz – I Am

4. Aaron Shust – Create Again

5. TobyMac – Made To Love (- 1)

6. Aaron Shust – In Your Name (+ 4)

7. Sidewalk Prophets – Just Might Change Your Life (- 2)

8. B.o.B – Airplanes [feat. Hayley Williams from Paramore] – Explicit Album Version (- 2)

9. Sanctus Real – I’m Not Alright (- 1)

10. Leeland – Brighter Days (- 8)


Den senaste veckan, fina människor och motsägelsefullt.

Den senaste veckan har jag knappt skrivit något alls här. Den senaste veckan har varit en ganska annorlunda vecka. Mormor var hos mig från i söndags tills igår då vi åkte tillbaka till byn tillsammans.
___Medan hon har varit i Stockholm har vi varit i SOS Church, haft myskvällar hemma hos mig, fikat, sett filmer, varit med om ett strömavbrott som varade i åtta timmar, pratat och julhandlat lite inne i stan. På dagarna har jag varit i skolan precis som vanligt och har haft ämnen som hinduismen, lovsång & tillbedjan och apostlagärningarna. Jag har stannat kvar och bett i skolan vissa dagar tillsammans med Gisela, och i onsdags efter skolan åkte jag till Tullinge för att träffa min andliga mamma. Jag insåg nog mer än tidigare att hon verkligen älskar mig och bryr sig om mig, och allt allt kommer att bli bra. Annars så har jag varit lite förkyld under veckan, fast inget alltför allvarligt. Men kort sagt så har det varit en annorlunda vecka. Nu är den snart över och jag är tillbaka i byn igen. Cirkeln är sluten. Sort of.

Jag känner mig väldigt hoppfull efter i onsdags, vilket kanske är lite motsägelsefullt med tanke på att jag precis har haft ett dygn där jag har känt mig deppig. Men det börjar kännas bättre nu, och jag är så tacksam för alla fina människor som jag vet bryr sig om mig.


I don't ever have to be alone again.

Imorgon åker jag hem igen. En del av mig skulle kunna stanna här i byn i flera veckor till och en annan del tycker att det ska bli kul att komma hem igen. Jag älskar att vara i skolan fortfarande, men ändå ser jag verkligen fram emot jullovet. För då de sju skoldagarna som är kvar har gått och jag har gjort de två proven som vi ska ha innan lovet så kommer jag att få träffa min fina Becks. Då åker jag till Göteborg. Då firar jag jul och nyår. Då får jag tid att vara här i byn i en hel vecka innan en ny termin börjar. Jag känner mig motsägelsefull igen nu. Jag vill stanna här och jag vill åka hem. Jag vill vara i skolan och jag vill ha jullov. Allt har sin tid, I guess…

Jag tänkte avsluta det här inlägget med att tipsa om undervisning från den engelska versionen av Mission SOS hemsida. Jag har inte lyssnat på den än. Men i somras lyssnade jag på allt som finns på den svenska sidan och insåg aldrig att det fanns helt andra undervisningar på den engelska sidan förrän Becks sa det. Nån gång ska jag lyssna på dem med. De är säkert minst lika bra


Top 10 för vecka 48.

Nu är Praise You In This Storm tillbaka på förstaplatsen. Det är fem nya låtar på listan, och av dem har Brighter Days och Slow Fade varit med tidigare medan de andra tre är helt nya

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Casting Crowns - Praise You In This Storm

1. Casting Crowns – Praise You In This Storm (+ 3)

2. Leeland – Brighter Days

3. Jeremy Camp – This Man

4. TobyMac – Made To Love (- 2)

5. Sidewalk Prophets – Just Might Change Your Life (- 4)

6. B.o.B – Airplanes [feat. Hayley Williams from Paramore] – Explicit Album Version

7. Dixie Chicks – Not Ready To Make Nice

8. Sanctus Real – I’m Not Alright

9. Casting Crowns – Slow Fade

10. Aaron Shust – In Your Name (- 7)


Nu har jag varit inne i stan med mormor. H...

foto_0065 (MMS)

Nu har jag varit inne i stan med mormor. Hon har köpt en julklapp och fått se alla taxibilar vid centralen igen. Nu väntar vi på pendeln till Spånga, först ska vi köpa fika på ica till ikväll och sen åker vi tillbaka till mig. Jag följer med tillbaka till byn imorgon och då ska jag skriva om hur veckan har varit också. Tills dess får det här räcka, plus en musiklista som kommer upp om några timmar... :-)


Nu sitter jag på tåget från Tierp på väg t...

foto_0063 (MMS)

Nu sitter jag på tåget från Tierp på väg tillbaka till Stockholm, tillsammans med mormor. Vi bestämde ganska spontant imorse att hon skulle följa med mig tillbaka och stanna till tisdag eller eventuellt fredag...


Oavsett vad som händer så finns det en liten svensk by som för alltid har en stor plats i mitt hjärta…

Igårkväll då jag kröp ner i sängen fick jag trängas med tre söta katter. Det var Pontus, Tarzan och Petrus. Petrus gick dock därifrån ganska snabbt, men de andra två stannade kvar och sov med mig. Det är bland det mysigaste som finns om man frågar mig; att få somna med katter i sängen.

Idag har myset fortsatt här hemma i min lilla by som nästan ingen har hört talas om. Jag har haft en härlig morgon med risgrynsgröt, en pepparkaka och sen bibelmys med den helige Ande uppe i min säng. Jag älskar livet här i min by. Jag älskar lugnet. Jag älskar att vakna på morgonen och ha en hel skog utanför mitt sovrumsfönster. Jag älskade till och med att se snöflingorna falla idag. Det kan vara mysigt då man kan spendera en hel dag inomhus, då man har en morfar som eldar i vedspisen en trappa ner och då det finns ett elektriskt element i sovrummet så att man aldrig behöver frysa. Fast om jag känner mig själv rätt så är det ganska troligt att jag imorgon då jag sätter på mig vinterjackan och stövlarna för att gå utomhus kommer att drömma om en grön jul och plusgrader igen. Det är såna vintrar som jag trivs som bäst. Jag gillar inte då det är kallt.
___Under eftermiddagen har jag läst den senaste Segerrapporten från Mission SOS. Och jag, mormor och några katter har spenderat tid i tv-soffan här uppe hos mig. Vi har sett Skicka vidare på DVD. Jag har också hunnit duscha och ätit mormors goda stuvade makaroner och falukorv till middag. Jag känner mig så härligt bortskämd och omhändertagen här, och jag vet att jag uppskattar det så mycket mer efter att ha bott i Stockholm i över tre månader. Jag uppskattar min by mer än någonsin tidigare. Att få komma hit är att få komma hem igen, att få komma tillbaka till rötterna. Jag kommer inte att bo här igen. Det är inte vad jag vill, trots att jag ibland kan känna att jag vill spendera mer tid här. Drömmen är Stockholm och bibelskola för att sedan gå vidare från det och satsa på ett liv som missionär ute bland onådda folk-grupper. Men oavsett vad som händer så finns det en liten svensk by som för alltid har en stor plats i mitt hjärta… ♥


Utanför mitt sovrumsfönster en höstdag 2009…

Nu sitter jag här och skriver. Jag älskar att skriva. Snart ska jag dock gå ner och umgås mer med världens bästa morföräldrar som också är mina extraföräldrar och mina vänner. Vi ska se Postkodmiljonären tillsammans och fika. Vi brukar göra det då jag är här. It has become our thing. Sen ska jag hänga med Becks på msn och prata om allt från vår jul tillsammans till vår tro och vilka msn-spel som lockar mest just nu.

Imorgon är det söndag och jag ska åka hem igen. Till Stockholm. Min stärkta längtan efter att få vara här finns kvar, samtidigt som jag inte kan låta bli att tänka på hur grym skolveckan kommer att bli. Jag har så mycket bra framför mig. Och att jag ska åka hit igen nästa helg värmer mitt hjärta. Då ska jag säga ett tidigt god jul åt alla och tänka på den vecka som jag ska vara här efter nyår…


1 Tess 4:16-17.

Dagens Bibelord:
1 Tess 4:16-17.

Citat:
Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. (Folkbibeln)

Kommentar:
I den sista tiden kommer Jesus att stiga ner från himlen och då kommer alla troende, både de som har hunnit dö och de som fortfarande lever, att få möta Honom. Vi kommer sedan alltid att få vara hos Honom. Något nytt kommer att börja för oss och livet kommer aldrig att vara detsamma igen.

Härlig fredagskänsla och lussebullar.

Det är fredagkväll och som vanligt innebär det att jag har varit ganska trött. Jag somnade på soffan och sov i ungefär två timmar förut, men trots det känner jag att det nog är dags att gå och lägga sig ganska snart. Om en timme kanske. Det är en typisk fredag. Dygnet är fortfarande vänt åt vardagen där jag ska vakna kvart över fem på morgonen och går och lägger mig efter tio, så helgen blir alltid en liten omställning… :p
___Nu då jag tänker efter så är det faktiskt något med den här dagen som inte har varit en typisk fredag. För hur skönt jag än kan känna att det är med helg så brukar jag ändå känna att jag kommer att sakna skolan lite över helgen. Fredagar då vi slutar brukar inte vara något som jag har sett fram emot, om vi säger så. Fast den här gången var det det. Jag kände en sån där härlig fredagskänsla då vi hade slutat. Jag visste att jag skulle få åka hem till byn, och jag längtade.


Mormors lussebullar är helt sjukt goda.

Det är lika mysigt här som vanligt och jag njuter av att få vara tillbaka. Ikväll har jag hunnit krypa ner under täcket i min säng, där det var varmt och skönt, och gosat med några av katterna. Lukas, Tirsah och Petrus. Jag har myst framför tv:n med julfika tillsammans med mormor och morfar och Tindrah. Vi åt mazariner och lussebullar. Eller ja, inte Tindrah då, men vi andra.

Jag trodde att jag skulle ha pratat och spelat med Becks på msn ikväll, men så blev det uppenbarligen inte och jag har ingen aning om varför. Jag tror inte att jag behöver vara orolig, men samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför hon inte har hört av sig. Hm. Fast å andra sidan var det nog lika bra att det inte blev en sån hänga-på-msn-kväll ikväll eftersom jag var så trött. ;p


Kyla, grubblande och en resa hem till byn…

Det är väldigt kallt i mitt fina Stockholm numera. Minusgraderna har tagit över och jag vill inte vara ute mer än vad som är absolut nödvändigt. Jag har tänkt i flera dagar att jag ska ut efter skolan och fota vinterbilder för församlingspraktiken, men varje dag då jag kommer hem så blir det ändå inte så. Jag får ta tag i det nästa vecka och hoppas att den värsta kylan försvinner snartAnnars så har idag varit en bra dag. Jag tog en stund för Days-mys och choklad då jag kom hem från skolan, fast det dröjde mindre än ett avsnitt innan jag låg i soffan och grubblade på allt möjligt. Jag låg så i säkert en timme medan musiken från Spotify höll mig sällskap. Ibland blir det så. Ibland rusar tankarna iväg. Ibland gör det förflutna mer ont än vad jag vill erkänna. Fast det finns underbara saker att tänka på också, såklart. Som igår då jag tänkte på att jag lever min dröm. Jag var på väg till skolan på morgonen då det slog mig att jag lever mitt uppe i det som jag en gång gick omkring och drömde om; jag bor i Stockholm och går på SOS Missionsbibelskola. Det är förresten klipp från bibelskolan i det nya avsnittet av God's Adventurers - kolla in det här!
___Efter allt grubblande slog det mig att jag borde tag i saker. Så nu har jag duschat, tvättat, påbörjat packningen inför imorgon, ätit pizza och sett lite mer Days. Och nu har jag msn-kväll med min fina Becks.

Jag ser fram emot att få komma hem till byn imorgon och pussa på mina underbara katter. Jag längtar efter att få krama dem, sova med dem och bara få spendera en helg med dem. Och med mormor och morfar såklart, och vovven. Det ska bli kul att komma tillbaka efter tre veckor borta. Snart ska jag tillbaka till var jag kom ifrån. Tillbaka till landet. I hjärtat kommer en del av mig alltid vara den lilla tjejen som gick omkring på gården och plockade gullvivor och hade en hel skog utanför sitt hus

(Dagens Bibelord är 1 Mos 32:26.)

Words straight from my life…

Den här veckan har jag hittills känt något ganska annorlunda. Något som jag inte kan komma ihåg att jag har känt sen jag började på bibelskolan. Jag har känt att den här veckan går ganska sakta. Jag är inte helt säker på varför jag känner så. Men kanske är det så att det faktum att jag har varit lite halvt förvirrad med vilken dag det är får veckan att kännas längre, eller så är det så enkelt som att jag längtar extra mycket efter att få komma hem till byn den här gången. Det ska bli så underbart att få krypa ihop i soffan hos mormor och morfar och se nåt program på tv som jag aldrig hade kollat på annars men som jag ser bara för att få umgås med dem en stund, och mest av allt längtar jag efter att få krama mina små fyrbenta sötisar.

Fast trots att veckan går lite långsammare än vanligt så njuter jag av den. Det är absolut inte så att det är en tråkig vecka.
___Idag t.ex. började vi med ett nytt ämne i skolan; apostlagärningarna. Vi har gått igenom hela storyn idag och imorgon ska vi börja gå in i allt mer djupare. Vi kommer att läsa alla kapitlen och lära oss massor.


Så här schemat för december ut. ♥

Dagen och kvällen har jag spenderat hemma med att blogga, äta choklad med apelsinsmak, sett på två avsnitt av Days, sovit i soffan i några timmar, pratat med min fina mormor i telefon och med min fina Beckish på msn, lyssnat på Blood of Life som är den där låten i klippet från festivalerna som visades i det senaste avsnittet av God's Adventurer och sen har jag ätit en väldigt sen middag bestående av potatismos och korv. It's been a good day, och tanken på att få komma tillbaka till skolan imorgon och att jag imorgonkväll den här tiden har packat det mesta för helgen och är redo att åka på fredag får mig att le.

Jag har förresten funderat på att byta husförsamling med tanke på att min nuvarande husförsamling från och med förra veckan ligger i Alby och det tar tre timmar att åka fram och tillbaka dit från Spånga där jag bor. Just nu lutar det verkligen åt att jag byter och jag kommer nog inte att gå på husförsamlingen imorgonkväll

(Dagens Bibelord är Jes 40:31.)

December 2010.

Nu har det hunnit bli den sista månaden på året; december. Marken är täckt av snö, det är kallt ute och snart är jul och nyår. Snart är det 2011. Men först ska jag njuta av den här vintermånaden, och självklart kommer också en liten månadsupdate.

• November började med höstlov. Jag var hemma i byn och det var underbart att få spendera några extra dagar med mormor, morfar och djuren.
• Men annars så har jag varit i skolan precis som vanligt. Jag älskar att vara där och jag njuter.
• Jag var hemma i byn över en helg och pussade lite på alla fina där.
• Jag har träffat fina människor. Bl.a. så har jag ätit lunch med min andliga mamma, hängt med Ma-Jo som går på min skola och shoppat med Esther i klassen. Dock så träffade jag aldrig den söta bloggaren, men det blir säkert av nån annan gång istället.
• Då jag var i en skoaffär med Esther för att prova vinterstövlar pratade jag med en kvinna från Tanzania och hon ska följa med till kyrkan nån gång. Det är så härligt då Gud kan använda lilla mig.
• Jag har varit på en underbar bönenatt i min underbara kyrka. Jag var lite trött först, men det slutade med att jag fick världens energikick och än en gång kan jag säga att bönenätter är bland det bästa som finns
• Den sista helgen i månaden, samma helg som bönenatten, skippade jag både latinofesten och söndagsmötet eftersom jag kände mig så trött och seg. Jag sov helt galet mycket den helgen.• I december kommer jag att njuta av mysiga ljusstakar, pepparkakor, lussebullar och allmänt julmys.
• Jag ska hem till byn två helger i rad nu och får träffa alla underbara där. Om sanningen ska fram så längtar jag verkligen lite extra mycket den här gången. I miss them.
• Det är skola i tre veckor till innan jullovet. Vi har många spännande ämnen och jag ska fortsätta att njuta av varje dag som jag får spendera där.
• Jag ska träffa min fina andliga mamma en gång till snart. Jag ser fram emot det och jag uppskattar henne så mycket.
• Vi kommer att ha julshower i kyrkan innan jul, och skolan ska ha en stor julfest med maskerad där temat är musikal på kvällen den sista skoldagen. It will be fun.
• Jag ska på Carolas julkonsert med Diana här i Stockholm den 19:e. Det kommer att bli underbart. Det är en jultradition för mig att gå på minst en av hennes julkonserter varje år.
• Den 22:a kommer jag att åka ner till Göteborg för att spendera jul och nyår med min fina Rebecka. Dock så firar vi eventuellt nyår här, men det blir åtminstone en vecka i Göteborg.


Top 10 för vecka 47.

Made To Love har gått upp till andra platsen igen, Praise You In This Storm har gått ner några placeringar, Just Might Change Your Life ligger etta och Airplanes är tillbaka på listan. Det mesta är som vanligt

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Sidewalk Prophets - Just Might Change Your Life

1. Sidewalk Prophets – Just Might Change Your Life (+ 1)

2. TobyMac – Made To Love (+ 5)

3. Aaron Shust – In Your Name (+ 6)

4. Casting Crowns – Praise You In This Storm (- 3)

5. Jeremy Camp – I Still Believe (- 1)

6. B.o.B – Airplanes [feat. Hayley Williams from Paramore] – Explicit Album Version

7. BarlowGirl – Never Alone (- 4)

8. The Sounds – Crossing The Rubicon

9. Mariah Carey – Without You (- 3)

10. Céline Dion – Because You Loved Me (Theme from “Up Close And Personal”)RSS 2.0