En mysig söndag med chokladbollar och rysarkväll.

Jag har spenderat en stor del av eftermiddagen och kvällen med att spela de senaste utmaningarna i Daily Dare på Neopets och bara fokuserat på att ha en mysig söndag. Jag har ätit fler chokladbollar, gått omkring i pyjamas sen jag duschade innan middagen och planerat in en rysarkväll framför Final Destination på ZTV.


Det har blivit en hel del såna här i helgen. Jag skulle inte bli förvånad om jag börjar drömma om chokladbollar någon gång snart. =)


Lite vemod och ännu en lugn dag.

Idag gick jag inte upp förrän halv tio, trots att jag än en gång vaknade innan klockan ringde. Det kändes mest lockande att stanna kvar i sängen tills oljudet startade på utsatt tid.
     Det första jag kände då jag tillslut lyfte huvudet från kudden var lite vemod över att inte vara på väg till kyrkan. Jag tänkte lite som jag gjorde här, och sa till mig själv att det inte är så långt kvar nu. Om mindre än sex månader bor jag i Stockholm och kan vara i kyrkan så mycket mer. Fast då saknar jag säkert andra saker istället, som till exempel familjen och katterna. Det är alltid något som man saknar, om man nu inte har precis allt man kan önska sig på samma plats som där man själv är. Men hur som helst så lyssnade jag på en predikan iallafall, en från i augusti där Ove pratade om hur allt inte alltid är som det ser ut att vara. Det var en bra predikan. Sen har jag inte gjort så mycket idag. Det är mest ännu en lugn dag med snö på marken och vita grenar utanför fönstret. Undrar när det kommer att börja bli varmare. Mormor sa igår att hon trodde att våren inte skulle komma förrän om några veckor, tråkigt nog.


En bild från en annan gång då grenarna täcktes av snö.

Joh 5:8-9.

Dagens Bibelord:
Joh 5:8-9.

Citat:
Jesus sade till honom: "Stig upp, ta din bädd och gå!" Genast blev mannen frisk och tog sin bädd och gick. (Folkbibeln)

Kommentar:
För Jesus är ingenting omöjligt. Den här mannen som blev helad vid det här tillfället hade varit sjuk i 38 år och hade helt förlorat allt hopp om att någonsin bli frisk. Sen kom Jesus...

This Is My Life. ♥

För ett tag sen såg jag och mormor den sista filmen i Matrix-triologin; Matrix Revolutions. Jag älskar de där filmerna.
     Sen har jag sett Melodifestivalen med, och ätit fler chokladbollar. Jag älskade Annas låt; This Is My Life. Jag tror till och med att jag tycker att den är bäst av alla låtar hittills, för innan låten ens var slut så tänkte jag att vi absolut borde skicka henne till Oslo i maj. Några andra som jag tycker var bra ikväll var Peter Jöback, Pernilla Wahlgren, Sibel och Neo. I den ordningen. Så precis de som jag ville skulle gå till final gjorde det, jag är mer än nöjd. ♥


(Bilden är härifrån.)

Tidigare idag hade vi förresten ett litet familjeråd, eller vad vi ska kalla det, och pratade om imorgon. Vi bestämde att vi inte ska åka till Gävle. Morfar kände att han inte vill det. Lite tråkigt såklart, men det får gå ändå. Jag tror inte att killen från Australien skulle komma iallafall, och predikan kan jag ju alltid ladda ner från hemsidan senare.
     Nästa söndag däremot ska vi åka, om jag är hemma den söndagen. Jag skulle ju kanske åka till Edsbyn. Jag har inte pratat med Idah om det nåt mer, så vi får väl se hur det blir med det. Men nånting kul händer under helgen iallafall. :p

Det är sent nu, så jag ska nog lägga mig snart. Om en stund. Sen får vi se hur lång den stunden blir och vad jag egentligen menar med ordet snart. En halvtimme kanske.


En ny låt med Carola; Wings of Compassion.

Idag då jag klickade in mig på Carola International-bloggen såg jag att det hade lagts upp en låt från i torsdags då Carola hade en välgörenhetskonsert för Haiti i Stockholm. Det är en ny låt som heter Wings of Compassion. I fell in love. ♥ Jag har lyssnat om och om igen. Den är så fin, så underbar, och den visar hur otroligt stor Guds kärlek är för oss. Jag älskar den här nya låten och hoppas att den kommer att vara med på en skiva i framtiden.


Carola - Wings of Compassion

Det drömliknande tillståndet dröjer sig kvar.

Idag vaknade jag prick åtta och gick upp ur sängen för att stänga av klockan innan den skulle ringa. Då kom jag på att den inte skulle ringa förrän halv tio, jag hade ju tänkt sova längre idag. Så där satt jag vid väckarklockan och funderade på om jag skulle lägga mig igen eller inte. Nu var jag ju trots allt ändå vaken och uppe ur sängen. Efter några minuter la jag mig, satte aldrig på klockan igen och somnade om. Nästa gång jag satte ner fötterna på golvet närmade sig klockan elva och jag hade legat vaken ett tag. Jag var i ett drömlikt tillstånd och efter att ha fixat iordning mig för dagen och tagit en stund med Gud väntade pannkakor på mig bara en trappa ner. Det kändes underbart, och jag är glad att jag la mig igen och sov lite till. Jag känner mig härligt utvilad.

Dagen har varit väldigt lugn hittills och det där drömliknande tillståndet dröjer sig kvar. Om jag drömmer eller är vaken är jag inte helt säker på, men förnuftet säger mig att jag är vaken och att ni kan läsa de här orden nu är beviset för det. Ute är himlen alldeles grå och jag hoppas på att vädret inte kommer att go mad sen eftersom morfar blev lite tveksam till att åka till Gävle imorgon då han såg vädret på tv igårkväll. Jag vill åka. Jag vill se landskapet flyta förbi i takt med att bilen för oss framåt, jag vill sjunga lovsång med församlingen och höra den senaste bibelundervisningen. Men om det visar sig att jag drömmer så är allt möjligt, då kan jag till och med flyga fram och kanske ta en runda upp genom rymden för att fotografera blinkade stjärnor...


(Bilden är härifrån.)

(Dagens Bibelord är Rom 12:12.)

Just a few words...

För bara en liten stund sen såg jag och mormor klart på The Matrix Reloaded tillsammans, och imorgon har vi sagt att vi ska se den tredje och sista filmen efter Melodifestivalen. Med andra ord så fick jag sällskap framför tv:n, och det är ju aldrig helt fel. ♥
     Annars så känner jag att det inte har hänt så mycket idag. Förutom chokladbollarna då såklart. De gjorde vi ju, och de var underbart goda. Jag har redan ätit flera stycken. Jag är glad att bilden gav mig idén att göra såna idag, för det var ett bra tag sen sist.

Nu tänkte jag nörda mer lovsång, spela mer på Neopets och sen krypa ner i sängen och läsa tills jag somnar. Imorgon ska jag nog sova till halv tio eller nåt sånt, och sen om det får innebära att jag sover ut eller att jag helt enkelt är vaken länge har jag inte bestämt än. ;p


Godnatt från ett fortfarande vintrigt Barknåre. (Bilden är från januari.)


Fredag och chokladbollar!

Så var det fredag igen då, och det blir en vanlig slapp fredag för min del. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu under dagen, men planerna för kvällen är att det antagligen blir filmkväll. Jag har tänkt att jag ska se de två sista filmerna i Matrix-triologin, eller åtminstone en av dem. Det blir säkert mysigt isåfall, och jag tänker börja titta ganska tidigt om jag ska göra det eftersom jag har blivit trött så snabbt de senaste kvällarna. Fast det är kanske inte så konstigt eftersom jag har gått upp tidigt. I onsdags då jag pluggade gick jag upp tjugo i sju och både igår och idag har jag gått upp åtta fast jag är ledig. Men det är ganska skönt att komma upp tidigt. :)Då jag kollade igenom några mappar för att hitta en bra bild till inlägget såg jag den här och blev så sugen på chokladbollar. Så nu är det bestämt att jag och mormor ska göra såna efter lunchen. Mmm.

(Dagens Bibelord är Heb 4:13.)

Because nothing on earth is as beautiful as You. ♥

Igårmorse nördade jag musik på YouTube och hittade några riktigt bra lovsånger, så jag tänkte att jag lägger upp en av de här nu och passar på att skriva godnatt samtidigt. Sängen väntar på mig nu. :)

Because nothing on earth is as beautiful You.


Tim Hughes - Beautiful One

Flummigt värre..!

Nu har jag precis kollat klart på Matrix och ätit gelehjärtan, och ikväll slutade det inte med att jag somnade på soffan och sov i några timmar. :p
     Det har varit en bra och flummig kväll. Lite trött har jag varit, men jag ska nog lägga mig snart nu tror jag. Eller snart och snart, men före ett iallafall. Men tillbaka till det flummiga. Jag dansade glatt omkring och sjöng "dudududududududududu" av helt klart flummiga anledningar, och på väg in i köket skulle jag igenom mormor och morfars rum där mormor satt på sängen. Jag fortsatte flumma, tills jag insåg att hon pratade i telefonen. Då började jag istället skratta och insåg hur pinsamt det blev. Där sitter hon och pratar med någon och så kommer jag in och sjunger nån fjantig sång så att det säkert hördes till den andra änden. Sen fick jag veta att hon hade pratat med mamma, så det var ju inte så farligt. Haha.


En bild från ett annat flummigt tillfälle där jag posar i min nyinköpta skinnjacka.


Idag fick jag antagningsbeskedet från bibelskolan...

Idag ropade mormor nerifrån att det hade kommit ett brev till mig, och jag sa att hon skulle lägga det ute på glasbordet. Jag brukar säga så då jag håller på med något, som idag då jag var helt inne i att svara på sida efter sida efter sida med kommentarer. Idag var den tredje gången då det hade kommit brev till mig som jag tänkte att det kanske var antagningsbeskedet från bibelskolan. Första gången jag tänkte så kommer jag inte ens ihåg vad det var och andra gången var igår och då var det ett sånt där kort från CSN och ett nyhetsbrev från UMU. Men idag kom det. Idag då jag gick och tog posten från glasbordet så låg det där. Tredje gången gillt. Jag visste redan att jag hade kommit in, men jag hade ändå gått och väntat på antagningsbeskedet. Så idag blev jag glad. :)

Jag ser verkligen fram emot att gå bibelskolan. Det kommer att bli så väldigt roligt. Jag ser också fram emot att få vara en Guds äventyrare for life. Bättre än så här kan det nog inte bli.


Jag förstod direkt vad det var i brevet. :)


Jag är antagen till SOS Missionsbibelskola. :)


Så här kommer första veckan att se ut. Roligt. :)


Tröttkväll igår, och spontandag idag.

Igår visade sig bli en riktig tröttkväll. Jag hade bestämt mig för att se filmen precis som jag berättade igår, dock så ville jag inte börja titta så sent eftersom jag kände på mig att jag bara skulle bli trött och somna i soffan då. Det var också precis vad som hände.
     Jag spelade dagens utmaning en stund på Neopets och fastnade till nio då jag bestämde mig för att jag gör den en annan dag istället, det spelar ju ändå ingen roll nu då jag inte längre satsar på den bästa trofén. Jag satte mig i tv-soffan med Matrix i DVD-spelaren, och det var då som jag fick för mig att jag skulle se på en del av extramaterialet innan jag såg filmen. Jag såg det om hur de gjorde Matrix. Skådespelarna fick lära sig bland annat Kung Fu och de använde linor för att göra många av scenerna, till exempel den i början där Trinity springer på väggen. De tränade länge för att göra sig redo. Allt det här visste jag inte innan, så det var kul att se. Då jag sen tänkte börja med filmen så ringde det och eftersom det var mamma som jag inte har haft chansen att prata med längre än bara några minuter på flera veckor så kände jag inte för att säga att jag var upptagen och skulle se en film. Istället pratade vi, och tiden gick ännu mer. Klockan var nästan elva då jag tillslut satte igång filmen som är över två timmar lång. Jag somnade till och från hela tiden, och in the end så låg jag där och sov till typ halv tre. Lyckat. Jag får helt enkelt se filmen en annan kväll istället.


Hemma hos Diana i somras då jag hade somnat i soffan. Hon tyckte att det var gulligt och tog fram kameran...

Idag är jag pigg och glad igen. Hela dagen är framför mig och jag kan se att solen skiner utanför fönstret. Planer har jag inga överhuvudtaget, utan jag får helt enkelt se vad som händer. Jag gillar såna dagar, dagar då allt kan få vara så härligt spontant. :)
     Just nu sysselsätter jag mig förresten med att skriva brev till framtiden igen. Det som jag skriver nu ska jag läsa samma dag som bibelskolan börjar, den 25:e augusti.

(Dagens Bibelord är 1 Sam 2:3.)

Färdigpluggat för den här veckan!

Före lunch blev det färdigpluggat för den här veckan, and it feels good.
     Veckans geografiuppgift är inlämnad och jag har kommit igång ordentligt med fördjupningsuppgiften i filosofi, så nu känner jag att jag kan få njuta av lediga dagar igen. Som jag har skrivit tidigare så pluggar jag på 75 %, men det känns det verkligen inte som. Men det där vet ni ju redan om ni har läst här förut, så nog om det nu. Det blir lite samma sak varje vecka; jag börjar på tisdagar och kör heldag och sen blir jag klar nån gång under onsdagen. No surprises there.


Nice att få två extra lediga dagar i almanackan och sen kyrkan på söndag. =)

Resten av dagen händer det inte så mycket. Jag ska bara ta det lugnt och njuta av allt underbart som jag har att vara glad för, och ikväll kanske jag kollar på Matrix. Jag blev så sugen på att se hela triologin nu då jag utgår från Matrix i mitt fördjupningsarbete.
     Sen vill jag jogga också tänkte jag på nu, jag vill jogga längs landsvägen med solen i ansiktet och lovsång i öronen. Det känns kul att komma igång med det igen sen. Men snart är det mars och det ser jag på som en vårmånad, så förhoppningsvis så är jag out on the road snart igen. :)

And the cross is a compass I use, and Your word lights the path that I choose.


Faith, Hope & Love. ♥

Jag drömde aldrig om nån underbar kille som var allt jag någonsin drömt om, men jag kommer ihåg vad jag drömde iallafall. Alltid något. Men å andra sidan gör jag det ganska ofta numera.
     Inatt blev det en fartfylld resa på vägarna i 260 kilometer i timmen (bokstavligt talat) för att inte missa alltför mycket av en konsert med Carola. Jag vet inte vad som hade hänt men av någon anledning så var jag här hemma i Barknåre en kvart innan konserten skulle börja i Gävles konserthus. Så morfar ringde till en rik kompis, Victor Kiriakis i Days, och en kort stund senare dök en rallyförare upp här och hon körde med mig i en vanlig bil på de vanliga vägarna i 260 kilometer i timmen. Det var både roligt och läskigt, och det slutade med att jag inte missade hela konserten åtminstone. Så det var ju bra, haha. ;p

Den här låten med Carola har lite samma tema som min blogg, eller åtminstone som mitt bloggnamn. Så jag tänkte att den passade bra att ha med här. Faith, Hope & Love.


Carola - Faith, Hope & Love


Men nu är det dags att plugga, så jag ska fortsätta lyssna på lite härlig musik på YouTube medan jag gör det. Har hittat några lovsånger som jag ska kolla in nu, hehe.

(Dagens Bibelord är Sak 4:6.)

Ganska mysig kväll, illaluktande kattmat och bröllop...

Kvällen visade sig bli ganska mysig. Jag har gjort allt från att legat i soffan med datorn på magen och nästan somnat medan jag spelade dagens utmaning i Daily Dare på Neopets, sen har jag ätit jordgubbstårta eftersom morfar Torsten har namnsdag idag, pussat på katter och kollat på House. Det är nästan så att jag redan längtar lite till nästa tisdag bara för att det är House igen då. Haha. Fast, det är ju såklart andra roliga saker som händer före tisdagen, hm. Men ändå liksom. :)
     Det som inte var mysigt var dock katternas mat. Tirsah ville äta, men maten var slut så jag tog upp henne och skulle krama henne medan mormor hade upp mer mat i skålen. Helt plötsligt så sätter hon burken framför Tirsahs ansikte för att visa henne, och då känner jag hur illa det luktar om maten. Det kändes som om någon hade fisit mig rakt i ansiktet. BLÄ! Men tur att katterna gillar det iallafall, that's all that matters. Och lite kul var det ändå, på ett sätt, haha.

Men nu börjar kvällen gå mot sitt slut, så jag tänkte att jag skulle spela nåt mer spel och sen krypa ner i sängen och glida in i drömvärlden i sju timmar eller nåt sånt.
     Jag kanske drömmer om Mr. Right om jag har tur, vem han nu är. Det var så väldigt mycket som handlade om bröllop igår då jag hade mitt Days-maraton så tankarna gled iväg lite där. ♥Dröm sött! :)

Jag har pluggat hela dagen idag..!

Det blev som jag hade tänkt mig, nästan precis som jag hade tänkt mig. Jag har pluggat hela dagen idag och nu är jag nästan klar för den här veckan och behöver bara plugga lite till imorgon så kan jag vara ledig sen. Här går det undan.
     På geografin har jag läst om demografi och skrivit på den tillhörande uppgiften. Mestadels kändes det lite som repetition eftersom jag läste om demografi då jag hade Samhällskunskap B för ett år sen. På filosofin däremot började jag på fördjupningsuppgiften som vi ska göra, det är det sista som är kvar på den kursen nu och man får tre veckor på sig. Jag har valt att skriva om majoriteten av människor är blinda för sanningen eller inte med lite inspiration från Matrix-triologin. Jag kom igång bra med det idag och det känns som ett intressant ämne att skriva om. Pluggade förresten lite längre än jag brukar idag, i 8,5 timmar, eftersom jag ändå var så inne i allt. Så man kan absolut säga att hela min dag handlade om pluggande idag, åt till och med frukost och lunch här uppe eftersom jag ändå inte kände för att sitta själv nere då de andra var borta på ärenden.


(Bilden är härifrån.)

Nu är det kväll och jag tänker bara ta det lugnt och lata mig. Kanske läsa lite eller bara hänga vid datorn typ, och senare blir det såklart House. Precis lagom slappt för min del.


Ps 23:4.

Dagens Bibelord:
Ps 23:4.

Citat:
Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig. (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud är alltid med oss och på grund av det så behöver vi inte vara rädda, inte ens om vi skulle vandra i dödsskuggans dal...

Härligt glad och ett Days-maraton. :)

Imorse ringde väckarklockan åtta och solen sken utanför fönstret. Jag kände mig så härligt glad. Sen så hann jag väldigt mycket också, och det känns lite som att man kanske hinner mer bara för att man är glad. Redan innan jag gick ner och åt frukost vid nio hann jag fixa iordning mig för dagen, ta en stund med Gud och platta håret. Så jag har definitivt haft en underbar morgon och sen har dagen helt enkelt fortsatt att vara minst lika underbar. It's just one of those days.
     Nu tänkte jag spela på Neopets en stund och sen blir det Billys pizza till middag innan jag kör igång med ännu ett sånt där Days-maraton som jag brukar ha ungefär varannan vecka. Så det kommer att bli mysigt ikväll med choklad och så med, det ser jag fram emot. Sen imorgon blir det pluggande som vanligt, så det blir läggdags så fort jag har kollat klart på de tio avsnitten som väntar på mig. Men det är lugnt, det är inte så himla farligt att behöva plugga och om jag känner mig själv rätt så blir jag säkert klar tidigare än det är tänkt att jag ska bli i vilket fall. Hej, långhelg typ. ;p


En banner som en tjej på forumet gjorde åt mig förut. And yes, I'm a huge John & Marlena-fan.

Hoppas att ni som läser får en underbar kväll också! :)

The grave could not hold the King!

Idag är det måndag igen och jag har bestämt mig för att börja veckans första dag med ett leende och ett nytt Veckans Citat. :)
     Citatet den här veckan kommer från en lovsång med Newsong som heter Arise My Love och är från slutet på låten. Igårkväll då jag kände att jag ville byta citat till den här veckan så visste jag inte riktigt vilket jag skulle byta till först, men sen då jag lyssnade på den här låten på Spotify så kändes det så självklart helt plötsligt. Jag älskar det här citatet. Ni kanske känner igen låten förresten, den var med i musikkategorin för nån vecka sen.

Veckans Citat: The grave could not hold the King!

Jesus dog på korset för våra synder och övervann döden då Han uppstod på tredje dagen. Döden kunde inte hålla kvar Honom och det var den ultimata segern över synden. Det kan vi proklamera idag som det som befriade oss, för precis som Paulus skriver i 1 Kor 15 så är vår tro meningslös om inte Jesus hade uppstått...


Newsong - Arise My Love

1 Sam 24:13.

Dagens Bibelord:
1 Sam 24:13.

Citat:
HERREN skall döma mellan mig och dig, och HERREN skall hämnas mig på dig, men min hand skall inte komma vid dig. (Folkbibeln)

Kommentar:
Detta sa David till Saul då han precis hade haft en chans att döda honom men inte tagit den. Han hade all rätt att vara arg på Saul, som hade förföljt honom och ville döda honom, men trots detta så höll han fast vid att det var Gud som skulle döma mellan de och att hämnden var Hans. Det kan vara en förebild för oss i att inte heller vi ska hämnas på varandra utan istället låta Gud döma.

Ett underbart humör med så mycket att vara glad för.

Jag är på ett underbart humör just nu. Jag kan inte sluta le ens om jag försökte. :)
     Jag är glad för att jag kan be för en specifik onådd folkgrupp varje dag. Jag är glad för att jag kan stå i duschen och sjunga lovsånger från hjärtat bara för att Jesus har gjort mig lyckligare än vad jag ens hade kunnat tro var möjligt. Jag är glad för att jag för en stund sen äntligen slog den svåraste poängen på det där spelet som jag inte klarade av igårkväll, det kändes så grymt bra. Jag är glad för att min kompis Rebecka gillar en av mina bilder så mycket så att hon vill ha den som bakgrundsbild på datorn. Jag är glad för så många små saker i vardagen och jag känner mig så positiv till livet, och det bästa av allt är att få tillhöra Jesus eftersom något förändrades på insidan då Han kom in i mitt liv för drygt sex år sen, and I'm never going back to the way it was before. Att leva för Jesus is amazing. Friden på insidan, Guds underbara kärlek och glädjen som är så härligt stor. Jag har så mycket att vara glad för. Jag är så tacksam.


Glad bild från för några veckor sen.

I just can't get enough. I'm addicted to You. I'm falling for You. God, You are the truth. I'm lifting You higher.
     Nu ska jag spela lite mer, njuta av glädjen och lovsånger och sen lägger jag mig nog och läser om nån timme eller så. Vid ett kanske, vi får se helt enkelt. Hoppas att jag drömmer något underbart sen. :)


Gud förser oss med det vi behöver för varje dag.

Idag är det söndag och jag spenderade förmiddagen med att ta en underbar morgonstund med Gud och sen lyssna på en predikan från Korskyrkan i augusti förra året. Den handlade om att vi ska be Gud att Han ger oss vårt dagliga bröd och också om hur Gud förser oss med det vi behöver för varje dag. Precis som då Han gav judarna manna att äta under deras ökenvandring. De fick gå ut på morgonen innan solen hade gått upp för att samla in manna att äta för just den dagen. I samband med sabbaten fick de samla in för två dagar, men annars för en dag och blev det över så blev det förstört eftersom det var meningen att de skulle lita på Gud dag för dag. Om vi litar på Honom så förser Han oss med det som vi behöver.


Ge oss vårt dagliga bröd...

Nästa söndag blir det Gävle och Korskyrkan igen, och då får vi besök i församlingen från Australien så det blir spännande. Men den här gången blev det en hemmasöndag, som ni kanske förstod. Fast det har inte varit helt fel det heller. Predikan som jag lyssnade på var underbar, och jag har full förståelse för att mormor inte ville åka med rinnande ögon (efter besöket i Uppsala där hon fick ögondroppar inför undersökningen) och att morfar inte ville köra med tanke på hur vädret har varit plus att han vill vila ibland. Och jag kände absolut inte för att ta bussen med alla väntetider och längre resor som det innebär, iallafall inte då det bara gällde en söndag. Det kan vara mysigt att vara hemma med. :)

Du är min Gud, hela min värld, jag lägger ner mitt liv för Dig har snurrat runt i huvudet idag. Det är en lovsång. Jag kommer inte ens ihåg när jag hörde den senast, men den har fastnat. Får nynna på den medan jag spelar och läser Bibeln (inte samtidigt) om en liten stund.


1 Krön 16:11.

Dagens Bibelord:
1 Krön 16:11.

Citat:
Fråga efter HERREN och hans makt, sök alltid hans ansikte. (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud ska vara det absolut viktigaste i våra liv och vi ska alltid söka Hans ansikte. Om vi gör det så har Han också lovat oss att vi ska få allt annat också (Matt 6:33).

Det måste finnas en gräns till hur envis man får vara.

Klockan är mycket och jag har, förutom att kollat på Melodifestivalen och Sweet Home Alabama, spelat nästan hela kvällen. Dagens utmaning i Daily Dare på Neopets är svår och jag har fortfarande inte klarat av att slå den svåraste poängen så nu struntar jag i det och försöker igen en annan dag (även om det innebär att jag inte kan få den bästa trofén sen) eftersom det trots allt bara är ett spel och jag inte har lust att sitta uppe hela natten bara för det här. Det måste finnas en gräns till hur envis man får vara. :p
     Men det har varit en bra dag och kväll annars iallafall, förutom att jag är lite halvt besviken nu bara. Men det går över. Det är som sagt bara ett spel. Men nu till lite positivare saker; jag är glad att Darin gick vidare ikväll eftersom hans låt var bra och det var kul att få ryck och kasta på sig ytterkläderna och springa ut med kameran tidigare idag. Och katterna är så söta och jag längtar tills jag får krama de igen imorgon, skulle gärna gå och göra det nu innan jag lägger mig, men de är inte på min våning så risken är för stor att jag väcker mormor och morfar då eftersom de är så lättväckta och det känns ju lite onödigt.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Sweet dreams. ♥

Be för dagens onådda folkgrupp...

Jag har börjat gå in på en sida nyligen där man kan be för dagens onådda folkgrupp.
     Det finns idag 6642 onådda folkgrupper i världen vilket innebär att 40,6 % av världens folkgrupper anses vara onådda. Det behöver vi förändra. Vi behöver nå de här folkgrupperna med evangeliet om Jesus Kristus så att de kan ta ställning till det och förhoppningsvis välja att ta emot Jesus i sina liv. Något som alla kan göra för att vara med och hjälpa till är att be, så gå gärna in på den här sidan och be för dagens onådda folkgrupp...              

Blomman i snön. ♥

För ungefär en timme sen då jag satt här vid datorn så drogs mina ögon mot fönstret. Mot den där söta rosa plastblomman i den lilla vita vasen, och mot snöflingorna som virvlade omkring där ute i kylan. Plötsligt slog det mig vilka bra bilder det skulle kunna bli om jag la blomman i snön, och sen dröjde det inte länge förrän jag och kameran stod ute på gården och den söta plastblomman låg på ett tjockt snötäcke...
Det är inte ofta bussar går över Atlanten.

Inatt drömde jag om bibelskolan igen, jag tror att det här är den tredje gången som jag har gjort det på ganska kort tid. Inatt skulle vi åka på missionspraktik och hela klassen plus ledarskolan befann sig i en stor buss som var på väg mot Canada där vi skulle byta till flyg. Lite konstigt kanske man kan tycka, eftersom Canada ligger på andra sidan atlanten.
     Det här påminner lite om då jag, Diana och Maria skulle åka till Umeå sent en kväll efter att ha varit på Carolas julkonsert i Övik och Diana såg fel på en vägskylt och sa nåt om att bussen var på väg till nån stad i USA. Vi skrattade som aldrig förr. :)


Det är inte ofta bussar går över Atlanten. Hehe.
(Bilden är härifrån.)

Planerna för idag är att ta det lugnt, spela på Neopets, kolla på Melodifestivalen ikväll och sen se en film efter det. Det blir en vanlig lördag med andra ord, vilket inte är helt fel eftersom jag gillar såna här lugna och härliga lediga dagar. Jag ska ta vara på idag och njuta av livet. :)

(Dagens Bibelord är Matt 7:7.)

Tänkte läsa tills jag somnar. :)

Jag har haft en ganska mysig kväll med lite spelande, hallonyoghurt, söta katter och en film som man absolut inte ska se om man är rädd för ormar. It's been good. Jag klarade till och med utmaningen på Neopets mycket snabbare än vad jag hade trott, allt tack vare forumet där man kan få de bästa tipsen. :)
     Men nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen och läsa tills jag somnar istället för att hänga kvar här. Det är trots allt mitt i natten nu och jag planerar inte att sova hela dagen imorgon så det är väl bäst att jag går och lägger mig.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Sweet dreams! ♥

Snakes on a Plane.

Ikväll har jag sett filmen Snakes on a Plane på femman.
     Det är en amerikansk actionfilm från 2006 med bl.a. Samuel L. Jackson, Julianna Margulies, Nathan Phillips, Rachel Blanchard och Flex Alexander i rollerna.

Filmen handlar om en flygresa där FBI-agenten Neville Flynn transporterar ett viktigt ögonvittne till ett mord, Sean Jones, till Los Angeles där han ska vittna. Problemet är bara att mördaren som leder ett helt kriminellt imperium inte tänker låta detta hända, så han ser till så att hundratals giftormar släpps lösa på planet bland passagerarna...

Det var stunder då jag tyckte att den här filmen bara var för mycket, ormar som biter människor i deras mer privata delar och liknande saker. Men trots detta så ville jag se hur allt skulle sluta och som helhet tycker jag ändå att det var en ganska bra film. Det jag gillade med den var att det var delvis spännande och även intressant att se hur passagerarna klarade sig igenom hinder efter hinder i kampen emot några hundrar ormar on the loose...

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 5/10 - Ganska bra. )


(Bilden är härifrån.)

En lugn dag i landet med kalla vintrar...

Lugnt kan man verkligen säga att jag har haft det idag. Jag har sett till så att katterna har mat, mjölk och vatten och varit ute på en kall(!) promenad med hunden i snön, men annars har jag mest latat mig. Jag har bland annat svarat på lite kommentarer, stirrat på snöflingorna som fortsätter att falla från himlen trots mina protester, somnat på soffan igen och sen då jag vaknade tog jag tid med Gud.
     Under promenaden funderade jag förresten på kyla. Det var ungefär tio minusgrader och jag hade dragit upp kragen på kappan till näsan och hade mössa på mig så att det nästan bara var ögonen som syntes. Jag hade två par vantar och långkalsonger på mig. Ändå tyckte jag att det var kallt. Ibland kan jag inte låta bli att undra om Gud kanske skapade mig så här eftersom jag inte är menad att bo i det här landet med kalla vintrar egentligen. Gud har kallat mig till att vara missionär, och antagligen hamnar jag i något varmt land då. Jag brukar tänka att jag inte ska klaga de gånger då jag tycker att det är för varmt eftersom jag hellre vill ha det så än för kallt. Kanske är det så, eller så är det bara min fantasi som är framme igen. Hm.


En vacker vinterbild från förut.

Nu ska jag snart gå en trappa ner och äta middag med de andra och senare ska jag spela på Neopets, jag har inte gjort dagens utmaning på Daily Dare än så jag ska ta itu med det tänkte jag. Jag vet vilket spel det är och jag misstänker att jag eventuellt kan behöva lägga ner lite tid på det ifall jag vill slå den svåraste poängen, men jag är ju envis och har även spelat det förut så det ska nog gå förr eller senare. Sen kanske jag ser en film ikväll med, får se vad jag känner för, men Snakes on a Plane kanske är bra, hm.


Tröttis och ta hand om djuren.

Igårkväll var jag så väldigt trött igen. Jag satt vid datorn och spelade lite och bara hängde och vid tio-tiden kände jag hur jag verkligen inte orkade längre. Men eftersom klockan bara var tio och jag inte ens behövde gå upp tidigt idag så tänkte jag att jag skulle vila en stund, kanske ta en powernap, och sen se om jag blev piggare av det. Så jag la mig i soffan och somnade. Då jag vaknade var klockan nästan halv två, så jag gick upp och stängde av datorn och allt sånt och gick och la mig. Då jag hade lagt mig i sängen hade jag hunnit piggna till lite och låg och läste ett tag innan jag somnade. Så kan det gå. Men jag hoppas att jag har sovit ut ordentligt nu, om man lägger ihop timmarna på soffan och timmarna i sängen så har jag sovit ungefär nio timmar inatt. Ganska mycket. :pIdag är de andra i Uppsala eftersom mormor skulle på nåt återbesök gällande ögonen. Hon opererades för gråstarr för drygt ett år sen. Hur som helst så innebär det här att det är jag som får ta hand om alla djuren över dagen. Det snöar ute och jag skulle gissa på att vovven håller med mig om att det räcker med en kortare promenad idag, hehe. Vi kan vara inne och mysa istället. Mysa och drömma om vårblommor, solsken och dagar då man kan gå ut barfota på gården.
     Annars så blir det väl mest lugnt idag. Jag fick förresten ett mail från filosofiläraren och det verkar som att jag inte behöver ha det där muntliga via telefonen ändå. Man kan skriva om frågorna i forumet med, så jag gör väl det och sen tar jag helg "på riktigt". Jag har ju varit ledig sen i onsdagsförmiddag men ändå har jag ju hela tiden vetat att jag måste gå in på forumet och det liksom.

(Dagens Bibelord är Matt 16:16.)

En ganska vanlig dag.

Håret är plattat, det är städat och fint och jag känner mig duktig. Jag känner att jag har fått lite gjort idag. :)
     Annars så har jag mest tagit det lugnt och njutit av dagen. Jag har läst, fått lite massage, spelat på Neopets och läst några kapitel i Bibeln. Det har varit en ganska vanlig dag ändå, en vanlig ledig dag alltså, för om jag inte hade blivit klar med pluggandet så tidigt så hade den ju uppenbarligen sett lite annorlunda ut.


Det blir mycket Neopets nu i samband med Daily Dare. Här är en Neopets-bild från förra året.

Nu blir det tv-mys snart och sen vet jag inte riktigt vad som händer resten av kvällen. Men jag funderar på att antingen spela eller se en film eller nåt. We'll see.

A new day with new words.

Idag blev det lite komiskt då jag vaknade igen, det känns som att det har blivit så en del den senaste tiden. Antingen så har jag kommit ihåg vad jag drömde under natten och fått mig ett härligt flin, eller så har det bara blivit lite förvirring som är rolig att skratta åt i efterhand. Idag till exempel så vaknade jag av mig själv tjugo över sju och då jag såg hur mycket klockan var så undrade jag vad som hade hänt eftersom jag brukar äta frukost halv åtta då jag pluggar. Sen insåg jag att jag ju faktiskt inte behöver plugga idag, jag blev ju klar tidigare igen. Så jag somnade om tills klockan ringde efter åtta.
     Men lite kul ändå att jag vaknade av mig själv så tidigt med tanke på att jag la mig halv tre inatt. Fast det räknas kanske inte egentligen eftersom jag somnade på soffan redan vid ett eller nåt sånt. Sen då jag vaknade så stängde jag bara av datorn, gick på toa lite snabbt och kröp ner i sängen. Jag var så trött. Det kände jag av redan vid typ nio igårkväll. Då hade jag precis bänkat mig framför tv:n efter att ha varit lite social nere med de andra plus mormors syster som hälsade på igår och åt middag här bland annat och hunnit duscha. Schakalen, som jag hade tänkt se, kände jag inte för egentligen så jag sket i det och såg på ett inspelat Vänner-avsnitt med mormor senare istället. Avsnittet där Chandler friar till Monica. Cute. Och vad som hände sen vet ni ju, jag hamnade framför datorn och efter nån timme somnade jag. ^^


Nytagen bild.

Planerna nu är att platta håret, jag skulle bara låta det lufttorka lite medan jag skrev det här inlägget eftersom det fortfarande var lite fuktigt sen igår, och sen tror jag att jag ska städa lite eftersom jag har skjutit på det alldeles för länge nu. Det är en del dammtussar och en hög med tvätt på golvet om vi säger så. Not cute.


Rom 8:15.

Dagens Bibelord:
Rom 8:15.

Citat:
Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: "Abba! Fader!" (Folkbibeln)

Kommentar:
Tidigare var vi slavar under synden, men Jesus friköpte oss med sitt eget blod och nu får vi istället vara Guds barn. Vi har barnaskapets ande och kan komma till Gud precis som ett barn kan komma till sin pappa. Gud är som en pappa för oss, som en kärleksfull pappa som har gjort allt för att vi ska få ha det bra.
(Abba är ett arameiskt ord som betyder pappa. Arameiska var Jesu modersmål.)


Underbara äventyr, antagen till bibelskolan och dagdrömmar...

Jag ler, jag dagdrömmer, jag nördar DecembeRadio på Spotify och kan inte riktigt låta bli att tänka på hur många underbara äventyr jag har framför mig.
     Missionären brukar en av mina pastorer, Göran, nästan alltid säga då han ser mig i kyrkan. Jag blir så glad. Jag känner att jag får så mycket stöd från min församling, trots att jag inte ens har åkt ut som heltidsmissionär än. Jag har "bara" varit på två missionsresor på tre veckor vardera. I söndags i kyrkan var det till och med en kvinna nere vid jackorna som jag inte ens har pratat med så mycket som kom ihåg att jag har varit ute och missionerat och började prata med mig. Jag blir så glad och jag känner ett sånt stöd, det tål att sägas igen. Jag vet att min församling kommer att be för mig då jag åker iväg sen. Jag älskar de.

Jag kommenterade i Daniels blogg idag där han hade skrivit om bibelskolan och ansökningar och passade på att fråga hur lång tid det tar innan man får svar. Det var trots allt nästan en månad sen jag skickade in min ansökan nu. Då svarade han så här:Jag är antagen och börjar på SOS Missionsbibelskola den 25:e augusti 09:00. Inte för att jag tvivlade på det eftersom det inte är svårt att komma in på bibelskolan. Men ändå. Jag känner mig liksom lite extra lycklig just nu if you know what I mean. :)
     Sen går jag eventuellt ledarskolan året efter och sen vill jag jobba på nån av missionsbaserna för att nå de onådda folken med evangeliet. Ibland kan jag knappt förstå att jag verkligen är på väg mot min dröm, jag kommer att få jobba med det som jag brinner för mest av allt och jag känner mig så glad och tacksam för det. Jag ser fram emot mitt liv som missionär. Jag vill vara med och plundra helvetet och vinna de förlorade för Jesus. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera mitt liv på. This is what I love the most. ♥
     Jag läste förresten här att Mission SOS ska börja sända ett program på en kristen tv-kanal snart. De har redan spelat in de första avsnitten. Det blir intervjuer med olika personer o.s.v. Och vem vet, nån gång kanske de intervjuar mig som då är missionär på en av baserna och har så mycket att berätta om människor som har blivit frälsta och helade. Då kanske jag har givit ut en bok som bygger på min missionsdagbok där jag berättar om livet som missionär. I'm way into daydreamworld nu, men det roliga är att jag verkligen tror att mina dagdrömmar kan bli sanna. :)

Nu ska jag gå ner och duscha och fortsätta dagdrömmarna där. Jag är så lycklig. Jag kan inte sluta tänka på hur underbart allt kommer att bli. Jag kan inte sluta drömma...


Jag lekte med slutartiden och fick bl.a. flera huvuden och två tungor. :)

Som jag skrev tidigare så har jag haft jättekul med kameran idag. Det började med att jag tänkte ta nån bild på mig själv eftersom jag tycker att jag har så fina lockar idag efter att ha sovit i några flätor inatt, men sen kom jag av mig helt och började leka med slutartiden istället. Bilderna här nere blev de bästa och de är inte redigerade på något sätt. :)


Nu blev jag klar med pluggandet snabbt igen...

Jag pluggade hela dagen igår, utifrån mitt eget schema där jag skulle plugga sex timmar, och idag pluggade jag två timmar och sen var jag klar. Eller nästan klar kanske jag borde säga. Jag ska göra uppgiften i filosofi muntligt via telefon den här veckan och det har jag inte gjort än, men jag har mailat läraren om det så vi får se vilken dag det blir. Sen ska jag kolla ifall någon skriver nånting i en filosofidiskussion om etik och moral som vi ska ha på forumet. Men förutom det så är jag helt klar för den här veckan. Det känns såklart väldigt skönt, samtidigt som jag fortfarande inte riktigt kan förstå hur jag lyckas bli klar så snabbt. Jag har absolut inte slarvat eller stressat för att jag ska få fler lediga dagar, utan jag har verkligen gjort mitt bästa och känner mig nöjd med det jag har gjort. Inte för att jag klagar eller så, men det är bara det att jag förra våren t.ex. aldrig blev klar så här snabbt. Visserligen pluggade jag 100% då och "bara" 75% nu, men det har jag ju såklart anpassat schemat för så att det är 25% mindre pluggtimmar varje vecka. Men nog om det nu, haha. Det ledde iallafall till extra ledig tid, och det är aldrig helt fel, och jag har haft jättekul med kameran nu innan lunchen. Lägger upp bilder senare. :)


Jag älskar min kamera. Min underbara Canon EOS 1000D.

Jag drömde förresten om bibelskolan inatt. Jag hade först varit med i någon hissolycka i Gävle med mormor och morfar, och sen var jag i Stockholm i SOS Church där bibelskolan är och skrev ner ett bibelord från Hebréerbrevet på en penna till mormor och morfar. Haha. Så är det att vara mig i mina nattdrömmar. Ganska underhållande faktiskt.
     Morgonen igår var också lite underhållande, fast det blev aldrig av att jag nämnde det eftersom bloggen inte ville samarbeta igårmorse. Men hur som helst så rusade jag upp ur sängen då klockan ringde och undrade varför den ringde så tidigt, sen kom jag på att det var tisdag. Haha. Snopet. ^^


Jes 60:19-20.

Dagens Bibelord:
Jes 60:19-20.

Citat:
Solen skall inte mer vara ditt ljus om dagen, månen skall inte mer lysa dig med sitt sken. HERREN skall vara ditt eviga ljus, din Gud skall vara din härlighet. Din sol skall inte mer gå ner, din måne inte mer avta, ty HERREN skall vara ditt eviga ljus, och dina sorgedagar skall upphöra. (Folkbibeln)

Kommentar:
De här två verserna beskriver hur det kommer att vara i himlen. Vi kommer inte att behöva ljuset från solen eller månen längre eftersom Gud ska vara vårt ljus. ♥

Envis, en semla, House och lite annat kul.

Nu sitter jag här med ett leende på läpparna och är helt lost i den här låten samtidigt som jag har bestämt att jag ska gå och lägga mig så fort jag har skrivit klart det här. :)

Jag har precis klarat dagens utmaning i Daily Dare på Neopets och lyckades slå den svåraste poängen trots att jag aldrig hade spelat just det spelet innan. Jag slet som ett djur och tränade i flera timmar och satt till och med med datorn i knät då det var Simpsons.
     Ibland kan jag vara riktigt envis. Jag satsar på att klara alla de svåra utmaningarna samma dag som de kommer upp (för att få den bästa trofén sen!) eller åtminstone göra mitt bästa, och har jag inte tid att logga in varje dag som jag inte tror att jag kommer att ha så är det väl inte hela världen. Men det är en kul grej åtminstone, som bara sker en gång om året och tidigare år har jag inte varit så här engagerad så jag har verkligen roligt med det här i år, haha.

Annars så har jag ätit en semla och druckit Coca Cola och njutit av att det är fettisdagen idag. Semlor är så goda, och att få unna sig en eller två såna varje år är ju inte helt fel.House har jag sett på med, och jag tror inte att jag helt slutar att förvånas över hur otroligt bra den där serien faktiskt är. Tisdagar klockan nio på kvällen njuter jag, det är inget tvivel om den saken. ♥

Men nu ska jag lägga mig och drömma om House, spelet som jag har spelat fler gånger än vad jag kan räkna idag, en missionsresa, bibelskola eller rosa små fluffiga djur som skuttar runt på moln en solig dag eller nåt annat roligt. Nädå, man kan inte bestämma vad man ska drömma, men jag har några idéer iallafall ju, haha. ;p

Sweet dreams. ♥

Med en känsla av att alla de där orden som jag hade att skriva har bleknat bort...

Igårkväll då jag satte mig vid datorn för att blogga efter en underbar dag och en mindre bra kväll så krånglade bloggen. Det gick inte att logga in, och jag som precis skulle gå och lägga mig hade absolut ingen energi för att försöka igen senare, så jag struntade i det. Imorse då jag skulle blogga hände samma sak igen fast med skillnaden att jag inte hade tid att försöka senare eftersom det var en dag av pluggande som låg framför mig. Så därför är det först nu som jag bloggar, med en känsla av att alla de där orden som jag hade att skriva har bleknat bort. Åtminstone många av dem. Men på ett sätt är det nog lika bra, för annars hade det här inlägget blivit flera kilometer långt och jag hade fått skriva i vad som säkert hade känts som en halv evighet. Visserligen gör det inte så mycket om något tar tid om man gillar att göra det, men det är tisdag idag och tid är inte något som finns i överflöd. Tisdag innebär tv-kväll med Vänner, Simpsons och House. Jag är inte klar med pluggandet för den här veckan eftersom jag precis har börjat, så jag måste lägga mig tidigt ikväll för att orka upp tidigt imorgon också. And on top of that så vill jag ta tid med dagens utmaning på Daily Dare som finns på Neopets. Så det är nog som sagt lika bra att det där kilometerlånga inlägget inte får se dagens ljus, hur sorgligt det än låter...Men trots att bloggen inte ville samarbeta så har jag haft en underbar dag idag. Jag känner att det har flutit på så bra med pluggandet och att jag har fått väldigt mycket gjort. Jag gissar på att jag blir klar med veckans pluggande imorgon och kan inte låta bli att tycka att det känns som om jag pluggar på 25% istället för 75%. Jag blir klar så snabbt många gånger, fast att plugga brukar jag vara bra(under förutsättning att det inte är svåra ämnen som matte, fysik o.s.v.) så det är väl däför jag blir klar snabbare än vad jag egentligen räknar med. Är man positiv, glad och har motivation så går nog det mesta bra faktiskt. :)
     Nu hoppas jag bara på att kvällen blir lika bra som dagen har varit. För igårkväll var jag tjurig, ledsen, gråtfärdig, kände mig som den mest ensamma människan i världen och hade lust att strunta i precis allt. Det var verkligen inget som var bra med igårkväll. Jag gjorde inget roligt, jag såg inte ens på tv eller kände frid och tacksamhet över allt som är bra i livet. Fast jag får skylla mig själv. Något hände (inget alltför hemskt!) och jag tog åt mig och tappade humöret helt och hållet och sen tjurade jag istället för att gå till Jesus och be om hjälp. Sen då jag väl gjorde det så kändes det bättre på en gång, och det pinsammaste av allt är nog att jag läste ett blogginlägg igår om att vända sig till Gud först istället för att försöka själv och jag tyckte att det var så bra skrivet. Jag har nog lärt mig min läxa nu iallafall. Jag skäms. Men nog om det, it's in the past now and nobody's perfect all the time.

Hm. Inlägget blev nog ganska långt ändå. Långt, men inte kilometerlångt iallafall. ;p

(Dagens Bibelord är Ps 89:53.)

Det är en helt vanlig, härlig och lugn måndag.

Den här veckan och den här dagen har börjat bra. Jag gick upp strax efter åtta, solen skiner utanför fönstret och jag har den där härliga känslan av att hela dagen ligger framför mig och att jag faktiskt kan göra precis vad jag vill idag. Det är en helt vanlig, härlig och lugn måndag. Att imorgon kommer att vara annorlunda och bestå av pluggande i flera timmar är en annan sak, men det behöver jag inte bry mig om nu. Det räcker det om jag kommer ihåg då det är dags att lägga sig. För idag vill jag bara njuta av den här dagen, njuta av livet. ♥(Veckans Citat är fortfarande The scars show where you've been, but they don't decide where you're going.)

Ps 1:1-2.

Dagens Bibelord:
Ps 1:1-2.

Citat:
Salig är den som inte följer de ogudaktigas råd och inte går på syndares väg eller sitter bland bespottare utan har sin glädje i HERRENS undervisning och begrundar hans ord dag och natt. (Folkbibeln)

Kommentar:
Att älska Gud och Hans undervisning är bland det bästa man kan göra. Guds ord ger liv.

Dags för sängen.

Nu känns det som att det är dags för sängen för mig. Jag är inte speciellt trött egentligen, men jag vill inte sova bort hela förmiddagen imorgon. :)
     Det har varit en bra kväll förresten. Dagdrömmande, prinsesstårta, gelehjärtan, film och Neopets.


Bild från idag.

Sweet dreams.

Catch and Release.

Ikväll blev det film igen, och den här gången såg jag Catch and Release på trean.
     Det är en romantisk dramakomedi från 2006 med bl.a. Jennifer Garner, Timothy Olyphant, Sam Jaeger, Kevin Smith, Juliette Lewis och Joshua Friesen i rollerna.

Filmen handlar om Gray vars fästman dör strax innan de ska gifta sig. Självfallet blir hon förkrossad, men det dröjer inte länge förrän hon får veta att han har haft hemligheter för henne. Hon söker då tröst hos deras gemensamma vänner och då hon till sist börjar komma över hela situationen hittar hon även kärleken på ett oväntat ställe...

Jag gillar den här filmen. Den är söt, charmig och visat att även hemska situationer kan vända till det bättre. :)

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 6/10 - Bra. )


(Bilden är härifrån.)

En total dagdrömskoma, and it's all about mission...

Jag tänkte tidigare på alla platser som jag någon gång vill åka till och allt som jag någon gång vill uppleva, och sen fick den här låten och bilden i det här inlägget mig att glida in i något som kanske kan beskrivas som en total dagdrömskoma där allt handlar om att leva mitt drömliv som missionär där det mesta är som ett stort äventyr. Jag antar att frågan om att vilja leva för evigt och frihetskänslan som bilden ger ledde till den här underbara känslan, och jag vill nog inte tillbaka till verkligheten än på ett tag så därför skriver jag om allt det här underbara nu.


(Bilden är hittad via Google.)

Jag drömmer om att åka på en skumpig väg i timmar för att komma fram till ett onått folk, eller varför inte bli nedsläppt med helikopter på en helt onådd fläck av världen. Sova under stjärnorna i vildmarken. Bo i djungeln ett tag. Berätta för någon om vem Jesus är som kanske aldrig ens har hört Hans namn tidigare. Jag vill jobba på missionsbaser på olika platser i världen och döpa människor till Kristus. Hänga på stora Jesusfestivaler och be för sjuka och se de bli friska, jag vill se blinda få sin syn tillbaka och lama resa sig upp och börja gå i Jesu namn. Jag vill vara i olika länder i Afrika som jag känner speciellt för av anledningar som jag inte riktigt förstår själv, åka tillbaka till Asien och jubla av glädje i Australien då jag får vara i Hillsong-församlingen ett tag och hälsa på. Kanske åker jag till Sydamerika eller någon annan del av världen också. Jag vill le genom tårarna de gånger det känns tufft, och om jag nån gång hamnar i fängelse i något land för min tro på Jesus så vill jag sjunga lovsånger och be som Paulus och Silas gjorde. Jag vill vara en äventyrsmissionär som ger allt för att de onådda ska få höra vem Jesus Kristus är och vad Han har gjort för dem...


JAG ÄLSKAR DEN LOVSÅNGEN!

Jag kom ihåg vad jag drömde inatt med, och även den här gången var det bibelskolerelaterat. Jag var i Stockholm för att hälsa på i bibelskolan och min mamma, som inte ens är troende i verkligheten, gick där och som om inte det var konstigt nog så hade jag av någon anledning med mig fem par skor dit. Så kan det gå i drömmar, antar jag.

Imorse var jag lite trött så jag ställde om klockan och la mig ett tag till då den ringde tio i åtta och släpade mig tillslut upp ur sängen tjugo i nio. Har jag sagt att jag kan vara något av en tidsoptimist!? ^^
     Men iväg kom vi och det har verkligen varit en jätterolig dag i kyrkan. Det var underbar lovsång, och bland annat så sjöng vi Mighty To Save med Hillsong. JAG ÄLSKAR DEN LOVSÅNGEN! Jag blev så lycklig och nästan helt skakig då vi sjöng den, så underbar är den. Sen blev det dop, barnvälsignelse, drama, en predikan om Jesus och barn, förbön och till sist fika en trappa ner för de som vill ha det. En riktigt grym dag helt enkelt, och sen är det alltid kul att komma hem och känna att det fortfarande är dag. Det var ljust ute och solen sken, den håller inte på att gå ner förrän nu. Jag gillar ljusare eftermiddagar/kvällar, så jag njuter. :)


Hillsong - Mighty To Save

(Dagens Bibelord är Jes 65:17.)

En ung Jane Austen.

Ikväll har jag sett En ung Jane Austen (eng. titel: Becoming Jane) på fyran.
     Det är ett brittiskt romantiskt drama från 2007 med bl.a. Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, James Cromwell, Maggie Smith och Anna Maxwell Martin i rollerna.

Filmen utspelar sig i England i slutet på 1700-talet där den unga Jane Austen drömmer om att bli författare. Hennes mamma tycker att hon ska gifta sig med Mr. Wisley som har mycket pengar och skulle kunna erbjuda henne ett bra liv, men Jane älskar inte honom. Istället älskar hon Tom Lefroy som är en fattig jurist och det är inte mycket som talar för att de skulle kunna vara tillsammans...

Jag tycker att den här filmen är underbar. Den visar hur vacker äkta kärlek kan vara, men samtidigt att det inte alltid är lätt att kämpa mot omständigheterna.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 8/10 - Väldigt bra. )


(Bilden är härifrån.)

En romantisk dagdrömmare. ♥

Det visade sig att det var några låtar som jag fastnade för. Jag gillade Andreas Johnson, Highlights & MiSt, Eric Saade och Hanna Lindblad. I den ordningen. Två av dem gick till final, så jag är nöjd. :)
     Efter åtta nya bidrag bestämde jag mig, lite i sista minuten, för att se en film som går på fyran nu. En ung Jane Austen. Det är en film som jag tyckte verkade ganska romantisk, och det är precis vad jag känner för att se just nu samtidigt som jag dagdrömmer om the dreamguy och funderar på när vi ska hitta varandra. Jag antar att jag är en romantisk dagdrömmare ibland, så känns det verkligen nu. I'm a sucker for love skulle man också kunna säga, även om jag inte riktigt gillade kvällens bidrag med samma namn alltför mycket...


(Bilden är härifrån.)

Efter filmen kommer en recension och sen går jag nog och lägger mig, så att jag är pigg och glad imorgon. Hoppas att jag drömmer om Mr. Right inatt, eller är det för mycket begärt då jag hade en så bra dröm om en missionsresa natten som var kanske!? Eller det ultimata vore att drömma om Mr. Right och en missionsresa, that would be nice. :)


Mycket spelande, och nu Melodifestivalen.

Ännu dag med mycket spelande har flutit förbi, och fram till den 14:e mars kommer det att bli mycket mer spelande än vanligt om jag känner mig själv rätt. Det här är så roligt. :)
     Men nu tänkte jag fokusera på Melodifestivalen ett tag istället och hoppas på att det är nån bra låt med ikväll som jag kan fastna för. Men förhoppningsvis är det det. Sen får jag se vad jag hittar på resten av kvällen, men jag kommer iallafall att lägga mig tolv eller kanske ett eftersom det blir ganska tidigt imorgon eftersom vi ska åka in till Gävle och hänga i kyrkan på förmiddagen. That'll be fun.


Some picture.


Carrie Underwood - Jesus, Take The Wheel.

Nu tänkte jag läsa en stund och sen hänga i Neopets-world i några timmar. Det märks att jag blir lite extra inne i allt med Neopets då det är Daily Dare, jag älskar verkligen de där utmaningarna. Det är då som det är roligast att vara på Neopets på hela året.
     Men innan jag gör det så lägger jag upp en låt här som jag tycker är helt underbar. Jag fastnade för den i somras tror jag det var och sen började jag lyssna igen igår efter att inte ha hört den på länge. ♥


Carrie Underwood - Jesus, Take The Wheel


Jag var på en missionsresa inatt. :)

Det slutade med att jag gick och la mig igår, strax efter tolv tillsammans med boken och underbar lovsång på låg volym från CD-spelaren på andra sidan rummet. Dock så orkade jag inte läsa så väldigt många sidor eftersom jag trots allt var ganska trött ändå, så jag får läsa mer en annan gång istället. Kanske senare idag, för det är trots allt en väldigt bra bok och jag har märkt att de senaste gångerna jag har tänkt ligga och läsa så har jag alltid varit så trött så att jag inte riktigt har orkat ändå. Sånt som händer.

Imorse då jag vaknade så insåg jag att jag hade varit på en missionsresa över natten. Jag var lite sådär trött som man är då man har vaknat mitt i en dröm, lite tråkigt att jag inte ställde klockan typ tio minuter senare, haha.
     Hur som helst så var jag i Afrika och vi skulle gå omkring och prata med människor på stan. Daniel var där, så jag antar att det var missionspraktiken på bibelskolan eller nåt sånt. Jag stod med honom på perrongen vid ett tåg och helt plötsligt så hoppade han på tåget precis då det började röra på sig eftersom han uppenbarligen fick syn på någon som han kände att han skulle prata med om Jesus. Jag blev ganska snopen, men som missionär får man ju vara flexibel, så jag gick bara tillbaka till de andra i teamet, haha. Sen då jag vaknade hade jag den där härliga känslan och kunde inte låta bli att le. Det är inte varje natt som jag är ute på såna där äventyr i vad som verkade vara en afrikansk småstad. :)


(Bilden är hittad via Google.)

Jag ler fortfarande, och kan inte låta bli att undra var nästa missionsresa går till. It's a big world. Men kanske det blir i samband med missionspraktiken på bibelskolan. Det kan jag ju dagdrömma om idag, haha, eller så fortsätter jag inatt då jag ska sova. Ibland har man verkligen de mest härliga drömmarna, de mest underbara.

I wanna dance, like David danced, I wanna praise, like Paul praised, I wanna sing, I wanna lift my hands, I'm unashamed. Underbara ord från en underbar låt. ♥

(Dagens Bibelord är Ps 4:9.)

En ganska seg dag.

Dagen har varit lite seg idag, men jag har inte sovit nånting iallafall. Jag har fått massage, segat vid datorn, sett Vit oleander på TV4 Film och spelat en hel del på Neopets. Dagen kommer inte att gå till historien som den roligaste eller mest händelserika dagen i historien, men den har varit helt okej iallafall, till och med bra kanske man kan säga.Nu sitter jag och funderar på vad jag vill göra med resten av kvällen. Alternativen är att se något på DVD, hänga kvar vid datorn ett tag till eller att lägga mig tidigt och läsa innan jag somnar. Jag har inte riktigt bestämt mig än, men oavsett vad det blir så tänker jag iallafall inte sitta uppe till tidigt på morgonen som jag gjorde igår. ;p


Fredag och en härlig känsla.

Det är fredag idag, men av någon anledning så känns det som lördag. Antagligen för att jag tog helg tidigare den här veckan eftersom jag blev klar med pluggandet för veckan. Men det är ju egentligen bara positivt på ett sätt eftersom jag nu kan säga till mig själv att det faktiskt bara är fredag och att helgen precis har börjat. :)


Den här bilden tycker jag är så söt, och den gav mig en idé att kanske tigga till mig lite massage...
(Bilden är härifrån.)

Den har börjat bra också. Jag vaknade tio och somnade om till halv elva då klockan ringde. Jag är lite trött efter igår, men så farligt är det inte även om jag absolut planerar att lägga mig tidigare ikväll och kanske till och med sova en stund på dagen om jag tycker att det behövs. Men nu till de bra sakerna som är att jag hade en underbart mysig frukost i form av pannkakor och kan göra precis vad jag känner för idag. Det är en härlig känsla.
     Det jag har tänkt för dagen och kvällen är att ta det lugnt, spela på Neopets, kanske se nån film och pussa på katter. Det kommer att bli en bra dag. :)

(Dagens Bibelord är Mik 7:8.)

Spelande och envishet...

Nu har jag spelat, spelat, spelat, pratat på msn, spelat, ätit choklad, spelat, spelat, sovit en stund på soffan, spelat, spelat och ätit två mackor. Jag hade tänkt mig att det kanske skulle bli en lång spelkväll, till två eller kanske halv tre. Nu är klockan snart fyra på morgonen och det är först nu som jag tänker gå och lägga mig. Jag tror att det mestadels beror på envishet eftersom jag blev helt inställd på att slå den bästa utmanarens poäng på det första spelet ikväll, och det visade sig vara lättare sagt än gjort. Sen kan jag ju sova hur länge jag vill imorgon, och det spelade såklart också in till viss del. ;p
     Väckarklockan ställer jag på halv elva och frukosten blir en blandning mellan frukost och lunch och kommer att bestå av pannkakor. Det blir säkert en bra början på dagen.

Nu säger jag godnatt med den här sagolika bilden från september förra året och hoppas på att jag drömmer fina drömmar inatt. Eller inatt, det är ju typ morgon nu, but you get my point.
Nu är det Daily Dare på Neopets!

Det har hunnit bli kväll nu och jag har sett på Vänner och Simpsons och ätit fil med flingor.
     Resten av kvällen tänkte jag spendera med att spela på Neopets och bara mysa, kanske blir det lite choklad och cola också. Idag börjar Daily Dare på Neopets och det innebär kort sagt dagliga utmaningar i ett spel per dag i en månad vilket är något som jag varje år sedan det började har tyckt varit jätteroligt. Det brukar vara i mars vanligtvis, men i år börjar det redan idag och vad passar då bättre än att ha en spelkväll den första dagen. ;p


Bilder med olika motiv.

För en stund sen tog jag fram min älskade kamera och tog en massa bilder. Det blev allt ifrån porträtt, kattbilder, landskap och lite andra saker som exempelvis eld. Alltid roligt då inspirationen kommer, nu är det bara ett motiv kvar som jag känner att jag vill fotografera och det får bli en annan gång då jag har lust att gå ut. I helgen kanske. :)
     Annars så har jag tagit tid för att svara på flera sidor med kommentarer och fått ett brev som jag tänkte att det kanske var antagningsbesked från bibelskolan, men det var från min underbara församling och det är ju inte helt fel det heller.

Men anyway, här är några av bilderna som jag tog:
Dagdrömmar om Sri Lanka och en lugn och mysig dag.

Jag har sovit gott inatt och vaknade till och med av mig själv tio i åtta, fast jag somnade om och sov i tjugo minuter till och vaknade av väckarklockans tjutande och femtio minuter senare kom jag förberedd ner till ett kallt kök för att äta frukost. Sotaren ska komma hit idag, vilket innebär att vi inte kan elda i vedspisen och det var 13-14°C i köket. Som tur är så har vi ju elektriska element i andra rum, men inte där.
     Annars så har jag spenderat en del av morgonen med att sitta på golvet och platta håret här i mitt varma rum. Dagdrömmarna vill inte släppa taget om mig idag, så medan jag satt där kunde jag inte sluta tänka på Sri Lanka. Församlingen ska på missionsresa dit i maj och först kändes det så självklart för mig att inte följa med. Jag spar pengar till bibelskola och mission och vill verkligen ha en missionsbudget då jag har gått klart skolan så att jag åka ut och jobba på en gång, så jag har tänkt att jag nog inte borde åka på nåt mer innan skolan med tanke på det. Det har varit andra missionsresor som jag har tänkt att det skulle vara kul att åka på, men sen har jag inte tänkt på det så mycket mer. Men nu är jag alltså fast i daydreamworld i ett varmt Sri Lanka där människor behöver höra om Jesus. Så vi får väl se om jag kan släppa det här eller inte. ;pIdag blir det en lugn och mysig dag. En bra dag. Inget mer pluggande den här veckan utan bara mysiga och härliga dagar inplanerade, och antagligen kyrkan på söndag. Nice.
     Jag funderar förresten på att ta en powerwalk idag, även om det jag egentligen vill är att få jogga på en väg utan snö med solens strålar uppe på himlen och vårblommor längs vägkanten. Men vi får se hur det blir, för jag har lovat att ha några katter uppe hos mig medan sotaren är här sen, och jag vet inte exakt när han skulle komma och det känns taskigt om jag är ute då, haha. ;p Eller förresten, nu får jag sluta komma med ursäkter, jag tar helt enkelt powerwalken nu. För jag vet att han inte kommer innan lunch iallafall...

(Dagens Bibelord är 1 Joh 2:5.)

Nu lägger jag mig och läser...

Katter har varit helt otroligt söta och några sidor med kommentarer har blivit besvarade, and here I am now. Lovsången som hörs ur datorns högtalare är helt underbar, människor på msn är bara för goa och jag ska snart börja dra mig mot sängen. Jag känner mig ganska trött så jag tänkte lägga mig och läsa en stund nu innan jag sjunker in i dreamworld...

Sweet dreams! ♥


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Klar med pluggandet för den här veckan, och CV...

Då jag kom igång med pluggandet idag kände jag hur motivationen började komma tillbaka igen, och som om det inte vore nog med det så blev jag klar med pluggandet för den här veckan idag. Uppgiften i geografi var mycket enklare än vad jag hade tänkt mig då jag kollade igenom den igår, man skulle skriva om hur man skulle göra ett land mer miljövänligt om man var en makthavare, och det gick riktigt bra. Jag har redan fått tillbaka uppgiften och jag låg på VG-MVG-nivån. Så jag är nöjd nu, och ledig för resten av veckan.
     Jag hann till och med skriva om mitt CV så det ser riktigt snyggt ut, inte för att det var så mycket att skriva om, men ändå. Även om det antagligen inte blir något jobb i sommar eftersom jag nog är kvar här då så kände jag att jag ville ha det fixat iallafall, för det förra var förskräckligt. ;p


Haha.. den här bilden hittade jag då jag sökte efter CV-bilder. ^^
(Bilden är härifrån.)

Nu tänkte jag gå ner och duscha innan Vänner börjar. Sen får jag se vad jag hittar på senare ikväll, men antagligen så svarar jag nog på lite kommentarer och hänger vid datorn. But we'll see. :)


Motivationen är lite lägre än vanligt den här veckan.

Så var det dags för ännu en onsdag. En vanlig onsdag med pluggande och en hel del annat som vardagar brukar innebära, och förhoppningsvis blir det den sista pluggdagen den här veckan. Jag har verkligen hakat upp mig på det där. Motivationen för pluggande den här veckan är lite lägre än vanligt, men det är antagligen bara något som är tillfälligt och jag hoppas att jag känner som jag brukar göra till nästa vecka. Men efter en (eller möjligtvis två) dagar till så blir det lediga dagar igen, so I'm not complaining or anything.


Min kalender är inte så fullspäckad så att jag har rätt att klaga, så därför tvingar jag mig själv att le istället. :)

(Dagens Bibelord är 2 Kor 13:5.)

Kvällen is coming to an end, och en tandläkartid.

Kvällen har varit bra och än en gång känner jag för att säga att jag är så glad att House har börjat igen. Det är en av de bästa serierna efter Days. House och Lost. :)
     Men nu börjar det bli dags för sängen snart och acceptera att kvällen is coming to an end. Imorgon ska jag upp tidigt igen, tjugo i sju, för att hinna ha en lugn och mysig morgon innan jag börjar plugga. Jag ska fixa iordning mig, ta en stund med Gud, äta frukost och blogga. That's my mornings. Jag hoppas att jag blir klar med geografin imorgon och kan ta resten av veckan ledigt, fast jag räknar inte med det, och ska absolut inte klaga oavsett hur det blir eftersom jag har det lyxigt redan som det är. Så jag är så väldigt nöjd. Allt är på distans och det går så bra att plugga.


Passande nattbild från i somras.

Men på tal om något helt annat så har jag en tandläkartid den 1:a mars. Jag ska gå till mormor och morfars privattandläkare, en vanlig undersökning bara, och har en tid i samband med deras tider så får jag skjuts dit och hem också. Jag har inte varit till tandläkaren på hur länge som helst och hoppas på att det inte kommer att kännas alltför jobbigt eftersom jag brukar tycka att det är obehagligt, har gjort tidigare iallafall. Men nu ska jag dit iallafall...

Sweet dreams. ♥

Jag vänjer mig vid vardagen, tänker på bibelskolan och ser fram emot en tvkväll med bl.a. House.

Jag måste ha blivit lite lat av att vara ledig i en vecka för jag kände verkligen att det kändes mer tråkigt än vanligt att plugga idag, allt jag kunde tänka på var att jag verkligen längtar tills jag är klar för veckan. Filosofin blev jag klar med idag till stor del eftersom det inte är någon inlämning den här veckan utan bara instuderingsfrågor och då behöver man inte skriva lika noga som då det ska betygsättas. Geografin däremot är det inlämning som vanligt i, och den har jag inte ens hunnit börja med än. Så det är bara att vänja sig vid vardagen igen och plugga tills jag blir klar med det vilket borde bli imorgon eller på torsdag. Nice. ;p
     På tal om att plugga och hela den biten så är det 197 dagar kvar till bibelskolan. Det har blivit mindre än 200 dagar kvar nu och det är drygt sex månader. Jag är inte så naiv så att jag tror att jag kommer att älska att vara i skolan åtta varje morgon och alltid tycka att precis allt bara är roligt, det skulle nog inte ens vara mänskligt, men jag tror absolut att det kommer att kännas mycket roligare än vad det här gör och då är ändå filosofi och geografi helt okej ämnen enligt mig. Men tänk att få fokusera på Bibeln varje dag och be och lovsjunga Gud det första man gör då man kommer till skolan på morgonen. Jag kommer att njuta. Och sex månader är inte så hemskt lång tid, för sex månader sen idag låg jag på stranden och åt vindruvor och tog 2009 års sista iskalla dopp i havet. längesen var det ju faktiskt inte, hehe.


Snart blir det nog fler sommarkvällar vid havet. Det måste bara bli sommar först, haha.

Men nu ska jag sluta svamla om bibelskolan och hur kul det ska bli och istället läsa några fler favoritbloggar, pussa på katter och ta en stund med Gud innan det blir middag om en och en halv timme.
     Sen ikväll så blir det tv-kväll, bara för att det är tisdag. Det innebär bland annat att doktor House intar tv-rutan ännu en gång och det är ju alltid lika roligt. Jag gillar tisdagskvällar. :)


Plugga, och några ord om veckan.

Igår var en underbart mysig kväll. Det är så härligt att ha Days-maraton och bara sitta en kväll och se avsnitt efter avsnitt och njuta av den där underbara serien som jag har kollat på i så många år nu. Men nu är det back to reality igen, inte för att det nödvändigtvis är så himla dåligt, men iallafall. :)
     Nu ska jag börja plugga när som helst och hoppas på att det går riktigt bra den här veckan och att jag blir klar tidigare, haha. Efter det jag bestämde mig för igår är det ju lite svårt att låta bli att tänka så. Men oavsett om jag blir klar tidigare eller inte så kommer veckan att bli bra. Det blir en lugn vecka med pluggande, och sen till helgen blir det mys och bland annat Melodifestivalen, såna där små gelehjärtan och förhoppningsvis så vill de andra hoppa in i bilen och åka till kyrkan på söndag lika mycket som jag vill.


Inte en pluggbild ursprungligen, men den kändes ändå passande nu.

I bring an offering of worship to my King, är ord som hörs ur Spotify just nu. I love that song.

(Dagens Bibelord är Rom 8:1.)

Days, några ord om pluggande och solsken.

Nu tänkte jag spela på Neopets en stund innan det är dags att gå ner för att äta tacos till middag vid tre-tiden och sen börja se på det första av tio avsnitt av Days. :)


Days-mys-bilden.

Sen då jag har kollat klart på avsnitten så går jag och lägger mig eftersom imorgon blir veckans första pluggdag för mig. En normal pluggvecka börjar och nu ligger jag inte överdrivet mycket före längre, hehe. Jag har förresten bestämt nu att jag ska sluta för veckan då jag blir klar med veckans lektioner och uppgifter istället för att börja på nästa veckas arbete. Visst har det varit skönt med en nästan helt ledig vecka bara sådär ändå, men jag tror ändå att det känns bättre om jag eventuellt får nån extra ledig timme eller dag då jag blir klar varje vecka om jag nu inte vet med mig att det är något speciellt som händer så att jag vill spara lite ledig tid till det. Ibland behöver jag nästan all tid som jag har planerat in, och ibland blir jag klar tidigare, det är så olika det där. Det beror liksom på hur mycket man ska läsa i boken och vad uppgiften går ut på.
     Men nog om det här nu, imorgon blir det ändå så mycket fokus på pluggande så nu ska jag bara njuta av den här helt lediga dagen och vara glad för att solen lyser ute och att några små vårkänslor har letat sig fram trots att snön fortfarande inte har släppt sitt järngrepp om oss...


The scars show where you've been, but they don't decide where you're going.

Nu har det hunnit bli måndag igen och jag har valt ut ett nytt Veckans Citat.
     Den här gången kommer citatet från Criminal Minds, fast jag hittade det på den här bloggen och fastnade för det på en gång.

Veckans Citat: The scars show where you've been, but they don't decide where you're going.

Det jag gillar så väldigt mycket med det här citatet är att det handlar om att vad som än kan ha hänt oss i våra liv som har varit jobbigt och som kan ha lämnat fula ärr på insidan så behöver det inte vara det som bestämmer hur vår framtid kommer att se ut om vi själva bestämmer oss för att inte låta det hända. Jag har haft det väldigt jobbigt tidigare i livet och jag tänker inte låta det kontrollera mig nu eller bestämma hur mitt liv ska se ut, jag väljer själv vilken väg jag ska ta. The past is in the past.


Jag var tröttare än vanligt igår.

Det var kul att spela på Neopets igårkväll, och prata med roliga människor på msn. Dock så slutade inte kvällen helt som jag hade tänkt mig eftersom jag somnade här på soffan och sov i två timmar innan jag vaknade och upptäckte att klockan var två på natten. Jag var lite tröttare än vanligt igår helt enkelt, varför vet jag inte, men det märktes mer än en gång under dagen om vi säger så.
     Men idag tror jag att jag kommer att vara piggare, förhoppningsvis. :) Jag vaknade åtta av att klockan ringde och har varit uppe sen dess och fixat iordning mig för dagen och tagit tid med Gud, och nu börjar det bli dags för frukost. Sen blir det väl mest segande vid datorn + mer tid med Gud innan det är dags att börja kolla på Days på eftermiddagen. Det blir ett Days-maraton idag, med andra ord. Bra avslutning på lediga dagar om man frågar mig. :)


En några dagar gammal bild.

(Dagens Bibelord är Matt 25:40.)

Det var nånting med Korskyrkan som jag kände mig dragen till, och då jag kom dit så hittade jag hem.

Då jag såg Shall We Dance igår och huvudpersonen i filmen, John Clark, såg en kvinna stå och se ut genom ett fönster varje gång han satt på pendeltåget på väg hem så kände jag igen mig så väldigt mycket i själva situationen. För jag har en gång suttit på en buss dag efter dag och åkt förbi en byggnad som jag inte kunde låta bli att titta på och undra vad det var för plats...
     Det här var för några år sen då jag var 16 år och precis hade börjat första året på gymnasiet och pluggade på Borgarskolan i Gävle. Det var medan jag fortfarande var deprimerad och då allt kändes som jobbigast, innan jag hoppade av och sen började på Vasaskolan ett år senare. Då bussen stannade i stan åkte man vidare tre hållplatser till, och där precis mellan stan och skolan låg Korskyrkan. Varje gång jag skulle åka till skolan såg jag Korskyrkan. Jag hade aldrig varit där och jag kände ingen där. Men jag tror att jag visste redan då att det var nånting med Korskyrkan som jag kände mig dragen till, så varje gång jag åkte förbi så tittade jag och undrade vad det var för församling och hur de var. Sen då jag hoppade av så slutade jag åka förbi där, men det visade sig att jag då jag hade börjat på Vasaskolan nästa år skulle följa med en tjej i den kristna skolgruppen dit. Jag var då på ungefär samma nivå som en nyfrälst trots att jag hade varit frälst i två år. Jag hade aldrig fått nån riktig bibelundervisning och kände inte så många andra kristna, men då jag kom till Korskyrkan så hittade jag hem. Jag blev döpt där, andedöpt där, jag har fått lära mig så otroligt mycket där och känner att var jag än är nånstans i världen framöver på bibelskola och som missionär så har jag ett hem i Korskyrkan i Gävle. Jag är så glad för det. Jag älskar den församlingen, och filmen igår och likheterna mellan det John kände och det jag kände gjorde så att jag inte kunde låta bli att tänka på det här nu, och skriva om det.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

En underbar dag med lite trötthet, flum, church och spelande lite senare.

Idag har varit en underbar dag trots att jag var lite trött ett tag och flummig som en hyena på ett disco (fråga inte vad jag fick den jämförelsen ifrån, haha, den poppade bara upp i huvudet) och passade på att "skratta klart" innan allt började. Det var ett tag då jag satt där i bänken bredvid Mary och skrattade så att jag nästan var lite tveksam till om jag skulle kunna behärska mig då klockan skulle passera elva. Men det gick bra, om man bara börjar fokusera på Jesus och att prisa Honom så brukar allt annat ha en förmåga att rinna av. Hur flummig man än är. :)
     Det var underbart att vara back in church again. Det är så roligt att vara där och lovsjunga Gud tillsammans, se människor bli döpta, lyssna på predikan, ta nattvarden och få förbön. Idag vid förbönen sa pastorn att jag skulle få lägga händerna på sjuka och se de bli friska, och få se konkreta under. Hur coolt är inte det liksom!


Jag älskar att prisa Jesus för den Han är och det Han har gjort för mig på korset.
(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Då vi kom hem efter att ha varit på den där underbara platsen och även tagit oss tid till att fika efter mötet så var det fortfarande ljust ute, trots att klockan närmade sig halv fyra. Tidigare söndagar har det inte riktigt varit så. Så jag kände verkligen idag att vintern kommer att försvinna förr eller senare och ljuset och våren kommer att bryta igenom. Även om det tjocka snötäcket vittnar om något helt annat.

Nu är det dags att slita mig ifrån datorn känner jag. Jag tänkte gå ner och duscha nu, fixa lite och sen spela en massa på Neopets ikväll. Fast innan jag börjar med spelandet så dyker det nog upp ett inlägg till eftersom det är något som jag har tänkt på och känner att jag skulle vilja skriva om...


Dags att åka till kyrkan...

Godmorgon. Idag gick jag upp halv åtta, men har legat och degat en stund efter att ha läst lite i Bibeln med. Jag känner mig inte riktigt lika pigg som igår med andra ord, fast ändå har jag sovit lite längre idag, så det är konstigt det där, hehe. Men nevermind, vi ska sätta oss i bilen och åka till Gävle för att hänga i kyrkan om bara en liten stund, så jag kan ju kanske sova lite i bilen om jag vill, vi får se. :pSå kan jag börja i den här boken på resan hem istället...

(Dagens Bibelord är Jes 40:31.)

Shall We Dance.

Ikväll har jag sett Shall We Dance på fyran.
     Det är ett amerikanskt romantiskt drama från 2004 med bl.a. Richard Gere, Jennifer Lopez och Susan Sarandon i rollerna.

Filmen handlar om John Clark som är en medelålders man som arbetar med att hjälpa människor att skriva sitt testamente, är gift och har två barn men känner att något saknas i vardagen. Han är trött på hur allt bara fortsätter så som det alltid har gjort. Varje dag då han tar pendeltåget hem från jobbet ser han en kvinna stå och titta ut genom ett fönster på en dansskola och han känner sig dragen dit och börjar ta danslektioner...

Jag tycker att det här är en bra film, och jag tror att många kan känna igen sig i att vilja att något nytt ska hända då man är trött på vardagen och hur allt alltid bara fortsätter precis som det alltid har gjort. Ibland behöver man kliva ut ur allt det vardagliga för en stund och få en förändring.

Filmen får betyget: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
( 7/10 - Mer än bra. )


(Bilden är härifrån.)

Härlig dag med bl.a. Melodifestivalen.

Idag har varit en riktigt härlig dag. Jag har svarat på kommentarer, gosat med katter och sjungit på lovsånger, spelat på Neopets, ätit Billys bolognese pizza, mumsat på choklad, läst ut en bok och sett på Melodifestivalen. Det har varit en sån där dag då allt bara har känts så bra. :)


(Bilden är härifrån.)

Och på tal om Melodifestivalen så gillade jag Pain of Salvation, Salem Al Fakir, Anders Ekborg och Ola bäst ikväll. I den ordningen. Tre av fyra gick vidare, så jag känner mig nöjd.

Nu kollar jag på Shall We Dance på fyran och sitter här och passar på att blogga medan det är nyheter. Då filmen är slut skriver jag en recension och sen blir det läggdags, och kanske börjar jag i nästa bok i serien innan jag somnar. Vi får se. :)

Newsong - Your Favorite Name Is Father.

Nu känner jag för att lägga upp en bra lovsång igen, även den här gången med Newsong.
     Den här låten är så underbar och handlar om hur Gud är som en pappa för oss. Det står i Bibeln, i Rom 8:15, att vi inte behöver leva i fruktan utan att vi har fått barnaskapets Ande i vilken vi ropar "Abba! Fader!". Abba är ett arameiskt ord som betyder pappa och det var arameiska som var Jesu modersmål. ♥


Newsong - Your Favorite Name Is Father

Pigg, lugn, glad och fridfull.

Jag fastnade helt och hållet framför datorn inatt bland de där videona och en msn-konversation med Rebecka där jag av någon anledning fick för mig att jag skulle skriva allt på engelska. La mig i sängen gjorde jag inte förrän runt fyra på morgonen och då var jag ändå ganska pigg fortfarande, annars brukar det oftast bli så att om man är uppe så länge så är man så trött då man väl lägger sig så att man somnar på två sekunder. Men jag låg och läste en stund innan jag ens släckte lampan, och sen idag vaknade jag några minuter innan klockan skulle ringa vid tio. Jag antar att jag är en väldigt pigg människa just nu, och det är ju alltid roligt. :)


Pigg, lugn, glad och fridfull. I feel like dancing out of joy.

En annan positiv sak med idag är att jag känner mig så lugn och fridfull, allting känns liksom lite extra bra utan att det finns någon speciell anledning till det. Jag har en känsla av att idag kommer att bli en väldigt bra dag.
     Planerna för dagen är att bara göra det jag känner för att göra. Och just idag tror jag nog att det innebär att spela mycket på Neopets, antagligen äta lite choklad, äta en Billys pizza till middag eftersom de andra är bortbjudna, lyssna på lovsånger och sen ikväll se Melodifestivalen och antagligen en film efter det innan jag går och lägger mig. För imorgon är det kyrkan som gäller, och heter man då Erica och bor i den här lilla byn så måste man gå upp ganska tidigt, men det ska bli väldigt kul imorgon så jag är bara glad.

(Dagens Bibelord är 1 Mos 15:6.)

Några ord och ett godnatt.

Filmkvällen blev inte helt som jag hade tänkt mig eftersom den första filmen, Trauma, inte var så bra som jag hade hoppats på. Så jag stängde av tv:n efter en timme då det hade visats a little too much av ta-kontakt-med-döda. Jag gillar inte sånt, inte ens på film, eftersom det kommer från den onda andevärlden precis som exempelvis spådom. Men nog om det nu, för den andra filmen, Terminator 3, var riktigt bra. Jag satt dock och skrev på ett brev till min lärjunge Rebecka en stund samtidigt som jag kollade, men jag har sett den förut, så jag hängde med ändå och det blev en ganska bra kväll trots allt.
     Nu tänkte jag gå och lägga mig ganska snart, ska bara se några videon på YouTube om Mission SOS först och eventuellt spela en stund. Men sen så...


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Godnatt och dröm sött! ♥

Filmkväll...

Nu har det hunnit bli kväll och om ungefär en timme tänkte jag börja med min filmkväll som kommer att bestå av Trauma som börjar 20:00 på åttan och sen Terminator 3: Rise of the Machines som börjar 22:10 på trean. Det ska bli mysigt och antagligen så blir det något gott att äta också, till exempel choklad eller så.
     Jag var förresten ute på en powerwalk i en halvtimme idag med vovven. Lovsången dunkade i öronen, svetten rann och jag tänkte på hur kul det blir då det blir lite varmare ute och jag ska börja jogga igen. Egentligen kan man ju jogga fast det är snö och kallt, men jag väntar nog med det tills varmare tider ändå. Sen då jag kom in blev det en liten sovstund och annars har det mest varit en ganska seg dag. Men nu blir det som sagt filmkväll snart, vilket ska bli kul. :)


(Bilden är härifrån.)

Fredag och en ganska lugn dag framför mig...

Idag sov jag till nio och har mest tagit det lugnt sen jag gick upp. Jag gillar lugna mornar. Lugna mornar och plattat hår ska det vara, med andra ord så försöker jag alltså berätta att jag har tagit mig tid för att platta håret också, och ta en del egobilder.


En av egobilderna. ♥

Det är fredag idag och helgkänslan infinner sig litegrann trots att jag har varit ledig och bara gjort det jag känner för hela veckan förutom då jag pluggade i drygt en timme i måndags. Men nästa vecka är allt tillbaka till det normala igen, så jag ska njuta av helgen så mycket som jag bara kan. Idag blir det en ganska lugn dag och sen filmkväll, imorgon blir det ungefär samma sak fast det blir Melodifestivalen också och på söndag drar jag till kyrkan. That's the plan. :)

(Dagens Bibelord är Jes 43:2.)

Mamma ringde, och den första helgen i mars kanske jag ska på konferens i Edsbyn...

Idag blev verkligen precis som jag hade planerat. Jag har läst, tagit det lugnt, suttit vid datorn, sett lite på tv och nu på kvällen har jag spelat en del på Neopets. It's been nice, och något lite mer oväntat hände också så allt var väl inte som jag hade planerat, men så blir det ju aldrig om man ska vara riktigt petig. Livet kommer med sina små överraskningar rakt in i vardagen ibland, och kvällens överraskning för mig blev att min mamma ringde för drygt en timme sen och ville prata en stund. Vi pratar inte så jätteofta numera, så det var verkligen kul att hon tog sig tid att ringa, och roligast av allt var nog då jag berättade att jag hade köpt (eller okej, fått) en skinnjacka och hon sa att jag skulle bli jättefin i en sån med mitt långa hår. Då passade jag på att berätta att jag har klippt mig, haha, i och för sig så har jag fortfarande långt hår, men det var ändå lite kul. :)


Jag i min skinnjacka som jag längtar efter att få använda då det blir lite varmare ute.

Nu tänkte jag spela en stund till på Neopets och njuta av lovsången till Jesus innan jag kryper ner i sängen, så får vi se sen hur sent det blir. Fast inte alltför sent, till två kanske.
     Och just det, Idah frågade för en liten stund sen om jag vill komma till Edsbyn på en konferens den första helgen i mars. Mission SOS ska komma dit, eller Daniel iallafall, och han kanske tar med sig ett team. Det låter så kul, och jag vill verkligen åka, så om det inte blir problem med djuren (mormor och morfar ska antagligen bort en dag just den helgen) så åker jag. :)

Sweet dreams! ♥

Jag ser fram emot att vara mer aktiv i kyrkan igen.

Det är två veckor sen jag skickade in min ansökan till SOS Missionsbibelskola nu och jag ser verkligen fram emot att få börja där i höst. Men då jag tänker efter så är det inte "bara" själva bibelskolan som jag ser fram emot, utan det ska bli roligt att vara mer aktiv i kyrkan igen än vad jag har varit sen jag flyttade ut hit på landet. Jag kommer ihåg hur jag brukade vara i kyrkan två-tre gånger i veckan då jag fortfarande bodde i Gävle. Jag kommer ihåg hur jag gillade att vara med på så mycket som möjligt och även var med i en av kyrkans cellgrupper. Så vill jag ha det igen, och det är ännu en anledning att se fram emot den här hösten. Jag vill mer än att "bara" komma till kyrkan några söndagar ibland, även om jag inte är ledsen eller sur för att det har blivit så nu eftersom det på många sätt var det bästa alternativet för mig att bo här just nu, men jag ser fram emot något mer. Jag vill vara med på mycket som händer i kyrkan och vill verkligen engagera mig då jag kommer till SOS Church i Stockholm till hösten, sen vill jag engagera mig ute på missionsfältet och jobba med att onådda folkgrupper ska få höra evangeliet och jag ser fram emot att få komma hem till min egen församling i Gävle och berätta om allt som Gud gör ute i världen. Jag ser fram emot allt det här. Jag längtar.


I den här församlingen har jag fått växa som kristen och fått så otroligt mycket. Jag älskar er. ♥

Arise My Love...

Den senaste tiden har jag fastnat något så otroligt mycket för den här skivan, så det har blivit några låtar därifrån på bloggen och Veckans Citat kommer därifrån. Men det är kul med ny musik som man kan fastna för, vilket är en av anledningarna till att jag tycker så väldigt mycket om Spotify. :)
     Anyway, här kommer ännu en låt från den här skivan som jag tycker är så underbar...


Newsong - Arise My Love

Ett evigt vinterland och en inne-i-värmen-och-ha-det-mysigt-dag.

Idag gick jag upp åtta igen, och det har varit skönt att sova. Nu har jag hunnit ta en stund med Gud, äta frukost och lite annat som jag tycker det är viktigt att man gör på morgonen.
     Snön faller utanför fönstret, och då jag precis hade kommit upp imorse så stod jag och fantiserade om hur det skulle vara om snön aldrig tog slut. Om det alltid skulle vara vinter i Sverige på grund av något konstigt som hade hänt med vädret. Så kommer det ju inte att bli, thank God, men ändå slog den tanken mig. Tanken på att Sverige skulle förvandlas till ett evigt vinterland, lite som i den första Narnia-filmen där de hade haft vinter i hundra år.


En bild från november förra året.

Planerna för dagen är att inte sätta foten utanför dörren. Istället ska jag vara inne i värmen och ha det mysigt. Jag hade tänkt läsa lite, sitta vid datorn och bland annat svara på några sidor kommentarer och hänga på msn. Sen ikväll blir det den vanliga tv:n, och sen tänkte jag ta tid till att spela på Neopets och så. Det känns som att det var längesen jag tog några timmar och bara hängde på Neopets. :)

(Dagens Bibelord är Ps 139:5.)

Nu är jag trött och ska sova...

Nu har jag precis kollat klart på filmen och känner mig så trött, så jag ska gå och lägga mig nu. Det ska bli helt himmelskt skönt att få sova och jag hoppas att jag känner mig pigg och på bra humör imorgon då jag vaknar. Idag har jag varit lite seg och humöret har tyvärr påverkats till viss del av mensen, fast det har ändå varit en ganska bra och mysig dag, men imorgon hoppas jag ändå blir ännu bättre. :)


(Bilden är hittad via Google tidigare.)


Det har varit en mysig dag.

Nu har kvällen kommit och mörkret har lagt sig som ett täcke över den här lilla svenska byn. Då jag ser tillbaka på dagen så känner jag att det har varit en mysig dag, trots allt. Jag har läst en hel del och har inte så jättemycket kvar i boken nu. Så jag tänker inte klaga över mensvärken med andra ord. Jag tog en tablett imorse och det är inte så farligt utan känns litegrann bara. Förra gången hade jag inte ont alls. Det har blivit så mycket bättre sen jag bad julen 2008, och det är jag tacksam för.


Boken jag läser och en flaska med varmt vatten.

Snart börjar Simpsons på sexan, så det tänkte jag se på, och senare ikväll har jag bestämt att jag ska se Slumdog Millionaire på DVD. Så det blir lite mys ikväll skulle man kunna säga. :)

Idag fyller bloggen två år! ♥

Imorse ringde väckarklockan åtta och jag kände mig någorlunda utvilad och glad. Jag somnade innan ett igår efter att ha legat och läst ett tag, och jag tror absolut att min läsperiod har kommit tillbaka efter att ha varit frånvarande ett litet tag. Jag har spenderat en timme efter lunchen med att läsa också. Jag har haft lite mensvärk idag, inte alltför farligt, men ändå så att det var skönt att ligga i sängen en stund och läsa med en varmvattenflaska mot magen.


Grattis till bloggen!

Idag är det förresten en speciell dag eftersom bloggen fyller två år, så grattis till min söta blogg. :)
     Det känns fortfarande lika roligt att blogga efter två år och och livet utan bloggen är som ett blekt minne någonstans i bakhuvudet. Under två år har jag bloggat varje dag om det inte har varit något riktigt speciellt som har hänt och jag har inte känt att jag vill ha nån paus eller så, utan det känns verkligen bara roligt. Då jag började blogga var det först och främst för min egen skull och så känner jag fortfarande att det är, även om det såklart är jättekul att andra gillar bloggen och vill läsa den och skriva söta kommentarer. Men det som jag tycker är det bästa är att få skriva och varje dag uttrycka mig med ord och lägga upp bilder som jag till största delen har tagit själv. Det har blivit litegrann som min egen dagbok på Internet med bild och text, and I'm loving to write the story of my life.
     Och just det, det allra första inlägget finns att läsa här ifall någon är nyfiken på hur det såg ut.

Nu tänkte jag lägga mig och läsa ett tag till, känner verkligen för det idag.


Jes 65:17.

Dagens Bibelord:
Jes 65:17.

Citat:
Se, jag skapar nya himlar och en ny jord, och man skall inte mer komma ihåg det förgångna eller tänka på det. (Folkbibeln)

Kommentar:
Då den här tiden en dag har tagit slut och evigheten börjar kommer Gud att skapa nya himlar och en ny jord åt oss och minnet av allt det gamla kommer att blekna i jämförelse med hur underbar evigheten är...

Jag känner för att läsa innan jag somnar.

House var grymt bra ikväll, precis som det brukar vara, så nu är tisdagskvällarna som de ska vara igen.
     Annars så har jag spenderat en del av kvällen med att svara på några sidor med kommentarer som var kvar från i januari och nu tänkte jag gå och lägga mig. Jag känner för att ligga och läsa ett tag innan jag somnar, så vi får se om det blir så eller om jag istället läser en halv sida och sen släcker lampan för att jag precis insåg hur trött jag verkligen är. Det brukar vara lite olika det där, hehe. :)


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Sweet dreams. ♥

Avslappnad och snart säsongsstart för House.

Nu känner jag mig mycket mer avslappnad än tidigare idag, katterna är lugnare och mormor och morfar har kommit hem. Då de är hemma så är ju alla djuren mest deras ansvar, även mina katter, eftersom de bor på den nedre våningen där djuren är och jag bor här uppe. Katterna är alltså tillsammans allihopa, mina katter och deras katter, they're all friends. Faktum är att jag inte ens skulle kunna ha mina katter om de inte tog hand om de eftersom jag ska flytta och missionera och allt det sen, så det här är perfekt.
     För en stund sen såg jag Vänner, snart börjar Simpsons och senare är det säsongsstart för House. Jag kommer ihåg då det slutade innan jul att jag saknade det, men nu börjar det igen och det känns så roligt. Återigen kan jag börja se på tisdagskvällar som en av de bästa tv-kvällarna. :)


(Bilden är härifrån.)

En spontan sovmorgon och en massa djur..!

Idag låg jag i sängen till efter elva. Det var inget som jag hade planerat att göra, men det blev så, och det var riktigt skönt med en spontan sovmorgon faktiskt. Sen då jag kom upp blev det en stund med Gud som vanligt och sen var det bara att börja ta hand om djuren. De hade redan varit själva i flera timmar så jag gick ner till dem på en gång. Katterna fick mer mat och mjölk plus nytt vatten. De var på sitt hemskaste bushumör och jag blev verkligen irriterad på dem, ibland är det verkligen inte en dans på rosor med nio katter, och speciellt inte då så många av dem är så pass unga som de där är. Så jag tog min tallrik med filmjölk och Frosties-flingor som jag brukade äta då jag var liten,  och som mormor av någon anledning köpte då jag sa att det skulle vara gott med flingor, och gick upp till mig och åt. Sen tog jag en promenad på en halvtimme med vovven och var helt slut då jag kom hem igen, så jag la mig på sängen och läste en stund.
     Det känns som om det har varit fullt upp idag sen jag kom upp. Djuren kräver ju en del uppmärksamhet. Katterna har iallafall lugnat ner sig nu såg jag då jag var ner och gav de mer mat, tog några bilder och pussade på dem. Det är så skönt då det är lugna, haha.
Det är Gusten, Snuttan, Petrus, Tarzan och Tindrah som är med på bilderna och Tindrah är tjejen med det stora gapet, haha. :)


Rom 6:23.

Dagens Bibelord:
Rom 6:23.

Citat:
Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre. (Folkbibeln)

Kommentar:
Straffet för all synd är döden, och med döden menas en andlig död där man blir skild från Gud för resten av evigheten. Sedan är den fysiska döden i och för sig också en konsekvens av synden och att den kom in i världen från början, men nu är det först och främst den andliga döden som jag menar. Men det finns en utväg från detta och det är att ta emot Guds gåva som är evigt liv i Jesus. Svårare än så behöver det inte vara...

Ledigt resten av veckan, och ta hand om djuren imorgon.

För en liten stund sen såg jag 13 snart 30 på trean och nu sitter jag här i min pyjamas och tänkte skriva lite innan jag går och lägger mig. Egentligen behöver jag ju inte lägga mig så tidigt nu eftersom jag gjorde som jag gjorde med pluggandet idag. Jag skickade in veckans uppgifter som jag ändå nästan var klar med och sen bestämde jag att jag börjar med nästa veckas lektioner nästa vecka. Annars hade jag tänkt ligga lite före åtminstone, men det kommer jag säkert att göra sen igen iallafall, det brukar ju bli så. Så nu blir det ledigt resten av veckan och imorgon tar jag hand om alla djuren själv över dagen. Så det blir säkert bra. Ska snart lägga mig och läsa, har ändå inget annat för mig, och sen hoppas på att ha den där härliga utvilade känslan igen imorgon och en bra dag med djuren. :)


When the darkness falls and turns into night, it's time to rest and get strength for another day that could be just as good as you hoped for.

Sweet dreams. ♥

Februari 2010.

Idag är det den första februari och det är dags för en ny månadsupdate där jag ser tillbaka mot månaden som numera ligger bakom mig och ser fram emot den månad som precis har börjat, och jag fortsätter att skriva i punktform eftersom det är roligast så. :)

• Den sista delen av jullovet som bestod av elva härliga dagar i januari blev till största delen lugna och sköna dagar, ungefär såna dagar som man brukar vilja ha innan det är dags att öppna ögonen en morgon och inse att vardagen har dykt upp igen.
Vårterminen började den 12:e januari och jag har nu kommit igång ordentligt med Geografi A och Filosofi A. Flera uppgifter har blivit inskickade och det går riktigt bra.
• Det blev en sleep-over hos Diana en natt och vi hade det mysigt och träffades för sista gången på ett bra tag med tanke på att hon ska jobba med Melodifestivalen och numera pluggar i Stockholm.
• Jag har skickat in min ansökan till SOS Missionsbibelskola och väntar nu förväntansfullt på svar.
• Jag har haft bönedagar vid två olika tillfällen där jag har bett och fastat speciellt för att Gud ska leda mig i planerna inför bibelskolan respektive boende i Stockholm. Det har varit tre underbara dagar sammanlagt och Guds Ande har verkligen viskat saker till mig. Bland annat om var i Stockholm jag ska bo, så vi får se vad som händer sen då jag börjar kolla upp boende.
• Jag har varit i Gävle vid tre tillfällen för att vara i kyrkan, och det har då även blivit en del shopping.
• Månaden har varit kall och snöig, det är så mycket snö så att balkongen praktiskt taget är full av snö vid det här laget och mina dagdrömmar går till varmare årstider respektive breddgrader.• Februari kommer att innebära pluggande och jag fortsätter med mina två kurser hela månaden. Dock så har jag legat väldigt mycket före så jag börjar månaden med att ta i princip hela veckan ledig.
• Idag, på månadens första dag, klippte jag håret och jag funderar lite på om jag ska boka en tandläkartid snart eftersom det var så längesen sist. Tjena, tandläkarskräck..! ^^
Gävle ska jag självklart till först och främst för att hänga i kyrkan och kommer nog att åka åtminstone tre söndagar skulle jag tro.
• Jag har börjat kolla igenom mina planer och förhoppningar som jag har skrivit upp för 2010 lite oftare än vad jag har gjort tidigare år, och tycker nog att jag borde börja komma igång med powerwalks/joggande den här månaden. Så vi får se om jag vågar trotsa kylan.
• Chansen att jag hittar ett passande sommarjobb är inte alltför stor med tanke på att jag antagligen kommer att stanna här över sommaren, men trots det så känner jag att jag vill fixa med mitt väldigt korta CV. Bara för att ha gjort det.
• Antagligen så får jag antagningsbesked eller nåt från bibelskolan den här månaden. Jag vet inte hur lång tid det brukar ta, men jag gissar på att det inte tar längre tid än så. Kanske börjar jag kolla upp boende också, om jag vill hyra rum eller så hos någon i församlingen där är det kanske bra att kolla upp det i tid. Eller så är det way to soon, I don't know.
• Förhoppningsvis är det ingen eller nästan ingen snö kvar efter de här 28 dagarna. Hoppas kan man ju alltid göra iallafall, för snö och kyla är ju inte det jag gillar mest om vi säger så.

Det ska bli spännande att se vad jag har att säga vid nästa månadsupdate, och då menar jag spännande även för mig eftersom det ska bli kul att se om det blev som jag hade tänkt eller inte. Det kanske till och med blev bättre, man vet ju aldrig. :)


And I'll rise because You rose, and I'll live because You died for me, I'll love because You first loved me.

Nu är det en ny månad och en ny vecka, så jag tänkte att jag kör med ett nytt Veckans Citat med. :)
     Den här gången har jag fastnat för ett citat ur lovsången I'll Rise med Newsong. Citatet är från refrängen.

Veckans Citat: And I'll rise because You rose, and I'll live because You died for me, I'll love because You first loved me.

Jag tycker att det här är så fint och verkligen beskriver hur viktig Jesus är i våra liv. Vi kommer att uppstå för att Han gjorde det, vi kommer att leva för att Han dog för oss och vi kan älska för att Han först har älskat oss. ♥


Newsong - I'll Rise

Bilder på mitt nyklippta hår!

Nu har jag klippt mig, plattat håret och tagit lite bilder. Så här ser jag ut numera:

Jag klippte av ungefär 15 centimeter eller nåt sånt. Jag har alltså fortfarande långt hår, och det kommer jag antagligen att fortsätta ha hela livet tror jag.
     Förresten, ifall någon vill se en ganska nytagen bild på hur långt håret var innan jag klippte mig så är det bara att klicka här och kolla in den andra bilden.


Idag ska jag klippa mig, och plugga(?) i några timmar..!

Spelkvällen igår var rolig och då jag tillslut kröp ner i sängen så var klockan efter två, så den blev lång också, men det kändes bara positivt. Och trots att det blev sent och jag inte tänkte sova mer än de "vanliga" sju timmarna så vaknade jag av mig själv tio över nio, gick visserligen inte upp förrän klockan ringde halv tio, men ändå. Jag vaknade av mig själv och känner mig utvilad. :)
     Idag ska jag åka och klippa mig hos mormors syster efter lunch (fast för mig blir det ju frukost, hehe) och sen har jag flera blogginlägg inplanerade och tänkte se tv och film ikväll. Så med det i tankarna försöker jag just nu övertyga mig själv om att det inte är en bra idé att plugga i några timmar idag bara för att det skulle kännas skönt att ha det gjort och vara ledig resten av veckan. Jag ligger ju, som jag har nämnt tidigare, väldigt mycket före just nu och tänkte därför plugga väldigt lite den här veckan. Så tänkte jag att det skulle vara skönt att vara ledig imorgon eftersom jag kan ta mer tid för djuren då jag ska ta hand om de hela dagen eftersom de andra ska åka bort. Jag tycker det känns skönt att få saker gjort på en gång om det går, så att skjuta på pluggandet till på onsdag och ta en dag mitt i veckan med plugg kändes inte heller helt briljant. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Det är kul hur hjärnan kan krångla till det ibland, för det här började jag faktiskt inte tänka på förrän då jag vaknade idag. Men, hm, jag kan ju plugga i några timmar idag ändå utan att känna att jag ska bli klar för veckan och sen kan jag eventuellt plugga nån timme imorgon med och ändå få mycket tid med djuren. Det kanske kan bli en långpromenad med hunden, mys med katterna nere i köket, lite bus och så. Det skulle vara ganska kul faktiskt. :) Så jag börjar med att plugga en timme nu, till att börja med. Det här känns konstigt, men nevermind.


En bild från förra året där jag ser ut att tänka en del, typ som jag gjort nu på morgonen.

(Dagens Bibelord är Ps 55:23.)


RSS 2.0