En typisk slappna-av-dag…

Det blev väldigt sent igår och jag kom inte i säng förrän efter fyra på morgonen. Detta berodde delvis på att jag fick veta att en kompis var ledsen via sms, så då bestämde jag mig för att logga in på msn och ha på visa som offline hela kvällen så att jag kunde prata med henne lite också. Det ångrar jag inte att jag gjorde, även om allt tog lite längre tid än vanligt


Söt liten blomma som på något sätt passar in i den här blåsiga och lite halvt mulna dagen.

Av naturliga skäl valde jag att sova länge idag. Jag la mig efter att klockan hade ringt halv elva och sov tills jag vaknade av mig själv klockan ett. Då låg jag kvar i sängen helt utvilad i ungefär en timme och bara njöt av känslan. Då jag tillslut kom ner i köket för att äta något fanns det två sorters nybakade kakor där, så efter min sena frukost mumsade jag på både kakor och kakdeg.
_____Rent allmänt så känns den här dagen väldigt lugn. Det är en typisk slappna-av-dag och planerna är att läsa ett tag lite senare och antagligen se en lång film om Paulus ikväll.

(Dagens Bibelord är Jes 6:3.)

Ett spontant Days-maraton, och ord om bibelskolan och hösten.

Idag bestämde jag mig helt spontant för att jag ska ha Days-maraton idag. Jag hade tänkt ha det på söndag från början, men kände för att byta till idag. Så det kommer att bli en mysig kväll för mig. Jag håller på att se de olika delarna på avsnittet som jag inte fick inspelat från den 16:e juli nu. Det finns på days.nu. Det går lite segt med mitt Internet, men det är bättre än ingenting. Ibland händer det att det inte blir inspelat, det är inte ofta, men det händer. Idag hände det förresten igen. Eller jag fick i och för sig halva avsnittet inspelat, men på grund av att skivan som jag skulle ha spelat in på krånglade så fick jag byta till en annan skiva och det märkte jag inte förrän efter halva avsnittet. Så kan det gå


Den officiella jag-ska-ha-Days-maraton-bilden.

Juli är snart slut nu. Jag tänkte på det imorse och jag känner lite att tiden rusar fram. Det går så fort. Snart är det augusti. Snart flyttar jag. Snart börjar jag bibelskolan. Snart är jag ett steg närmare min dröm. Snart förändras allt. I'm looking forward to it.
_____Jag fick förresten ett mail från bibelskolan tidigare idag, och nu är det en till tjej som behöver någonstans att bo. Så jag ska maila till henne eftersom jag redan vet att det är okej med Kristina ifall vi kan leta efter lägenhet med nån mer. Det är nog till och med lättare att hitta något då, tror jag

(Dagens Bibelord är 1 Joh 3:1.)

Snart lämnar jag Barknåre…

Det blev det senaste avsnittet av God's Adventurers och lite läsande förut. Rent allmänt så har det varit en ganska seg dag, antagligen på grund av vädret, men det har ändå varit helt okej.

Jag har tänkt lite på att jag borde börja packa snart. Egentligen har jag tänkt på det länge. Men ändå har det inte hänt något. Ändå så ser allt fortfarande ut precis som vanligt här hemma. Om någon som inte kände mig kom hem till mig så skulle den personen inte märka att jag snart ska flytta, om jag nu inte berättade det förstås. Ju mer tiden går så börjar jag känna mer och mer att det är dags att göra något åt det här. Det är bara 27 dagar kvar tills bibelskolan börjar nu. Visserligen så har jag och Kristina ingenstans att bo än, och av naturliga skäl vet jag då inte heller exakt när jag ska flytta. Men oavsett vad som händer så ska jag ju börja på bibelskolan. De på skolan skrev att om man inte hade hittat boende då man börjar så kunde de säkert ordna så att man får sova hos någon tills man hittar något. Så poängen är att snart lämnar jag Barknåre. Oavsett hur det blir med boende. Det innebär också att jag måste packa. I värsta fall så lämnar jag kvar det mesta av packningen här och hämtar den sen då vi har hittat en lägenhet eller så, för jag vill ju inte behöva packa sen liksom. Fast jag tror att det här kommer att lösa sig, antagligen redan innan skolan börjar. Gud har gjort större saker än så för mig innan, så det borde inte vara några problem.


(Bilden är härifrån.)

Senast under nästa vecka borde jag nog börja packa. Jag funderar på att bestämma mig för att packa lite varje dag från och med i mitten eller slutet på nästa vecka. Så att jag får det gjort nån gång. ;p
_____Att lämna Barknåre känns förresten helt okej. Visst kommer jag att sakna en hel del här och jag är nöjd med de två åren som jag har bott här, men nu är det dags för nånting nytt. Nu är dags för Stockholm, bibelskola och äventyr innan jag åker ut som missionär. And I'm sure it'll be FUN!

Men nog om det här nu, för om en halvtimme tänkte jag prata med Rebecka på msn och spela litegrann. Så för resten av kvällen funderar jag på att släppa det här med boende. Just for now.


Jag valde att sova tills jag vaknade av mig själv.

Imorse ringde väckarklockan halv nio och jag gick upp. Jag tog en stund med Gud, satte på datorn och så. Ungefär 45 minuter senare bestämde jag mig dock för att jag var trött fortfarande, la mig i sängen och valde att sova tills jag vaknade av mig själv. Det visade sig bli runt två timmar senare och då kände jag mig mer eller mindre utvilad, and that's always a lovely feeling.

Till brunch åt vi upp det som var kvar av smörgåstårtan från igår, och nu sitter jag här och skriver och tänker lite på hur vardagen har kommit tillbaka igen. Idag är det inte min födelsedag längre. Idag är det den 29:e juli som är en vanlig dag utan den där lite speciella känslan som jag hade hela dagen igår. Idag ösregnar det och åskan har visat sig med. Sladden till datorn är utdragen och just nu funderar jag på om jag ska se tv snart eller inte. Men jag tror det. Det verkar ha gått över lite nu


Jag antar att det är slut med söta blommor och somriga dagar snart. But I hope not.

Senare idag funderar jag på om jag ska se en film eller inte, eller om jag kanske ska låta det senaste avsnittet från God's Adventurer ladda som jag fortfarande inte har tagit mig tid för att se. Eller ska jag kanske läsa. Det finns så mycket mysigt att göra en sån här dag. Fast jag får se vad jag hinner med eftersom jag har bestämt med Rebecka att spela med henne ikväll, dock så vet jag inte vilken tid det blir än. Men det är sällan jag tackar nej till att spela med min söta vän numera, haha. Man får ju passa på då det är sommar och tiden verkar räcka till mer roligt än vanligt.

(Dagens Bibelord är Matt 22:37-40.)

Bilder från 22-årsdagen. Del två.

Här kommer resten av bilderna som jag vill visa från idag. De är från vår lilla roadtrip till Kilskär och från middagen där det bjöds på smörgåstårta.
Kvällen har jag spenderat med att prata i telefonen med Fredrik, flummat, skrattat, känt mig mätt efter allt gott som jag har ätit idag, fått massage av mormor som en födelsedagspresent. Och nu kollar jag på 50 First Dates tillsammans med mormor och morfar, har lite allmänt mys och skriver här på reklamen. Det känns som den perfekta avslutningen på min födelsedag. Sen då den är slut ska jag hänga vid datorn en stund, prata med Rebecka på msn och bara ta det lugnt


Bilder från 22-årsdagen. Del ett.

Det har blivit en hel del bilder idag, och trots att jag bara lägger upp mina favoriter så känns det ändå som lite väl många att ha i ett och samma inlägg, så jag delar upp det på två stycken istället. Ett nu och ett senare ikväll. Jag visar bilder från morgonen nu och bilder från dagen senare.Jag hade förresten rätt i att idag skulle bli en vanlig dag. Det har åtminstone varit det till stor del. En vanlig dag med en lite speciell känsla över sig skulle man kanske kunna säga. Men det har varit mysigt. Lite ensamt utan mamma här måste jag dock erkänna. Jag trodde inte att jag skulle känna så, men det gör jag. Fast jag ångrar inte att jag bad henne spara pengarna som resan hit hade kostat till att hälsa på mig en hel helg i Stockholm istället. Then we'll make up for all the lost time

Nu ska jag gå ner och äta mer tårta!


Jag är väldigt lättväckt då jag fyller år…

Redan vid midnatt började folk skriva grattis till mig. På msn, på Facebook, på mailen och via sms. Fem personer hade sagt grattis innan jag ens hade lagt mig. Det Rebecka skrev var det sötaste och skrevs exakt på tolvslaget, och vännerna Idah och Diana var inte långt efter.Jag är tydligen väldigt lättväckt då jag fyller år. Redan innan fyra vaknade jag av en hel drös med sms som ramlade in efter varandra. Normalt sover jag med mobilen på ljudlös, men inatt var ett undantag eftersom jag hade ställt alarmet på mobilen på ringning. Mormor och morfar skulle komma och sjunga för mig klockan åtta och jag ville hinna umgås med Gud en stund innan, och samtidigt ville jag inte att de skulle höra att jag vaknade. Min väckarklocka låter så väldigt högt så om jag hade haft den på så hade de antagligen hört det, hehe. Jag lyckades också vakna innan mobilen ringde. Varför vet jag inte ens. Men det är ännu ett bevis för teorin om att jag är lättväckt då jag fyller år. Jag vaknar verkligen för minsta lilla.
_____Då sången, tårtan och presenten kom hade jag hunnit lägga ifrån mig Bibeln och låtsades sova. Själv tyckte jag att jag gjorde ett bra jobb, men mormor tyckte att jag såg lite pigg ut i ögonen. Antagligen för att jag inte kunde låta bli att klarvaket utbrista Deklarera!? då mormor sjöng lite fel i födelsedagssången. Haha. Presenten bestod förresten av pengar och var precis vad jag hade önskat mig.


Den första bilden på mig som 22.

Nu ska vi snart äta lunch och senare idag blir det smörgåstårta till middag. Vad som händer annars under dagen vet jag inte riktigt, förutom att vi skulle åka nånstans. Typ till havet eller nånting. Senare ska jag göra ett fotoinlägg med bilder från idag så att ni får se tårtan och lite så

(Dagens Bibelord är Matt 6:9-13.)

Det börjar sjunka in att jag faktiskt fyller år imorgon…

Det blev en msn-kväll med Rebecka, och det var det som jag ville mest, så jag är glad. Våra msn-kvällar är så väldigt mysiga. I just can't get enough of them.


En bild från förra året då jag fyllde 21.

Det börjar förresten sjunka in litegrann att jag faktiskt fyller år imorgon. Jag börjar känna att det kanske blir en lite speciell känsla imorgon ändå. En festlig känsla. En speciell dag. Man har trots allt bara födelsedag en gång om året liksom. Jag vill njuta av min. Nästa gång jag skriver här är jag 22 år. Det ni!


Tolken.

Idag har jag sett Tolken (engelsk titel: The Interpreter) på DVD.
Det är en amerikansk dramathriller från 2005 med bl.a. Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener, Jesper Christensen och Michael Wright i rollerna.

Filmen handlar om Silvia Broome som arbetar som tolk i FN-huset i New York. En kväll då hon går tillbaka till jobbet för att hämta något hör hon av misstag planerna på att mörda en afrikansk statschef. Nästa dag kontaktar hon FBI och berättar vad hon vet, men det är dock något som gör så att FBI-agenten Tobin Keller tvivlar på hennes berättelse

Det här är en bra film med en spännande handling. Det känns aldrig segt utan det händer något hela tiden, och det gäller att hänga med, men gör man det så är det riktigt bra. Det är också intressant eftersom det handlar väldigt mycket om FN och korruption i länder.

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Imorgon blir nog en ganska vanlig dag.

Det blev mycket skratt på msn igårkväll, och jag måste erkänna att jag än en gång la mig senare än vad jag hade tänkt från början. Klockan var över tre då jag tillslut kröp ner under täcket. Det brukar kunna vara ganska svårt att slita sig, speciellt eftersom Becko är en väldigt nattpigg människa och vi har så roligt tillsammans. Som då vi pratade om Göksnåre igår t.ex. Haha.

Idag är det dagen innan min födelsedag. Det känns inte så speciellt alls. Inte nu då jag är vuxen. Det är till och med så illa så att jag känner att imorgon nog blir en ganska vanlig dag. Med undantag för att jag får tårta, smörgåstårta, extra många kramar och nån present eller så. Det är i och för sig ganska många fina undantag. Men jag kan ändå inte släppa känslan av att det i stort sett kommer att kännas som en vanlig dag här hemma. Imorgon får vi se om jag har rätt eller inte. På tal om födelsedagen så känns det också lite som att jag kommer att fylla 23 och inte 22. Lite som att jag skulle ha hoppat över ett år eller nåt


Kanske jag får en söt ros från gården imorgon ifall det finns några fina kvar.


Hittills känns dagen lite sådär. Jag har blivit irriterad ovanligt lätt idag känner jag. Så ska det ju inte vara. Men det går säkert över snart, och tills dess tänkte jag mysa framför tv:n. Först med Beverly Hills och sen med filmen Tolken som jag har hemma från LOVEFiLM. Det blir dagens film skulle man kunna säga, för just nu vet jag inte om jag vill se Vanilla Sky ikväll som jag hade tänkt göra. Jag känner nog för att ta ännu en kväll på msn med Becko istället, precis som vanligt. Fast med undantaget att jag lägger mig tidigare ikväll eftersom mormor och morfar kommer och sjunger för mig klockan åtta imorgon, plus att jag nog vill vakna lite innan det och hinna umgås med Jesus en stund innan jag kryper ner i sängen igen och låtsas som att jag sover. Men ni som aldrig har sett Vanilla Sky borde göra det, för det är en grym film. Den går på TV4+ klockan tio.


Ps 47:7.

Dagens Bibelord:
Ps 47:7.

Citat:
Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung! (Folkbibeln)

Kommentar:
Gud är vår konung och vi ska lovsjunga honom.

Det blir mörkare ute på kvällarna.

Nu sitter jag med Rebecka på msn igen och allt är precis som det har varit de senaste kvällarna. Vi är mitt i en patiensduell där vi spelar tio gånger och den som vinner flest gånger är bäst. Vi ska precis fortsätta spela nu efter en längre paus där jag var nere och stoppade lite i magen.


Fyra bilder från idag.

Jag har förresten tänkt på att det redan märks att det blir mörkare ute på kvällarna. Då det är som ljusast är det aldrig riktigt mörkt någon gång under hela natten, men nu börjar det där svarta komma tillbaka mer och mer. Det är nästan lite höstkänsla över det hela. Lite som att vi nu kramar ur det allra sista ur sommaren. Fast förhoppningsvis är det inte så. Jag skulle då inte tacka nej till ännu en värmebölja ;p


Top 10 för vecka 29.

Den här veckan är det tre nya låtar med Aaron Shust på listan som alla är från en skiva med honom som jag började lyssna på under veckan. Annars ser det ut ungefär som förra veckan med undantag för att Calleth You, Cometh I har gått upp åtta placeringar och tagit ledningen.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
The Ark - Calleth You, Cometh I

1. The Ark - Calleth You, Cometh I (+ 8)

2. James Blunt - You're Beautiful (+ 1)

3. Aaron Shust - Breathe In Me (- 2)

4. Aaron Shust - Still You Love Me (- 2)

5. Aaron Shust - When Everything Is Beautiful

6. Aaron Shust - Carry Me Home (+ 4)

7. Erik Hassle - Hurtful (- 1)

8. Aaron Shust - Long Live The King

9. Aaron Shust - Watch Over Me

10. Aaron Shust - Like I Never Felt Before


Blindness.

Idag har jag sett Blindness på DVD.
Det är en kanadensisk dramathriller från 2008 med bl.a. Mark Ruffalo, Julianne Moore, Danny Glover, Gael García Bernard och Sandra Oh i rollerna.

En mystisk och väldigt smittsam sjukdom som orsaker blindhet sprids snabbt över världen. Regeringen får panik och bestämmer sig för att sätta alla blinda i karantän för att hindra spridningen av sjukdomen. Det finns dock en kvinna som verkar vara immun, men trots det låtsas hon vara blind eftersom hon inte vill skiljas från sin man som är en av dem drabbade. I karantänen blir det sedan en kamp mellan liv och död för att överleva

Jag tycker att början och slutet av filmen var bra. Mitten däremot kändes seg, ganska tråkig och hemsk. Det handlar mycket om hur desperata människor blir då det handlar om överlevnad. Filmen var inte alls som jag hade trott att den skulle vara, men som helhet tycker jag att den var helt okej eller till och med ganska bra med tanke på att jag gillade vissa delar av den.

Filmen får betyget: 5/10


(Bilden är härifrån.)

En äventyrlig dröm, en påse med chokladbitar och ett getingbo…

Imorse vaknade jag en stund innan klockan skulle ringa tio och var jättetrött. Drömt konstigt hade jag lyckats göra också. Ännu en sån där äventyrlig dröm som kanske hade kunnat bli en bra film, ni vet. Allt började med att jag skulle låna en gammal klasskompis cykel, men sen visade det sig att jag inte kunde cykla på den eftersom hon är längre än mig och jag inte nådde ner till tramporna. Så jag gick med cykeln längs vägen. Helt plötsligt var jag i en annan värld och skulle besegra onda vampyrer eller vad det var. Det fick mig att tänka på Twilight direkt. Tyvärr så blev jag och de andra tillfångatagna på grund av ett misstag och sen vet jag inte vad som hände eftersom jag vaknade

Väl uppe ur sängen hade jag en stund med Gud i rufsigt hår och nattens sovkläder, och som om det inte var en bra början nog på dagen så hade mormor och morfar med sig en påse med chokladbitar till mig hem från affären. Det var ju gulligt av dem, och jag kan ju inte påstå att det inte behövs nu då jag och Rebecka äter choklad "tillsammans" vid msn i princip varje kväll. Ikväll kommer inte att vara något undantag. Men först ska jag hinna läsa några kapitel i Bibeln, äta pommes frites och grillkorv och se en film. Lägg märke till att jag ser filmer tidigare än vanligt numera för att hinna till msn sen, haha. ;p


Fem chokladbitar i en plastpåse fick jag idag.

Nu till dagens dilemma, eller vad vi ska kalla det. Antagligen så är det ett getingbo i förrådsrummet här uppe där mormor och morfar har sin frysbox. Jag skulle leta upp något där åt mormor igår och då jag stått och grävt i boxen i nån minut så surrade säkert tio getingar kring glödlampan vid ingången. Jag var tacksam för att jag inte har samma nästan fobiska rädsla för getingar längre och gick ganska lugnt förbi dem. Idag skulle mormor in dit och hon sa att det var säkert 20 getingar som surrade kring glödlampan då hon var där. Vad vi ska göra åt det vet vi inte. Mormor ville ge de honung som de kunde dö i, men jag och morfar påstod snabbt att getingar gillar honung och att vi nog inte ska mata de så att de blir stora och starka. Döda de med en flugsmälla ville hon också göra, men då blir de ju bara förbannade eftersom hon omöjligt kan slå ihjäl alla på en gång. Öppna dörren och låta de flyga ut ville inte jag, för även om jag inte blir livrädd längre så vill jag nog inte ha 20+ getingar surrande på min våning tills de hittar fönstret. Några måste ha kommit ut nån gång eftersom jag ibland får släppa ut några iallafall. Jag trodde först att det var ovanligt många getingar i år, but I guess not. Bara i rummet där frysboxen står

Annars så känns det lite som tisdag idag, trots att det är måndag. Varför vet jag inte. Men jag antar att det inte spelar någon roll egentligen, vi har ju lite större problem än så liksom. ^^

(Dagens Bibelord är Ps 14:2.)

And I've been waiting for this so long…

Idag är det måndag och jag har valt ut ett nytt Veckans Citat. Den här gången kommer citatet från Calleth You, Cometh I med The Ark. Jag har dock valt att i videon lägga upp deras version av låten tillsammans med Carola från allsången eftersom det var då jag först fastnade för den. Och Carola är ju grym.

Veckans Citat: And I've been waiting for this so long

De senaste veckorna har jag lyssnat på den här låten fler gånger än vad jag kan räkna, men det var inte förrän ganska nyligen som jag började tänka på bibelskolan då jag hörde And I've been waiting for this so long… Jag har velat gå där sen 2005 och nu är det mindre än en månad kvar, så citatet känns väldigt passande, även om det inte är det som låten egentligen handlar om.


The Ark & Carola - Calleth You, Cometh I


Msn med Becko ikväll igen…

Jag hade rätt förut. Det blev msn med Becko ikväll igen. Jag har inte ens koll på hur många kvällar i rad det har blivit nu, men många är det iallafall. We're making up for all the time då vi inte hade några på länge, och kanske också för att det faktiskt är sommar nu och vi har tid över att hålla på så här. Man brukar ju säga att allt har sin tid, det står till och med i Bibeln i Predikaren, och då kan man säga att det här blev vår msn-tid. Vi har till och med bestämt att göra om det igen imorgon, haha


Den här bilden tog jag då hon var här förra helgen. Tyvärr så kunde jag inte få henne att släppa loss lika mycket framför kameran som jag gör.
;p

Det är väl det jag gör om kvällarna nu. Msn, Becko, spelande, lite Facebook, lite lovsång och en del choklad. Det kanske låter tråkigt med samma sak hela tiden, men än har jag inte tröttnat iallfall. Och dagarna då, de går åt att göra allt det som jag av naturliga skäl inte hinner på kvällen. Åtminstone så har det börjat kännas så. Men jag klagar inte.


Allt för min syster.

Ikväll har jag sett Allt för min syster (engelsk titel: My Sister's Keeper) på DVD.
Det är ett amerikanskt drama från 2009 med bl.a. Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Cameron Diaz, Jason Patric, Evan Ellingson och Alec Baldwin i rollerna.

Filmen handlar om en familj där den ena dottern, Kate, har leukemi och den andra, Anna, föddes speciellt för att vara en donator åt henne. Då det blir dags för Anna att donera en av sina njurar tycker hon dock att det har gått för långt och kontaktar en advokat för att kräva rätten att bestämma över sin egen kropp. Frågan är bara hur detta kommer att påverka familjen

Jag gillar den här filmen. Den är så fint gjord och jag gillar hur man verkligen får lära känna familjen och börja förstå litegrann av det som de går igenom. ♥

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Några ord från mitt hjärta…

Det blev riktigt sent igårkväll. Jag kommer inte ihåg exakt vad klockan var (förutom att den var nånstans kring halv fyra-fyra) då jag tillslut kröp ner under täcket och tänkte på att det åtminstone finns en positiv sak med att värmeböljan dog ut; att man kan krypa ner under täcket utan att svettas ihjäl. Det är mycket mysigare än att bara kasta det åt sidan för att det är för varmt. Fast who am I kidding, jag saknar värmen. Det är inte lika kul med regn och tråk och varma tröjor. Men man får göra det bästa av det och se det positiva, annars blir det bara ännu tråkigare


En regnbild från förra sommaren.

Nu tänkte jag mysa ihop mig här i soffan och lyssna på ännu en predikan från Mission SOS. Jag har bara tre kvar nu som jag inte har lyssnat på och tänkte ta en av dem idag. Plötsligt kommer Gud, heter den. Sen ikväll ska jag se en film som jag har hemma från LOVEFiLM, och senare blir det antagligen mer msn med Becko. Jag vill passa på att ha såna kvällar nu då då jag kan ha det. Sen då jag flyttar blir det säkert fullt upp, och vem vill vara uppe sent på msn då man ska vara på skolan åtta nästa dag liksom. ;p

På tal om skolan så tänkte jag idag på att jag verkligen måste ta vara på den här sista lediga månaden som jag har. Jag har aldrig längtat så mycket efter skolstarten som jag gör nu, men det betyder ju inte att jag inte njuter av ledigheten. För det gör jag. Den är underbar. Det är antagligen också den sista sommaren som jag bara kommer att gå omkring och vara just ledig all the time.
_____Nån gång under allt det här lediga måste jag flytta också, för att göra det krävs det att man packar. Det finns de som tycker att jag borde ha börjat med det redan. Men det har inte blivit så. Jag tror inte att jag vet var jag ska börja. Hur packar man ner hela sitt liv i väskor och lådor? Det får jag ta reda på snart. Jag har sagt till mig själv att det räcker om jag får en vecka på mig, vi lär nog upptäcka snart om det stämmer eller inte

(Dagens Bibelord är Fil 3:20.)

Jag och Becko pratade idag om hur lika vi är, och imorgon är det en månad kvar tills bibelskolan börjar.

Jag har tre flikar öppna i Firefox; bloggen, mailen och Facebook. Jag är inloggad på msn och hänger med Rebecka. Vi pratar, spelar och äter choklad tillsammans. Musiken är på från och till på Spotify. Det är en helt vanlig kväll. Det är precis så här som mina kvällar har varit den senaste tiden. Jag gillar det, och jag blir inte förvånad om imorgonkväll blir precis likadan. Fast kanske är det dags för en liten filmkväll eller nåt. Vi får se helt enkelt.

Jag och Becko pratade förresten idag om hur lika vi är. Det händer jätteofta att vi tänker samma sak innan vi ens vet om att vi gör det, vi har varit med om liknande saker vissa gånger, vi förstår oftast precis vad den andra menar och idag lyckades vi ha på oss lika kläder. Jag skrev att jag kände mig som en ninja i mina svarta tights och svarta linne, då fick jag veta att hon hade på sig precis det idag med. Sånt händer oss, och jag vet inte ens om vi blir så förvånade längre. Eller lite såklart. Men samtidigt har vi vant oss. Det är så vi är helt enkelt.


Ekan calls out to Becko: Var tog du vägen? (Hon försvann medan jag skrev det här inlägget…)

Imorgon är det söndag förresten. Veckan har gått fort. Det är exakt en månad kvar tills bibelskolan börjar imorgon. Det känns helt otroligt. Tänk att jag ska börja där snart. SOS Missionsbibelskola. Jag får nog nypa mig själv i armen första dagen, eller nåt. Eller så kanske det hinner sjunka in lite mer tills dess, who knows…


Msn-kvällar och trygghet i Guds löften.

Igårkväll var jag sådär trött igen. Det är nästan så att jag börjar undra varför man egentligen stannar kvar vid datorn då ögonlocken känns så obeskrivligt tunga, och hur det är möjligt att vara så trött då man faktiskt sovit halva dagen har jag inget bra svar på heller. Men man är tydligen inte alltid den smartaste bruden i byn. Haha. Men hur som helst så hade jag en mysig msn-kväll med min fina Becko. Jag kom även igång lite mer med Facebook och accepterade en drös med vänförfrågningar. Det verkar finnas mycket att göra där och om man ska hinna med att kolla in vad alla ens vänner skriver så undrar jag hur de som har några hundra vänner gör. Hm. Fast jag har drygt 20 vänner än så länge, så för mig är det inget problem.

Den här dagen började lite sådär eftersom min mage kändes konstig. Inte så att jag mådde dåligt eller så, men inte bra heller liksom. Men det känns bättre nu och jag verkar vara mitt vanliga spralliga jag igen. Efter några rader i det här inlägget sprang jag ner och hoppade och fjantade mig en stund bara för att jag inte kunde sitta stilla. Jag får såna där ryck ibland, haha. Ibland är det verkligen helt okej att vara lite barnslig, trots att man fyller 22 om bara fyra dagar.
_____Resten av dagen tänkte jag spendera med att ta det lugnt, mysa med en bok och hänga lite här vid datorn. Fast den mesta tiden vid datorn blir ikväll eftersom ännu en msn-kväll med spel och Becko är inplanerad, och från klockan sex den här gången. That'll be fun.


En bild från då jag och Diana spelade ett msn-spel tidigare i år.

Jag tänkte förresten på Rom 8:28 igår. Den där bibelversen där det står att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, ni vet. Jag känner mig så trygg då jag läser den eller tänker på den. Kanske speciellt nu då jag inte har någonstans att bo i höst. Och imorse läste jag Ps 23 och i första versen står det att Herren är min herde och att inget ska fattas mig, det borde ju gälla boende med, hehe. Jag känner mig så trygg i Guds löften. Han är med mig och Kristina då vi försöker hitta någonstans att bo och leder oss. Det vet jag.

(Dagens Bibelord är Ps 31:6.)

Om vi tror så är ingenting omöjligt…

Nu tycker jag att det är dags för en bibelundervisning igen, så jag kopierar in en som jag har skrivit och publicerade på toliveforchrist förra sommaren. Den handlar om att ingenting är omöjligt om vi bara trorVi får inte alltid bönesvar då vi ber. Många gånger händer det att vi ber och har en undran på insidan om Gud verkligen vill ge oss det vi ber om. Vill Gud verkligen ta bort vår huvudvärk, vår cancer eller vad det nu handlar om för helande? Vill Gud att vi ska få vårt mirakel? Vill Gud att vi ska få det vi ber om så länge det inte går emot Hans vilja? Och om Han vill, varför händer det då ingenting ibland då vi ber?

Vi är Guds barn (Rom 8:16), Han älskar oss (Joh 3:16) och Han vill att allt ska samverka till det bästa för oss (Rom 8:28). Detta har vi ingen anledning att tvivla på. Det står där i Bibeln svart på vitt. Bibeln är Guds ord, och Gud är inte en människa så att Han skulle ljuga (4 Mos 23:19). Alltså vet vi att Han vill vårt bästa. Han vill ge oss allt vi behöver, allt vi ber om och så mycket mer.
_____Läs också vad Jesus sa till den spetälske mannen i Matt 8:2-3: Då kom en spetälsk fram och föll ner för honom och sade: "Herre, om du vill, kan du göra mig ren." Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.

Men om Gud vill, vad är då problemet, kanske någon undrar nu…
_____Problemet ligger hos oss. Vi måste tro för att korsets kraft ska förlösas över våra liv. Det är precis som Jesus säger i Matt 21:22: Allt var ni ber om i er bön skall ni få, när ni tror. Om vi bara har tro som ett senapskorn så ska vi kunna flytta berg. Det har Jesus lovat oss. Då lärjungarna vid ett tillfälle frågade Honom varför de inte hade kunnat driva ut en ond ande som plågade en liten pojke så svarade Jesus så här: Därför att ni har så lite tro. Amen säger jag er: Om ni har tro som bara ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er. (Matt 17:20)
_____Tron är alltså nyckeln till att det ska "hända saker". Precis som att vi inte kan komma in i vår lägenhet eller hur eller hur vi nu bor om vi har tappat bort nycklarna, så kan det alltså inte heller hända saker om vi inte har nyckeln som här är vår tro. Man kan också säga att tron är den hand med vilken vi tar emot det som Gud vill ge oss. Om vi då inte sträcker fram handen för att ta emot så kommer det inte heller att hända något. Jesus har sagt det flera gånger, och vi ser det även då vi läser i Bibeln om hur det gick för lärjungarna i olika situationer då de inte trodde. Petrus började till exempel sjunka då han skulle komma till Jesus på vattnet på grund av att hans tro svek honom. Han blev rädd eftersom det blåste så kraftigt och fick be Jesus hjälpa honom (Matt 14:28-31). Jesus säger då: Så lite tro du har! Varför tvivlade du? Vi ser alltså att det handlar om vår tro och om den håller oss uppe då vi sätter ner våra fötter på vattnet och börjar gå, eller ber om helande då vi har fått den senaste förkylningen eller kanske bara behöver be för något annat i vardagen.

I Mark 9:23-24 kan vi läsa detta: Jesus sade till honom: "Om du kan, säger du. Allt förmår den som tror." Genast ropade barnets far: "Jag tror. Hjälp min otro!"
_____Hjälp min otro, ropade mannen. Så kan vi också be om vi känner att vi behöver mer tro. Den här mannens inställning är ett bra exempel för oss. Vi kanske tror, men ändå kanske har en undran på insidan om den tro vi har kommer att räcka. Tror vi verkligen tillräckligt mycket, eller finns det en liten gnutta med tvivel där ändå. Istället för att då låta det där lilla tvivlet ta över och bli ännu större så kan vi komma till Gud och be att Han ska hjälpa oss med vår otro. Vi ber helt enkelt att Gud ska stärka vår tro så att vi ska kunna få vårt bönesvar, så att vi ska kunna räcka ut vår hand och ta emot från Gud. Vi bekämpar alltså otro genom att be i Jesu namn och på så sätt använda den tro som vi har.
Han fick alltså sitt bönesvar och hans son blev befriad.

Så fortsätt att tro och växa i tron mer och mer för varje dag. Den kan flytta berg, och det är med den som vi besegrar världen och allt ont som finns i den…
_____1 Joh 5:4
: Ty allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro.

Ibland är man helt enkelt TRÖTT...

Idag skulle man kunna säga att jag tog mig en ordentlig sovmorgon. Jag kände mig ganska trött igårkväll, men valde ändå att stanna uppe till efter två, så jag behövde nog få sova ut lite. I och för sig så vaknade jag till och från och gick upp vid tio första gången, men det var inte förrän kvart i ett som jag bestämde mig för att ta tag i dagen och skippa sängen. And I loved it. Normalt hatar jag att sova halva dagen, men det finns vissa tillfällen då till och med jag måste erkänna att det är riktigt sköntIgår nämnde jag att jag borde åka och bada snart igen. Nu känner jag att vädret bara verkar gå åt fel håll. Det är varken kallt eller varmt. Iallafall inte om man menar den sortens värme som vi hade förut. Fast det kanske blir bad nån dag sen ändå, för jag vill inte tro att jag har förvandlats till en badkruka eller nåt. ;p

Idag däremot ska jag nog bara vara hemma. Klockan är redan efter halv fyra och det enda jag har gjort hittills har varit att ha en underbar stund med Jesus, fixat iordning mig för dagen, ätit rostade mackor framför tv:n och suttit vid datorn en liten stund. Vad som händer nu får jag se, men jag hittar nog på nåt mysigt. Sen ikväll blir det msn-kväll med Becko igen. Lite som igår, med andra ord. Fast ikväll tänkte vi "ses" tidigare.

(Dagens Bibelord är Joh 8:12.)

Medlem på Facebook, och min fina Becko. ♥

Så nu har jag blivit medlem på Facebook. Det var på tiden, vet jag att vissa tycker, och det tycker nog jag med egentligen. Åtminstone litegrann. Jag har inte hunnit vara där så mycket än eller kommit igång ordentligt, men hittills tycker jag att det är ganska kul. Antagligen så kommer jag att hänga där mer senare ikväll.


(Bilden är härifrån.)

Det har förresten regnat här idag. Fast jag är inte så förvånad egentligen. De senaste dagarna har det varit ganska mulet och blåst en hel del. Fast det är fortfarande varmt i luften, så det är ju bra. Borde nog åka och bada nån dag snart medan värmen är kvar. Man vet ju aldrig när den försvinner liksom. Har inte badat sen jag döpte Rebecka och det är en vecka sen imorgon

På tal om min fina Becko så kan hon tyvärr inte komma i helgen. Eller hon kan komma, men då hade det bara varit nån dag. Typ två dagar kanske. Och vi tycker att det är roligare ifall hon kan stanna längre än så, speciellt eftersom det blev så kort sist. Så nu är extrasängen borta från rummet. Men förhoppningsvis får vi plocka fram den igen innan jag flyttar, eller så ses vi inte förrän i Stockholm då hon kommer nån helg och hänger med mig. Jag saknar henne. Jag tror nog att hon är den bästa vän jag nånsin har haft, om vi inte räknar med Jesus då förstås. ♥

Nu tänkte jag gå ner och stoppa något i magen, och sen spenderar jag det mesta av kvällen här vid datorn. På msn tillsammans med Becko.


Söta Pontus och Petrus…

Idag känns som en så härligt lugn och mysig dag. Humöret är på topp och allt känns så intressant. Jag började dagen med att be för en underbar vän som behöver lite extra mycket förbön just idag och har fortsatt be för henne från och till hela dagen. Sen så har jag svarat på kommentarer och myst med katter. Pontus och Petrus ligger i extrasängen som står härinne tillfälligt och ser sådär allmänt söta ut. Det är ett sånt tillfälle där jag kände att det var dags att ta fram kameran en stund, så det var precis vad jag gjorde…

Pontus är den spräckliga katten och Petrus är den svarta katten. ♥

Planerna för resten av dagen är att gå med i Facebook, och jag kommer säkert att berätta senare vad jag tycker om det. Läsa lite tänkte jag försöka hinna med också och antagligen sätter jag mig ute och gör det. Jag vill också be mer, umgås med Gud, se Brokedown Palace på TV4 Film kvart i sex och sen får jag se om det blir en film på DVD senare eller om jag fastnar på msn eller så. Men först och främst blir det Beverly Hills och mer kattmys.


Luk 22:51.

Dagens Bibelord:
Luk 22:51.

Citat:
Men Jesus sade: "Låt det vara nog med detta!" Och han rörde vid hans öra och helade honom. (Folkbibeln)

Kommentar:
Då Jesus blev fängslad i Getsemane var lärjungarnas första tanke att försvara honom. Det gick så långt så att en av dem tog sitt svärd, högg till översteprästens tjänare och högg av honom hans högra öra. Då sa Jesus ifrån. Han ville inte att lärjungarna skulle försvara honom med våld och helade till och med tjänaren som fått örat avhugget. Det är ett bra exempel på att Jesus älskar till och med dem som är emot honom

Jag älskade slutet. Det var vackert. ♥

För bara en liten stund sen slutade de två allra sista avsnitten av Lost. Jag vet inte om jag kan säga att jag har alla svaren nu. Men jag kan däremot säga att jag älskade slutet. Jag älskade det eftersom alla var där. Det var så fint. Det gav mig en så underbar känsla. Det var vackert. Om det nu var tvungen att sluta så tror jag inte att det kunde ha slutat bättre. Jag kommer att sakna det. Men det är väl som man brukar säga; all good things come to an end. Eller åtminstone en del av dem. ♥


(Bilden är hittad via Google förut.)

Nu ska jag försöka att hålla kvar i det vackra en stund till, krypa ner i sängen och be att det går bra för min fina vän imorgon. And one more thing. Jag ska nog gå med i Facebook snart. Jag fick för mig det nu. Så det kanske kan bli något att göra imorgon. Den som lever får se


Jag är med i en fototävling där man kan vinna ett close-up filter!Den här bilden är mitt bidrag till en fototävling som finns här. Temat är vatten.
_____Priset om man vinner är ett close-up filter från tvspelsweb, och eftersom jag tidigare har funderat på att köpa just ett sånt då jag känner att jag inte vill lägga pengar på ett bättre objektiv just nu så skulle det vara lite av den perfekta vinsten för mig.

Igår hände något som fick mig att sitta och le här på min sida om datorn.

Det slutade med att jag stannade kvar på msn igårkväll, med Becko. Vi pratade om lite allt möjligt och något väldigt speciellt hände. Något som fick mig att sitta och le här på min sida om datorn. Ni kommer kanske ihåg att jag bad med Rebecka att hon skulle bli andedöpt precis innan hon åkte hem i lördags. Då man blir andedöpt kan man börja tala i tungor, och jag sa att hon kunde försöka göra det sen på bussen. Tyst för sig själv alltså. Sen har jag inte pratat med henne så jättemycket förrän igårkväll på msn, och då frågade jag om det. Hon hade inte gjort det och undrade lite om det. Lite som hon antagligen inte hade hunnit fråga i lördags eftersom hennes buss kom. Så jag svarade på nån fråga och letade upp en bra undervisning om tungotal åt henne. En liten stund senare skrev hon att hon hade börjat tala i tungor. Det är så väldigt kul då någon man själv har lett till Jesus blir döpt och andedöpt. Det är säkert minst lika kul som man tycker att julafton är då man är liten, om inte mer.


En bild från tidigare i år där jag leeer.

Idag har jag fortsatt att gå omkring och vara nästan barnsligt glad över allt det här. Sen har jag mest gjort det vanliga. Duschat, pussat på katterna, läst Bibeln och sånt, ni vet. Senare funderar jag på att sätta mig ute och läsa en stund. Det var längesen jag gjorde det nu. Och ikväll visas de två absolut sista avsnitten någonsin av Lost. Det tänker jag inte missa. :)

(Dagens Bibelord är Ps 1:1-2.)

Jag vill skriva om den extra sängen och att jag litar mer på Gud nu…

Då jag skrev förut innan Beverly Hills kände jag att jag inte riktigt hann skriva allt som jag ville skriva. Ibland har jag så mycket att säga. Ibland är det så mycket som snurrar runt i huvudet och vill komma ut som ord i bloggen

Jag vill skriva om att den extra sängen som Becko sov i då hon var här fortfarande står kvar i mitt rum, trots att hon åkte hem i lördags. Den gör det för att jag hoppas på att hon kommer tillbaka snart och då känns det lite halvt onödigt att plocka undan den. Kanske nu i helgen. Vi har pratat om det åtminstone. Sen om det går eller inte är vi inte riktigt säkra på än. Men det återstår väl att se. Hoppas kan man ju alltid göra åtminstone.


Om hon kommer så kan en sån här vara värd att sättas upp nånstans.

Sen vill jag skriva om att jag känner att jag litar på Gud mer nu än vad jag gjorde tidigare. Jag märker nu hur mycket min tro måste ha växt de senaste åren. För antingen så har den gjort det, eller så har jag blivit galen. Om 36 dagar den här tiden har jag börjat på SOS Missionsbibelskola i Stockholm, och jag har ingenstans att bo än men är helt lugn trots det faktumet. Jag tycker nästan att det känns spännande. Jag är så förväntansfull inför vad Gud ska göra och hur Han ska hjälpa mig med det här. Vem vet, kanske får jag ett coolt vittnesbörd att berätta om hur Jesus hjälpte mig. Och just det. Jag har bestämt med Kristina, en norsk tjej som också ska börja bibelskolan nu i höst, att vi ska försöka hitta någonstans att bo tillsammans. Det känns jättekul eftersom jag redan från början har känt att jag nog helst vill bo med någon/några andra som också ska gå på bibelskolan.
_____På tal om Stockholm så kunde jag se mig själv där förut. Jag stod i duschen och dagdrömde om det eller nåt, och då såg jag mig själv vara där. Jag var nånstans i stan med massa människor, pratade med en tjej och var jätteglad. Det kändes väldigt uppmuntrande, och jag vet inte om jag kan förklara varför, men jag tror att just det ögonblicket kommer att hända på riktigt. Just den stunden. Det känns lite så.

Om jag ska säga något om dagen däremot så har jag inte så mycket att säga egentligen. Det har varit lugnt mest. Jag somnade till och med en stund nån gång efter middagen. Antagligen så var jag fortfarande lite trött efter inatt då sömnen inte blev världens bästa. Det är fortfarande lugnt nu förresten, och vad jag ska göra resten av kvällen är jag inte helt säker på. Men det lutar åt att antingen se en film eller hänga kvar på msn. Båda delarna känns lite lockande


Top 10 för vecka 28.

Den här veckans lista är lite speciell i och med att det inte är en enda ny låt med, vilket det alltid har varit tidigare. Åtminstone så länge som jag har lagt upp listan på bloggen.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Aaron Shust - Breathe In Me

1. Aaron Shust - Breathe In Me

2. Aaron Shust - Still You Love Me

3. James Blunt - You're Beautiful (+ 2)

4. Aaron Shust - Stars Will Fall (+ 6)

5. Aaron Shust - When Everything Is Beautiful (- 1)

6. Erik Hassle - Hurtful

7. DecembeRadio - Be Alright

8. Aaron Shust - Rest In The Arms (+ 1)

9. The Ark - Calleth You, Cometh I (- 1)

10. Aaron Shust - Carry Me Home (- 7)


Annorlunda. Distraherad. Drömtillstånd.

Igår blev mitt seriemaraton med Days väldigt annorlunda från hur det brukar vara. Jag kände mig ganska distraherad. Jag tänkte på boende och kikade in på blocket då och då. Varför jag gjorde det vet jag inte egentligen. Jag känner absolut ingen stress över boendet. Inte än åtminstone. Jag litar på att allt löser sig. Men jag antar att jag inte kunde låta bli att kika lite där igår. Sen hade jag problem med ett avsnitt också eftersom det inte blev inspelat i fredags på grund av att strömmen bröts precis under inspelningen. Det finns på days.nu, men med mitt sega Internet så valde det att krångla igår. Fast med tanke på att jag lyckades somna här i soffan och inte vaknade förrän fem på morgonen och då såg klart på avsnittet som jag hade börjat kolla på och sen la mig så gjorde det väl inte alltför mycket. Åtta avsnitt blev det sammanlagt


Det här såg jag igår. ♥

Idag känner jag mig fortfarande distraherad. Fast på ett annat sätt. Det känns som om jag drömmer. Som om jag kommer att vakna snart och dagen kommer att börja om från början igen. Då kanske jag lyckas gå upp tidigare än halv tolv, så det skulle nog inte vara helt fel. Fast om du kan läsa det här så innebär det jag inte drömmer. ;p

Planerna för dagen är att bara ta det lugnt. Snart börjar Beverly Hills, och sen ska jag väl ta itu med att raka benen och klippa naglarna som jag inte hann innan brunchen. Vad resten av dagen har att bjuda på återstår att se. Det känns lite som att vad som helst kan hända. Nästan.

(Dagens Bibelord är Luk 17:6.)

Ett Days-maraton och ett lite mystiskt leende.

En helt vanlig sommarmåndag är det idag och ett Days-maraton står på schemat. Fast först ska jag göra lite andra saker. Som att läsa några kapitel i min underbara bibel, se ett avsnitt av Beverly Hills, gå ut och busa med katterna en stund i solen och äta tacos en trappa ner med dem andra. Det kommer att bli bra det här. Det är redan så väldigt bra, för mitt i allt det här vanliga kommer jag på mig själv med att le. Det är ett lite mystiskt leende, nästan som om jag hade en hemlighet eller som om jag drömmer om något som jag vet är mer än bara en dröm. Det är något underbart med känslan av att ha drömt om något under flera års tid och sen veta att det inte bara kommer att vara en dröm så länge till nu


Snart lämnar jag mitt älskade Barknåre.

(Dagens Bibelord är Jak 1:17.)
(Veckans Citat är fortfarande You see everything I do, and still You love me.)

Surrogates.

Ikväll har jag sett Surrogates på DVD.
Det är en amerikansk science fiction-thriller från 2009 med bl.a. Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike, Boris Kodjoe och James Francis Ginty i rollerna.

Filmen utspelar sig i en framtid där de flesta människor inte längre går utanför sina hem utan istället använder så kallade surrogates som är en form av robotar i mänsklig skepnad. Med andra ord så kan de leva sina liv helt genom dessa. Mord har blivit något väldigt ovanligt, men utan förvarning blir nu en collegestudent mördad och då två FBI-agenter tar sig an fallet leder utredningen dem till mannen som från början skapade robotarna som gör så att man kan leva sitt liv indirekt hemifrån

Jag tycker att det här är en bra film. Det är en intressant och trovärdig framtidsstory om hur det eventuellt skulle kunna bli ifall vi människor fortfarande finns kvar här på jorden om typ hundra år eller så

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Knepiga drömmar, födelsedag och boendetankar.

Nu funderar jag på om jag ska se en film eller inte ikväll. Det blir en på DVD isåfall; Surrogates som jag har hemma från LOVEFiLM. Fast innan jag bestämmer mig för det så tänkte jag skriva lite här, lite om saker som jag har tänkt mer eller mindre på idag

Jag har tänkt på hur knepiga drömmar kan bli. Olika saker som finns i huvudet vävs ihop till en helt otrolig historia som lätt hade kunnat bli film eller nåt. Inatt drömde jag att Carola hade haft en gratiskonsert på ett tak och att några av mina klasskompisar hade varit där. Jag gick på högstadiet eller gymnasiet. På något sätt hade Carola fått veta att jag gick i deras klass och hälsat till mig, sen på en annorlunda julkonsert fick jag hennes nummer och vi bestämde att vi skulle äta middag nån dag. Sen drog jag till Etiopien i några timmar med en gammal klasskompis av anledningar som jag inte riktigt förstår. Men det var nog nånting med mission. Vad annars liksom. ;p

Att jag fyller år om bara tio dagar har jag också tänkt lite på. Jag har inga jag-fyller-år-snart-känslor alls. Inte än. Kanske är det så det blir då man blir "äldre" och hela idén med att fira sin födelsedag inte är lika gigantiskt stor och underbar längre. 22 är vuxet. Sen 23, 24, 25 och 26. Tiden går undan


Bild på mig från i onsdags.

Boende har jag tänkt på en del också. Jag började känna mer och mer för nån dag sen att det inte kändes helt bra med det där rummet som jag såg på blocket. Varför kan jag inte helt sätta fingret på. Men att det känns bra är viktigt för mig. Jag tänker inte bara ta första bästa som verkar okej bara för att få tak över huvudet då jag egentligen litar på att Gud har något riktigt bra åt mig. Jag har bett så mycket för det här ända sen i februari och vad jag försöker säga är väl att jag väntar på mitt bönesvar och tror att jag ska få det. Igår såg jag dock ett annat rum på blocket som jag tyckte verkar bra och jag försökte ringa till tjejen som hyrde ut det flera gånger utan svar både igår och idag, och nu är annonsen borta också. Så bra gick det. Jag ringde till hon som hyr ut det där första rummet med, mest för att ställa lite frågor och se om det kanske kändes bättre sen, men hon sa att rummet var upptaget nu. So I guess it wasn't meant to be anyway. Jag har sett några andra rum som kanske skulle kunna funka med, men inget som känns helt rätt, plus att de annonserna kanske är lite gamla med. Men jag får fortsätta kolla, be, kanske får nåt bra tips från bibelskolan och i värsta fall så börjar jag på bibelskolan bostadslös. Men det går det med. Jag kan säkert sova hos någon, som Diana har gjort sen hon började plugga i Stockholm i januari. Men Jesus vet att jag såklart helst vill flytta innan skolan börjar, så jag tror att Han hjälper mig med det. Somehow.

Om jag ska se film eller inte funderar jag fortfarande på. Men antagligen så blir det väl så


Mitt älskade Barknåre…

Idag sov jag ut riktigt ordentligt. Jag la mig igen då klockan ringde och kom inte upp förrän efter halv tolv. Det behövdes nog. Det har varit en väldigt lugn dag skulle man kunna säga. Förutom att följa med in till Skärplinge en stund har jag inte gjort så mycket.

Igår däremot blev det en fotostund eftersom inspirationen kom rusande efter den andra promenaden med Gusten och Petrus på skogsvägen, så jag sprang ut igen efteråt med kameran i högsta hugg för att fota en del av mitt älskade Barknåre. ♥
Ikväll är planerna att lyssna på en predikan från Mission SOS, äta jordgubbar med grädde och antagligen se nån film på tv eller DVD. Och kanske blir det en promenad på den där skogsvägen med, det skulle inte vara helt fel…

(Dagens Bibelord är 2 Kor 4:8-9.)

Handen som gungar vaggan.

Ikväll har jag sett Handen som gungar vaggan (engelsk titel: The Hand That Rocks the Cradle) på femman.
Det är en amerikansk thriller från 1992 med bl.a. Annabella Sciorra, Rebecca De Mornay, Matt McCoy, Ernie Hudson, Julianne Moore och Madeline Zima i rollerna.

Filmen handlar om en barnfamilj som bestämmer sig för att anställa en barnflicka. De fastnar för Peyton som utåt sett verkar vara helt perfekt för jobbet. Det dröjer dock inte länge förrän det börjar märkas att hon har dolda motiv

Jag såg den här filmen flera gånger då jag var yngre, och jag gillar den fortfarande. Det är en bra och spännande film.

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Rebecka har varit här, och jag fick döpa henne i havet…

Det känns som om det har gått en hel vecka sen jag skrev sist. Minst. Antagligen för att det har hänt så väldigt mycket sen sist jag skrev

Jag spenderade i princip hela dagen igår med Rebecka. Vi pratade, åt potatisgratäng och fläskfilé, skrattade, pratade om hur hon kände igen allt här så mycket efter alla bilder i bloggen, tog tid med Jesus, badade och grillade korv på kvällen. Det var verkligen en jättebra dag. Jag lyckades hålla mig någorlunda pigg hela dagen, ända tills på kvällen efter att vi hade grillat. Då blev jag så trött så att jag till och med lyckades somna i soffan här på mitt rum. Jag tror att jag sov i en eller två timmar, sen pratade jag med Becko och bad med henne innan vi la oss strax efter tre. Att blogga hade jag inte ens en tanke på, utan jag ville bara vara med Becko och sen var jag alldeles för trött.


Becko ville inte riktigt vara med på bild.

Det hände något speciellt också. Då vi badade fick jag döpa Rebecka i havet. Så nu är hon döpt, och på busshållplatsen idag innan hon skulle åka hem bad jag att hon skulle bli andedöpt också. Just att få döpa någon hade jag tänkt ha som ett mål på bibelskolan, och nu har jag döpt en av mina bästa vänner innan skolan ens har börjat. Lycka.
Det var dock inte meningen att hon skulle åka hem redan idag då hon kom ända från Göteborg, utan hon skulle ha stannat till på tisdag. Men hennes lilla dotter blev sjuk och hon fick veta det sent igårkväll, så idag ville hon åka hem för att vara med henne. Det känns jättehemskt att hon mår så dåligt. De funderade till och med på att kontakta en läkare. Be gärna för att Rosa, som hon heter, mår bättre snart. ♥

Annars har det inte hänt så mycket idag. Det har varit mulet ett tag och regnade lite förut, men trots det så håller sig värmen kvar, vilket jag är glad för. Dagens mysigaste stund var då jag gick ut med Gusten och Petrus följde med på hela promenaden. Jag såg att han tänkte följa efter oss och gick på skogsvägen eftersom jag inte vill lära katterna att gå där det är bilar. Mormor och morfar åkte bort över dagen så det är jag som får ta hand om katterna och vovven. Tänkte att jag skulle gå ut till dem en stund nu, sen ta tid med Gud och äta pizza framför tv:n. Tänkte se Sliding Doors på TV4+ och sen får jag se om det blir nån mer film efter det

(Dagens Bibelord är 1 Joh 2:2.)

Becko is on her way…

Nu sitter jag här vid datorn. Själv. Rebecka är inte här och ingen större katastrof har inträffat. Däremot så blev det lite krångel med hennes tåg, så hon kommer ungefär en timme senare. Just nu är hon i Uppsala och ska byta tåg där för att komma till Tierp. Så vi ska åka dit om en liten stund. Men jag hinner blogga först.


Den här rosen är till dig, Becko.

Om jag ska vara ärlig så var jag trött redan då vi bestämde att vara uppe hela natten igår. Klockan var väl typ elva, och jag visste inte hur jag skulle klara natten. Men det gick bra. Jag följde våra så kallade hålla-oss-vaken-budord och efter att ha varit ute en stund och pratat med Jesus så var jag otroligt nog pigg efteråt. Jag är fortfarande pigg. Trots att jag bara har sovit i några timmar nu på morgonen. Jag somnade vid fem då Becko skrivit att hon var på väg in till stan och tåget. Sen vaknade jag då hon sms:ade att hon var på tåget efter halv sju och somnade om direkt igen. Halv tio var jag klarvaken trots att klockan inte ens hade ringt, och nu är jag nästan lite förvånad över mig själv eftersom jag egentligen borde vara dödstrött. Men det kommer kanske ikapp mig senare idag. Jag ska ta med varsin kudde åt oss att ha i bilen på vägen hem ifall vi känner att John Blund knackar på dörren, haha

(Dagens Bibelord är Apg 10:43.)

Mycket som hänt på boendefronten, och en Rebecka som kommer imorgon…

What a day. Det känns som om det har hänt mycket idag, men samtidigt inte. Jag har bara varit hemma, förutom ett litet kvällsbesök vid stranden, men på boendefronten har det varit ovanligt mycket aktivitet. Det började med att jag fick mail från bibelskolan. Just nu är det inget boende som de kan tipsa mig om, men de ska kolla upp det i församlingen snart. Jag har ju kollat lite själv tidigare utan att det har gått alltför bra, men idag lyckades jag hitta ett rum som verkar helt okej. Dilemmat är dock att jag känner att jag helst vill bo med andra tjejer som ska gå bibelskolan eller hos någon i församlingen. Men jag vill inte heller ha för lång restid hemifrån och till skolan, och det rummet som jag hittade idag är bra på det sättet, och chansen att jag ens får det blir ju ännu mindre om jag väntar och kollar om något bättre ska dyka upp. Så jag har bestämt mig för att jag ska be för det här och antagligen så ringer jag och frågar lite om rummet sen. Jag har också lyckats fixa hjälp med att flytta sen så att jag inte behöver anlita en flyttfirma för de få grejer som jag har. Eller rättare sagt så har morfar fixat hjälp åt mig. Han hade tydligen frågat killen som hjälper honom att tapetsera om i köket utan att jag ens visste det. Det var nog dagens överraskning. Ärligt talat så hade jag inte ens tänkt riktigt på det än, inte alltför mycket iallafall. I första hand ska jag ju hitta någonstans att bo. Men det är kul att se hur saker faller på plats. Jag känner mig så välsignad.

Rebecka hann inte komma idag eftersom mötet hon var på höll i sig så länge så att hon inte hann med tåget. Fast vi var medvetna om att det kunde bli så. Men imorgon kommer hon. Med det första tåget, så därför sitter vi båda och håller oss vakna tillsammans nu så att hon inte ska somna och försova sig. Det här kommer att bli en lång natt. Nästa gång ni hör något från mig så har jag antingen min fina vän här hos mig eller så har det ofattbara hänt. Fast det går säkert bra. Speciellt nu då vi har gjort våra egna att-hålla-sig-vaken-budord. Haha. Och städa måste jag göra nu med. Nån form av snabbstädning får det bli…


Det här kanske blir en lååång natt


Solen skiner utanför mitt öppna fönster…

Idag gick jag upp till ljudet av en tjutande väckarklocka vid nio. Den konstiga drömmen höll sig kvar i tankarna en stund. Hur hade det varit egentligen; hade jag verkligen stått på scenen och sjungit en lovsång innan jag skulle predika samtidigt som Diana var på Allsång på Skansen och kanske skulle kika förbi!? Och hade jag även fått ett konstigt besked då det gällde boende!? Mina drömmar är underhållande. That's all I can say.


En bild från igår.

Solen skiner utanför mitt öppna fönster och jag känner mig härligt glad och sprallig. Jag är nyfiken på vad den här dagen har att erbjuda, längtar till bibelskolestarten som ett barn längtar till julafton, känner att jag aldrig tröttnar på att säga att Jesus är det bästa som har hänt mig och vill skrattande flyga iväg mot stjärnorna för en stund. Jag är så glad så att jag inte ens skäms för att jag inte har städat än, det har varit mycket snack och lite verkstad då det gäller det de senaste dagarna. Men om det skulle vara så att Rebecka hinner komma idag så får jag ta en-sista-minuten-städning, och annars gör jag det nån annan gång. Imorgon eller på lördag kanske. Så farligt är det faktiskt inte, intalar jag mig själv…

(Dagens Bibelord är Apg 4:12.)

Det finns en glädje i Jesus som är så stor så att den övergår allt annat.

Klockan är strax halv tio och jag sitter här ensam med en skål med vindruvor bredvid mig och skriver med Rebecka på msn. Hon kom alltså inte idag. Det var ett möte som hon var tvungen att gå på. Eventuellt kommer hon imorgon eller på fredag istället. Vi får se.

Först blev jag besviken då hon inte hörde av sig eftersom jag inte visste vad som hade hänt med mötet och hur stressigt det hade varit. Plus att det såklart aldrig är roligt då det inte blir så som man hoppades. Jag kände mig väldigt less på allt ett tag, men så fort jag hamnade i soffan med Bibeln i handen och umgicks med Jesus så kändes allt sådär underbart bra igen. Det finns en glädje i Jesus som är så stor så att den övergår allt annat. Jesus är verkligen det absolut bästa som har hänt mig och jag vill följa honom resten av livet.


Ett geleljus som jag har. Låt mina fötter få gå är ett citat från en låt med Carola som handlar om att ens fötter ska gå på de vägar som Gud vill att man ska vandra. ♥

Nu har jag suttit här och skrivit i en och en halv timme eftersom jag har gjort annat också. Detta innebär att Lost börjar snart. Det är den näst sista onsdagen med det nu. Nästa vecka är det de två sista avsnitten som dubbelavsnitt. Det ska bli intressant att se hur allt slutar…


Först kände jag mig som något som katten släpat in, and now nothing can bring me down.

Inatt sov jag inte i min säng. Istället tog jag en kudde och en filt och gick ner och la mig i vardagsrummet en trappa ner. Just det rummet är det svalaste rummet i hela huset och eftersom det var runt 30 grader i mitt sovrum inatt, trots att fönstret varit öppet i några timmar och släppt in mygg, så kände jag inte riktigt för att sova där. Det hade ju funkat det med, men det fanns ett alternativ och jag valde att köra på det inatt…

Nu i efterhand vet jag dock inte om jag kan kalla det världens bästa natt. Jag vaknade några gånger, tänkte att sängen är mycket bekvämare och då jag kom upp runt halv nio kände jag mig som något som katten släpat in. Allting kändes segt och jag ville inget hellre än att bli av med den känslan. Jag kände att jag inte hade lust med något idag utan bara ville ta en bok, sätta mig under ett träd och lukta på blommorna. Eller nåt. Att städa var helt uteslutet. Men nu känner jag mig som mig själv igen. Jag känner mig glad, lovsjungande och med en känsla om att nothing can bring me down cause I got Christ.


This is one happy girl. Bilden är från förra månaden.

Om Rebecka kommer idag är jag fortfarande inte helt 100 på, men jag tror det åtminstone. Då vill jag inte ha smutstvätt och små dammtussar på golvet. Men innan jag gör något åt det så vill jag prata med Jesus, plocka fram kameran och kanske läsa en stund.

(Dagens Bibelord är 1 Sam 2:6.)

Jesus.

Ikväll har jag sett Jesus på DVD.
Det är ett amerikanskt drama från 1999 med bl.a. Jeremy Sisto, Debra Messing, Armin Mueller-Stahl, Jacqueline Bisset och Gary Oldman i rollerna.

Filmen handlar om Jesus och beskriver hans liv ända från då han arbetade som snickare tillsammans med Josef tills han uppstod från dem döda…

Jag brukar gilla filmer om Jesus, och jag gillar den här också. Dock så tycker jag att det finns andra Jesus-filmer som är bättre. Vissa saker i filmen tycker jag man hade kunnat skippa, plus att Jesus såg så väldigt ung ut trots att han var typ 30. Men det var många saker som var bra med filmen också. Bland annat så var det lite kul att se hur man tror att det var innan Jesus började predika.

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Man ska väl vara positiv…

Dagen blev inte helt som jag hade tänkt mig. Jag har inte städat än och börjar starkt fundera på att ta det imorgon istället, och jag har fortfarande ingen aning om Rebecka kommer eller inte eftersom jag inte har hört något från henne idag. Fast jag tror att hon kommer, samtidigt som jag är väldigt medveten om att det brukar komma saker emellan i sista minuten. Fast äsch, man ska väl vara positiv. Eller försöka vara åtminstone… :p


Slänger in en bild från tidigare i år och funderar på om det inte är dags att ta lite nya snart.

Nu har jag nyligen ätit rostade mackor efter att ha varit på stranden, och funderar på om jag ska se en film om Jesus eller göra något annat. Fast det blir nog filmen ändå.Some words…

Igår innan jag gick och la mig satt jag ute på bron en stund. Det var runt 20 grader och helt underbart svalt jämfört med hur det var inne. Jag har börjat gå ut och sätta mig där varje kväll innan jag ska sova nu. Det är härligt att få lite frisk luft och att bara kunna sitta och stirra upp mot himlen eller tänka en stund…


Nån random sommarbild.

Idag är det minst lika varmt som igår, svetten rinner och antagligen ska vi till stranden nån gång under dagen. Städa skulle jag göra med. Fast det tar jag nog senare tror jag, typ ikväll eller nåt. Sen hoppas jag att jag och Rebecka ska kolla på tågtider också och att hon kommer imorgon, men det får vi se. Men hoppas.

Jag har försökt ringa till bibelskolan igen idag och fick svar för en stund sen. Jag sa att jag hade mailat förut men inte fått svar, och hon som jag pratade med nu visste inget om listan med boende, antagligen för att det var en annan tjej som hade skrivit om det från början. Men förhoppningsvis får jag svar på mailet där jag frågade om listan kommer att skickas ut snart. Det är ju ändå juli nu liksom…

(Dagens Bibelord är Matt 8:26.)

Precious.

Ikväll har jag sett Precious på DVD.
Det är ett amerikanskt drama från 2009 med bl.a. Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton och Mariah Carey i rollerna.

Filmen handlar om Precious som är 16 år och hela sitt liv har känt sig osynlig, både i skolan och hemma. Hon har det jobbigt hemma med sin mamma, är gravid med sin pappas barn för andra gången och ska börja i en alternativ skola. Hon har inget hopp för framtiden och dagdrömmarna hjälper henne att fly från verkligheten. På den nya skolan träffar hon dock en lärare som blir början på ett nytt liv för henne…

Jag tycker att handlingen i filmen är väldigt bra, och det är bra med en film som tar upp alla de saker som den här filmen gör och samtidigt inger hopp. Dock så tycker jag inte att den är så bra som jag hade trott att jag skulle tycka. Det är något som jag inte riktigt kan sätta fingret på som gör så att jag inte fastnar helt. Det är en ganska bra film, men inte bäst eller helt underbar eller något sånt som jag av någon anledning hade trott att jag kanske skulle tycka…

Filmen får betyget: 5/10


(Bilden är härifrån.)

Top 10 för vecka 27.

Under veckan som har gått har det fortsatt att gå bra för Aaron Shust på listan. Sen har fyra låtar med andra artister kommit in som nykomlingar och där är det allt från kristen rock till ballader.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Aaron Shust - Breathe In Me

1. Aaron Shust - Breathe In Me (+ 1)

2. Aaron Shust - Still You Love Me (+ 1)

3. Aaron Shust - Carry Me Home (+ 4)

4. Aaron Shust - When Everything Is Beautiful (- 3)

5. James Blunt - You're Beautiful

6. Erik Hassle - Hurtful

7. DecembeRadio - Be Alright

8. The Ark - Calleth You, Cometh I

9. Aaron Shust - Rest In The Arms (- 3)

10. Aaron Shust - Stars Will Fall (- 5)


Det är typiskt sommaren…

Dagarna passerar förbi utan att jag egentligen reflekterar alltför mycket över det. Det är struntsamma om det är vardag eller helg. Den enda skillnaden är väl att det är Beverly Hills på vardagarna, men annars märker man ingen skillnad mellan dagarna längre. Det är typiskt sommaren att det blir så. Det är liksom en sommargrej.

Idag råkade jag ta en överdrivet lång sovmorgon. Jag gick upp då klockan ringde vid åtta, läste ett kapitel i Bibeln och la mig sen igen för att bland annat gosa en stund med Loka. Men väl tillbaka i sängen var det inte det lättaste att hålla sig vaken, och det hela slutade med att jag vaknade innan halv tolv med Loka liggandes vid fötterna. Så kan det gå. Men upp kom jag iallafall och med en göra-vad-jag-känner-för-dag så gjorde det inget att det blev sen uppgång idag. Ärligt talat så har jag inte gjort ett skit idag. Inget speciellt som man kan påstå är utöver det vanliga åtminstone. Jag har svettats, hängt med in till Skärplinge, svettats mer, pussats med katterna, suttit vid tv:n en timme, ätit nudlar med orientalisk smak, druckit massa vatten, tänkt att värmen är härlig trots svettandet och planerat ett kvällsdopp som jag ska åka och ta snart. Det var meningen att vi skulle åka på dagen och vara på stranden i några timmar, men det blev inte riktigt så ändå


Det är varmt och man svettas, men det är bara att gilla läget if you ask me. Om du nu inte råkar vara en isbjörn såklart.
(Bilden är härifrån.)

Imorgon ska jag ta tag i städande. Det känns ju sådär lagom tråkigt, men måste man så måste man. Jag hoppas på att Rebecka kommer på onsdag, och då måste det ju vara fint här. Eller det måste det väl vara i vilket fall, annars äter dammråttorna upp mig nån gång i framtiden då de fått växa till sig lite mer. Och det vill vi ju inte. Ringa till bibelskolan tänkte jag göra imorgon också. Jag har testat ringa både i fredags och idag, men ingen svarade. Men förhoppsningsvis har jag bättre tur med det imorgon.

Men nu får det vara slutskrivet for now. Stranden väntar på mig. Kanske känner jag mig lite fräschare efter att ha badat en stund, who knows. Sen då jag kommer hem kommer den där listan med dem tio mest spelade låtarna på Spotify upp, och sen ser jag kanske en film eller nåt. I brist på bättre idéer… ;p

(Dagens Bibelord 1 Joh 1:9.)

You see everything I do, and still You love me.

Och så var det måndag igen, och vid det här laget vet ni säkert vad det brukar kunna innebära. Just det, ett nytt Veckans Citat. Eftersom jag har fastnat helt och hållet för en skiva med Aaron Shust nu så är det kanske ingen större överraskning att jag tar ett till citat från en låt på den skivan. Still You Love Me heter låten den här gången, och citatet är från refrängen.

Veckans Citat: You see everything I do, and still You love me.

Det finns någon som ser precis allt som vi gör och ändå älskar oss helt villkorslöst, och det är Gud. Det finns ingen som älskar oss så som Han gör. I Rom 5:8 står det att Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe medan vi ännu var syndare. Han såg allt som vi gjorde och hur de flesta av oss vände sig bort från Honom, men trots det valde Han att dö för oss för att vi ska få en chans att få liv i Honom…


Aaron Shust - Still You Love Me


Brokedown Palace.

Ikväll har jag sett Brokedown Palace på TV4 Film.
Det är ett amerikanskt drama från 1999 med bl.a. Claire Danes, Kate Beckinsale, Bill Pullman och Jacqueline Kim i rollerna.

Filmen handlar om Alice och Darlene som har varit bästa vänner hela livet och nu ska skiljas åt efter high school, men under sommaren vill de först göra en oförglömlig resa tillsammans. De planerar först att åka till Hawaii, men ändrar sig och åker till Bangkok istället. Där träffar de en kille som erbjuder de att följa med honom till Hong Kong över helgen. De kommer dock inte längre än till flygplatsen där de blir arresterade för droginnehav…

Jag gillar den här filmen jättemycket. Den påminner ganska mycket om Bangkok Hilton som jag älskar men är också annorlunda på en del sätt, främst eftersom den handlar mycket om vänskap också.

Filmen får betyget: 8/10


(Bilden är härifrån.)

Unwritten.

A new day has come. Det är en helt vanlig sommardag. Faktum är att den är så vanlig så att jag har suttit här framför datorn och nördat samma låt om och om igen och vänt på kort i Harpan medan jag har försökt tänka ut något bra att skriva. Det tog stopp då jag hade länkat till Dagens Bibelord längst ner i inlägget. Allt bara stannade upp för en stund. Lite som då man tar en bild och just den lilla stunden i tiden blir kvar…


En bild som jag tog genom fönstret på väg hem från stranden igårkväll.

Om det händer något värt att nämna under dagen får jag se. Kanske det gör det, kanske det inte gör det. Det enda jag egentligen kan säga att jag vet just nu är att jag ska lyssna på en predikan härifrån och antagligen se nån film ikväll. And the rest is till unwritten.

(Dagens Bibelord är Matt 3:17.)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Ikväll har jag sett Eternal Sunshine of the Spotless Mind på DVD.
Det är ett amerikanskt romantiskt drama från 2004 med bl.a. Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Mark Ruffalo och Tom Wilkinson i rollerna.

Filmen handlar om Joel som får veta att hans flickvän Clementine har raderat ut alla minnen hon någonsin har haft av honom med hjälp av företaget Lacuna Inc. Han bestämmer sig då för att i sin tur radera alla sina minnen av henne. Under minnesraderingsprocessen börjar han dock att tänka om och blir påmind av allt bra som han och Clementine har haft tillsammans. Därför försöker han att gömma undan minnen av henne i hjärnan där de inte hör hemma, något som får konsekvenser för hans övriga minnen…

Det här är en väldigt annorlunda film. Jag tror att jag både gillar den och inte gillar den, all at the same time. Den är unik, är delvis intressant och har en del fina stunder. Men av någon anledning fastnar jag ändå inte helt för den.

Filmen får betyget: 5/10


(Bilden är härifrån.)

Stranden och en del mys i olika former…

Det blåste, var molnigt och började till och med regna en skvätt förut idag. Så att åka ner till stranden i några timmar tappade jag ganska snabbt suget för. Istället gick jag omkring här hemma och segade och åkte till stranden nu på kvällen. Fast bara en stund. Det var inte riktigt läge att ligga och lata sig i solen eftersom den knappt syntes bakom molnen. Men en annan gång kanske


En bild som morfar tog med min lilla digitalkamera innan vi åkte till stranden.

Resten av kvällen tänkte jag spendera med en del mys i olika former. Först och främst tänkte jag se en av filmerna som jag har hemma från LOVEFiLM nu - Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Sen funderar jag på att göra något liknande det här med fokus på Neopets. Men vi får se hur mycket klockan blir och hur trött jag är, annars så finns det ju alltid fler dagar.


Jag tappade en lins på golvet…

För några år sen då jag precis hade börjat använda linser hände det där som bara inte får hända. Jag hade ett par månadslinser som det var meningen att jag skulle ha i ungefär en månad till, och under den tiden skulle jag på ett återbesök hos optikern så skulle vi se hur det hade gått under månaden och om allt fungerade bra o.s.v. Jag var dock fortfarande väldigt ovan med att sätta i linserna och hade den här morgonen ställt mig ute i hallen framför den stora spegeln som fanns där i min och mammas gemensamma lägenhet. Då hände det. Jag tappade en lins på golvet…

Detta hade egentligen inte varit något större problem om jag kunde hitta linsen och om den inte hade gått sönder. Då behövde ingen heller få veta hur klantig jag hade varit och jag skulle slippa skämmas inför optikern. Men den turen hade jag inte. För det första så kunde jag inte se linsen någonstans. Jag kände hur paniken kom mer eller mindre. Jag letade över hela golvet där jag hade stått och ögonen inspekterade noggrant varje liten vrå. Men ingen lins fanns att hitta. Då jag hade letat i en eller två minuter som kändes som minst en kvart insåg jag att linsen var borta. Det fanns inget mer jag kunde göra. Eller gjorde det kanske det ändå? Jag tänkte att jag kunde be Gud om hjälp. Så jag gjorde det. Jag bad en kort bön och i samma sekund som jag avslutade bönen såg jag linsen på golvet. Den låg där jag hade tittat innan. Den var hel och faktum är att den inte ens var smutsig trots dammet som ingen hade brytt sig om att dammsuga upp än.

Det jag vill säga med detta är att Gud vill hjälpa oss. Med både små och stora saker. Stora saker som att hela oss från obotliga sjukdomar och försörja oss så att vi kan göra det vi är kallade till att göra trots att vi inte har råd. Och små saker som att hjälpa någon att hitta en lins på golvet. Guds hjälp är den bästa hjälpen som vi kan få, och som vi ser i mitt exempel om linsen så gör vi människor många gånger misstaget att vänta med att be Gud om hjälp. Vi väntar tills paniken börjar komma och först går vi till Gud. Som en sista utväg. Men vi behöver inte vänta, utan istället kan vi gå till Gud först. Istället för att göra Gud till den sista utvägen kan vi göra honom till den första…


En vanlig dag, och eventuellt besök i en vecka.

En helt vanlig dag ligger framför mig, och just nu lyssnar jag på vackra ord på Spotify som t.ex. dessa och spelar Harpan på Las Vegas-vis om och om igen medan jag då och då skriver lite här. Vad jag ska göra resten av dagen har jag ingen aning om, inte än. Men då jag såg det här gamla inlägget blev jag sugen på att göra något liknande. Fast samtidigt inte. Men kanske ikväll ifall jag inte ser en film


Kanske vill jag åka ner till ett ställe med vatten och lata mig i nån timme, tänkte jag nu. Vi får se.


En kul grej är förresten att Rebecka frågade för nån dag sen om hon kan komma hit och stanna en vecka. Det är inte helt 100 än att det blir så, men det skulle ju vara kul. Det känns som att jag har mycket att ordna med den här halvan av sommarlovet, men det är inte planerat när jag ska göra de olika sakerna än. Så då gör det ju ingenting om min söta vän kommer och hänger med mig en vecka. Hoppas att det blir av den här gången.

(Dagens Bibelord är Matt 16:24.)

Cubic.

Ikväll har jag sett Cubic (engelsk titel: Equilibrium) på sexan.
Det är en amerikansk science fiction-thriller från 2002 med bl.a. Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson, Dominic Purcell och William Fichtner i rollerna.

Filmen utspelar sig i framtiden där man efter tredje världskriget har bildat landet Liberia som leds av Fadern. Han har kommit fram till att mänsklighetens problem är dess känslor och att det utan känslor inte skulle finnas några krig. Därför måste alla människor nu varje dag ta doser av ett ämne som utplånar känslor. Straffet för att vara en så kallad känsloförbrytare är döden. John Preston är en av dem som arbetar med att hitta och straffa dessa känsloförbrytare. Men en dag missar han själv att ta sin dos och får en helt annorlunda syn på livet

Jag tycker att den här filmen är grym. Jag gillar handlingen och tycker på ett sätt att det påminner litegrann om hur det kommer att vara åtminstone i slutet på den tid som Bibeln kallar för vedermödan, hela grejen med kontrollen över alla människor alltså. Det jag dock har lite svårt för med filmen var att några få delar av den kändes väldigt jobbiga att se, antagligen för att jag är väldigt blödig då det gäller djur. Men trots det så är det en otroligt bra film.

Filmen får betyget: 8/10


(Bilden är härifrån.)

Sådär roligt spontant…

Idag har varit en bra dag, av flera anledningar. Mycket oväntat har hänt. Att biljetterna till Carolas julkonserter släpptes idag vet ni redan om ni har kikat in på bloggen tidigare under dagen, så jag går vidare till två andra saker istället. Det är inga stora grejer, men det var inte heller planerat och blev sådär roligt spontant. Jag kände mig så svettig och varm innan middagen efter att ha suttit i mitt varma rum och umgåtts med Gud, så jag fick för mig att jag ville att mitt premiärdopp för sommaren skulle bli ett mysigt kvällsdopp. Och så blev det. Sen då vi kom hem fick vi idéen att vi skulle sitta ute och grilla korv till kvällsmat. Så den här kvällen har blivit över föräntan. Helt underbar.


En härligt glad bild från i februari.

Kvällen fortsatte sen med att mormor joinade mig och såg på det senaste avsnittet av God's Adventurers på datorn, och om en liten stund ska jag se en film på sexan. Cubic, heter den. Det verkar vara en grym film, så jag hoppas att jag gillar den.

Jag känner mig mycket gladare nu förresten, det jag tänkte på igår om boendet och det känns så mycket bättre nu. Jag vet att allt kommer att ordna sig. Så är det bara.


Carolas jul 2010.

Idag då jag precis som vanligt kollade om det fanns något nytt intressant på Carola International-bloggen såg jag att biljetterna till Carolas julkonserter hade släppts IDAG. Jag blev väldigt förvånad eftersom Diana inte hade hört av sig om det, och vi brukar nästan alltid gå tillsammans på Carolas konserter. Jag skickade ett sms till henne om det och det visade sig att hon inte ens visste om det, precis som jag misstänkte. Hon bad mig att ringa till Ticnet och boka biljetter åt oss på en gång. Så nu har vi biljetter och ser fram emot den 19:e december. Det här blev helt klart dagens överraskning om vi säger så.


(Bilden är härifrån.)

I år kommer julkonserterna att vara i Örebro, Jönköping och Stockholm. Jag och Diana ska gå på konserten i Stockholm. Det blir nära och bra eftersom vi båda bor där då. Vill du också gå så är det läge att ringa och boka biljetter nu om du vill ha en någorlunda bra plats.


Upp 21:1.

Dagens Bibelord:
Upp 21:1.

Citat:
Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer. (Folkbibeln)

Kommentar:
Efter den slutliga domen då vi ska gå in i evigheten kommer vi att få en ny himmel och en ny jord profeterar Johannes. Vi går in i en ny tid och får leva i en evighet tillsammans med Gud.

Många tankar och drömmar om Stockholm…

Igår då jag kröp ihop framför Beverly Hills efter att ha bloggat om den där konstiga drömmen kände jag något som jag inte ville känna. Något som jag har kämpat med att försöka sätta ord på ända sen dess men inte riktigt lyckats med. Jag vet inte om jag kommer att lyckas nu heller, men jag kan ge det ett försök åtminstone

För första gången kände jag en sorts oro över boendet i Stockholm. Om nu oro är rätt ord. Men en negativ känsla som har gjort så att jag har känt mig nedstämd. Det har varit så illa så att jag till och med har reflekterat över att jag inte har någon andrahandsplan på vad jag ska göra i höst ifall det skiter sig med bibelskolan. Jag har inte haft lust att göra så mycket och alla ledsna tankar har tagit över mig. Sen hjälper det inte att drömmarna har fortsatt. Jag har drömt två drömmar till, vad jag kan komma ihåg, som har handlat om bibelskolan mer eller mindre. Det med årstiderna har också varit med. Nu senast var det praktiskt taget som en mardröm och jag vaknade alldeles svettig här på soffan innan middagen. Jag var orolig för en katt som hoppat ner från balkongen, hade problem med halsen och kunde knappt andas på sommaren och sen var det vinter och jag hälsade på i bibelskolan. Halsen var fortfarande helt åt skogen och jag hade problem att prata, och alla på bibelskolan var så konstiga. Jag vet inte vad det har varit med mig och jag vet inte varför jag har drömt så konstiga drömmar. Men jag är trött på det här nu. Både på drömmarna och på tankarna. Om jag ska vara helt ärlig med mig själv så tror jag ju egentligen att allt kommer att lösa sig. Min Gud är det absolut bästa som har hänt mig, och jag tror att han är med mig och hjälper mig så att allt löser sig. Han har kallat mig till missionär och nu har jag kommit in på en missionsbibelskola. Han kommer knappast att lämna mig i sticket nu. Jag får försöka rycka upp mig, sluta drömma knäppa saker och vara glad. Jag får bestämma mig för att vara det, för att vara deppig och tänka dåliga saker hjälper ju ingen utan det får bara mig att må dåligt. Så nu får det vara nog med det. Jag hade helt enkelt en svacka, och nu bestämmer jag att den kan dra åt skogen och stanna där.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Den 25:e augusti börjar jag och då har det säkert löst sig på något sätt och jag bor i Stockholm, är en nybliven 08:a och älskar storstadslivet. Jag måste våga tro på att det blir så och det ska jag göra, precis som jag har gjort tidigare. Har jag inte hört något till nästa vecka så kan jag ju alltid testa att ringa till skolan, maila Daniel och/eller be och fasta. Hur som helst så blir det säkert bra, kanske till och med bättre än vad jag ens kan tänka mig


Matt 16:27.

Dagens Bibelord:
Matt 16:27.

Citat:
Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar, och då skall han löna var och en efter hans gärningar. (Folkbibeln)

Kommentar:
Då Jesus kommer tillbaka och det sedan är dags för den slutliga domen så kommer varje människa att lönas efter hur hon eller han har levt sitt liv. Det vi gör nu får vi alltså betala priset för senare då vi står där inför Gud. Om vi har tagit emot Jesus i våra liv som vår frälsare har vi dock ingenting att oroa oss för eftersom han redan har betalat priset för våra synder.

New Moon.

Ikväll har jag sett New Moon på DVD.
Det är en amerikansk romantisk fantasythriller från 2009 med bl.a. Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner och Ashley Greene i rollerna.

Bella är förälskad i Edward som är en vampyr. Han bestämmer sig dock för att försvinna eftersom han vill skydda henne. Bella blir förkrossad och blir med tiden vän med Jacob. Hans vänskap får henne att må bättre för stunden, men det dröjer inte länge förrän det kommer fram att han är minst lika farlig för henne som Edward är

Nu har jag dragits in ännu mer i Twilight-historien känns det som. Jag gillade den första filmen och förväntningarna för den här efter att ha pratat med en kompis om det var att den skulle vara minst lika bra eller kanske till och med bättre, och jag blev inte besviken. Det är en bra film som jag fastnar för ännu mer än den första filmen. Handlingen känns minst lika facinerande den här gången och det blir spännande med alla vampyrer och varulvar.

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

En sån där typisk drömkänsla.

Inatt drömde jag något riktigt konstigt. Eller kanske bara galet. Det var vinter och jag befann mig i en svensk stad där jag hade varit i en församling på en konferens eller nånting sånt. Mission SOS var där. Det var mitt i vintern och efter den sista dagen på konferensen skulle jag till tåget för att åka hem. Jag var fortfarande kvar på tågstationen då det blev vår, och då det blev sommar. Fast ändå kändes det som om jag bara varit där en kort stund. Då jag vaknade hade jag en sån där typisk drömkänsla och lekte med tanken att allt med bibelskolan kanske varit en dröm. Fast det är det förstås inte, även om det kan kännas så ibland…


En något drömmande bild från förra året.

Nu börjar Beverly Hills snart, så jag ska dra mig från datorn och sätta mig vid tv:n en stund och hoppas på lite sällskap från nån katt. Sen får jag se vad resten av dagen har att erbjuda senare. Men det är iallafall bättre väder idag, så jag kanske sätter mig ute en stund eller nåt

(Dagens Bibelord är Matt 6:9-13.)

Final Destination 3.

Ikväll har jag sett Final Destination 3 på DVD.
Det är en amerikansk rysare från 2006 med bl.a. Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Kris Lemche, Alexz Johnson och Sam Easton i rollerna.

Den här filmen utspelar sig sex år efter den första, och den här gången är det en tjej som går sista året på high school som får en föraning om en olycka i en bergochdalbana. Hon får panik och därför går hon och några till av innan åkturen börjar, något som visar sig rädda deras liv. Men det dröjer inte länge förrän döden börjar förfölja dem som överlevde…

Jag tycker att de två första filmerna var bättre, men även den här är bra. Det är läskigt, spännande och jag ångrar inte att jag såg den.

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Top 10 för vecka 26.

Den här veckan märks det klart och tydligt att det är tre låtar med Aaron Shust som jag har fastnat för lite extra mycket. Låtarna är nya på listan och tog direkt platserna ett till tre. En annan kul grej är att Because Of Love är tillbaka på listan igen efter att ha varit med en gång vecka 19.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Aaron Shust - When Everything Is Beautiful

1. Aaron Shust - When Everything Is Beautiful

2. Aaron Shust - Breathe In Me

3. Aaron Shust - Still You Love Me

4. Bird York - Have No Fear

5. Aaron Shust - Stars Will Fall (- 1)

6. Aaron Shust - Rest In The Arms (- 5)

7. Aaron Shust - Carry Me Home

8. Mark Tedder - Because Of Love

9. Aaron Shust - Ever After (- 7)

10. Pain Of Salvation - Road Salt (- 7)


Igårkväll, idag och om 50 dagar…

Igårkväll blev bra med många avsnitt av Days, en hel del mys och lite gräs under fötterna vid några tillfällen. Precis som jag hade tänkt att det skulle bli.

Idag däremot blev inte riktigt som jag hade trott.
Morgonen var seg och jag kände att jag inte riktigt fick något gjort förrän vid lunchtid, trots att jag gick upp innan halv nio. Det var helt enkelt en sån morgon. En seg morgon. De brukar dyka upp lite då och då, och under sommaren är de lite mer förekommande än under andra årstider. Fast det som förvånade mig mest, om nu förvåning är rätt ord, var att allt det där varma som fanns ute är borta. Jag säger inte att det är kallt nu, för det är det inte. Men solen leker kurragömma bakom en molnfylld himmel och temperaturen har sjunkit. Fast jag klagar inte. För som jag har sagt förut så är det faktiskt skönt med en lite svalare dag ibland, mitt under allt det varma

Tankarna för kvällen är att ta det lugnt, sitta lite vid datorn och se en av filmerna från LOVEFiLM. Idag såg jag The Gospel of John en andra gång och nu har jag kvar Final Destination 3 och The Twilight Saga - New Moon hemma som jag inte har sett.


Den här bilden kändes passande eftersom det står 50 på den. Fortsätt läs så förstår du varför.

Idag är det förresten exakt 50 dagar kvar tills bibelskolan börjar, eller sju veckor och en dag som man också kan säga. Det är inte så överdrivet mycket egentligen. Halva sommaren ungefär. Jag har ingen aning om var jag ska bo och har inte fått svar på mailet som jag skrev till bibelskolan för över en vecka sen, jag har inte börjat packa och ärligt talat så vet jag inte ens om jag har förstått att det här är på riktigt. Nästan hela mitt liv så har saker varit mer eller mindre jobbiga och att jag en dag skulle få leva ett liv som jag drömt om fanns nog inte ens i mina tankar. Jag var tillräckligt upptagen med att försöka orka överleva och inte gå under helt och hållet. Att jag en dag skulle leva mitt drömliv, gå SOS Missionsbibelskola och sen arbeta som missionär, var en underbar dagdröm och något som jag "nån gång i framtiden" skulle göra. Nu är den framtiden snart här, och jag tror att en del av mig inte kommer att inse det förrän jag sitter där i skolan på första skoldagen och diskret nyper mig själv i armen eller något annat minst lika pinsamt. ;p Och det med boendet, det löser sig. Jag hoppas bara att det inte löser sig i sista minuten, för jag kommer säkert att vara tillräckligt trött av alla nya intryck de första dagarna i skolan utan att behöva packa upp alla mina grejer samtidigt. Men jag kan ju testa att ringa nästa vecka om jag fortfarande inte fått svar, om nu telefontiden gäller under sommaren, eller så mailar jag direkt till Daniel som är rektor och frågar om de på info-mailen gått under jorden eller nåt. Eller så kanske jag upptäcker att jag har drömt allt det här och att antagningsbeskedet som har legat framme på mitt skrivbord sen i februari faktiskt inte ligger där. That would be a really bad dream


Jak 2:26.

Dagens Bibelord:
Jak 2:26.

Citat:
Liksom kroppen utan ande är död, så är tron utan gärningar död. (Folkbibeln)

Kommentar:
Det är inte genom gärningar som vi blir frälsta, utan genom nåden. Men om vi inte är villiga att följa Jesus och leva så som Han har sagt utan istället går vår egen väg trots vår tro så är tron död. Vi ska leva som vi tror, annars är vi bara ett gäng hycklare

Ett sånt där så kallat Days-maraton…

Idag kommer att bli en mysdag med ett sånt där så kallat Days-maraton som jag brukar ha nån gång i månaden. Det kommer att bli underbart, och de stunder jag väljer att ta en paus från den här underbara serien så kan jag ju alltid gå omkring barfota i gräset en stund. Jag älskar att gå omkring barfota i gräset. Det är sommar för mig. Även att bada är sommar, och snart ska jag göra det också. Kanske imorgon eller på onsdag.


Barfota-i-gräset-bild från förra sommaren.

Imorse då jag hade gått upp kände jag mig förresten så härligt sprallig och glad, bara för att jag är frälst. Jag är så tacksam för vad Jesus har gjort för mig på korset, och jag kan inte sluta glädja mig över det ens om jag skulle försöka. Ibland känner jag mig som en nyfrälst som precis har insett vem Jesus verkligen är och inte kan sluta prata om Honom eller sluta tänka på Honom precis hela tiden. Ibland lever jag i ett glädjerus som är för bra för att vara sant, and it's all because of Him who saved me

(Dagens Bibelord är Joh 16:33.)

Though your sins were as scarlet, they will be as white as snow…

Nu har klockan passerat tolv och det är officiellt en ny vecka, så jag tänkte att jag skulle vara tidigt ute med det nya citatet för veckan. Även den här gången kommer citatet från en låt med Aaron Shust; When Everything Is Beautiful.

Veckans Citat: Though your sins were as scarlet, they will be as white as snow…

Den här låten och speciellt just det här citatet är baserat på Jes 1:18 som handlar om att våra blodröda synder ska bli vita som snö. Det är bara Gud som kan åstadkomma det i våra liv, och det gör Han genom Jesus Kristus som dog på korset och tog vårt straff. Jesus är svaret på hur en syndare kan gå från död till liv.


Aaron Shust - When Everything Is Beautiful


Inte den allra bästa dagen, men ändå helt okej…

Idag sov jag länge igen. Med andra ord så la jag mig igen efter att väckarklockan hade ringt. Man blir så lat då det är sommar och man inte måste göra något speciellt på dagarna. Iallafall så blir jag det. Ibland. Vi åkte alltså inte till kyrkan idag eftersom mormor kände igår att hon inte orkade det, så vi tar det en annan söndag istället

Om jag ska sammanfatta dagen så har det varit helt okej. Det har väl kanske inte varit den allra bästa dagen, men den har inte varit helt värdelös heller. Magen ville inte riktigt samarbeta med mig ett tag under eftermiddagen, och sen fick vi besök av lite släkt också. Oväntat besök. De var i närheten och tänkte att de kunde kika förbi. Det var kul att träffa dem även om jag inte kände mig som världens socialaste människa. Men jag känner mig bättre nu, det är varmt och skönt ute och jag får vara vän med den mest underbara i hela universum. So it's all good. Det är alltså Jesus jag pratar om. Jag är så glad för att jag har fått lära känna Honom. För att jag får tillhöra Honom. För att Han älskar mig genom allt. Han är den jag lever och andas för.


En bild från förra året som förklarar varför mitt rum blir lite som en bastu soliga sommarkvällar.

Nu tänkte jag lyssna på en predikan från Mission SOS, äta lite kvällsmat och sen kolla in Terminator 2 som går på fyran ikväll. Jag funderar också på om jag vill se The Gospel of John en gång till innan jag skickar tillbaka den till LOVEFiLM, men det får bli en annan gång isåfall

(Dagens Bibelord är 2 Mos 14:21.)

The Gospel of John.

Ikväll har jag sett The Gospel of John på DVD.
Det är ett kanadensiskt drama från 2003 med bl.a. Christopher Plummer, Henry Ian Cusick, Stuart Bunce, Daniel Kash och Stephen Russell i rollerna.

Den här filmen är baserad på Johannesevangeliet i Bibeln och utgår från det som aposteln Johannes har skrivit ner om Jesus. Man får följa Jesu liv från då Han döptes av Johannes Döparen i Jordan till strax efter uppståndelsen

Jag älskar Jesus. Jag älskar Johannesevangeliet. Så att jag tycker om den här filmen kommer säkert inte som någon större överraskning för någon. Den är bra gjord och är intressant att se. Jag kände flera gånger att jag hade velat vara där. Tänk att få vara med då Jesus uppväckte Lasarus från de döda, eller då den blinde mannen fick sin syn tillbaka eller bäst av allt - att bara få hänga med Jesus i några år. Att få sitta vid Hans fötter och lyssna på varje ord som Han säger, att gå dit Han går och vara där Han är. Något som dock var mindre bra med filmen var att varje ord ur hela evangeliet var med. På ett sätt är ju det bra, men i en film kan det kännas lite onödigt att höra berättarrösten säga "Och Jesus sa" innan repliken kommer bara för att det är så det står i evangeliet. Det är liksom skillnad på att läsa en bok och se en film. Men oavsett så är det en grym film.

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Redruth - Rescue …

Idag halkade jag in på en YouTube-video som jag inte sett på länge. Jag tror inte att jag har lagt upp den här tidigare, så jag gör det nu. Det är en grym låt med det australiensiska bandet Redruth. Rescue heter den. Det är tråkigt att den inte finns på Spotify, då hade jag nog nördat den ännu mer.

So I'm calling out in desperation
Calling out for my salvation
You see my life and my situation
You understand
Come and rescue me


Redruth - Rescue


Jag njuter av sommaren…

Idag är det sjukt varmt, and I'm lovin' it. Det är runt 30 grader i skuggan, och jag hoppas på att värmen kommer att hålla i sig ett tag till. Jag har inte suttit mycket alls vid datorn idag utan istället ägnat min tid åt andra saker. Som till exempel att gå omkring i pyjamas i två timmar innan jag tillslut tog en sval dusch och ätit Carte d'Or med smak av Caramel Cinnamon Waffle. Även Ben & Jerrys Strawberry Cheesecake finns hemma från och med idag.

Senare ikväll ska jag se The Gospel of John som jag har hemma från LOVEFiLM. Det är en ungefär tre timmar lång bibelfilm som det ska bli jättekul att se. Jag funderar även på att lyssna på en predikan någon gång innan filmen, men vi får se, för först och främst tänkte jag gå ut och sätta mig och läsa och njuta av sommaren. Men oavsett så blir det en predikan imorgon, sen om det blir en live i kyrkan eller en från Mission SOS hemsida vet jag inte än. Mormor har känt sig hängig och har lite feber, så vi får se om vi åker till kyrkan eller om vi tar det en annan söndag istället


Solglasögon och en bok passar perfekt en varm sommarkväll. ♥

Mormor sa förresten idag att jag borde börja packa. Inför flytten alltså. Då hon sa det slog det mig hur nära det faktiskt är nu. Jag som inte ens har någonstans att ta vägen i Stockholm än. Ingenstans att bo med andra ord. Men det löser sig. Jag tror verkligen att allt kommer att bli helt otroligt bra med boendet, jag har tro för det. Men börja packa gör jag nog inte än på nån vecka. Jag får ta några riktiga packa-dagar sen.


Ps 31:6.

Dagens Bibelord:
Ps 31:6.

Citat:
I din hand överlämnar jag min ande. Du har friköpt mig, HERRE, du trofaste Gud. (Folkbibeln)

Kommentar:
I Guds hand kan vi överlämna allt. ♥

Så väldigt drömmande…

Ibland kan känna mig så väldigt drömmande. Ikväll har varit en av de gångerna. Jag har känt att jag vill flyga, eller åtminstone ha känslan av att flyga. Lite som i Titanic då de står längst fram på fartyget kanske. Sen vill jag dansa under stjärnorna och sova under bar himmel någon gång på en missionsresa. Jag vill sitta på ett tak och lyssna på lovsång långt in på natten. Jag vill så mycket som jag sitter och kommer på helt spontant. Det är typiskt mig i dagdrömstillstånd.


Bild från midsommarafton vid hamnen.

Nu funderar jag på att snart slita mig härifrån och krypa ner i sängen och spela det där spelet på mobilen, det med bergochdalbanan, tills jag somnar. Sen är det en ny dag imorgon. Då ska jag följa med in till affären, pussa på katterna, kanske lyssna på en predikan och se en film om Johannesevangeliet. That'll be fun.


In Love and War.

Ikväll har jag sett In Love and War på trean.
Det är ett romantiskt krigsdrama från 1996 med bl.a. Chris O'Donnell, Sandra Bullock, Mackenzie Astin och Margot Steinberg i rollerna.

Handlingen utspelar sig i Italien 1918 under första världskriget där journalisten Ernest Hemingway, som arbetar för Röda Korset, under ett arbetspass blir allvarligt skadad och hamnar på sjukhus. Där träffar han sjuksköterskan Agnes von Kurowsky och blir förälskad. Han är dock inte den ende som gillar Agnes

Jag gillar den här filmen. Den är en så fin kärlekshistoria som jag inte kan låta bli att fastna för. ♥

Filmen får betyget: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Jag hade somnat.

Och helt plötsligt så var klockan åtta. Jag satt här uppe i mitt rum och visste inte riktigt vad jag skulle göra, vaknade upp från min törnrosasömn och insåg att kroppen uppenbarligen hade valt alternativ åt mig. Jag hade somnat. Jag tror att det var ett bra val av kroppen för jag känner mig mer utvilad nu och tycker bara att det var skönt, så att en del av mig fortfarande undrar om det är något fel på klockan eftersom den är så mycket mer än vad jag tror att den är gör inte så mycket. De där två timmarnas sömn behövde jag nog.


En bild från förra sommaren på en god kvällsmat. Ikväll skippar jag dock mackan.

Nu börjar det bli dags att gå ner och stoppa något i magen innan filmen börjar. Jag tänkte se In Love and War som går på trean om en halvtimme. Yoghurt kanske det blir. Det är kallt och bra nu i värmen


Segt, varmt och spelande på mobilen…

Idag sov jag länge. Klockan ringde innan halv nio, men då jag satt där vid väckarklockan och försökte piggna till så insåg jag hur trött jag faktiskt var och la mig igen. Det har blivit sent några kvällar nu och ändå har jag försökt komma upp tidigt dagen efter, så idag stannade jag i sängen ända till tolv. Det är helt enkelt alldeles för lätt att fastna på msn, och på bibelskolans hemsida. Jag satt sent igår och klickade omkring där och lusläste saker som jag läst säkert hundrafemtio gånger innan. Så kan det gå då man längtar efter något, då man räknar ner dagarna och dagdrömmer sig bort lite väl ofta…

Dagen började alltså segt, och så har det fortsatt. Jag och mormor satt ute och åt vaniljglass tidigare idag, släppt in vågade katter från balkongen som tagit sig dit via taket, sen har jag gosandes med Loka sett på Beverly Hills, drömt mig bort mot stranden och havsvattnet som jag inte kommer att kasta mig i än på nån dag på grund av något rött, spelat ett spel på mobilen som jag tyckte var dötråkigt förut men som jag nu inte kan få nog av och tänkt att jag vill åka nånstans utan att veta vart jag vill åka. Kanske är jag lite rastlös, jag vet inte.


Bergochdalbanespelet har jag fastnat för.

Varmt är det iallafall idag, that's for sure, så det blir ingen film på eftermiddagen som igår den här tiden. Istället funderar jag på att ta med mig Bibeln och gå ut och sätta mig nånstans. Det var ju så mysigt sist jag gjorde det. Om det inte är alltför irriterande att morfar klipper gräset, som jag har för mig att han skulle göra. Här inne vill jag iallafall inte stanna kvar, så mycket vet jag…

(Dagens Bibelord är 1 Tim 2:3-6.)

Saw III.

Ikväll har jag sett Saw III på DVD.
Det är en amerikansk skräckfilm från 2006 med bl.a. Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfadyen och Bahar Soomekh i rollerna.

I den här tredje delen av Saw-filmerna fortsätter Jigsaw, som är själv är döende, att leka sina lekar med de människor som han anser inte förtjänar att leva på grund av att de av olika anledningar inte tar vara på livet. Till sin hjälp har han Amanda som tidigare överlevde en av hans lekar och nu arbetar tillsammans med honom. Den här gången får vi följa en läkare, Lynn, som tvingas hålla Jigsaw vid liv medan han följer med i hur det går för en stackars man som tvingas gå igenom olika test som en del av leken…

Jag tycker att den här filmen är lite bättre än den förra. I början var jag lite rädd för att det skulle kännas tråkigt och vara för mycket likt de andra två filmerna. Men så var det inte. Det är en bra fortsättning. Man får veta lite mer om Amanda, och det som jag tycker är allra bäst är att det handlar mycket om hämnd och förlåtelse. Man får något att tänka på. Hur mycket skulle man själv vara villig att förlåta och skulle man vara beredd att hjälpa en människa som gjort något hemskt mot en själv!?

Filmen får betyget: 7/10


(Bilden är härifrån.)

Juli 2010.

Nu har det gått en månad sen sist och det är dags för en månadsupdate med tillbakablickar och förväntningar för månaden som ligger framför mig. Precis som vanligt, med andra ord.

• Under juni har jag varit ledig hela månaden och njutit av sommaren och livet. Det har blivit en hel del lata dagar och underbart ljusa kvällar.
• Jag har varit ute och solat och läst litegrann, men inte badat något än.
• De sista katterna blev kastrerade under juni och nu har vi släppt ut dem så att de får vara ute lite på dagarna och springa av sig och busa.
• Det blev inget besök i Gävle eller kyrkan eftersom vi vid några tillfällen valde att stanna hemma med någorlunda nykastrerade tjejer. Jag har dock lyssnat på en hel del predikningar via Internet.
• Jag hade en bönedag och bad speciellt inför Stockholm och bibelskolan. It was a gooood day.
• Jag har fortfarande inte fått nåt mail från skolan med listan om boende för elever. Jag mailade och frågade om det förra veckan och hoppas att jag får svar snart. :p• Under juli fortsätter ledigheten och jag gissar på att det blir många soliga och lata dagar.
• Det börjar bli dags för premiärdoppet i havet snart, speciellt nu då det är varmt.
• Jag ska till Gävle för kyrkan, shopping och antagligen också boka en tid hos optikern eftersom jag behöver beställa nya linser snart.
De sista avsnitten av Lost, som jag har följt sen flera år tillbaka, kommer att visas den här månaden och det är något som jag ser fram emot.
• Det är dags att börja planera mer inför hösten med mindre än två månader kvar till skolstarten. Om drygt en månad flyttar jag och det känns som att det är läge att hitta någonstans att bo någon gång snart
Den 28:e fyller jag 22 år och då blir det tårta och lite firande här hemma.


Mulet och grått.

Idag gick jag upp och åt frukost nere med dem andra klockan nio. Med andra ord så blev det inte överdrivet sent vid msn igår iallafall, sen om det beror på att Rebecka loggade ut och Fredrik försvann efter ett tag eller på att jag kände att jag borde lägga mig går ju alltid att diskutera. Men en tidig morgon blev det iallafall och det känns skönt. Jag har alltid gillat den där känslan av att ha hela dagen framför mig.


En lite halvt söt bild från för nån vecka sen.

Det är mulet och grått ute idag med, och mycket svalare. Men eftersom det var så sjukt varmt förut så tycker jag fortfarande att det känns lite skönt, så länge värmen kommer tillbaka snart igen. Och det gör den. Det ska bli sjukt varmt till helgen har jag sett. Men idag blir det nog inte direkt någon tid i solen om vi säger så. Istället kanske jag ser Seven Pounds en gång till under dagen, eller lyssnar på en predikan eller hittar på något helt annat. Vi får se helt enkelt. Sen ikväll blir det nog film igen tror jag. Typiskt filmnördande á la Ekan alltså…

(Dagens Bibelord är 1 Joh 2:9.)

Juli imorgon…

Nu sitter jag på msn igen, precis som igårkväll. Dock så planerar jag inte att stanna ända till fyra på morgonen den här gången. Det planerade jag visserligen inte igår heller, but you get my point…
Kvällen har innan jag hamnade här vid datorn igen spenderats med att se en av filmerna som jag har hemma från LOVEFiLM vilket antagligen märktes på recensionen i inlägget under, se Lost och bara ta det lugnt. Det har varit en mysig kväll.


Kvällsbild från 2008.

Det är förresten juli imorgon, eller egentligen redan nu eftersom klockan är efter tolv. Tiden går nog ganska fort ändå. Eller ganska sakta. Jag vet inte riktigt vad jag tycker just nu. Men jag gissar på att det kommer att gå fortare och fortare ända fram till bibelskolan börjar. Inte så jättelång tid kvar nu…RSS 2.0