SOS Church, få lite saker gjorda och blodsförbundet.

Igår var en härligt mysig dag. Det var en sån där dag som man inte kan låta bli att känna sig utvilad efter, speciellt inte då man som jag råkade somna några gånger. Men ibland behövs det. Ibland behöver man få vara så där lat och bara fokusera på att ta det lugnt i en hel dag.

Idag däremot har jag lite andra planer, även om en del av mig egentligen känner för att bara vara hemma idag med. Jag är inte ledsen igen eller så, men jag känner mig lite mulen och tråkig, precis som vädret utanför fönstret. Men har det inte gått över tills jag kommer till kyrkan så går det säkert över , för SOS Church är en av de mest underbara platserna som man kan vara på. Jag ska ta med mig Erik som jag träffade igen på out reachen i torsdags och hänga med honom och Katti i den coolaste kyrkan som jag någonsin har varit i.
___Sen tänkte få lite saker gjorda med. Jag tvättar en maskin med mörk tvätt just nu, och nån gång under dagen eller kvällen tänkte jag börja plugga till provet som vi har i Blodsförbundet på onsdag, läsa lite i boken med samma namn tänkte jag också göra och kanske logga in på Internetbanken och uppdatera lite i min ekonomibok ifall jag hinner det. Så idag är planen att vara allt annat än lat…


En bild som jag tog i cafét i skolan/kyrkan en dag…

Jag ser fram emot de tre sista skoldagarna innan lovet, och jag ser fram emot att sen få spendera några dagar i min fina by under lovet.
___Det känns som att det bara blir bättre och bättre ju mer vi får lära oss om blodsförbundet. Jag tror att det här ämnet in the end kommer att förändra mig minst lika mycket som bönen med Cullen Allen gjorde. Jag är förväntansfull. Speciellt eftersom jag igår då jag läste i boken, som jag bara har några kapitel kvar i nu, såg saker som jag aldrig har sett förut trots att jag har läst så mycket i Bibeln. Jag tänker inte gå in på vad nu eftersom det är en hel bibelundervisning i sig, men jag kan säga att jag nästan satt och gapade här i soffan. Det här är fortfarande för stort för att det ska kunna sjunka in helt och hållet. Gud är så väldigt underbar, och precis då du tror att du kanske börjar förstå åtminstone lite av hur underbar Han faktiskt är så visar Han dig bara ännu mer…

(Dagens Bibelord är 2 Tim 1:7.)

Jag gillar vilodagar, och idag är en riktig latdag…

Idag vaknade jag innan klockan ringde, somnade om och gick upp strax efter halv elva. Sen dess har jag hunnit duscha, läst i Bibeln, pratat med Gud, ätit en mysig helgfrukost och bara tagit det lugnt. Jag gillar vilodagar. Jag gillar att kunna sova hur länge jag vill, inte ha några måsten och spontant kunna göra vad jag känner för att göra.


Jag fixade risgrynsgröt till frukost idag.

Jag funderade på att platta håret för första gången på några månader och eventuellt ha utsläppt nån dag, fast det blev inte så ändå. Jag funderade också på att fota kläderna, jackan och stövlarna som jag fick förra helgen då mormor var här, men det blev inte så heller. Jag får se om det kanske blir av en annan gång istället. Idag kommer jag nog att komma ihåg som en riktig latdag. Men såna behöver man ha ibland. Jag älskar såna dagar.
___Nu tänkte jag krypa ihop under min blåa filt och läsa i Blodsförbundet och prata lite mer med Gud. Och senare ska jag kolla på Days-avsnitt ända tills jag blir för trött eller helt enkelt känner för att göra något annat en stund…

(Dagens Bibelord är Luk 7:22.)

Jag kände Guds frid och nu är jag så tacksam. ♥

Som ni kanske märkte så gled jag in i en ganska så rejäl svacka i onsdags. Det var inte en bra dag, helt enkelt.
___Igår kändes det lite bättre även om det var väldigt mycket upp och ner. På morgonen bara en liten stund innan jag skulle åka till skolan började jag nästan gråta bara för att jag läste en sak på Facebook som visade att någon brydde sig. Men jag försökte behärska mig och tänkte att det inte var läge att bryta ihop så att mascaran rinner då man ska gå om tio minuter och fortfarande inte har ätit upp sin frukost eller läst klart det man tänkte läsa i Bibeln. Efter skolan hängde jag med hem till Katti tillsammans med några andra i klassen. Jag tänkte att det kanske var bättre än att åka hem och tycka synd om sig själv. Vi åt jättegod mat, dansade och flummade. Sen på kvällen var det out reach inne i stan där vi fick i uppgift att intervjua människor om tro, fråga om vi eventuellt skulle kunna få be för dem o.s.v. Jag pratade mycket med en tjej som heter Malin och fick hennes nummer, och jag lyckades även springa på en kille som jag träffade på en av de första out reacharna vi hade i augusti. What are the odds, liksom. Men det var kul och han kanske hänger med till kyrkan nu på söndag. Jag är verkligen glad att jag gick, för jag tänkte först på morgonen att jag kanske inte skulle det eftersom jag kände mig ledsen. Men då slog det mig att Johannes brukar säga att om man känner sig deppig eller så ska man åka på en missionsresa eftersom det brukar hjälpa. Det kunde jag ju inte, men en out reach kunde jag ju faktiskt gå på. So I did. Poängen är att ta fokuset från sig själv och sina egna problem till Gud och de onådda. Jag hade en ganska bra dag och kväll och det var först då jag kom hem som det började gå neråt igen…
___Idag kändes det först upp och ner igen. Jag frågade Seyoum på morgonen om hon kunde städa istället för mig, byta städdag alltså, eftersom jag inte kände mig up for it på grund av hur jag mådde. Jag funderade på att bara åka hem efter skolan och kanske strunta i allt för en stund. Men istället började jag prata med Gisela och hon ville be för mig, så vi satte oss inne i lilla barnkyrkan-rummet och medan hon bad kände jag hur allt sakta men säkert förändrades. Jag kände Guds frid. Jag kom ut därifrån som en ny människa, sort of. Jag fick lägga mina bördor på Jesus och jag kände hur den Helige Anden viskade till mig att Han är med mig. Det var nog egentligen allt som jag behövde. Det hjälpte verkligen. Nu känner jag en sån tacksamhet. Jag är tacksam för att jag har så många underbara människor i mitt liv. Jag är tacksam för Gisela och för mina andra fina klasskompisar, för min andliga mamma som jag ser fram emot att få lära känna, för härliga människor i kyrkan och för min bästa vän. Men mest av allt är jag tacksam för att jag har Jesus i mitt liv.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Nu i helgen stannar jag kvar här i Stockholm och bara hänger. Typ. Ikväll har jag msn-kväll med min fina Rebecka som tyvärr inte kunde komma hit. Imorgon tänkte jag ha min vilodag och ta det lugnt och spontant göra det jag känner för att göra, vilket Days antagligen kommer att vara en del av om jag känner mig själv rätt. Sen på söndag ska jag till kyrkan. So that's what my weekend will look like.
___Nästa skolvecka blir förresten ganska kort. Det är skola till onsdag och sen har vi ett litet höstlov, så då tänkte jag passa på att åka hem till byn i några dagar för att umgås med mormor och morfar och krama alla katterna. Det ser jag fram emot. Det ska också bli väldigt spännande att få ha de tre sista dagarna innan lovet där Daniel ska fortsätta undervisa oss om blodsförbundet. Jag älskar det ämnet och jag lär mig så mycket. Det är helt otroligt sjukt bra.

(Dagens Bibelord är Jer 17:14.)

Skillnaden har varit total: Idag har jag varit likgiltig och ledsen…

Imorse då jag precis som vanligt satt vid datorn en stund innan det var dags att åka till skolan läste jag ett mail som på mer än ett sätt gjorde mig väldigt ledsen. Det har påverkat hela min dag och jag har inte känt för att göra något. Jag har varit likgiltig och ledsen. Både för budskapet i mailet och för vad det fick mig att inse, men kanske mest för vad det fick mig att inse. Jag har fortfarande väldigt svårt att lita på människor och jag blir oftast inte ens speciellt förvånad då jag på olika sätt blir sviken eller sårad, oavsett om det är medvetet eller omedvetet. Idag har det här plågat mig på insidan. Jag har inte varit den sprudlande glada tjej som jag har varit sen skolan började för ungefär två månader sen. Glädjen har inte funnits där. Skillnaden har varit total. Jag har varit som jag ofta var tidigare i livet och jag har känt som jag ofta kände då och tänkt tankar som jag ofta tänkte då. Finns det verkligen människor som jag kan lita på fullt ut, som genuint bryr sig om mig och är jag verkligen värd att gå omkring i ständiga glädjerus är saker som har kommit upp till ytan idag. Det dumma är att jag egentligen vet svaren på frågorna, men jag känner dem inte. Hjärtat är inte med idag. Det är under reparering. Det höll på att gå i bitar ännu en gång. På väg från bussen och hem började jag gråta lite, och hemma slängde jag väskan i soffan och la mig i sängen med lovsång på hög volym. Jag grät, jag sov, jag stängde av musiken och jag sov mer. Nu har jag varit uppe i en timme och tänkte att jag skulle umgås med Gud som vill ta hand om mitt brustna hjärta, blogga, äta mat och sen ha en till Days-kväll. Jag hoppas att jag är mig själv tills imorgon, för det här är inte roligt. Jag vill inte mer. Jag vill tillbaka till glädjerus, spontana skrattanfall och en glädje som verkade kunna bestå genom allt

Jag är glad att jag valde att åka till Rinkeby och fota igår och inte idag. Jag är glad att det inte fanns några saker inplanerade idag då jag väl lämnade skolan. Jag fick förresten med mig Boby och Seyoum igår. Temat var multicultural och då passade det ju bra att jag är från Europa, Boby från Asien och Seyoum från Afrika. Jag tycker att det gick ganska bra igår och imorgon ska jag kolla igenom bilderna en sista gång och skicka in minst tio av dem till Katrine.


En bild som Boby tog på mig igår.

Days-kvällen som jag hade var mysig och jag kände att jag verkligen var värd en sån myskväll efter att ha haft fullt upp i måndags, ha tagit itu med fotouppgiften igår och sen också ha skrivit ett riktigt grymt prov. Jag kände att det gick bra. Jag vågar tro att jag kanske fick MVG trots att man inte ens fick ha Bibeln som hjälp på just det här provet.

Nu tänkte jag avsluta med att skriva några positiva saker om idag, för några måste det ju finnas och jag behöver få säga dem.
___Jag och Elisa har dörrar nu och jag kunde stänga in mig idag då jag kände för att bara vara själv och gömma mig för världen. Bella bjöd mig på varm choklad då jag kom till skolan imorse. Då jag läste Som detta altare nu färgas av blod, så färgades också korset på Golgata rött av Frälsarens gudomliga blod. på väg till skolan imorse blev jag berörd och kärleken till Jesus flödade över. Dagens Bibelord för idag känns extra bra att läsa just idag. Det finns låtar som är så grymma så att man inte vill sluta lyssna på dem

(Dagens Bibelord är Rom 8:1.)

Top 10 för vecka 42.

Den här veckan är det inte så många ändringar på topplistan. Några låtar har gått upp eller ner en placering och en låt har kommit tillbaka in på listan efter ett uppehåll på två veckor.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Casting Crowns - Praise You In This Storm

1. Casting Crowns – Praise You In This Storm

2. TobyMac – Made To Love

3. Jeremy Camp – I Still Believe

4. Planetshakers – Nothing Is Impossible

5. BarlowGirl – Never Alone (+ 1)

6. Jars Of Clay – Flood (- 1)

7. Avalon – Testify To Love (+ 1)

8. Aaron Shust – Stars Will Fall (- 1)

9. Aaron Shust – Create Again

10. Everybody Worship – Break Through


Mycket att göra igår och prov idag…

En ny vecka ligger framför mig. En vecka som började med mycket att göra, eller åtminstone så är det så det känns. Igår var jag i skolan som vanligt, städade eftersom jag bytte städvecka med en kille i klassen som behövde spendera veckan med att söka jobb, var på banken, handlade, pluggade till provet som vi ska ha idag i Översikt över NT, var på dramaövning där vi började träna på ett drama som vi ska ha på en out reach framöver och pluggade mer. Sen var det typ dags att gå och lägga sig…

Jag hoppas att det kommer att gå bra på provet idag, men jag tror det eftersom det gick så bra då Annika förhörde mig igår. Jag har hört att Andreas prov brukar vara svåra, men samtidigt så trodde jag samma sak om Daniels prov och det visade sig vara ganska lätt trots allt, så jag hoppas att jag kan glänsa på det här provet också.
___På tal om prov så tror jag att det gick bra på provet i fredags som vi hade i Rättfärdighet. Det skulle vara riktigt pinsamt annars eftersom vi fick ha med oss våra anteckningar på provet och sitta precis hur länge vi ville. Det var många som satt med provet jättelänge, så det blev en väldigt slapp dag i skolan där vi inte hann med så mycket undervisning.


Den här räknar ner tiden då vi ska börja igen efter rasterna. Då klockan kommer till noll ska man sitta ner på sin plats

Idag ska jag ut och fota i Rinkeby efter skolan till temat multicultural och hoppas att inspirationen kommer att infinna sig. Men det löser sig. Sen då jag kommer hem planerar jag att ha en lugn och skön kväll med Days-mys. Jag känner att jag behöver en sån kväll. Jag är lite trött idag, iallafall känner jag så nu. Kanske beror det på att jag var igång hela dagen igår och sen hade något som nästan kändes lite som ett träningspass på dramat där vi lärde oss sparkar, slag och fick använda en del styrka. För ett drama där Jesus ska bli korsfäst ifall någon undrar vad vi håller på med där

Förresten! Jag har börjat ta bibellappar ur änglaskålen igen, en för varje dag. Så nu blir det random bibelord igen och inte "bara" samma som jag hade för precis ett år sen. Jag vet inte om ni kommer att märka sån stor skillnad. Men jag tycker att det känns roligare iallfall. ;p

(Dagens Bibelord är Jes 57:15.)

Min helg med mormor… ♥

Helgen tillsammans med mormor har varit mysig, och det har varit så kul att få ha henne här hos mig i några dagar. Min mormor är inte bara som en mormor för mig utan också som en vän. Hon betyder helt otroligt mycket för mig och jag älskar henne. ♥


En nytagen bild på oss.

I fredags kom mina flyttlådor, skrivbordet och stolen hit till mig. Jag och mormor hjälptes åt att packa upp och fixa iordning på en gång. Det gick mycket fortare än vad jag hade trott att det skulle göra, och det var inte lika jobbigt som jag hade trott att det skulle vara. Nu känner jag mig ännu mer hemma här och mitt rum ser mycket bättre ut än vad det gjorde innan. Dock så kände jag mig deppig medan jag packade upp. Jag kom fram till att det antagligen berodde på att jag saknar min fina Rebecka så väldigt mycket och omedvetet började tänka på henne då jag packade upp eftersom vi har pratat om att hon eventuellt ska flytta hit till Stockholm sen. Jag älskar den tjejen. Hon är både min bästa vän och min lärjunge. Sen kan ju humöret bli som det blir då man har mens också. Ni tjejer vet säkert vad jag menar. ;p
___Vi hade en out reach i fredagskväll som också var veckans out reach för oss bibelskoleelever. Jag hade funderat på om jag skulle gå på den trots att mormor var här, men det blev inte så. Jag var helt enkelt väldigt trött. Då jag och mormor kom hem från en promenad fram och tillbaka till affären för att handla lite kände jag hur trött jag faktiskt var och bestämde mig för att vara hemma. Jag kommer inte ens ihåg när jag var så trött sist. Det var så illa så att jag, då jag tänkte sitta i köket och läsa en stund då mormor hade lagt sig, knappt orkade ens det. Så jag la mig, och det var nog lika bra. Kanske tog det mer på krafterna än vad jag trodde att fixa iordning rummet…


Lite mer hemtrevligt än tidigare…

Igår var vi inne i stan. Först gick vi omkring i lite affärer och jag fick med mig en hel del fint hem. Bl.a. ett par varma stövlar och en mysig vinterjacka. Vi hann även med att äta varsin sallad på ett litet café och kolla på taxibilarna som brukar stå utanför centralen. För några år sen då jag och mormor var här i Stockholm över dagen för att hänga på Grönan och skulle gå till bussen för att ta oss dit stannade mormor upp på en bro och utbrast överraskat: Oj, så många taxibilar! Vi har skämtat om det ända sen dess, och självklart var jag ju tvungen att ta med mig henne tillbaka till samma ställe så att hon kunde få säga samma sak en gång till…
___Senare på kvällen efter en spännande dag där mormor för övrigt åkte tunnelbana för första gången hade vi en myskväll där vi såg på två filmer, Slumdog Millionaire och Huset vid sjön, och åt chips.

Nu ska vi snart åka till min underbara kyrka, SOS Church, och umgås med människorna som känns som en familj för mig och ära Gud tillsammans. Sen ska jag följa med mormor till centralen och vinka av henne. Det kommer att kännas lite tomt precis då hon har åkt, men vi ses om tio dagar igen då jag ska åka till byn och krama katter i några dagar i samband med något som vi kallar för höstlov. Tio dagar går fort. Speciellt då man har världens mest underbara skola att gå till.

(Dagens Bibelord är 1 Joh 2:2.)

Pluggande och besökare!

Nu har jag precis pluggat rättfärdighet i några timmar, med pauser inräknade, och känner att det räcker med pluggande för ikväll. Provet är imorgon och jag tror att det kommer att gå bra. Men oavsett så klarar nog inte min hjärna av mer just nu. Ögonen börjar gå i kors och allt jag vill är att ta ur linserna, fixa iordning mig för sängen och ha en lugn stund innan jag går och lägger mig
___Jag skulle egentligen ha haft husförsamling ikväll, men jag kände att jag behövde få plugga mer till provet eftersom jag nästan inte hade gjort det alls. Jag tror att det kommer att bli ett lätt prov, men jag vill ändå känna mig förberedd, speciellt då det var ett tag sen vi hade rättfärdighet sist. Jag fotade på stan igen efter skolan idag, dock så gjorde jag det själv eftersom Gisela behövde plugga, och det gick bra. Sen hade jag en lång och härlig stund med Gud och kom igång med pluggandet senare än vad jag hade tänkt, men det gick ju bra ändå. Och nu har jag iallafall skickat in fler bilder till Katrine också. Inspirationen för nästa tema börjar sakta men säkert komma. Jag tror att jag ska dra till Rinkeby och fota under nästa vecka, det känns lite multicultural. ;p


Om det finns en ledig stol bredvid mig så brukar mina grejer ofta hamna där, hehe

En kul grej som hände idag var förresten att det blev ett spontant party i skolan efter sista lektionen. Nån satte på musik och sen började folk dansa. Jag älskar min klass, haha! Och imorgon ska vi ha minst lika roligt tillsammans, like we always have.

Imorgon eftermiddag ska jag få hit mitt skrivbord, en stol och flyttlådorna. It's about time. Fast med tanke på att jag inte bestämde mig för att stanna just här direkt och sen ville fixa lite med lådorna och samtidigt fixa timingen så att mormor skulle stanna över helgen då jag fick alla grejer så är det kanske inte så sent ändå. Dock så visade det sig att mormor och morfar inte kunde åka med killen som kör hit grejerna åt mig eftersom han skulle ha fullt i bilen, men eftersom vi redan hade bestämt att mormor skulle stanna här så kommer hon ändå, fast med tåget. Det ska bli så kul att ha henne här. Vi ska umgås, prata, shoppa, hänga i kyrkan och jag ska stornjuta av att få visa henne allt underbart här i Stockholm.
___Sen kommer Rebecka hit nästa helg har vi bestämt och stannar eventuellt ända till onsdagen och är med tre dagar i min skola då vi har öppet hus. Det kommer att bli underbart. Nu känner jag att besökarna börjar komma, hehe

(Dagens Bibelord är Ps 37:8.)

Ord om skolan, bön, foto och kvällen.

Idag har det varit ännu en underbar dag i min underbara skola. Jag har skrattat mycket idag. Jag är så fylld av glädje och ibland i skolan går det verkligen inte att hålla allt inne. Jag ler, jag skrattar och jag njuter. Jag trivs så väldigt bra där, och jag är så glad att jag får komma dit varje dag och få så bra undervisning och hänga med så många fina människor. De känns som en familj för mig och jag älskar dem. På böneskolan imorse sa Andreas, som vi har som lärare i Översikt över NT, att han kunde se oss alla tillsammans på ett missionsfält om 20 år där vi har en festival för ett onått folk. De orden fastnade i hjärtat. Tänk att vi alla skulle kunna vara bra vänner och vara på samma festival så många år från nu. Friends for life och hjältar som är med och tömmer helvetet och fyller himlen. Vilken dröm!


En bild från skolan där lovsångsteamet övar innan vi börjar på morgonen

Jag var med och bad med några efter skolan idag. Vi brukar göra det i princip varje dag och jag är oftast med då. Det är underbart, och jag tror till och med att det är underbarare nu sen vi hade bönekursen med Cullen förra veckan. Jag känner mig starkare i att be nu, och jag älskar det ännu mer än vad jag gjorde innan.
___Efter en underbar bönestund hängde jag kvar i skolan och hjälpte Gisela att plugga till provet som hon missade i fredags, och imorgon ska hon hänga med mig in till stan och fota efter skolan. Det är kul med sällskap, och nu har jag flera personer i klassen som vill hänga på nån gång. Jag har redan fått svar från Katrine och hon gillade bilderna och har redan några favoriter som de definitivt kommer att använda. That makes me so happy. Jag har fått några fler önskemål om temat downtown, plus ett nytt tema som heter multicultural. Så jag tänkte se om jag kan få fram några grymma bilder imorgon med. Planen är att få klart downtown-temat och eventuellt börja lite med multicultural och samla mer inspiration till det än vad jag har hunnit få idag. Jag har världens bästa församlingspraktik!

Ikväll skulle jag ha varit på middag hos Katrine som är ledare för församlingspraktiken och några fler som jobbar med henne i teamet. Men det blev inte så. Jag somnade då jag kom hem och var lite seg. Sen då jag vaknade hade jag varken pluggat till provet på fredag eller läst Bibeln som jag hade tänkt och det var väldigt ont om tid om jag skulle hinna, så jag valde att vara hemma och vila och göra det. Jag ska skriva klart här nu och sen umgås med min underbara Gud, plugga lite och får jag tid över så blir det nog lite Days igen.
___Jag jobbar ju ingenting utöver bibelskolan, men känner ändå att jag har mycket att göra och vara med på. Så jag har börjat fundera på att det kanske är bra att jag inte jobbar. Speciellt då jag verkligen vill ge allt mitt fokus på bibelskolan och inte känna att jag har för många bollar i luften at the same time. Jag bestämde innan jag började att jag skulle tänka på det en bit in i terminen, och jag funderar starkt på att inte söka jobb nu. Eventuellt att jag kanske ändrar mig efter jul eller att jag kan fortsätta jobba lite på nåt sommarjobb som jag  förhoppningsvis får i sommar sen i höst om jag väljer att gå ledarskolan direkt då. Vi får se helt enkelt.

Internet went nuts on me, så det här skulle ha publicerats för ett tag sen. Men bättre sent än aldrig. Jag har tagit mig tid att plugga lite och diska medan jag väntade på att kunna få klart det här inlägget. Nu ska jag ta den där tiden med Gud och verkligen njuta av att få vara nära Honom. ♥

(Dagens Bibelord är Job 35:13.)

Top 10 för vecka 41.

Den här veckan är det två nya låtar på listan som båda har varit med tidigare. En har haft uppehåll i typ en vecka och en annan var med i somras eller nåt sånt. Annars ser det ut ungefär som förra veckan.

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Casting Crowns - Praise You In This Storm

1. Casting Crowns – Praise You In This Storm

2. TobyMac – Made To Love

3. Jeremy Camp – I Still Believe (+ 2)

4. Planetshakers – Nothing Is Impossible (+ 3)

5. Jars Of Clay – Flood (- 2)

6. BarlowGirl – Never Alone (- 2)

7. Aaron Shust – Stars Will Fall

8. Avalon – Testify To Love (- 2)

9. Aaron Shust – Create Again

10. Chris Tomlin – How Great Is Our God (- 2)


Fotande för församlingspraktiken var en stor del av min dag idag. :)

Idag efter skolan åkte jag in till centrum med Annika för att fota min första uppgift som jag har i församlingspraktiken. Jag tog ungefär 300 bilder sammanlagt och ungefär 10 % av dem tycker jag blev riktigt grymma, så nu har jag skickat in bilderna och hoppas att Katrine gillar de åtminstone lika mycket som jag gör.
___Om jag ska vara helt ärlig så kändes det egentligen inte som att det gick så bra som jag ville att det skulle gå. Det var också första gången som jag fotade på temat downtown lite mer seriöst, så jag kanske bara blev lite osäker på mig själv eller nåt. Men efter en matpaus på McDonalds började det kännas lite bättre och sen kom inspirationen igång ganska så rejält mot slutet. Så jag hade kul idag, och då jag kom hem och kollade igenom alla bilderna på datorn blev jag riktigt nöjd. Jag är ju faktiskt en bra fotograf, jag borde inte tvivla på det. Det var förresten kul att ha sällskap av söta Annika som jag för övrigt passade på att fota lite medan jag ändå hade kameran framme, och vissa bilder blev roligare än andra, haha.


En bild på pendeln på väg hem genom ett regnigt Stockholm… Lite höstkänsla, och på tal om det så får jag se till att fota lite mer höstbilder snart.

Nu tänkte jag att jag ska mysa lite med Days igen och eventuellt också läsa lite i Blodsförbundet innan jag lägger mig. Om jag har läst ut den boken, som jag ganska nyligen har börjat i, om ungefär två veckor kommer jag att få lite extra poäng på ett prov som vi har då. Så jag tänkte satsa på att göra det. Eller rättare sagt så ska jag göra det. Jag har förresten inte läst så väldigt mycket på pendeln/t-banan den senaste tiden, jag borde komma igång mer med det igen, hehe. ;p


Jag går omkring med en obeskrivlig glädje på insidan.

Jag kände en helt otrolig glädje i kyrkan igår. Jag fick tårar i ögonen av glädje och kände en sån lycka i hela kroppen över att få leva det liv som jag lever. Jag fick också en helt ny förståelse för varför jag kan känna så mycket glädje varje dag, hur jag kan le så mycket, tala ut så många positiva saker och känna att jag lever det absolut bästa livet. Det är helt enkelt för att den glädje vi känner som troende inte är samma glädje som andra känner, utan den är en del i frälsningen och ett resultat av att vi lever nära Gud. Det är alltså därför som jag kan gå omkring med den här obeskrivliga glädjen på insidan. Ikväll då jag läste i min bibel och blev helt uppfylld av allt underbart från Gud la jag märke till den här versen i 1 Pet 1:8: Honom älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje.
___Något som visar hur Gud har förvandlat mig och verkligen välsignat mig med himmelsk glädje är min reaktion över en liten svacka som jag hade igårkväll. Jag hade precis lyckats stuka foten och började känna en deppighet som liksom tog över. Jag var ledsen, men jag kunde inte riktigt sätta fingret på varför. Jag ville inte be, jag ville inte göra något - jag ville bara tycka synd om mig själv. Efter två timmar med den känslan blev jag nästan rädd att min ständiga glädje tagit slut. Efter bara två timmar! Då är man van att vara glad! Men jag kan berätta nu att jag är mitt vanliga glada jag igen. Jag känner samma obeskrivliga glädje på insidan, jag älskar livet och jag njuter av att få vara i skolan på dagarna. Jag älskar min Jesus som har välsignat mig med allt det här! Annika sa förresten idag att jag verkar ha blivit gladare sen skolan började. Grejen med det är att jag var glad redan , och att då nu få höra att min glädje verkar ha växt - that sort of made my day…


Jag ler mycket numera, precis som på den här bilden från i februari.

Ikväll skulle jag ha haft drama, men det blev inställt så istället är jag hemma och tänkte ha en myskväll. Idag har jag fixat massor, så att få slappa av med lite Days känner jag att jag är värd nu. Jag har bl.a. hunnit handla, skriva under papper för adressändring, tvättat, diskat, lagat mat, kollat igenom anteckningar från skolan, uppdaterat i ekonomiboken, betalat skolavgiften o.s.v. Och imorgon ska jag fortsätta göra saker. Efter skolan tänkte jag ta med mig Annika ut på stan och fota. Jag ska fota för min uppgift i församlingspraktiken och hon bara för att det är kul. This is a wonderful new week

(Dagens Bibelord är 2 Mos 14:21.)

Every mountain will be moved and cast away at the mention of Your name…

Nu är det måndag igen och en helt ny vecka ligger framför oss. Den veckan tänkte jag att det skulle passa bra att börja med ett nytt Veckans Citat. Den här gången kommer det från låten Stars Will Fall med Aaron Shust.

Veckans Citat: Every mountain will be moved and cast away at the mention of Your name

I Jesu namn är allt möjligt. I Hans namn kan vi flytta berg. Om vi bara har tro så ska vi kunna flytta fysiska berg, ifall man nu av någon anledning känner att man har behov av det. Men det jag först och främst tänker på nu är "andra sorters berg", alltså saker i livet som känns jobbiga


Aaron Shust - Stars Will Fall


Mitt liv är för bra för att vara sant.

Imorse då jag låg i sängen med en pigg och härligt utvilad känsla kunde jag inte låta bli att känna att mitt liv är för bra för att sant. Jag vet att jag inte drömmer allt det här. Jag vet att det inte är en alldeles för underbar dagdröm som jag har sjunkit för djupt in i. Jag vet allt det. Men jag kan inte alltid förstå det. Ibland kan jag inte låta bli att undra om jag en dag kommer att bryta ihop och börja storgråta. Inte för att jag är ledsen, utan för att glädjen tar över ännu mer. Glädjetårar. Jag har inte gråtit så överdrivet många såna i livet, åtminstone inte storgråtit. Så jag kan inte låta bli att undra om det en dag kommer att gå långt. I don't think it would surprise me so much anymore…


SOS Churchs vision: For all people to all nations, the Book of Acts in Stockholm and to the ends of the earth.

Nu börjar det bli dags att stänga av datorn, packa ner det sista, fixa lite och sen hoppa in i morfars silvriga bil för att åka till Tierp där resan kommer att gå vidare mot Stockholm och SOS Church. Johannes kommer att predika om glädje idag. Det känns som ett väldigt passande tema. ;p

(Dagens Bibelord är Jes 40:31.)

Förväntansfull…

Klockan är mycket och jag sitter fortfarande uppe och lyssnar på lovsånger, njuter av att ha en spinnande Petrus i knät och tänker på allt möjligt. Jag har så mycket att vara tacksam för och jag känner mig förväntansfull inför vad som kommer att hända nu. En del av mig har svårt att ta in att saker kan bli ännu bättre då jag redan har fått så mycket, men jag vet att Gud har så mycket mer för mig. Cause that's who He is.


Jag på tåget igår, och imorgon är det dags att sitta där igen…

Det blir mycket kul som händer till veckan som ligger framför mig. Jag har dramakursen, husförsamlingen, eventuellt middag med mediafolk i kyrkan och sen i helgen är det bestämt att jag ska få mina flyttlådor och skrivbordet plus att mormor kommer och hälsar på mig. Vi ska shoppa, kanske äta ute och jag ska äntligen få visa henne min underbara skola/församling.

Det är nog dags att sova nu, by the way. Jag tänkte satsa på att komma upp vid nio imorgon och vara någorlunda pigg. Fast det borde gå bra med tanke på att jag har vilat/sovit väldigt mycket idag. Jag känner mig utvilad…


En fotostund med min underbara Tirsah.

Idag hade jag en fotostund med min underbara Tirsah. Vi har gosat massor idag. Jag älskar att vara här och gosa med alla underbara katter. Med andra ord så här det här varit en riktigt härlig dag i min fina by. Jag njuter av att vara här och tänker njuta av varje liten stund ända tills jag åker tillbaka hem till Stockholm imorgon. Fast det ska i och för sig inte bli helt fel det heller, tvärtom så ska det bli underbart. Jag ska direkt från centralen till min underbara kyrka. Mycket bättre än så kan det ju inte bli liksom… ;p

Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie. ♥

Det har blivit mycket fotande igår och idag, känner jag. It's been fun. Det här inlägget blir det andra av tredje som kommer att komma upp idag med bilder, och då gör jag inget bildinlägg med alla bilderna som jag tog i skolan igår eftersom det blir så mycket bilder ändå. De bilderna har jag istället bestämt att jag ska lägga upp på bloggen lite då och då, så ni ska få se dem också förr eller senare.

Idag har jag vilat och sovit mycket, vilket passar perfekt eftersom jag har min vilodag idag. Jag har även umgåtts ganska mycket med mormor och fixat med bilder på datorn och sen får vi ju inte glömma det underbara glassätandet. Det fanns en Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie här som väntade på mig då jag kom igår och den har jag ätit av både igår och idag. Helt galet god är den! Det är utan tvekan den godaste glassen som jag någonsin har smakat, that says it all


Nu ska jag gå ner och äta ännu mer goda saker, fast den här gången blir det i form av mormors stuvade makaroner och falukorv. Det är med andra ord dags att jag går ner och äter middag


Fotoinspiration på tåget…

Igår på tåget fick jag fotoinspiration. Jag hade precis lagt ner Bibeln i väskan och satt och stirrade ut på landskapet utanför fönstret. Det var ungefär en kvart kvar innan tåget skulle vara framme i Tierp där mormor och morfar skulle stå på perrongen och vänta på mig. Det var ett perfekt tillfälle att ta fram kameran och låta inspirationen flöda…

(Dagens Bibelord är Joh 1:5.)


Jag älskar livet och har varit helt hög på glädje.

Nu sitter jag hemma i min underbara by med mina underbara katter och tänker tillbaka på allt underbart som har hänt sen sist jag skrev. Jag älskar livet. Jag älskar känslan av hur mycket mitt liv redan har förändrats efter bara lite mindre än två månader i bibelskolan. Jag tänker många gånger att det nog inte är möjligt att vara lyckligare än vad jag är nu, men samtidigt känner jag att Gud bara ger mer och mer hela tiden och att glädjen flödar över


En bild som jag tog på en av rasterna idag i skolan.

Igår efter skolan var jag helt hög på glädje. Jag hade inte kunnat hålla det inne ens om jag hade velat. Jag skrattade, pratade om hur underbart allt var och om jag inte hade vetat bättre så hade jag nog trott att jag var hög på nånting annat än "bara" glädje. Jesus gör mig så lycklig. Har jag Honom behöver jag inte fråga efter något mer, för i Honom har jag allt som betyder något.
___Och som om allt det jag redan hade inte var nog så blev det bara bättre då jag kom hem och kollade mailen. Då hade jag redan känt hur jag samma dag verkligen hade utvecklats i bön, haft en underbar dag och som sagt haft ett riktigt ordentligt glädjerus. Några av er kanske kommer ihåg att jag här berättade om att jag ville ha en andlig mamma. Jag tog mod till mig och frågade hon som jag ville fråga och hon sa ja. Jag blev såklart hur glad som helst, men också väldigt chockad. Jag gick omkring halva dagen sen och försökte komma på vad jag ville skriva tillbaka. Jag kunde inte få fram några ord förrän då jag hade kommit hem från husförsamlingen på kvällen och då tog det en timme att få ihop några meningar. Jag behöver nog fortfarande lite tid att fatta att jag har en andlig mamma nu. Det känns stort för mig. Jag känner att så fort jag tror att det inte kan bli bättre så kommer Gud och fyller på med mer. Det är helt amazing.

Idag hade vi förresten prov i skolan i ämnet Översikt av GT. Jag hade trott att provet skulle vara mycket svårare än vad det var, och det gick med andra ord väldigt bra. Jag vågar till och med hoppas på att jag fick alla rätt. ;p
___På tal om skolan så har jag fått min första uppgift på församlingspraktiken. Jag ska fota en bildserie med temat downtown. De ska göra en ny reklam för bibelskolan och som jag har förstått det så ska jag få vara med och bidra med bilder till det. Det här känns lite som världens bästa församlingspraktik. Det kommer helt klart att bli en rolig utmaning

(Dagens Bibelord är Kol 1:13-14.)

Kladdkaka, språk och en känsla av att jag verkligen lärde mig något viktigt idag som redan har börjat förändra hur jag ber…

Idag har det blivit ganska mycket kladdkaka. Först med Katti och sen med Diana. Det var gott, mysigt och jag har gått omkring med en härlig känsla av glädje nästan hela dagen. Den där känslan av stress som jag hade en stund imorse blev som bortblåst och jag har verkligen njutit av dagen. Jag har skrattat mycket idag. Diana skulle egentligen ha kommit igårkväll, men det blev ändrade planer delvis för att hon råkade hamna på fel pendeltåg och klockan redan var mycket. Så idag då hon ringde för att säga att hon var i Spånga och skulle ta bussen till mig så skämtade hon först och sa att hon nu satt på tåget mot Märsta. Då jag förstod att det var ett skämt så var det faktiskt ganska komiskt. Fast det roligaste var helt klart då vi satt och åt den underbart goda kladdkakan och jag började läsa på gräddburken på finska. Det väckte min finska roommate Elisas uppmärksamhet. Sen bara fortsatte det. Jag läste på finska, danska och pratade om hur kul det är att vår amerikanska lärare säger goodmoron (istället för godmorgon). Hehe. Det engelska ordet moron betyder typ idiot, därav det roliga.På tal om den amerikanska läraren, Cullen Allen, så är han verkligen grym. Det har jag tyckt hela tiden, men speciellt idag kände jag verkligen hur något hände i mig under undervisningen. Eller kanske rättare sagt då han sa åt oss att blunda och be i tungor en stund på den sista lektionen. Vi pratar om bön i skolan nu, och idag handlade det mycket om hur viktigt det är att ibland be högt. Tidigare har jag tänkt att det inte spelar nån roll om man ber högt eller tyst. Eller såklart ber man ju oftast högt om man ber för någon annan eller ber med några. Men rent allmänt liksom. Idag kände jag att jag verkligen lärde mig något viktigt som redan har börjat förändra hur jag ber. Jag utvecklas i bön och det är en så underbar känsla.
___Nu då vi var inne på språk tidigare och läraren nu så måste jag berätta något som jag tänkte på idag. Jag pratade med läraren en kort stund efter sista lektionen och då var jag ju av naturliga själ tvungen att prata engelska om jag ville säga något mer än goodmoron och fika. Jag har aldrig haft nåt problem med det, men det jag tänkte på var att det kommer så mycket mer naturligt nu än vad det gjorde då jag precis hade flyttat hit. Antagligen för att jag pratar engelska varje dag här. Det var kul att upptäcka det och se hur jag utvecklas med språk. Jag är så glad för att jag måste prata engelska så mycket nu, jag tror att det är en jättebra förberedelse inför livet som missionär.

Nu är det dags att krypa ner i sängen och kanske drömma söta drömmar om hur underbar morgondagen i skolan kommer att bli. Det är vår sista dag med Cullen och jag tror att det kommer att bli riktigt grymt. I'm looking forward to it


Mycket att göra och en positiv sak med vintern.

Det känns som att det är mycket som händer de närmsta dagarna och att tiden flyger fram. På ett sätt känner jag mig lite stressad, men samtidigt försöker jag att slappna av och bara njuta av allt eftersom det faktiskt är bra saker och inget jobbigt eller tråkigt som händer.
___Idag t.ex. ska jag fika med Katti efter skolan, med Diana vid sju-tiden och förhoppningsvis också hinna fixa lite vardagssaker och kanske plugga litegrann. Imorgon ska jag på husförsamling på kvällen, hinna fixa lite här hemma, packa eftersom jag ska till min älskade by direkt efter skolan på fredag och plugga till provet som vi har då. Då jag väl kommer till Barknåre tänkte jag förresten ta tag i att rensa balnd grejerna i flyttlådorna som är kvar där så att jag sen kan ha en lugn vilodag på lördag och inte fokusera på något annat än hur många kramar och pussar jag hinner ge katterna… ;p


Jag längtar tills jag får krama mina skruttar på fredag. Här är tre av dem då de var små; Loka, Lukas och Tarzan.

Igår var jag förresten på stan med Esther efter skolan och kollade på skor. Jag älskar skor. Fast jag köpte inga. Däremot så tror jag att jag ska köpa ett par riktigt varma vinterstövlar nästa helg då mormor är här och hälsar på. Shopping är iallafall inplanerat, och ett par varma stövlar för mina söta fötter skulle inte vara helt fel.
___På tal om vinterstövlar så har jag lyckats komma på något positivt med vintern, trots att jag känner att jag gärna skulle klara mig utan kylan och knappt vill ha snö ens på julafton. Snö är vackert. Så där har vi det. Det får bli min positiva tanke de gånger jag känner för att säga något negativt under kalla vinterdagar ;p

(Dagens Bibelord är Job 34:12.)

Top 10 för vecka 40.

Fyra nya låtar är med på listan, och veckan skulle kunna sammanfattas med att jag har lyssnat väldigt mycket på samma låtar. Listan på Spotify har vanligtvis 20 låtar, men för mig blev det bara 18 den här veckan. That says it all

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Casting Crowns - Praise You In This Storm

1. Casting Crowns - Praise You In This Storm

2. TobyMac - Made To Love

3. Jars Of Clay - Flood

4. BarlowGirl - Never Alone (- 2)

5. Jeremy Camp - I Still Believe (+ 3)

6. Avalon - Testify To Love

7. Planetshakers - Nothing Is Impossible (- 4)

8. Chris Tomlin - How Great Is Our God (- 3)

9. Travis Cottrell - 2000 Years (- 5)

10. Aaron Shust - My Saviour My God


Mina ord den här morgonen…

Det är ganska lustigt egentligen. I princip varje vardagsmorgon då jag precis har gått upp kan jag inte låta bli att dagdrömma om att få lägga mig och sova då jag har kommit hem eller att eventuellt lägga mig väldigt tidigt samma kväll. Idag tänkte jag tanken trots att jag egentligen inte är speciellt trött. Jag antar att vissa tankar blir en vana och att man tillslut tänker de bara för att man är van vid att göra det. Som det med att sova

Det är ganska underbart då du tänker på det. Klockan är sex. Jag sitter i soffan i mitt rum och har precis fixat iordning mig för dagen. Bibeln ligger i knät och jag håller på att få igång Spotify för att ha en lovsång-be-och-läsa-Bibeln-stund med min Gud. Jag kan inte låta bli att le. Orden jag läser är så underbara. Orden jag hör är så underbara. Through You blind eyes are blind are open, strongholds are broken. Det tror jag på. Det hände på Mission SOS festival i Haiti förra veckan, och det kan hända även här i Stockholm. I min stad. Att Jesus frälser människor, utför mirakel och förändrar liv är inte något som bara händer någon enstaka gång och som ingen egentligen tror på längre. Det händer idag. Det är något helt otroligt, men också en del av vardagen för den som tror


(Bilden är hittad via Google tidigare)

Psalm 103:1-5.
Lova HERREN, min själ, ja, hela mitt inre ska prisa hans heliga namn! Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar, han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, han som återlöser ditt liv från förgängelsen och kröner dig med nåd och barmhärtighet, han som mättar ditt begär med sitt goda, så att du blir ung på nytt som en örn.

That's my God. Nu ska jag till skolan och jag ser fram emot att få prisa Honom på böneskolan. Jag längtar efter lovsången och bönen, och efter undervisningen. Det här kommer att bli en bra dag!

(Dagens Bibelord är Apg 2:3-4.)

Ett blogginlägg fyllt med spontana ord från hjärtat.

Jag känner för att vara poetisk. Jag känner för att spontant skriva ut allt som jag tänker, bara för en liten stund. Jag känner att tankarna tar över och jag vill att de ska komma från insidan, ut i fingertopparna och ner på tangentbordet…


You can never really get to the end of the rainbow…

Sometimes I can feel alone in the middle of a crowd. Musik, speciellt lovsång, berör mitt hjärta så starkt och jag skulle inte vilja leva utan det. De senaste dagarna har jag funderat på om jag har börjat bli lite för beroende av choklad. Jag gillar inte då det blir för kallt ute och kan ärligt talat inte komma på mycket positivt alls med att vintern närmar sig. Jag älskar att skriva ner ord i min underbara blogg. Jag har inte klagat på över en vecka nu. I usually smile on my way to school just because it's the best school I could ever think of. Jag växte inte upp i en bra familj med mycket kärlek, och det är nog speciellt därför som jag känner en sån glädje i att jag har börjat känna att kyrkan är som en enda stor familj där alla älskar varandra. Jag känner att jag skulle vilja ha en andlig mamma, men har inte frågat den som jag vill fråga om hon vill vara det eftersom jag undrar om man "kan" fråga en sån sak. I like to quote stuff from good songs. Jag gick inte med i Facebook på länge, men nu älskar jag det. Jag älskar mina söta katter back in Barknåre. Jag gillade tandkräm då jag var liten. Mormor och morfar means more to me than I could ever say. Jag älskar känslan av äkta fotoinspiration med min vackra systemkamera i handen. Ibland längtar jag efter att hitta the man I will always love så att det gör ont, och ibland är jag världens lyckligaste singel. Min fina Rebecka är den bästa vän som jag någonsin har haft om vi inte räknar med Jesus. Då jag var 15 var min största dröm att flytta till Stockholm, och nu bor jag här. Tungotal är det bästa språket som finns. Jag lever för att de onådda folken ska få höra evangeliet. Jag trivdes inte i glasögon och har nu haft linser i över fem år. Ibland har jag fortfarande svårt för att känna att människor älskar mig, trots att jag vet att det är så. Jag trivs bra både som lantis och stadstjej. Crucified, laid behind a stone, You lived to die, rejected and alone, like a rose trampled on the ground, You took the fall, and thought of me above all. Mitt absoulta favoritbibelord är Upp 21:4. Jesus är min största passion i livet. Det kändes underbart och befriande att skriva ett sånt här blogginlägg, and I hope you guys liked it, too…


Måndagsglad och en ta-det-lugnt-hemma-dag.

Det är måndag igen och jag har som vanligt numera känt mig måndagsglad. Jag trivs så bra på min skola så att jag har börjat tycka om måndagar, som vanligtvis är den dag i veckan som man inte riktigt gillar. Idag har vi blivit undervisade i bön av en amerikansk kille som vi ska ha fram tills på torsdag. It was amazing today. Det händer ofta att undervisningen som vi får är så bra så att man nästan inte vill gå därifrån då skoldagen är slut. Så att det ska bli kul att komma dit igen imorgon behöver jag nog inte ens säga, det har de flesta av er antagligen redan förstått…

Annars så har idag mest blivit en ta-det-lugnt-hemma-dag. Inte för att jag kände att jag behövde det, utan det liksom bara blev så. Det har varit lite halvt segt, men samtidigt har jag fått saker gjorda. Jag har tagit itu med inboxen på mailen, gjort den där adressändringen som jag inte har tagit mig tid för innan trots att det faktiskt bara tar typ två minuter, spenderat tid för bloggen genom att svara på en sida med kommentarer från augusti (ja, jag har kommit efter ganska mycket), haft en mysstund med Gud och kollat igenom lite anteckningar från skolan.


På tal om bloggen; vill ni ha snabba svar på något så är det bäst att använda bloggsvar.

Nu tänkte jag leta reda på något gott att äta till middag och sen ha Days-mys och eventuellt läsa och göra nåt annat typiskt mysigt. Jag ligger fortfarande flera veckor efter med Days, so I want to catch up some more. Det märks att prioriteringarna ser annorlunda ut sen jag flyttade till Stockholm, fast det ser jag bara som positivt. Jag älskar allt som händer här.

(Dagens Bibelord är Matt 21:22.)

With every breath I take I will give thanks to God above.

Nu är det en underbar ny vecka och här kommer ett nytt Veckans Citat som jag har fastnat för. Den här gången kommer det från Testify To Love med Avalon.

Veckans Citat:
With every breath I take I will give thanks to God above.

Det är precis det här som jag vill göra. Jag vill med varje andetag jag tar tacka Gud. Han har gjort så mycket för mig och bara genom att vara den Han är gör Han mig så lycklig.


Avalon - Testify To Love


Helgen…

Helgen är snart slut, and it has been wonderful. Jag har hängt med så många fina människor, ätit kanelbullar i olika storlekar, sovit ut riktigt ordentligt, haft Days-mys och ätit sjukt mycket choklad och verkligen haft det helt underbart bra. Nu ska jag snart åka in till stan för att hänga i underbara SOS Church och sen blir det nog en lugn och mysig kväll hemma, det är något av en perfekt söndag om du frågar mig.


Det här får följa med mig till kyrkan.

Imorgon börjar en ny skolvecka, och jag är peppad. Det ska bli underbart att gå upp då klockan ringer imorgon vid halv sex och veta att jag har så väldigt mycket underbart framför mig…

(Dagens Bibelord är Ords 12:25.)

Livet känns underbart! ♥

Igår blev inte helt som planerat after all. Det blev inget bullbak hemma hos Katti eftersom det blev inställt, så istället åkte jag hem genom ett regnigt Stockholm och var allmänt dagdrömmande och känslosam. Om jag ska vara helt ärlig, och det ska man vara, så kan jag erkänna att jag var nära att börja gråta. Känslorna tog över. Men ni behöver inte oroa er, för jag är absolut inte ledsen eller så, utan jag var bara så inne i alla mina dagdrömmar så att det blev lite för mycket. Sort of.
___Efter några timmars dagdrömmande åkte jag iväg till Huddinge på husförsamling där temat var tjejkväll. Vi åt mackor och fruktsallad och hade en underbar lovssångsstund. Jag gillar min husförsamling.

Något mer som jag gillar är att gå upp halv sex på morgonen och veta att jag ska till min underbara skola igen. Det slog mig igårmorse då jag var på väg till bussen mot Spånga Station - jag var helt enkelt överlycklig över att få vara uppe så tidigt och ha en hel bibelskoledag framför mig. Jag njöt, och att klockan var runt sju vid det laget spelade liksom ingen roll. Ibland kan jag inte låta bli att gå omkring med ett leende på läpparna då jag är på väg till skolan…


Den här skolan är BÄST! Sök hit och få ditt liv förvandlat!

Nu är det fredag och även om det är skönt med helg och kul med allt som händer så har jag ändå inte längtat efter den eftersom jag älskar att vara i skolan. Det jag skrev i bloggen för ett år sen har visat sig stämma in väldigt bra: Sen då jag går bibelskola så kanske jag inte ens längtar efter helgen, haha.
___Det sköna med helgen är att få sova lite längre, eller mycket längre, på morgonen och kunna vila ut på ett sätt som man inte kan göra under en skolvecka. Jag brukar alltid ha min vilodag på antingen lördagen eller söndagen och bara njuta av livet. Och det roliga den här helgen blir att äta middag hos Helena i klassen om ungefär en och en halv timme, hänga på en kanelbullefest imorgonkväll och sen vara i min älskade SOS Church på söndag där en nyfrälst tjej som jag har pratat lite med ska döpa sig.

Livet känns underbart och att höra om frälsningsböner, döva som får sin hörsel tillbaka och tumörer som försvinner i Jesu namn på Mission SOS festival i Haiti gör det bara bättre…

(Dagens Bibelord är Matt 10:28.)

TobyMac - Made To Love. ♥

Det här är den senaste låten som jag har fastnat för. Jag tycker att den är så grymt skön så att jag måste lägga upp den här på bloggen…

I was made to love You, I was made to find You, I was made just for You, made to adore You, I was made to love, and be loved by You, You were here before me, You were waiting on me, and You said You'd keep me, never would You leave me…


TobyMac - Made To Love


Nu har jag gått med i SOS Church. ♥

För två och en halv vecka sen var jag på ett möte för personer som vill gå med i SOS Church eller som funderar på det och vill veta mer. Jag hade känt i nån vecka innan det att jag ville gå med i församlingen men samtidigt varit kluven eftersom Korskyrkan i Gävle, där jag har varit med innan, har betytt mycket för mig. Så varje gång någon nämnde det där mötet för nya medlemmar kände jag mig alltid lite träffad. Men jag sa ingenting till någon om det eftersom jag trots allt kände mig osäker. Tillslut berättade jag hur jag kände för Becks, och sen också för mormor och morfar. Jag sa att de gärna fick be för det. Samma dag var jag i kyrkan igen och jag kommer ihåg att jag tänkte då någon nämnde det där mötet att jag skulle gå om någon nämnde det specifikt för mig. Vilket i sig var en ganska dum tanke eftersom ingen där visste hur jag kände. Då jag skulle gå från toaletterna för att åka hem träffade jag Esther som går i min klass. Hon frågade om jag var medlem där och om jag skulle gå på mötet. Jag var tveksam, men bestämde mig för att gå eftersom någon nu faktiskt hade sagt något och det i sig var ganska otroligt, if you ask me.
___Under mötet där Emma och Andreas berättade om församlingen och svarade på frågor kände jag att jag ville vara med där. Jag hade känt mig hemma där nästan ända från början. Men trots det var jag ändå lite osäker eftersom jag tidigare har sagt att jag alltid vill vara med i Korskyrkan. Så har jag känt eftersom jag aldrig har känt mig helt hemma i någon annan församling innan. Men nu förändrades allt. Jag visste att jag skulle trivas här, men att jag skulle gå omkring i ständiga glädjerus och känna mig som om jag var hemma trots att jag bara har bott här i nån månad hade jag nog inte kunnat tro…


Jag ska ta med kameran nån dag och ta egna SOS Church-bilder
(Bilden är härifrån.)

Hur som helst så fick jag Emmas mail och skulle maila senare om jag ville gå med i församlingen, och igårkväll mailade jag. Det var egentligen inget speciellt som gjorde så att jag tillslut bestämde mig, utan jag valde helt enkelt att följa mitt hjärta. Jag vill inte flytta tillbaka till Gävle och om jag någon gång ska vara i Sverige efter bibelskolan för att jobba ihop pengar till mission så är det här i Stockholm jag vill vara. This is my home now. Jag älskar Mission SOS och deras arbete, jag älskar SOS Missionsbibelskola och ser alltid fram emot nästa skoldag och då är det kanske inte så konstigt att jag blev helt förälskad i SOS Church också. Det är en grym församling, som vill leva precis som den första församlingen som vi kan läsa om i Apostlagärningarna, och nu är jag en del i familjen med visionen: För alla folk till alla folk. Urförsamlingen mitt i Stockholm och till världens ände!

Jag känner att det här är en så stor grej så att det förtjänade sitt egna blogginlägg, så jag kommer att berätta om allt kul som jag har varit med om idag en annan gång istället. Typ imorgon eller så…


Det är mycket kul som händer. =)

Det har varit mycket kul som har hänt de senaste dagarna. I måndags var det dramalektion i kyrkan och vi lekte lekar och gjorde några övningar för att lära känna varandra bättre. Igår hade vi gemenskapsdag med skolan och det visade sig att det innebar en utedag med olika tävlingar och brännboll. Det var kul och gav träningsvärk, så nu känns det iallafall att jag har rört på mig lite. Mitt lag, det röda laget, kom förresten sist. Men vi var glada ändå, speciellt eftersom det står i Bibeln att de som är sist ska bli först, haha. På kvällen var jag och Elisa i Citykyrkan med min kompis Fredrik. Det var en mysig och bra församling, men jag trivs bäst i SOS Church, that's what feels like home


Jag älskar SOS Church och SOS Missionsbibelskola.

Imorgon kommer det att fortsätta att hända mycket kul. Först ska jag såklart till skolan som vanligt och jag kan fortfarande inte beskriva enbart med ord hur bra jag trivs där och hur mycket jag älskar skolan, men om ni kommer då vi har öppet hus så kanske ni kan förstå. Efter skolan ska jag hem till söta Katti och hjälpa till att baka bullar till en kanelbullefest på lördagkväll och sen har jag husförsamling i Huddinge där vi ska ha en tjejkväll.
___Jag kommer alltså inte att vara hemma på hela dagen imorgon, och därför tänkte jag ta en hemmadag idag och fixa lite saker, t.ex. diska och tvätta kläder, och sen ha Days-mys på kvällen. Dock så somnade jag då jag hade kommit hem och sov i flera timmar. Det hade till och med börjat bli mörkt ute då jag vaknade. Så jag hann inte med något mys med min favoritserie utan får ta det en annan dag istället. Så kan det gå då man är trött. Men jag ska inte klaga eftersom det var skönt att få sova några extra timmar. ;p

(Dagens Bibelord är Joh 15:12.)

Top 10 för vecka 39.

Den här veckan är det fyra nya låtar med på listan och de är alla med på en lovsångsskiva som jag har fastnat för. Ettan på listan, Praise You In This Storm, är utan tvekan den låt som jag har fastnat mest för. Jag har spelat den om och om igen hela veckan. En annan låt som jag har fastnat mycket för är Hosanna med Hillsong som jag har i mobilen och lyssnar mycket på då jag ska till skolan på morgonen, så den kan få nämnas här också.

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Casting Crowns - Praise You In This Storm

1. Casting Crowns - Praise You In This Storm

2. BarlowGirl - Never Alone

3. Planetshakers - Nothing Is Impossible (+ 1)

4. Travis Cottrell - 2000 Years (- 2)

5. Chris Tomlin - How Great Is Our God

6. Travis Cottrell - I'm Over (- 5)

7. Aaron Shust - Create Again (+ 2)

8. Jeremy Camp - I Still Believe

9. Aaron Shust - Give Me Words To Speak (+ 1)

10. Everybody Worship - Break Through (- 7)


En härlig måndagskänsla.

Imorse då jag vaknade hade jag en riktigt skum känsla. Jag hade drömt något konstigt om att jag hade flyttat in som inneboende hos några, skulle börja på en ny skola och att jag skulle välja skor tills jag skulle träffa mamma. Och av någon anledning kändes allt så obehagligt. Känslan höll i sig ett bra tag och det blev ganska absurt då jag skulle be och kände att det jag egentligen borde be för hade med galna konspirationsteorier att göra. Jag var liksom kvar i drömmen på ett sätt, och det tog ett tag innan jag blev mig själv igen.


Ibland kan saker vara lite förrvirrande

På väg till skolan ringde jag till mamma och då började verkligheten sjunka in. Drömmen bleknade bort och istället fylldes jag av en härlig måndagskänsla. I love mondays. Det känns så bra att ha en helt ny skolvecka framför sig där man får komma till bibelskolan och lära sig saker om Bibeln och vara nära Jesus. Jag trivs så väldigt bra där. Mamma var dock inte lika positiv som jag var över att det var måndagmorgon, hehe. ;p

Nu ska jag snart iväg till dramakursen i kyrkan, så det blir nog roligt, och imorgon är det gemenskapsdag med skolan med nån tävling eller nåt. Hoppas att lag röd vinner.

(Dagens Bibelord är Job 1:21.)

I'll praise You in this storm, and I will lift my hands, for You are who You are, no matter where I am…

Det är måndag igen, en ny vecka är här och jag känner att det är dags att byta till ett nytt Veckans Citat. Den här gången har jag valt att citera refrängen i den lovsång som jag har fastnat så mycket för under veckan som har gått; Praise You In This Storm med Casting Crowns.

Veckans Citat:
I'll praise You in this storm, and I will lift my hands, for You are who You are, no matter where I am…

Jag älskar de här orden så mycket. Så många gånger har det stormat omkring mig och jag vet att oavsett hur jag mår eller hur det går för mig så är Gud densamme. Han är samma Gud som delade ett helt hav så att Hans folk skulle kunna gå rakt igenom, Han är samma Gud som uppväckte Jesus från döden och Han är samma Gud som förvandlade mitt liv då jag höll på att gå under i en depression. Oavsett vad som händer i våra liv för tillfället så ska vi prisa Honom, för Han är Gud och Han är alltid med oss…


Casting Crowns - Praise You In This Storm


Tänk att jag får leva det här livet…

För nån timme sen kom jag hem från kyrkan där jag har spenderat ännu en söndagseftermiddag. Det har varit ännu en härlig söndag och flera människor har tagit emot Jesus. I like being in church.
___Annars så har det inte hänt så mycket idag, känns det som. Det har varit en bra vilodag. Jag gick inte upp ur sängen förrän vid tolv, åt världens godaste Billys kebabpizza till middag och har flera gånger under dagen tänkt på hur bra mitt liv faktiskt är nu. Tänk att jag får leva det här livet. Tänk att jag är fri och förlåten tack vare Jesus och att jag får leva hela mitt liv för Honom, plugga på världens bästa bibelskola och har ett helt liv som missionär framför mig. Att flytta hit och börja på bibelskolan är bland det bästa jag har gjort, och jag har en känsla av att det bara kommer att bli ännu bättre framöver…


En bild från idag

(Dagens Bibelord är Matt 12:33.)

Oktober 2010.

Tiden flyger fram och det ligger fler och fler höstlöv i alla möjliga färger på marken. Oktober är här, och så här ser min månadsupdate ut den här gången…

• Under september har jag hunnit komma in i min nya vardag med allt som det innebär. Jag har kommit in ännu mer i skolan och pluggandet, går på drama på kyrkans kreativa måndagar och är numera med i en nystartad husförsamling.
• Det har varit val i Sverige och jag har, för andra gången i mitt liv, röstat.
• Jag har varit i Barknåre två gånger och pussat på mina söta älsklingar.
• Jag har varit i SOS Church väldigt mycket och känner hur jag bara älskar den församlingen mer och mer för varje dag som går.
• Det har blivit helt bestämt att jag kommer att bo kvar här i Spånga, och jag och Elisa har sen en vecka tillbaka våra egna sovrum.


Så här ser det ut i min söta kattalmanacka den här månaden.

• Under oktober kommer jag att fortsätta plugga på SOS Missionsbibelskola precis som vanligt, och njuta av varje dag som jag får komma dit. Jag kommer att göra mitt bästa och lära mig allt som jag bara kan. Jag kommer också att börja med min församlingspraktik snart, jag ska hjälpa till med media och tror att jag kommer att få fota precis som jag vill.
• Nästa helg blir det kanelbullefest hemma hos Katti eftersom hon fyller år nästa vecka. That will be fun.
• Jag ska hem till mitt älskade Barknåre en helg i mitten på månaden och krama alla underbara människor, katter och en hund.
• Förhoppningsvis kan jag bestämma med mormor, morfar och killen som ska hjälpa mig med flyttlådorna att de kommer hit med dem den här månaden. Först ska jag bara ta ur några saker som jag känner att jag inte vill ha med ändå, men sen så vill jag ha hit allt…
• Min älskade Rebecka planerar att komma den sista helgen i månaden och stanna i några dagar. Jag tror att det blir av den här gången eftersom hon har höstlov och inte behöver plugga massor. I miss her.


Planer, och en vilodag imorgon.

Kvällen har varit bra, mysig, afrikansk och lite trött. Jag har sett afrikanska danser, lyssnat på afrikansk musik, ätit afrikansk mat och kladdkaka och haft det allmänt bra. Jag fick även höra om ett riktigt grymt mirakel som Seyoum var med om då det gäller boende. Gud är så god.
___Då jag kom hem läste jag två kapitel i Bibeln och tog det lugnt. Sen blev jag trött, och det är där kvällens trötta kommer in i bilden, för jag somnade på soffan och sov i över en timme. Men nu känner jag mig pigg igen och tänker nog vara uppe en liten stund till trots att det är så sent. Jag pratar med min fina Becks på msn och vi har precis gjort upp lite planer. Helt underbara planer. Vi har pratat om att hon ska komma hit den 29:e och stanna över helgen plus eventuellt hälsa på i bibelskolan en eller två dagar eftersom hon har höstlov. Och sen har vi pratat om att vi kanske båda blir galna SOS:are ifall hon flyttar hit till Stockholm sen. Skillnaden skulle väl bli att jag jobbar först och främst på missionsbaser ute i världen och hon stannar här, men ändå


Jag älskar den här tjejen!

(Bilden är hennes profilbild på Facebook.)

Imorgon ska jag ha min vilodag för den här veckan. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra än, men jag brukar tänka om vilodagarna att jag ska göra det jag vill men att jag också ska tänka på att ta det lugnt så att jag inte känner då dagen är slut att jag är helt slut och skulle behöva en till vilodag, haha. ;p
___Men jag vill nog till kyrkan imorgon, I think. Jag längtar tillbaka dit redan. Jag längtar efter människorna, efter lovsången, efter frälsningsinbjudan då människor kan ta emot Jesus och efter att få vara hemma igen. Jag tror att jag är i kyrkan nästan mer än vad jag är hemma. Ibland känns det så, och det kan nog vara så eftersom jag går bibelskolan och är där typ varje dag. ♥

Bönenatten är bland det bästa jag har varit med på sen jag kom till Stockholm.

Bönenatten igår var helt amazing. Det finns inte tillräckligt många ord i världen för att beskriva hur väldigt underbart det var. Men jag tänker ändå försöka, för att ni åtminstone ska få en bild av hur det var
___Det började med att jag var mer tidig än vad jag hade förväntat mig. Jag var snabbare än vad reseplaneraren hade räknat med och slapp vänta på tunnelbanan en kvart i Sundbyberg. Eftersom jag hade tid över gick jag omkring utanför kyrkan och pratade i telefonen och båda de som jag pratade med var sjuka, så jag bad för dem. Att be för sjuka kändes som en bra början på bönenatten, och efter det blev det bara bättre. Jag kände mig pigg i princip hela tiden, och jämförde mig flera gånger med en speedad duracellkanin. Jag var i ett gigantiskt lyckorus, energin flödade över och det var så galet underbart att be och sjunga lovsånger så att de fyra timmarna som bönenatten varade flög förbi hur fort som helst. Nästan lite för fort. Det här var bland det bästa jag har varit med på sen jag kom till Stockholm, and that says a lot. Jag längtar redan till nästa bönenatt och hoppas att den inte krockar med höstlovet då jag ska hem till byn.


(Bilden är hittad via Google tidigare.)

Planen för ikväll är att gå på All Nations Café som är i kyrkan klockan sju. Temat för kvällen är Afrika, och det kommer att bli afrikansk musik och mat o.s.v. I'm sure it will be fun. Det känns lite tråkigt att jag inte har någon att gå med bara. Jag känner ju massa folk från kyrkan som ska dit, så det är ju inte så att jag kommer att sitta själv hela kvällen, men vi hade en liten uppgift från skolan och just nu ser det inte ut att gå så bra med den:p

Annars är det inte så mycket mer som händer. Jag låg i sängen till typ tolv idag, har ätit chokladbollar med grädde, njutit av att läsa Bibeln och tycker att det trots allt är ganska skönt med helg eftersom man kan vila upp sig och samla ny energi. Men som vanligt ska det bli kul med skola igen på måndag.
___Tisdagen däremot är jag lite osäker på. Vi ska ha gemenskapsdag i skolan och göra nånting ute. Hm. Jag tror att det kan bli kul, men hoppas att det blir roligare än då vi var på museum för nån vecka sen. Det var mysigt och intressant i och för sig, men om man jämför med dagarna med lektioner så var det inte så kul, hehe.

(Dagens Bibelord är Ps 37:8.)

Ord från mitt liv…

Igår var en bra dag, och idag var en bra dag. I love my life. Jag är så lycklig som får leva det här livet för Jesus och ära Honom med mitt liv.

Igår hade jag husförsamling med Sanna och Kristina på kvällen. Vi träffades hemma hos mig och fikade, pratade och bad tillsammans. Jag gillar att vara med i en husförsamling. Innan jag började i den här så var jag inte med i någon på flera år till stor del på grund av att jag bodde i min älskade by som låg så långt från Korskyrkan där jag gick då. Så nu stornjuter jag av att vara med i min underbara husförsamling med underbara människor. Det var en mysig kväll, och då tjejerna hade gott hängde jag med Elisa tills jag la mig. Typiskt myskväll.
___En kul sak som hände innan husförsamlingen är förresten att ovanligt många människor ringde till mig inom mindre än en timme då jag satt och läste Bibeln. Ibland har folk dålig timing. Först ut var Fredrik, sen ringde Sanna, sen Diana och sist ut var mamma. Det kändes lite komiskt. Sanna skulle säga en sak om husförsamlingen, men de andra ville bara prata/träffas. ;pImorse då jag kollade min mail såg jag att Rebecka tyvärr inte kommer den här helgen eftersom ett prov blev flyttat till på måndag, så nu har hon två prov då och behöver plugga ännu mer i helgen. Det är så typiskt oss att det blir så här. Men jag har bestämt mig för att vara glad ändå, och det faktum att jag känner att tiden flyger fram nu gör saken lite bättre för det innebär att jag snart får träffa henne. Det kändes till exempel overkligt imorse att det var fredag och att det redan har hunnit bli oktober. Det var ju nyss måndag
___Efter ännu en härlig dag i världens bästa skola stannade jag kvar och städade i kyrkan eftersom det var jag som hade ansvar för det den här veckan. Jag var på lite städhumör idag, så det passade ju bra. Folk har förresten börjat skämta om att jag borde bo i kyrkan eftersom jag älskar att vara där så mycket, haha. And sure, fanns det ett ledigt sovrum där så vet man aldrig vad jag skulle bestämma mig för. Jag känner mig så hemma där, och nu ska jag snart dit igen på bönenatt ända till två. Jag missade den förra bönenatten eftersom jag var hemma i Hållnäs då, så jag ser fram emot ikväll. Jag kommer att stornjuta. Jesus, SOS Church, bön, lovsång och känslan av att vara där jag hör hemma - that's all I need. Jag har till och med sovit middag idag för att vara säker på att orka med hela bönenatten. Jag sov i ungefär tre timmar och känner att det var en briljant idé eftersom jag annars, sen skolan började åtminstone, brukar kunna vara ganska trött på just fredagkvällar.

Ifall någon undrar så kommer månadsupdaten för oktober inte att komma upp idag, utan jag tar den längre fram då jag känner att jag har tid över. Antagligen någon gång under helgen. :)

(Dagens Bibelord är Tit 1:2.)


RSS 2.0