Mycket har hänt. Mycket ska hända.

Det är mycket som har hänt de senaste dagarna. Men det är inget som jag hinner skriva om nu, för jag ska ta en bönepromenad och sen gå och lägga mig så att jag orkar med imorgon och allt underbart som Gud har för mig då. Men ville bara skriva så att ni vet att jag lever, för risken finns att jag inte hinner skriva så mycket de närmsta dagarna heller för det är mycket som ska hända då med...


My heart is free, no chains on me.

Nu är det dags för att uppdatera Veckans Citat igen. Den här gången kommer citatet från en lovsång, No Chains On Me, med Chris Tomlin.

Veckans Citat:
My heart is free, no chains on me.

I Jesus är vi fria och alla bojor är brutna eftersom Han redan har tagit vårt straff. I Honom finns frihet för alla som kommer till Honom, vill följa Honom och ta emot av Hans underbara gåvor.


Chris Tomlin - No Chains On Me


Höstkänslor, en ny roomie och en sista lugn dag i byn…

Regnet faller från himlen och har gjort det ända sen jag vaknade imorse, och jag har insett att jag har höstkänslor. Alla tankar om att värmen och soliga sommardagar ska komma tillbaka är som bortblåsta nu. Det är augusti, himlen har öppnat sig och regnet öser ner och skolan börjar om fyra dagar. Det känns som att det inte kan bli så mycket klarare än så. Det är höst nu med allt vad det innebär. Tidiga mornar, plugg, vardag och tidiga kvällar. Bönenätter. Jag är redo att acceptera hösten, fast då en liten tanke om snö kom in i huvudet så blev det lite väl mycket. Vi får ta det en dag i taget, helt enkelt…

Imorgon åker jag hem igen, förresten. Efter drygt två veckor här i byn är det dags att komma tillbaka till tunnelbanor, pendeltåg, SL-bussar, ett hav av människor, gratis nyckelbrickor och en kyrka i en källare på Kungsholmen. Till mitt lilla rum på min gata någonstans i huvudstaden. Till en vardag. Till något vanligt och bra, som ändå inte är helt vanligt längre. Jag och Elisa har fått en ny roomie. Hon flyttade in för tre dagar sen och heter Rebecka. Och ja, det är min lärjunge och bästa vän Rebecka jag pratar om. Vi ska dela rum nu och kommer att träffas nästan varje dag. Jag kan inte tänka mig någon som jag hellre skulle bo med just nu. Det kommer att bli så bra. Så fantastiskt. Och imorgon får jag krama henne igen, för första gången sen hon hälsade på mig i januari. It's about time.

Men till imorgon kommer så har jag en sista lugn dag i byn och försöker på något sätt krama ur det sista ur sommarlovet. Jag tänker tillbaka på hur jag har sett helt sjukt mycket Doktor Quinn i sommar och såg klart det sista avsnittet igårkväll, och ikväll ska jag se den andra filmen av två. Sen planerar jag att börja om från början och se hela serien igen. Älskar den. Jag tänker på boken som jag började skriva, och på hur Tindrah har varit ute på äventyr och kommit tillbaka två gånger. Och jag är så glad att jag har fått spendera mycket tid med min fina mormor nu i sommar…
Top 10 för vecka 32.

TobyMac regerar på listan den här veckan. 90 % av låtarna är av honom och om ni lyssnar igenom listan så förstår ni varför.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
TobyMac - Captured

1. TobyMac - Captured

2. TobyMac – Get Back Up (- 1)

3. TobyMac – Hold On (+ 6)

4. TobyMac – Wonderin’ (Feat. Matthew Thiessen)

5. TobyMac – Hey Devil (- 3)

6. TobyMac – Break Open The Sky (Feat. Israel Houghton)

7. TobyMac – Made To Love (+ 1)

8. TobyMac – LoudNClear (TruDog 10) (- 5)

9. TobyMac – Start Somewhere

10. Chris Tomlin – I Lift My Hands (- 6)


Och sen kommer vardagen rusande igen.

Det var ett tag sen jag skrev sist nu. Jag har inte känt för att blogga de senaste dagarna. En del av mig har nog velat vara lite osynlig från resten av världen för ett tag. En del av mig ville också stanna kvar i byn hos mormor. Så jag gjorde det. Imorgonkväll var det två veckor sen jag kom hit. Jag ville få mer tid med mormor innan skolstarten och jag kunde inte tänka mig någon annan plats som jag hellre skulle vilja vara på just nu. Och min chef tyckte att det var helt okej. Jag vill ta vara på varje minut här i byn ända till jag sitter på ett tåg på väg hem på söndag. Och sen kommer vardagen rusande igen. Lata dagar med spinnande katter kommer att ersättas med att dela ut gratis nyckelbrickor på mySafetys kontor på Gärdet och intressanta förmiddagar på ledarskolan. Alarmet på mobilen kommer att börja tjuta efter fem igen. Det kanske blir lite extra plugg om jag fortfarande tänker på att satsa på att plugga till sjuksköterska nästa höst, fast egentligen vet jag nog inte helt vad jag vill än. Lyxet med att få ett live lovsångsband varje morgon och ha mysiga fikaraster vid halv elva är snart här igen. Vardagen, kallas det. Jag tänkte på det tidigare imorse då jag satt med Bibeln i knät här i min gröna gamla soffa i ett rum i en liten by bredvid en skog. Jag kan inte bestämma mig för om det känns verkligt eller inte. Börjar skolan verkligen en vecka från idag? Håller sommarlovet redan på att dö ut? Började det inte för bara en stund sen!? Fast egentligen spelar det väl ingen roll. Inte för mig iallafall. Jag ska ju gå SOS Ledarskola. Jag ser ju fram emot skolstarten. Fast jag antar att det ändå kan kännas lite overkligt. Men det lär väl sjunka in förr eller senare. Det kan ju inte vara sommar för alltid. Någon gång måste de gröna löven på träden ge upp, byta färg och ramla avMormor fyller förresten år idag. 66 år. Det är därför jag är uppe så tidigt idag. Jag och morfar sjöng för henne klockan åtta, hon fick tre söta doftljus av mig och smakade på en jordgubbstårta som jag garnerade igårkväll. Och katterna hjälpte till. På sitt eget sätt alltså. Jag använde 'en sån där grej som man gör pluppar med grädde av' och då jag var klar matade jag några katter med grädde från den. Det var det roligaste jag gjorde under hela dagen, och jag är säker på att de älskade det lika mycket som jag gjorde.


Sök till SOS Missionsbibelskola!

För ett år sen den här tiden var det mindre än två veckor kvar till jag skulle ta några väskor, hoppa på ett tåg och flytta ner till huvudstaden för att plugga ett år på SOS Missionsbibelskola. I flera år hade jag drömt om det, planerat och längtat. Snart skulle jag äntligen kastas ut i något nytt, i ett liv som skulle bli ett stort steg mot mitt äventyrsliv som onådda folk-missionär någonstans i världen. Det skulle börja i Stockholm och förväntningarna var skyhöga. Men trots det var jag inte orolig för att bli besviken, tvärtom så visste jag inom mig att den här fantastiska skolan skulle vara allt som jag hade drömt om och lite till. Det var den.

Det senaste året har jag lärt mig så väldigt mycket. Jag hade varit frälst i över sex år då jag kom dit. Jag trodde att jag hade koll på det mesta, men i verkligheten hade jag aldrig ens hört talas om blodsförbundet. Jag trodde att jag var van vid att prata med okända människor om Jesus, men i verkligheten hade jag aldrig ens vågat bjuda in folk på bussen till kyrkan. Jag trodde att jag visste så himla mycket. Det gjorde jag inte egentligen. Mitt bibelskoleår lärde mig mer än vad jag hade kunnat drömma om. Det förvandlade mitt liv.

Sök till SOS Missionsbibelskola! Du kommer att få ett år i en av världens bästa städer, vara en del i en internationell församling som fokuserar på mission, få de onådda folken på ditt hjärta, börja tänka mer utåtriktat, lära dig om din auktoritet i Kristus och lära känna helt underbara människor som kan bli vänner för livet.


Förra året sökte jag, och nu är din tur!

Har du ingenstans att bo i Stockholm!? Inte pengar till skolan!? Känslor som säger att du aldrig skulle våga lämna allt för att flytta till en helt ny stad och börja på en ny skola!? Andra anledningar till att inte söka!? Skit i allt det! Om du tar steget att söka så löser Gud resten! Se bara på mig, jag hade ingenstans att bo bara dagar innan jag skulle flytta men det var inget problem för Gud! Allt ordnar sig, so go for it! Du kommer inte att ångra dig! Av alla bibelskolor jag har hört om eller läst om så är detta den enda som jag aldrig kunde glömma och inte kunde låta bli att drömma om! Jag rekommenderar den verkligen med varje liten del av hela mig, och hoppas att jag ser dig på skolan i höst ;p


Annorlunda än planerat, och en spontan hårklippning framför spegeln.

De senaste dagarna har varit väldigt annorlunda från hur jag hade planerat att de skulle vara. Jag hade tänkt åka hem i söndags, men gjorde aldrig det. Jag var trött och orkade inte ta det tåg som jag hade tänkt ta, och senare under dagen var humöret sämre än vad det har varit på länge och jag kände mig ännu tröttare. Jag vet inte vad det var med mig, men gissar på PMS eller nåt. Fast å andra sidan brukar inte jag ha så hemsk PMS så att jag förvandlas till ett litet monster som bara sover och är på dåligt humör helt utan anledning. Men i söndags var jag så. Jag ville bara dra täcket över huvudet och glömma resten av världen för ett tag. Så jag kände mig inte taggad för att jobba och fejka att jag var en av världens mest trevligaste människor igår, speciellt inte då jag vet hur mycket humöret påverkar resultatet på mitt jobb där vi bara får betalt i provision. Så jag mailade till chefen och sa som det var och frågade om det var okej om jag väntar med att komma till nästa vecka, vilket det var. Så jag är fortfarande kvar i byn och tänker stanna här till lördag eller söndag. Och om vi ska vara positiva, vilket är roligast, så fick jag ju trots allt lite extra tid här i byn. För let's face it, då skolan börjar om drygt två veckor så kommer jag inte att kunna vara här lika mycket, och nu då det är som det är med mormor så uppskattar jag varje dag här lite extra mycket.

Humöret blir bättre och bättre och jag är inte riktigt lika trött längre, fast jag måste fortfarande få tillbaka diciplinen in i mitt liv igen och jag har typ två veckor på mig att ordna det. Annars kommer jag att vara in deep shit när skolan börjar igen. Fast det borde inte vara några problem, I've done it before.Något som jag däremot inte har gjort innan är att ta fram en stor sax och klippa av en stor bit av håret bara för att jag kände för det. Men jag antar att vi alla blir lite galna ibland. Det blev inte riktigt helt jämnt och jag funderar på om jag nog inte vill ha det lite kortare, men det är ingenting som inte mormors storasyster Karin kan hjälpa mig med typ imorgon. Jag hade iallafall väldigt roligt då jag stod framför spegeln med saxen i handen och funderade på om jag skulle våga göra det eller inte. Mohaha. Fast alla ni som älskar mitt långa vackra hår behöver inte oroa er. Det är fortfarande långt. ;p


Top 10 för vecka 31.

Den senaste veckan har jag lyssnat väldigt mycket på TobyMac och Chris Tomlin, och att det bara är låtar från de med på top 10 den här veckan känns inte alls som en överraskning för mig. Och en till sak som är värd att nämna är att Made To Love, som var en av de två låtar som var med på listan helt galet länge förut, är tillbaka igen.

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
TobyMac - Get Back Up

1. TobyMac – Get Back Up

2. TobyMac – Hey Devil

3. TobyMac – LoudNClear (TruDog 10)

4. Chris Tomlin – I Lift My Hands (- 3)

5. Chris Tomlin – All To Us (+ 2)

6. Chris Tomlin – I Will Follow (- 4)

7. Chris Tomlin – Majesty Of Heaven (- 1)

8. TobyMac – Made To Love

9. TobyMac – Hold On

10. Chris Tomlin – The Name Of Jesus (- 1)


Lila blommor med olika mycket ljus.

På min födelsedag förra veckan var vi i Kilskär en stund och då passade jag på att fota lite, fyra av de bilderna tänkte jag lägga upp här nu. Det är lila blommor som jag har fotat med olika mycket ljus.Idag tar jag hand om djuren. ♥

Mormor och morfar har precis lämnat byn för att åka på 70-årsfest någonstans i Älvkarleby, så idag är det jag som får ta hand om djuren. Det blir promenader med hunden och de katter som har lust att följa med, matstunder och pussar i pälsen. Jag är säker på att det blir en mysig dag. Till middag tänkte jag äta nåt som man värmer i micron, typ pizza eller paj eller nåt sånt. Doktor Quinn-avsnitt på YouTube väntar på mig, och kanske ska jag skriva lite på boken och ifall Becks har lust att hänga på msn senare så blir det kanske lite spelande och pratande med min bästa vän.


En några månader gammal bild på Tarzan.

Det ska bli kul att ha en dag där det blir lite extra mycket tid med djuren innan jag åker tillbaka hem igen imorgon. I och för sig så hinner jag knappt vara hemma innan jag ska tillbaka igen, men det ser jag bara som något positivt. Jag kommer att spendera mycket tid i byn innan skolan börjar om två och en halv vecka.

(Dagens Bibelord är Ps 37:4-5.)

TobyMac…

TobyMac är en kristen rap/hiphop artist som jag har börjat lyssna mer på nu efter att ha fastnat för några låtar förra året. Igår började jag lyssna riktigt mycket på den här låten, Get Back Up, och tycker att den är helt sjukt bra


TobyMac - Get Back Up


En något kaosartad kväll…

Nu sitter jag i byn och skriver efter en något kaosartad kväll. Jag har insett att jag verkligen måste börja gå upp tidigare och inte sova halva dagarna. Jag hade planer för idag, men de blev uppskjutna och sen funderade jag på att ta ett extrapass på jobbet men kände att jag hellre ville åka till byn ikväll och slippa gå upp i ottan för att få en hel dag här imorgon. Själva tanken på att vakna halv sex kändes inte alls så lockande. Jag hade bestämt med mormor och morfar att jag skulle komma imorgon, men då jag skulle ringa och ändra det och tillslut fick tag på morfar och det redan var för sent för att hinna i tid till jobbet så kände jag mig inte alls välkommen. Senare ringde mormor och tydligen så kunde jag komma ikväll ändå, men jag hade inte packat eller nånting och för att hinna med tåget som var framme i Tierp 21:55 så var jag tvungen att packa snabbare än vad jag någonsin hade gjort i hela mitt liv och sen gå snabbt hela vägen till Spånga station eftersom det inte gick någon buss som passade. Men jag hann, och jag hade en rolig resa eftersom min kompis Fredrik ringde och vi pratade i två timmar. Ju längre vi pratade desto flummigare blev det och det slutade med att vi pratade engelska av någon anledning


De ville ha mig ikväll ändå och hämtade mig i sin silvriga Ford.

Jag har fått lite gjort idag också, förresten. Trots att jag inte kom upp förrän efter tolv på grund av obeskrivlig trötthet. Men jag hann iallafall städa köket och hallen riktigt ordentligt eftersom det är mitt ansvar att det ska vara städat där den här veckan. Jag gillar mitt och Elisas nya städschema, även om jag är känd för att inte gilla att städa. Men det var faktiskt ganska kul att se hur fint det blev idag.
___Jag har också provat massa kläder som Elisa ville bli av med, och det var några som jag gillade. Så nu har jag lite nytt i garderoben hemma i mitt lilla söta rum.

Till sist tänker jag berätta att jag ska skriva ett musikinlägg nu som ska vara tidsinställt till nio imorgonbitti. Jag kan säga så mycket som att jag har lyssnat mycket på två grymma artister idag. Chris Tomlin och en till. De flesta kristna känner till Chris Tomlin, men den andra artisten tror jag inte är riktigt lika känd. Så jag vill lyfta fram honom och en av hans låtar som jag har fallit riktigt hårt för idag

(Dagens Bibelord är Upp 15:3.)

Top 10 för vecka 30.

Nu är Top 10 tillbaka igen efter ett uppehåll på några veckor. Jag har kommit igång med mina Spotify-vanor igen och då ska såklart listan få komma tillbaka upp på bloggen, och av naturliga skäl är alla låtarna nya den här veckan eftersom tre veckor har uteblivit. Vissa har dock varit med förut, men de flesta är helt nya.

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Chris Tomlin - I Lift My Hands

1. Chris Tomlin – I Lift My Hands

2. Chris Tomlin – I Will Follow

3. Chris Tomlin – Our God

4. Aaron Shust – Give It All Away

5. Chris Tomlin – God Of This City

6. Chris Tomlin – Majesty Of Heaven

7. Chris Tomlin – All To Us

8. Amy Macdonald – This Is The Life

9. Chris Tomlin – The Name Of Jesus

10. James Blunt – 1973


Den Helige Ande viskade: Jag har redan tagit dig så här långt.

Igårkväll hade jag en jättebra kväll på jobbet och tog nytt rekord i hur många ordrar jag fick på ett arbetspass på fyra timmar. Det tidigare rekordet var 20, och igår fick jag 21. Livet kändes fantastiskt och ikväll då jag lyckades slå gårdagens rekord och få 22 ordrar gick jag därifrån med en härlig känsla som sa att jag faktiskt börjar bli riktigt grym på det här. Nu hoppas jag bara att det håller i sig.
___Och på tal om jobbet så har jag ändrat mitt schema nu. I måndags skickades det runt ett papper där man skulle skriva upp vilka dagar man ska jobba så att de kunde lägga in det i Quinyx som vi har börjat använda så att vi slipper sitta själva och fylla i alla pass vi ska ha. Då tyckte jag att det kändes lite dumt att skriva måndag till onsdag som jag har haft hittills eftersom jag ändå skulle ändra det snart i samband med skolstarten, så jag väntade med det och sen mailade jag till min chef och kollade om det gick att ändra så som jag ville - och det gick jättebra. Så nu är jag bara schemalagd på måndagar och lägger till eventuella extrapass själv beroende på hur veckan ser ut och vilka kvällar som passar bäst. Så det kommer att funka jättebra med skolan och allt annat som händer.

Det är bara tre veckor kvar nu. Eller egentligen så är det mindre än tre veckor, för om exakt tre veckor så har jag precis haft min första skoldag på ledarskolan och varit på välkomstfesten.
___Detta säger mig att jag verkligen måste ändra mina det-är-sommar-så-jag-kan-sova-hur-länge-som-helst-rutiner. Sanningen är den att jag har varit en riktig sömntuta den senaste tiden. Visst lägger jag mig sent, men det kan ändå inte bara vara det som det beror på eftersom jag sover typ nio-tio timmar. Normalt brukar det vara typ sju timmar. Skärpning, Erica… :p


God will lead me every step of the way. ♥

Till sist vill jag berätta något underbart som hände på väg till jobbet idag. Jag satt på pendeln och tittade ut genom fönstret på mitt älskade Stockholm och tänkte på hur jag har flyttat hit, gått bibelskolan, har ett deltidsjobb och snart ska börja på ledarskolan. Det kändes nästan lite överväldigande. Då kände jag hur den Helige Ande viskade till mig: Jag har redan tagit dig så här långt. Wow. Tänk vad mycket Gud har för mig. Jag vet att Han har lagt ner så mycket i mig och har större planer för mig än vad jag ens har för mig själv. ♥
___Jag satt och pratade med Elisa igår då jag kom hem på kvällen. Hon gör massa planer för att flytta till Australien nästa sommar, och hon sa att hon skulle komma ihåg igårkväll då hon var i Australien eftersom vi satt och pratade massa om det. Precis som jag kommer ihåg hur jag en gång planerade för att flytta hit, och nu är jag här. Vi minns hur vi en gång planerade och ler åt minnena. Vi vet hur vi ska ta oss framåt, för vi följer den väg Gud har för oss. Det är så det är. För nån dag sen undrade jag över hur mitt liv skulle vara den 28:e juli 2018, på min 30-årsdag, undrar vad jag gör då. Om sju år. Förhoppningsvis så leder jag en missionsbas nånstans.

(Dagens Bibelord är Matt 10:22.)

Augusti 2011.

Dagarna har tickat framåt och nu har det hunnit bli augusti. Den där månaden då skolorna börjar igen, folks semester börjar ta slut och i princip alla vill få ut så mycket som möjligt av det lilla som är kvar av den svenska sommaren. Men innan jag börjar babbla om vad jag har för planer för augusti så blir det en liten tillbakablick…

• Under juli jobbade jag två veckor innan jag blev sjuk och vaknade en morgon utan röst. Lite snopet, men min Gud är god och förkylningen blev inte så hemsk, dock så fick rösten vila ett tag. :p
• Jag var hemma två helger och i byn tre helger plus en semester där jag var där över en vecka i sträck. Jag har verkligen njutit av att få vara i byn mycket nu i sommar.
• Jag åkte ner till stranden och badade några gånger, så nu kan jag glatt säga att jag åtminstone har tagit årets första dopp och några till.
Jag fyllde 23 och hade en fin födelsedag för att fira det.
• Jag har haft en fantastisk sommar so far och jag har njutit av värmen och extra mycket ledighet.• Nu i augusti ska jag först och främst fortsätta jobba och tjäna pengar genom att erbjuda norskar en gratis nyckelbricka.
• Och jag tänker också fortsätta vara i byn mer än vanligt. Det blir två eller tre helger där den här månaden, plus lite extra dagar eftersom jag oftast kan åka redan på onsdag/torsdag.
Mormor fyller 66 år så det ska firas en dag i mitten på månaden.
Den 24:e börjar jag på ledarskolan och ännu en gång kommer jag på mig själv med att se fram emot skolstarten. Det kommer att bli ännu ett helt underbart år på världens bästa skola.
Min vardag kommer att förändras ganska mycket i och med skolstarten och bli lite mer som den var innan sommaren började…


Tillbaka i Stockholm…

Jag är tillbaka hemma i Stockholm igen nu och började jobba igårkväll efter min lilla semester. Det kändes som att det var en ganska seg första kväll på jobbet. Först kunde vi inte ringa eftersom något hade blivit fel med systemet och det tog en halvtimme innan det blev som vanligt igen. Sen gick det bra, det gick segt, det blev flummigt och slutade ändå helt okej vid nio då det var dags att åka hem. Även om det inte gick helt åt skogen igårkväll så hoppas jag ändå att det går bättre ikväll, och att huvudvärken som dunkar i huvudet går över snart. Jag är egentligen ganska trött. Har varit det sen igårkväll. Men det går väl över. Förhoppningsvis. :p


Tänk att ha tid att ligga så här. Nästa gång jag gör det ska jag njuta mer än vanligt. Älskar den här bilden.

Elisa är förresten hemma igen. Så nu slipper jag bo här själv. Då jag kom tillbaka igår hade hon börjat göra om lite i badrummet och det kommer att bli jättefint då det är klart. Vi har också kommit på att vi ska ha städveckor. Så framöver kommer det att se extra fint ut här hemma hos oss.

Idag gör jag en lite speciell sak. Istället för att ta det Dagens Bibelord som jag egentligen har idag (det kommer kanske bli skrivet/länkat ikväll istället om jag skriver nåt mer vanligt inlägg då) så tänker jag citera ett bibelord som berörde mitt hjärta lite extra mycket igår.

Jes 32:17. Rättfärdighetens frukt skall vara frid, och rättfärdighetens vinning vara ro och trygghet till evig tid.


When you decide to be something, you can be it.

Jag har inte uppdaterat Veckans Citat på flera veckor nu. Så det känns som om det är dags igen, speciellt nu då jag har ett citat som är helt fantastiskt. För ovanlighetens skull så kommer det inte från en lovsång. Istället är det en replik i filmen The Departed.

Veckans Citat:
When you decide to be something, you can be it.

Om man verkligen bestämmer sig för att bli något, så kan man bli det. Det som jag tänker på då jag hör de här orden är att det faktiskt är vi själva som sätter upp gränser för vad vi kan bli många gånger. Vi säger att vi inte kan, att det inte går och inser inte att anledningen till att det är så antagligen är vår egen inställning. Då man bestämmer sig redan från början att man inte kan bli det man drömmer om att vara så är det dödsstöten för drömmen. Gör inte det misstaget. Gå istället på den väg som leder till det du vill bli och sväng aldrig av åt höger eller vänster. För då du bestämmer dig för att bli något, så kan du bli det.

RSS 2.0