Höstkänslor, en ny roomie och en sista lugn dag i byn…

Regnet faller från himlen och har gjort det ända sen jag vaknade imorse, och jag har insett att jag har höstkänslor. Alla tankar om att värmen och soliga sommardagar ska komma tillbaka är som bortblåsta nu. Det är augusti, himlen har öppnat sig och regnet öser ner och skolan börjar om fyra dagar. Det känns som att det inte kan bli så mycket klarare än så. Det är höst nu med allt vad det innebär. Tidiga mornar, plugg, vardag och tidiga kvällar. Bönenätter. Jag är redo att acceptera hösten, fast då en liten tanke om snö kom in i huvudet så blev det lite väl mycket. Vi får ta det en dag i taget, helt enkelt…

Imorgon åker jag hem igen, förresten. Efter drygt två veckor här i byn är det dags att komma tillbaka till tunnelbanor, pendeltåg, SL-bussar, ett hav av människor, gratis nyckelbrickor och en kyrka i en källare på Kungsholmen. Till mitt lilla rum på min gata någonstans i huvudstaden. Till en vardag. Till något vanligt och bra, som ändå inte är helt vanligt längre. Jag och Elisa har fått en ny roomie. Hon flyttade in för tre dagar sen och heter Rebecka. Och ja, det är min lärjunge och bästa vän Rebecka jag pratar om. Vi ska dela rum nu och kommer att träffas nästan varje dag. Jag kan inte tänka mig någon som jag hellre skulle bo med just nu. Det kommer att bli så bra. Så fantastiskt. Och imorgon får jag krama henne igen, för första gången sen hon hälsade på mig i januari. It's about time.

Men till imorgon kommer så har jag en sista lugn dag i byn och försöker på något sätt krama ur det sista ur sommarlovet. Jag tänker tillbaka på hur jag har sett helt sjukt mycket Doktor Quinn i sommar och såg klart det sista avsnittet igårkväll, och ikväll ska jag se den andra filmen av två. Sen planerar jag att börja om från början och se hela serien igen. Älskar den. Jag tänker på boken som jag började skriva, och på hur Tindrah har varit ute på äventyr och kommit tillbaka två gånger. Och jag är så glad att jag har fått spendera mycket tid med min fina mormor nu i sommar…
Kommentarer

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback