Apornas planet.

Idag har jag sett Apornas planet på DVD.
Det är ett amerikanskt science fiction drama från 1968 med bl.a. Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter, Maurice Evans och Linda Harrison i rollerna.

Filmen handlar om Taylor som är en av fyra austronauter som lämnar jorden för att åka ut i rymden. De reser i 18 månader som, eftersom de reser med ljusets hastighet, blir flera tusen år på jorden. De kraschlandar på en planet där det visar sig att apor styr världen medan en primitiv människoras som inte kan prata enbart är ett vilddjur som blir infångade och satta i burar. Taylor börjar kommunicera med aporna och några av dem bestämmer sig för att hjälpa honom

Jag har sett både den här filmen och den från 2001 som är baserad på den här och kom fram till att de på en hel del sätt är ganska olika. Den här filmen har bra saker som den andra inte har och tvärtom. Men som helhet är det här en bra film som är både intressant och spännande, och jag måste säga att jag älskar slutet.

Betyg: 6/10


(Bilden är härifrån.)

Kommentarer

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback