Ekvationen Jesus…

Då jag inte hade någon dator och skrev med en penna på ett papper i ett gammalt block som jag hade liggandes hemma så skrev jag något som jag kände var så bra så att jag vill skriva av det här i bloggen. Jag satt och tänkte för mig själv hemma i en ljus fåtölj, och helt plötsligt så bara kom orden2011-07-19. 13:11.

Ibland slår det mig med en sådan kraft. Ibland tänker jag på det mer än vanligt. Ibland skäms jag för det. Jag har gjort så många misstag i livet. Ibland kan jag inte låta bli att fundera på hur saker skulle vara om man kunde få en chans att göra om allt det som gick åt skogen. Undrar hur livet skulle se ut då. Fast så fungerar det inte. Men som tur är så kan man börja om där man är och börja förändra saker till det bättre. För man får aldrig en chans att göra om. Livet går inte i repris, som Matilda så smart skrev i sin blogg för några dagar sen. Livet har inga re-runs som så många tv-serier har. Vissa går om och om igen, och det känns som om man skulle ha sett allt så skulle man kunna replikerna utantill. Oklanderligt. Fast det skulle å andra sidan inte vara så roligt i längden Och livet ska vara roligt. Det ska vara som en tv-serie som man ser för första gången och där man själv är huvudpersonen. Det kommer att ske misstag, men man lär sig att älska hjärtat i karaktären och förhoppningsvis slutar allt bra trots både små och stora misstag som smyger sig in i handlingen. Fast vi får ju inte glömma att om man är kristen så har vi också ekvationen Jesus med bilden. Trumfkortet. Esset i rockärmen. Han är frälsaren som bokstavligt talat dog för alla våra misstag. Han tog dem på sig och de blev uppspikade på korset med Honom, och därför kan Han tvätta oss rena i sitt eget blod. Så då vi bestämmer oss för att börja om och förändra saker till det bättre så får vi inte bara ett smutsigt gammalt papper som någon har suddat alldeles för mycket på. Vi får ett nytt papper att skriva på. Ett papper som ingen annan har skrivit på tidigare. På det pappret kan vi skriva resten av vår historia, medvetna om att det i Jesus Kristus alltid finns förlåtelse och nya papper för den som ångrar sina misstag (små som stora) och vill börja om

Kommentarer

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback