Sommarkänslor, och en annorlunda sommar…

För bara en liten stund sen kom jag in från en promenad. Jag njöt av sommaren, pratade lite med mormor och bad. Det var en sån där typiskt mysig sommarpromenad. Nästan. Det regnade ganska mycket, vilket jag såklart inte insåg förrän jag öppnade dörren för att gå ut, men vid det laget hade jag sån lust att gå så att jag bara sprang tillbaka in och hämtade mitt blåa paraply. Dock så tänkte jag inte på att byta skor utan gick ut i tygskor, ibland går inte hissen riktigt ända upp. Men det var ändå en underbar promenad. Det är över tjugo grader ute och äntligen kan jag, efter en lång vinter, njuta av att gå omkring i shorts och t-shirt. Perfect.

De senaste dagarna, som jag har spenderat i byn, har jag också njutit en del av sommaren. Sommarkänslorna flödar över nu. Jag har latat mig till tusen, gosat med katterna, tagit skogspromenader och sett så många avsnitt av Doktor Quinn på YouTube så att jag inte ens har nån koll på exakt hur många det faktiskt var. Och en kväll då Internet var segare än kola tog jag boken jag läser i nu och satte mig i ett av de svalaste rummen i huset och läste. Nu har jag kommit igång med läsandet igen, så snart borde jag ha läst ut den här boken som jag började i redan i mars


Sommarkänslor direkt från byn. ♥

Så långt låter allt som vanligt. Så jag tänkte berätta om något annorlunda också; som att jag var den som lagade maten medan jag var där. Mormor är fortfarande mästerkocken i familjen, medan jag är tjejen som helst spenderar så lite tid i köket som möjligt. Men hon tar det lugnt med sånt nu sen hon opererades förra månaden, och jämfört morfar är jag grym i köket. Så jag passade på att bjuda de på sån mat som jag brukar äta här hemma, sånt som går snabbt att göra men som samtidigt är gott. Ris, schnitzel och grönsaker t.ex…

Jag kom tillbaka hem igårkväll, och redan innan jag åkte tänkte jag på vilken annorlunda sommar det här kommer att bli. Hittills har jag spenderat varje sommar i byn. Så länge jag kan minnas har jag varit där från juni till augusti, bortsett från en missionsresa här och där och några dagar i stan då och då. Men i år kommer jag att vara i Stockholm nästan hela sommaren. Jag ska till byn några dagar ibland, men det kommer absolut inte att vara så som det brukar vara. Det känns annorlunda, men samtidigt känns det bra. Hur mycket jag än älskar somrarna i byn så älskar jag Stockholm också. Här har jag min församling, mina vänner, min drömstad och ett sommarjobb. Jag känner mig hemma här. Jag känner att jag har två hem nu; byn och Stockholm. Jag bodde i Gävle i tretton år förut och kände mig aldrig riktigt hemma där, och jag måste erkänna att en av anledningarna till att jag var i byn varje sommar var för att det gav mig en chans att komma ifrån Gävle över sommaren. Jag trivdes aldrig riktigt där, men här trivs jag. Nu har jag hittat hem. Nu är jag på rätt plats. Nu är jag där Gud vill att jag ska vara tills jag åker ut och jobbar på en missionsbas om några år.

Om drygt en timme ska jag gå till bussen och sen åka vidare till MySafety för utbildningen som är ikväll. Jag är så tacksam för att jag har ett jobb i sommar och jag hoppas att jag kommer att trivas bra där och att allt kommer att gå strålande bra. Jag ska berätta mer om allt sen då jag vet mer, men först ska jag fixa iordning nån sorts middag och kanske se ett Days-avsnitt eller så…

(Dagens Bibelord är Ords 18:21.)

Kommentarer

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback