Top 10 för vecka 47.

Den här veckan har det kommit in sex nya låtar på listan, alla utom Rescue Me (How The Story Ends) är låtar som jag har lyssnat på en del förut. Så sammanfattningsvis blir det en låt som är "helt ny" och en ganska blandad lista med lite all möjlig musik…

Fetstil
betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
TobyMac - No Ordinary Love

1. TobyMac – No Ordinary Love feat. Nirva Dorsaint-Ready (+ 4)

2. Sweet Sunday – Nær Deg Gud

3. Warren Barfield – Love Is Not A Fight – Exclusive Movie Version

4. Casting Crowns – Lifesong – LIVE (- 3)

5. TobyMac – Gone (- 3)

6. DecembeRadio – Peace Of Mind (+ 1)

7. Anna Nalick – Breathe (2 AM)

8. DecembeRadio – Alright My Friend

9. Patrick Swayze Featuring Wendy Fraser – She’s Like The Wind

10. Kerrie Roberts – Rescue Me (How The Story Ends)


En annorlunda vecka.

Den här veckan har varit annorlunda från andra veckor. Den här veckan har jag inte jobbat alls. Vissa nätter har jag sovit dåligt och det har tagit på krafterna. Jag vet vad det beror på och det är inget bestående. Under nästa vecka borde allt vara som vanligt igen. Men nu medan jag är lite mer sliten än vanligt vissa dagar så valde jag att ta ledigt från jobbigt och istället fokusera på att få vila och kanske plugga lite extra mycket. Det är en skön vecka och trots att det inte är kul att känna sig så trött så har jag ändå njutit av att få ha det lugnare än vanligt, fast samtidigt ska det bli kul att fortsätta tjäna lite extra pengar igen nästa vecka. Det får ju inte bli för mycket av det goda ;p

I skolan har vi biblisk ekonomi med Tomas Jonsson som är en gästlärare som har kommit från Göteborg speciellt för att undervisa oss den här veckan. Vi får ha det här ämnet tillsammans med bibelskolan vilket innebär att vi i ledarskolan har haft det tidigare och får repetera lite, men då man sitter där och lyssnar är det så bra så att det inte känns det minsta lilla tråkigt att höra det igen. Tvärtom. Det är så inspirerande att lyssna på Tomas undervisning och att han är minst lika rolig som en komiker skadar inte direkt.

Annars så har jag sett en dansfilm om drömmar med mina roomies plus Rebecka, ätit Ullas goda hembakade bröd, fortsatt med min rutin att gå powerwalks ibland och äta mindre choklad och imorgon ska jag ta en fika i stan med finaste Sandra. Jag älskar mitt liv.

Idag tog jag förresten fram lite julpynt, så nu är det lite julmysigt här hemma. Imorgon är det exakt en månad kvar till julafton och samtidigt som julen på ett sätt fortfarande känns ganska långt borta så har jag en del julkänslor. Jag har börjat lyssna lite på julmusik och känner lite saknad över att det inte verkar bli någon julkonsert med Carola i år.


Nu får den här sötnosen sitta i mitt fönster igen och se söt ut.

Det gick förresten riktigt bra att fota på All Nations Café: Bollywood i lördags. Jag sprang omkring med kameran i tre timmar och tog sammanlagt över 600 bilder. Jag hann äta lite, men annars satt jag knappt nånting på hela kvällen och var helt slut då festen var över. Men det var kul. Jag är så glad att jag blev tillfrågad att vara fotograf på en sån här grej. Jag har varit det en gång tidigare, och jag tror att de gillar bilderna som jag tar. Det betyder mycket för mig.


Top 10 för vecka 46.

Den här veckan är hälften av låtarna nya på listan. Det fortsätter att komma med låtar som jag har lyssnat på förut, både låtar som är med på "gamla spellistor" på Spotify och lovsånger som jag har lyssnat på mer eller mindre förr. This Is The Life är den enda nya låten som jag har för mig har varit med tidigare, så det blir mycket "nytt" numera. Förutom Ordinary Love, den fastnade jag för ganska nyligen.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Casting Crowns - Lifesong

1. Casting Crowns – Lifesong – LIVE (+ 7)

2. TobyMac – Gone (+ 8)

3. Erik Hassle - Hurtful

4. Dixie Chicks – Not Ready To Make Nice

5. TobyMac – No Ordinary Love feat. Nirva Dorsaint-Ready

6. Avril Lavigne – Innocence (+ 3)

7. DecembeRadio – Peace Of Mind

8. Avril Lavigne – Nobody’s Fool

9. Avril Lavigne – Sk8er Boi

10. Amy Macdonald – This Is The Life


Whatever I gotta be, I'll be for you.

Nu är det dags för ett nytt Veckans Citat igen, och den här gången kommer det från I'm For You med TobyMac.

Veckans Citat: Whatever I gotta be, I'll be for you.

I den här låten handlar det om att säga det här till en annan person, åtminstone om jag har fattat det rätt, men då jag citerar just de här orden väljer jag att ta orden och säga dem till Gud. Jag väljer att säga att vad jag än behöver vara så är jag det för Honom. Jag vill vara allt som Han har skapat mig till att vara och vill att jag ska vara. För Honom är jag allt.


TobyMac - I'm For You


Bollywoodfest ikväll! =)

I början på den här veckan kände jag mig som den tröttaste människan i hela världen. Efter att ha sovit ganska dåligt i en vecka satt jag på jobbet i måndags och kände det som att jag skulle svimma om jag reste mig upp. Jag var så trött, fast eftersom det ändå gick bra så stannade jag kvar till vi slutade klockan nio. På vägen hem var jag helt gråtfärdig, bara för att jag var så trött, vilket resulterade i att jag satt och pratade med Rebecka ganska länge då jag kom hem och var ännu tröttare nästa dag. Jag satt i skolan och skrev på mitt arbete om nåd och sen gick jag in i stora barnkyrkan och la mig i soffan och sov i flera timmar innan jag åkte hem för att få sova ut riktigt ordentligt. Nu mår jag bättre igen och har sovit bättre sen dess, så jag känner mig som mig själv igen.

Förutom tröttheten har det varit en bra vecka. Jag har njutit av att få sitta inne på kontoret i kyrkan och skriva om nåd tisdag till fredag. Jag är nästan klar nu och är så nöjd med mitt arbete. Guds nåd är helt fantastisk, och nu då jag verkligen har tagit mig tid att lära mig mer om den så förstår jag verkligen hur underbar den är.
___I torsdags åt jag på donken med Marija och köpte en jättesöt kalender för 2012. Det var en så mysig dag och det börjar kännas mer och mer att ett nytt år närmar sig nu; de har till och med börjat med kalendrar för nästa år i affärerna.
___För att avsluta skolveckan hade jag ett utvecklingssamtal med Daniel där vi pratade om hur det går för mig i skolan, hur det går med de mål som jag satte upp i början på terminen och om jag hade några frågor och så. Jag älskar min skola och allt går så bra för mig så det var absolut inget jobbigt utvecklingssamtal alls.

Helgen började med en härlig powerwalk i skogen här i Alby, middag med Rebecka, en oväntat lång "powernap" och lite Days-mys. Nu känner jag mig utvilad och är redo för en bollywoodfest i kyrkan klockan sju. Jag ska ha på mig mina indiska kläder och ha det så kul, och Nina frågade mig om jag vill fota ikväll så jag är kvällens fotograf. Jag känner på mig att det här kommer att bli en grym kväll.


Så här fin kommer jag att vara ikväll, fast utan monsunregnet.

Jag insåg förresten den här veckan att det är första advent nästa söndag.
___I tisdags satt Sanna i soffan och pratade med en kompis på skype och helt plötsligt hör jag henne säga det. Jag trodde knappt att det var sant. Jag vet att det är december om typ två veckor, men ändå. Så nästa vecka är det väl dags att kanske plocka fram adventsljustaken och lite så


Heb 12:2.

Dagens Bibelord:
Heb 12:2.

Citat:
Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som istället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron. (Folkbibeln)

Kommentar:
Vi ska alltid ha vår blick fäst vid Jesus, oavsett vilken situation vi är i. Då vi har blicken fäst vid Honom blir allt mycket lättare. Problem känns inte lika stora längre och livet känns mycket enklare att leva. Med Jesus med i bilden är ingenting omöjligt

Top 10 för vecka 45.

Den här veckan är över hälften av låtarna nya på listan, och en av dem är Made To Love som har varit med flera gånger tidigare. Det är för övrigt väldigt olika typer av låtar som har tagit sig in. Kul med lite omväxling.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Bon Jovi - We Weren't Born To Follow

1. Bon Jovi – We Weren’t Born To Follow

2. Avril Lavigne – Keep Holding On

3. Erik Hassle – Hurtful (+ 5)

4. Dixie Chicks – Not Ready To Make Nice (- 1)

5. TobyMac – Face Of The Earth / Chuck @ Artist Development Interlude

6. TobyMac - Ignition

7. TobyMac – Made To Love

8. Casting Crowns – Lifesong - LIVE

9. Avril Lavigne – Innocence

10. TobyMac – Gone (- 3)


Jag har pussat på mina fina älsklingar i helgen.

Jag har njutit kungligt av att få spendera den här helgen i byn och pussa på mina fina älsklingar. Jag trivs så bra här ute i min by vid skogen. Sanningen är att jag fortfarande längtar efter jullovet. Ibland dagdrömmer jag mig bort till då det har börjat och övertygar efter en liten stund mig själv att inte fastna i den där jag-vill-ha-lov-längtan så att det blir för mycket fokus på det. Speciellt inte då jag är mycket väl medveten om hur jag under det förra jullovet faktiskt saknade skolan litegrann. Fast oavsett om det blir så i år med så ser jag fram emot att få ännu mer tid här med katterna och alla andra sötnosarna. Men först ska jag tillbaka till Stockholm ännu en gång och leva storstadsliv


Min fina Lukas.


Ännu en vecka har hunnit gå…

En till vecka har hunnit gå och nu sitter jag återigen i en grön soffa i mitt andra sovrum i en liten by någonstans i Uppland. Efter en stund på tunnelbanan, pendeln (tillsammans med Seth och Moses i bibelskolan en bit av vägen), upptåget och till sist morfars bil så är jag här igen.Veckan har gått ganska fort och jag har haft allt annat än tråkigt. Jag har hunnit med två jobbpass på mySafety där det gick väldigt bra båda kvällarna. Jag fick 22 ordrar per kväll vilket är exakt så mycket som är mitt rekord. Nästa vecka tar jag ett nytt, tycker jag. Jag har bakat lussebullar, lyssnat på Carolas julmusik och spelat Uno på husförsamlingen och av någon anledning kändes det inte alls så konstigt att göra detta trots att det inte ens är slutet på november än. Det var mysigt. Jag har även hunnit plugga lite naturkunskap, skriva på min bok som jag känner att det är dags att läsa igenom snart så att jag inte glömmer detaljer medan jag fortsätter skriva, varit hemma hos Elena och somnat på hennes soffa och haft en rolig out reach inne i stan med skolan. Jag hoppas att jag efter den här helgen kommer att få en minst lika rolig vecka igen, men först var det helgen som sagt. Först är det lantisliv, kattkramar, en och annan promenad, filmer och allmänt mys. Sova ut planerar jag att göra också, så slipper jag kanske dagdrömma om Red Bull under nästa vecka. :p

(Dagens Bibelord är 2 Mos 15:18.)

Top 10 för vecka 44.

Det har kommit en hel del nya låtar på listan den här veckan. Sex nya låtar, för att vara mer exakt. Alla, förutom Gone med TobyMac, är låtar som jag har lyssnat på en del förut och som är med i någon av mina Spotify-listor.

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Bon Jovi - We Weren't Born To Follow

1. Bon Jovi – We Weren’t Born To Follow

2. Sweet Sunday – Nær Deg Gud (- 1)

3. Dixie Chicks – Not Ready To Make Nice

4. Amy Macdonald – This Is The Life

5. Elton John – Circle Of Life

6. Erik Grönwall - Higher

7. TobyMac - Gone

8. Erik Hassle – Hurtful (- 4)

9. TobyMac – All In (Letting Go) / Mr. Talkbox Interlude (- 4)

10. Secondhand Serenade – Your Call (- 4)


Måndag igen, och en hel vecka är framför mig.

Det har hunnit bli måndag igen, och än en gång sitter jag kvar i skolans café med datorn framför mig på ett av de vita borden. Det är fortfarande några som är kvar här. Några i bibelskolan håller på att städa, två tjejer som jobbar på kontoret sitter och äter lunch och Pierre i min klass sitter två meter ifrån mig med sin dator. Det är en vanlig måndag efter skolan, helt enkelt. Som ni kanske vet vid det här laget så brukar jag stanna kvar här i kyrkan efter skolan på måndagar och tisdagar eftersom jag ska jobba klockan fem. Kyrkan är som ett andra hem för mig. Här kan jag slappna av, sitta och läsa, skriva på boken, plugga, äta en tidig middag och till och med sova om jag behöver en powernap. Här trivs jag. Så därför har jag de här måndags- och tisdagsrutinerna där jag också får mycket mer gjort än om jag åker hem och hinner vara hemma i högst en och en halv timme.


En bild från helgen då jag var ute med mormor och fotade blommor.

Idag har vi i ledarskolan haft vår församlingspraktik och en av de saker som ingår i min praktik är att tolka på bibelskolan, så jag har spenderat dagen med att sitta i en liten mysig hörna längst bak och tolkat från svenska till engelska. Det gick helt okej. Jag är lättad, speciellt med tanke på att jag kom till skolan imorse halvt panikslagen. Jag har tolkat tidigare, fast inte en hel dag. Jag var så stressad. Jag försökte komma ihåg allt som jag behövde fixa och kom på i sista minuten att jag såklart behövde en engelsk bibel. Men det gick ju bra. Det var till och med ganska roligt. Så förhoppningsvis är jag lugnare nästa gång jag ska tolka vilket inte blir förrän nån gång efter jul.

Jag känner mig lite seg, men det går säkert över sen. Hur som helst kommer jag att njuta fett av att få komma hem ikväll och krypa ner i sängen efter en förhoppningsvis lyckad kväll på jobbet. Från och med idag har jag också en tillfällig roomie som ska sova i mitt rum i tre veckor. Hoppas att det funkar bra bara.

I veckan har jag fullt upp, känns det som. Fast jag tror det blir kul. Idag och imorgon jobbar jag, imorgon har jag en dejt med Marija på donken innan jobbet, på onsdag har jag husförsamling och innan det ska jag städa och fixa lite hemma. Sen på torsdag ska jag hänga med Elena efter skolan och på kvällen är det out reach inne i stan, och på fredag åker jag tillbaka till byn över helgen once again. Jag längtar.


Jag lever inte längre efter vad jag känner.

Jag sitter här nu och undrar vad det är för fel på mig. Mina känslor löper amok just nu och jag vill inget hellre än att dra ner persiennerna och krypa ner under täcket på obestämd tid. Jag vill sova bort det som har börjat äta upp mig från insidan. Fast det ska jag inte. Istället tänker jag drunkna i musik, låta fingrarna hoppa runt på tangentbordet och bilda ord först här och sen i min bok och krama några katter. Det brukar alltid kännas lite bättre av att få skriva. Om jag nu inte tänker gå och lägga mig vilket är väldigt lockande. Det är nog det här som kallas för pms. För det har inte hänt något som borde kunna få mig att känna en allmän känsla av att allt suger, att jag vill gömma mig från världen och som påminner mig alltför väl om hur dåligt jag en gång mådde. Det fanns en tid då jag kände det så här, och ibland värre, varje dag. Tänk dig en pms som aldrig tar slut och som är så deprimerande så att du tycker att det är ovärt att ens gå upp ur sängen på morgonen. Det är inte några positiva tankar som går genom huvudet idag. Livet känns blä. Inte lika mycket som i mina deprimerande dagar i och för sig, men fortfarande blä.


I feel like a fragile rose whose beauty soon will fade away.

Nu då jag har berättat om hur allt känns, tänker jag som en gång levde efter hur jag kände, berätta om att mina känslor faktiskt inte spelar någon roll. Jag lever inte längre efter vad jag känner. Det fanns en gång en Erica som i det här läget faktiskt hade lagt sig och försökt sova bort smärtan och antagligen hade ställt in alla planer för dagen bara för att det inte kändes så bra. Idag gör jag inte så längre. Idag låter jag inte mina känslor styra mig som en våg som drivs med vinden. Idag går jag om ungefär en halvtimme en trappa ner till en doft av nystekta pannkakor, packar några väskor och åker till en liten tågstation i Tierp. Tåget kommer efter två byten att ta mig till Stadshagen, en tunnelbanestation längs den blåa linjen, som ligger fem minuters promenad från SOS Church. Då jag har hamnat i den bästa källaren jag vet tänker jag hänga där i några timmar. Jag tänker lyfta mina händer och ära Gud oavsett vad mina känslor tycker om det, jag tänker skratta åt Walters skämt som han med all säkerhet kommer att låta oss höra innan själva predikan börjar och då jag kommer hem på kvällen tänker jag vara tacksam för hur mycket jag har förändrats. Tacksam för att jag inte sitter hopkrupen någonstans med tårar rinnandes längs kinderna för att jag lät känslorna bestämma hur dagen skulle se ut. Tacksam för att det vackra hos en ömtålig ros inte behöver blekna bort så snabbt ändå…

För att avsluta det här vill jag säga att det finns saker som vi kan göra då känslorna löper amok och allt vi vill är att strunta i allt till det känns bättre igen. Det vi kan göra är att fokusera på något annat som kan bli som en sorts terapi och som kanske till och med får oss att må bättre igen. För mig kan det vara att skriva, mysa med någon av katterna, lyssna på musik, öppna Bibeln eller ta fram kameran. Sova kan också hjälpa, fast jag tycker nog ändå att det är bättre att faktiskt göra något. Idag valde jag att skriva och det resulterade i ett inlägg om att inte leva efter känslor som jag faktiskt har funderat på att skriva under en väldigt lång tid.


Blommor längs vägkanten i november…

Jag och mormor bestämde oss för att ta en liten kvällspromenad med vovven för en liten stund sen. Då vi skulle vända såg vi några blommor längs vägkanten. Blommor. I november. Det var värt att gå tillbaka hem för att hämta kameran, enligt mig. Så det fick bli två promenader ikväll, helt enkelt. Mormor tyckte att det kändes som om allt var upp och ner. Nu är det ju faktiskt vinter, åtminstone enligt almanackan. But I don't mind. Vi vet ju alla att jag inte gillar snö och kyla så mycket iallafall.


Jag är tillbaka i min älskade by igen och njuter av lite ledighet.

Nu är jag tillbaka i min älskade by igen. Jag kom hit redan i onsdags efter skolan eftersom vi har någon form av höstlov halva den här veckan vilket innebar ledighet både igår och idag. Helt ledig kan man dock inte säga att jag har varit eftersom jag har tagit vara på tiden och pluggat naturkunskap under de här två dagarna. Jag har gått upp ganska tidigt, pluggat och helt enkelt försökt vara effektiv nu då jag har haft mer tid än vanligt. Det är först för bara en liten stund sen som jag tog helg och inte tänker ägna mig åt något annat än att bara njuta av livet. Jag hade verkligen sett fram emot det här lilla lovet och extra tid i byn, så jag har visserligen njutit trots att jag har pluggat. Jag inser till och med nu att jag verkligen längtar efter jullovet, vilket på ett sätt är en lite udda känsla eftersom jag älskar att gå på ledarskolan. Men jag antar att man kan längta efter flera saker samtidigt. Det är nog bara det att jag känner av att jag inte har varit lika mycket i byn den här hösten som jag har varit tidigare och då ökar saknaden av naturliga skäl. Men nu tar jag igen lite för allt det. Vi ska ha pizzakväll, filmmys med Narnia-filmerna och pussande på djuren den här helgen. Och sen läser jag såklart i min fantastiska bok också, både för att jag vill läsa ut den snart så att jag är redo att börja skriva på mitt arbete om nåd om drygt en vecka då vi har självstudier i skolan och för att jag helt enkelt älskar boken. Det blir även en del Days-avsnitt på YouTube och lite skrivande på min egen bok. Ibland är ledighet helt enkelt underbart.(Dagens Bibelord är Fil 3:13-14.)

November 2011.

Almanackan har nu bläddrats fram till november vilket innebär att det blir kallare och mörkare hela tiden. Men samtidigt blir det en gnutta mysigare, och det är ju alltid roligare att se på det positiva så jag väljer att göra det och välkomna november in i mitt liv med bland annat en liten månadsupdate

• Under oktober var jag i byn två helger och kramat mina sötnosar.
• Jag har fortsatt att jobba och plugga som vanligt, och på jobbet har det gått bättre än vanligt under månaden som har gått.
• Jag fick även veta att jag får läsa Naturkunskap B på distans och har redan hunnit börja med den kursen.
• I början på månaden var det en ledardag i kyrkan, en fet out reach på Medborgarplatsen och sen en supersunday där Wilfred Lai predikade och ungefär 30 människor valde att ta emot Jesus. Det var en fantastisk helg.
• Maja och Calle gifte sig och var ett sjukt snyggt brudpar. ♥
• Jag har varit på underbara sunday celebrations i SOS Church och en bönenatt.
• Jag fortsätter att njuta av livet och jag älskar min vardag.Livet fortsätter som vanligt in i november med en ledarskoleelevs vardag i Stockholm, jobb på mySafety der jeg snakker norsk, en del naturkunskap och såklart häng i kyrkan.
• Jag kommer att vara i byn två eller tre helger och njuta av livet på landet, och just den här veckan kunde jag åka hit redan idag eftersom vi är lediga från skolan imorgon och på fredag. Höstlov kallas det visst.
• Den 19:e har vi All Nations Café i kyrkan med Bollywood-tema och jag ser fram emot att få äta indisk mat och ha på mig mina snygga indiska kläder för en kväll.
• Eftersom det är i november som jag tänker att vintern börjar så kan jag inte riktigt låta bli att tänka på snö. På att den kanske kommer snart. Fast jag har gärna ett snöfritt november, tror jag. Men julkänslorna får gärna komma i slutet på månaden. ;p


Top 10 för vecka 43.

Den här veckan skulle man kunna säga att det har hänt tre saker på listan. Made To Love och My Offering har tagit sig tillbaka in efter korta uppehåll, jag har fallit riktigt hårt för en norsk låt med Sweet Sunday som tar sig direkt in på förstaplatsen och två andra låtar med Erik Hassle respektive James Blunt som jag har lyssnat en del på förut är också nya på listan den här veckan. Det är kul med lite förändring ibland. :p

Fetstil betyder att låten är ny på listan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
Sweet Sunday - Nær Deg Gud

1. Sweet Sunday – Nær Deg Gud

2. TobyMac – I’m For You

3. Mandy Moore & Jonathan Foreman – Someday We’ll Know (+ 1)

4. Erik Hassle - Hurtful

5. TobyMac – All In (Letting Go) / Mr. Talkbox Interlude (- 2)

6. Secondhand Serenade – Your Call (+ 4)

7. James Blunt – One Of The Brightest Stars

8. TobyMac – Tonight (New Day Remix) (- 3)

9. TobyMac – Made To Love

10. Carl Cartee – My OfferingRSS 2.0