Jesus is Lord - whether you believe it or not.

Det har blivit dags för ett nytt Veckans Citat som jag den här gången hittade någonstans på Facebook.
 
Veckans Citat: Jesus is Lord - whether you believe it or not.
 
Jag tycker att det här citatet är så klockrent. I dagens västerländska samhälle är det så vanligt att man hör att man ska tro på det som "känns bäst" eller att det finns olika sanningar för olika människor; "Det som är sant för dig behöver inte vara sant för mig.". Man tror att man är som mest tolerant om man säger så. Det är flummigt. Och det är bara en lögn. Antingen är hela Bibeln sann och Gud sände sin son till jorden för att dö för våra synder, ta på sig våra sjukdomar och alla våra smärtor för att sedan återuppstå eller så är alltihop bara en saga eller på sin höjd var Jesus bara en vanlig människa och historien om honom har blivit förvanskad efter all tid som har gått. Antingen så finns det förlåtelse för mänskligheten i Jesus där vi kan hitta den enda vägen till en evighet tillsammans med Gud i himlen eller så finns det inte en gnutta förlåtelse i Jesus och himlen, om den ens finns, har ingenting alls med honom att göra. Det måste vara antingen eller. Sanningen är inte relativ då det gäller detta. Just därför kan inte du vänta med att ta ett beslut om du vill släppa in Jesus i ditt liv. Du kan inte skjuta på det för en dag är det försent. Jesus eller inte Jesus. Du måste välja, och jag kan tipsa om att Jesus är ett fantastiskt bra val. Han har förändrat mitt liv. Han har räddat mig, förlåtit mig, helat mig från smärta och sjukdom och rent ut sagt utfört mirakel då jag har bett honom om det. Det kan inte bli tydligare än så. Jesus är herre, oavsett om du tror det eller inte…
 
 

Tillbaka i skolan igen.

Skolan har börjat igen, och det känns bra. Vi startar termin tre med en fem veckors kurs i patofysiologi där vi läser om olika sjukdomar. Jag har redan hunnit gå på två föreläsningar och jag gillar kursen väldigt mycket. Den är intressant. Helt annorlunda från vetenskaplig metodik-kursen som vi hade innan sommaren som jag tyckte var så tråkig så att jag bara ville att den skulle vara över. Kommer ihåg hur lättad jag blev då jag fick veta att jag klarade den tentan.
 
Bild från i våras.
 
Idag är det ingen föreläsning så jag har sovit ut och ska nu läsa lite kurslitteratur innan jag tänker lata mig resten av dagen. Planen är att äta lite Ben & Jerry's, åka till Susanne senare och bara njuta av livet, liksom. För ibland måste man ju unna sig att göra det mitt i veckan trots att man är en ambitiös sjuksköterskestudent.
 
Helgen blir sen fullspäckad men rolig. Morgondagen börjar med en föreläsning om diabetes som jag känner mig lite extra intresserad av eftersom min mormor har diabetes. Sen på kvällen blir det gratis gospelkonsert i Globen klockan sju för att nästa dag följas av ett bröllop och på söndag avslutas med kick off för hösten i kyrkan. I nya lokaler, dessutom. Vi ska nu hyra Norra Latin på Drottninggatan för våra söndagsmöten. Så jag har inget att klaga på. Life's good, dude.
 

Try 17.

Idag har jag sett Try 17 som är en amerikansk romantisk dramakomedi från 2002 med bl.a. Elijah Wood, Franka Potente och Mandy Moore i rollerna.
 
Filmen handlar om Jones Dillon som är 17 år, har stor fantasi och som hoppar av universitetet redan första dagen. Han hyr sedan en lägenhet i ett gammalt hus där han börjar lära känna sina grannar som bl.a. består av fotografen Jane och skådespelerskan Lisa. En del av sin tid spenderar han också med att skriva brev till sin pappa som han inte kan posta eftersom han inte har hans adress…
 
På ett sätt är den här filmen udda, fascinerande och bra. På ett annat sätt är den lite konstig och har en humor som skiljer sig från min. Under filmens gång gick jag från att tycka att den var bra till att tycka att den var dålig och tråkig till att sen tycka att den var bra igen, eller åtminstone lite bra. Då eftertexterna tillslut rullar över skärmen vet jag knappt vad jag ska tycka, men det var ett fint slut iallafall.
 
Filmen får betyget: 5/10
 
 

Total ledighet, som snart är slut.

En veckas total ledighet har passerat, och det har varit underbart. Jag har fått massage av Helena. Riktig massage. På en massagebänk. Med oljor. Ibland är det verkligen inte helt fel att bo med en utbildad massör. Speciellt inte då man får halva priset på en timmes massage som sedan råkar bli över två timmar. Jag har suttit på en bänk i fina Djurgården och fikat med min vän Nour och förundrats över hur nära den där söta ankan vågade komma.
 
Instagram-ankbild från en annan picknick.
 
Sen har jag spenderat flera dagar hemma hos familjen Andersson och deras söta djur. Jag och Susanne har bland annat sett mängder med avsnitt av Stargate tillsammans och tagit promenader med hunden Hanna. Och lite kurslitteratur har lyckats ta sig in till mig också under veckan. Jag blir mer och mer redo för skolan som drar igång igen imorgon. Men först ska jag njuta av en sista helt ledig dag, och imorgon blir det antagligen sommarlovets sista glass med Hanna (inte hunden!) typ en timme innan terminens första föreläsning börjar. Det känns bra, men samtidigt tråkigt att sommarlovet är slut. Men jag gissar på att jag efter ungefär en vecka är tillbaka inne i de gamla vanliga rutinerna igen…
 

The United States of Leland.

Idag har jag sett The United States of Leland som är ett amerikanskt drama från 2003 med bl.a. Don Cheadle, Ryan Gosling, Chris Klein, Jena Malone, Kevin Spacey och Lena Olin i rollerna.
 
Filmen handlar om Leland som är 16 år och blir skickad till ett ungdomsfängelse efter att ha mördat en förståndshandikappad pojke. Han förstår att alla i hans omgivning letar efter ett motiv. Efter en orsak till varför han gjorde det han gjorde. Han känner dock att han inte kan förklara det utan att saker ibland bara händer. Hans lärare i ungdomsfängelset blir fascinerad av honom och vill försöka förstå honom. De börjar prata mer och mer samtidigt som Leland långsamt berättar om sin sorgsna syn på världen…
 
Den här filmen tar tag i mig på en gång. Det är något fängslande med den. Samtidigt är den ganska sorgsen på många sätt, men också bra. Det är en speciell film som skiljer sig från andra. Den sticker ut, och det är i det här fallet något väldigt bra.
 
Filmen får betyget: 7/10
 
 

This could really be a good life. A good, good life.

Nu är det äntligen dags för ett nytt Veckans Citat. Den här gången har jag valt att ta det från en låt som har fastnat lite extra i huvudet just nu; Good Life med One Republic.
 
Veckans Citat: This could really be a good life. A good, good life.
 
Det här så jag känner då det gäller livet. Det här kan verkligen vara ett bra liv. Så himla bra. Jag är glad för många saker. För allt det som Gud har gjort i mitt liv, för att jag går den utbildning jag vill, för att jag har ett jobb som jag trivs med, för att jag har så fina vänner, för att jag skriver en bok, för att jag har en bra kamera, för att min framtid är ljus och fylld av spännande äventyr och helt enkelt glad för så mycket. Livet är inte perfekt, men ändå så bra. Så bra så att jag vill sjunga med i den här sången och dansa omkring lite… 
 
 

Nu börjar det kännas som helg och jag är glad…

Den här veckan har varit lite bak och fram för mig eftersom jag var ledig i början av veckan och sen har jobbat hela helgen. Detta innebar att jag igår gick omkring med känslan av att det var onsdag och nästan blev något förvånad på morgonen över att det var så tomt på pendeln sju på morgonen. Sånt som händer, liksom.
 
Nu känner jag mig trött. Toktrött. Men samtidigt glad. Glad för att jag har börjat komma in så bra i rutinerna på jobbet och faktiskt vet vad alla på min avdelning heter, vilket rum de bor i och att hela boendet inte känns som en enda stor labyrint längre. Jag insåg i torsdags att jag känner så nu. Och så är jag glad för att jag åkte till sjukhuset och träffade Susanne som har sin mormor där, på samma avdelning där jag hade praktik i våras. Glad för att jag antagligen ska få massage under nästa vecka. Glad för att jag är ledig hela veckan. Glad för att Helena vann kexchoklad i massor på Grönan och för att det var extrapris på Polly då jag handlade i fredags. Glad för många saker, helt enkelt.
 
En glad bild från i maj. Ser dock lite trött ut, men det är jag nu med så bilden känns passande.
 
Nu ska jag snart stoppa in en pizza i micron och sen lata mig resten av kvällen. Det behöver jag. Planerna är även att lägga mig tidigt och sova ut riktigt ordentligt innan jag ska upp och ta itu med tvätten imorgon. Drömmer redan nu om hur gott jag kommer att sova inatt, och det gör mig också glad.
 

Roliga dagar har gått och jag börjar känna mig taggad på att fortsätta skriva på boken igen…

Long time, no see. Jag har varit allt annat än bloggande den senaste veckan. Istället har jag gjort allt från att jobba, hänga med Susanne, slappat, åkt allt möjligt med Helena på Grönan och sovit ut riktigt ordentligt. Det har varit många roliga dagar. Precis som det ska vara på sommarlovet.
 
Att det snart är över börjar jag dock märka mer och mer. Det är snart dags för att börja tänka på vilken kurslitteratur jag behöver om bara två veckor, vilka dagar jag ska maila att jag kan jobba nästa månad och vad jag vill göra med de sista dagarna i friheten. Jag har till och med ordnat så att jag får vara ledig nästa vecka. Helt ledig. Jag vill hinna göra lite mer innan jag sitter där på föreläsningarna igen och tar med mig buntar av vetenskapliga artiklar hem i väskan. Jag vill träffa den där kompisen som jag inte "hunnit" träffa på hela sommaren, jag vill njuta lite extra och ta en spontan glass bara för att jag kan. Men först är det dags för fyra jobbpass i rad med början imorgon. Fast idag sitter jag fortfarande här något seg efter Grönan och insåg hur länge sen det var som jag skrev något här…
 
 
Det har inte blivit något bokskrivande alls i sommar och jag började känna att jag nog behöver sätta mig och läsa igenom allt som jag har skrivit hittills innan jag fortsätter. Jag behöver komma in i boken igen. Och att sitta framför datorn och läsa 116 A4-sidor är ingen höjdare, så jag laddade ner Amazon Kindle-appen i mobilen som är till för att läsa e-böcker och så la jag in word-filen där så att jag kan läsa min egen bok där. Det känns ganska coolt, faktiskt. Jag tycker att det jag har skrivit redan är riktigt bra, och börjar känna mig taggad på att fortsätta skriva så att boken kan bli klar någon gång. Jag började för drygt två år sedan, och om ytterligare två år kanske den är helt klar och till och med utgiven. That would be a dream come true.
 

Augusti 2013.

Augusti har smygit sig på oss och helt plötsligt märks det redan att det blir mörkare tidigare på kvällarna. Men än är inte sommaren slut, som tur är. Vi hinner njuta lite till.
 
• Juli spenderade jag till en början i byn och njöt av ledighet, sol och tidigt födelsedagsfirande.
Sen har det blivit en del jobb på äldreboendet mellan allt det där härligt somriga.
• Jag och min vän Diana hade en heldag på Grönan och åkte karuseller för glatta livet. 
• Den 28:e fyllde jag 25 år och firades av min roomie Helena. Det blev en bra och mysig dag.
 
Månadens kattbild är på min fina Tarzan Benjamin.
 
• Den här månaden fortsätter till en början med jobbpass och somrigt mys på lediga dagar.
• Jag ska tillbaka till Grönan för att snurra och åka högt med Helena.
• Mormor fyller 68 år tätt följt av Pontus, Loka, Lukas och Tarzan som fyller 4 år.
• Kurslitteratur ska köpas, studiebidrag sökas, nåt ärende uträttas och den 20:e är jag tillbaka i skolbänken igen och sjuksköterskestudierna fortsätter. Det är dags för termin tre. Det är dags för vardagen att bli som den var innan sommaren började.
• Och den 23:e är det en gratis gospelkonsert i Globen
 


RSS 2.0