Top 10 för vecka 43 2013.

Nu är veckans lista med mina mest lyssnade låtar på Spotify här. Jag tror att det har blivit något fel den här gången eftersom vissa låtar står med två-tre gånger, men jag tar bort dubletterna och skriver listan som vanligt ändå. Som ni ser har det hänt en del sen sist; jag har börjat lyssna galet mycket på Aaron Shust igen. Så jag hoppas att ni, om ni inte redan har upptäckt det, kommer att höra hur bra han är. För det blir visst bara han på listan den här gången…
 
Jag kan bara hitta den här låten i sin ursprungliga version på youtube, så jag lägger upp den så får ni som vill höra den akustiska lyssna på Spotify.
 
1. Aaron Shust - Wondrous Love - Acoustic
 
2. Aaron Shust - Mighty Fortress
 
3. Aaron Shust - Risen Today
 
4. Aaron Shust - Jesus Only - Bonustrack
 
5. Aaron Shust - Cornerstone
 
6. Aaron Shust - Never Been A Greater Love
 
7. Aaron Shust - Morning Rises
 
8. Aaron Shust - God Of Brilliant Lights
 
9. Aaron Shust - My Hope Is In You - Acoustic
 
10. Aaron Shust - Your Majesty - Acoustic
 

Höstledig!

Idag då jag gick från skolan tillsammans med Hanna hade jag en sommarlovssång i huvudet. Ni vet den där som man sjöng på skolavslutningarna som liten. Sommarlov, solen lyser skönt, sommarlov, gräset är så grönt… Det kanske inte var rätt årstid, men tro det eller ej så finns det en förklaring. Idag avslutade vi vår kurs i global hälsa efter två dagars redovisningar med opponering till, och eftersom min grupp är klar med att revidera vår rapport så innebär det att jag är helt ledig ända fram till måndag. Helt ledig. Som ett halvt höstlov, ungefär. Och eftersom det inte finns några kända höstlovssånger så gissar jag på att det är därför den där sommarsången poppade upp i huvudet. Det är en fantastisk känsla att veta att jag med gott samvete inte behöver plugga på fyra och en halv dag. Långhelg. Här ska det njutas!
 
Slänger in en höstbild från förra året eftersom jag pinsamt nog har varit väldigt dålig på att fotografera hösten i år. Jag har haft fotoidéer, men ingen av de har blivit av än.
 
Mina planer för den här lediga tiden är att ta det lugnt, gå på ett bröllop, gå på ett seminarium i kyrkan och helt enkelt bara njuta av livet. Det gör jag i och för sig annars också, men det är något speciellt med att kunna vara ledig.
 

No matter where you started out in life, you can have a good finish.

Det är dags för en ny vecka och jag väljer att starta den med ett citat av Joyce Meyer.
 
Veckans Citat: No matter where you started out in life, you can have a good finish.
 
Låt inte din bakgrund avgöra hur din framtid ska se ut, för oavsett hur ditt liv har varit fram tills nu så kan det få ett bra slut. Oavsett om du har växt upp i en bra familj och egentligen aldrig haft några större problem eller om du av olika anledningar har haft det tufft så kan du få ett bra avslut. Du väljer vad du vill göra med ditt liv. Du väljer om du ska ändra på dina omständigheter och den attityd du har mot dem eller inte. Du väljer hur du vill möta varje ny dag. Och med Gud i ditt liv garanterar jag dig att du har alla möjligheter att kunna avsluta bra, och har du inte Gud i ditt liv så har du all möjlighet att lära känna honom nu. Så du ser, det finns inga ursäkter…
 
 

God can take care of you!

Gud kan ta hand om oss i alla situationer. Vi kan lita på honom. I honom kan vi ha frid.
 
 

Idag skaffade jag gymkort på fitness24seven!

Idag har jag njutit av en härligt ledig dag. Då man precis har haft en tenta behöver man få njuta av lite ledighet. I och för sig har vi en vecka kvar på kursen och har redovisningar med opponering på tisdag och onsdag nästa vecka. Men jag har bestämt mig för att jag kommer att hinna förbereda mig bra om jag kollar igenom lite på söndag så att det är gjort innan jag ska träffa min grupp i skolan på måndag.
 
Länge har jag fått höra att jag borde börja träna. Hela tiden har jag tänkt att jag ska göra det. Sen. Någon annan gång. Då jag har pluggat klart, börjat jobba och får en ordentlig lön. Då var planen att köpa ett gymkort och till och med skaffa en personlig tränare. Men sen ändrade jag mig och idag skaffade jag gymkort på fitness24seven. Nu är målet att träna två gånger i veckan. Det finns även gruppträning där, så det kommer jag säkert att prova på. Personlig tränare väntar jag dock med, men en kul grej är att nya medlemmar får prova på att träna med en personlig tränare en gång för 29 kronor. Så det tänkte jag att jag skulle utnyttja åtminstone.
 
 
Min vän Nour går till samma gym, så under mitt första träningspass fick jag sällskap. Det roliga är att ingen av oss är sådär väldigt van med att gymma. Vi har inte koll på maskinerna och känner det lite som att alla kollar på oss, och speciellt de som går förbi utanför fönstret. Men vi kommer igång med träningen i alla fall, och det är väl det som räknas. Sen kommer man säkert in i det med tiden.
 
Imorgon ska jag på bröllop på eftermiddagen. Bröllop nummer ett av två på mindre än en vecka blir det. Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska ha på mig - på nåt av bröllopen. Men det ordnar sig. Är det förresten bara jag eller går tiden väldigt fort? För ja, nu känns det sådär som att tiden bara rusar fram igen…
 

Jag vill ha mer av Guds frid…

I drygt en vecka nu har jag varit helt insnöad på frid i Bibeln. Det började med att jag satt och bläddrade i min kalender förra veckan. Min kalender är väldigt speciell för mig med allt från appointments, skol- och jobbtider till bra citat och inklistrade lappar och biobiljetter. Det finns en hel del i den om vi säger så. En sak som finns i den är en post-it lapp från nyår med ett bibelord, Fil 4:6-7, som jag kände att jag fick från Gud för det nya året. Det handlar om att inte vara orolig för något utan att istället tacka Gud och be för det som man behöver i sitt liv, och om man gör det så lovar Gud att hans frid som övergår allt förstånd ska komma. Jag insåg då jag såg den där lappen att jag inte har levt i det här så som jag borde göra. Faktum är att jag under en period inte var nära Gud alls på grund av olika omständigheter som jag nog inte vill gå in på specifikt nu. Jag hade en svacka. En tuff period. Jag slutade dock inte vara kristen för det. I måndags förra veckan kom jag ur den svackan och det kändes så otroligt bra. Som om en tung sten lyftes från mig. Även innan den här svackan har inte att ge saker som oroat mig till Gud varit en av mina starka sidor. Nu vill jag ändra på det, och det är nog därför jag är så insnöad på Guds frid. För den är den raka motsatsen till oro, ångest och negativt tänk. Och är det något som jag har fått kämpa mycket med i mitt liv så är det detta. Tidigare hade jag regelbunden ångest, självmordstankar och en hemsk självbild. Min uppväxt lämnade mig trasig och nedbruten på så många sätt. Det var längesen jag levde i depression och mådde dåligt jämt. Gud helade mig och hjälpte mig igenom det. Men fortfarande kan oro komma ibland, en negativ tanke kanske slinker igenom och får för mycket fäste och vissa speciella situationer kan utlösa ren ångest som till exempel starka påminnelser om barndomen. Men nu får det vara nog. Det räcker inte att jag mår hundra gånger bättre än vad jag gjorde som tonåring, att jag inte vill kasta mig framför en buss längre och att jag i vardagen faktiskt är en ganska så glad tjej. Jag vill bli av med allt det här och leva i friden fullt ut. I 2 Tess 3:16 står det att Gud ger sin frid alltid och på alla sätt. Jag behöver bara tro och ta emot, och för en gång skull kanske jag faktiskt är redo att göra just det. Jag vet att jag inte brukar vara kanske riktigt så här öppen på bloggen, men jag kände att jag ville skriva om det här nu och kanske kan det jag skriver hjälpa någon annan som har gått igenom något liknande eller gör det nu.
 
Fil 4:6-7 är det gröna på bilden. Jag använder färgkoder i både min svenska och engelska bibel och verser som ger mig frid och trygghet har fått bli gröna.
 
I nästan två år har jag läst Bibeln på engelska, och jag gillar det och kommer att fortsätta med det ett tag till. Men en sak som jag har bestämt mig för att göra är att ta fram min svenska studiebibel och med hjälp av den gå igenom alla verser i Bibeln där det står om frid. Jag vill veta allt om den här underbara friden som Gud ger. Jag vill läsa verserna om och om igen till det sitter i tankarna lika självklart som att stoppa tandborsten i munnen varje kväll. Och jag intalar mig själv att jag redan är på god väg som inte har känt någon "tentapanik" inför idag utan istället varit ganska så lugn. Ovanligt lugn.
 
Imorgon ska jag inte in till skolan så jag tänkte att jag ska avsluta den här kvällen med att se en fantastisk undervisning med Joyce Meyer där hon pratar om att inte fly från svåra situationer. Jag såg den igårkväll och kände mig så träffad så att jag vill se den igen.
 
Och just det, för er som undrar så kändes det som om tentan idag gick ganska så bra. Jag tror att jag ska kunna få godkänt åtminstone.
 

Top 10 för vecka 42 2013.

Veckans musiklista från Spotify är här med mina mest lyssnade låtar från förra veckan.
 
Precis som sist går inte vinnarlåten att bädda in, så det blir en youtubelänk till videon istället.
 
1. Carl Cartee - Sing the Gospel
 
2. Hillsong Live - Glorious Ruins
 
3. Hillsong United - Scandal of Grace
 
4. Shawn McDonald - Faithful
 
5. Hillsong Live - To Be Like You
 
6. Shawn McDonald - The Space Between Us
 
7. Hillsong Live - Closer
 
8. Hillsong Live - God Who Saves
 
9. Hillsong Live - Always Will
 
10. Carl Cartee - Heal My Heart
 

Tentapluggande som kan göra allt annat så mycket roligare.

På torsdageftermiddag är det dags för tenta igen, den här gången i epidemiologi och global hälsa. Igår pluggade jag på ganska bra och fortsatte till och med en liten stund då jag hade kommit hem från stan efter en eftermiddagsfika med husförsamlingen. Trots att jag inte alls trivs med att plugga på kvällar egentligen. Idag däremot känner jag mig helt ofokuserad. Pauserna då jag har gått ner till tvättstugan har varit ovanligt välkomna och jag har nog aldrig tyckt att det har varit så roligt att bädda rent i sängen tidigare. För en liten stund sen övertygade jag mig själv att det faktiskt var okej att lägga undan plugget för idag och kanske bara kika lite i mitt anteckningar-inför-tentan-dokument sen om jag vill det. Jag tror ändå ärligt talat inte att jag får in så mycket vettigt i huvudet då jag inte har något fokus. Jag har åtminstone kollat igenom det mesta och tror faktiskt att det kanske går bra. Jag får ta en repetitionsdag imorgon så att jag känner mig redo bara…
 
 
Ute regnar det och jag har ingen tanke på att ens gå utanför dörren idag. Inte då det är så varmt och gosigt inomhus. Först och främst ska jag nog pallra mig in i köket och slänga ner lite pommes frites och kycklingkorv i stekpannan, och njuta över hur roliga alla vardagssysslor helt plötsigt blev. Sen får jag se vad kvällen har att bjuda på. Kanske lite tv-serie och bokskrivande.
 

Stop being afraid of what could go wrong, and start being positive about what could go right.

Det är en ny vecka, nya möjligheter och med det kommer också ett nytt Veckans Citat. Jag fortsätter att ta citat som jag har hittat på facebook även denna vecka. Det finns en guldgruva av bra citat där, helt enkelt.
 
Veckans Citat: Stop being afraid of what could go wrong, and start being positive about what could go right.
 
Men tänk om… Det är så lätt att de där tre små orden får fäste i våra tankar och helt plötsligt kan vi inte sluta tänka på allt som skulle kunna gå fel. Helt plötsligt känner vi rädsla istället för glädje. Oro istället för frid. Men tänk så mycket ljusare livet skulle kunna vara om vi istället börjar vara positiva över vad som skulle kunna gå rätt. Det är något som jag vet att åtminstone jag behöver göra mer, och kanske du också!?
 
 

Nu behöver jag inte frysa om fötterna i vinter…

Idag efter skolan då jag hade hängt med Hanna en stund och bland annat käkat upp en smaskig brownie från 7-eleven drog jag vidare till T-centralen och alla närliggande affärer. Planen var att köpa ett par vinterstövlar som ska få värma mina fötter i vinter. Jag hade redan kollat in några på Internet som jag skulle kolla upp, och hade ett par favoriter av dem. Riktigt snygga. Problemet var bara att de egentligen inte var det som jag behöver i vinter. Så efter lite tips från personalen blev det de här istället:
 
 
Inte lika snygga och faktiskt dyrare än dem andra. Men jag är nöjd. De är varma, sköna och tål lite slask och annat som man brukar råka ut för under den kommande årstiden som vi kallar för vinter. Och de är faktiskt fina också. Annars hade jag inte köpt dem. Men snyggstövlar får jag inhandla en annan gång. En mössa kände jag dock att VISA-kortet kunde hantera också, så det blev en svart sådan från Gina Tricot.
 
Ifall någon saknar musiklistan som jag brukar lägga upp så får jag skylla på att Spotify inte har uppdaterat den än den här veckan. Antagligen är den tillbaka igen nästa vecka istället.
 

Jag har saker att le åt. Så det så.

Idag har varit en något seg dag. Jag har varit hemma hela dagen och gjort allt från att plugga, kolla på Star Trek: The Next Generation med både choklad och pizza som sällskap till att ligga under min blåa filt och prata med Gud. Det har inte varit en händelselös dag, utan det sega ligger nog mer i att jag inte har haft överdrivet mycket energi och näst intill känt mig lite krasslig. Men ändå är jag så lycklig nu. Idag ler jag åt att jag i måndagskväll fick tillbaka något som jag tappat och nu är det där ljuset tillbaka i mina ögon igen. Åt att jag har fantastiska husförsamlingsledare. Åt att jag inte har någon omtenta att göra. Åt att Annelie säger så roliga saker. Åt att Gud alltid står där med öppna armar då vi vill komma till honom. Åt att jag inte behöver klara allt själv utan kan gå med allt som fortfarande känns jobbigt till Gud. Det behöver aldrig mer vara Erica mot världen igen
 
Mina husförsamlingsledare Annelie och Emelie.
 
Nästa torsdag är det dags för tenta igen, så när som helst är jag tillbaka i det typiska tentapluggandet. Tiden går så väldigt fort. Det var nästan en månad sen vi hade den förra tentan, men det känns som om det var alldeles nyligen. Jag fick förresten VG på den. Precis på gränsen. Men ändå ett VG. Om några veckor börjar nästa praktikperiod med fokus på somatisk vård. Sen blir det jul också, fast riktigt så långt orkar jag inte tänka riktigt än. Familjehögtider är inte något jag brukar se fram emot så mycket. Hela dålig-uppväxt-grejen, ni vet. Men det blir bra det med. För det behöver inte vara Erica mot världen. Ensam är inte alltid starkast.
 

It's okay to look back at the past. Just don't stare.

Nu har jag valt ut ett nytt Veckans Citat. Även den här gången är det något som jag har sett på facebook. Jag får mycket inspiration där då det gäller citat. Just för det här citatet var det dock inte så svårt att lista ut vem som ursprungligen sa det. Benjamin Dover heter han.
 
Veckans Citat: It's okay to look back at the past. Just don't stare.
 
Vårt förflutna kommer alltid att finnas där. Minnena kommer alltid att påminna oss om hur det en gång var, och det är okej att se tillbaka och minnas ibland. Så länge vi inte börjar leva i det förflutna och glömma bort att livet fortsätter. Oavsett hur ditt förflutna ser ut så behöver det inte nödvändigtvis påverka ditt liv idag på ett negativt sätt. Idag kan vi ta nya beslut, börja med nya vanor och bestämma oss för att det förflutna är en historia som redan är färdigskriven. Idag kan vi istället börja på ett nytt kapitel.
 
 

Chasing Liberty.

Idag har jag sett Chasing Liberty som är en amerikansk romantisk komedi från 2004 med bl.a. Mandy Moore, Matthew Goode och Mark Harmon i rollerna.
 
Filmen handlar om Anna Foster som är 18 år och aldrig har kunnat leva ett vanligt liv eftersom hon är presidentens dotter. Hela tiden har hon agenter som följer henne var hon än går för att beskydda henne. Hon kan inte ens ha en normal dejt. En kväll går hennes pappa med på att hon bara ska behöva ha två agenter med sig då hon ska på en konsert med en kompis. Då Anna inser att hennes pappa gick bakom ryggen på henne bestämmer hon sig för att rymma iväg med en söt kille som hon såg utanför konserten. Det hon inte vet är att han är en av agenterna som skulle skydda henne den kvällen. Hennes pappa bestämmer sig för att ge Anna åtminstone en illusion av frihet och den här agenten, Ben, får i uppdrag att umgås med henne. Saker blir dock inte som det var tänkt då Anna och Ben börjar få känslor för varandra…
 
I början tänkte jag att det här var en halvbra romantisk komedi, men ju mer jag kollade desto mer fastnade jag för den. Den är rolig, charmig, äventyrlig och fantastisk på så många sätt.
 
Filmen får betyget: 8/10
 
 

Häng hos Susanne…

Nu ligger jag i Susannes soffa och myser med min snygga dator. Susanne sitter några meter bort och lär sig om elektronernas bindningsenergi. Tydligen är det saker som man ska kunna om man ska bli röntgensjuksköterska. Jag satt och skrev lite på det där grupparbetet om undernäring i Guatemala för en stund sen. Till hjärnan inte orkade mer. Jag känner mig fortfarande lite seg i bollen, fast det har blivit bättre. Dock så tyckte mensvärken att idag var ett fantastiskt tillfälle att slå till på. Så det första jag gjorde imorse då jag tog mig upp från madrassen var att gå in i köket med bestämda steg för att ta ett glas vatten till värktabletten. Och nu ligger jag här. Alldeles strax ska vi äta upp pizzan som blev kvar från igår, och kanske tar jag mig samman tillräckligt mycket för att läsa lite i kurslitteraturen sen också.
 
En pizzabild som jag hittade i mappen med matbilder. Banan och curry brukar vara ett återkommande inslag då jag äter pizza.
 
Ikväll ska vi, precis som igårkväll, se på Stargate: SG-1. Det har blivit "vår" serie som vi nästan alltid kollar på då jag kommer över. Det är kul att ha en vän som gillar science fiction precis som mig, för att inte tala om tv-serier. Jag har redan frågat om jag får låna hennes Arkiv X-box sen då jag känner för att kolla igenom den serien.
 

Jag känner mig inte som mig idag…

Jag känner inte riktigt igen mig själv idag. Jag vet inte alls vad det är med mig. Natten till igår kunde jag inte sova så mycket. Jag vaknade från och till, drömde konstiga saker och var helt utmattad på morgonen med huvudvärk som en liten bonus. Jag stannade hemma och missade en obligatorisk redovisning i skolan, huvudvärken höll i sig i princip hela dagen och jag var så trött så att jag knappt orkade sitta och prata med Helena på eftermiddagen utan istället gäspade vad som kändes som minst två gånger i minuten. Igår var inte den bästa dagen. Idag är jag fortfarande ganska trött, men idag känns också något väldigt konstigt. Nästan som om jag ligger kvar i min säng och sover medan någon annan utger sig för att vara mig med ett något udda resultat. Jag känner mig sur över småsaker, köper tuggummi fast jag i princip aldrig gör det annars och väljer helt andra sorter av lösgodiset än vad jag brukar göra. Jag skiter i att ens försöka plugga eller ta itu med ersättningsuppgiften som jag fick för att jag inte kom igår. Jag orkar inte göra något som helst vettigt. Vissa dagar blir väl helt enkelt bara så här, så jag får trösta mig med att jag inte har något som jag måste göra just idag. Istället kanske jag bara borde spotta ut tuggummit, hämta min sallad och slänga på ett avsnitt av Star Trek: The Next Generation
 
Vem är jag och vad har jag gjort med Erica!?
 
Jag behöver nog få sova ut en natt till och förhoppningsvis vaknar jag inte av att grannens hund skäller imorgon. Den gjorde nämligen det imorse. Jag har inte bestämt mig för om jag orkar släpa mig till morgondagens föreläsning, men jag funderar starkt på att skippa det och bara ta det chill. Skriva ersättningsuppgiften på en sida kan jag ju göra, i och för sig. Sen på eftermiddagen bär det iväg till roliga breddgrader. Det finns en härlig tjej som tycker så mycket om mig så att hon vill hänga två helger i rad. Jag älskar dig också, Susanne!
 

Top 10 för vecka 40 2013.

Veckans lista är här! Jag tycker inte att den har förändrats så väldigt mycket sen sist då det gäller vilken typ av låtar som är med. Hillsong och Carl Cartee är himla bra, helt enkelt.
 
Videon som jag hittade med Sing the Gospel går tyvärr inte att bädda in, men jag ger er en länk ifall det är någon som inte har Spotify och så kan ni få kolla på det fina skivomslaget.
 
1. Carl Cartee - Sing the Gospel
 
2. Carl Cartee - We Will Sing Jesus
 
3. Hillsong Live - Christ Is Enough
 
4. Carl Cartee - Tender Love
 
5. Hillsong Live - Glorious Ruins
 
6. Hillsong Live - Closer
 
7. Hillsong Live - Always Will
 
8. Avril Lavigne - Everybody Hurts
 
9. Gemenskap - För en sekund
 
10. Carl Cartee - We Need To See You Now
 

Har du tagit ett beslut om organdonation?

Imorse var min klasskompis Jenny med i TV4 Nyhetsmorgon i samband med donationsveckan. Jenny är väldigt sjuk och om hon inte får en organtransplantation inom den närmsta framtiden så kommer hon att dö. Numera bor hon i princip på sjukhuset eftersom hon behöver dagliga behandlingar med bland annat dialys. Trots allt detta är Jenny en av de starkaste personerna som jag har träffat. Hon vill leva mer än något annat. Hon kommer fortfarande till skolan så ofta hon kan. Hon kommer och skriver en tenta trots att hon kanske har legat med hög feber på sjukhuset dagen innan, och de gånger hon inte kommer så kan det bero på att hon exempelvis tvingades opereras för en propp i lungan natten innan. Medan vi andra är hemma för orsaker som migrän, en förkylning eller mensvärk så kämpar Jenny för livet.
 
Sen jag förstod hur sjuk Jenny verkligen är, hur allvarligt det är och att det faktiskt hänger på andra människors villighet att donera organ efter sin död så har jag börjat tänka på det här med organdonation. Jag skulle inte ha några problem med att ta emot organ från någon annan om jag behövde det, vilket är ett ställningstagande som de flesta av oss har. Att donera organ är i Sverige något som många av oss också är villiga att göra, dock är det tyvärr inte lika vanligt att man faktiskt tar steget och skriver in sig i donationsregistret. Jag vet att jag några år tillbaka tänkte på detta, men jag kunde inte komma ihåg om jag gjorde det eller inte. Idag gjorde jag det. Så om något händer med mig och jag inte kan ta ett beslut då så vet sjukhuspersonalen att jag är villig att rädda någon (eller några!) annans liv. Och det finns inte så mycket finare man kan göra än just det; att rädda en annan människas liv. Jag skulle vara död oavsett, men skillnaden kan bli att någon annan får fortsätta leva. Att någon annan får en andra chans
 
Här kan du se klippet från imorse där Jenny är med.
 
Nu skulle jag vilja att du lyssnar på den här låten av Shawn MacDonald om att inte ge upp, klickar dig in på MODs hemsida där du kan läsa mer om organdonation och även kan klicka dig vidare om du vill registrera dig som organdonator för att kunna hjälpa människor som Jenny om något oförutsett skulle hända med dig. Det går även att registrera att man inte vill donera sina organ och självklart kan man när man vill ändra sitt beslut, och i så fall är det din senaste registrering som gäller.
 

Life goes by in the blink of an eye. Appreciate the moments.

I mina anteckningar med fantastiska citat som inte har dykt upp här än har jag fastnat lite extra mycket för ett av dem, och därför blir det Veckans Citat för den här veckan. Ursprungligen är det något som jag har sett på facebook.
 
Veckans Citat: Life goes by in the blink of an eye. Appreciate the moments.
 
Jag vet inte hur det är med er, men jag kan ibland känna att livet går snabbt. In the blink of an eye. Ändå spenderar många människor tid med att klaga över småsaker, vara sura och inte uppskatta livet fullt ut. Jag vet att jag ibland kan vara en av de människorna, men jag vill inte vara det. Jag vet att livet går snabbt och att det en dag kommer att vara över. Därför vill jag ta till vara på varje ögonblick. Uppskatta det. Njuta av det.
 
 

En Mister på mina axlar.

Jag är kvar hos Susanne, och bredvid mig på bordet sitter en av hennes katter Cindy och tvättar sig. Jag saknar mina egna katter i byn, som alltid, men jag gillar Susannes katter också och det är alltid kul att träffa dem. En av dem, Mister, tycker om att ligga på folks axlar. Igår låg han på mina och tittade snällt in i kameran då jag tog en bild. Katter är härliga djur.
 
Instagrambild på mig och Susannes katt Mister.
 

Smile, and be happy.

Igår åkte jag in till skolan för att träffa min grupp och jobba med vårt grupparbete. Det handlar om undernäring i Guatemala har vi bestämt oss för. Vi hade även en tid med läraren igår då vi fick berätta om vilka idéer vi har och hur vi vill lägga upp det, och mitt i allt detta blev vi fotograferade för skolans hemsida. Kul grej, liksom.
 
Idag hade jag tänkt att jag skulle få en tidig start på dagen. Jag gillar att gå upp någorlunda tidigt om jag har lagt mig i bra tid kvällen innan. Men då klockan ringde somnade jag om ganska snabbt och kom upp några timmar senare än vad det var tänkt. Sånt kan göra mig så sur. Det brukar inte hända ofta, och det händer nästan aldrig om jag har en tid att passa. Jag antar att jag skärper mig om jag till exempel ska till skolan. Idag var planen "bara" att ta det lugnt och vara för mig själv. Kanske skriva en sida på boken, fixa med lite grejer och såklart se på en tv-serie och mysa lite. Så ingen skada skedd. Och senare, typ i eftermiddag eller ikväll, ska jag till Susanne och sova över. Så jag får sluta tjura nu. Det ger ändå ingenting. Speciellt inte då det var mycket möjligt att jag faktiskt behövde den där extra sömnen trots allt då jag lagt mig sent och gått upp tidigt de två senaste dagarna
 
Smile, and be happy.
 

Top 10 för vecka 39 2013.

Listan med mina mest lyssnade låtar på Spotify är här igen. Så mycket som halva listan består av Hillsong och jag känner att jag har "mina" låtar som jag lyssnar på väldigt mycket just nu.
 
Hillsong Live - Christ Is Enough
 
1. Hillsong Live - Christ Is Enough
 
2. Hillsong Live - Closer
 
3. Hillsong United - Like An Avalanche
 
4. Carl Cartee - Sing the Gospel
 
5. Hillsong United - Scandal of Grace
 
6. Carl Cartee - We Will Sing Jesus
 
7. Carl Cartee - Tender Love
 
8. Hillsong United - Oceans (Where Feet May Fail)
 
9. DecembeRadio - Deeper Well
 
10. Avril Lavigne - Everybody Hurts
 

Oktober 2013.

Almanackorna har börjat visa oktober och ute har löven sakta men säkert börja falla ner från träden i en rad olika färger som vittnar om att hösten är här. Som vanligt börjar jag månaden med en månadsupdate…
 
• Patofysiologi kursen tog slut med en tenta innehållandes en hel del sjukdomar och numera har vi istället en kurs i global hälsa - på engelska.
• Jag jobbade ingenting under månaden utan fokuset fick vara på skolan istället.
Jag erkänt vissa saker för mig själv och har en del som jag ska jobba på för att förändra.
• I mitten på månaden köpte jag en ny dator.
• Jag har kommit igång med bokskrivandet igen och försöker vara disciplinerad och påminna mig själv om hur mycket jag faktiskt gillar att skriva. Det går rätt så bra hittills.
Annars har vardagen har rullat på i stort sett som vanligt
 
Månadens kattbild är med söta Tindrah.
 
Nu i oktober kommer vi att fortsätta med kursen i global hälsa och den tar slut i slutet av månaden med en tenta och en större redovisning av ett grupparbete.
Jag har mailat in några dagar som skulle kunna passa att jobba till samordnaren på jobbet så får vi se hur det blir. Det känns som att det är mycket i skolan, men samtidigt skulle jag gärna vilja få in något jobbpass åtminstone.
Helena fyller år om en vecka och det ska självklart firas.
Den 12:e har vi en skön fest i kyrkan som jag antagligen hamnar på. All Nations Buffé kallar vi den.
Jag har börjat fundera mer seriöst på att komma igång med att träna, så eventuellt blir det något som jag tar tag i den här månaden.
Förutom det här så blir det väl mest vardagsgrejer som händer. Kurslitteratur och papper över halva soffan, gott fika, tv-serier och annat skoj.
 


RSS 2.0