Mysig pluggdejt inne i stan.

Idag har jag haft en så mysig dag. Jag var inte i skolan utan hade istället en pluggdejt med min vän Nour inne i stan. Vi fikade, pratade och satt och läste i våra respektive kursböcker. Jag läste om global hälsa och hon om byggnadsstrategier eller nåt liknande. Det var så mycket roligare än att bara sitta hemma själv och plugga. Det var något annorlunda, och att det var fika involverat gjorde absolut ingenting. Efter ungefär två och en halv timme drog vi vidare till Donken vid Gallerian och åt lunch, och sen kollade vi i några affärer. Jag fick med mig ett par tunna svarta vantar och en svart halsduk från Gina Tricot med mig hem. Perfekt.
 
Instagrambild från dagens pluggdejt på Waynes.
 
Imorgon tänkte jag köra en till inte-gå-på-föreläsning-dag. Bara för att. Jag behöver ju faktiskt inte gå på allt som inte är obligatoriskt. Om det blir så mycket plugg imorgon vet jag dock inte. Jag kanske bara tar det lugnt. För att jag kan. För att det känns bra innan lite mer intensiva dagar kommer. Eller nåt. Och så vill jag bara tillägga att jag egentligen är mycket mer disciplinerad än vad jag låter just nu. Så ni vet, liksom.
 

Extra vila, och en fråga till er…

Då jag vaknade i torsdags mådde jag inte så bra, så de senaste två dagarna har spenderats hemma. Ingen skola. Ingen bönenatt. Hektiskt blev det inte alls. Inte riktigt än åtminstone. Ibland antar jag att kroppen behöver få vila. Jag känner mig bättre idag, men är ändå glad att få en lugn dag i och med att detta är veckans inplanerade vilodag. Sen har jag tänkt på det där hektiska som jag pratade om sist. I början av en ny kurs brukar jag vara ganska ambitiös och tänka att jag kanske ska gå på alla föreläsningarna, men så brukar det inte bli och grejen är att det brukar gå bra ändå. Någon typ av studieteknik har jag väl, och den verkar funka. Så jag går nog inte på riktigt alla föreläsningarna nu heller. Tror jag. Men några arbetspass ska jag nog försöka få ihop i alla fall. Det skulle kännas gött med lite extra pengar. Ska kolla på det imorgon och maila samordnaren på jobbet.
 
Imorse lärde jag mig att om jag har en bra fotoidé som involverar något som inte alltid kommer att finnas kvar så ska jag inte vänta med att ta de bilderna. Det var ett löv utanför fönstret som var helt gult medan löven bredvid fortfarande var gröna. Jag bestämde mig för att fota det, men det blev hela tiden uppskjutet och nu har det där gula lövet fallit till marken. Så istället bjuder jag på en bild från förra veckan som känns lite passande för idag.
 
Raindrops on my window.
 
Innan jag ställer ifrån mig datorn, hämtar en bra bok och gosar ner mig under fleecefilten med den tänkte jag ställa en fråga till er. Jag hoppas att ni kanske kan hjälpa mig lite. För att slippa betala för Word blev jag tipsad om att ladda ner Open Office som är helt gratis och är väldigt likt Word. Jag testade det lite snabbt och tyckte att det verkade vara helt okej. Men igår då jag skulle skriva lite i ett dokument kunde jag inte spara det i samma format (.docx) så nu är jag lite osäker på det. Vilka ordprogram använder ni? Vad skulle ni tipsa mig att göra? Vill inte att det blir något krångel med mitt dokument som jag har boken i. Har visserligen en säkerhetskopia på USB-minnet, men ändå
 

Fika-Erica får det nog lite mer hektiskt framöver.

Idag har jag haft en ganska lugn dag så här mitt i veckan. Jag har pluggat hemifrån och bland annat sökt efter vetenskapliga artiklar om undernärda barn i Nicaragua till ett grupparbete som vi precis har börjat med. Sen så har jag hunnit betala lite räkningar, lagat mat och åkt in till stan och fikat med fina Emelie. Är glad över att ha personer som henne och Annelie i mitt liv. Där snackar vi grymma husförsamlingsledare. Fika har det förresten blivit mycket av den här veckan eftersom jag även fikade med husförsamlingen igårkväll. Då var vi på ett café i Stureplan, och idag blev det fika i Odenplan. Jag gillar att det finns så många mysiga caféer i Stockholm. Fast nu funderar jag på om det inte får vara nog med fika för ett litet tag framöver, vill ju inte att VISA-kortet ska börja skälla på mig.
 
Fika-Erica…
 
Jag misstänker att livet kommer att bli lite mer hektiskt framöver i och med grupparbetet, speciellt om jag tänker försöka få in några arbetspass mitt i allt också. Min grupp vill träffas ofta i skolan så det kommer att bli många heldagar. Ironiskt nog höll jag nästan på att skriva helgdagar. Vi kommer åtminstone inte att få slita häcken av oss sen för att få in arbetet i tid, tvärtom så kanske vi blir klara i väldigt god tid om vi börjar så här ambitiöst. Och sen efter den här kursen kommer en lång period med nästan enbart praktik, vilket brukar vara intensivt. Så det är väl bara att gilla läget. Det känns gött att veta att jag i alla fall blir en legitimerad sjuksköterska at the end of this. Då får jag springa omkring i sjukhuskläder och ta hand om patienter hur mycket jag vill, och någon gång ska jag bli en sån där sjuksköterska som jobbar på akuten. Det varvat med ett liv på missionsbaser runtom i världen och kanske lite bokskrivande och fotograferande på sidan om. Det blir nog ett spännande liv det här…
 

Top 10 för vecka 38 2013.

Nu är har listan med de mest lyssnade låtarna från förra veckan dykt upp på Spotify. Jag har några nya favoriter som jag har lyssnat väldigt mycket på under veckan som har gått och de har hamnat på de fyra första platserna, så om ni inte har tid att lyssna igenom hela lista så lyssna åtminstone på dem.
 
Hillsong United - Scandal of Grace
 
1. Hillsong United - Scandal of Grace
 
2. Carl Cartee - Tender Love
 
3. Carl Cartee - Sing the Gospel
 
4. Hillsong United - Like an Avalanche
 
5. Avril Lavigne - Everybody Hurts
 
6. Hillsong United - Oceans (Where Feet May Fail)
 
7. Avril Lavigne - I Love You
 
8. Avril Lavigne - Alice
 
9. Hillsong United - King of Heaven
 
10. Hillsong United - Relentless
 

Windows 8, och en ny kurs i Global Health.

Igår satt jag vid datorn en hel del och nu börjar jag känna mig mer och mer bekväm med Windows 8. I början var det väldigt ovant, men nu måste jag få säga att jag älskar det. Det är nytt, snyggt och väldigt roligt att använda.
 
Det här är själva startsidan, och sen kan man därifrån välja att gå till skrivbordet precis som vanligt.
 
Efter en slapp och skön helg var jag idag redo för skolan igen. Vi började med en ny kurs; Global Health. Vi kommer att ha hela kursen på engelska med redovisningar, tenta och allt. Jag tycker rent spontant att det känns väldigt kul. Jag är bra på engelska och ganska van med det efter att ha gått i en internationell kyrka i tre år, varav jag ett av de åren gick ledarskolan som var helt på engelska. Så för min del skulle jag inte tro att engelskan kommer att göra det så mycket svårare än vad det hade varit annars. Visst får man väl tänka till lite extra ibland, men det är så kul med engelska så det gör ingenting. Jag tycker även att läraren som vi har i den här kursen verkar vara jättebra, så hittills känns allt bara positivt. Vi har förresten tre utbytesstudenter från Ghana som kommer att vara med oss under hela kursen, och några av föreläsningarna har vi med två lärare från Ghana. Så det blir nog rätt så kul det här. Sen tycker man ju som man tycker de dagar man sitter helt begravd i plugg, men så är det ju i alla kurser…
 

Soul Surfer.

Ikväll såg jag Soul Surfer med några vänner. Det är ett verklighetsbaserat amerikanskt drama från 2011 med bl.a. AnnaSophia Robb, Dennis Quaid och Helen Hunt i rollerna.
 
Filmen handlar om Bethany Hamilton som är en ung tjej på Hawaii med en passion för att surfa. Surfandet är hennes liv, hon är riktigt bra på det och är med i tävlingar. En helt vanlig dag då hon är ute i vattnet på morgonen blir hon attackerad av en haj och förlorar sin vänstra arm. Efter det börjar hennes kamp att kunna surfa igen…
 
Jag älskar den här filmen! Jag blir så inspirerad av att se hur Bethany hanterar hela den här situationen och hur hon genom allt fortsätter att kämpa. Hon får lära sig att göra saker på nytt med bara en arm. Samtidigt håller hon fast vid sin kristna tro, ser saker på ett ljust sätt och visar en otrolig styrka.
 
Filmen får betyget: 10/10
 
 

Ny header till bloggen!

Imorse vaknade jag av mig själv vid tio och kände mig då ganska utvilad. Dagen har sedan spenderats med lovsång, lite bibelläsning och slappande framför datorn. En typisk skön hemmalördag skulle man kunna säga att jag har. Då jag kollade mailen för bara en stund sen såg jag att Therese har gjort klart min header. Jag är riktigt nöjd med den. Jag skickade några bilder som jag har tagit till henne och beskrev hur jag ville att headern skulle se ut och så fixade hon det. Jag har gjort mina egna headers tidigare, förutom en gång då en bloggläsare spontant skickade en till mig, men kände att jag inte hade ork för det nu. Visst kan jag väl slänga ihop något, men jag ville ha något "lite proffsigare" och har ingen lust att lära mig mer om redigering just nu. Therese däremot är grym på sånt, som ni säkert ser.
 
 
Nu ska jag fortsätta med min slappa lördag. Kanske blir det en promenad om en stund medan solen fortfarande visar sig på himlen. Jag är ganska säkert på att det blir nåt avsnitt av Days och lite naturgodis eller något annat gott senare. Det här känns som en mysig dag.
 

Första blogginlägget på nya datorn.

Jag sitter nu i soffan med datorn i knät, fantastisk musik spelas i Spotify och bredvid mig på bordet står en bunke med popcorn. Livet känns underbart. Något som känns lite extra underbart just nu är att det är min nya dator som jag har i knät. Jag beställde den från netonnet i måndags, och igår fick jag ett sms om att den hade kommit så jag åkte och hämtade den på postens utlämningsställe här i närheten. Nu har jag hunnit föra över filer, installera program och fixat lite med den. Och jag måste bara få säga att jag älskar den. Jag har haft den gamla datorn sen december 2007, så det kändes som att det var läge att köpa en ny dator nu. Speciellt eftersom det blivit sprickor i plasten på baksidan av skärmen på den, jag hade problem med för lite utrymme och lite såna saker. Så jag tänkte att jag köper en ny istället för att betala för att fixa till den gamla. Jag köpte även ett fodral till den, en kylplatta att ha under den då jag har den i knät och ett USB-minne på 32 GB. Känner mig riktigt nöjd med allt det.
 
 
Tentan idag var svårare än vad jag hade trott att den skulle vara, men jag känner ändå att det gick bra så jag hoppas att det är så. Det kändes hur som helst mycket bättre än vad det gjorde då jag lämnade in den där tentan i vetenskaplig metodik i juni. Då kände jag verkligen att det fanns en god chans att jag inte skulle bli godkänd, men det blev jag. Så jag tror på att det gick vägen nu också. Det "firar" jag med en helt pluggfri helg innan nästa kurs, Global Health, drar igång på måndagmorgon. Så nu ska jag fortsätta mumsa på mina popcorn och se nåt mer avsnitt av Days innan jag kryper ner i sängen…
 

Som i en dröm, och så lite tentanerver på det…

Imorse då jag vaknade kändes det som om jag befann mig som i en dröm. Det var en känsla av att det som hände inte var helt verkligt. Nästan som om min själ skulle ha vaknat och gått upp medan min kropp låg kvar i sängen och sov vidare och registrerade det jag upplevde som en dröm. Jag kan nog inte beskriva det bättre än så. Men det var ganska mysigt på ett absurt sätt. Det kändes som om det var juletider. Jag gick upp runt halv åtta efter att ha legat vaken i sängen i en halvtimme. Helena hade åkt till jobbet, och den mysiga lampan som slutade lysa igår hade hon antagligen bytt glödlampa i. Den lyste. Solen hade gått upp, men ute var det mulet och regnet droppade ner från himlen så att det kändes som om det var mörkt ute. Det var en ganska udda morgon. Jag tillät mig själv att bara vara en stund och duscha, läsa Bibeln och inte ta itu med pluggandet förrän framåt halv tio.
 
 
Imorgon är det tenta, och idag började jag känna att huvudet säger ifrån till att ta in för mycket ny information. Trots det försökte jag få in lite nytt som jag inte hade hunnit med igår. Sen är det bara att inse att jag inte kan allt och repetera det jag tror att jag kan istället så att det sitter lite bättre. Jag börjar känna nu att jag bara vill få tentan gjord någon gång. Jag tror att det kan gå bra och att jag har fokuserat på att lära in "rätt" saker. Jag hoppas det. Jag ska försöka förmå mig själv att repetera lite mer från och till ikväll, men i princip känner jag väl nu att det som inte sitter nu inte kommer att göra det imorgon heller. Dagen-innan-tentan-plugg brukar inte vara något som jag är bra på. Ibland får jag nån sorts spärr och vill bara få det gjort, som nu. Det är säkert tentanerver eller nåt. Så jag kanske bara borde åka och hämta mitt paket som kom idag istället…
 
På tal om något annat så tänkte jag på tungotal idag. Bara ändå liksom. Jag blev andedöpt och började tala i tungor på nyårsafton 2005. Tungotal är då man ber med sin ande (den delen av människan som man kan säga har kontakt med Gud) och jag har nog alltid tyckt att det är riktigt coolt. Fast det är mer än coolt. Det är att vara nära Gud. Att låta den Helige Ande be genom en. Jag sökte på det på youtube och hittade den här videon där de har kollat vad som händer i hjärnan då kristna ber i tungor.
 

Top 10 för vecka 37 2013.

Nu har min personliga topplista, baserat på vilka låtar jag lyssnade mest på via Spotify förra veckan, dykt upp. Den här gången är det lite mer variation artistmässigt. Det är både blandning i artister och typ av musik med Carl Cartees lovsång We Need To See You Now på förstaplats.
Jag kunde tyvärr inte hitta någon video med den låten, så ni får en bild på skivomslaget istället.
 
1. Carl Cartee - We Need To See You Now
 
2. TobyMac - Face Of The Earth / Chuck @ Artist Development Interlude
 
3. TobyMac - Ignition - Bonus Remix
 
4. Avril Lavigne - I Love You
 
5. Carl Cartee - Just One Name
 
6. Melissa Horn - Jag saknar dig mindre och mindre
 
7. Avril Lavigne - Everybody Hurts
 
8. Gemenskap - För en sekund
 
9. Avril Lavigne - Knockin' On Heaven's Door - Live
 
10. DecembeRadio - Find You Waiting
 
Det skulle vara kul att veta vad ni tycker om den här kategorin med topplistan. Är det något som ni vill att jag fortsätter med?
 

Tacksamhet, och en påse naturgodis…

Man blir så tacksam av att tänka på allt som är bra i livet. Små saker som stora saker. Igårkväll då jag satt på saccon och läste insåg jag hur otroligt mysigt det var. Att bara kunna sitta där i skenet av en mysig lampa, iförd mysbyxor och en t-shirt som jag brukar sova i och bara njuta en stund innan det var dags att sova. Ibland krävs det verkligen inte mycket för att man ska känna en gnutta extra glädje. Och för alla er där ute som undrar så kan jag tillägga att jag inte läste kurslitteratur.
 
 
Idag däremot var det tillbaka till kurslitteraturen igen, och efter en paus på förmiddagen då jag åkte till affären hade jag också sällskap vid böckerna av en påse naturgodis. Jag hade inte köpt det på väldigt länge, eftersom det är så himla dyrt, och tänkte nu att jag ju måste ha något att smaska på medan jag pluggar.
 
På tal om tacksamhet så är jag även tacksam för att jag inte har tappat gnistan då det gäller boken som jag skriver på. Det var över två år sen jag började på den och jag har haft mer än ett längre uppehåll då jag inte har skrivit något alls, men jag lyckas alltid hitta tillbaka till skrivandet igen. Det är något som jag verkligen vill göra någon gång i livet; att skriva en hel bok. Och med 117 A4-sidor skrivna är jag på god väg. Så nu ska jag hälla upp ett glas cola och skriva en eller två sidor till…
 

Tentapluggandet has begun…

Under helgen har jag varit sliten, trött och kanske även lite halvsjuk. Jag har inte gjort mycket. Snarare har jag gjort ingenting. Jag har sett många avsnitt av Days, legat i sängen och läst sida efter sida i en bra bok och druckit Coca Cola. Sånt som man behöver få göra ibland då energin inte verkar räcka till. Jag har inte pluggat. Alls. Men nu är det slut med latandet. Tentapluggandet has begun…

Så här såg det ut hemma på soffan idag.

På fredag klockan ett startar tentan som ska avsluta vår fem veckors kurs i patofysiologi. Då är det meningen att vi ska kunna en hel del om de sjukdomar som vi har läst om de senaste veckorna. Under dagen har jag gått från att planera pluggandet för de kommande dagarna, till att känna att jag inte kan ett skit, till att övertyga mig själv om att det säkert kommer att gå bra och till att känna att jag kan åtminstone lite. Det är ungefär så det brukar se ut i mitt huvud under tentapluggande. Det brukar sluta med att jag dagen innan tentan, om inte förr, känner att det kommer att gå bra. Och det brukar det göra. Gå bra, alltså. Klarade jag tentan i vetenskaplig metodik så borde jag klara vad som helst. Eller vi säger det åtminstone. Lite självförtroende skadar inte. Sjukdomar är förresten väldigt roligt att lära sig om.

Annars har jag hunnit rensa en del bland grejer idag och återupptäckt saker som jag knappt kom ihåg att jag hade alternativt trodde att jag hade tappat bort. Tänk så glad man kan bli för såna saker. Och igårkväll fortsatte jag skriva på min bok igen efter flera månaders uppehåll. Så jag känner att jag har fått mycket gjort det senaste dygnet. Härlig känsla det där.


One day your life will flash before your eyes. Make sure it's worth watching.

Nu har jag valt ut ett nytt Veckans Citat. Den här gången är det något som jag såg på Instagram för ett tag sen och fastnade riktigt ordentligt för.
 
Veckans Citat: One day your life will flash before your eyes. Make sure it's worth watching.
 
Ni har säkert hört om hur man brukar säga att hela ens liv spelas upp framför en på några sekunder precis då man ska dö. Det skulle mycket väl kunna vara så, och då vill man inte ångra hur man har levt sitt liv. Man vill inte ångra alla de val man gjorde och vad man prioriterade i livet. Jag vill inte det åtminstone. Istället vill jag le. Le för att jag levde min dröm och gjorde allt det som jag ville göra. Le för att då mitt liv flashar förbi framför mina ögon så är det något som är värt att se på
 
Observera att detta inte är Instagrambilden som jag såg utan en bild jag hittat via Google med samma citat.
 

Jag har hunnit mycket, och nu är jag trött…

Tröttheten har kommit, den har tagit över och den regerar fortfarande. Ont i huvudet har jag också. Men som tur är så är dessa tillstånd övergående. Det jag verkligen behöver är nog att sova ut och ha en riktig vilodag, vilket jag får imorgon. Sen att jag har självstudier ända fram till tentan nästa fredag är inget som jag klagar över. Det känns helt otroligt skönt.
 
Nån gammal tröttbild som jag tänkte skulle passa in här.
 
Jag känner att jag har hunnit så mycket de senaste dagarna. Jag har varit på föreläsningar i skolan, haft grupparbete, lunchat/fikat/käkat glass med vänner, varit på husförsamling, hängt på böneskolan (på bibelskolan) och idag hade vi redovisning i skolan. Det gick bra. På något sätt har jag mer och mer kommit fram till att det kanske inte alls är så farligt att stå inför en klass och prata. Lite nervöst kanske, men helt klart helt okej ändå. Speciellt om man är så trött så att man inte orkar vara nervös utan istället lägger energin på att inte stå och gäspa som en trött kattunge mitt under gruppens redovisning. Vi kan väl säga att sammanfattningsvis så har det varit en bra vecka även om jag tycker att det är skönt att få vila nu. Få det lite lugnare ett tag, liksom.
 
Nu ska jag avsluta blogginlägget och istället ta konsekvenserna av att jag försökte bli av med huvudvärken med att hinka i mig tre glas vatten efter varandra då Alvedon inte verkade hjälpa. Jag har åtminstone inte lika ont i huvudet längre, so no hard feelings.
 

Top 10 för vecka 36 2013.

En favorit i repris är tillbaka på bloggen i och med att jag har fastnat för Spotify igen och nu lyssnar på musik där i princip varje dag. Om inte i datorn så i mobilen. Well, you get the picture. Så jag tänkte att jag ger liv i den här kategorin igen och uppdaterar den åtminstone de veckor då jag känner att jag hinner. För att förtydliga så består listan av de tio låtar som jag har lyssnat mest på i Spotify veckan innan. Klicka på länkarna för att lyssna på Spotify.
 
Den senaste veckan har jag inte kunnat slita mig från alla fantastiska låtar med Avril Lavigne, så vad listan består av kommer inte som någon överraskning även om jag måste erkänna att jag hade gissat på att någon annan låt skulle leta sig in på listan också.
 
Avril Lavigne - Everybody Hurts
 
1. Avril Lavigne - Everybody Hurts
 
2. Avril Lavigne - Black Star
 
3. Avril Lavigne - Wish You Were Here - Acoustic Version
 
4. Avril Lavigne - I Love You
 
5. Avril Lavigne - When You're Gone
 
6. Avril Lavigne - Runaway
 
7. Avril Lavigne - Knockin' On Heavens Door - Live
 
8. Avril Lavigne - I Will Be
 
9. Avril Lavigne - Nobody's Home
 
10. Avril Lavigne - Innocence
 

Life goes on.

Tick, tack, tick tack. De senaste dagarna har liksom bara passerat. Det blev ingen föreläsning i fredags, utan istället gick jag omkring och tänkte för mycket. Jag tänkte på saker i mitt liv som jag verkligen måste ta tag i. Saker som jag redan har låtit gå för långt bara för att jag har lurat inte bara alla andra utan också mig själv. Då man nästan inte vet om man helt känner igen sig själv längre är det ganska illa. Hur som helst så fick jag åtminstone något gjort den dagen genom att besöka Stockholms Stadsbibliotek, sen att jag lyckades med konststycket att vara så enormt klantig så att jag hade skrattat högt åt mig själv om jag varit på lite bättre humör är ju en helt annan historia. Jag har även pluggat lite. Mindre än vad jag borde ha gjort och hade tänkt från början, men alltid något. Och tro det eller ej så har jag varit på stranden också. Iförd bikini. Tillsammans med min badglada vän Diana. I september. Jag doppade dock bara fötterna i det kalla vattnet medan jag satt på bryggan och fascinerades över hur Diana kunde plaska omkring så länge utan att frysa ihjäl. Det var en minst sagt speciell helg på mer än ett sätt. Kyrkan igår och ett tappert försök till plugg idag. Jag försökte lära mig om hjärtsvikt, hypertoni och arytmi. En del gick in åtminstone och jag har hopp om att inte faila helt på seminariet på torsdag.
 
En gammal höstbild på ett naket träd.
 
Jag känner hur hösten tar tag i vårt land mer och mer. Jag tar bussen hem från affären i mörkret, går med både kofta och skinnjacka på kvällen och konstaterar att de flesta rutiner som fanns innan sommaren är tillbaka i sin fulla kraft. Life goes on. Det blir skola i några dagar nu. Jag har redan börjat se fram emot helgen litegrann. Då ska jag andas. Då ska jag ta det lugnt innan tentapluggandet smyger sig på mig igen
 

Lata, lata Erica…

Jag tänkte komma upp i någorlunda bra tid idag och spendera tid med kurslitteraturen. Men det blev inte riktigt så. Istället var jag dödstrött då klockan ringde vid åtta, ändrade den till nio och stängde då av den och gick inte upp förrän efter tio. Efter en stund satte jag mig i underkläder framför datorn och bara lät tiden passera innan jag tillslut "orkade" hoppa in i duschen och ta tag i dagen. Lata, lata Erica…
 
Ibland är sängen helt enkelt det skönaste som existerar.
 
Men nu ska jag skärpa mig. Åtminstone litegrann. Jag ska snart stoppa ner fötterna i mina converse, sätta väskan på axeln och gå ut i solskenet med återvinningen. Sen ska jag sätta mig på bussen och handla lite innan jag åker hem och pluggar i nån timme. Imorgon tar jag en vilodag efter att ha fått åtminstone lite gjort idag och sen är planen att åka in till en föreläsning på fredag. Det känns som en ganska bra idé.
 

Secret's out.

Nu har Helena avslöjat vad hon har pysslat med inne i köket de senaste dagarna. Secret's out. Anledningen till att jag inte fick gå in i köket medan hon var där, vilket var flera timmar per dag, utan att knacka berodde helt enkelt på att hon sydde en present till mig. En vetekatt som man kan värma. En sån som jag har lånat av henne tidigare då jag haft mensvärk. En sån som jag frågade efter i söndags då hon kom hem. En sån som hon sa "var på semester". Nu har jag en egen. Och inte vilken som helst heller. En svart precis som Petrus. En med alla katternas namn på. En perfekt helt egen vetekisse i Helenas design. Jag älskar honom redan.
 
 
Alexandra var här och hängde med oss en stund ikväll eftersom hon glömt nycklarna och hennes man Anders inte skulle komma hem på två timmar. Vi kollade på Doktor Quinn-avsnitt, mängder av bilder och självklart visade jag stolt upp min nya vetekisse. Helena är så kreativ, och det är bara förnamnet
 

En så fin människa som Helena.

Jag är uppe sent igen. Jag har vänt på dygnet, fast ändå inte eftersom jag egentligen känner mig jättetrött. Jag har bara inte tagit tag i att ta mig till sängen riktigt än. Men snart så. Jag börjar tänka på hur skönt det ska bli att få krypa ner i sängen och sova. Sova länge. Som imorse. Ingen klocka som väcker och inget som jag måste upp till. För jag tänker plugga hemifrån igen. Jag ids inte gå till skolan. Jag känner mig varm och hängig lite från och till, och speciellt varm är jag om magen där det just nu finns en broderad kattkudde som mormor en gång sydde åt mig. Mensvärk. Ibuprofen 400 mg. Jag frågade Helena då hon kom hem igår om jag kunde få låna hennes vetekudde i kattform som är fantastisk att ha på magen då den varit på besök i micron. Men hon sa att hon hade dissekerat den. Fråga inte ens. Dissekerade vetekuddar och en Helena som gör hemligheter inne i köket. Hon gör något kreativt igen säkert. Som hon inte är redo att visa upp för världen än. Men nog med spekulationer om det. Att bara ha en vanlig kudde på magen värmer också. Det underlättar. Jag har nästan känt mig levande idag. Tills jag blev arg på strokefrågorna för att de tog sån tid och jag bara ville kasta tillbaka böckerna in i skåpet. Vilken tur att Helena ville äta middag och kolla på Doktor Quinn med mig. Sen fortsatte jag plugga igen fast jag inte ens hade tänkt det. Plugga tills jag bestämde mig för att det fick räcka, la upp filen med frågorna så att min grupp kan ta del av det och sen vilade jag framför Star Trek: The Next Generation. Tillsammans med en bulle, lite mjölk och en chokladkaka. Ingen kan väl anklaga mig för att ha haft för många bollar i luften de senaste dagarna i alla fall. Verkligen inte.
 
Lite halvroliga bilder på mig och Helena. ♥
 
Jag är så glad att jag har fått privilegiet att få bo med en så fin människa som Helena. Vi satt och pratade i säkert två timmar idag. Pratade och bad. Hon behövde prata, och sen kom det fram att jag också behövde det. Om det som jag menade igår att jag tänkte "för mycket" på. Jag hade inte sagt det till någon innan. Inte så här rakt ut åtminstone. Jag har varit för stolt. Haft lite för mycket prestige för att erkänna. Men jag sa det till henne idag, och så slår det mig hur mycket jag faktiskt uppskattar den här Helena som jag lärde känna genom dramagruppen i kyrkan som jag gick i på bibelskoletiden.
 

Jag är nog bara inte på humör just nu.

Jag lyssnar på låtar som den här och den här. Orden fastnar liksom någonstans i huvudet och vill bara höras om och om igen. Jag lyssnar. Jag dricker Coca Cola och tycker att det är bland det godaste som finns. Coca Cola med iskuber i eftersom flaskan inte får plats i vår lilla kyl. Jag ser avsnitt av Star Trek: The Next Generation och låter mig själv bara få vara. Jag har spenderat dagen hemma idag. Jag har inte gått utanför dörren. Jag har känt mig lite halvt sjuk i några dagar. Hängig som tusan. Energi och motivation till att plugga och få något vettigt gjort är inte lika närvarande som jag skulle vilja, men trots det spenderade jag några timmar tillsammans med kurslitteraturen och några frågor om stroke under eftermiddagen. Jag blev inte klar med frågorna och får väl fortsätta imorgon. Vare sig jag vill det eller inte. Jag skippar nog föreläsningarna imorgon. Jag känner mig tillräckligt frisk för att åka till skolan. Men jag vill inte. Har ingen lust. Pallar inte riktigt. Är för seg. Lite för hängig, kanske. Jag känner hur mensvärken kanske kommer krypande. Typ. Om det är ursäkter eller någon som helst logik bakom spelar ingen roll. Vi har ändå inget obligatoriskt förrän i slutet på nästa vecka. Jag kanske pallrar mig dit på tisdag eller onsdag istället. Om inte annat så för att träffa min vän Hanna och dricka varm choklad under föreläsningarna som faktiskt är intressanta och givande. Jag är nog bara inte på humör just nu. Jag var lite deppig ikväll. Jag har tänkt "för mycket" på saker. På saker som gör mig ledsen. Egentligen är väl allt bra. Strålande, mate. Om jag bara slutade använda för mycket hjärnkapacitet till att tänka och istället agera. Låta hjärtat bestämma, liksom. Inte vara så himla stolt. Eller så kanske jag kan: I just wanna scream and lose control, throw my hands up and let it go. Forget about everything and run away. Yeah. Eller inte. Jag vet nog vad jag behöver göra. Deep down.
 
Den här bilden gillar jag. Så den får vara med på ett hörn. Den är från i veckan då jag och Susanne var hos några av de finaste människorna jag känner och mumsade hallontårta.
 
Jag borde kanske lägga mig och sova snart. Eller borde och borde. Ska jag inte på föreläsningarna spelar det väl ändå ingen roll. Jag sov för länge idag och har vilat för mycket för att min kropp ska signalera trötthet. Fast vi är nog alla medvetna om vad som händer med dygnsrytmen om man sitter uppe halva nätterna och liksom bara hänger. Bara för att…
 

September 2013.

Hösten börjar kännas allt närmare. De flesta semestrarna är över och skolorna har börjat alternativt börjar imorgon. Vardagen förändras och kantas av tidiga mornar och kurslitteratur lite då och då. Det är dags för september.
 
• I början av augusti jobbade jag på äldreboendet.
• En vacker sommardag åkte jag till Grönan med Helena och åkte alla möjliga roliga (och galna) karuseller.
• Den sista veckan innan skolan började blev en ledig vecka som innehöll livsnjutning på hög nivå.
Födelsedagsbarnen för månaden var mormor plus fyra katter. Pontus, Loka, Lukas och Tarzan. Mormor fyllde 68 och katterna fyllde fyra. Vid det här laget har alla blivit gratulerade och fått njuta av presenter samt kramar och pussar i massor.
• Den 20:e var jag tillbaka i skolan för den tredje terminen på sjuksköterskeprogrammet. Vardagen är back to normal igen och pluggandet fortsätter. Den första kursen är en kurs i patofysiologi där vi lär oss om sjukdomar.
• Förra fredagen var jag på en gratis gospelkonsert i Globen. Fantastisk musik och förvandlade liv.
• Dagen efter gifte sig Katti och Josef vilket innebar bröllop och en riktigt mysig bröllopsfest.
• Och dagen efter det flyttade SOS Church till Norra Latin. Nu snackar vi centrala lokaler. Söndagar 16:00 är det som gäller, så kom.
 
Månadens kattbild är på söta Snuttan. ♥
 
• I september fortsätter pluggandet. Patofysiologikursen håller på till den 20:e, och innan det är över ska två seminarier och en salstenta hinnas med. Sen börjar en folkhälsokurs på sex veckor.
• Eventuellt blir det nåt jobbpass inbokat också.
Förutom plugg och jobb kommer vardagen att bestå av det gamla vanliga. En och annan kram här och där, kanske en glass eller lite fika, tv-serier, kanske en mysig lunch med någon fin vän. That kind of stuff.
• Och minns jag inte helt fel så kommer månaden att avslutas med höstens första bönenatt
 


RSS 2.0