Glad påsk!

Jag har märkt hur påskhälsningarna ploppar upp lite här och där i olika bloggar. Många gånger med en söt bild på ett färgglatt ägg eller en gullig kyckling. Folk skriver om påskgodis, om att vara ledig tillsammans med familjen och någon nämnde till och med blåkulla. Jag gick själv loss riktigt ordentligt i affären för några dagar sen och köpte nästan ett kilo lösgodis. Så mycket så att jag fortfarande undrar om det någonsin kommer att bli slut. På väggen sitter ett gulligt äggformat kort med kycklingar som mormor och morfar skickade, och jag som inte brukar äta så mycket ägg har redan ätit mer än ett. Men det slog mig när jag började tänka på att så många påskhälsningar inte ens har ett uns av Jesus i sig att det faktiskt gjorde mig lite ledsen. Ja, kycklingar är söta och godis är gott. För att inte tala om hur skönt det är med lite helgdagar. Men vi firar inte påsk för att små feta påskkärringar åker kvast till blåkulla eller för att vi ska måla ägg i världens alla färger. Inte heller firar vi påsk för att påskharen kommer eller ens för barnens skull. Vi firar påsk för att Jesus dog för våra synder. För att han blev piskad med piskor som säkert varken du eller jag tycker borde ha fått finnas. Piskor med vassa och hårda saker längst ut för att göra så mycket skada som möjligt på kroppen. Vi firar påsk för att Jesus blev uppspikad på ett kors och led mer än vi kan ana. Jag skulle kunna skriva mer utförligt vad som hände i hans kropp och hur han fick kämpa för varje andetag och tillslut praktiskt taget kvävdes av en respiratorisk acidos. Men jag lägger sjuksköterskesnacket åt sidan just nu. Istället vill jag bara berätta att vi firar påsk på grund av det Jesus gjorde för oss. För dig. Jag vill säga att framför allt firar vi påsk för att han uppstod och övervann synd och död. För utan uppståndelsen skulle vi inte ha mycket att hurra för. Vi firar påsk för att han offrade sig själv i vårt ställe. Du får självklart tro på precis vad du vill, äta ditt godis utan en tanke på vad påsken egentligen handlar om och tänka på fluffiga små kycklingar som får dig att le. Men jag vill be dig om en sak. Bara en enda sak. Jag vill be dig som läser det här om att, åtminstone för en kort stund, tänka på vad det skulle kunna innebära för dig om det jag har skrivit om här verkligen hände. Om han verkligen dog på ett kors och uppstod igen. För dina synder. För att erbjuda dig liv.
 
 
Och sen vill jag såklart också önska er en glad påsk! Dock med en lite annorlunda bild. En bild som du inte kommer att hitta på så många andra bloggar. En bild som jag skulle säga också är en påskbild minst lika mycket som alla hundratals bilder på ägg och kycklingar. Eller jag tar tillbaka det där. En bild som är en påskbild mer än allt det där andra. Och har du några frågor om Jesus och om ett liv med honom så är du välkommen att skriva i kommentarsfältet.
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Tack, hoppas jag också. Men tror att jag mer eller mindre alltid kommer få leva med min värk.

2014-04-19 @ 19:22:58
URL: http://mammatilltvillingar.blogg.se/
Postat av: ellenlundis

Glad påsk! :)

2014-04-19 @ 20:11:23
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: ellenlundis

Jag älskar påsken! För jag tycker att påsken är mycket lugnare en julen. I långfredagen så kollade vi min familj på en Jesu-film för barn. Jätte mysig är den. :)

2014-04-19 @ 20:13:17
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Alla firar påsk av olika anledningar (största delen är väl just Jesus). Men jag är inte troende och tror därför inte på att Jesus gjorde nåt av det här. Så helt ärligt vet jag inte varför jag firar påsk... Men tycker ändå påsken är mysig. Kanske för att påsk och jul är de enda gångerna då min familj är samlad.. faktiskt äter mat tillsammans och ger varandra något. :)

2014-04-19 @ 20:23:59
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Henrietta

Glad påsk!
sv; ja det gör jag också verkligen, tycker de är så fina!

2014-04-19 @ 21:14:15
URL: http://ettass.blogg.se
Postat av: Johanna - A dream as a model ♥

Bra inlägg! Såg faktiskt en film om Jesus död och när han uppstod igår på svt, och det var riktigt intressant!

Svar: Vad roligt! Vad tror du själv om allt det då?
Erica

2014-04-19 @ 21:49:01
URL: http://Jonza.blogg.se
Postat av: linnea

ja, godis ser man överallt nu under påskhelgen, haha :)

2014-04-19 @ 22:29:01
URL: http://linneakin.blogg.se
Postat av: Henrik Olsson

Några ägg återfinns dock inte hos mig - vet mycket väl vad påsken handlar om, även om det inte är något jag firar :)

2014-04-19 @ 22:39:54
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: milina.blogg.se

aldrig fattat vad påskharar, ägg, kycklingar osv har med påsken att göra egentligen..

2014-04-20 @ 01:59:29
URL: http://milina.blogg.se/
Postat av: Pauline

glad påsk!

2014-04-20 @ 08:08:35
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se
Postat av: Julia

Amen!! Jag har tänkt mycket på gur Sverige alltid ska göra om Kristna högtider så att alla oreligiösa svenskar kan fira dem med gott samvete. En högtid till minne och firande av ALLT som kristendomen handlar om har liksom bytts ut till bilder på häxor!!!!???? Fattar inte det... Här i Italien skulle det aldrig komma på fråga.

Glad påsk, Erica! Fantastiskt välsignade är vi som får leva tillsammans med Jesus!

2014-04-20 @ 09:35:28
URL: http://juliasrom.se
Postat av: Marran

Väldigt bra skrivet! Självklart vet jag stt vi firar påsk för att Jesus dog, men det är ingenting som jag tänker på. I fredags var jag lite halvt irriterad (som alla andra långfredagar) över att det mesta är stängt eller stänger tidigiare, men sedan slog det mig. När någon nära dör så får vi vara hemma några dagar och sörja. Det är långfredag för att vi (omedvetet) sörjer att Jesus dog, sedan blir allt frid och fröjd och livat igen när han återuppstår. När jag insåg det blev jag helt plötsligt rörd över att trots att han dog för cirka 2000 år sedan så sörjer vi ändå hans minne (och firar när han kommer tillbaka) även om det är väldigt omedvetet hos många, inklusive mig själv.

Glad påsk förresten :)


SV:
Det gick ganska bra faktiskt om man ser på det stora hela, men det var ändå den sämsta placeringen och det sämsta omdömet han någonsin fått.

2014-04-20 @ 10:33:12
URL: http://www.marilens.blogg.se
Postat av: A

Ja, det stämmer, just påsken har blivit en helg som många kanske inte ens vet vad den handlar om. När det gäller julen, så finns det ju julkort av båda slagen, både de med tomtar och de med julkrubban, så de flesta barn vet nog varför julen firas, men frågar man om varför påsk firas så är det nog inte alla som vet. Ändå är det de kristnas viktigaste, största och vackraste högtid!
Kram!

2014-04-20 @ 22:36:56
URL: http://annmi.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback