2014 som varit och 2015 som kommer…

Så var det återigen dags för det årliga blogginlägget om året som nu nästan helt och hållet ligger bakom oss och om året som vi kommer att börja sätta våra första avtryck på om bara några timmar. Det här är ett inlägg som baseras på de personliga reflektioner och tankar som jag har skrivit ner i ett Word-dokument, och det som jag känner att jag kan och vill dela med mig av är det som ni får läsa här nu.
 
2014 har varit ett år då vissa saker bara har varit upp och ner som i en bergochdalbana. Andra saker har varit inspirerande och lite underbara rent ut sagt. Mycket har gått bra, men mycket har också varit jobbigt och riktigt kämpigt på många sätt. Som helhet känner jag nog därför att jag önskar att allt som bara gick åt helt fel håll inte hade gjort det, men att det ändå har varit ett helt okej år trots allt eftersom det som varit bra väger upp en del.
 
• Som ni säkert har lagt märke till har jag fortsatt blogga även det här året. Jag känner nog lite själv att det ibland har varit lite glesare med inläggen jämfört med tidigare, men det har nog haft mycket att göra med att jag har släppt på känslan av att jag "måste" blogga ännu mer. Det viktigaste är ju trots allt att det är roligt.
• I skolan har det gått bra och jag har nu gått snart fem terminer av sex på sjuksköterskeprogrammet. Det är lite känslan av att se ljuset i slutet av tunneln nu. Jag känner mig stolt över mig själv med tanke på allt som jag har klarat av. Allt från mycket praktik, intensiva perioder och C-uppsatsen. Ganska kul har det varit också, nu när jag tänker efter.
• Under sommaren skrev jag klart boken som jag sedan har börjat korrekturläsa. Mitt i allt detta har jag även fått en idé till en ny bok som dock fortfarande endast är i idéstadiet då jag först och främst inte är klar med korrekturläsningen av den första boken.
Tyvärr har jag dock inte bockat av en till sak på listan med 100 saker som jag vill göra innan jag dör som jag från början hade tänkt. Jag var väl lite inne ett tag på att bli klar med boken skulle bli det som jag kanske kunde bocka av, men korrekturläsningen är som sagt inte klar och det finns fortfarande en del fix kvar med boken. Det har gått ganska segt framåt, men det är inte hela världen. Jag har förhoppningsvis ett långt liv på mig att hinna göra alla de där grejerna som jag vill bocka av.
Med träningen har det tyvärr också gått segt i perioder, och nu har jag haft ett uppehåll ända sen i augusti. Men jag har inte sagt upp gymkortet och har tänkt att jag ska ta tag i det igen, så helt misslyckad är jag väl kanske inte åtminstone.
Under sommaren var jag ledig och hade det härligt. Så det blev inget jobb, och detta berodde på flera olika orsaker. Faktum är att jag faktiskt tackade nej till ett jobb då det inte kändes helt rätt. Att jag inte jobbade under sommaren ser jag som både positivt och negativt på olika sätt.
• Under året började jag se Star Trek: Voyager och hann se klart alla sju säsonger, och jag fastnade något så otroligt för denna underbara serie så att jag måste få nämna det här i årsupdaten. Star Trek tyckte jag om sedan innan, men nu har det liksom gått ett steg längre. Jag älskar det. Och speciellt Voyager då förstås. I augusti när jag sett klart serien började jag även läsa böckerna och har sedan dess hunnit läsa 12 böcker. Kort sagt har jag ett mycket mer Star Trek:igt liv nu än innan 2014 började.
När det kommer till saker som är mer personliga och som jag inte känner att jag vill gå in på så mycket mer specifikt här i bloggen så kan jag åtminstone säga så mycket som att jag har så väldigt långt kvar att gå och att kämpa. Vissa saker har liksom bara fallit isär och är en enda röra och andra saker håller sig väl någorlunda stabila även om jag skulle ha önskat att allt var annorlunda. Fy vad fel några saker har blivit. Men jag har åtminstone insett att det nog behövs en förändring, och jag har på ett sätt tagit ett första steg mot den förändringen.
 
En del av de bilder som har tagits under året:
 
 
2015 kommer att bli ett år av förändringar, skulle jag nog säga är en bra preliminär beskrivning av det kommande året. Det blir den sista tiden i högskolan bland annat. Bara det blir en stor förändring. Sen tror och hoppas jag att lite andra förändringar är på intågande också.
 
• Under det kommande året kan ni fortsätta se fram emot nya inlägg här på bloggen. De kommer för det mesta att komma regelbundet med åtminstone några inlägg i veckan, men ibland kanske det blir glesare om det är mycket eller av andra anledningar. Men jag finns kvar här.
• I början av juni blir jag klar med utbildningen vilket känns som ett stort mål som blir uppnått. Efter tre år på högskolan kommer jag äntligen att vara sjuksköterska. Efter sommaren när jag har fått vara ledig lite kommer jag därför att kunna börja jobba som sjuksköterska. Det känns bra och såklart även lite pirrigt.
Boken satsar jag på ska bli helt klar under det här nya året. Jag ska korrekturläsa klart och förhoppningsvis kan jag få någon annan att läsa igenom också, och sen tänker jag nog åtminstone försöka att få den utgiven på något förlag. Om jag kommer att börja skriva på en ny bok låter jag dock vara osagt, men det är inte omöjligt att det kan bli så och i så fall skulle jag nog börja skriva under sommaren och få ganska mycket skrivtid speciellt i början.
• Och på tal om böcker så är jag glad över att jag fortfarande har så många Voyager-böcker kvar att läsa. Det räcker och blir över för hela året, så jag skulle säga att det nog blir ett bra läsår för mig.
• På listan med 100 saker att göra innan jag dör hoppas jag ha kunnat pricka av åtminstone tre saker, för om allt går enligt planerna så är två saker ganska så självklara att det kommer bli av. Så dem och en till.
• Jag planerar också att ta tag i träningen igen. Istället för att ta död på gymkortet. Jag ska försöka satsa på att träna två gånger i veckan åtminstone de flesta veckor och inte ta några alltför långa uppehåll eller så.
• När det gäller allt det där personliga där 2014 till stor del bara gick åt skogen så ska jag försöka ta tag i det och kan bara hoppas och tro att när jag skriver här om ett år så kan jag låta lite mer positiv.
 
Gott nytt år, kära bloggläsare! Se nu till att få den nystart ni förtjänar om ni behöver en sådan!
 

May the space between where I am and where I want to be inspire me.

Idag är det måndag och precis som på de flesta måndagar lägger jag upp ett nytt citat här på bloggen. Även den här gången är det ett citat som jag har sett på Instagram. Det finns så mycket inspiration att hämta hos thegoodquote.
 
Veckans Citat: May the space between where I am and where I want to be inspire me.
 
När det börjar närma sig nyår brukar många av oss tänka tillbaka på året som har gått och även tänka framåt en del på vad man hoppas och förväntar sig av det nya året. Det är säkert en hel del av oss som känner att vi fortfarande har så mycket kvar att uppnå och att vi egentligen önskar att vi hade hunnit mer, gjort mer, upplevt mer och bara kommit längre än vad vi faktiskt gjorde. Då tycker jag att det här citatet passar in alldeles perfekt. Var inte sur, upprörd eller ledsen över att du inte är där du vill vara än - låt det inspirera dig istället!
 
 

Lead Us Home. ♥

Jag inte bara hittar nya appar när jag har lite mer ledig tid än vanligt att göra av med; jag hamnar ju självklart även på tuben och sitter och glor på Star Trek: Voyager-videos gjorda av fans. Speciellt sådana som handlar om mina två favoritkaraktärer Janeway och Chakotay, och nu har jag hittat en ny favoritvideo som jag vill dela med er. Jag har redan sett den fler gånger än vad jag har haft koll på. Låten är så otroligt passande till Voyager, videon är så galet vackert gjord och allt är bara så perfekt…
 
 

So the little trekkie found an app…

Jag hade lite tråkigt en kväll och satt därför och fipplade med mobilen. Och vi vet ju alla vad som kan hända när man gör det; man hittar nya appar som man inte testat tidigare. I mitt fall blev det en Star Trek-app, Trekology, som består av en frågesport med massa frågor i olika svårighetsgrader. Det kan vara allt från vilken relation admiral Janeway hade till kapten Janeway till vilken kvadrant av galaxen som Borgerna härstammar från eller varför inte hur många avsnitt en viss skådespelare har regisserat av en serie. Jag skulle säga att det är ett ganska roligt tidsfördriv om man älskar Star Trek. Den enda riktiga nackdelen är väl egentligen att man efter ett tag börjar känna att samma frågor kommer tillbaka lite väl ofta. Men det är kul ett tag i alla fall.
 
 

Star Trek (2009).

Idag såg jag Star Trek. Det är en amerikansk science fiction-film från 2009 med bl.a. Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg och Leonard Nimoy i rollerna.
 
James T. Kirk föds mitt under ett slag mot romulaner från framtiden. Ett slag där hans pappa, George Kirk, offrar sig själv för att kunna rädda resten av besättningen. Långt senare, när James är vuxen och går på Starfleet Academy för att bli officer kallas alla in när det kommer ett hot mot Vulcan. James kommer på att det är samma hot som dödade hans pappa; romulaner från framtiden. Nu måste James och de andra göra allt för att stoppa dem från att inte bara utplåna Vulcan utan också alla andra planeter som tillhör Federationen inklusiva jorden…
 
Jag kan inte klaga på att filmen inte var otroligt snyggt gjord och att effekterna inte var bra, för det var dem. Om jag enbart skulle ha sett den här filmen och inget annat inom Star Trek tror jag att jag hade gillat den mer än vad jag gjorde nu. Men missförstå mig inte; det var inte en dålig film i sig. Den var helt okej och den var utan tvekan spännande. Det är bara det att jag inte riktigt gillade själva idén med att romulanerna från framtiden ändrade tidslinjen och att filmen på grund av detta utspelar sig helt och hållet i en alternativ tidslinje jämfört med allt annat som har gjorts tidigare inom Star Trek. Visst har det experimenterats med alternativa tidslinjer och universum tidigare inom Star Trek, men då har man alltid gått tillbaka till "den riktiga" sedan och det gör man inte i de här nya Star Trek-filmerna som har kommit (varav denna är den första). Jo, det blir väl kanske något nytt och spännande och annorlunda inom Star Trek. Men personligen hade jag hellre velat se filmer (eller nya serier) som bygger på böckerna inom Star Trek som utspelar sig efter respektive serie tagit slut, alternativt något helt nytt med nya karaktärer och ett nytt skepp som fortsätter på samma tidslinje som tidigare efter till exempel Voyager. Så även om den här filmen på många sätt var bra så är väl det jag försöker säga att det ändå inte var helt my cup of tea.
 
Betyg: 6/10
 
 

Top 10 för vecka 52 2014.

Den här veckan har vi återigen lite nya låtar på listan. Hush Hush och Who Knew har varit med tidigare och är nu tillbaka medan Lead Us Home och Let Me Go är helt nya för listan. Och för 29:e veckan i sträck hittar vi Collide på förstaplatsen. Så om du har lyckats undgå den låten fram till nu så är det läge att lyssna.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+ 2)
 
3. Daena Jay - Lead Us Home
 
4. Roxette - Listen To Your Heart (+ 2)
 
5. Amanda Jenssen - När planeterna stannat (- 3)
 
6. Carola - I'm Coming Home (+ 1)
 
7. Brenton Brown - Hosanna (Praise Is Rising) - Everlasting God Album Version (- 4)
 
8. Avril Lavigne - Hush Hush
 
9. Avril Lavigne & Chad Kroeger - Let Me Go
 
10. P!nk - Who Knew
 
 

welcome to paradise.

Det har blivit en hel del lata dagar sen det här lovet började. Minst sagt. Och jag njuter något så galet mycket. Jag glor på avsnitt av Days, läser om en obehaglig semester för Star Trek: Voyager-besättningen, äter mer gott än vanligt, springer till ICA och hämtar ut fler paket, inser när jag ser den dragspelande tomtenissen inne vid centrum att julen visst kan vara mysig men att jag inte pallar med den riktigt ändå och sen kan det eventuellt diskuteras om jag kanske sover lite väl mycket. Fast jag är ledig nu, så all form av diciplin kan få komma tillbaka en annan dag. Nu ska jag bara skämma bort mig själv här i mitt lata paradis med mycket godis och Helenas vita blockljus.
 
 

Peace comes to those who let go.

Nu har det äntligen blivit dags för ett nytt Veckans Citat igen. Den här gången har jag valt ut ett citat som jag först såg på Instagram och som lades upp av thegoodquote.
 
Veckans Citat: Peace comes to those who let go.
 
Det här citatet är så mycket mer än bara fina ord för mig. Det här är något som jag har erfarenhet av, och därför vet jag också hur otroligt svårt det kan vara att låta något eller någon gå. Men det är möjligt. Om du har försökt vad som känns som tusen gånger och något eller någon ändå bara får dig att må dåligt och hur mycket du än vill så kan du inte förändra det; då behöver du låta det gå. Det är först då som du kommer att få frid igen. Om du som jag tänkte på någon varje dag, längtade efter personen och hoppades med varje liten fiber i din kropp att den här människan skulle sluta såra dig och istället förstå hur mycket smärta hela situationen orsakar dig. Om du som jag älskade den här människan och fortfarande höll fast vid ett löfte som en gång gavs men som brutits om och om igen så vet du att det inte alltid räcker med att älska någon. I'm breaking free from these memories, gotta let it go, just let it go…I let it go and now I know, a brand new life is down this road.
 
A brand new life is down this road…
 

Och så har ledigheten börjat…

Nu har min julledighet börjat. En välförtjänt sådan. Sammanlagt två och en halv vecka helt ledigt. Ingen praktik, inget plugg och inte en massa måsten. Behöver jag säga att det känns helt underbart!? Jag har inga direkta planer utan tänker bara ta det lugnt och göra det jag känner för. Jag skulle gissa på att det blir en eller annan fika inne i stan med nån söt vän, bio, lite extra mycket tv-serier och Star Trek: Voyager-böcker och bara allmänt mys. Det mesta av det juliga väljer jag dock att skippa i år då jag inte alls känner mig pepp på julen av olika anledningar. Men det måste man kanske inte alltid vara heller. Jag kan känna att det är lite för mycket julhysteri ibland.
 
Men innan jag går in alltför mycket på ledighet och lata dagar så tänkte jag berätta att jag fick en bra sista vecka på ambulansen. Det har varit en del spännande patientfall och det har också varit en väldigt lärorik praktik även om vi bara skulle observera. Nån dag under praktiken blev dock kanske lite för lugn för min smak, men det är ju så det är och det är en del av livet på ambulansen. Jag tycker hur som helst att jag fick se väldigt mycket. Vi fick till och med ett brandlarm en dag den här veckan vilket visade sig vara ett falskt larm, men det var ändå spännande att se alla brandmän och poliser springa omkring där och människor kom ut ur byggnaden. Men som jag förstod det så brann det aldrig utan det var bara rök av någon anledning. Tror att det var en svetsare som hade ställt till med något. Jag har också tyckt att det har varit roligt att göra en egen studie och ta fältstudieanteckningar vilket har varit en stor kontrast mot tidigare praktiker. Visserligen har jag haft lite svårt att sätta mig in i forskarrollen helt och hållet, men det har ändå gått bra och när ledigheten är slut sen ska jag skriva ihop resultatet av den här rapporten och då får vi svar på frågan hur det interkulturella mötet kan se ut mellan ambulanspersonal och patient.
 
Sen den sista praktikdagen i fredags har jag tagit mig tid att sova ut riktigt ordentligt. Jag var så trött i fredags. Jag la mig halv elva och gick upp halv tolv dagen efter. Men nu känner jag att jag har sovit ikapp lite och känner mig lite mer i fas. Idag vaknade jag till och med av mig själv runt åtta. Innan vi släpper tröttheten som jag kände vill jag bara berätta om hur otroligt tankspridd jag kan vara när jag är riktigt trött. Jag har en bakgrund där jag vid tidigare extremt-trött-tillfällen bland annat har satt bägge linserna i samma öga och nästan lagt in leverpastejen i bestickslådan. Den här gången höll jag på att ta upp SL-kortet istället för nycklarna när jag skulle låsa upp dörren. Men ni vet, det är väl sånt som händer ibland…
 
 
Paket har jag fått också. Flera stycken på kort tid. I fredags hämtade jag ut två här vid närmaste postutlämningsstället. Ett fick jag hem i brevlådan tidigare i veckan. Så nu har jag två nya Star Trek: Voyager-böcker, plånboksfodral, displayskydd och en ny mobil! Behöver jag säga att jag har pillat med mobilen lite mer än vanligt sen dess!? Nä, självklart inte, det förstod ni såklart ändå. Jag har blivit med abonnemang och fick då en ny mobil som present. Ibland är livet riktigt gött.
 

Top 10 för vecka 51 2014.

Den här veckan har fyra nya låtar tagit sig in på listan. Av de är två helt nya och har alltså aldrig varit med tidigare och det är När planeterna stannat och Under skinnet som är två låtar som jag först hörde i Så mycket bättre. A Thousand Years är en låt som har kommit tillbaka lite då och då ända sen i våras och Hosanna är en lovsång som jag har lyssnat en del på tidigare med. Och som vanligt hittar vi Collide på förstaplatsen.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Amanda Jenssen - När planeterna stannat
 
3. Brenton Brown - Hosanna (Praise Is Rising) - Everlasting God Album Version
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
5. Kajsa Grytt - Under skinnet
 
6. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
7. Carola - I'm Coming Home (+ 2)
 
8. Christina Perri - A Thousand Years
 
9. Rascal Flatts - What Hurts The Most (- 7)
 
10. Carola - Nyår (- 7)
 

Praktik på ambulansen!

Jag har nu haft en intensiv med samtidigt väldigt, väldigt rolig vecka på ambulansen. Det är en vecka kvar och det är jag glad över då det här, tillsammans med praktiken på akutmottagningen i våras, är bland det roligaste jag har haft under sjuksköterskeutbildningen. Varje dag känns det så spännande att få åka dit igen, och oavsett om jag är trött för att det är tidigt så är jag ändå så glad. Varje dag innebär något nytt och det går aldrig att veta i förväg vilka patienter man kommer att få träffa eller vad som kommer att hända under dagen. Det är sånt som jag gillar. Det spännande, det oförutsägbara, variationen av patienter… och sen måste jag väl tillägga att få åka genom stan med blåljus och sirener är en väldigt speciell upplevelse.
 
 
Under veckan som har gått har jag bland annat fått se bröstsmärtor som har varit början till en hjärtinfarkt, en trafikolycka (vilket var en av sakerna som jag verkligen ville se!), en patient som haft ett hjärtstopp och som polisen fått igång när vi kom till platsen, drogmissbruk, anafylaktisk chock och mycket mer. För mig känns det lite som ett enda stort äventyr att få vara med om allt det här och få vara med bland de första på plats när de här människorna ska få hjälp. Hittills har alla patienter klarat sig till sjukhuset även om det var kritiskt för vissa så att vi fick ringa och förvarna sjukhuset så att de stod redo inne på akutrummet när vi kom. Nu hoppas jag att jag får se minst lika spännande saker nästa vecka och att jag får vara med om ännu mer och verkligen få ut så mycket som det bara är möjligt av den här praktiken.
 
Kan också tillägga att jag tycker att det är så roligt på ambulansen så att jag eventuellt kan tänka mig att jobba där i framtiden och kanske till och med vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska. Men till att börja med kommer jag att satsa på att få jobb på akutmottagningen, kanske inte som första jobbet som sjuksköterska, men förr eller senare så, och jobba där ett tag och sen kan jag prova på att jobba på ambulansen längre fram om jag vill det. Men då måste jag bara ta körkort (vilket jag aldrig ens har varit det minsta lilla intresserad av innan den här praktiken!) och träna upp musklerna lite. För det är ju minst sagt en del tunga lyft. Hjälpte till att bära ner en tom bår för en kort trappa idag så att vi skulle komma iväg snabbare, och det vägde aset - och det var utan en patient på. Men vill man så går det. Jag är åtminstone säker på att jag vill jobba med akutsjukvård och på akutmottagningen, vilket är något som jag har tänkt ända från början av utbildningen.
 

Top 10 för vecka 50 2014.

Den här veckan har två nya låtar tagit sig in på listan; Gatorna tillhör oss med Carola från Så mycket bättre och Something in the Water med Carrie Underwood. Så lyssna och hör om du hittar något du gillar.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Rascal Flatts - What Hurts The Most (+/- 0)
 
3. Carola - Nyår (+ 2)
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
5. Carola - Gatorna tillhör oss
 
6. Roxette - Listen To Your Heart (- 3)
 
7. Carrie Underwood - Something in the Water
 
8. P!nk - Who Knew (+/- 0)
 
9. Carola - I'm Coming Home (- 3)
 
10. Howie Day - Brace Yourself (- 3)
 

Let emotions subside and then decide.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som jag läste i min devotional (Power Thoughts Devotional) av Joyce Meyer.
 
Veckans Citat: Let emotions subside and then decide.
 
Om man bara kunde bestämma sig en gång för alla för att inte ta några större beslut enbart baserat på känslor så skulle nog väldigt många misstag kunna undvikas. Eller vad tror du!?
 
Don't decide when angry, for example.
 

Det har blivit mycket vila den senaste tiden, och snart blir det hög fart och blåljus istället.

Nu är jag äntligen på bättringsvägen igen. Det här har varit en minst sagt långdragen förkylning. En förkylning där febern höll i sig i en hel vecka, och där det blev ännu ett besök på vårdcentralen som patient. Jag misstänkte att det kanske kunde vara öroninflammation igen som jag hade för tre år sedan, så det kändes lika bra att gå till doktorn för att kolla upp det. Två(!) läkare kollade i öronen och konstaterade sedan att det var lite rött i ett öra och såg lite irriterat ut, men att det inte var någon inflammation. Så jag slapp käka antibiotika, men däremot fick jag en stark hostmedicin utskriven. En hostmedicin med morfin i. Den blev jag ganska lullig av och dessutom trött, så jag somnade på golvet med en halväten matlåda i handen en sen eftermiddag. Som tur är så har jag inte behövt ta den mer sen, utan den hjälpte bra då och sen har det börjat bli bättre. Hostar inte alls lika mycket nu. Vila har jag dock gjort väldigt mycket. Som tur har så har det varit teori i skolan den här veckan och ingenting har varit obligatoriskt, så jag var bara in till skolan en dag på en kort föreläsning som handlade om kursens examinationsuppgift. Annars har det blivit mycket vila, och såklart lite pluggande också.
 
Ibland behöver man bara få ligga ner och återhämta sig…
 
Den nya kursen känns hur som helst intressant. Den handlar om kultur och hälsa. Vi ska göra en fältstudie och observera och sen skriva en rapport om det med bakgrund, metod, resultat och hela grejen. Praktiken börjar på måndag och håller på i två veckor och rapporten ska lämnas in i mitten på januari. Jag har redan börjat skriva lite eftersom jag planerar att vara ledig under jullovet. Praktiken blir, som jag säkert har nämnt tidigare, på ambulansen vilket jag tror kommer att bli väldigt spännande. Ni kommer säkert att få höra om alla mina ambulansäventyr senare, men de kommande två veckorna kommer nog att bli ganska intensiva eftersom jag satsar på att få en del skrivet på rapporten också. Sen är jag ledig och då får jag det lugnare igen.
 

Top 10 för vecka 49 2014.

Även den här veckan stannar Collide kvar på förstaplatsen och har nu legat där obesegrad i ett halvår. Detta är något som aldrig har hänt tidigare på den här listan. Ens att samma låt har legat kvar på listan överhuvudtaget i ett halvår i sträck är något som jag tvivlar på har hänt, och då ska det tilläggas att det är två(!) versioner av Collide som båda har legat på listan väldigt länge nu. I övrigt så har A Thousand Years med Christina Perri kommit tillbaka till listan igen.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Rascal Flatts - What Hurts The Most (+ 2)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (- 1)
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+ 2)
 
5. Carola - Nyår (- 2)
 
6. Carola - I'm Coming Home (+ 3)
 
7. Howie Day - Brace Yourself (+/- 0)
 
8. P!nk - Who Knew (- 3)
 
9. Christina Perri - A Thousand Years
 
10. Howie Day - Perfect Time of Day (+/- 0)
 

December 2014.

Nu är det december. Årets sista månad, och den är känd för att den brukar kunna vara lite extra mysig med alla juldekorationer och ledigheten som många får. Hur som helst så innebär en ny månad en liten månadsupdate här på bloggen, so here goes…
 
Detta hände i november:
• Hela november bestod av praktik på en vårdcentral. Fyra veckor var det alltså sammanlagt.
• I slutet av månaden skulle en hemtenta in och vi hade ett seminarie, och sen tog primärvårdskursen slut.
• Förutom all praktik och allt skolarbete har jag även lyckats bli sjuk hela två(!) gånger den här månaden, och har dessutom varit patient på min egen vårdcentral för något helt annat än de där två förkylningarna.
• Utöver det har väl dock vardagen rullat på lite som vanligt, om vi bortser från all vila.
 
Månadens kattbild är på Loka. ♥
 
Detta händer i december:
• I skolan har vi börjat med en ny kurs som handlar om kultur och hälsa. Den här månaden börjar därför med en veckas teori innan det är dags för nästa praktik…
• …som jag kommer att ha på ambulansen i två veckor.
• Den 19:e när jag går från mitt sista pass på ambulansen börjar julledigheten. En efterlängtad sådan.
• Det blir bio en eller två gånger.
• Och även om jag inte direkt ser fram emot högtiderna i år, så misstänker jag att vardagen blir lite speciell där ändå på slutet. Åtminstone så hoppas jag på att livet blir lite mysigare än vanligt.
 

Not every minute of every day is positive, but how you spend the rest of those days is your choice.

Och nu blev det dags för ett nytt Veckans Citat igen. Det var ett tag sen sist. Den här gången har jag tagit citatet från Christine Caine som är pastor i Hillsong i Australien. Citatet såg jag på facebook.
 
Veckans Citat: Not every minute of every day is positive, but how you spend the rest of those days is your choice.
 
Bara för att en liten del av din dag inte är positiv och kanske verkligen känns jobbig eller till och med fruktansvärd så behöver inte det betyda att resten av den dagen behöver bli förstörd. Här handlar det om vilken attityd man har och vad man själv väljer att göra med det som är kvar av dagen. Jag vet, det kan vara lite svårt ibland att ha en bra attityd efter att något bara gått helt fel. Men det är möjligt.
 
 


RSS 2.0