Det har blivit mycket vila den senaste tiden, och snart blir det hög fart och blåljus istället.

Nu är jag äntligen på bättringsvägen igen. Det här har varit en minst sagt långdragen förkylning. En förkylning där febern höll i sig i en hel vecka, och där det blev ännu ett besök på vårdcentralen som patient. Jag misstänkte att det kanske kunde vara öroninflammation igen som jag hade för tre år sedan, så det kändes lika bra att gå till doktorn för att kolla upp det. Två(!) läkare kollade i öronen och konstaterade sedan att det var lite rött i ett öra och såg lite irriterat ut, men att det inte var någon inflammation. Så jag slapp käka antibiotika, men däremot fick jag en stark hostmedicin utskriven. En hostmedicin med morfin i. Den blev jag ganska lullig av och dessutom trött, så jag somnade på golvet med en halväten matlåda i handen en sen eftermiddag. Som tur är så har jag inte behövt ta den mer sen, utan den hjälpte bra då och sen har det börjat bli bättre. Hostar inte alls lika mycket nu. Vila har jag dock gjort väldigt mycket. Som tur har så har det varit teori i skolan den här veckan och ingenting har varit obligatoriskt, så jag var bara in till skolan en dag på en kort föreläsning som handlade om kursens examinationsuppgift. Annars har det blivit mycket vila, och såklart lite pluggande också.
 
Ibland behöver man bara få ligga ner och återhämta sig…
 
Den nya kursen känns hur som helst intressant. Den handlar om kultur och hälsa. Vi ska göra en fältstudie och observera och sen skriva en rapport om det med bakgrund, metod, resultat och hela grejen. Praktiken börjar på måndag och håller på i två veckor och rapporten ska lämnas in i mitten på januari. Jag har redan börjat skriva lite eftersom jag planerar att vara ledig under jullovet. Praktiken blir, som jag säkert har nämnt tidigare, på ambulansen vilket jag tror kommer att bli väldigt spännande. Ni kommer säkert att få höra om alla mina ambulansäventyr senare, men de kommande två veckorna kommer nog att bli ganska intensiva eftersom jag satsar på att få en del skrivet på rapporten också. Sen är jag ledig och då får jag det lugnare igen.
 

Kommentarer
Postat av: ellenlundis

Krya på dej Erica! Inge kul att vara sjuk. :/ Det är många som är snuviga i min klass. Jag är snuvig, men orkar att vara på skolan.

2014-12-06 @ 15:22:05
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Nelly

Härligt att förkylningen är på väg att försvinna! :) Och så roligt med praktik på ambulansen :D

2014-12-06 @ 23:55:11
URL: http://justanothermortal.blogg.se/
Postat av: Johan

Det låter som att det händer en del ändå... men den där rapporten lät ju mindre kul faktiskt. Ska det vara med vetenskapligt förankrade källor och sådant också?

Du har helt rätt, ibland måste man bara få ta det lugnt och ligga ner och vila lite :)

Svar: Det är egentligen en ganska rolig rapport att skriva. Men ja, det ska vara vetenskapligt förankrade källor med, fast själva resultatdelen skrivs utifrån det som vi själva observerat vilket känns väldigt roligt. Det är första gången jag gör en egen studie, inte som på C-uppsatsen där vi gjorde en litteraturstudie.
Erica

2014-12-13 @ 22:58:21
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback