Boktips: Driven by Eternity, av John Bevere.

Jag läste nyligen ut boken Driven by Eternity av John Bevere. Den är skriven år 2006 och jag har tänkt ett bra tag att jag ska läsa den, men det har inte blivit av förrän nu. Men bättre sent än aldrig.
 
Boken handlar kort sagt om evigheten och vad Bibeln har att säga om det. I Bibeln står det att Gud har lagt evigheten i våra hjärtan, och visst kan de flesta av oss erkänna att det är något speciellt med evigheten som får oss att tänka och drömma lite extra samtidigt som det på ett sätt är ett begrepp som är så stort så att det blir svårt för oss att greppa det helt. I den här boken tar John Bevere först upp vad evigheten är och vi får sedan lära oss hur vi kan leva ett liv med fokus på evigheten. Våra liv här på jorden är trots allt bara en droppe i havet jämfört med vad som kommer sedan, och då kan det också vara värt att veta hur vi ska leva nu för att få ut så mycket som möjligt av allt som vi kan få i evigheten. För att lättare få oss att förstå detta berättar John Bevere, precis som Jesus ofta gjorde, en liknelse som tar upp först livet på jorden och sedan domen inför Gud. Vi får lära oss om både himlen och helvetet mer ingående, och både domen av otroende och troende tas upp. För ja, de troende kristna kommer också att dömas om än inte riktigt på samma sätt. De otroende döms för hur de har levt sina liv och får sedan ta straffet för sin synd som innebär en evighet i helvetet medan de troende som har fått sina synder förlåtna i Jesus och är klara för himlen även de får stå till svars för hur de har valt att leva sina liv. Har de följt Guds kallelse för sina liv!? Har de prioriterat Gud och hans vilja eller levt mer åt det själviska hållet!? Deras frälsning i Jesus kommer inte att ifrågasättas, men däremot kommer det att avgöras om de har gjort vad de skulle och kommer att få ta del av olika belöningar som det står om i Bibeln. Men John Bevere förklarar det här så mycket bättre än vad jag gör, så ni får läsa boken om ni vill veta mer. Den är väldigt bra, så jag rekommenderar den verkligen. Man lär sig så väldigt mycket. Om du vill kan du köpa den här för halva priset.
 
 

Kommentarer
Postat av: Dannielle

Lät som en intressant bok faktiskt, kanske borde ta och läsa den trots att den inte hamnar under kategorin för det jag i vanliga fall läser :)

2014-07-17 @ 12:27:33
URL: http://rebell.vimeddjur.se
Postat av: Jessica

Boken verkar spännande! :)

2014-07-17 @ 14:30:12
URL: http://lifeofjk.blogg.se
Postat av: The Revolt

Du skriver mkt om Jesus i ett kristet perspektiv i din recension av boken :o Bör man vara troende på ngt sätt för att få bättre förståelse av boken budskap?

Jag vet inte om det bara är jag som tolkade det så, men kändes lite som att boken förklarar evigheten ur ett kristet perspektiv :o

Svar: Precis, boken förklarar evigheten ur ett kristet perspektiv. La inlägget under en av mina kristna kategorier, men kanske kan tänka på att vara lite tydligare än så till nästa gång. Bra att du påpekade det eftersom man lätt blir lite "självblind" till sina egna texter.
Jag skulle nog säga att man absolut kan läsa boken oavsett om man är kristen eller inte, så länge man är intresserad av evigheten och är villig att läsa om ett kristet sätt att se på den.
Erica

2014-07-17 @ 14:43:38
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Det är vackert :)

Ibland tycker jag det är så svårt att veta vem ska bli förevigt dämd och vem som ska gå till eviga livet. För jag har sedan börjat trott att även troende kan hamna i helvetet om de gör fruktansvärda brott mot Gud, och bara skvaller är en synd som man kan bli förevigt dömd för. Har det något att göra med dödssynder och synder i allmänhet? Om man begår dödssynd kommer man hamna i helvetet fast man trott på Jesus? Och på vissa ställen står i bibeln, iaf ett om vem som blir den minste och vem som blir den störste i himmelriket.
Kanske blir man för evigt dömd om man njuter av sina synder? samtidigt som jag förstår att vi inte alltid förstår vad vi gör som är ont.

Svar: Kort sagt så kan troende komma till helvetet om de vänder sig bort från Gud och slutar följa honom, alternativt om de har haft en felaktig uppfattning om honom och om frälsningen till att börja med. En felaktig uppfattning kan exempelvis vara att Gud frälser alla som lite löst tror på Jesus och sen ändå lever efter sig själva och inte efter honom. De kanske kallar sig kristna och uppriktigt tror att de är på väg till himlen, men när det kommer till att leva för Gud så gör de inte det. De vill inte göra det. Så nu menar jag inte alls en person som älskar Jesus och vill följa honom men som gör misstag ibland och syndar men vänder om till Gud igen (för det gör vi ju alla!). Det står för övrigt inget i Bibeln om dödssynder, utan synd är synd.Den här boken beskriver allt det här så väldigt bra, så jag rekommenderar dig att läsa den om du undrar mer över det här. Den finns översatt till svenska också och heter då evigheten.nu.
Erica

2014-07-17 @ 15:46:20
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Amanda [SPONTAN]

Tack för tipset :)

2014-07-17 @ 16:31:58
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Kashaya

Alltid kul med boktips fast låter inte riktigt som en bok för mig.=)

2014-07-17 @ 17:02:17
URL: http://www.kashayas.se
Postat av: Marran

Vad tyckte du om boken? Låter som att den har ett väldigt djup.

SV:
Jag märkte det också när jag var i Gävle och skämtsamt sägs det ju att staden inte tillhr Norrland, men det gr det ju faktiskt. Vet inte vad det beror på faktiskt.

Svar: Jag tycker att den är jättebra just eftersom jag lärde mig så väldigt mycket. Den är skriven bra också, men det jag verkligen lyfta fram var att man lär sig så mycket. Jag som till exempel har varit kristen i över tio år lärde mig saker som jag knappt hade tänkt på innan, och såna böcker tycker jag är väldigt bra. :-)
Erica

2014-07-17 @ 17:05:33
URL: http://www.marilens.blogg.se
Postat av: Felicia

Tror inte den är ngt för mig :/

puss

2014-07-17 @ 17:34:46
URL: http://fjaelkis.blogg.se
Postat av: julia

bra tips :)

2014-07-17 @ 20:04:28
URL: http://jjuliees.blogg.se
Postat av: Boel

Lät spännande :)

Sv: Roligt att du tycker det :)

2014-07-17 @ 20:14:39
URL: http://bowelz.blogg.se
Postat av: || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Är den skriven på engelska? :)

Svar: Ja, men den finns på svenska också och heter då evigheten.nu. Är bara jag som älskar att läsa på engelska. :-)
Erica

2014-07-17 @ 20:29:16
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Linnea - fotoblogg

Får ta och läsa den :)

sv: Vad kul att du också tycker det! :)

2014-07-17 @ 20:50:18
URL: http://girlinthewood.devote.se
Postat av: Lollee

Sv: Hade massa jobbiga lektioner (So, Matte, Engelska, Svenska med mera) och det var alla långa lektioner så vi slutade tjugo i fyra..

2014-07-17 @ 21:13:34
URL: http://galenilivet.se/
Postat av: Moa

Den verkade spännande, får kolla upp den på biblioteket :)

2014-07-17 @ 21:18:15
URL: http://photoMP.blogg.se
Postat av: Elli

Vilket imponerande långt arkiv du har i menyn hahaha! :D

2014-07-17 @ 21:18:57
URL: http://minielli.blogg.se
Postat av: meh.blo.gg

Tack för titten och tack för kommentaren! Hoppas du haft en fin dag! Här har solen skinit på oss hela dagen :-)

2014-07-17 @ 22:25:23
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: Erika

Åh, så kul att läsa böcker :)

2014-07-17 @ 23:21:14
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Johanna Svensson ♡

Kul med boktips, kanske man borde ta och läsa!

Svar: Hehe ja det har du rätt i om inte hyran vore för hög givetvis.. ;)

2014-07-17 @ 23:28:12
URL: http://jonza.blogg.se
Postat av: Annika

Den låter intressant!
Ps: det var väldigt olika, ibland såg vi 2 jättar och ibland 6 så det varierade!

2014-07-18 @ 10:14:48
URL: http://bringblingtoeverything.com
Postat av: Joe

Kul. Jag älskar böcker. INte läst den men kanske bör göra det? :)

Svar: Det tycker jag absolut! :-)
Erica

2014-07-18 @ 10:38:57
URL: http://yoginijoe.blogg.se
Postat av: sussi

Ja läser hellre fiction :)

2014-07-18 @ 13:39:08
URL: http://siouxzie.vimeddjur.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback