Do not let the behavior of others destroy your inner peace.

Nu har det blivit måndag igen, och ni kan nog gissa vid det här laget vad det innebär. Jo, ni gissade rätt - det har blivit dags för ett nytt Veckans Citat. Den här gången är citatet taget från en av alla de inspirerande grupper som jag följer på facebook.
 
Veckans Citat: Do not let the behavior of others destroy your inner peace.
 
Beroende på vilken attityd vi har kan andras beteende påverka vår inre frid mer eller mindre. Det kommer alltid att finnas människor omkring oss som gör saker på ett annorlunda sätt, ett sätt som vi inte tycker om, och när det inte är något som vi kan göra åt det kan vi lika gärna försöka skaka det av oss och bestämma oss för att vår inre frid inte är beroende av vad andra gör eller inte gör. Jag lyckas långt ifrån alltid med detta själv, men det är något att sträva efter. Det är trots allt Gud som är vår ursprungliga källa till frid, och inte andra människor.
 
 

Möt Morris och Märta…

Återigen har jag gjort ett försök att skaka lite liv i min kära fotoinspiration. Även den här gången googlade jag på fotoinspiration, och resultatet blev att jag skapade Morris och Märta. De är inte lika fint ritade som vissa andra av sina släktingar, men de är definitivt gjorda med kärlek så jag tyckte ändå att de förtjänade att få stå modeller för en dag…
 
 

Boktips: You can begin again, av Joyce Meyer.

För några dagar sedan läste jag ut en bok som jag tycker var väldigt bra. Den heter You can begin again och är skriven av Joyce Meyer. Hon är en kristen bibellärare som driver en egen organisation, Joyce Meyer Ministries, med målet att nå ut med budskapet om Jesus till världen och även undervisa kristna utifrån Bibeln. För att nå sitt mål håller hon bland annat konferenser runt om i världen, har sina egna tv- och radioprogram samt skriver böcker. På hennes hemsida kan du läsa mer om vad hon pysslar med och även se hennes egna tv-program Enjoying Everyday Life online helt gratis.
 
Den här boken är en av hennes senaste böcker och den kom ut i april i år. Den handlar kort sagt om att vi alla kan få en nystart i livet. Oavsett vem vi är, var vi är och vad vi har gått igenom så är det aldrig försent att börja om. Joyce tar upp att detta är ett av Bibelns huvudbudskap och ger flera exempel från Bibeln på människor som har fått en nystart på något sätt. Förutom bibliska exempel får vi även läsa kortare inspirerande historier om människor från vår egen tid som har fått en nystart i livet. Och förutom exempel får vi även veta hur vi praktiskt ska gå till väga för att kunna börja om på nytt.
 
Det är en bok som har inspirerat mig massor. Jag har alltid gillat själva konceptet med att få en ny början, ända sen jag var liten har det varit något som lockat mig. Delvis för att jag hade en väldigt jobbig uppväxt så var tanken på att få börja om helt fantastisk för mig, men på många sätt också ouppnåelig. Sedan den tiden har jag fått många nystarter inom flera olika områden och jag vet att det alltid finns en ny början hos Jesus. Den här boken tar upp just det på ett så bra och enkelt sätt, och den finns mycket att lära sig. En fantastisk bok, helt enkelt.
 
Om du är intresserad av att köpa den här boken kan du göra det här.
 

Just wait, everything will be okay.

Igårkväll satt jag och kollade igenom lite bilder i datorn. Bland annat en del bilder som jag tagit från Internet, och först och främst från Facebook. Det var då jag såg den här bilden. På ett sätt är den så enkel och har en enkel text, men samtidigt säger den så väldigt mycket. På ett sätt är den som tagen ur en saga, som från en värld där allt är möjligt och det finns ett vackert skimmer över allt. Men viktigast av allt så förmedlar den ett viktigt budskap som vi alla kan ta till oss; oavsett hur saker och ting ser ut just nu så kommer solens strålar att lysa igenom mörkret ännu en gång och allt kommer att bli bra. På något sätt. Vi får bara inte förlora hoppet.
 
 
Kände att jag ville dela detta med er, och förhoppningsvis har jag lyckats muntra upp någon som behövde muntras upp just nu.
 

Jag skrev klart min bok idag.

Det blev en mysig hemmakväll i tisdags. Jag låg i sängen med datorn och mumsade choklad och såg lite på Star Trek: Voyager, och sen råkade jag läsa ut en bok också. You can begin again av Joyce Meyer. Jag hade inte tänkt att jag skulle läsa ut den då, utan jag tänkte bara läsa en stund. Men sen flög tiden iväg och helt plötsligt hade det gått flera timmar och jag hade bara några sidor kvar. Jag älskar när det händer. När man liksom bara är så inne i en bok så att man inte vill lägga ifrån sig den.
 
Idag på morgonen åkte jag till gymmet (för ja, jag känner mig lite piggare nu så det fick bli ett lite "snällare" pass idag) och när jag sedan skulle åka vidare in mot stan hände något roligt. Något oplanerat. Jag hade sms:at med Diana lite fram och tillbaka och sen ringde hon så medan jag var på väg till tåget pratade jag med henne i telefonen. Inget konstigt än så länge, men vänta bara. Diana var även hon på resande fot och lustigt nog trodde vi att vi var på väg åt helt olika håll. Men när jag hade gått på tåget så insåg vi att vi satt på samma tåg. Så jag letade reda på henne och fick sällskap. För att inte tala om att jag blev lovad Gröna Kortet av henne. Ett sånt där som man får gratis inträde på till Grönan hela sommaren. De fick såna när hon var där med sitt jobb igår och eftersom hon redan har ett sedan tidigare så ansåg hon att jag var den perfekta kandidaten till att få hennes extrakort. Vi ska boka in en lördag sen när vi ska dit och åka karuseller hela dagen.
 
Och så var boken klar då…
 
Jag har valt att spara det bästa till sist i det här blogginlägget. Jag skrev klart min bok idag. Det känns helt galet. Jag har skrivit en hel bok. Detta betyder ju dock inte att arbetet med den är klart. Nu ska jag till att börja med läsa igenom hela boken och rätta till det som behöver rättas till. Jag räknar med att det kommer att ta ett tag bara att göra det. Men med över 50 dagars sommarlov kvar, där jag dessutom är ledig hela den tiden (om de inte hör av sig från jobbet förstås, men jag börjar tvivla mer och mer på det) vilket innebär att jag borde kunna hinna ganska långt med den här uppgiften nu i sommar.
 

Top 10 för vecka 26.

Även den här veckan ligger Collide kvar på förstaplatsen. Det är tredje veckan i rad som låten ligger etta och fjärde veckan som den är med på listan. Jag verkar inte vara redo att sluta lyssna på den på repeat någon gång snart. Några låtar har bytt plats med varandra och några är nya. So check it out. :)
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Avril Lavigne - Remember When (+ 3)
 
3. Hedegaard - Happy Home (+ 4)
 
4. TobyMac - Forgiveness - feat. Lecrae (- 2)
 
5. TobyMac - Thankful for You (- 2)
 
6. Kutless - This Is Love
 
7. Jason Derulo - Fight For You
 
8. TobyMac - Family (- 4)
 
9. Owl City - Fireflies
 
10. Kutless - Even If (- 1)
 

Knasdrömmar och sommaren som tog en paus.

Jag är hemma. Jag är ledig. Jag har tankar som snurrar lite från och till och drömmar som är knasiga. Tankarna handlar till stor del om saker som jag nog inte vill skriva om här. Inte just nu i alla fall. Allt blir säkert bra med tiden. Drömmarna har handlat om allt från att Helena möblerar om hela lägenheten medan jag sover och att jag sedan börjar undra om det ens är samma lägenhet till att jag precis har blivit färdig sjuksköterska och är på en plats från förr där det finns skadade människor. I den senaste drömmen skulle jag även till mormor och morfars kyrka som jag kände igen från någonstans. Antingen så har jag drömt om den förut eller så har jag varit på en plats som jag i drömmen tillskrev som deras kyrka. Who knows.
 
En bild på en mulen och trist dag.
 
Det har varit ganska kallt och typiskt inneväder i Stockholm de senaste dagarna. Som att sommaren tog en paus för en stund. Det har speglat mitt humör lite, tråkigt nog. Jag har känt mig seg och lite hängig från och till ända sen i söndags, och igår när detta gav mig inspiration till bilder på regndroppar så ville kameran att jag skulle ladda batteriet innan jag ens hade tagit den första bilden. Typiskt. Men ibland blir det väl sådana dagar också, antar jag. Hängig är jag fortfarande och har känt mig lite varm och febrig också. Jag vill inte bli sjuk, så nu hoppas jag att det går över snabbt och att mina dagar blir lite roligare igen. Jag skulle ju ha gått på bio med Nour idag och sett Divergent. Jag ska försöka sluta tycka synd om mig själv nu och göra det bästa av saken istället. Det här kan säkert bli en mysig hemmakväll. Jag kan ju alltid se på Star Trek: Voyager och äta choklad.
 

Today is another chance to get it right.

Den här veckan har jag tagit ett citat från Dale Partridge och hans #thedailypositive-bilder. Det finns alltid så mycket bra inspiration att hämta därifrån.
 
Veckans Citat: Today is another chance to get it right.
 
Varje dag är en ny chans att tänka, säga och göra saker på ett bättre sätt än tidigare. Varje ny dag är som en ny chans. Lär dig av dina misstag och gå vidare. Idag får du ännu en chans att göra det rätt. Att göra det bättre. Så jag föreslår att vi alla tar vår nya chans istället för att gå omkring och grubbla över allt det där som kanske inte blev så jättebra igår.
 
 

På ett längre besök hos min knasiga vän Sussie.

Den här veckan har jag lagt märke till att jag har börjat bli lite segare än vanligt på mornarna. Sådär seg som jag inte alls tycker om att vara. Jag har nog bara sovit för mycket, för det har jag hört att man kan bli trött av. Sommarlovssyndromet kan vi väl kalla det. Jag har tagit beslutet att försöka motverka detta och har de senaste två dagarna gått upp i bra tid. So mission accomplished. Hopefully.

Jag befinner mig nu hemma hos min knasiga vän Sussie. Hon den där som är lika knasig som jag kan vara, vilket gör oss till väldigt kompatibla vänner. Jag hamnade här i torsdags lite halvt oplanerat. Vi hade pratat om att hänga någon gång den här veckan, men inte sagt något om när. Så där var jag på gymmet trampandes och svettandes på en cykel när min fina tok ringde tillbaka till mig, och några timmar senare var jag hemma hos henne och hennes härliga familj. Precis en sån typ av familj som man kan behöva få hänga med när ens egna erfarenheter av familjekonceptet inte är de allra bästa. Här kan jag känna mig som hemma. Här kan jag i princip bjuda in mig själv till deras avslappnade midsommarfirande där jag utan att skämmas det minsta kunde glida omkring i mina mysbyxor. Några blommor på bordet och en liten Sverige-flagga i trä. Jordgubbar och glass; trots att pappan i familjen fick för sig att det var köttbullar som det skulle bjudas på istället. God mat och fika i massor. Coca Cola, chips och godis. Skratt och skönt häng, och såklart Star Gate: SG1-avsnitt i mängder med Sussie. Det blev ett lite längre besök den här gången. Fast varför inte, vi har ju båda sommarlov och är helt och hållet fullkomligt lediga från allt som skola heter. Men imorgon ska jag hem igen, medan jag fortfarande vet var jag bor.

En knasbild på mig från förra veckan.
 
Epilogen i boken har inte blivit skriven än, men någon gång under nästa vecka kommer jag nog att börja jubla över att jag har skrivit klart boken och "bara" har kvar att läsa igenom och kolla så att allt ser bra ut och antagligen ändra några småsaker. Sen ska jag be åtminstone en annan person läsa igenom, och sen är det väl dags att försöka få den utgiven på något förlag. Lyckas jag med det ska jag fira lite mer. Det kanske är då jag kan börja kalla mig för författare på riktigt. Jag tänkte en gång att jag kunde bli allt som jag ville bli; missionär, sjuksköterska, författare och fotograf. So here we go. Det gör mig förresten väldigt glad att se att det är flera av er som är intresserade av att läsa boken sen.
 
Och när vi ändå är inne på mina skrivartalanger så har Sussie fått för sig att jag skulle trivas utomordentligt bra på Frontier Fleet som är ett rollspel inom Star Trek-universumet. Jag hade först aldrig trott att jag skulle säga det, men det är lite lockande. Fast först och främst ska jag fixa klart allt med boken, och sen får vi se. Att vara med och skriva Star Trek-historia skulle kanske inte vara helt fel ändå…
 

Detaljer i hemmet.

Igår plockade jag fram kameran och försökte locka fram inspirationen. Eller tvinga fram den, rättare sagt. Innan hade jag googlat på fotoinspiration(!) och bestämde mig sedan för att försöka fokusera på detaljer. Det fick bli detaljer i hemmet och jag har nu valt ut tre bilder som jag tänkte visa upp här på bloggen.
 
 

Top 10 för vecka 25.

På den här veckans lista ligger underbara Collide kvar på förstaplatsen, och för att ge er en liten variation så tänkte jag go Star Trek på videon den här veckan. Så nu får ni se den video som fick mig att fastna för den här låten från början. För tro det eller ej så lyckades jag missa den helt när den kom. Det nya på listan är först och främst tre helt fantastiska låtar med TobyMac som ni inte får missa, och sen har Slow Down med Third Day kommit tillbaka igen efter ungefär en månad.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. TobyMac - Forgiveness - feat. Lecrae
 
3. TobyMac - Thankful for You
 
4. TobyMac - Family
 
5. Avril Lavigne - Remember When (- 2)
 
6. Kutless - If It Ends Today (+/- 0)
 
7. Hedegaard - Happy Home (- 2)
 
8. Third Day - Slow Down
 
9. Kutless - Even If (- 5)
 
10. Hillsong Chapel - Desert Song - Live (- 1)
 

Min bok närmar sig verkligen sitt slut nu.

Helgen blev lugn och skön. Det blev i stort sett en hemmahelg och det hände inte så väldigt mycket. Inget speciellt som är värt att nämna lite extra förutom att jag fick ett av mina ryck i söndagskväll. Jag satt hemma och hade precis sett klart en film när en plötslig lust att åka till gymmet infann sig. Jag hade tänkt åka på morgonen dagen efter, men istället hoppade jag på bussen ganska omgående. Jag kände att jag behövde få komma iväg lite. Få hitta på något. Det slår mig mer och mer nu att jag faktiskt börjar gilla att vara på gymmet. Inte så att jag åker dit oftare än två gånger i veckan som jag bestämde mig för att satsa på från början, men när jag väl är där känns det ganska roligt most of the time. Annars så tänkte jag ganska mycket i helgen. På allt möjligt. Men mest på hur skadad jag fortfarande är. Lite som en fågelunge med en bruten vinge. Men jag ska någon gång bli hel igen. En dag ska jag inse att jag inte längre känner mig ensam mitt i en folksamling bara för att jag har så svårt att låta människor komma för nära. Men en dag kommer allt att bli helt bra. Det hoppas jag på. Till dess kämpar jag vidare och är tacksam för att jag har kommit så långt som jag redan har gjort. Det hade aldrig gått utan Gud. Men nog om det nu. Vi pratar om något roligare istället…
 
Min bok närmar sig verkligen sitt slut nu. Idag skrev jag klart det sista kapitlet och har nu bara epilogen kvar. Jag vet vad jag vill att den sista meningen ska vara. Men jag ska fundera lite mer på exakt vad jag vill ska stå i epilogen. Den ska inte vara så lång. Den får bli den sista touchen på boken, so to speak. Det har verkligen varit roligt att skriva den här boken. Ibland när jag har skrivit har jag fått gåshud, ibland har jag suttit med tårar i ögonen och ibland har jag undrat var jag får allt från när ord och meningar liksom bara ploppar fram på skärmen nästan som av sig själv. Lite som om Gud har varit med och inspirerat mig.
 
 
Fotoinspirationen kämpar jag dock fortfarande på med. Jag tänkte att jag kanske skulle ta fram kameran imorgon och försöka inspirera mig själv. Jag funderar på att ta bilder på detaljer. Kanske. Om någon av er som läser har några idéer eller förslag på vad jag skulle kunna fota eller kanske på vad som brukar ge er förnyad inspiration så får ni gärna hojta till i kommentarsfältet.
 
En kul grej som hände idag är förresten att jag läste ett gammalt blogginlägg där jag hade skrivit om hur mycket jag älskar Coca Cola. Förut drack jag det hela tiden. Nästan varje dag. För ofta. Men det roliga är att när jag läste inlägget kom jag ihåg att jag ju faktiskt köpte en flaska för några veckor sen som jag inte har öppnat än. Det kändes lite som en trevlig överraskning sådär mitt i vardagen. Inte för att jag har öppnat den nu heller. Men nu kommer jag ihåg att den finns där i alla fall. He, he.
 

Vi får inte leva i det förgångna när allting har blivit nytt.

Den här veckan har jag valt ut ett citat från en bok som jag nyligen läste ut; Märket av Tim LaHaye och Jerry B. Jenkins. Det är en kristen roman från Lämnad Kvar-serien som jag har läst tidigare också, och själva citatet är något som en av karaktärerna säger till en annan.
 
Veckans Citat: Vi får inte leva i det förgångna när allting har blivit nytt.
 
Jesus gör allting nytt. I honom får vi börja om på nytt om vi vill det. Och varför ska man då leva kvar i det förgångna!? Att minnas det som var bra och lära sig av det som var mindre bra är en sak, men det är inte meningen att vi ska leva kvar i vårt förflutna. Inte nu. Inte när allting har blivit nytt och vackert, lite sådär som körsbärsblommor.
 
 

Winter's Tale.

Idag har jag sett Winter's Tale som är ett amerikanskt fantasydrama från 2014 med bl.a. Colin Farrell, Jessica Brown Findlay och Russell Crowe i rollerna.
 
I början av filmen får vi höra att vi alla föds med ett speciellt syfte. Vi går omkring och bär på ett mirakel för en specifik person och vårt öde är att få ge den personen sitt mirakel. Peter Lake är en inbrottstjuv som lever i början på 1900-talet och som ödet leder till Beverly Penn. Hon är sjuk i lungsot och har inte lång tid kvar att leva. De blir blixtförälskade och Peter är säker på att han kan rädda henne…
 
Den här filmen är vacker på så många sätt. Den handlar om ödet. Kärlek. Vita hästar på gnistrande vingar. Mirakel. Gott och ont. Det är en film som sträcker sig över tid och rum. Jag tror inte riktigt på hela ödet-grejen i verkligheten, men det här är en väldigt fin historia. Jag tycker ni ska se den.
 
Betyg: 7/10
 
 

Redruth.

För många år sen började jag lyssna på några låtar med det australiensiska bandet Redruth. Sen glömde jag bort dem lite. Tyvärr finns de inte på Spotify. Jag kollade igår när jag ramlade in på en av deras youtube-videos. De gör riktigt bra låtar, så jag lägger upp en av mina favoriter här. Lite kuriosa är förresten att jag gjorde en video till en av deras låtar för sex år sedan.
 
 

Spikar.

Förra helgen när Helenas föräldrar var på besök och de höll på att bygga på en hylla gav Helena mig idén att fota hennes spikar. Direkt när jag satte mig där med kameran hoppade inspirationen fram lite som ett brev på posten. Underbara känsla. Jag ska fota mer i sommar. Jag ska, jag ska, jag ska…
 
 

Sommarlovskänslan har anlänt, tentan blev godkänd och en riktigt knasig dröm.

Nu har det verkligen börjat sjunka in att det är sommarlov. Den där något overkliga känslan som ibland kan infinna sig de första dagarna har släppt. Det var i måndags som jag började förstå det fullt ut. Innan visste jag att det var sommarlov, men på ett sätt kunde det även kännas lite som att det var en långhelg som jag hade lyckats få helt pluggfri. Men så snart vardagen kom och allt blev lite lugnare så sjönk det in ordentligt. Jag ska njuta av den här tiden. Jag ska göra mer av det som jag inte riktigt hinner med annars, och jag har fått en bra början på de planerna. Det känns redan som om jag har varit ledig riktigt länge, och det har bara gått drygt en vecka än. Jag har hunnit göra en hel del, så det kanske är därför!? Först var det alla de där roliga dagarna inne i stan och i måndags hann jag med att rensa bland alla kläder och grejer som jag har i min garderob. Mycket slängdes. Nu finns det lite mer plats och det är en härlig känsla att bli av med grejer som man ändå inte använder längre eller ens vill ha. Jag har även hunnit skriva mycket på boken och jag tror till och med att den blir klar den här månaden. Kanske redan nästa vecka. Jag är på det sista kapitlet nu, och jag vet precis vad jag vill ha med där och sen i epilogen så det är bara att skriva ner det. Jag har också hunnit hänga med husförsamlingen, varit på gymmet två gånger och handlat. Jag har läst ut en bok och börjat i en annan. Underbara sommarlov.
 
Jaså, så polletten har trillat ner nu!? Det är sommarlov!
 
Tentaresultatet från tentan förra måndagen har förresten kommit. Den där helgen som jag spenderade med att plugga precis innan lönade sig tydligen för jag blev godkänd och var dessutom bara en enda poäng från VG. Nu när jag vet det känns det ju bara ännu bättre. Det finns ingen omtenta att komma tillbaka till i höst. Bara C-uppsatsen. Fast den kan vi ju hålla tyst om i drygt två månader till, tycker jag.
 
Drömt knasigt gjorde jag en natt ganska nyligen. Sådär knasigt så att det nästan är lite roligt att berätta om det. Eller nästan, det är roligt att berätta om det. Trots att drömmen var skum. Jag befann mig i skolan, fast inte på Röda Korset där jag går nu utan på en annan skola. Det kan ha varit min gamla högstadieskola. Klasskompisarna var dock de jag har nu. Jag var där trots att jag hade fått en dotter två dagar tidigare och pratade om att jag behövde gå hem och amma på lunchen. Jag hade varit med i någon typ av tävling eller utlottning där man kunde vinna en av Star Trek: Voyager-böckerna och det var en av de nyare böckerna som stod på spel; Full Circle. Just den boken ville jag verkligen ha, och jag blev så sur när min klasskompis fick den. Jag fick dock en annan av Voyager-böckerna i tröstpris, men det kändes ändå inte lika bra för jag ville ha just den. Ha, ha, ha. I verkligheten har jag inte läst någon av böckerna än, men ska läsa bokserien från början när jag har sett klart tv-serien. Lite kuriosa är att det är typ 40 böcker före Full Circle, men det är sant att jag ser fram emot just den lite extra. Den och Eternal Tide.
 

Centrala Stockholm.

Förra veckan när jag var inne i stan fick systemkameran följa med en av dagarna. För jag hade ju bestämt mig för att börja fota mer igen. Nu tänkte jag att jag skulle visa några av bilderna som jag tog. Temat fick bli centrala Stockholm. Den första bilden är från taxi-stället precis utanför Centralstationen, och jag och mormor har ett ganska roligt minne därifrån. :)
 
13/6: Annika gav önskemål om att få höra om minnet med mormor, och självklart kan jag berätta om det. När jag var tonåring, många år innan jag flyttade hit, skulle jag och mormor till Grönan. Vi var i Stockholm över dagen och när vi kom med bussen på morgonen skulle vi gå till en av stadsbussarna precis inne i centrum. Vi gick då över bron och då kläcker mormor ur sig en väldigt spontan kommentar: Oj, vad många taxibilar! Jag är inte säker på hur många det var där just då, men om man jämför med att bo på landet så var det ju galet många taxibilar att se på en gång om vi säger så.
 
 

Top 10 för vecka 24.

Den här veckan har Collide tagit sig upp på förstaplatsen. Den låten är så fantastisk och jag har fastnat för den riktigt ordentligt. Jag hittade den av en slump när jag kollade igenom några musikvideos baserade på två av karaktärerna i Star Trek: Voyager. Annars har jag inte så mycket mer att säga, förutom att jag hoppas att ni gillar veckans lista.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+ 2)
 
2. LeAnn Rimes - The Right Kind Of Wrong (+ 2)
 
3. Avril Lavigne - Remember When (- 2)
 
4. Kutless - Even If
 
5. Hedegaard - Happy Home
 
6. Kutless - If It Ends Today
 
7. Jill Johnson - Jolene (+ 2)
 
8. Avril Lavigne - Hush Hush (- 3)
 
9. Hillsong Chapel - Desert Song - Live
 
10. Kutless - All Yours
 

Det är roligt att studera Bibeln.

Som jag redan har berättat fick jag hem ett paket förra veckan som innehöll bland annat en studiebibel på engelska. Jag blev inspirerad att börja studera Bibeln, och inte bara läsa den, i mars när Joyce Meyer hade en kampanj som handlade om just detta. Kampanjen gick ut på att studera Bibeln i (minst) 30 minuter per dag i 30 dagar. Det sägs att om man gör något i 30 dagar så hinner det bli en vana. Jag bestämde mig då för att jag skulle köpa en studiebibel på engelska med The Amplified Version som översättning och anta utmaningen i efterhand när jag hade gjort det. Tidigare var jag ganska skeptisk mot den översättningen eftersom den kändes jobbig att läsa, men efter att ha kollat på Joyce Meyer's tv-program där hon i princip alltid citerar från den fastnade jag för den och nu tycker jag att den är jättebra. Jag började med utmaningen igår och hittills skulle jag säga att det är en väldigt bra översättning speciellt om man vill gå lite mer på djupet. Om man vill studera.
 
Exempel på hur den skiljer sig från till exempel NIV som är en annan engelsk översättning som jag har och som också är väldigt bra och enkel att läsa:
- NIV: And so John the Baptist appeared in the wilderness, preaching a baptism of repentance for the forgiveness of sins. (Mark 1:4)
- The Amplified Version: John the Baptist appeared in the wilderness (desert), preaching a baptism [obligating] repentance (a change of one's mind for the better, heartily amending one's ways, with abhorrence of his past sins) in order to obtain forgiveness of and release from sins. (Mark 1:4)
 
 
Det finns olika sätt att läsa Bibeln på. Vissa bestämmer sig för att läsa den på ett år och läser då ett visst antal kapitel per dag, vilket jag har gjort förut ett flertal gånger. Vissa läser olika mycket varje dag, vilket jag också har gjort. Vissa är bra på att läsa i sin egen takt och ta in det de läser och fundera över det och vissa känner sig stressade över att hinna läsa en viss mängd kapitel och kommer inte ihåg mycket av vad de har läst efteråt. Jag har gjort båda delarna, och jag minns med fasa hur jag under vissa perioder visserligen läste flera kapitel i Bibeln varje dag men inte kom ihåg speciellt mycket när jag la undan Bibeln. Kanske är det delvis därför som jag tycker att det är så kul att studera nu. Det blir en sån kontrast. Det får ta den tid det tar, helt enkelt. Jag läser långsamt och ibland samma vers flera gånger, funderar över vad som står, slår upp vissa engelska ord och tar anteckningar. Jag skriver ner vad jag tänker, lär mig, ser på ett nytt sätt och frågor som eventuellt kommer upp. Jag känner att jag får ut så mycket mer av Bibeln nu. Jag tänker mer på vad jag har läst och reflekterar över det när jag har lagt undan Bibeln än vad jag gjorde tidigare. Det är roligt att studera Bibeln.
 

Surrender to what is. Let go of what was. Have faith in what will be.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som jag såg på facebook. Någon av de grupper som jag följer hade lagt upp en bild med citatet, och jag fastnade direkt. Ursprungligen var det Sonia Ricotti som sa det.
 
Veckans Citat: Surrender to what is. Let go of what was. Have faith in what will be.
 
Jag tycker att det här citatet är så vackert. Det handlar om att inte leva kvar i det förflutna [och allt som kanske gjorde så ont då], leva i nuet och ha tro på framtiden och att den kommer att bli bra. Just när det kommer till 'Surrender to what is.' tycker jag dock att det är viktigt att tänka på att man självklart inte ska göra det om man lever i en dålig situation utan att man ska tolka det mer allmänt.
 


Helgen, och tillbaka i kyrkan igen.

Den här helgen har varit väldigt speciell och rolig. Jag har varit inne i stan varje dag sen i torsdags och träffat vänner, fikat, ätit lunch, njutit av det fina vädret och shoppat. Idag fikade jag med Annika innan vi gick till kyrkan och sen en gång till efter kyrkan. Jag är så glad att jag har fått lära känna henne. Kommer ihåg när hon skrev till mig på facebook för några år sedan att hon gillade min blogg. Jag hade ingen aning om vem hon var då, men fick sen veta att vi gick i samma kyrka och att hon hade hittat min blogg på facebook där vi hade flera gemensamma vänner. Idag har varit en minst sagt härlig dag där jag också har passat på att inviga det glittriga nagellacket, t-shirten och väskan som jag köpte igår.
 
Jag känner mig lite smått seg nu efter en härligt fullspäckad helg, men det är ändå ingenting emot hur trött jag blev i fredags när jag kom hem och tog en tupplur på kvällen då alla andra var borta. Senare den kvällen lyckades jag somna igen lite från och till i ett fullt upplyst vardagsrum där Helena och hennes pappa var i full fart med att bygga Helenas nya hylla. Då är man trött. Imorgon ska jag nog bara vara hemma. Jag skulle behöva rensa bland lite grejer och sen tänkte jag skriva på min bok och bara ta det lugnt också.
 
En bild som jag tog igår när jag hade kommit hem.
 
Det var kul att vara tillbaka i kyrkan igen. Jag skriver tillbaka för att idag var första gången jag var där på väldigt länge. Det är inte något som jag har skrivit om i bloggen, men på grund av olika omständigheter har jag inte varit där sen strax före jul. Jag lät stressen, tröttheten över att det ibland var mycket med skolan och praktik, febern som kom och gick lite då och då, bekvämlighet och dumma tankar ta för mycket fokus. Jag tänkte att så länge jag hade Jesus så var det okej. Men man behöver kyrkan. Man behöver församlingen och gemenskapen där. Och ja, jag är grym på att dra mig undan när det blir mycket och tänka precis som förut att ensam är stark. Det är så jag är uppvuxen; med att människor inte är att lita på och att de bara kommer att svika dig in the end. Men så behöver det inte vara. Jag kom trots allt till Stockholm till att börja med för att jag ville vara med i Mission SOS, SOS Church och alla missionsdrömmarna. SOS har blivit mitt andliga hem och jag vill inte tappa fokuset igen. Kanske är det därför jag skriver det här så öppet nu. För att det som kommer fram i ljuset inte har samma makt över dig längre som när man inte säger något. Som när man bevarar en hemlighet och låter ursäkterna hagla när någon frågar. Jag vill vara med i SOS och åka på festivaler, och framför allt så vill jag en dag bo på en missionsbas någonstans ute i världen. Erica - en onådda folk-missionär. Hur ljuvligt låter inte det. Så jag får inte tappa fokuset nu.
 

Today became shopping-day… :)

Idag blev det en tur till stan igen. Jag och Nour hade bestämt en lunchdejt. Det var väldigt längesen vi sågs sist. Det var för längesen. So today was long overdue. Vi gick först omkring inne i stan och bara njöt av livet, det varma solskenet och det faktum att det är sommarlov. Efter en stund köpte vi mat på donken som vi tog med oss ut och så satt vi på Norrmalmstorg i solen och åt. Mysdag blev det.
 
Lite shopping blev det också. Jag var så sugen på att köpa lite nytt och hade lagt undan pengar för just det syftet. Så nu har jag lite fina nagellack, lite mer färgglatt i garderoben, svarta tights och bäst av allt jättesnygga shorts och en fantastisk ny väska. Helt perfekt ju. Det roliga var att jag först bara köpte nagellacken, nagellacksborttagaren och tightsen och sen skulle vi åka hem. Men när Nour hade åkt och jag började gå mot mitt tåg så ramlade jag liksom in i två affärer till och köpte ännu mer, och det är jag väldigt glad för just nu.
 


Fika med Liene.

Just nu ligger jag hemma i soffan och funderar på om jag ska ta en liten tupplur eller inte när jag har skrivit klart det här. Jag känner mig ganska trött och sliten. Har varit på språng idag med. Först åkte jag till gymmet imorse, sen åkte jag hem en sväng och åt och varvade ner lite innan jag åkte in till stan för att träffa Liene. Hon bor på Gotland, men kom till Stockholm idag och frågade mig tidigare i veckan om jag ville ses. Självklart ville jag det. Vi har följt varandras bloggar lite från och till i ganska många år nu så det var kul att träffa henne. Vi tog en fika på Wayne's och satt och pratade i ungefär två timmar om allt från bloggande till Gud och bönesvar. Det var mysigt.
 
 
Vi har gäster i form av Helenas päron den här helgen, men eftersom det bara är jag som är hemma just nu så tror jag faktiskt att jag ska ta och den där tuppluren som jag pratade om. En liten powernap kanske är precis vad jag behöver.
 

School's out for summer!!!

Seminariet i skolan igår gick bra. Det var ett väldigt avslappnat seminarium där vi fick sitta själva i tvärgrupperna trots att det var en examination. Läraren gick runt bland grupperna och satt bara med en kort stund och lyssnade. Just att det var så avslappnat gjorde att jag kände att jag presterade bättre än vad jag hade gjort om situationen hade varit mer spänd och jag hade varit nervös. Efteråt fick man lämna in ett ifyllt bedömningsformulär till läraren angående det arbete som man hade opponerat på, så jag antar att det var lärarens sätt att vara säker på att alla hade medverkat och lärt sig något vettigt. Det var ett kul sätt att ha seminarium på. Direkt efter seminariet satte jag mig med gruppen för att göra de sista ändringarna i vår uppgift om ett hälsofrämjande projekt. Vi åt vår lunch medan vi jobbade, och mot slutet märktes det hur vi verkligen var i desperat behov av sommarlov. Jag höll nästan på att somna, någon skrev i ren iver av att få sommarlov, någon stirrade tomt ut i luften och ingen orkade väl riktigt koncentrera sig längre. Men bäst av allt så ville ingen behöva åka in till skolan idag så vi skrev klart och skickade in arbetet igår strax före tre. Då blev det sommarlov. Då påbörjades den underbara ledigheten som ska hålla i sig så länge som drygt tio veckor. Nu vill jag nog inte ens tänka på pluggande på hela sommarlovet. Nu orkar jag inte mer. Inte på tio veckor eller så.
 
En sista grej vill jag dock berätta som kan kopplas till skolan, även fast det inte direkt handlar om skolan. När jag och Hanna stod utanför skolan på en rast igår kom två amerikanska utbytesstudenter från Ohio fram och pratade med oss. De höll på med ett projekt om kultur eller vad det var, och ville räkna upp tio olika ord och höra om vi spontant kände oss positiva eller negativa till dem. Några ord var ganska allmänna, men två av de var Jesus och kyrkan. Jag sa att jag älskar Jesus och är väldigt positiv till honom. Då berättade de att de också är kristna och så pratade vi lite om det. Det var en rolig upplevelse sådär precis i slutet på terminen.
 
School's out for summer!!!
 
Inatt har jag sovit ut. Jag kände igårkväll att jag var helt slut efter den här veckan med tenta, seminarie och allt. Ärligt talat så var jag fortfarande trött när jag kom upp trots att jag sovit i ungefär tio timmar. Men jag har ändå haft en bra dag och gjort roliga saker, och ledigheten varar ju som sagt ett tag så jag kommer nog att piggna till med tiden. Idag har jag blivit bjuden på fika av min fina husförsamlingsledare Emelie inne i stan, och på vägen hem åkte jag och hämtade ut ett paket med några böcker som jag hade beställt i helgen från Joyce Meyer. I det fick jag min nya engelska studiebibel, You Can Begin Again av Joyce Meyer och Driven by Eternity av John Bevere. Igår fick jag förresten också hämta ett paket. Ett överraskningspaket som mormor och morfar hade skickat för att hjälpa mig fira att det har blivit sommarlov. Det innehöll ett gulligt kort, choklad, strumpor och lite smått och gott. Det gjorde mig glad. Nu planerar jag att ha en rolig helg och träffa lite fler vänner, men först ska jag göra ett besök på gymmet imorgonbitti. Jag har inte varit där på över en månad, så det kanske är dags att komma igång igen…
 

Top 10 för vecka 23.

Det har blivit dags för topplistan igen. Den här veckan har två låtar kommit in på listan som jag har fallit riktigt hårt för. Det är Remember When som ligger på förstaplatsen och Collide som har hamnat på en tredjeplats. Så om ni inte har tid eller lust att lyssna igenom hela listan, så lyssna åtminstone på dem.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan.
 

 
 
1. Avril Lavigne - Remember When
 
2. Avril Lavigne - Not Enough
 
3. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit
 
4. LeAnn Rimes - The Right Kind Of Wrong (- 3)
 
5. Avril Lavigne - Hush Hush (+/- 0)
 
6. Avril Lavigne - Smile
 
7. Avril Lavigne - Rock N Roll
 
8. Avril Lavigne - Bitchin' Summer
 
9. Jill Johnson - Jolene (- 7)
 
10. Tim Russ - Kushangaza (- 6)
 

Tenta igår och seminarie imorgon.

Jag bet ihop och jag pluggade i helgen. Kanske inte riktigt lika mycket som jag hade gjort om jag inte var så trött på allt plugg. Men jag pluggade. Jag pluggade till jag åtminstone kände att jag nog kunde det mesta av vad jag hade klottrat ner i mina tenta-anteckningar. Jag pluggade till jag åtminstone kände att jag nog kunde klara den där tentan. Jag var tidig i skolan igår och innan vi traskade in i tentasalen tryckte jag i mig en macka tillsammans med Hanna och Jewan. Och sen gick vi in och skrev den. Tentan alltså. Stämningen i salen innan vi fick börja var så himla skön. Det var inte en nervös stämning. Istället var det ett gäng flummiga sjuksköterskestudenter som skrattade. Vi är nog alla lite förälskade i tanken om ett sommarlov så någon kläckte ur sig frågan om någon faktiskt hade pluggat till den här tentan. Många skrattade. Jag tror till och med att tentavakten flinade litegrann. Vi gick igenom tentan tillsammans med lärarna sen efteråt, och jag tror verkligen att jag klarade mig. Jag och Hanna rättade varandras och hon rättade visserligen lite snällt men gav mig precis ett VG. Så det är väl bara att hoppas att läraren tycker som Hanna, för det är ju hennes rättning som räknas in the end. Men jag blir nöjd med ett G med, men hoppas kan man ju.
 
Allas våra tankar har väl varit på sommaren den senaste tiden. Vi vill helt enkelt springa omkring barfota utan strumpor och skor istället för med näsan i den senaste kurslitteraturen. Men snart så. Snart.
 
Imorgon har vi ett seminarium i skolan där vi ska opponera på varandras grupparbeten i tvärgrupper. Jag och min kära grupp satt i skolan idag från nio till tjugo i fem och förberedde oss för detta. Med fika som Federico bjöd på eftersom Anna-Sofia fyller år idag. Jag tror att vi är redo för imorgon nu. Förhoppningsvis blir det inte så farligt. Det blir nog mer som en lärandeaktivitet. Lärarna är nog inte ens med hela tiden utan kommer att gå runt mellan de olika tvärgrupperna. Jag hoppas att det blir en avslappnad stämning på seminariet. Jag pallar inte vara nervös. Hur som helst så blir det en bra träning inför hösten där vi ska opponera på varandras C-uppsatser. Efter seminariet ska min grupp rätta till det som behövs rättas till i vårt arbete och förhoppningsvis blir vi klara imorgon och i så fall kan vi ta sommarlov redan imorgon och slipper åka in till skolan på torsdag.
 
Och nu till något som inte har med skolan att göra. I lördags blev det några roliga pluggpauser. En bussresa till affären för att köpa bland annat pannkakor som jag var så galet sugen på. Det var dock inte den enda shoppingen jag gjorde den dagen. För på kvällen slog jag på stort och shoppade loss bland lite böcker på Joyce Meyer's hemsida. Bland annat köpte jag en till bibel. En studiebibel på engelska. En silvrigt vacker studiebibel. Och idag på vägen hem köpte jag ett block som jag tror kan matcha den bibeln väldigt bra. Tänkte ha det till bibelanteckningar.
 

Don't compare your progress with that of others. We all need our own time to travel our own distance.

Nu har det ännu en gång blivit dags för ett inspirerande Veckans Citat från Dale Partridge. Det här tycker jag hänger ihop lite med det som jag hade förra veckan, så vi gör på det.
 
Veckans Citat: Don't compare your progress with that of others. We all need our own time to travel our own distance.
 
Vi är alla olika. Vi är unika individer med olika bakgrunder, förutsättningar och mål. Därför borde vi inte heller jämföra hur långt vi har kommit med andra. Dale Partridge säger det så bra här: We all need our own time to travel our own distance.
 
 

Juni 2014.

Äntligen har det blivit juni. Den första riktiga sommarmånaden. Nu har visserligen maj redan bjudit på några riktigt varma dagar, men det är ändå något speciellt när juni kommer. Kanske är det hela sommarlovsgrejen.
 
Detta hände i maj:
• Månaden startades med några lediga dagar mellan två kurser. Lite av en försmak på sommarledigheten, skulle man väl kunna säga.
• I skolan hann vi sedan med en kort kurs i Vetenskaplig Metodik II som var förberedande inför höstens C-uppsats, så nu är jag och Hanna lite mer förberedda. Sen körde vi igång med en kurs i hälsofrämjande arbete som vi fortfarande håller på med nu.
• Tirsah och Petrus fyllde 6 år och deras mamma Tindrah fyllde 8 år. De gratulerades via telefonen.
• Jag och Diana badade på Sydpoolen i Södertälje och njöt av mjukglass i solskenet.
Vardagen har blivit slappare än under praktiken och jag märker hur jag för varje dag som går får lite svårare att plugga. Sommarlovet blir allt mer påtagligt, och jag tror att jag behöver det.
 
Månadens kattbild är på mormors katt Snuttan.
 
Detta händer i juni:
• Imorgon har vi tenta i hälsofrämjande arbete och sen ska jag bara ta mig igenom ett seminarium och en inlämning så kan jag njuta av tio och en halv veckors sommarledighet sen.
Vardagen kommer att bli slapp och härlig på så många sätt. Jag ska träffa vänner, njuta av livet och värmen och verkligen uppskatta ledigheten så mycket som det är mänskligt möjligt.
 


RSS 2.0