Det är roligt att studera Bibeln.

Som jag redan har berättat fick jag hem ett paket förra veckan som innehöll bland annat en studiebibel på engelska. Jag blev inspirerad att börja studera Bibeln, och inte bara läsa den, i mars när Joyce Meyer hade en kampanj som handlade om just detta. Kampanjen gick ut på att studera Bibeln i (minst) 30 minuter per dag i 30 dagar. Det sägs att om man gör något i 30 dagar så hinner det bli en vana. Jag bestämde mig då för att jag skulle köpa en studiebibel på engelska med The Amplified Version som översättning och anta utmaningen i efterhand när jag hade gjort det. Tidigare var jag ganska skeptisk mot den översättningen eftersom den kändes jobbig att läsa, men efter att ha kollat på Joyce Meyer's tv-program där hon i princip alltid citerar från den fastnade jag för den och nu tycker jag att den är jättebra. Jag började med utmaningen igår och hittills skulle jag säga att det är en väldigt bra översättning speciellt om man vill gå lite mer på djupet. Om man vill studera.
 
Exempel på hur den skiljer sig från till exempel NIV som är en annan engelsk översättning som jag har och som också är väldigt bra och enkel att läsa:
- NIV: And so John the Baptist appeared in the wilderness, preaching a baptism of repentance for the forgiveness of sins. (Mark 1:4)
- The Amplified Version: John the Baptist appeared in the wilderness (desert), preaching a baptism [obligating] repentance (a change of one's mind for the better, heartily amending one's ways, with abhorrence of his past sins) in order to obtain forgiveness of and release from sins. (Mark 1:4)
 
 
Det finns olika sätt att läsa Bibeln på. Vissa bestämmer sig för att läsa den på ett år och läser då ett visst antal kapitel per dag, vilket jag har gjort förut ett flertal gånger. Vissa läser olika mycket varje dag, vilket jag också har gjort. Vissa är bra på att läsa i sin egen takt och ta in det de läser och fundera över det och vissa känner sig stressade över att hinna läsa en viss mängd kapitel och kommer inte ihåg mycket av vad de har läst efteråt. Jag har gjort båda delarna, och jag minns med fasa hur jag under vissa perioder visserligen läste flera kapitel i Bibeln varje dag men inte kom ihåg speciellt mycket när jag la undan Bibeln. Kanske är det delvis därför som jag tycker att det är så kul att studera nu. Det blir en sån kontrast. Det får ta den tid det tar, helt enkelt. Jag läser långsamt och ibland samma vers flera gånger, funderar över vad som står, slår upp vissa engelska ord och tar anteckningar. Jag skriver ner vad jag tänker, lär mig, ser på ett nytt sätt och frågor som eventuellt kommer upp. Jag känner att jag får ut så mycket mer av Bibeln nu. Jag tänker mer på vad jag har läst och reflekterar över det när jag har lagt undan Bibeln än vad jag gjorde tidigare. Det är roligt att studera Bibeln.
 

Kommentarer
Postat av: Henrik Olsson

Har du använt Segerplanen?

Svar: Japp, tror den jag använde hette så ja. :-)
Erica

2014-06-10 @ 20:00:14
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Jennisbeauty

Att studera bibeln är sååå intressant! Håller verkligen med dig :) bra inlägg. Kram!

2014-06-10 @ 20:30:26
URL: http://www.jennisbeauty.myshowroom.se
Postat av: Ma

Lycka till med Bibelstudierna.

2014-06-10 @ 21:00:01
URL: http://berattelserochtankar.blogg.se
Postat av: Pauline

intressant

2014-06-10 @ 21:33:52
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se
Postat av: Linda

det måste vara intressant

2014-06-10 @ 21:53:26
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Hanna

Tack för omtanken! Tyvärr är det inte bättre.

2014-06-10 @ 22:29:25
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Jasmine

Svar: Att sista tentan för terminen är skriven känns härligt, ja. Då kan man ta sommarlov med gott samvete. :)
Kram

2014-06-10 @ 22:47:18
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: milina.blogg.se

aldrig orkat läsa bibeln haha :)

2014-06-10 @ 22:53:23
URL: http://milina.blogg.se/
Postat av: jossan

sv: Ja, så gott med grillat mat ju, jättemysigt är det också! :)

2014-06-10 @ 22:57:48
URL: http://josefinsunnanlid.blogg.se
Postat av: LIENE

Kul att du fick hem den här bibeln och att du tycker den är bra :)
Jag har också läst på olika sätt. Ibland för att hinna mer, andra gånger för att läsa bara så mycket jag hinner och reflektera över det jag läst, men oavsett vilket sätt tycker jag det har gett mig kraft.

2014-06-11 @ 07:48:27
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Matilda Sundin

Vad roligt :)

2014-06-11 @ 08:20:26
URL: http://femtonplus.blogg.se
Postat av: sussi

ja tror att man måste hitta de sätt som passar
en själv bäst när de gäller å studera.. Precis
som du säger finns de många olika sätt.. Men man tar nog in mest när man inte är stressad över de... =)

2014-06-11 @ 09:21:05
URL: http://siouxzie.blogg.se
Postat av: Catrine

det låter intressant, ska jag tänka på när jag tar mig igenom nya testamentet:)

2014-06-11 @ 10:32:37
URL: http://catrinelouise.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Eftersom jag inte är troende eller liknande så har jag heller aldrig läst bibeln. Tror jag läste en barnbok som "bibeln" när jag var liten, men minns inte ett skit. Men jag tycker det är kul med religion, ibland, men det är så svårt för mig att förstå som liksom inte har hållit på med sånt, och då blir det -precis som du skriver där ovan - att jag har läst flera kapitel men inte förstått ett skit. Så, jag tror inte bibeln är något för mig. Men det låter roligt att studera den! Fast jag vet inte vad skillnaden mellan att läsa den och studera den än, men studera låter roligare än att läsa.. haha.

2014-06-11 @ 11:28:32
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

sv: Ja det är en riktigt vidrig sjukdom. Jag är glad att höra att din mormor klarade kampen mot bröstcancer. Min faster hade cancer i magen:(

2014-06-11 @ 14:09:09
URL: http://sessie.se
Postat av: linn

ha en super bra onsdag finis!

2014-06-11 @ 14:13:09
URL: http://linnsees.forme.se
Postat av: Kashaya

Vad fin Bibel du har.

2014-06-11 @ 21:15:16
URL: http://www.kashayas.se
Postat av: Hanna

Vad spännande att studera bibeln! :)
Sv: Ja, verkligen! :D

2014-06-11 @ 23:03:29
URL: http://nattstad.se/hannypandy
Postat av: Inga M

Låter så spännande med det du berättar om. Jag trodde nog inte att bibelstudier kunde vara så roliga, trodde mer att det var ett nödvändigt slit för den som valt att leva ett kristet liv.

2014-06-12 @ 07:35:40
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Marran

Hur ska du lägga upp det nu då när du ska studera bibeln?

SV:
Ja det har varit en rolig tid.

Svar: Jag går igenom en bibelbok i taget, från början. Det får ta den tid det tar och jag skriver ner saker jag tänker på, frågor jag har och lite så i ett anteckningsblock eftersom det hjälper mig att lära mig och komma ihåg. Och i Bibeln använder jag överstrykningspennor i olika färger, fast det gjorde jag i och för sig innan med, men ändå.
Erica

2014-06-12 @ 12:08:14
URL: http://www.marilens.blogg.se
Postat av: ellenlundis

Låter hur roligt som helst! :D Jag har hittat fina bibelord, som jag vill dela med mej, till dej.

Filipperbrevet 1:9-10
"Och jag ber att er kärlek till både Gud och människor ska växa, och att ni ska lära känna Gud och klart förstå hur han vill att ni ska handla. Då kan ni stå inför Gud utan synd och skuld den dag Kristus kommer tillbaka."

Johannes 13:34-35
"Så nu befaller jag er något nytt: att ni ska älska varandra. Ja, älska varandra lika mycket som jag har älskat er. Genom att ni älskar varandra ska människorna förstå att ni är mina efterföljare."

Romarbrevet 15:7
"Acceptera därför varandra på samma sätt som Kristus har accepterat er, för då blir Gud ärad."

Kolosserbrevet 4:5-6
"Uppträd förståndigt i era kontakter med människor som inte tror, och ta vara på de möjligheter ni får att sprida budskapet om Jesus till dem. Tala till människor på ett vänligt sätt, men låt era ord få dem att tänka efter. Se till att ni vet hur ni ska svara på deras frågar."

2014-06-12 @ 20:15:18
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Annika

Jag har på min bucketlist att jag ska läsa bibeln!

2014-06-13 @ 10:19:26
URL: http://bringblingtoeverything.com
Postat av: Marran

SV:
Ah, okej då vet jag :)

2014-06-16 @ 10:23:44
URL: http://www.marilens.blogg.se
Postat av: Marran

SV:
Ah, okej då vet jag :)

2014-06-16 @ 10:23:44
URL: http://www.marilens.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback