Fallet Jesus.

Igår när jag dröjde mig kvar i sängen på morgonen läste jag ut en bok som jag hade lånat av Helena; Fallet Jesus. Den är skriven av Lee Strobel som länge har arbetat som journalist, och som när hans fru blir en kristen bestämmer sig för att gå till botten med hela Jesus-historien. Han ställer frågor som om det går att lita på ögonvittnenas berättelser om Jesus, om man kan vara säker på att inte det vi läser om Jesus i Bibeln har förändrats med tiden, om det finns information om Jesus utanför Bibeln, om Jesus var galen som påstod sig vara Guds son och andra liknande frågor. Boken baseras på en undersökning som han gör under nästan två års tid där han intervjuar ledande forskare och ställer kristendomen på prov. Som ateist går han systematiskt igenom bevisen som i en rättegång och kommer fram till något som för alltid kommer att förvandla hans liv…
 
Jag tycker att den här boken var riktigt bra. Det är en bok som, om du redan tror på Jesus, kommer att stärka din tro och som kommer att ge dig inte bara mer kunskap utan också bra svar till människor som inte tror och som har frågor. Och om du inte tror på Jesus så är det här en bok som kommer att kunna svara på många av de frågor som du kanske ställer när det gäller Jesus. Läs den!
 
 

Kommentarer
Postat av: vanja

sv: tack :D

2014-05-03 @ 19:10:20
URL: http://vvanja.blogg.se
Postat av: Ma

Tack för boktipset. Den skall läggas till högen av böcker som bör läsas...

2014-05-03 @ 20:11:02
URL: http://berattelserochtankar.blogg.se
Postat av: LIENE

Låter som en toppenbra bok!

2014-05-03 @ 21:54:55
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Hanna

Sv: Ja, det är lite skönt ibland :)

2014-05-03 @ 22:06:12
URL: http://nattstad.se/hannypandy
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Som du vet sedan tidigare är jag inte troende, men jag gillar religion och boken verkar spännande!

Svar: Härligt! Glöm inte att anmäla dig inne hos Kaffehörnan också! :)

2014-05-03 @ 22:47:09
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Det är många som inte lägger märke till dem. I bloggen beror det nog på att jag alltid tar kort från vänster sida. Det finns en del som lagt märke till detta mönster och noterat det, men det är inte många.

Jag vet inte varför den attackerade mig. Jag har själv funderat mycket på det. Tankar som: Sa jag något olämpligt? Gjorde jag något fel? Gav jag den en arg blick? Klappade jag den på fel ställe? osv.. Helt ärligt så vet jag inte och det har jag ständigt tänkt på sen den dagen.

Däremot vet jag ju saker om hunden i hundens tidigare liv och det visade sig att hunden hade attackerat ett barn till innan den här ägaren fick den, vilket de aldrig sa något om. Hade de sagt något så hade hon ju inte tagit hand om hunden. Men jag vet inte vad som triggade det heller. Däremot ägarens pojkvän tog inte hand om hunden bra alls, så det kan ha varit därför också. Med tanke på att en dobermann är en kamphund som inte är lätt att hantera.

Vet att hunden tidigare hade övat till att bli polishund eller inom militärgrejs, men på grund av att den var rädd för höga ljud så fungerade det aldrig. Mer vet jag faktiskt inte.

Jag minns inte vad som hände med hunden, men tror den avlivades. Jag minns inte heller hur den här personen som hade hunden då reagerade, men jag antar att han var i chock. Däremot den riktiga ägaren (inte den som var med hunden vid detta tillfälle) fick inte veta något förrän min pappa konfronterade henne. Hennes pojkvän hade alltså inte nämnt händelsen för henne.

Men hon var också chockad och jag vet att hon känt sig skyldig i hela mitt liv, men det borde hon inte. Hon är en nära vän till familjen. Men ingenting var hennes fel, så jag har aldrig klandrat henne. Hon är en underbar person!

2014-05-03 @ 23:06:55
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Emma

sv: tack :)

2014-05-04 @ 00:26:54
URL: http://emmandens.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Låter som en spännande bok!!
Studentrabatterna är helt suveräna=))

2014-05-04 @ 11:24:52
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh, bra böcker är så fantastiskt kul att hitta. Få saker går upp mot det tycker jag.

Jo jag har en fantastisk psykolog. Fast det är väl mest sitt jobb han gör, han har ju betalt för att bry sig=)

2014-05-04 @ 18:17:32
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: linnea

skönt att ligga i sängen och läsa :)

2014-05-05 @ 12:44:33
URL: http://linneakin.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback