The Mean Kitty Song

Tänkte bara kika in och dela med mig av den här sköna kattvideon innan jag går tillbaka till att vila. Vilket tyvärr fortfarande behövs i mängder.
 
 

Dunderförkyld.

Och så blev jag förkyld igen. Dunderförkyld, dessutom. Har mått dåligt sedan i måndags och har i princip plågat mig igenom praktikdagarna, seminariet och den slutliga inlämningen av hemtentan den här veckan. Det har varit feber, halsont, hosta och en allmän känsla av att inte orka. Men jag har gjort det ändå. För att komma efter i skolan, speciellt när det kommer till praktik, är inte något som jag vill göra. Sen kan det såklart diskuteras om jag har varit stark som har tagit mig igenom den här veckan eller om jag varit dum som inte varit hemma och vilat. Fast vila får jag definitivt chansen att göra nu i helgen, för frisk är jag absolut inte på långa vägar. Det började visserligen inte så farligt. Med hjälp av lite febernedsättande läkemedel, honungsvatten och Strepsils klarade jag mig igenom början av veckan helt okej. Var till och med feberfri lite från och till och kände mig ganska pigg bortsett från att halsen inte ville samarbeta. Så ni kan ju tänka er hur kul det var att prata med patienter då. I onsdags blev det lite värre, men rösten höll ändå och jag tog blodprover på labbet och hade riktigt roligt även om jag försökte vara kortfattad när jag skulle säga något. Igår tog det en timme i jourrummet dit läkare skickar patienter för prover som till exempel CRP (snabbsänka) och sen gick det inte längre, så jag fick helt enkelt sitta och lyssna på telefonrådgivning resten av dagen. Detta trots att jag i princip haft talförbud hemma och kommunicerat med Helena med hjälp av lappar. Nu känner jag mig bara ännu sjukare och snörvlar och har mig också, och hostan började bli lite värre igår med. Så jag fortsätter vara tyst och vila. Det är den enda planen jag har för den här helgen; nu är det dags att bli frisk. Skulle egentligen ha hängt med Hanna ikväll och ätit, kollat lite i stan och sett Interstellar på bio. Men det blev uppskjutet. Jag orkar inte. Jag är så glad för att jag la upp veckan så att jag gick sista dagen igår, för jag tvivlar på att jag hade orkat ta mig iväg någonstans idag och dessutom prata. Igår var det precis på gränsen att jag klarade det. Jag åkte dessutom in till stan efter praktiken för att lämna tillbaka två böcker och på bussen på vägen hem sen däckade jag nästan. Energin tog liksom bara slut.
 
 
Men utöver hur jag har mått den här veckan hade jag bra sista dagar på praktiken. Jag var som ni vet på mottagningen vilket jag tycker har varit hundra gånger roligare än distrikt. Det som jag har tyckt bäst om där har nog varit att vara i labbet och i jourrummet, men det har även varit intressant att lyssna på telefonrådgivning eftersom man lär sig så mycket även om bara lyssnar.
 

Top 10 för vecka 48 2014.

Den här veckan ligger Collide på förstaplatsen. För 25:e veckan i sträck dessutom. Så jag antar att ingen är förvånad över veckans förstaplats, även om jag personligen börjar känna att ingenting är självklart längre även om jag nog hade gissat på att Collide skulle behålla sitt järngrepp över listan. Det verkar som att jag inte riktigt är fullt kapabel att "lyssna sönder" den låten. Nya låtar på listan är underbara What Hurts The Most som jag fastnade för när jag hörde den i en Star Trek: Voyager-video med karaktärerna Janeway och Chakotay (what a surprise!), I'm Coming Home som jag har många minnen med från en resa för många år sen (som jag förstås planerar att berätta mer om en annan gång!) och Perfect Time of Day som helt enkelt är tillbaka igen efter en veckas uppehåll…
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
3. Carola - Nyår (+ 4)
 
4. Rascal Flatts - What Hurts The Most
 
5. P!nk - Who Knew (- 1)
 
6. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 3)
 
7. Howie Day - Brace Yourself (- 1)
 
8. Katy Perry - Hot N Cold (+ 1)
 
9. Carola - I'm Coming Home
 
10. Howie Day - Perfect Time of Day
 

Bloopers; you gotta love 'em…

Hahaha…
 
 

Ibland behöver man sakta ner litegrann.

Okej, så jag erkänner väl då. Jag har inte haft någon lust att blogga den senaste tiden. Jag antar att det är så det blir ibland. Speciellt när man har känt sig stressad och det kändes som att det var tillräckligt ändå. Utan att prioritera saker som att blogga, korrekturläsa boken och hitta på andra saker som inte alls var några måsten egentligen. Jag tog mig tid för att stressa ner, helt enkelt. Jag behövde det. Jag behövde ta en tid och bara fokusera på det som jag verkligen var tvungen att göra och på det som får mig att slappna av. Jag har varit på praktiken på vårdcentralen, varit patient på min egen vårdcentral, skrivit på en hemtenta som nu är inlämnad och dessutom varit förkyld. På helgerna har jag i princip bara tagit det lugnt, och eventuellt blir det så även denna helg.
 
Ibland behöver man sakta ner litegrann.
 
praktiken har det hur som helst gått bra om jag får säga det själv. Som helhet har det dock inte varit den roligaste praktiken i världshistorien. Den första veckan på själva mottagningen visade sig bli ganska rolig och jag gick med en väldigt bra handledare. Det är nog få människor som förklarar saker så bra som hon gör. Veckan blev liksom bara bättre för varje dag. De två veckorna som jag har varit på distriktsidan kändes dock inte lika kul. Personkemin med handledaren var lite sådär och hembesök känns inte alls som min cup of tea. Men det blev åtminstone bättre med tiden även där. De första dagarna trodde jag att jag skulle dö tråkighetsdöden. Yes, it was that bad. Jag skulle inte gå så långt som att säga att det blev roligt på slutet, men det blev åtminstone långt ifrån lika tråkigt som det var i början. Hur som helst så är det över nu, för nästa vecka ska jag gå min sista vecka och då kommer jag att vara tillbaka på mottagningen igen. Men först helg.
 

Top 10 för vecka 47 2014.

Den här veckan har två nya låtar tagit sig in på listan; fantastiska Nyår med Carola från Så mycket bättre och Hot N Cold med Katy Perry. Och (självklart) ligger Collide kvar på förstaplatsen även denna vecka.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Roxette - Listen To Your Heart (+ 1)
 
3. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 1)
 
4. P!nk - Who Knew (+ 1)
 
5. Carola - Tell Me This Night Is Over (- 1)
 
6. Howie Day - Brace Yourself (+/- 0)
 
7. Carola - Nyår
 
8. Amanda Jenssen - When We Dig for Gold In the USA (- 1)
 
9. Katy Perry - Hot N Cold
 
10. The Fray - Love Don't Die (+/- 0)
 

Top 10 för vecka 46 2014.

Den här veckan har Hold My Hand och Love Don't Die med The Fray tagit sig tillbaka in på listan efter att ha varit borta i tre veckor. Utöver det har jag inte så mycket att säga, utan just nu har jag mina låtar som jag har fastnat för och som jag lyssnar väldigt mycket på. Collide ligger som vanligt i toppen av dessa låtar. Jag älskar den, and that's just the way it is. Om någon känner samma sak och dessutom spelar gitarr så passar veckans låtvideo i så fall perfekt för dig.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+ 2)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (+ 2)
 
4. Carola - Tell Me This Night Is Over (- 1)
 
5. P!nk - Who Knew (+ 1)
 
6. Howie Day - Brace Yourself (+ 1)
 
7. Amanda Jenssen - When We Dig for Gold In the USA (- 5)
 
8. Howie Day - Perfect Time of Day (+ 2)
 
9. The Fray - Hold My Hand
 
10. The Fray - Love Don't Die
 

En höstkväll som gav inspiration.

En kväll förra veckan, innan den första snön ens hade fallit över Stockholm, när jag tittade ut genom fönstret blev jag så inspirerad. Jag kan egentligen inte sätta fingret på exakt varför, men det oavsett så var det en fin höstkväll och inspirationen flödade.
 
 

Top 10 för vecka 45 2014.

Den här veckan har två lite nygamla låtar tagit sig in på listan; Let It Go och I See You som båda har varit med tidigare. Utöver det har jag inte så mycket mer att säga egentligen. Förutom att Collide är kvar på förstaplatsen ännu en vecka. Det är nu låtens 22:a vecka i sträck på förstaplatsen…
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Amanda Jenssen - When We Dig for Gold In the USA (+ 5)
 
3. Carola - Tell Me This Night Is Over (- 1)
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 1)
 
5. Roxette - Listen To Your Heart (+ 1)
 
6. P!nk - Who Knew (- 2)
 
7. Howie Day - Brace Yourself (- 2)
 
8. Idina Menzel - Let It Go
 
9. Kathryn - I See You - Theme From Avatar
 
10. Howie Day - Perfect Time of Day (+/- 0)
 

C-uppsatsen har blivit godkänd, och nu är jag på en vårdcentral…

Nu har min praktik börjat. Jag är på en vårdcentral, och sammanlagt kommer jag att vara två veckor på själva mottagningen och två veckor inom hemsjukvården. Jag tänkte lite innan den här praktiken började att det inte verkade vara så jätteroligt att vara just på en vårdcentral men att jag ändå får göra det bästa av det. Nu när jag har gått där i två dagar, på mottagningen först och främst, så känner jag att jag inte skulle vilja jobba där i framtiden men att det ändå är intressant att få pröva på och se hur det är. Jag kommer att vara på mottagningen den här veckan, sen på hemsjukvården i två veckor och avsluta med en vecka till på mottagningen. Hemsjukvården är jag dock lite mer skeptisk till, men förhoppningsvis så blir det inte så trist som jag föreställer mig att det är. Och oavsett hur det är så kommer jag säkert att lära mig en hel del, så jag ska inte klaga.
 
Igårkväll fick jag veta att C-uppsatsen har blivit godkänd, och det känns så otroligt skönt. Det enda som vi ska göra nu är att lägga till skolans logga på framsidan (vilket inte man inte får göra förrän den är godkänd) och skicka tillbaka den till examinatorn som en pdf-fil. Sen ska vi också maila den till biblioteket så att den kan läggas upp i DiVA som är ett ställe där man kan hitta olika uppsatser som andra har skrivit.
 
 
Jag sov lite dåligt inatt så det har gett en del komiska effekter på min dag. Åtminstone i efterhand. Till exempel så var jag så trött när jag skulle åka hem från praktiken så att jag råkade hoppa på fel tåg och märkte det inte förrän efter två hållplatser. Så då var det bara att åka tillbaka åt rätt håll så att jag kunde få komma hem nån gång. Sånt som man kan skratta lite åt efteråt.
 

Dr. Quinn, Medicine Woman: The Heart Within.

I lördags såg jag och Helena den andra (och sista!) Dr. Quinn-filmen; Dr. Quinn, Medicine Woman: The Heart Within. Det är ett amerikanskt drama från 2001 med bl.a. Jane Seymour, Joe Lando och Jessica Bowman i rollerna.
 
Den här filmen utspelar sig några år efter seriens slut. Michaela, Sully, Brian och Katie tar tåget till Boston för att hälsa på Michaelas familj och gå på Colleens examensceremoni. Colleen är på väg att bli färdig läkare men stöter på många av de fördomar som Michaela mötte när hon blev läkare. Brian har siktet inställt på ett jobb som journalist. Michaelas mamma Elizabeth är sjuk, och de kämpar alla med att försöka göra det bästa av allt som händer och se på framtiden med hopp i siktet…
 
Jag tycker att det här var en väldigt bra och fin film som utgör ett bra avslut på Dr. Quinn. Vi får här träffa alla en sista gång och se de kämpa för vad som är rätt så som vi är vana med att de gör. Om du har följt Dr. Quinn så är detta definitivt en film värd att se.
 
Betyg: 8/10
 
 

Härlig helg med kebab.

Det har varit så härligt att ha helg, att få vila upp sig och bara ha det lugnt inför den kommande praktiken. I fredags och igår tog jag lediga dagar, men idag har jag dock pluggat lite för att underlätta för mig själv sen. Just när man har praktik är det väldigt skönt att göra så mycket som man kan under teoriveckan. Men som ni redan har förstått så har det mest varit en lugn helg. Jag har inte gjort så mycket egentligen, förutom att jag och Helena lite spontant igår gick till restaurangen uppför backen och köpte kebab som vi sen åt hemma framför en film.
 
Bild härifrån.
 
Imorgon kommer jag inte att lägga upp ett nytt Veckans Citat eftersom jag vill ha kvar What is there to be afraid of? We're all gonna die. ett tag till. Jag fastnade så mycket för det. Så istället får ni filmrecensionen från filmen jag såg med Helena igår.
 

November 2014.

Nu har det hunnit bli november. Vinterjackan hänger framme ute i hallen och jag har redan råkat ut för en del bitande kyla. Så att vintern och mörkret är på väg kommer inte som någon överraskning. Jag föreslår att vi tänder några levande ljus och är glada ändå.
 
Detta hände i oktober:
Jag och Hanna blev äntligen klar med C-uppsatsen. Den blev inlämnad, vi har opponerat och blivit opponerad på och kursen är avslutad.
• Nästa kurs, som handlar om primärvård, har hunnit påbörjats med en teorivecka.
• Jag och Hanna var iväg på en liten resa till byn i slutet av september/början av oktober…
• …men utöver det har vardagen mest varit som vanligt. Helenas födelsedag har firats och det har blivit en sleep-over hos Sussie. Det har varit de obligatoriska latdagarna någon gång ibland, en och annan fika och några härliga garv.
 
Pontus bjuder på månadens kattbild.
 
Detta händer i november:
• Under hela november kommer jag att ha praktik på en vårdcentral. Fyra veckor blir det alltså.
• Primärvårdskursen hinner även avslutas med dunder och brak i form av en hemtenta och ett seminarium.
Så jag kommer definitivt inte att sitta sysslolös den här månaden. Men lite vardag ska vi väl hinna med ändå. Lite härliga stunder med en och annan vän, Star Trek: Voyager-böcker, mys, levande ljus och en och annan tugga choklad.
 


RSS 2.0