En kurs i primärvård och en idé till ännu en bok.

I måndags började en ny kurs i skolan som handlar om primärvård. En av de första uppfattningarna om kursen var att den känns förvirrande. Informationen från lärarna har lämnat saker att önska, om vi säger så. Många i klassen har känt att vi inte riktigt har haft koll på vad det är som gäller och vad som ska lämnas in och när. Nu har det dock klarnat efter många frågor till lärarna och ytterligare genomläsningar av informationen på kurssidan, så nu känns det okej igen. Men jag erkänner att det var ett tag där jag nästan saknade C-uppsatsen. För att den var ju så lätt att få grepp om där i början. Eller inte. Jämfört med den panik vi hade då är detta en underbar dans på ett gäng ljuvliga rosor. Sen att det blev väldigt bra på slutet är en annan femma. Nu har jag hur som helst gjort de flesta småuppgifter i kursen och på måndag är det dags för mig att infinna mig på vårdcentralen. Fyra veckor ska jag vara där. Jag hoppas att jag får kul och att jag kommer att lära mig mycket.
 
Min nästan-klara-jag-ska-bara-korrekturläsa-klart-bok.
 
Utöver att vara i skolan och sitta hemma med plugg har jag en känsla av att jag inte har gjort så väldigt mycket. När jag tänker tillbaka är det inte helt konstigt eftersom jag har velat få undan så mycket som jag orkat den här veckan innan praktiken börjar. Plus att jag och Hanna stannade kvar efter skolan i tisdags för att revidera klart vår uppsats. Vi var i skolan till kvart i nio på kvällen. Något som jag dock har hunnit med är att börja spinna vidare lite på en bokidé som har funnits i huvudet ett tag. Jag ska bara bli helt klar med min nuvarande bok först. Till att börja med, liksom. Korrekturläsandet har tagit lång tid då jag har gjort flera uppehåll. Jag har prioriterat annat, men jag ska försöka börja ta tag i det där igen snart. Så kanske jag kan få den utgiven någon gång. Hoppas kan man ju åtminstone. Efter det får jag ta ställning till när, och även om, jag vill skriva en till bok. Det är roligt, men det tar även väldigt mycket tid. Efter de här drygt tre åren har jag en helt ny förståelse för vilket arbete som faktiskt ligger bakom en bok. Men nu när jag har en idé till en ny bok så är det frestande. Det erkänner jag. Men jag kommer nog bara att låta den här idén växa så länge, och sen när jag känner att jag är redo för ett nytt stort projekt så är det väl bara att öppna ett Word-dokument och börja skriva…
 

Top 10 för vecka 44 2014.

Även den här veckan ligger Collide på förstaplatsen. Dock så börjar låtar som har legat väldigt stadigt högt uppe på listan att svaja lite, så hur länge Collides kärleksaffär med förstaplatsen kommer att fortsätta återstår att se. Hush Hush med Avril Lavigne som var med på listan väldigt mycket ett tag förut har tagit sig tillbaka in medan två nya låtar från Så mycket bättre har lyckats med samma sak. Att en av de är Carolas version av Tell Me This Night Is Over borde inte vara någon överraskning för er då den här låten till och med fick ett eget blogginlägg i lördags. Den går nu rakt in på andraplatsen.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Carola - Tell Me This Night Is Over
 
3. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 1)
 
4. P!nk - Who Knew (+/- 0)
 
5. Howie Day - Brace Yourself (+ 4)
 
6. Roxette - Listen To Your Heart (- 3)
 
7. Amanda Jenssen - When We Dig for Gold In the USA
 
8. Avicii - The Days (- 2)
 
9. Avril Lavigne - Hush Hush
 
10. Howie Day - Perfect Time of Day (+/- 0)
 

What is there to be afraid of? We're all gonna die.

Den här veckan har jag valt ut ett citat av Kate Mulgrew (som spelar Janeway i Star Trek: Voyager) som jag hörde i lördags när jag såg videoklipp med henne från ett Star Trek-convention för några år sedan.
 
Veckans Citat: What is there to be afraid of? We're all gonna die.
 
Det här var något som Kate sa i samband med att hon pratade om ledarskap och om att våga satsa som skådespelare. Get busy living or get busy dying. Man måste våga. No fear. Just citatet som jag valde ut var något som liksom fastnade lite extra. Kanske för att jag har spenderat så mycket tid, främst förut men även nu, med att vara rädd och orolig för saker. Så det här citatet blev verkligen right on för mig mig. Det kändes skönt att höra det.
 
För att höra citatet i sitt sammanhang så kan du lyssna från 3:18.
 

Opponeringsveckan är över, och vi klarade det…

Nu var det längesen jag skrev ett vardagsinlägg. Tiden har istället gått till helt andra saker. Till exempel till att vara deppig och ha tankar som går fram och tillbaka om allt möjligt, och där allt dessutom känns helt upp och ner och fram och tillbaka. Ibland har det varit bra och ibland dåligt. Det är liksom så det är ibland. Ibland blir man påmind om jobbiga saker lite extra mycket och ibland lyckas man tänka på bra saker istället. Sen har skolan tagit en hel del av min tid eftersom den här veckan har varit opponeringsvecka med C-uppsatserna. Så jag och Hanna har förberett vår opponering av en uppsats, läst igenom ytterligare tre uppsatser och förberett lite frågor och sen självklart även förberett en presentation av vår uppsats och försökt att inte skita ner oss helt av nervositet för vad som skulle dyka upp när vi skulle bli opponerade på. Så det har varit en hel del i tankarna och att förbereda och ta sig igenom under den här veckan som nu snart har gått mot sitt slut…
 
Vår kära C-uppsats.
 
Opponeringarna gick hur som helst bra. När vi opponerade på en annan uppsats var det vi som styrde samtalet, så även om det kändes nervöst så var det ändå vi som hade kontrollen och det gjorde det hela åtminstone lite mindre nervöst. När det blev vår tur att bli opponerade på i fredags var jag dock väldigt nervös. Men det gick helt okej ändå. Vi presenterade vårt arbete med hjälp av en powerpoint och det tog cirka tio minuter och sen fick vi kommentarer och lite kritik av två av våra klasskompisar, och jag tycker att vi kunde besvara det någorlunda bra åtminstone. Publiken, som bestod av typ sju-åtta personer från klassen, ställde inte alltför jobbiga frågor och examinatorn tycker till stor del om vårt arbete. Vi har lite revideringar att göra, men inget som borde ta alltför lång tid. Vi satt lite med det redan i fredags, lite nu under helgen och sen gör vi klart det nästa vecka och skickar in den slutliga versionen av uppsatsen som då kommer att bli godkänd eftersom vi ändrat efter examinatorns kommentarer. Vi överlevde. Vi klarade det här. Det känns bra. Något mer som känns väldigt bra är att vi har haft bra handledare och en bra examinator, något som vi uppskattar väldigt mycket efter att ha hört hur vissa andra har haft det. Så det är jag väldigt tacksam för.
 
Helgen har varit skön. Det har känts som en välbehövlig helg efter den här veckan som har varit. Igår hade jag en vilodag och gjorde inte speciellt mycket och idag har jag pluggat en stund på förmiddagen och nu tänker jag nog mest bara ta det lugnt resten av dagen.
 

Tell Me This Night Is Over.

Jag fick i onsdags för mig att jag skulle kolla på Så mycket bättre på TV4 Play. Bara för att Carola är med i år. Jag började lyssna på henne när jag var 15 år, och på grund av att hon var så öppen med sin kristna tro så kom hela mitt liv att förändras. Bara det är en anledning i sig till varför Carola alltid kommer att vara speciell för mig. Även om jag inte har lyssnat så mycket på henne de senaste åren som jag gjorde tidigare. Men nu när jag såg henne igen så insåg jag verkligen att jag faktiskt har saknat henne. Jag har saknat alla konserterna som jag och Diana alltid åkte iväg på när det var dags för en ny turné. Jag saknar signeringarna och hur kul det alltid var att få träffa henne igen, även om det bara var för en kort stund, och att hon otroligt nog kände igen mig från förr. Jag saknar så mycket av det där. Vad jag vet så har det inte varit en turné på ett tag nu, men jag kan tänka mig att jag och Diana säkert kommer att sitta där igen någon gång…
 
Hur som helst så fastnade jag verkligen för hennes version av Ola Salos låt Tell Me This Night Is Over. Jag har för mig att hon sa att hon kunde känna igen sig i den här låten, och det kan jag med fast på mitt eget sätt. Allt som jag har tvingats gå igenom. Allt mörker, allt det jobbiga och sen allt det som fortfarande är som ett mörker över mig även om det inte märks lika tydligt längre. Lika mycket. Jag har kommit långt, och jag ska fortsätta kämpa. Fortsätta tänka att någon en gång kommer säga till mig att natten är över.
 
 

Top 10 för vecka 43 2014.

Det är återigen dags för Top 10, och även denna vecka har vi Collide på förstaplatsen. Ingen överraskning där alltså då det nu är låtens 20:e(!) vecka i sträck som etta. I just love that song. Nytt för den här veckan är Who Knew med P!nk som har tagit sig in på fjärdeplatsen. Lite kuriosa bakom detta är att jag såg en musikvideo baserad på Janeway och Chakotay i Star Trek: Voyager för vad som säkert var flera veckor sedan, läste orden who knew i boken jag läser nu (Star Trek: Voyager, Cybersong) i slutet på förra veckan och bara stannade till. En kort del av refrängen liksom fastnade i huvudet, och jag kunde inte ens komma på vilken låt det var. Men vi lever ju i en värld där Google finns, så det tog jag snabbt reda på…
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
4. P!nk - Who Knew
 
5. The Fray - Love Don't Die (- 1)
 
6. Avicii - The Days (- 1)
 
7. The Fray - Hold My Hand (- 1)
 
8. The Fray - Break Your Plans (+/- 0)
 
9. Howie Day - Brace Yourself (- 2)
 
10. Howie Day - Perfect Time of Day (- 1)
 

Fear kills more dreams than failure ever will.

Den här veckan bjuder jag er på ett citat från Dale Partridge. Ni som följer bloggen känner säkert igen honom vid det här laget eftersom han brukar få stå för ganska många av citaten som jag väljer ut.
 
Veckans Citat: Fear kills more dreams than failure ever will.
 
Vi har alla varit där någon gång. Det är jag nästan helt säker på. Vi har en dröm, stor eller liten, men för att uppfylla den behöver vi göra något som känns skrämmande. Kanske är vi rädda för att misslyckas och stå där och se dumma ut, eller kanske för att vi tror att om vi inte klarar vad det nu är som vi behöver göra så måste vi ge upp drömmen och då är det lättare att tänka att vi gör det senare istället. Vi provar sen. En annan gång. För då kan vi åtminstone fortsätta drömma ett tag till. Det är bara det att om man misslyckas så går det oftast att prova flera gånger. Det är bara det att det oftast är de som riskerar att kanske se lite dumma ut som lever sina drömmar. Det är bara det att rädsla är det som dödar fler drömmar än vad misslyckande gör…
 
 

Petrus bjöd på fotoinspiration.

Här kommer del två av två av kattbilderna som togs i byn, och här kan vi konstatera att Petrus blev den katt som stod för en stor del av fotoinspirationen då alla bilderna i det här inlägget är på honom.
 
 

Veckan som till stor del blev ledig, ledig, ledig, ledig…

Den här veckan har verkligen blivit som jag och Hanna hoppades att den skulle bli. Vår handledare mailade i måndags på eftermiddagen, och hon hade bara några småsaker som hon tyckte att vi kunde fixa till. Det handlade till exempel om långa meningar på något ställe och ett eller annat stavfel. Så efter att ha läst igenom, fixat och läst igenom igen så lämnade vi in C-uppsatsen i tisdags på eftermiddagen. Med två dagars mariginal dessutom. Sen träffades vi inne i stan och käkade på Subway för att fira vårt "höstlov". Resten av veckan blev ledig. Ledig, ledig, ledig, ledig…
 
Precis som i byn så är det just nu avslappnandets vindar som blåser.
 
Så det jag har pysslat med sen i tisdags har bland annat varit att hänga med husförsamlingen och trycka i mig både äppelpaj och blåbärspaj trots att jag var mätt sen den där Subway-menyn. Men några små bitar paj slinker väl alltid ner. Sen har jag läst i mina älskade Voyager-böcker och började nyligen på en som heter Cybersong. Jag blir glad när jag får lite extra tid att läsa. Voyager-böcker måste liksom vara en av de bästa sakerna som finns. Sen har jag även sett flera avsnitt av den nya säsongen av The Biggest Loser på tuben, men dock inte släpat iväg mig till gymmet. (Men jag satsar lite halvt på nästa vecka.) Och utöver det har jag även hunnit med att börja kolla på Days igen som jag inte sett på nästan ett halvår eftersom jag, som ni kanske har hört innan, oftast vill se en serie i taget. Så nu kan jag lova att jag har typ hundra(!) avsnitt att kolla på. Det kommer ta ett tag, haha. Sen får jag väl passa på att tvätta också nu när jag har fått så mycket tid över. Ska gå ner till tvättstugan lite senare och köra sex maskiner med tvätt. Fast det hör väl till det mindre roliga kanske, så hush hush.
 

Top 10 för vecka 42 2014.

Det är onsdag och det innebär att det är dags för min Top 10-lista igen. Ni vet den där som baseras på vilka låtar jag lyssnar mest på i Spotify. Även den här veckan ligger Collide kvar på förstaplatsen, och utöver att The Days med Avicii har tagit sig in på listan som en ny låt är det inte så mycket att säga egentligen. Så jag slutar skriva och så får ni lyssna istället…
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+ 1)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (- 1)
 
4. The Fray - Love Don't Die (+/- 0)
 
5. Avicii - The Days
 
6. The Fray - Hold My Hand (+/- 0)
 
7. Howie Day - Brace Yourself (- 2)
 
8. The Fray - Break Your Plans (- 1)
 
9. Howie Day - Perfect Time of Day (- 1)
 
10. Mission SOS - Hope for You (feat. Julia Willkander & Linnea Hagenfors Rafail) (+/- 0)
 

Erica-ute-i-naturen-bilder-2. ♥

Här kommer de sista bilderna som Hanna tog på mig när vi var i byn för två veckor sedan. En underbar tid var det, och i en underbar natur också…
 
 

Never let go of your dreams.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som jag tror att jag såg på facebook någon gång förut. Det är ett av dem som har legat i en anteckning i datorn ganska länge i väntan på att dyka upp här.
 
Veckans Citat: Never let go of your dreams.
 
Drömmar kan ibland ta tid att uppfylla. Men vi får aldrig, aldrig släppa taget om dem och tänka att det inte går. För det är när vi gör det som en del av oss dör.
 
 

Red alert! Full power to the forward shields!

När ord som dessa helt plötsligt dyker upp i huvudet så vet man att man har kollat på väldigt mycket Star Trek. Då vet man att det kanske är dags att ge Star Trek en egen kategori på bloggen. Hur många inlägg som kommer att skrivas i denna nya kategori återstår att se; kanske det blir något av en hit eller så kanske det mer blir en plats för mig att samla de Star Trek-inlägg som vid vissa tillfällen dyker upp.
 
I fredags såg jag det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise som är den nyaste Star Trek-serien. Så nu kommer det att bli lite andra serier, och jag kommer tillsvidare att njuta av Star Trek-universumet bara i böcker, på tuben och på hemsidor. Eller jo, jag tänker kolla in filmerna som har kommit under de senaste åren som jag förvånansvärt nog inte har sett än. Men förutom det blir det bara mina älskade Star Trek: Voyager-böcker och regelbundna besök på startrek.com. Detta trots att jag inte har sett de två äldsta Star Trek-serierna; den från 60-talet med captain Kirk och den animerade serien. Detta på grund av att jag inte riktigt är intresserad av den animerade serien och har lite svårt för så gamla serier. Jag har sett några klipp med captain Kirk på tuben, och jag hade säkert älskat den back in the days och kommer kanske att se den någon gång i framtiden ändå. Dock inte nu.
 
The captains: Jonathan Archer, James T. Kirk, Jean-Luc Picard, Benjamin Sisko and Kathryn Janeway.
 
Så vem är favoriten då? För er som har missat allt jag har skrivit om Star Trek: Voyager och Janeway så kan jag glatt meddela att det är Kathryn Janeway. Hon som är min favoritkaraktär i min favoritserie och som fick mig att vilja läsa alla Voyager-böckerna trots att de snart är uppe i 50 stycken…
 

Katter överallt.

I byn blev det en del bilder tagna på mina älskade sötnosar, och här kommer del ett av två av de bilderna. Vi brukar ibland skämta där om att det är katter överallt. Just the way we like it. Här är det katter på åkern, katter i trädgårdsstolarna och en katt i sängen.
 
Petrus och Lukas.
 
Lukas.
 
Lukas.
 
Lukas och Loka.
 
Snuttan.
 
Tarzan.
 

C-uppsatsen, lite ledighet och träningsprat.

C-uppsatsen är i princip klar nu. Ungefär en vecka innan sista inlämningsdagen. Vi skickade in den till vår handledare som ska få kolla igenom den en sista gång redan igårkväll och förhoppningsvis har hon inte några förslag på större ändringar. Vi hade inte helt fått grepp om hur diskussionen skulle vara sist vår handledare läste, men nu hoppas vi på att även hon tycker att det ser bättre ut. Vi har även tänkt fråga några vänner om de vill korrekturläsa, och jag har redan mailat uppsatsen till min sjuksköterskevän Annika. Så idag tog vi en ledig dag, och nästa vecka tänkte vi läsa igenom den en eller två gånger till samt även fixa lite efter kommentarerna från de som läser igenom den. Och om inga större ändringar behövs så kommer vi i stort sett att få hela nästa vecka ledig. Genomläsning och småfix borde liksom inte ta alltför mycket tid. C-uppsats-livet känns rätt så gött just nu. Jag hade dock inte haft något emot om någon hade berättat för mig att det var så här det skulle vara i slutet när vi i början var panikslagna och gråtfärdiga. Vilken resa det här har varit…
 
Och nu kan vi ta det lite chill…
 
För helgen är planerna, förutom att njuta av livet och ta det lugnt, att hälsa på min vän Sussie och kolla in hennes nya lägenhet. Jag har hört att hon bor väldigt nära gymmet som jag brukar gå till, och jag kan inte låta bli att känna att jag borde ta tag i gymmandet igen. Jag ska ta tag i gymmandet igen, fast om det blir imorgon är jag väldigt tveksam till. Men snart. Typ. Är det förresten någon som känner sig manad att skriva lite träningspepp till mig så är ni mer än välkomna att göra det. Annars kanske jag får lite inspiration av börja kolla på den nya säsongen av The Biggest Loser som började sändas i USA förra månaden och finns uppe på tuben. Jag ska börja följa det. Blir alltid så inspirerad av att se det. Eller så går det ju faktiskt att bara släpa röven ur soffan och åka till gymmet på ren diciplin. Men for now så får det bli en liten powerwalk istället.
 

Hanna.

Idag tänkte jag bjuda på lite fler bilder från byresan med Hanna. Den här gången får ni se några av bilderna som jag tog på henne. Äntligen någon som inte har något emot att ställa upp på bild, hehe.
 

 

Top 10 för vecka 41 2014.

Collide ligger kvar på förstaplatsen, för artonde veckan i rad, och som video får ni en favorit i repris som är ett liveframträdande som jag bara älskar. Listen To Your Heart fortsätter röra sig lite på listan och rör sig nu mellan andra och fjärde plats. Det som är värt att nämna den här veckan är dock att låten tog andraplatsen på bekostnad av den akustiska versionen av Collide som har legat tvåa nästan lika länge som radioversionen har legat etta. I stort är det många låtar som jag tycker väldigt mycket om just nu och lyssnar mycket på. En ny låt har dock tagit sig in på listan, och det är Hope for You med Mission SOS som sjungs av två av lovsångarna i min kyrka och kommer från skivan med festivallåtar.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Roxette - Listen To Your Heart (+ 2)
 
3. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 1)
 
4. The Fray - Love Don't Die (- 1)
 
5. Howie Day - Brace Yourself (+/- 0)
 
6. The Fray - Hold My Hand (+ 3)
 
7. The Fray - Break Your Plans (+ 3)
 
8. Howie Day - Perfect Time of Day (- 2)
 
9. Howie Day - Be There (- 1)
 
10. Mission SOS - Hope for You (feat. Julia Willkander & Linnea Hagenfors Rafail)
 

Hösten, och det sista grupphandledningsseminariet.

Igår stod jag i vardagsrummet och såg deppigt ut genom fönstret medan jag tänkte att hela mitt liv skulle kännas lite bättre om bara solen kunde titta fram. Jag har varit lite hösttrött den senaste tiden och igår tog det liksom över lite. Allt kändes mörkt och kallt, och det faktum att det är många månader kvar till våren var inte direkt uppmuntrande. Men idag känns det bättre igen. Hösten är mysig. Några regndroppar på kinden på väg hem från busshållplatsen är mysigt, levande ljus när mörkret har fallit är mysigt och imorse kände jag till och med att det var lite mysigt att gå upp medan det fortfarande var mörkt utomhus.
 
Höstpromenaden med Petrus var mysig. Jag saknar honom redan. Mattes plutt. ♥
 
Ifall någon faktiskt undrar vilken smak jag köpte på glassen i fredags så blev det bägge. Jag hade tänkt den tanken men avfärdat den när mormor, som jag pratade med i telefonen på vägen till affären, kom med sitt fantastiska inflytande över mig. Men ni kan slappna av, för jag har inte svullat Ben & Jerry's hela helgen. Jag har glass kvar. Mycket glass. ;)
 
Seminariet som vi hade idag, det sista grupphandledningsseminariet för den här kursen, gick bra. Jag och Hanna ska skriva den där sammanfattningen, ändra lite grejer som inte borde ta alltför lång tid och läsa igenom hela uppsatsen noggrant. Sen är vi klara. Och vet ni - det känns helt otroligt galet skönt! I efterhand är jag glad att C-uppsatspaniken, om vi nu var tvungna att ha sådan till att börja med, kom de första veckorna för oss och inte nu i slutet. Nu kan vi liksom bara göra de sista justeringarna och sen slappna av. Om drygt en vecka ska uppsatsen lämnas in och veckan efter är det opponering. Jag kan erkänna att jag var nervös för opponeringen förut, men efter vår provopponering idag på seminariet känns det mycket bättre. Det är till och med så att jag, som inte brukar gilla seminarier speciellt mycket (inte för att jag nödvändigtvis behöver tycka illa om dem heller, but you get the point), nästan kommer att sakna våra grupphandledningsseminarier. Och jo, jag kände mig lite halvt vemodig i slutet idag och tänkte för mig själv att det skulle ha varit mysigt med avslutningsfika. Fast det var inget som jag sa högt. Det känns trots allt som att det inte riktigt är sånt man pysslar med när man går på högskolan…
 

Never let the things you want make you forget the things you have.

Den här veckan har jag valt ut ett citat från Dale Partridge; killen som lägger upp positiva citat på facebook lite sådär var och varannan dag.
 
Veckans Citat: Never let the things you want make you forget the things you have.
 
Sådana här citat behöver vi få höra ibland. Åtminstone behöver jag få höra dem ibland. För det är så otroligt enkelt att inte uppskatta det man har och börja bli otacksam av den enkla anledningen att man vill ha mer. Det är absolut okej att vilja ha mer, att vilja att saker ska vara bättre och att vilja uppleva mer. Men när vi slutar vara tacksamma och börjar glömma bort det vi redan har förlorar vi något viktigt hos oss själva…
 
 

Erica-ute-i-naturen-bilder. ♥

Lite bilder på mig från resan med Hanna. Hon lånade min systemkamera och lyckades ta riktigt bra bilder på mig. Riktiga Erica-ute-i-naturen-bilder. Lägg märke till den vita fluffbollen som flyger förbi mig på den sista bilden. It's hilarious.
 
 

C-uppsatsresan som började med godis på tåget.

Jag och Hanna hade bestämt oss redan i våras att vi, medan vi skrev på C-uppsatsen, skulle åka iväg och skriva någon annanstans i några dagar. Lite som ett äventyr liksom. Det skulle bli en av alla roliga saker som vi skulle belöna oss själva med. Tidigare den här veckan åkte vi. I måndags närmare bestämt. Destinationen var min by och vi var där i tre dagar. Självklart har jag många bilder att visa, så jag tänker att jag börjar med tågresan dit. Resan där vi lämnade Stockholm bakom oss, såg vacker natur svischa förbi utanför fönstret och åt godis i mängder…
 
 

Ett litet äventyr, C-uppsats-prat och Ben & Jerry's.

Den här veckan har varit minst sagt speciell. När jag och Hanna träffades i måndags på förmiddagen blev det inte bara Coca Cola, frukt och lösgodis. Vi hade även ett litet äventyr inplanerat, så vi träffades på Centralstationen där vi hämtade ut tågbiljetter och lämnade sedan Stockholm i några dagar. Mestadels har vi haft det helt fantastiskt bra och det kommer att komma upp många bilder framöver med början imorgon då jag bjuder på lite resbilder och även avslöjar vår destination.

Vi spenderade dessa dagar med att bland annat skriva på C-uppsatsen. Det har gått väldigt bra för oss den senaste tiden om man får lita på våra egna känslor om arbetet. Det enda som vi har kvar att göra nu är att skriva en sammanfattning(!) och den spar vi till nästa vecka, så detta blev en oplanerad långhelg. Detta känns lite extra bra med tanke på hur mycket kaos det var för oss i början. Förhoppningsvis kommer denna underbara känsla av att nästan vara klara hålla i sig även efter tisdag nästa vecka när vi har vårt sista gruppseminarium med handledning. Vi förväntar oss absolut att få göra lite småändringar och fila lite extra på några saker, men i stort hoppas jag verkligen att vi kan se oss själva som klara med det här och kanske till och med lämna in uppsatsen med flera dagars mariginal…
 
 
Helgen har jag inga större planer för. Jag har redan varit bortrest och haft det oförskämt bra i flera dagar, så på ett sätt är det nästan lite lustigt att helgen börjar nu. Men jag klagar inte. Det ska bli riktigt mysigt att ha några lugna hemmadagar innan nästa vecka börjar. Själv blir jag också eftersom Helena åker bort. Men för att höja mysfaktorn lite extra tänkte jag till och med ta en höstpromenad och stanna vid affären lite senare. Bara för att jag kom på när jag vaknade imorse att jag vill ha Ben & Jerry's (och att det inte "kan" vänta!) som jag inte köpte igår när jag faktiskt var vid affären och handlade tre fulla matkassar. Tungt som bly var det att frakta hem, förresten. Nu måste jag bara bestämma mig för om jag vill ha Chocolate Fudge Brownie eller Phish Food. Det här är ilandsproblem på hög nivå.
 

Oktober 2014.

Den andra oktober är det idag. Tiden går undan och hösten tar över vårt land mer och mer för varje dag som går. Och som vanligt när det har blivit en ny månad blir det också en ny månadsupdate här på bloggen…
 
Detta hände i september:
C-uppsatsen har fortsatt att vara en stor del av mitt liv, och det har börjat gå mer och mer bra för varje veckanu. All typ av panik över denna uppsats är över, om det fortsätter så här.
• Den 14:e var det val och självklart röstade jag då.
Vardagen har varit väldigt vardaglig. Fika, Star Trek: Voyager-böcker, LOST-kvällar med Helena, choklad och om sanningen ska fram rätt mycket trötthet och seghet. Men det har varit en helt okej månad ändå.
 
Den här månaden är Sessan med på månadens kattbild.
 
Detta händer i oktober:
• Den första halvan av oktober fortsätter skrivandet på C-uppsatsen, sen blir det dags för opponering och därefter tar den här kursen slut. Det finns ett ljus i slutet av tunneln, typ.
• Månadens sista vecka börjar nästa kurs i skolan, då kommer det att handla om primärvård och kursen börjar med en veckas teori.
• Utöver skola blir det nog mest vardagsgrejer. Helena fyller visserligen år och det ska firas, men utöver det är det inga större planer som finns. Så ni får hänga på här i bloggen och fortsätta läsa om vad jag har för mig… ;)
 

Top 10 för vecka 40 2014.

Även denna vecka regerar Collide över topplistan. Som tur är har jag lyckats hitta en hel del videos med just den låten på youtube så att det har blivit lite variation genom alla dessa veckor. Nu har ni nog dock fått se de flesta som jag har tyckt varit bra, så jag röstar för att vi kör Star Trek-tema den här veckan eftersom det var ett tag sen nu. Det finns för övrigt tre nya låtar som har tagit sig in på listan den här veckan. De kommer alla från The Fray's nya skiva som släpptes tidigare i år. En av de låtarna, Love Don't Die, har till och med norpat tredjeplatsen från Listen To Your Heart.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
3. The Fray - Love Don't Die
 
4. Roxette - Listen To Your Heart (- 1)
 
5. Howie Day - Brace Yourself (- 1)
 
6. Howie Day - Perfect Time of Day (+/- 0)
 
7. Howie Day - I'll Take You On (+/- 0)
 
8. Howie Day - Be There (- 3)
 
9. The Fray - Hold My Hand
 
10. The Fray - Break Your Plans
 


RSS 2.0