Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but more difficult to regret.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som jag inte kommer ihåg var jag såg det någonstans, men när det är så brukar det oftast ha varit på facebook.
 
Veckans Citat: Never give up on something you really want. It's difficult to wait, but more difficult to regret.
 
Ibland har vi drömmar. Saker som vi verkligen vill och längtar efter. Ibland också saker som, av olika anledningar, inte är möjliga att göra just nu och som vi ibland tänker att det säkert aldrig kommer att hända. Det har gått för lång tid, vi är inte samma person längre, livet ser annorlunda ut nu eller vad som helst är tankar som lätt dyker upp i huvudet. Det är inte det att vi inte vill längre, att vi inte längtar och att vi inte drömmer. Det är bara det att det börjar kännas som att det är enklare att bara ge upp. För ja, det är svårt att vänta. Det är jobbigt. Det tär på tålamodet. Speciellt svårt är det när allt tvivel kommer. Men jag tror verkligen, precis som det här citatet säger, att det är jobbigare att ångra sig sen. Att tänka att man skulle ha vågat hålla drömmarna vid liv, vågat provat ändå och vågat satsa.
 
 

En seg, men ändå bra, helg.

Min intuition från i torsdags stämde. Även detta blev en seg helg. Men det gör ingenting. Det gör verkligen inte det. Ibland är segt precis vad man behöver, och det kan till och med vara lite mysigt. Det har varit lite upp och ner, minst sagt. I fredags när jag hade lagt undan plugget för dagen tog jag mig ut på en promenad och hamnade i skogen en bit härifrån och gick omkring på stigar och tänkte att jag borde ta med kameran dit någon gång. Det kändes som att det trötta och sega var på väg att vända. Till jag vaknade igår och kände mig febrig och nästan lite som om någon kört över mig med en lastbil. Halsen protesterade också lite. Fast så farligt var det inte ändå. Det hade kunnat vara värre. Jag mår redan lite bättre idag, även om jag förstås fortfarande känner mig lite seg.
 
 
Så helgen har spenderats sovandes lite extra, liggandes i sängen med både bok och dator och kvällsmys med Helena kollandes på LOST med levande ljus på bordet. Det har varit en bra helg ändå. Speciellt den delen där jag blev glatt överraskad eftersom jag hade lyckats glömma bort att jag hade köpt en cola och ställt den i skåpet eftersom det var fullt i kylen. När den hade varit på besök i frysen var den kall och god, och jag har fortfarande lite kvar. ;)
 
Imorgon är det måndag igen, men det känns helt okej. Jag tror att jag är redo för det trots att jag har varit rätt sliten. Jag och Hanna börjar för övrigt känna oss stolta över vårt arbete nu när vi ser hur det går framåt. Vi pratade en del i början av uppsatsen om att vi skulle belöna oss själva lite ibland. Bland annat fika, godis och bio kom på tal. Fika har det redan blivit, mer än en gång, och imorgon ska vi köpa godis. Ibland behöver man få skämma bort sig lite, helt enkelt.
 

Snart helg igen, och uppsatsen går framåt…

Återigen är det snart dags för helg, och som vanligt känns det väldigt skönt. Förra helgen blev minst sagt seg, och jag misstänker att även denna helg kommer att bli det. Energin har liksom inte riktigt varit helt på topp den senaste tiden och jag känner mig rent allmänt så väldigt mycket tröttare än vanligt. Kanske är det hösten och mörkret som börjar komma mer och mer, kanske är det en förkylning som inte har brutit ut eller kanske är det något annat. Oavsett vad så hoppas jag att det går över snart. Eftersom jag har känt från och till att jag inte riktigt är mig själv så har det blivit en utmärkt ursäkt för att inte ta tag i träning. Fast å andra sidan så kanske jag inte heller borde göra det om jag känner mig halvsjuk och sjukt trött var och varannan dag. Jag ska försöka ta mig ut på en promenad imorgon åtminstone, så får jag släpa iväg mig till gymmet sen längre fram någon gång. Typ.
 
En bild på mig från förra helgen.
 
Även denna vecka har gått någorlunda fort. I tisdags hade vi vårt fjärde uppsatsseminarium och det går bra nu. Uppsatsen går helt klart framåt, känns det som. Vi har börjat lite smått på diskussionen idag. Det är egentligen inte så farligt nu sen all den där C-uppsats-paniken som infann sig de första veckorna försvann. Idag är det tre veckor kvar till den slutliga inlämningen, och det känns helt okej. Jag känner ingen panik inför det. Det är okej nu, dude. Vi ska fortsätta med diskussionen in på nästa vecka och då kommer vi att sitta lite mer tillsammans och skriva också. Då kommer diskussionerna säkert att hagla mellan allt från akutmottagningar till hallonsaft och blåbär. Åtminstone framåt eftermiddagen när flummet slår till. Men först fredag, och sen helg. Åh, ljuva helg…
 

Top 10 för vecka 39 2014.

Precis som vanligt så hittar vi även den här veckan Collide på förstaplatsen. Listen To Your Heart har tagit tillbaka tredjeplatsen igen, och de tre första låtarna ser därför återigen ut som de har gjort i ganska många veckor. Efter att ha varit borta från listan i två veckor är Where My Heart Will Take Me nu tillbaka och har hamnat på en tiondeplats medan I'll Take You On med Howie Day kommer in som en helt ny låt.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (+ 1)
 
4. Howie Day - Brace Yourself (- 1)
 
5. Howie Day - Be There (+/- 0)
 
6. Howie Day - Perfect Time of Day (+/- 0)
 
7. Howie Day - I'll Take You On
 
8. Carrie Underwood - Blown Away (+/- 0)
 
9. Howie Day - End of Our Days (- 2)
 
10. Russell Watson - Where My Heart Will Take Me (Theme From "Enterprise")
 

När löven faller…

Nu börjar det verkligen kännas att hösten har kommit till Stockholm. De senaste dagarna har det varit regn och blåst, och löven faller. Majoriteten av löven som sitter kvar på träden är visserligen fortfarande gröna, men det kommer nog snabbt att förändras framöver. Nu är det bara att gilla varma mysiga tröjor, levande ljus och hemmakvällar under filten. Om man nu inte redan gör det. Jag måste erkänna att jag redan börjar vänja mig lite. Så här såg det ut på fönsterbrädan igår, förresten…
 
 

Most of the things you worry about never happen.

Även den här veckan har jag valt ut ett citat som jag såg på Instagram av thegoodquote. Jag kan verkligen tipsa er att följa dem om ni tycker om citat. Bilden har jag dock hittat på google.
 
Veckans Citat: Most of the things you worry about never happen.
 
Något att tänka på bara. Oro är oftast helt i onödan. Eller egentligen kan man säga att det alltid är i onödan, för även de få gånger när det man oroat sig för faktiskt inträffar så har inte oron i sig gjort något för att göra saken bättre. Det enda som den bidrar med är att få oss att må dåligt. Det som händer, det händer. Och när, och framför allt om, det händer så kan vi ta itu med det då. Oro är inte konstruktivt på något sätt.
 
 

Vad händer om man petar på en partiledare med en mikrofon?

Lite sent nu kanske. Många av er kanske redan har sett det här nu, men för er som har missat det så lägger jag upp det ändå. Eftersom jag nämnde politik lite här på bloggen igår, så tänkte jag att det skulle vara kul att slänga upp en video idag som berör samma ämne. En rolig sådan. En STHLM Panda-video. Hittade den på facebook tidigare i veckan och den utlovar en hel del skratt. So watch this…
 
 

Nu vill jag inte mer, så jag tar helg och njuter av livet. Och pratar lite politik…

Jag tror att jag tycker att den här veckan har gått ganska snabbt, vilket känns skönt. När det gäller C-uppsatsen (som det mesta verkar handla om numera) så har jag främst jobbat med att skriva på resultatet som också blev klart igår. Antagligen blir det lite småändringar längre fram, men det känns skönt att det blev klart och att det är något som jag och Hanna känner oss någorlunda nöjda med med tanke på att vi hade en delinlämning igår. Sen att det är annat i uppsatsen, först och främst bakgrunden som ser ut lite som ett bombnedslag, som behöver fixas är en annan sak. Men ärligt talat orkar jag knappt tänka på det just nu. Veckan har kantats av både inspiration och effektivitet, men tyvärr även av likgiltighet och total okoncentration. Ibland var det även lite huvudvärk och feber inblandat, och för att inte tala om hur trött jag har varit. Men inget allvarligare än så, och jag hoppas att jag har lyckats sova bort allt det dåliga. Nu vill jag inte mer, så jag tar helg och ska försöka tänka på annat än på C-uppsatsen. Och framför allt njuta av att jag nu inte från morgon/förmiddag sitter och pluggar från och till ända till in på kvällen. Det ska jag njuta av mer än ni anar. Nu kan jag sitta begraven i min Star Trek: Voyager-bok mitt på dagen utan dåligt samvete, kolla på Star Trek: Enterprise hur mycket jag vill, läsa bloggar, lyssna på Collide på repeat och spela lite halvbarnsliga spel. Ni skulle förresten bara veta vilken liten trekkie jag har blivit.
 
 
 
För någon som inte är speciellt intresserad av politik kan jag ändå inte släppa allt som jag normalt brukar göra efter ett val. Det började väl lite redan i söndags när jag ville se på valvakan bara för att se hur det gått. Jag tänkte bara kolla en liten stund och sen gå och lägga mig. Men en liten stund råkade bli till strax efter halv ett på natten. Och sedan dess har jag läst politik-nyheter på DN lite sådär varje dag. Det släpper säkert längre fram när vi vet mer hur det blir. Men just nu känns det fortfarande bara oroväckande att SD fick 13 % av rösterna. Jag vet, jag vet. Vi har alla rätt att rösta på och tycka och tänka precis vad vi vill. Det är det som är så gött med att leva i en demokrati. Men personligen är jag, och många andra med mig, verkligen upprörda över SD:s framgång. Sen att det inte är helt klart med regeringen och hur allt kommer att bli är väl den främsta orsaken till att jag, nästan en vecka efter valet, inte riktigt kan sluta läsa om det…
 

C-uppsatsplugg…

Plugg, plugg, plugg och plugg. Då och då ska arbetet lämnas in för att kunna diskuteras vid seminarier. Artiklar i mängder ska läsas och analyseras. C-uppsatsen ska skrivas vilket enklast görs i google-docs där jag och Hanna kan skriva samtidigt. Och så får vi ju inte glömma hur förälskad jag är i den där låten. Ja, precis, Collide med Howie Day. Om koncentrationen då väljer att lämna mig för en stund blir mitt anteckningsblock plötsligt lite finare än vad det var innan…
 
 

Top 10 för vecka 38 2014.

Collide ligger kvar på förstaplatsen precis som vanligt. För femtonde veckan i rad. Listen To Your Heart som har legat stadigt bakom Collide ganska länge har dock halkat ner till en fjärdeplats den här veckan. Be There, ännu en låt med Howie Day, har tagit sig in på listan (och dessutom även fastnat i mitt huvud!) tillsammans med End of Our Days som även var med för cirka en månad sedan…
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
3. Howie Day - Brace Yourself (+ 2)
 
4. Roxette - Listen To Your Heart (- 1)
 
5. Howie Day - Be There
 
6. Howie Day - Perfect Time of Day (+ 2)
 
7. Howie Day - End of Our Days
 
8. Carrie Underwood - Blown Away (+ 1)
 
9. Howie Day - You & A Promise (- 3)
 
10. Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart (+/- 0)
 

If we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives.

Den här veckan har jag valt ut ett citat av Lemony Snicket som jag såg att thegoodquote lagt upp på Instagram förut. Bilden som jag har här har jag dock googlat fram själv.
 
Veckans Citat: If we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives.
 
Jag vill börja med att säga att det här citatet självklart inte stämmer in på precis allt, men i ganska många situationer passar det in nästan skrämmande bra. Du kan säkert komma ihåg någon gång när du i en situation har tänkt att du inte är redo för något än och därför velat skjuta på det. Bara lite till. Men du är också ganska säker på att du kanske aldrig kommer att känna dig redo. Inte helt, åtminstone. Jag skulle nog säga att jag befinner mig i lite av en sådan situation just nu, och därför känns det här citatet helt perfekt…
 
 

Tacksam för demokratin, och så lite vardagsbabbel på det.

Nu har jag kommit hem från vallokalen för bara en liten stund sedan. Det känns så bra att ha röstat. Att leva i en demokrati. Det är inte något som man kanske egentligen reflekterar över så mycket i vardagen, men sen när man väl tänker på det så är man så väldigt tacksam för det…
 
 
Helgen har varit bra och jag har haft det lugnt och mysigt. Jag har vilat helt från allt vad skola och måsten heter. Trots det kan jag väl dock erkänna att jag inte känner mig överdrivet peppad inför att ta tag i allt igen imorgon. Men jag tänker ändå göra mitt bästa och försöka fokusera. Jag vill att det här ska gå bra. Jag vill komma igenom C-uppsatsen och kunna säga efteråt att det blev bra ändå tillslut. Och det går rätt så bra nu. Det är bara det att de här tio veckorna känns ganska långa. Det är de ju å andra sidan också. En halv termin är det. Förutom plugg så har jag väl inte några direkta planer för den kommande veckan. Komma igång med träningen igen kanske. Jag har "råkat" haft ett uppehåll de senaste veckorna. Men vi får se hur det blir. Jag känner mig liksom inte överdrivet peppad över det heller just nu. Men jag ska ta tag i det. Nån gång snart.
 

H.O.P.E.

 

Vi lever i en demokrati och på söndag är det val!

Nu är det bara två dagar kvar till valet på söndag. Jag kan säga redan här i början av det här blogginlägget att jag knappast är den mest politiskt intresserade kniven i bestickslådan. När vi läste om politik i högstadiet och hade skolval tyckte jag däremot att det var bland det mest intressanta ämne som fanns. Fast det var många år sen nu. Idag kan jag väl erkänna att jag bara försöker sätta mig in i allt det här ungefär en gång vart fjärde år eller så. I år är ett sånt år, och det är därför jag skriver det här nu.
 
Jag vet att vi alla har olika intressen och bryr oss om olika saker. Men jag tror nog att om du är riktigt ärlig mot dig själv så bryr du dig säkert om ifall Sverige skulle vara en demokrati eller inte. Förhoppningsvis har du, precis som jag, haft förmånen att leva i en sådan hela ditt liv. Förhoppningsvis vet du inte hur det känns att leva i ett land som förtrycks av en diktator. Ett land som håller på att falla samman och där du och dina eventuella barn knappt vågar gå utanför dörren av rädsla att bli skjutna eller bortrövade eller God knows what. Förhoppningsvis kommer du aldrig att behöva uppleva det. Förhoppningsvis kommer du aldrig behöva önska med varje liten fiber i din kropp att du skulle få leva i en demokrati istället och att du faktiskt skulle ha något att säga till om. Förhoppningsvis slipper du önska att du gärna skulle ge din högra hand om du bara kunde ha rätt att rösta och säga till om hur du vill att ditt lands framtid ska bli…
 
 
Så snälla visa lite respekt för vår demokrati genom att gå och rösta på söndag! Eller förtidsrösta om du inte hinner rösta på söndag. Jag bryr mig inte om vad du röstar på eller om du väljer att rösta blankt, så länge du reser dig upp ur soffan och faktiskt använder det där röstkortet som du fick hemskickat på posten. Du vet inte hur många det är som önskar att de också hade fått ett sånt. En demokrati är inte nödvändigtvis en självklarhet. Så var med mig på söndag och var glad att du lever i en. Känner du att du behöver lite hjälp på vägen i vad du ska rösta på så gå in här och säg vad du tycker i olika frågor så kommer du att se vilka partier som tänker mest som du gör. Gå och rösta och visa att du faktiskt bryr dig!
 

Helt okej, upp och ner och sen är det helg…

Livet går vidare och dagarna liksom bara tickar på. Tiden går så snabbt. Så här fyra veckor in i C-uppsatskursen känner jag att det är både bra och dåligt. Snart är det över, men vi måste hinna med också. Men det gör vi. Det går faktiskt helt okej nu. Visst, vi ligger väl lite efter om man jämför med de andra i vår grupp. Men det känns ändå som att vi börjar komma i fas nu och åtminstone förstår litegrann vad vi håller på med. Vi hade ett seminarie i måndags, och det var nog det första seminariet där vi inte blev helt ihjälsågade. Det kändes bra. Fram tills vår handledare, som inte hade varit med på seminariet på grund av sjukdom, mailade samma kväll och skrev att hon och examinatorn ville träffa oss dagen efter. Vi lär på riktigt vara de enda på hela skolan som får sitta på handledning så här mycket och där examinatorn dessutom också deltar! Fast det är positivt. Positivt att få hjälp och handledning när man behöver det. Och de sågade inte sönder oss. Jag lovar. Det går nog bra nu, kompis…
 
Om vi bortser från uppsatsen, pluggande och allt som har med skolan att göra och kollar hur Erica mår så är det väl lite upp och ner. Om jag nu ska säga precis som det är. Men med tanke på hur mycket ner det har varit tidigare i mitt liv och med tanke på att jag vet precis hur det känns att befinna sig på botten med daglig ångest, depression, självmordstankar och ett förflutet som bara inte vill ge upp så mår jag faktiskt förvånansvärt bra i dagsläget. Ibland är jag öppen om hur det är och ibland inte. Idag kände jag för att vara lite mer på den öppna sidan. Vilket också alltid är lättare att vara skriftligt. På ett sätt kan jag säga att jag så länge jag kan minnas nog aldrig har mått så här bra, och på ett annat sätt kan jag säga att det fortfarande inte är bra. Även om det har varit lättare och lättare att glömma det. Att ignorera det och bara försöka vara glad för allt som är bra. För det är egentligen en hel del. Men nu har jag skrivit av mig, så vi släpper det tills vidare.
 
En bild från förra året på mig och kameran.
 
En dag till och sen är det helg. Det ska bli skönt att släppa alla måsten för ett tag och bara få ta det lugnt. Jag gillar när jag får ta det lugnt. Göra vad jag vill. Äta frukost framför en film eller tv-serie. Läsa i flera timmar. Inte tänka på C-uppsatsen. Kanske övertyga mig själv att ta fram kameran och hitta inspirationen igen. Kanske göra något helt oväntat bara för att jag kan. You know what I mean.
 

Top 10 för vecka 37 2014.

För den fjortonde veckan i sträck(!) hittar vi Collide på förstaplatsen. Jag kan helt enkelt inte sluta lyssna på den här låten, och att tröttna på den verkar i dagsläget nästan som något omöjligt. Det är inte heller den enda låten just nu som verkar bli en långkörare på listan eftersom Listen To Your Heart är inne på sin femte vecka på tredjeplatsen. Men det finns även lite nytt på listan då tre nya låtar har tagit sig in, varav en av dem är Brace Yourself som var med för cirka en månad sedan.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
4. Carola - När Löven Faller - Albumversion (+ 5)
 
5. Howie Day - Brace Yourself
 
6. Howie Day - You & A Promise
 
7. Coldplay - Fix You (- 1)
 
8. Howie Day - Perfect Time of Day (- 4)
 
9. Carrie Underwood - Blown Away (- 4)
 
10. Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart
 

If you never try you'll never know.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som har varit nedskrivet i mina citat-anteckningar väldigt länge. Så länge så att jag inte riktigt kommer ihåg var jag såg det först. Men antagligen på Facebook eller Instagram. Det är ju trots allt därifrån jag får inspiration till de flesta citaten numera.
 
Veckans Citat: If you never try you'll never know.
 
Det är så lätt att komma på ursäkter till att inte göra det som vi egentligen vill eller som vi drömmer om eller som vi kanske bara vet att vi borde göra men som vi är för rädda för att ta tag i. Resultatet hade kanske kunnat bli helt fantastiskt. Det hade kanske kunnat förändra vårt liv. Det hade kanske blivit en total flopp. Det hade kanske blivit en bra lärdom. Det hade kanske hade gjort allt bra igen. Poängen är att vi aldrig vet förrän vi försöker…
 
 

Star Trek: Voyager. Vad Kathryn Janeway tänkte precis på slutet…

Idag tänkte jag dela med mig av ett av mina favoritvideoklipp från Star Trek: Voyager. Det är en video som har som syfte att beskriva vad Kathryn Janeway tänkte precis på slutet av serien när de närmade sig jorden. Jag tycker att den här videon är helt briljant och jag har redan sett den fler gånger än vad jag kan räkna. Det är som en perfekt sammanfattning av allt där Janeway minns vad hon sa den där första dagen, vad som har hänt under de senaste sju åren och det är så känsloladdat. Det är så bra. Om du funderar på att se Star Trek: Voyager (kanske efter allt som jag har skrivit om det här de senaste månaderna!) så tycker jag att du ska se den här videon eftersom den på ett sätt också känns lite som en trailer.
 
 

Dagsförvirring, en dag på Grönan och så självklart några ord om C-uppsatsen.

Jag har ända sen i tisdags varit ganska förvirrad över vilken dag det är. Av någon anledning kände jag helt enkelt när jag gick upp i tisdags att det var onsdag. Det liksom bara var så. Det var inte förrän när jag loggade in på bloggen och tänkte att jag säkert skulle hinna lägga upp Top 10-listan innan jag åkte in till skolan på eftermiddagen som jag insåg vilken dag det var. För självklart blev jag ju lite fundersam över varför inlägget som jag tidsinställt till tisdagen inte publicerats. Till jag klickade nere i högra hörnet på datorn där kalendern finns. Som tur var så ställde dagsförvirringen inte till med några andra missförstånd än så. Dock så måste jag erkänna att jag igår kände det som torsdag och idag känner det lite som fredag, även om känslorna sakta men säkert börjar komma i fas med vad jag vet.
 
Om vi istället går tillbaka i tiden lite så kan jag glatt berätta att det blev en lyckad dag på Grönan i lördags. Vädret var på vår sida och det blev många roliga åkturer och skratt. För att inte tala om roliga bilder. Ni vet de där som tas när man åker vissa karuseller. Vi köpte inga bilder trots alla gånger vi stod och tittade på de och skrattade. Dagen efter kändes det som om jag kastats runt i en torktumlare. Jag var helt slut. Men det var det värt.
 
Instagrambild från när vi stod på Djurgårdsfärjan och närmade oss Grönan.
 
C-uppsatsen måste jag väl nämna också. Nu när den verkar ha blivit en så stor del av mitt liv, menar jag. Det har minst sagt varit upp och ner med denna ökända uppsats. Efter att ha skickat in ett nytt PM till examinatorn på grund av vårt byte av syfte fick vi en del kritik. Hon förstod inte hur vi tänkte och vi kunde inte riktigt förstå vad vi skulle göra för att det skulle bli bra. Vi var fast i en ond circel och det akademiska tänkandet ville bara inte fastna. Detta slutade med att vi i en och en halv dag kände att vi inte kunde göra något förrän vi fått hjälp av vår handledare, vilket vi fick i tisdags på eftermiddagen. Hon och en annan lärare på skolan satt med oss och hjälpte oss så att vi förstod hur vi kunde göra för att lösa problemet, och som tur var behövde vi inte göra om allting en gång till. Nu känner vi oss lite mer på banan igen, men jag tycker fortfarande att det känns en aning segt. När den här kursen är slut och när vi är godkända kommer det antagligen att bli någon form av välförtjänt firande. Klarar jag bara detta så borde jag inte ha några problem med att klara det som är kvar av utbildningen. I don't think it gets any worse than this. Men det blir bra. Det gäller bara att ha tålamod, helt enkelt.
 

Top 10 för vecka 36 2014.

Collide fortsätter att regera på listan för den trettonde veckan i sträck. Två nya låtar har tagit sig in på listan igen efter att ha varit med lite längre tillbaka. Utöver det har jag inte så mycket mer att säga, förutom att jag hoppas att ni hittar något som ni gillar.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
4. Howie Day - Perfect Time of Day (+ 3)
 
5. Carrie Underwood - Blown Away (+ 5)
 
6. Coldplay - Fix You (- 2)
 
7. Russell Watson - Where My Heart Will Take Me (Theme From "Enterprise") (+ 1)
 
8. Avicii - Wake Me Up - Radio Edit
 
9. Carola - När Löven Faller - Albumversion (- 4)
 
10. Alanis Morissette - Madness
 

September 2014.

Det har hunnit bli september och det innebär att det är dags för en ny månadsupdate här på bloggen. En liten snabbuppdatering på vad som hände under augusti och vilka planer jag har för september, helt enkelt.
 
Detta hände i augusti:
• Jag njöt av den sista delen av sommarlovet och passade på att ta det lite extra lugnt precis innan skolan skulle börja igen.
• Den 18:e augusti blev det sedan dags för mig att börja den femte terminen av min utbildning till sjuksköterska och därmed också den stora C-uppsats kursen.
• Så man skulle kunna säga att en stor del av mitt liv numera består av att arbeta med C-uppsatsen.
• Men självklart måste man få ha lite roligt också, så jag tog en dag på Grönan med Diana nu i lördags.
 
Den här gången är det Petrus som får vara med på månadens kattbild.
 
Detta händer i september:
Arbetet med C-uppsatsen kommer att fortsätta hela månaden, och jag intalar mig själv att det kommer att gå bra och att den värsta frustrationen är över nu. Jag och Hanna gör för övrigt vad vi kan för att göra det lite mer roligt. Tänk köpa fika, göra matlådor åt varandra och annat sånt.
• Utöver det fortsätter vardagen ungefär som vanligt. Jag försöker hinna med att korrekturläsa min bok, se tv-serier, läsa massa Star Trek: Voyager-böcker, skratta med folk och flumma och bara leva livet… ;)
 

The strongest aren't always those who win, but those who don't give up when they lose.

Den här veckan har jag valt ut ett citat av Dale Partridge. En sån där underbar thedailypositive som han brukar lägga upp på sin facebook-sida.
 
Veckans Citat: The strongest aren't always those who win, but those who don't give up when they lose.
 
Att vinna, klara av något och uppnå ett mål kräver ofta styrka och tålamod. Men att förlora och ändå aldrig ge upp kräver nog egentligen mer styrka. Att gå igenom misslyckanden och ändå våga fortsätta tro på sig själv och tro att man en dag kommer att klara det och äntligen få stå som vinnare kräver en otrolig styrka. Så du som läser det här och precis som jag har misslyckats, kanske till och med fler gånger än vad du kan räkna, om du bara vägrar ge upp så är du stark. Vi kan väl försöka vara starka tillsammans!?
 
 


RSS 2.0