Divergent.

Idag har jag sett Divergent som är en amerikansk science fiction/actionfilm från 2014 med bl.a. Shailene Woodley, Theo James och Kate Winslet i rollerna.
 
Den här filmen utspelar sig i en framtid där samhället är uppdelat i fem olika fraktioner; de lärda, de vänliga, de ärliga, de osjälviska och de modiga. Detta för att behålla freden och förhindra att människor agerar efter sin mänskliga natur och gör som de vill. Som tonåring får man välja vilken fraktion man vill tillhöra; den som man har växt upp i eller en annan. När man har valt kan man aldrig ändra sig utan då får man för alltid leva i den fraktion man valde eller bli fraktionslös vilket skulle innebära att leva på samhällets botten. Ett test hjälper en att se vilken fraktion man skulle passa bäst för, men när Tris Prior genomgår testet får hon veta att hon är en Divergent; att hon avviker från normen. Samhället fruktar dessa människor och Tris måste därför göra allt hon kan för att hålla det hemligt vad hon egentligen är. Hon väljer en fraktion och försöker passa in och klara initationsprocessen som alla måste genomgå till en början. Det kan dock visa sig vara svårare än vad hon hade tänkt sig…
 
Det här är en film som jag fastnar för redan från början. Jag gillar storyn och fastnar verkligen för hela idéen med hur samhället är uppbyggt och med att man väljer vilken fraktion man vill tillhöra. Jag kommer ihåg att jag läste en bok som handlade om något liknande när jag var tonåring och att jag verkligen gillade den, så jag antar att detta är lite min typ av story. Jag kan tycka att det eventuellt blir lite rörigt mot slutet, men i det stora hela tycker jag att det är en väldigt bra film och jag vill absolut se uppföljaren som kommer i år.
 
Betyg: 8/10
 
 

På ett sätt känns det som att jag fortfarande inte kan ett skit, men samtidigt har jag lärt mig så otroligt mycket.

I måndags förra veckan började jag den sjätte och sista terminen på sjuksköterskeprogrammet. Jag hade gissat på att det skulle kännas speciellt och att jag åtminstone på något sätt skulle ha en känsla av att slutet närmar sig nu, men jag hade ingen aning om att jag skulle känna av allt så pass mycket som jag faktiskt gör. Det är nästan lite som att förra måndagen var som en magisk gräns där sekunderna på något sätt började ticka på lite snabbare. För nu går jag omkring och känner att vi slutar snart, att sommaren är här snart och att utbildningen kommer att vara över innan jag vet ordet av. Nu är jag verkligen sjuksköterska snart. Snart. Jag ser fram emot det med en något skräckblandad förtjusning. Det ska bli roligt att börja jobba efter tre års studier, men samtidigt lite läskigt att efter tre år till sist stå på sina egna ben och inte ha någon handledare att förlita sig på. Men jag tror att det kommer att gå bra. På ett sätt känns det som att jag fortfarande inte kan ett skit, men samtidigt har jag lärt mig så otroligt mycket.
 
 
I några veckor till kommer kursen i traumatologi, katastrofmedicin och psykologisk första hjälp att fortsätta. Sedan börjar den sista kursen på hela utbildningen som kommer att handla om omvårdnad vid komplexa sjukdomstillstånd och där även sammanlagt åtta veckors praktik ingår varav sex veckor är praktiken på KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning) som jag ser fram emot lite extra. Något mer som jag verkligen ser fram emot är den 27:e maj då det kommer att bli en katastrofövning här i Stockholm där sjukvårdspersonal, polis och räddningstjänst kommer att öva i att hantera en katastrof i form av ett tåg som krockar med en buss. Vi har blivit erbjudna av att få vara med på detta i form av att spela skadade. Det kommer mer information sen, men jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att anmäla mig till det. Jag tror att den här terminen som helhet kommer att bli speciell, rolig, utmanande och sen att den till sist kommer att avslutas med en examen gör att jag bara känner mig ännu mer taggad. Snart så…
 

Top 10 för vecka 5 2015.

Den här veckan har Kelly Clarkson tagit sig med två låtar på listan varav en är Because of You som är en låt som betyder ganska mycket för mig eftersom den till stor de beskriver hur jag har känt en större del av mitt liv. Det var ett bra tag sen jag lyssnade på den sist, men nu har jag liksom hittat tillbaka till den lite igen. I övrigt är det många låtar som är stabila på listan, så det är inte några alltför stora förändringar. Däremot tänkte jag att jag kan bjuda er på en ny video med Collide som jag har letat reda på. Den är från en konsert i höstas. Som ni säkert kan tänka er så är det inte helt lätt att försöka hålla en variation i videon när samma låt har legat etta i nu 34(!) veckor
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Daena Jay - Lead Us Home (+/- 0)
 
3. Kelly Clarkson - Because of You
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
5. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
6. Roxette - It Must Have Been Love (+ 2)
 
7. Daena Jay - I Will (- 4)
 
8. Coldplay - A Sky Full of Stars (- 2)
 
9. Kelly Clarkson - Breakaway
 
10. Wyclef Jean - Divine Sorrow (feat. Avicii) (- 1)
 

You are what you do, not what you say you'll do.

Den här veckan har ett citat som jag såg på facebook en tid tillbaka blivit utvalt till Veckans Citat. En grupp som brukar lägga upp inspirerande citat och bilder, Fight for Life, var de som la upp detta.
 
Veckans Citat: You are what you do, not what you say you'll do.
 
Det vi tänker och säger att vi ska göra är inte nödvändigtvis samma sak som vi sedan faktiskt gör. Något värt att tänka på.
 
 

En kurs om trauma, prat om framtida praktiker och helgen.

Nu i veckan började termin 6 (sista terminen!) och med det en ny kurs som handlar om trauma och som jag tycker är riktigt spännande. Det är ju lite sånt som jag gillar mest; när det är akut. Vi har haft en del intressanta föreläsningar nu under veckan, och det känns verkligen som om de kommande veckorna kommer att bli roliga. Vi kommer att ha fler föreläsningar, kliniska övningar, lite examinationer och sen avslutas allt med en salstenta. Som vanligt är det en hel del att läsa och hinna lära sig innan den där tentan kommer, och det är väl lika bra att börja i god tid. Fast jag kan erkänna att än så länge har det blivit ganska chill med det. Det har ju liksom bara varit första veckan, och det kommer en del tid för självstudier sen ändå i vilket fall som helst. Energin har istället gått till grupparbetet och redovisningen som vi hade i fredags. Fast allt har ju ändå med sluttentan i kursen att göra på något sätt ändå, så vi kan väl säga att jag börjat plugga till den.
 
Plugg och nötter visade sig vara en bra kombination.
 
I fredags fick vi förresten veta var vi ska ha praktik någonstans den här terminen, och det blev så mycket bättre än vad jag hade kunnat hoppas på. Jag är verkligen hur nöjd som helst. Först har vi en kortare praktik på två veckor där vi ska få samarbeta med andra studenter, till exempel läkarstudenter, och försöka vara så självständiga som möjligt i att ta hand om patienterna. Då ska jag vara på en ortopedavdelning vilket säkert kan bli kul. Men den sista praktiken, den långa praktiken som vi har precis innan sommaren och examen, ska jag ha på KAVA på Karolinska i Huddinge. För det första hade jag inte alltför stora förhoppningar om att få hamna på min sida om stan på just sista praktiken och för det andra så hade jag inte trott att jag skulle få hamna på det sjukhuset och en av de avdelningarna där jag eventuellt kan tänka mig att söka jobb sen. KAVA är en kirurgisk akutvårdsavdelning som tillhör akutkliniken tillsammans med MAVA (medicinsk akutvårdsavdelning) och akutmottagningen. Jag tänker skriva mer om hur jag tänker med jobb och allt det lite längre fram, men jag kan åtminstone säga nu att jag är väldigt glad över att få se hur det är på en akutvårdsavdelning och få prova på.
 
Helgen har varit bra och mysig. Speciellt fredagen. Efter skolan åt jag lunch med Hanna och sen såg vi Interstellar på bio som vi "bara" hade pratat om i över två månader. Det var kul att det äntligen blev av, och hela dagen efter redovisningen blev liksom så glad. Lunch, film, få veta om praktiken och helgkänsla. Allt på samma gång, liksom.
 

Interstellar.

Igår såg jag och Hanna Interstellar på bio. Det är en amerikansk science fiction-film från 2014 med bl.a. Matthew McConaughey, Anne Hathaway och Jessica Chastain i rollerna.
 
Filmen utspelar sig i en framtid där människan lever i en värld där jordens resurser inte längre räcker till. Det är inte många människor kvar och stor kraft läggs på att ha gårdar där mat kan odlas, trots detta ser det dock inte ljust ut för mänskligheten då det är klimatförändringar som ställer till det. Dock så har ett maskhål hittats i närheten av Saturnus, ett maskhål som leder till en annan galax, och dit åker några för att leta efter en planet som mänskligheten kan fortsätta leva på…
 
Jag gillar den här filmen väldigt mycket! Det är science fiction, resor ut i rymden och en stark längtan efter att upptäcka vad som finns där ute för att kunna hitta ett nytt hem. Det är äventyr, men också så mycket mer än så. Det är inte "bara" ett enda stort rymdäventyr, utan man får också följa människornas liv på jorden och se den kamp som de går igenom där för att överleva både i vardagen och i stort. Det enda som jag egentligen hade lite problem med var nog att filmen i vissa avseenden blev något flummig, men som helhet gillar jag den starkt.
 
Betyg: 8/10
 
 

Top 10 för vecka 4 2015.

Den här veckan har Roxette tagit sig in på listan med ännu en låt; It Must Have Been Love. Samtidigt har Blown Away med Carrie Underwood som var med här ett bra tag tidigare kommit tillbaka. Utöver det är det inte så stora skillnader jämfört med förra veckan.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Daena Jay - Lead Us Home (+/- 0)
 
3. Daena Jay - I Will (+ 3)
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
5. Roxette - Listen To Your Heart (- 2)
 
6. Coldplay - A Sky Full of Stars (+ 3)
 
7. Daena Jay - Wishful Thinking (+ 1)
 
8. Roxette - It Must Have Been Love
 
9. Wyclef Jean - Divine Sorrow (feat. Avicii) (- 4)
 
10. Carrie Underwood - Blown Away
 

Breathe in the future, breathe out the past.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som thegoodquote la upp Instagram för inte så längesen. Som vanligt är dock bilden googlad.
 
Veckans Citat: Breathe in the future, breathe out the past.
 
Så vackert. Så enkelt egentligen. Så svårt att göra ibland, men ändå så viktigt att fortsätta försöka göra för att kunna gå vidare in i framtiden med förnyad styrka.
 
 

I will be strong, I will…

Ibland orkar man inte. Ibland blir det för mycket. Ibland vill man bara vara ifred och slicka sina sår när paniken har lagt sig och kroppen har slutat skaka som ett asplöv. Ibland vill man bara hoppas på att det är sant som de säger att tiden läker alla sår. Ibland vill man bara lyssna på bra musik och våga tro åtminstone litegrann på texterna som sjungs. ♥
 
Oh, don't think I'm giving up now
Oh, no, no …
I will be brave, I will
I will be strong, I will …
I will carry on
 
 

Carrie (2013).

Ikväll såg jag filmen Carrie som är en amerikansk drama/skräckfilm från 2013 med bl.a. Chloë Grace Moretz, Julianne Moore och Gabriella Wilde i rollerna.
 
Den här filmen är baserad på en roman av Stephen King och är även en nyinspelning av filmen från 1976. Den handlar om en ung tjej, Carrie, som som går sista året på high school. Hon bor själv med sin mamma som är starkt religiös och som även verkar ha en del psykiska problem. I skolan är hon mobbad av de andra tjejerna som tar varje tillfälle i akt för att göra hennes liv svårare. Mitt i allt detta börjar hon även upptäcka att hon har telekinesiska gåvor och kan flytta föremål med bara tanken. Så när hon blir bjuden till balen och några av hennes mobbare bestämmer sig för att förstöra hennes kväll blir det början till mardrömsbalen…
 
Jag har aldrig läst boken, så jag kan inte göra några jämförelser mellan bok och film. Men däremot har jag för mig att jag såg filmen från 1976 för längesen när jag var helt inne på skräck och att jag nog gillade den då. Den här filmen tycker jag är helt okej till en början, men ju längre in i filmen jag kommer desto mer tycker jag att den blir för konstig och udda för min smak och till sist kändes det tyvärr nästan bara som en waste of time. På slutet blir det liksom bara alldeles för mycket av allt det med Carries krafter. Det spårar liksom ur helt, och om det inte varit så att jag glömt bort hur filmen slutade så hade jag nog struntat i att se klart den.
 
Betyg: 3/10
 
 

Top 10 för vecka 3 2015.

Den här veckan fortsätter Collide att ligga kvar över alla andra låtar på listan, och jag fortsätter undra om jag någonsin kommer att kunna tröttna på den här låten. Vecka efter vecka fortsätter den att vara den mest spelade låten i mitt Spotify-konto. Lead Us Home har sin fjärde vecka på listan och fortsätter ligga starkt på andraplatsen. Två helt nya låtar, Divine Sorrow och A Sky Full of Stars har tagit sig in på listan med What Hurts The Most är tillbaka ännu en gång. Jag hoppas att ni hittar något som ni gillar i listan den här veckan, och har någon av er mot all förmodan inte lyssnat på Collide än så gör det.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Daena Jay - Lead Us Home (+/- 0)
 
3. Roxette - Listen To Your Heart (+ 3)
 
4. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 1)
 
5. Wyclef Jean - Divine Sorrow (feat. Avicii)
 
6. Daena Jay - I Will (- 2)
 
7. Avicii - The Nights (- 2)
 
8. Daena Jay - Wishful Thinking (+/- 0)
 
9. Coldplay - A Sky Full of Stars
 
10. Rascal Flatts - What Hurts The Most
 

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1.

I helgen var jag och Helena på bio och såg The Hunger Games: Mockingjay - Part 1. Det är en amerikansk science fiction/äventyrsfilm från 2014 med bl.a. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson och Liam Hemsworth i rollerna.
 
Detta är den tredje filmen i Hunger Games-serien och Katniss Everdeen befinner sig nu i distrikt 13 efter att ha förstört hungerspelen för alltid. Upproret mot hungerspelen och mot ledarskapet i huvudstaden växer sig starkt och ledaren för upproret, president Coin, vill att Katniss blir frontperson för upproret då hon tros vara den som verkligen kan kan inspirera och stärka människor till att våga stå emot huvudstadens terror. Så under president Coins ledarskap och med hjälp av sin familj och sina vänner kämpar Katniss för att rädda bland annat Peeta som är i huvudstaden samt för att rädda hela nationen…
 
Jag tycker att den här filmen är fantastisk på så många sätt. Den är vacker och handlar om att våga kämpa för det som man tror på. Den handlar om styrka. Den inspirerar mig. Enligt mig var det här den bästa Hunger Games-filmen hittills.
 
Betyg: 9/10
 
 

Maybe it's not the destination that matters, maybe it's the journey.

Den här veckan har jag valt ut ett citat från Star Trek: Voyagers sista avsnitt The Endgame. Citatet är en del av ensign Harry Kims tal om att det kanske är resan som är det som räknas…
 
Veckans Citat: Maybe it's not the destination that matters, maybe it's the journey.
 
Vi är alla på väg någonstans. På något sätt. För besättningen i Voyager handlade det om att ta sig tillbaka till jorden efter att ha blivit slungade till andra sidan av galaxen. För dig kanske det handlar om att bli klar med din utbildning eller om att hitta ett jobb som du trivs med. Eller kanske om att göra klart ett projekt som du har påbörjat. Det kan egentligen vara vad som helst. Poängen är att inte bara fastna i tanken på att ta sig till destinationen så att det blir det enda som är viktigt då resan dit är det som är livet. För let's face it; oftast är det ju så att när vi kommer till vår destination så får vi en ny destination. Då kommer något nytt som vi vill ta oss till eller som vi vill kämpa mot att uppnå. Men vi måste också komma ihåg att njuta på vägen, och att leva livet fullt ut varje dag.
 
 

I-landsungen.

I fredags försvann strömmen på kvällen. Helt plötsligt slocknade alla lampor som var tända i lägenheten och när vi kollade ut genom fönstret var det som om vi var ute på landet omgivna av fält och mörker där det enda ljuset kom från bilarna som körde förbi på vägen. Hyreshuset på andra sidan vägen syntes knappt. Det var lite som om allt bara försvann och vi helt plötsligt var själva, vilket var en märklig känsla när man bor i stan. Helena tände levande ljus. Ganska snabbt märktes det också vilken i-landsunge jag verkligen är. Då vi inte hade den blekaste aning om hur lång tid det skulle ta innan strömmen kom tillbaka så bestämde jag mig för att ladda mobilen via datorn som hade ett fulladdat batteri. Internet fungerade inte, så att kika in på facebook och kolla om någon av våra vänner i andra delar av stan skrivit något så att vi skulle kunna se hur långt problemet spridit sig över Stockholm gick inte. Inte för att jag nödvändigtvis är den som är inne på facebook jämt då det mer går i perioder för mig, men jag måste erkänna att det är bra ibland. Hur som helst så kändes det verkligen konstigt att inte kunna ta reda på information. Att inte veta. Inte veta vad som hänt. Om det orsakats av stormen som i princip inte var en storm just då och knappt blev det senare heller, om någon saboterat något, om ett krig brutit ut i landet och bomber snart skulle börja falla eller om det var något annat. Inte för att jag egentligen var orolig, men det blev bara så tydligt hur beroende vi är av vissa saker i den här delen av världen. Saker som vi tar för givet som till exempel elektricitet och Internet…
 
 
Hur som helst så kom strömmen tillbaka efter ungefär en och en halv timme, och då hade jag och Helena fått en liten extra mysstund med en ofrivillig earth hour och lite choklad. Igår blev det mer gott. Vi åkte in till stan på eftermiddagen för att gå på bio på kvällen. Innan bion åt vi kebab och på bion hade vi både lösgodis, lussebulle och rischoklad att äta. Så man skulle väl kunna säga att helgen har blivit lyckad. Jag insåg till och med att jag på ett sätt ser fram emot att ta mig iväg till gymmet imorgon. Jag börjar komma in i rutinerna igen. Nu får jag bara se till så att detta håller i sig. Inga mer långa uppehåll från gymmet främst beroende på lathet får det bli.
 

Så jullovet tog slut, men nu är det i alla fall helg…

Julledigheten har nu tagit slut och så har även mitt vända-på-dygnet-beteende. Jag försökte komma in i någon som helst rutin med att inte vara uppe och gå upp för sent, men sen sov jag hos Diana två nätter och det var väl lika bra att jag inte vände allt rätt innan. Min kompis Diana är nämligen den värsta nattugglan jag känner, och det var trevligt att kunna vara uppe och vara pigg tillsammans med henne. Första dagen som jag skulle plugga efter ledigheten var visserligen en hemmapluggardag tillsammans med fältstudierapporten, men jag ville ju såklart ändå gå upp och komma igång i bra tid trots att jag kvällen innan haft lite svårt att somna och inte fått dygnet helt åt rätt håll. Men jag kan ju lova att jag var trött nästa kväll sen… Hur som helst så hade jag ett bra lov och nu jag känner jag mig liksom redo och någorlunda taggad för att ta tag i allt igen. Speciellt då läraren som jag hade handledning med igår verkar gilla min fältstudierapport so far i alla fall. Det var precis vad jag hade hoppats att hon skulle göra. Hon frågade till och med om jag tyckte om att skriva.
 
Gammal knasbild i brist på något bättre.
 
Men nu får det vara slutpratat om jullovet som tog slut och fältstudierapporter och annat som händer i skolan så här i slutet på termin fem. Inte heller behöver vi prata om att termin sex börjar tillsammans med vad som verkar vara en ny och rolig kurs om trauman och katastrofmedicin och allt vad det är om bara drygt en vecka. För att inte tala om hur det faktiskt känns att sista terminen börjar snart. Det kan ni få höra mer om en annan gång istället. För nu är det helg. Helg, helg, helg. Kvällen har jag spenderat tillsammans med Helena inne i badrummet. Okej, det där lät lite konstigt. Vi har städat tillsammans. Rengjort i avloppet vid handfatet för att vara lite mer specifik. Med lite skön musik i öronen och en trevlig Helena bredvid sig så var det faktiskt inte så farligt som det kanske låter. Men nu är det fixat och resten av helgen ska avnjutas. Imorgon har vi planerat in bio, för att belöna oss själva för städningen ikväll om inte annat.
 

Top 10 för vecka 2 2015.

Även denna vecka ligger min älskade Collide kvar på förstaplatsen följd av Lead Us Home som ligger stadigt på andraplatsen. Nya låtar för den här veckan är ännu en låt med Daena Jay; Wishful Thinking, och The Nights med Avicii.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Daena Jay - Lead Us Home (+/- 0)
 
3. Howie Day - Collide - Acoustic Version (+/- 0)
 
4. Daena Jay - I Will (+ 1)
 
5. Avcii - The Nights
 
6. Roxette - Listen To Your Heart (+/- 0)
 
7. P!nk - Try (- 3)
 
8. Daena Jay - Wishful Thinking
 
9. Avril Lavigne & Chad Kroeger - Let Me Go (- 2)
 
10. P!nk - Who Knew (+/- 0)
 

Today is the perfect day for a new beginning.

Den här Veckans Citat kommer från Instagram och citatkontot thegoodquote som fortsätter att bidra med inspiration till mina kära citat.
 
Veckans Citat: Today is the perfect day for a new beginning.
 
Nyår har precis varit och jag är säker på att många tar tillfället vid nyår att ge nyårslöften och att få en ny början. En nystart. Ett nytt tillfälle att bara få börja om på de områden där man känner att man behöver det. Den 1:a januari är antagligen den dag då flest människor tillåter sig själva att börja om och få en nystart i livet. Idag är det den 5:e och eventuellt är det så att några nyårslöften redan har brakat isär och att man önskar lite grann att man kunde få börja om igen. Och vet ni, det får man! Det behöver inte vara nyår för att man ska kunna ge sig själv en nystart. Varje dag är en chans för det. Allt vi behöver göra är att ta den.
 
 

Draktränaren 2.

Igårkväll såg jag och Diana Draktränaren 2. Det är ett amerikanskt animerat actionäventyr från 2014.
 
Filmen handlar precis som den första filmen om Hickup och hans liv i byn där det finns drakar. Där lever de nu tillsammans med drakarna i harmoni och i princip alla i byn har en egen drake som husdjur. Harmonin börjar dock komma till ett slut när det visar sig att det finns människor som vill tillfångata drakarna och det verkar som om ett krig kan bli svårt att undvika. Mitt i allt detta hittar även Hickup och hans drake Toothless en isgrotta full med drakar som den mystiske Dragon Rider har samlat där…
 
Precis som den första filmen så är det här en underbar film med ännu ett äventyr tillsammans med våra kära drakar. Det är en film som har glädje, humor och allt det där vackra som vi vill ha i en animerad vacker sagovärld där alla kan få en egen drake som sin bästa vän. Och såklart har filmen en och annan överraskning i sig också…
 
Betyg: 9/10
 
 

Januari 2015.

Årets första månad är här och med den kommer förstås även årets första månadsupdate.
 
Detta hände i december:
• I skolan började en kurs om kultur och hälsa med en veckas teori…
• …och innan den efterlängtade julledigheten tog vid hann jag med att ha praktik i två veckor på ambulansen.
Ledigheten som höll i sig i nästan halva månaden var lat, underbar och välbehövlig. Vardagen förvandlades till något slappt och lite sådär allmänt mysigt. Inte mycket hände.
 
Månadens kattbild är på min söta lilla Lukas Matteus.
 
Detta händer i januari:
• Januari börjar med att ledigheten fortsätter i en vecka till.
• Bio och lite som jag hade tänkt för förra månaden hann inte riktigt bli av, så eventuellt blir det bio denna månad istället.
• Sen ska det sista göras klart i kultur och hälsa-kursen vilket innebär att en fältstudierapport ska skrivas klart och sen är det lite seminarier och annat som händer.
• Den 19:e börjar den sista terminen med en kurs i traumatologi, katastrofmedicin och psykologisk första hjälp. Det är en teoretisk kurs så månaden kommer att spenderas i skolan med teori.
Vardagen återgår till det vanliga igen i och med att ledigheten tar slut och skolan börjar. Självklart innebär vardagen mer än bara skolan; tänk Star Trek: Voyager-böcker, tv-serier, fika och annat nice.
 

Ledighetshänget fortsätter…

För bara några dagar sedan slog det mig att detta är mitt sista jullov. Det känns som ett starkt tecken på att mitt liv som en pluggande Erica verkligen är slut snart. Nästa jul är det mycket möjligt att jag jobbar en hel del, men det känns helt okej ändå då jag på många sätt längtar efter att faktiskt vara klar med utbildningen och få börja jobba. Det är bara det att jag blev lite förvånad över att jag inte tänkte på det från början. Det är så lätt att bli van vid lov och lite extra ledighet, men ni kan ju säkert gissa er till att jag nu njuter lite extra med denna vetskap i åtanke.
 
Lite ledighetshäng och flum.
 
Som helhet har den här ledigheten hittills verkligen varit till stor del väldigt lugn och skön. Jag kan nog inte ens beskriva tillräckligt bra hur otroligt underbart det är att inte ha några måsten utan att bara för en tid kunna göra vad man vill och inte tänka på skola eller plugg. Det är härligt att ha så mycket tid över så att tvättstugan inte blir ett jobbigt måste utan istället en halvkul grej när man reflekterar över att man springer ner dit lite halvt finklädd i söta strumpbyxor och typ en klänning för att nästan allt annat ska tvättas. Shorts eller långkjol var ett annat alternativ, hehe. Hur som helst så har jag en bra ledighet. Jag njuter och jag är glad, och speciellt glad är jag nog att julen är över för den här gången. Jag menar inte att jag hade en helt pissig jul, för riktigt så var det väl kanske inte, men jag har som en del av er vet sedan tidigare svårt för stora högtider och mer än så behöver vi inte prata om det. Nyår var dock kul. Jag och Sussie hängde hemma hos henne och lagade mat, kollade på Stargate och försökte se fyrverkerierna från hennes fönster trots den tjocka dimman. Ikväll ska jag fortsätta det härliga ledighetshänget hemma hos Diana…
 

Top 10 för vecka 1 2015.

Nu är det dags för årets första Top 10 som är min personliga musiklista baserad på vilka låtar jag har lyssnat mest på i Spotify. Collide följer med förstaplatsen in i 2015 och har i och med det legat obesegrad i 30 veckor nu. Förutom de båda versionerna av Collide så är även Listen To Your Heart en långkörare på listan och är nu inne på sin 21:a vecka, låten har dock aldrig kunnat ta sig förbi en andraplats trots att jag ett tag när den låg väldigt stadigt på andra respektive tredjeplatsen vecka efter vecka trodde att den nog en dag skulle gå om Collide. Ska någon låt eventuellt ha chansen att gå om Collide under den närmsta tiden skulle jag nog gissa på Lead Us Home med Daena Jay som kom in på listan förra veckan och som är helt fantastisk och som tillsammans med Collide är favoritlåten just nu. Listan har för övrigt hela fyra nya låtar denna vecka, varav en är What Hurts The Most som är tillbaka efter att ha varit ute från listan i en vecka. Av de övriga tre som är helt nya för listan finns bland annat I Will som är ännu en låt med Daena Jay.
 
Fetstil betyder att låten är ny på listan för den här veckan och ett plus eller minus efter låten visar hur många placeringar låten eventuellt har gått upp eller ner på listan sen förra veckan.
 

 
 
1. Howie Day - Collide - Chris Lord-Alge Mix aka Radio Edit (+/- 0)
 
2. Daena Jay - Lead Us Home (+ 1)
 
3. Howie Day - Collide - Acoustic Version (- 1)
 
4. P!nk - Try
 
5. Daena Jay - I Will
 
6. Roxette - Listen To Your Heart (- 2)
 
7. Avril Lavigne & Chad Kroeger - Let Me Go (+ 2)
 
8. Familjen - Göra slut med Gud
 
9. Rascal Flatts - What Hurts The Most
 
10. P!nk - Who Knew (+/- 0)
 


RSS 2.0