En horisont där rädslan inte bor, ett bättre liv, de hoppas och tror…

Jag såg den här videon på Annas blogg förut och då jag inte följer Så mycket bättre så var det första gången jag hörde den här låten. Jag fastnade för den direkt och tycker att budskapet är fantastiskt. Vi måste förstå hur bra vi faktiskt har det och att det finns människor som flyr för sina liv som vi har en möjlighet att hjälpa. Jag skrev om Paris tidigare idag, och nu vill jag istället lyfta fram till exempel Syrien där flyktingkatastrofen är stor och där kriget rasar. Vi kan inte hjälpa alla, men vi kan hjälpa några. Vi kan faktiskt hjälpa ganska många. Tänk er människor som tvingas lämna sina hem, som kanske inte har mer än kläderna på kroppen och som inte vill något mer än få känna trygghet igen. Tillsammans kan vi kämpa för en bättre värld och ett bättre liv åt oss alla. Vi är inte värda mer än vad de är, vi hade bara turen att födas i ett land som inte befinner sig i krig. Det tål att tänkas på.
 
 
Hissa flaggan och förstå, den kan va mer än gul och blå,
Lyckolandet, vi som hade tur och fann det.
…Två barn, en mor, på havet i en båt,
De flyr ett krig, där alla släktingar gick åt,
En horisont där rädslan inte bor, ett bättre liv, de hoppas och tror.
 

Kommentarer
Postat av: sandra

Så fint och modigt av niklas tycker jag

2015-11-17 @ 22:19:01
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Malin Lindgren

Niklas är grymt bra tycker jag faktiskt, han var i min stad under visfestivalen för ett par år sen här i Västervik och spelade! De va en riktigt bra kväll de:)

2015-11-18 @ 12:05:34
URL: http://nouw.com/lindgrenmalin
Postat av: Pauline Hurtig

verkligen jättebra och viktig låt

2015-11-18 @ 17:20:36
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Så bra!!

2015-11-19 @ 15:46:01
URL: http://cemy.blogg.se
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

SÅ himla bra låt, älskar denna!

2015-11-19 @ 22:21:32
URL: http://evahle.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback