Svar från frågestunden - DEL TRE.

Nu har det blivit dags för den tredje och sista delen med svaren från frågestunden. Det har varit kul att svara på alla era frågor och som jag har förstått det så har detta också varit något som ni har uppskattat, så förhoppningsvis kommer det inte att dröja ytterligare 6,5 år till nästa gång.
 


Du sa förut att du inte alltid varit kristen, hur gammal var du då du blev troende/religiös?
Jag var 15 år.

Detta kanske är ett inlägg för sig men kan du inte berätta ditt vittnesbörd?
Kort sagt så kom jag som ateist till en julkonsert med Carola och gick därifrån som kristen. När Carola pratade och sjöng om Jesus så började jag känna Guds närvaro och kärlek. Jag hade inte känt något liknande innan och det var det mest fantastiska och vackra… Ett inlägg för sig för er som vill läsa mer finns redan. Det är från 2008 så kan tänka mig att många av er har missat det.

Går du till kyrkan ofta?
Från och till har jag gjort det. I början när jag blev kristen kände jag inte direkt någon kristen där jag bodde och gick inte till kyrkan i början, senare när jag bodde i byn gick jag inte i kyrkan så ofta med tanke på att det var en bit till min församling då och nu har jag de senaste två åren varit i kyrkan väldigt sällan beroende på olika omständigheter och privata skäl. Men jag älskar min församling, och har väl egentligen som mål att jag ska börja gå dit regelbunden igen.

Församlingstillhörighet?
SOS Church i Stockholm.

Tycker du det finns svårigheter med att vara kristen i dagens samhälle och i så fall varför?
Både ja och nej. Om jag utgår från vårt samhälle (och inte platser i andra delar av världen där kristna blir förföljda och mördade!) så känner jag på ett sätt att vi har det väldigt bra. Vi kan vara öppna med vad vi tror på och personligen skulle jag nog säga att jag eller någon jag känner aldrig har fått gå igenom någon direkt mobbing eller annat jobbigt just på grund av tron på Jesus. Folk är vanligtvis schysta, kanske inte förstår helt ibland men visar ändå respekt så länge man visar de respekt tillbaka. Det har dock hänt att jag har blivit kallad hjärntvättad, att någon har bytt plats på pendeln när jag suttit och läst Bibeln och liknande saker. Men detta är också saker som har hänt mig väldigt sällan och då är jag ändå öppen med min tro. En svårighet som jag kan tänka mig ändå finns är nog dock att det vissa gånger krävs mod och en viss styrka i sig själv att våga stå upp för det man tror på då samhället i många frågor tycker och tänker så annorlunda.
 


Är du singel?
Ja.

Är du kär?
Nej, och inte har jag varit det på länge heller. Väldigt länge, faktiskt.

Vill du ha barn i framtiden? isf hur många?
Ärligt talat så vet jag inte. Under en lång tid var jag helt emot den tanken, och till viss del kan jag fortfarande känna att jag inte vill ha barn. Men jag har börjat mjukna till tanken och känner nog nu att jag kanske skulle kunna tänka mig det eller till och med vilja det. Vi får se, helt enkelt. Men nog inte mer än två i så fall.

Du skriver grejs om din mamma, men inte läst ngt om din pappa. Har du kontakt med honom?
Jag har skrivit om min mamma förut längre tillbaka, men nu gör jag i princip inte det längre vad jag kan komma ihåg!? Min pappa har jag inte haft någon regelbunden ordentlig kontakt med sen jag var typ 13 år, så drygt halva mitt liv då jag är 27 nu, och under de senaste 3-4 åren har jag även förlorat kontakten med min mamma. Båda delarna har varit något som jag har valt själv även om det dock när det gäller min mamma har berott väldigt mycket på omständigheter relaterade till olika beslut som hon har tagit. Jag känner att jag mår mycket bättre känslomässigt utan att ha någon kontakt med dem och att det ger mig en möjlighet att gå vidare med mitt liv som jag tror att jag inte hade kunnat göra lika fullt ut annars. Kontakt med dem i dagsläget är även väldigt ångestrelaterat för mig, många gånger i form av panikattacker, och då speciellt när det gäller min pappa.

Familj?
Mormor, morfar och katter i byn. Tyvärr kan jag, på grund av ovanstående svar, inte träffa de lika ofta som jag vill längre. Jag kan oftast inte veta när jag kan träffa de nästa gång och det är något som oftast finns i bakgrunden och skaver lite i hjärtat, speciellt då de är den enda familj/släkt som jag har en bra och regelbunden kontakt med och som jag liksom verkligen är nära. Men vi pratar praktiskt taget varje dag över telefonen. Ibland flera gånger om dagen.

Vad för saker tycker du om med dig själv? Både person och yttre.
Jag gillar att jag har ett stort hjärta, att jag är bra på att skriva och att jag är bra på att planera och lägga upp hur jag vill göra saker. Utseendemässigt gillar jag min längd, mitt hår och mina ögon mest.

Har du ngr kroppskomplex? isf vilka?
Ja, det har jag. Jag väljer dock att inte gå in på vilka, inte för att jag skäms över att ta upp dem eller nämna dem utan för att jag helt enkelt inte vill ge dem den uppmärksamheten. Min erfarenhet är att ju mer uppmärksamhet man ger olika kroppskomplex desto mer kommer man att tänka på dem, och många gånger är det också så att ingen annan ens har gett dem en tanke förrän man själv påpekat dem.

Är du känslig?
Ja, jag skulle nog säga att jag kan vara väldigt känslig. Jag har lätt för att känna väldigt mycket och väldigt starkt, och svårt för att helt kunna släppa hur jag känner om det får mig att må dåligt eller på andra sätt påverkar mig negativt. Så jag skulle säga att det rent generellt är på både gott och ont.

Vad inspirerar dig?
Jesus och hans kärlek till människor, vackra foton, citat… Det är egentligen väldigt mycket som jag känner att jag kan hitta inspiration i. Det kan vara en textrad i en låt eller en bok. En tv-serie eller film. Något en person säger i precis rätt tid. Ett ansiktsuttryck. Som sagt så kan det egentligen vara väldigt mycket…

Vilka livsavgörande beslut har du fattat sedan förra frågestunden?
Det största skulle jag nog säga är att jag bestämde mig för att plugga till sjuksköterska då jag vid den förra frågestunden inte hade en tanke på att plugga vidare efter bibelskolan eller i princip ever. Sedan så tog jag beslutet någorlunda nyligen att jag verkligen vill ha hjälp med att komma vidare från all skit som fortfarande påverkar mig från min uppväxt/bakgrund och att jag nu ska ta tag i det.

Vilka stora beslut tror du att du kommer att ha fattat om 6,5 år igen?
Vilken svår fråga! Ärligt talat så vet jag inte riktigt. Men jag hoppas att jag kanske har beslutat att praktiskt ta tag i lite fler drömmar, några av dem är ju stora vilket innebär stora beslut. Till exempel så hoppas jag att jag har beslutat att åka på en stor resa, kanske inte jorden runt, men att åka iväg och åka runt till flera platser som jag verkligen vill se och vara borta ett tag. Sen skulle det ju vara roligt om jag också har beslutat att tacka ja till någons frieri, haha.

Var stod du för 6,5 år sedan i ditt liv och var tror du att du står om 6,5 år till?
För 6,5 år sen hade jag ganska nyligen börjat plugga på distans på Komvux för att läsa in gymnasiebehörighet, jag bodde ute i byn och jag tokdrömde om mission ofta och mycket. Om 6,5 år så tror jag att jag antingen jobbar för fullt som sjuksköterska eller är ute i världen någonstans och jobbar med mission, jag hoppas att jag är kär och kanske gift och jag tror att jag mår bättre än vad jag gör nu och att mitt förflutna inte har någon som helst kraft över mig längre.


Kommentarer
Postat av: Elin

Låter så härligt att ha kyrkan att vända sig till. Hade jag också en gång i tiden. :/ Går du in i kyrkor när du är utomlands?

det kan nog komma ett inlägg om hur allt började för min del. :) Skrev en del om det i gamla bloggen men den är ju borta sen länge.

då låter det ju verkligen som en toppenidé att vara på ambulans, i alla fall ett tag!
kramar

2015-11-28 @ 14:19:58
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: ellenlundis

Vilka bra svar du gav. Har du fått julkänslor än? ☺

2015-11-28 @ 17:24:49
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Carolina Thoor

Kul att få läsa lite om din tro. Jag ska vara fullkomligt ärlig nu, men jag visste faktiskt inte om att du var kristen då jag började lära känna dig. Det var för någon månad sedan då du skrev att du älskade Gud i ett inlägg som jag förstod att du var kristen ^^, hehe! Lite efter kanske ^^,

Sv; ja, jag älskar också doftljus! Jätte mysigt då det även doftar lite juligt under juletiderna :)

2015-11-28 @ 21:12:35
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Netti Starby

Vilken intressant läsning :-D Kram

2015-11-28 @ 21:56:42
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: Hanna

Så bra frågor och så bra svar du gav :D Spännande att läsa!!

2015-11-28 @ 22:09:55
URL: http://www.kalejdoskop.blogg.se
Postat av: Johanna Utterberg

Intressant läsning! :) sv: Ja det gör det verkligen. <3

2015-11-28 @ 22:57:43
URL: http://johannautterberg.vione.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Spännande! Riktigt intressant det du skriver om din religion :). Jag är väl inte troende direkt, är inte medlem i kyrkan och säger alltid att jag har min tro privat något som jag har. Min son går i en skola med musik/drama och tema samt kristen profil. Detta kändes naturligt för mig att välja, han går alltså i friskola. Får jag fler barn är valet givet för samma skola, mycket av kristendomen är ju ändå något som Sverige har som grund i det mesta vi gör. Även om många skyr kyrkan ;).

2015-11-28 @ 23:14:43
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Daniella

Väldigt intressant att läsa faktiskt :) Är själv kristen så det är roligt att läsa om en annan kristen person :)

2015-11-28 @ 23:37:31
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Postat av: Henrik Olsson

Jesus är alltid en inspirationskälla! :)

2015-11-29 @ 02:46:08
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: OLIVIA | 17,5 årig tjej i mediebranschen

Åh, jag är också väldigt känslig av mig!

2015-11-29 @ 02:51:20
URL: http://www.kaffedrickare.blogg.se
Postat av: Frida

Väldigt intressant läsning :)

2015-11-29 @ 09:08:11
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Kul o läsa :)

2015-11-29 @ 11:36:27
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
Postat av: Linnea Kinis

intressant att läsa alla svar :)

2015-11-29 @ 11:43:31
URL: http://linneakinis.blogg.se/
Postat av: Sannal

Kul att läsa

2015-11-29 @ 12:01:02
URL: http://nouw.com/sannal
Postat av: ♀ P E A C E R E V ♀

Mycket kände jag igen mig i!

Jag är också singel och har inte varit kär på väldigt länge haha xD Dessutom så är jag också en person som känner väldigt mycket och väldigt starkt.

Och ett förtydligande angående min fråga "Du skriver grejs om din mamma, men inte läst ngt om din pappa. Har du kontakt med honom?", jag menade inte att du skriver om din mamma mycket nu. Men du har nämnt henne och hur hon bidragit negativt till ditt mående många gånger, annars har jag aldrig tidigare hört ngt om din pappa. Just drf jag frågade.

2015-11-29 @ 12:14:05
URL: http://PeaceRev.com
Postat av: Frida

Roligt med så många frågor på en frågestund :)

2015-11-29 @ 12:16:13
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Hanna Sahlqvist

Vilka grymma svar! Älskar frågestunder :D
Kram Hanna!

2015-11-29 @ 12:18:55
URL: http://hannavic.se
Postat av: ByJuliaP

Trevlig läsning

2015-11-29 @ 12:32:05
URL: http://byjuliap.blogg.se/
Postat av: Mia Forsberg

Kul att läsa frågorna och svaren! :)

Ja ska bli riktigt skönt med en ny säng :D

2015-11-29 @ 14:20:17
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Catrin Monica Sandberg

Det var väldigt intressant att läsa om din tro :)

2015-11-29 @ 17:41:24
URL: http://Catrinmonica.devote.se
Postat av: Tisa

Intressant att läsa! :)

2015-11-29 @ 22:08:03
URL: http://apeaceofmee.blogg.se/
Postat av: Maria-Alexandra

Kul att läsa! Och vad härligt att höra att du har en stark framtidstro om att uppfylla drömmar och må bättre, då blir det garanterat så :)

2015-11-30 @ 09:02:42
URL: http://marliina.com
Postat av: Ellen Gräntz

Som vanligt spännande att läsa dessa inlägg, känns verkligen som att man kommer dig lite närmre :)

2015-12-01 @ 16:44:49
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback