Svar på frågestunden - DEL ETT.

Eftersom jag fick ganska många frågor har jag delat upp svaren så att de kommer i tre olika blogginlägg. Så detta är alltså del ett, och eftersom det kommer fler delar sen så är det helt okej att fortsätta ställa frågor ifall du har missat att göra det.
 


Vad ville du bli när du var liten? å varför?
Jag ville bli allt möjligt när jag var liten. Allt från läkare och veterinär till sångerska och skådespelerska. Egentligen hade jag nog ingen speciell anledning eller inspiration bakom, utan blev intresserad av lite olika yrken från och till bara. Fram till jag var 12 och bestämde mig för att det minsann var psykolog som jag ville bli. Jag ville hjälpa människor genom att lyssna på dem, stötta dem och prata med dem. Fram till jag var 16 det vill säga, för då ville jag något annat igen…

Vilket är ditt drömjobb nu?
Jag är ganska säker på att mitt drömjobb fortfarande är att vara missionär vilket det har varit sen jag var 16-17 år gammal. På grund av olika saker har dock den drömmen fått sig några slag under de senaste åren, men den finns ändå kvar där och jag hoppas att jag en dag flyttar ut till en missionsbas med Mission SOS och lever det liv som jag så länge drömt om.

Vad gick du för program i gymnasiet?
Jag gick samhälle. Tills jag hoppade av, vilket jag gjorde sammanlagt tre gånger.

Vad gjorde du innan du läste till sjuksköterska?
Jag gick på SOS Missionsbibelskola i två år och lärde mig mer om Bibeln, om mission och även en del om ledarskap inom kyrkan.

Vad har du gått för inriktning på sjuksköterskeutbildningen?
Ingen. Jag har gått grundutbildningen vilken är samma för alla. Men om jag ska vidareutbilda mig i framtiden så skulle jag kunna tänka mig anestesi (narkos), ambulans eller akutsjukvård.

Vad skulle du helst vilja jobba på - ett sjukhus och rädda liv eller på ett äldreboende och göra äldres vardag till en något lyxigare?
På ett sjukhus och rädda liv då jag tycker att det känns mer spännande och är det som jag skulle tycka var roligast. Sen kan jag tänka rent spontant att jag är mer positiv till att jobba på ett äldreboende som undersköterska än som sjuksköterska på grund av att sjuksköterskorna som jobbade på äldreboendet där jag jobbade som timmis förut spenderade väldigt mycket tid på kontoret. Sjuksköterskorna där har ofta inte så mycket medicinskt att göra, undersköterskor/vårdbiträden ger läkemedel i APO-doser och även om sjuksköterskan är ytterst ansvarig för omvårdnaden så hände det typ väldigt sällan att de var ute och arbetade praktiskt bland de boende.
 
 


Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag gillar att se på filmer och tv-serier, fika, äta choklad, läsa mina Star Trek-böcker, skriva (först och främst i bloggen) och då och då även hitta på nåt kul med någon vän.

Vad gör du helst en ledig dag?
Det beror på, men det vanligaste är väl att jag vill ha en lugn dag och kunna ta det lite som det kommer, och speciellt om jag haft mycket att göra innan den här lediga dagen. Jag kanske ser några avsnitt av en serie typ.

Vad gör du helst en lördag?
Är jag ledig och har haft annat att göra resten av veckan så kan svaret se ut lite som på frågan innan. Annars så har jag egentligen inga speciella lördagsrutiner eller saker som jag tycker måste hända på just en lördag.

Vad är det bästa du tycker om att göra?
Det bästa!? Det allra bästa!? Jag tror nog att det är att se en riktigt bra serie faktiskt. Tror jag.

Har du några hobbys?
Jag gillar att fotografera och skriva.

Vilka är dina topp 3 resmål?
Om det är de som jag vill åka till så skulle jag säga: Hawaii, Los Angeles och egentligen flera andra ställen i USA med samt Australien.
Om det är de som jag har varit i så säger jag: Mwanza i Tanzania, Indien och Thailand.

Hur visar du uppskattning till dina vänner?
Jag kan till exempel bjuda de på mat när vi är ute nånstans eller berätta för de att jag uppskattar de och att de betyder mycket för mig.
 

Vad är meningen med din blogg från att du starta den till nu? Alltså varför startade du den och vad driver den framåt idag?
Från början var meningen att jag skulle ha den som en utåtriktad dagbok och få utlopp för all inspiration jag kände när det gällde att skriva, och det är väl i princip fortfarande den största meningen med bloggen även om jag nu också har lite fler kategorier som är ännu mer utåtriktade som till exempel Veckans blogginlägg.

Vad är ditt mål med bloggen?
Att jag ska få utlopp för min inspiration när det gäller att skriva, samt även att jag ska kunna dela med mig av saker som jag tycker är bra och kunna ha kul medan jag bloggar.

Vad är det bästa/roligaste med att blogga?
Att få utlopp för inspirationen och att få respons på det som jag har skrivit och lagt upp här.

Har du haft mer ups än downs eller tvärt om? Hur har du hanterat dina downs med bloggen i så fall?
Jag har definitivt haft mer ups än downs! De få gånger jag har haft downs har det berott på brist på inspiration först och främst, men även att jag har känt att bloggen har blivit ett ”måste” och att jag har känt mig stressad över att hinna med den. Det har jag hanterat med att börja ha mer tidsinställt och planera lite bättre, och även med att inse att det inte alls är hela världen om jag skulle vara inaktiv på bloggen under en period.

Favoritbloggar?
Cajsa, LIL’ BABUSTYLE, Anna, en flicka som är stark och LORISSA LOVEBOMB för att nämna några.


Kommentarer
Postat av: Amanda

kul att läsa :D
Mina svar är också uppe nu :)

2015-11-13 @ 13:07:10
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Elin

Kul att läsa =)

2015-11-13 @ 13:16:58
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: Maria

hihi, jag ville också bli allt mellan himmel och jord som liten :D Var det inte artist eller skådis så var det detektiv, arkeolog eller tornado-hunter :D

2015-11-13 @ 13:20:25
URL: http://www.marvelicious.blogg.se
Postat av: Johan

Kul att läsa, men väntar med spänning tills mina frågor kommer upp ;)

2015-11-13 @ 13:42:34
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Lillabus

Alltid kul att läsa svar från en frågestund. Märks att du alltid på något sätt velat arbete med att hjälpa djur eller människor, så även om du pendlat mellan olika yrken är grunden densamma.
Hoppas verkligen att din dröm slår in för det låter som något riktigt bra :)

2015-11-13 @ 14:00:18
URL: http://lillabus.devote.se
Postat av: Maria-Alexandra

Kul att läsa lite mer om dig!
SOS Missionsbibelskola låter som en väldigt fin och annorlunda grej som verkligen väckte min nyfikenhet.
Trevlig helg!

2015-11-13 @ 14:16:33
URL: http://marliina.com
Postat av: sussi

kul läsning =)

2015-11-13 @ 14:25:37
URL: http://siouxzie.vimeddjur.se
Postat av: Carolina Thoor

Roligt att läsa och kul att få svar på frågor jag ställde :D

Sv; ja, det är riktigt mysigt men en sådan dag får jag inte idag :/

2015-11-13 @ 14:27:39
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: SOFIA

Kul med frågestund men missade att själv ställa en fråga haha :D

2015-11-13 @ 14:28:52
URL: http://SOFIAHAAG.FORME.SE
Postat av: Netti Starby

Vilka bra svar och det var intressant att läsa! kram

2015-11-13 @ 14:36:01
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: sandra

Kul att få veta mer om dig :)

2015-11-13 @ 14:46:20
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kul att läsa! :)
Och vad roligt att se att jag är en av dina favoritbloggar. Vad glad jag blir! :)

Svar: Nej, jag har inte lagt upp det. Men minns att jag använde mig av olika mallar man kan ladda ner. Här kan du finna några mallar som du kan göra om till dina egna: http://www.cv-mallar.net/#!alla-kategorier/c1hmj :)

2015-11-13 @ 15:07:09
URL: http://babustyle.forme.se
Postat av: ♀ P E A C E R E V ♀

Oj, tre gånger? :o Varför det?

Svar: Första gången orkade jag inte med skolan överhuvudtaget. Jag mådde så dåligt så att jag var hemma flera veckor i sträck vid två tillfällen, kom efter mycket och jag brydde mig liksom knappt längre. Allt annat var så jobbigt som det var ändå, liksom. Andra gången mådde jag inte riktigt lika dåligt, men jag mådde fortfarande dåligt och situationen hemma gjorde att jag inte orkade med så mycket annat. Till slut tog det stopp och efter att ha gått nästan två år så kände jag att det här går inte längre, så då slutade jag under vårterminen och det bestämdes sedan att jag skulle göra om andra året och ha ett speciellt schema med inte lika mycket vilket kunde fungera eftersom jag var klar med en del kurser. Den andra gången kanske inte egentligen kan räknas officiellt som att jag verkligen hoppade av, men för mig var det så det kändes då jag har för mig att jag bara sket i skolan en del av vårterminen och gjorde ingenting. Sen kämpade jag mig igenom när jag gick om andra året, och trots att jag hade det väldigt chill så fanns inte orken där. Sen när jag skulle börja sista året insåg jag att det var helt ohållbart för mig att bo kvar hemma och att jag aldrig skulle kunna ha ens en chans att må någorlunda okej så länge jag gjorde det. Så då hoppade jag av igen med tanken att söka till ett annat gymnasium där man kunde läsa på distans och då bo i byn. Kunde inte gå där, men hade flyttat till byn ändå för jag pallade inte mer. Sen började jag på Komvux ett halvår senare...
Erica

2015-11-13 @ 15:57:41
URL: http://PeaceRev.com
Postat av: Cissi

Kul att få veta lite mer om dig.

2015-11-13 @ 16:19:00
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Postat av: Pauline Hurtig

så roligt att läsa dina svar :)

2015-11-13 @ 16:20:56
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad roligt att få läsa :)

2015-11-13 @ 16:25:37
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Sannal

Kul att läsa!

2015-11-13 @ 16:40:46
URL: http://nouw.com/sannal
Postat av: Emma Engström

LA och Australien vill jag gärna till! :D

2015-11-13 @ 17:14:17
URL: http://emmaengstrom.vione.se
Postat av: JoJo

så kul att få läsa dina svar på frågorna :)

sv; det var väldigt kul att få lära sig massor om scen-makeup faktiskt! :D var första gången jag målade med en grå-kajal som lipliner. hahah xD

2015-11-13 @ 17:14:36
URL: http://nouw.com/rockdoll
Postat av: Mia Forsberg

kul att läsa dessa svar :)

ah då får du lyssna på Shinedown, de är jättebra! :D

haha ja jag känner lite likadant med personliga brev, man är ju inte van att "skryta" om sig själv och säga vad man är bra på :p

2015-11-13 @ 17:31:32
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Malin Lindgren

Mycket kul inlägg att läsa! :) Nu är jag inte vuxen ännu men har redan velat bli allt från kock, läkare, kirurg och prinsessa.. Men just nu vill jag bli polis och den ambitionen har jag haft sen i somras typ så får hoppas det är det jag vill bli i framtiden också! :)
Samma intressen har vi delvis också, jag ÄLSKAR att skriva..=)
Hoppas du får en bra helg nu hihi

2015-11-13 @ 17:45:52
URL: http://nouw.com/lindgrenmalin
Postat av: Viktoria Eriksson

så bra svar på frågorna, intressant att läsa :)

2015-11-13 @ 18:38:34
URL: http://vickons.blogg.se/
Postat av: Vanessa andersson

Jag vill så gärna till Hawaii :/

2015-11-13 @ 19:12:05
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Ellen Gräntz

Vad roligt att läsa dina svar och få lära känna dig lite bättre :)

2015-11-13 @ 19:50:41
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Yohanna af Skovde

Kul att läsa Q/A! :)

2015-11-13 @ 20:23:50
URL: http://yohannaafskovde.se/
Postat av: Amanda

Kul med svar :D

2015-11-13 @ 20:57:32
URL: http://amandaforsman.blo.gg
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Spännande att läsa, intressant även att du verkar vara en människa som drivs av att hjälpa andra. Sånt är så underbart :). Det behövs mer av den saken :).

2015-11-13 @ 21:18:13
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Johanna Utterberg

Vad roligt och läsa frågorna och svaren! :)

2015-11-13 @ 22:11:41
URL: http://johannautterberg.vione.se/
Postat av: Cajsa

WAHH!!! är jag en av dina favoritbloggar?! ❤️ vet du hur glad jag blir nu?! Jag är så galet blödig just nu så nu sitter jag och gråter för att jag är så berörd av det där!!

sv. har fortfarande inte hunnit läsa det. Ska göra det i morgon. Det har varit så galet mycket denna vecka...Blir galen på denna stress! :O

2015-11-13 @ 22:28:37
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: Cajsa

haha man är galet obekväm i början. Just när jag vloggar mina dagar är jag fortfarande obekväm med men tycker att det är kul också så.. :P Annars skulle jag inte göra det så.. :P och känner mig bara obekväm när jag är filmar när jag är bland människor, när jag är hemma eller ute och går när det inte är människor i närheten så går det superbra. :P

2015-11-13 @ 22:31:12
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: Sara Ekman

kul att veta :)

2015-11-13 @ 23:01:01
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: Daniella

Roligt att lära känna dig mer :)

2015-11-13 @ 23:10:38
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Postat av: Julia

Kul att läsa!

sv: Ja visst gör de det! kram

2015-11-13 @ 23:39:04
URL: http://juliasvenssons.se
Postat av: Jasmine

(Sent) Svar: Tack, vad roligt att du gillade mitt handgjorda kort!
Kram

2015-11-13 @ 23:40:17
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: VERONICA - fashionblog

Underbart att läsa! Så kul med :) Underbart inlägg! Kramar!

2015-11-14 @ 08:41:58
URL: http://vveronicas.com/
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Så kul och läsa ^^

2015-11-14 @ 09:25:10
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
Postat av: Linnea Kinis

kul att läsa svaren :)

2015-11-14 @ 11:14:38
URL: http://linneakinis.blogg.se/
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Kul att få läsa! :)

2015-11-14 @ 15:17:37
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Jen

Kul att läsa, trevligt att du delar med dig =)

2015-11-14 @ 16:42:21
URL: http://www.sparkles.se
Postat av: Marianne

Oj vilken massa frågor! Kul att läsa,
angående dina yrkesdrömmar så är det nog mer vanligt att det är så....olika drömmar vid olika åldrar. Själv ville jag bli prinsessa ( inte helt ovanligt) och veterinär...jag hade svårt med matte så när jag insåg att jag inte kunde bli veterinär hade jag inga andra drömmar och flöt liksom bara med i livet...dumt nog

2015-11-14 @ 17:56:19
Postat av: Marianne

Oj vilken massa frågor! Kul att läsa,
angående dina yrkesdrömmar så är det nog mer vanligt att det är så....olika drömmar vid olika åldrar. Själv ville jag bli prinsessa ( inte helt ovanligt) och veterinär...jag hade svårt med matte så när jag insåg att jag inte kunde bli veterinär hade jag inga andra drömmar och flöt liksom bara med i livet...dumt nog

2015-11-14 @ 17:56:20

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback