Svar på frågestunden - DEL TVÅ.

Nu är det dags för del två av tre med mina svar från frågestunden. Den sista delen kommer att dyka upp nästa vecka och då kommer det att vara fokus på frågor om min tro samt lite mer personliga frågor, så har du några sådana frågor som du inte har ställt så finns det fortfarande en möjlighet att göra detta.
 
 
Din favoritfärg?
Blå, speciellt ljusare nyanser av blå.

Favoritmat?
Oj, det är nog lite svårt att säga. Men om jag får säga flera saker så tycker jag om pizza, hamburgare, tacos och stuvade makaroner.

Favoritfikabröd?
Återigen, svårt att säga. Men kladdkaka är alltid en hit.

Kaffe eller te?
Varken eller! Yup, I’m kinda special that way…

Vad är ditt favoritsnacks?
Jag tror att det är chips och dip. Men popcorn brukar gå hem annars också.

Vilken sport gillar du?
Ingen! Men om jag mot all förmodan skulle hamna framför någon livestreaming så skulle det nog i så fall vara fotboll och antingen EM eller VM. Sist det hände var nog visserligen typ 2008 eller nåt, så som sagt, om…

Samlar du på något speciellt?
Nä, inte egentligen. Det skulle jag väl inte säga att jag gör. Fast jag börjar äga en hel del Star Trek: Voyager-böcker. Fast det ser jag inte som en samling på det sättet. Däremot samlade jag på suddgummin när jag var liten, och tiokronor ett tag också…

Skriv i inbördesordning vilken årstid du tycker bäst om, och varför?
Sommaren; för att jag älskar värmen, friheten och (oftast) ledigheten som den kan innebära.
Våren; för att det börjar bli ljusare och för att det är väntan på sommaren, hah.
Hösten; för att den är vacker och mysig på sitt sätt.
Vintern; för att kyla och snö inte är riktigt min grej.

Har du någon favoritserie?
Star Trek: Voyager! Star Trek: Voyager! Och sa jag Star Trek: Voyager!?

Musik/artist du gillar?
Ska jag säga en artist så säger jag Carola. Hon kanske inte är den jag lyssnar mest på längre, men hon har en väldigt speciell plats i mitt hjärta och kommer alltid att ha det. Sen brukar vilka artister/typ av musik jag lyssnar på variera lite. Det är oftast låtar jag fastnar för och inte artister, om jag ska säga hur det är rent generellt. Men ska jag ändå säga några artister som jag absolut gillar så skulle jag köra på Hillsong för att de har gjort så otroligt mycket fantastisk lovsång, Howie Day för att han har gjort Collide som är min absoluta favoritlåt som jag ofta och gärna lyssnar på i alla möjliga versioner och Roxette som jag kanske har fastnat lite mer för (fast det kan vara ”bara” en period som jag har nu också)… Och min musiksmak rent generellt kan innehålla lite allt möjligt, förutom kanske opera och hårdrock/metal och ”tyngre” musik. Oftast är det också engelska låtar jag föredrar, men kan lyssna på annat med.

Var kommer du ifrån ursprungligen?
Den lilla byn Barknåre i norra Uppland.

Varför flyttade du så långt upp i Sverige?
Det gjorde jag inte. Jag flyttade ner. Bor i Stockholm nu vilket är typ två timmar (eller nåt) söder om byn.

Bil?
Nej, men ambulans däremot! Okej, okej, jag skojar bara… Men skämt åsido så äger jag för tillfället inget körkort. Ska jag dock i framtiden skaffa ett så är det en stor chans att jag gör det just för att jag har fått för mig att jag vill prova på att jobba inom ambulansen.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Omtänksam, lite för snäll ibland, tv-serienörd, älskar Star Trek: Voyager, tror på Jesus, gillar choklad, skriver gärna, har många drömmar och kan ibland vara lite galen när jag väl får för mig det…
 


Hur kom det sig att du tittade in på min blogg? (
http://professordeutsch.blogg.se/)
Jag tror jag såg att du hade kommenterat i någon annan blogg och jag brukar gilla att läsa bloggar så jag tänkte att jag kollar väl in hos dig med då. :)

Vem är jag? beskriv! (http://schumacher4ever.blogg.se/)
Du är min bloggvän Johan. En sporttokig kille från Östergötland som spelar goalball och som gillar katter. Du har precis som mig bloggat väldigt länge, och som person verkar du ha stora ambitioner och mål. Du vill ta dig långt, hela vägen till paralympics vilket jag inte blir ett dugg förvånad om du lyckas med.

Vilken är Sveriges fulaste/finaste dialekt?
Nej, men sluta! Jag vet inte! Vilken svår fråga! Men om jag måste svara så tycker jag väl inte att norrländska är jättefint, fast inte direkt fult heller i och för sig och ibland kan det vara lite charmigt. Eller nej, det är inte fult på nåt sätt! Östgötska har jag ju hört lite av, och ja, det är lite roligt ibland, men fult och fult vet jag inte… Vi skippar fulaste, okej!? Finast tycker jag nog typ småländska/skånska eller nåt liknande, tror jag. Eller om någon pratar med amerikansk accent, hah, fast det är ju ingen direkt dialekt då kanske…

Vad tycker du om hästar?
Jag gillar hästar! Jag har egentligen ingen direkt erfarenhet av hästar, men jag tycker att de är väldigt vackra djur och när jag var liten ville jag inget hellre än att ha en egen häst. Fast det fick jag inte så jag la en filt över en pall och låtsades att det var min häst istället… På min bucketlist är en av grejerna att jag någon ska rida. Så jo, hästar är bra! :)

Vad är det bästa med att bo i Stockholm?
För mig skulle jag nog säga att det bästa är att det är lite av min drömstad där jag har velat bo sen jag var tonåring och var här över en dag. För mig blev det en nystart att flytta hit, vilket var något som jag verkligen behövde. Det är en vacker stad och då det är en storstad (huvudstaden till och med!) så finns det väldigt mycket här. Mycket av det man kan tänkas vilja ha eller göra eller åka till finns liksom oftast inom räckhåll.

Hur länge sedan var det nu sedan du spelade Neopets? ;)
Jag spelar det fortfarande. Det är dock vanligt att det går längre perioder emellan numera, ibland på flera månader och upp till över ett halvår eller mer, men sist jag spelade nu var nog typ igår.

Om du vann en miljon, vad skulle du vilja göra med pengarna?
Åh, var ska jag börja!? Jag skulle ge en del till Mission SOS som är en missionsorganisation som jag har åkt på resor med och som även har startat församlingen som jag går till. Jag skulle lägga undan mycket till bl.a. missionsresor jag vill åka på, andra resor till alla möjliga ställen… Jag skulle skämma bort vissa människor lite extra mycket. Jag skulle göra massor…

Om du var strandad på en öde ö, vilka 3 saker skulle du ha med dig då?
Om vi utgår från att det är ”på riktigt” och att jag inte kan ta med typ datorn och saker som behöver elektricitet så svarar jag: Min engelska bibel, en vattentät låda full med Star Trek-böcker (haha) och block med tillhörande penna. Inte speciellt smart med tanke på att jag antagligen skulle behöva olika typer av verktyg och kanske en flaska så att jag kunde göra flaskpost, men dessa tre grejer var liksom det första jag tänkte på så vi säger väl så då…

Om det skulle göras en film om ditt liv, vem skulle spela rollen som dig?
Oj, vilken svår fråga! Jag vet inte! Om det skulle göras en film nu så skulle det ju vara bra med någon som kan se ut att vara åtminstone ungefär i min ålder. Kirsten Dunst, kanske!?

Hur började ditt intresse för Stark Trek och vad fick dig att fastna?
När jag var tonåring gick Star Trek: The Next Generation på ZTV på eftermiddagarna eller när det nu var, och jag brukade kollade på det ibland. Många år senare, när jag fastnat ännu mer för science fiction mot vad jag hade då, bestämde jag mig för att det skulle vara kul att se den serien igen från början till slut vilket jag gjorde. Sen insåg jag ju att det fanns fler Star Trek- serier, så jag fortsatte med att se Deep Space Nine och gillade även den. Och sen när jag såg Voyager som jag började se i april förra året så fastnade jag något så otroligt. Så jag skulle nog säga att själva intresset började med The Next Generation som jag såg ibland som tonåring och att jag verkligen fastnade när jag började se Voyager förra året. Så det är ju utan tvekan Voyager som är min stora favorit när det kommer till Star Trek även om jag tycker väldigt mycket om Star Trek som helhet också.


Kommentarer
Postat av: Liborius

Roligt att läsa svaren:D

2015-11-19 @ 13:48:16
URL: http://liborius.se
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Nu blev jag sugen på chips och dipp :P Kul att få läsa mer om dig!

2015-11-19 @ 14:00:15
URL: http://evahle.se
Postat av: Pauline Hurtig

kul att läsa :)

2015-11-19 @ 14:01:22
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Kul och läsa :)

2015-11-19 @ 14:21:04
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
Postat av: Frida

Mmm, stuvade makaroner :)

2015-11-19 @ 14:31:46
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Amanda

alltid spännande att läsa svar :D

2015-11-19 @ 15:04:42
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Johanna Utterberg

Kul och läsa frågorna och svaren! :) Är det okej om jag tar några av frågorna till en egen lista att publicera? :)

2015-11-19 @ 15:41:09
URL: http://johannautterberg.vione.se/
Postat av: Netti Starby

Det var jätte spännande att läsa dina svar :-D Kram

2015-11-19 @ 16:03:16
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Kul att läsa lite om dig :D det är såhär man lär känna dig lite bättre :D

Sv; åh tack ska du ha, jag hoppas att jag vinner! :D 💕

2015-11-19 @ 16:15:43
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Mia Forsberg

Kul att läsa :) håller med dig om att kladdkaka alltid går hem ;)

haha med dialekterna tycker vi lite olika ;p Kul att du tycker norrländska låter ofint, jag är från norrland :D Å du tycker skånska låter fint medan jag tycker det låter hemskt, haha :D

2015-11-19 @ 17:05:41
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Linnea

Åh, älskar att läsa frågeinlägg!! PLUS: stuvade makaroner är SJUKT understöttat! Älskar det!

2015-11-19 @ 17:41:28
URL: http://thelinneajson.blogg.se/
Postat av: Ellen Gräntz

Verkligen roligt att läsa detta, fick veta en massa saker jag inte hade en aning om innan :)

2015-11-19 @ 17:53:55
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: natalia

Roligt att läsa :D

2015-11-19 @ 18:18:13
URL: http://nouw.com/nattis
Postat av: Cajsa

Ja, jag har lite utkast nu som kommer att komma under dagarna tills de tar slut. xD

2015-11-19 @ 18:19:07
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: sandra

Åh tack för svar!

2015-11-19 @ 18:30:55
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Josefine

Gillar också blå :D O en god pizza är aldrig fel!

2015-11-19 @ 18:37:58
URL: http://wellwhynot.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kul att läsa dina svar! :) Sommaren är min favorit! Finns inget bättre än värme och sol!

2015-11-19 @ 19:26:39
URL: http://babustyle.forme.se
Postat av: Daniella

Tack för dina svar, borde ha fattat att ljusblå är din favoritfärg haha :p

2015-11-19 @ 20:04:08
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Postat av: Vanessa andersson

Härligt svar på den med hästfrågan <3

2015-11-19 @ 20:25:35
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Skogsraah ☾

Intressant att läsa :)

2015-11-19 @ 20:30:44
URL: http://skogsraah.se
Postat av: Jen

Vad gulligt med en pall-filts-häst! kreativt ;)

2015-11-19 @ 20:55:58
URL: http://www.sparkles.se
Postat av: Amanda♥

Kul med fler svar :)

2015-11-19 @ 20:57:51
URL: http://amandaforsman.blo.gg
Postat av: Cecilia RockBabe Kärvegård

Vad kul att läsa. :)

Önskar dig en suverän kväll!

You Rock!!!

2015-11-19 @ 21:18:31
URL: http://klokegard.se/blogg
Postat av: Sannal

Tycker också om färgen blå

2015-11-19 @ 22:14:23
URL: http://nouw.com/sannal
Postat av: Henrik Olsson

Vem gillar inte hästar! :)

2015-11-19 @ 22:58:36
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Tisa

Intressant att läsa! :)

2015-11-19 @ 23:50:16
URL: http://apeaceofmee.blogg.se/
Postat av: Elin

Kul att läsa =)

2015-11-20 @ 07:25:15
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: Maria-Alexandra

Kul att läsa och få en bredare bild av dig :)
Hoppas du får en fin fredag! kram

2015-11-20 @ 10:04:35
URL: http://marliina.com
Postat av: Marianne

Här fick vi mycket info om dej :)

2015-11-20 @ 10:13:17
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så kul att läsa :D . Älskar sånt här, det är jättekul när man får lite fakta om människor :).

2015-11-20 @ 10:37:29
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Cissi

Kul att lära sig lite mer om dig

2015-11-20 @ 11:26:41
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Postat av: JoJo

så många frågor du har fått! kul att få läsa svaren.

sv; ja det var supergulligt gjort av henne! <3 jag blev så himla glad!

2015-11-20 @ 12:46:08
URL: http://nouw.com/rockdoll
Postat av: Johan

Haha, kul att läsa! Klockren beskrivning av både dig själv och mig där tycker jag :D
Neopets dök bara upp i minnet när jag skrev ner frågorna, minns att du skrev en del om det förr, men nu var det länge sedan, men då vet jag att du ändå fortfarande spelar det :P haha

SV: Ja, det skulle ju kunna vara då, det låter nästan som så, men uppe i Gävle kanske det är vanligare med så mycket snö...?

2015-11-20 @ 15:46:07
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Julia Müller-Sandvik

Oh ja, Kirsten Dunst är ju lik dig!

Min bloggpaus är slut och jag har startat en ny blogg :D Välkommen in!

2015-11-20 @ 18:59:50
URL: http://juliamullersandvik.se/
Postat av: Hanna Sahlqvist

Vilket härligt inlägg, sjukt kul idé :D
Kram Hanna!

2015-11-21 @ 10:26:20
URL: http://hannavic.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback