Tack till mina fina bloggläsare, och fler tankar om att gå vidare och att enough is enough.

Jag vill passa på att tacka er för alla fina kommentarer som ni skrev till inlägget Enough is enough. Det betyder mycket.
 
 
När jag skrev att jag behöver någon som verkligen hjälper mig så menade jag det; det är dags att jag slutar skjuta upp att ta tag i detta. Så jag kontaktade en person redan i slutet av förra veckan som jag ska börja prata med i vad som antagligen kommer att bli början av nästa år. Jag tror att det skulle kunna bli riktigt bra då jag har blivit tipsad om henne av en kvinna i kyrkan. Hon som jag ska prata med är utbildad terapeut, men hon är också kristen vilket är viktigt för mig. Tidigare har jag bara valt att prata med olika personer inom kyrkan i kortare perioder just för att jag har velat prata med någon som också kan be för mig och som kan se på situationen ur ett kristet perspektiv och på så sätt få en större förståelse för min utgångspunkt. Speciellt då hela min bakgrund faktiskt på olika sätt har påverkat min relation med Gud negativt när det gäller vissa saker, och det behöver jag få hjälp med minst lika mycket som resten av problemen som finns på grund av allt som har hänt.
 
Eventuellt kommer jag att skriva mer om detta längre fram. Men vi får se om och hur det skulle kunna se ut i så fall; på ett sätt vill jag gärna skriva om vad jag har varit med om ifall det finns ett intresse för att läsa om det och kanske kunna ge tröst och styrka till någon annan genom det. Om jag kan vara stark trots det som jag har gått igenom så kanske du också kan vara det. Men mitt problem är delvis att jag inte riktigt vet hur jag skulle lägga upp det då. Detta är trots allt en offentlig blogg där jag har valt att vara långt ifrån anonym och min uppväxt som har orsakat all skit involverar som ni kanske förstår andra människor. Andra människor som genom sitt agerande har varit grunden till att jag som tonåring var så deprimerad och fylld av ångest så att jag inte ens ville leva tillslut. Hur skriver man om något så tungt och personligt utan att hänga ut någon? Hur formulerar man sig? Men oavsett så tror jag inte att detta är något som är aktuellt riktigt än. Jag vill nog få prata mer om det först och känna mig ännu starkare än vad jag är idag. Det faktum att jag fick mardrömmar i samband med att jag skickade iväg ett mail till den terpeuten som jag nämnde säger allt. Det fick mig helt enkelt att tänka på vad jag varit med om på ett sätt som jag kanske inte gör så ofta annars i vardagen. Men det kommer att bli bra, det tror jag verkligen.
 

Kommentarer
Postat av: Jessy

Va skönt att du har hittat en som du tycker känns tryggt att prata ut med!

2015-11-14 @ 18:20:22
URL: http://nouw.com/jessygunnarsson
Postat av: ellenlundis

Fint skrivet :)

2015-11-14 @ 18:21:16
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Mia Forsberg

haha ja är man morgonpigg så är man ;) Vaknar tidigt även fast jag är ledig, haha :p

2015-11-14 @ 18:30:17
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Johanna Utterberg

Vad bra att du har hittat någon som du ska prata med :)

2015-11-14 @ 18:48:46
URL: http://johannautterberg.vione.se/
Postat av: Carolina Thoor

Det var så lite så! Det är så tråkigt att se hur du lider :/ skönt att du har kontaktat någon och fått tid till början av nästa år. Det måste verkligen kännas skönt för dig! Början på ett bra år :D

Sv; han tackar nog :D

2015-11-14 @ 19:41:14
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Daniella

Känner igen det problemet, asså hur ska man skriva om dessa personer som har utsatt en för jobbiga saker, utan att hänga ut de. När jag har skrivit ut om mina tankar så har jag försökt vara så försiktig som möjligt med att inte nämna namn, eller skriva ner könet. Skönt att du ska ta tag i det och börja prata med terapeut!

2015-11-14 @ 19:57:22
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Postat av: Yohanna af Skovde

OM du väljer att skriva om det så skriv i bokform kanske? Någon annan är huvudperson? Då kanske det är lättare att peta in personerna i fack där de själv inte kan känna igen sig?

2015-11-14 @ 20:01:19
URL: http://yohannaafskovde.se/
Postat av: Amanda

hoppas hon är bra :)

sv: träffade en kompis istället :P blev för mörkt :/

2015-11-14 @ 20:14:03
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Mirre

Jag är också kristen och det är jättenyttigt att få prata med någon. När jag precis fått vår dotter så fick jag en djup ångest, den kallas babyblues och det var såå jobbigt, jag hade inte tagit mig ut ur den om jag inte pratat med en psykolog, för jag höll på att gå in helt i väggen kändes det som

Sköt om dig

2015-11-14 @ 20:45:04
URL: http://nouw.com/sweetwords
Postat av: Henrik Olsson

Vad bra att du hittat någon att prata med som också delar tron! :)

2015-11-14 @ 21:27:44
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: anniepiie

Vilken fin bild, jag tänker på hopp och glädje när jag ser den. :D

2015-11-14 @ 22:20:54
URL: http://anniepiie.blogg.se
Postat av: Cajsa

ja men du är ju så underbar! du gör mig alltid sååå glad!

2015-11-15 @ 09:28:11
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: Maria-Alexandra

En sak i taget. Tror att prata med en riktigt terapeut är det viktiga steg ett. Det kommer nog ta en del krafter och kräva en del från din sida för att orka ta dig igenom allt och gå vidare därefter. Önskar dig ett stort lycka till. Kram

2015-11-15 @ 10:59:35
URL: http://marliina.com
Postat av: sussi

man behöver någon att prata med det ger oftast
ökad styrka att så småningom gå vidare..
Självklart vore det intressant å få veta men de är ju endast om å när du känner dig redo att berätta..
Kram <3

2015-11-15 @ 11:01:26
URL: http://siouxzie.vimeddjur.se
Postat av: Vanessa andersson

Känner igen mig väldigt mycket om att prata med någon som är kristen. Det är viktigt för mig med!

2015-11-15 @ 12:03:23
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Cissi

Å vad bra att du har tagit första steget och tagit kontakt med någon att prata med. Starkt jobbat

2015-11-15 @ 12:07:33
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Postat av: christian

Är så glad för din skull att du hittat någon att prata med t.o.m. en kristen medmänniska, vilket är viktigt, för det spelar stor roll att ha med den aspekten i helandeprocessen!
Av hjärtat önskar jag dig lycka till i framtiden, jag är övertygad om att du kommer att utföra stordåd som sjuksköterska och betyda så mycket för så många!
Ha en härlig vecka, Christian

2015-11-15 @ 16:38:18
URL: http://professordeutsch.blogg.se
Postat av: Pauline Hurtig

så bra att du hittat någon att prata med! så fin bild :)

2015-11-15 @ 19:09:18
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: Tisa

Till och börja med så är din bild jättefin!
Och vad bra att du hittat en människa att prata med som dessutom delar din tro. Hoppas att ni klickar.
Kramar!

2015-11-15 @ 21:44:18
URL: http://apeaceofmee.blogg
Postat av: Johan

tror det är en jättebra idé att prata med någon sådär och ett intresse av att höra mer om din uppväxt finns definitivt, men framförallt, fattar du själv hur stort det är av dig att inte bara be om hjälp sådär, utan även att inse och acceptera att du faktiskt behöver det, erica? Det är grymt stort, beundrar dig lite för det, för det är långt ifrån alla som klarar det :)

SV: Då ska jag hålla utkik på torsdag :)

2015-11-16 @ 09:13:12
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: A

Förstår att du vill ha en kristen terapeut. Det hade jag gärna också haft om jag kunnat välja. Visserligen tycker jag att hon jag har är jättebra, men under tiden jag pratat med henne är det ju vissa saker som jag inte kunnat prata om och få hjälp med. Hoppas det blir bra för dig och att ni får en god kontakt!
Kram!

2015-11-16 @ 22:24:24
URL: http://annmi.blogg.se
Postat av: sara

Fin bild :)

2015-11-21 @ 23:04:14
URL: http://nouw.com/saarah

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback