A Matter of Faith

A Matter of Faith är ett amerikanskt drama från 2014 med bl.a. Jordan Trovillion, Jay Picket, Harry Anderson, Clarence Gilyard och Chandler Macocha i rollerna.
 
Rachel är en kristen tjej som har som ambition att bli farmaceut och åker iväg för att börja på universitetet där hon kommer att ha biologi som huvudämne. Väl där blir hon inspirerad av sin biologiprofessor Kaman som verkar ha smarta tankar och dessutom är en rolig och populär professor bland studenterna. På grund av detta börjar Rachel att ifrågasätta mycket av det som hon har växt upp med när det kommer till hur världen och allt liv skapades. När hennes pappa lägger märke till hur Rachel allt mer börjar komma ifrån sin tro blir han orolig, och på plats på universitetet för att hälsa på Rachel gör han slag i saken och bestämmer sig för att prata med professor Kaman som då utmanar honom på en debatt gällande evolutionen kontra kreationismen…
 
Detta var en film som jag verkligen fastnade för. Jag tycker att den är snyggt gjord och att den dessutom tar upp det här ämnet på ett sätt som är smakfullt och där man inte är ute efter att smutskasta någon sida. Jag har lätt att dras in i historien och förstå Rachels situation och vad hon går igenom. Utöver detta tror jag att detta är en film som kan vara intressant att se oavsett om du är kristen eller inte då den ger ett tydligt perspektiv över vad båda sidorna står för och tror på samt vilka argument som finns om man vill veta mer om det.
 
Betyg: 9/10
 
Bilden kommer härifrån.
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Aldrig ens hört talas om denna :) Men kanske får spana in den!

2016-04-03 @ 14:54:11
URL: http://annaterneborg.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback