Lite ur fas, behov av förändringar, läslust och ett tack.

Jag tror att jag idag hittade rätt ord för att beskriva den känslan som jag har och som jag har haft ett tag nu. Jag känner mig lite ur fas. Lite som att jag kanske aldrig riktigt hittade tillbaka efter den där svackan som jag hade för några veckor sedan. Eller så kanske det började redan innan det, jag är faktiskt inte helt säker och egentligen spelar det väl ingen roll in the long run. Det är lite av en diffus känsla. Jag kan liksom inte fullt ut sätta ord på den eller ge er en välskriven beskrivning av den. Jag känner mig bara lite ur fas, and that's it. Vi lämnar det så.
 
Jag går till jobbet när schemat säger åt mig att det är dags och utöver det så verkar tiden mest flyga iväg medan jag blir lite bortglömd. Lite kvarlämnad. Ibland tycker jag inte att jag hinner med något alls, fast å andra sidan har jag flyttat och kommit till ro i nya lägenheten så mycket som det är möjligt innan mina flyttlådor joinar mig på lördag. Igår var jag borta i princip hela dagen och hann med allt från ett något jobbigt terapisamtal till att äta ute och hämta nya linser, och sen blev det ett paket med utrustningen till mitt bredband mitt i allt också. Så att jag inte hinner något är egentligen inte helt sant. Det är bara en känsla, som antagligen hör ihop med hela grejen av att vara lite ur fas. Som jag nu kommer på mig själv med att skriva om trots att jag nyss inte visste hur jag ville uttrycka mig. Jag är stark och jag biter ihop samtidigt som jag är liten och rädd. Jag vill kämpa och tror att jag klarar det egentligen, men ändå vågar jag inte när det väl kommer till kritan. Jag behöver förändra saker, och då menar jag inte lokalsinnet som igår fick mig att nästan gå lite vilse på vägen hem från tunnelbanan. Utan andra saker. Större saker. Läskiga saker. Sort of face my fears, push the curtains aside, open my window and embrace the world…
 
Bild härifrån.
 
Och annars så sitter jag här i en soffa med datorn i knät och Fanta Exotic i ett vinglas och tänker på att läsa och på den tredje oskrivna bokidéen som poppade upp i huvudet imorse. En bokidé som i princip är baserad på en något obehaglig dröm som jag hade ganska nyligen om förföljda kristna som tvingas fly för sin tro på Jesus. Tre bokidéer, men ingen som helst plan på att faktiskt börja skriva på någon av dem. Inte än. Inte nu. Jag var nära att börja under påsken, men jag tror ärligt talat inte att det här är rätt tid för det. Inte när så mycket annat snurrar runt som ilskna myggor. Men rätt tid kommer väl kanske i framtiden. Att jag fortsätter få bokidéer borde väl säga mig något, antar jag. Fast ju nu vill jag nog först och främst få tillbaka min läslust. Jag saknar den. Jag läser ibland, det gör jag. Jag har alltid en bok i väskan. Men det går mycket segare än vad det gjorde förut. Jag har så många böcker som jag vill läsa, jag älskar goodreads och nu ska jag beställa Reasons to Stay Alive av Matt Haig bara för att jag tänker att bara själva grejen med att beställa en ny bok kanske ger läslusten en knuff i rätt riktning. Om inte annat så brukar jag ju bli väldigt glad när ett paket dimper ner i brevinkastet alternativt checkar in på postutlämningsstället.
 
För att avsluta det här något spontanta blogginlägget så vill jag tacka alla er som fortfarande kikar in här trots min jag-är-lite-ur-fas-period där jag liksom har haft nästan noll ork till att svara på kommentarer eller ens vara så aktiv som jag var förut. Men vem vet, jag kanske får någon typ av comeback snart. Det skulle vara trevligt.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du är så modig som tar tag i det som får dig att må dåligt. Heja dig, du är bäst:)

2016-04-07 @ 18:43:44
Postat av: Anonym

Du är så modig som tar tag i det som får dig att må dåligt. Heja dig, du är bäst:)

2016-04-07 @ 18:53:57
Postat av: Polly

Låter trist men hoppas du mår bättre. Kram

2016-04-07 @ 22:36:40
URL: http://pollysvensson.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback