Årets bibelord: Med min Gud stormar jag murar.

I slutet av förra månaden såg jag att några av mina vänner hade fått ett bibelord för året via facebook. Allt man behövde göra var att klicka på en länk och sen skriva in sitt namn, so easy enough. Jag gjorde detta lite som en kul grej och tänkte att det skulle vara kul att se vilket bibelord jag fick, men när jag väl läste det så visade det sig vara något som jag verkligen behöver för just det här året. Det var dessutom något som jag antagligen aldrig skulle ha sett på samma sätt annars då just den här versen nog talar till mig mer på svenska än på engelska och jag i princip bara läser på engelska annars numera. Jag kan tillägga att det oftast är tvärtom; att jag föredrar engelskan. Så detta var ett undantag. Ett perfekt undantag.
 
Jag har så många murar i mitt liv som jag har byggt upp under en så väldigt lång tid. Det mesta handlar om försvarsmekanismer för att orka hantera allt som känns jobbigt och murar för att stänga andra ute då det känns för läskigt när människor kommer för nära. Detta är saker som har funnits hos mig så länge så att jag nu har jättesvårt för att släppa det. Mina murar, mina försvarsmekanismer som ska "skydda" mig, har blivit så stora så att jag inte ens kan se över dem längre och se hur det ser ut på andra sidan. Mina murar känns trygga att ha där, och de gånger när jag kommer för nära dem och kanske nästan är på väg att ta bort en av de där tegelstenarna som sitter så hårt så är det som om mitt undermedvetna skriker och framkallar ångest så att jag backar tillbaka. Tillbaka in i min trygga zon som kanske egentligen inte är mer än ett fängelse som begränsar mig. När jag är bakom mina murar så kan jag känna mig stark, jag har illusionen av en inre styrka, men så fort jag kommer för nära att börja bryta ner dem så känner jag mig så liten och svag så att jag bara vill krypa ihop till en liten boll och lägga mig ner. Men det här året vill jag ägna åt att storma alla dessa murar, sakta men säkert. Med min Gud stormar jag murar. Så med hjälp av Gud, och även en till person, så kanske detta faktiskt kan gå vägen. Jag måste bara se till så att jag inte "gör en Erica" och stänger ute även den här personen…
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Så bra!

2016-02-18 @ 20:14:07
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: Jessica Högberg

Det var ett fint bibelord och jag hoppas du lyckas med dina murar. Mest hoppas jag att "personen" får vara med innanför... <3

2016-02-19 @ 15:24:44
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: christian

You will do!!! I`m sure!

2016-02-22 @ 15:03:45
URL: http://professordeutsch.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback