Jag kan fortfarande känna doften av kritorna…

När jag var liten älskade jag att måla. Jag älskade att ta fram min burk med kritor och sitta med en av mina målarböcker tillsammans med mormor vid köksbordet hemma i byn. Detta är utan tvekan ett av mina favoritminnen från när jag var liten. Jag kommer ihåg mina och mormors målarböcker och hur vi hade några av våra bästa stunder tillsammans när vi satt där och målade och timmarna liksom bara passerade förbi utan att någon av oss knappt märkte det. Jag kan fortfarande känna doften av kritorna när jag tänker på det. Timmarna framför målarböckerna var vår stund. Den bästa stunden. Kritorna låg utspridda. Ibland kunde det vara någon tuschpenna inblandad också när vi hade våra målarstunder. Jag kommer ihåg att jag målade utan mormor ibland, men oftast så satt vi tillsammans. Det var vår grej, och det var aldrig riktigt samma sak utan henne. Ibland kan jag fortfarande tänka tillbaka till detta och sakna det lite. Nu är jag vuxen, så jag kan kanske erkänna att det jag saknar mest är gemenskapen med mormor som till viss del har gått lite förlorad nu när jag inte riktigt har samma möjlighet att träffa henne och umgås med henne när jag vill längre. Men vi kommer alltid att ha våra minnen, och jag är ganska säker på att vara gamla målarböcker och kritor finns kvar någonstans i deras hus ifall vi vill ta en nostalgitripp någon gång…
 
Bilden är googlad härifrån.
 
Det här blir förresten det första inlägget i min nya kategori Flashbacks från förr. Här är det tänkt att jag ska dela med mig av lite minnen och annat från tiden innan den här bloggen fick se dagens ljus. I dagsläget har jag ingen aning om hur mycket (eller lite) jag kommer att skriva här, utan det får tiden utvisa…
 

Kommentarer
Postat av: Ellen Gräntz

Kunde nästan känna doften av kritor nu! Kul med en ny kategori :)

2016-02-29 @ 19:52:34
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Hanna

Fint inlägg!

När jag var yngre satt jag och ritade jämt. Jag har börjat lite smått igen och något jag fastnat för är att rita av mina egna bilder - jättekul. Men övning ger färdighet får jag väl säga ;)

2016-03-01 @ 21:02:44
URL: http://www.kalejdoskop.blogg.se
Postat av: ellenlundis

Älskar att rita. Vattenfärger, akryl, färgpennor, kolpennor och kritor. :D

2016-03-03 @ 13:19:27
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback