Jupiter Ascending

Jupiter Ascending är en amerikansk science fiction/actionfilm från 2015 med bl.a. Channing Tatum, Mila Kunis och Eddie Redmayne i rollerna.
 
Jupiter Jones bor med sin ryska familj i Chicago där hon jobbar tillsammans med dem inom städbranchen. Hon hatar sitt liv, har otur i kärlek och vill väldigt gärna ha ett teleskop. Hennes liv är ganska vanligt, eller åtminstone så är det vad hon tror fram tills Caine Wise dyker upp. Han har kommit till jorden med syftet att hitta henne då hennes genetiska markör ställer henne näst på tur för ett arv som kan komma att ändra balansen i universum. Sakta men säkert börjar Jupiter inse att hon kanske var menad för större saker trots allt…
 
Det som jag gillar mest med den här filmen är hur storslagen den känns. Den är snygg på alla möjliga sätt rakt igenom. Från början till slut. Det som jag gillar minst är dock att filmen på vissa sätt verkar förlita sig alltför mycket just på att den är så himla snyggt gjord, och det känns tyvärr som att det är på bekostnad av själva storyn. Personligen hade jag gärna sett lite mindre coola actionscener om jag istället hade fått en bättre bakgrundshistoria till allt och en bättre story i stort. Men jag tycker ändå om filmen väldigt mycket. Det är liksom ändå något med den som jag fastar för, som jag liksom dras in i. Jag gillar fortfarande storyn även om jag är säker på att den hade kunnat vara så mycket bättre. Den hade kunnat vara en tia. En ny favorit. Fantastisk på alla sätt. Men den är fortfarande ett äventyr väl värt att se.
 
Betyg: 8/10
 
 

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Låter som en bra film!

2016-02-27 @ 18:47:19
URL: http://babustyle.forme.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback