Så det är väl ganska säkert att säga nu att jag har fått vattkoppor…

Förra veckan var nog inte min allra bästa vecka i livet. Den började inte så pjåkigt i och för sig. Jag jobbade måndag och tisdag, och var sen ledig i onsdags och hade då en härligt lugn och ledig dag där jag fick vila upp mig ordentligt då det också var min enda lediga dag under förra veckan. Förra veckan var nämligen vad jag skulle kalla för en "monstervecka" bara för att jag jobbade sex dagar av sju. I torsdags var jag och en till av de nya sjuksköterskorna på avdelningen på en utbildningsdag för nyanställda på sjukhuset med till stor del intressanta föreläsningar och en HLR-utbildning.
 
Bild härifrån!
 
Men i fredags var nog när det började. Det dåliga. Dagen innan hade jag till och med varit på gymmet en kort sväng och liksom fått för mig att ta lite nya tag där, eller att åtminstone börja ta mig dit lite oftare igen. Jag kände mig ganska så pigg och glad. Sen i fredags så började jag känna mig lite hängig och ha lite huvudvärk. Men inget konstigt med det, tänkte jag, då jag visste att detta skulle bli en av de lite tuffare veckorna. Jag var helt slut när jag kom hem den dagen. I lördags fortsatte det i samma stil och jag var så otroligt trött så att jag bara ville lägga mig ner när jag kom hem. So powernap it was. Senare blev det pizza och serietittande med min roomie innan jag sov länge, länge eftersom jag hade ett kvällspass igår och inte behövde gå upp halv fem som jag gör när jag jobbar dag. Jag åkte till jobbet som vanligt. Jag kände mig visserligen lite seg, men ingen fara, liksom. Förrän jag började inbilla mig att jag höll på att få vattkoppor, och google lugnade ju inte direkt ner mig heller. Dagen innan hade jag sett som en liten blåsa på överkroppen och inte tänkt mer på det. Kan tillägga att inget kliade och att jag mådde alldeles utmärkt utöver att jag var väldigt trött och hade lite huvudvärk. Jag trodde liksom bara att det var något helt random. Men när jag såg något liknande på överarmen igår så började jag noja mig. Fast egentligen tänkte jag väl att jag bara var lite hypokondrisk. Det kliade ingenstans, åtminstone inte förrän jag började tänka på det. På jobbet gick jag under eftermiddagen in på toaletten och var tvungen att kolla om det verkligen var något då det kliade på sidan. Det var som en röd fläck där, och då blev jag ju orolig på riktigt. Efter det tyckte jag mig se åtminstone början till röda prickar på lite olika ställen. Jag var så rädd så att jag berättade allt för mina kollegor med en sån där rådjur-i-strålkastarljuset-blick. Någon tyckte att en blåsa med rodnad omkring liknade borrelia och någon sa att den andra som precis började bli en blåsa såg lite misstänkt ut. Vi hade liksom värsta diagnostisera-Erica-möte inne på expeditionen. Senare på kvällen gick jag hem då jag började känna mig mer hängig och hade dessutom haft lite feber. Från att jag åkte från jobbet till jag kom hem hade det kommit fler röda prickar och jag var på riktigt rädd för att jag skulle vakna och se ut som en prick-i-korv idag. Det gjorde jag inte. Men det kliar på några ställen och prickarna blir fler och vissa har blivit eller håller på att bli blåsor. Så det är väl ganska säkert att säga nu att jag har fått vattkoppor. Just my luck. Great, liksom. Så mycket för att jag slapp det som barn. Jag ringde förresten till vårdcentralen som tyckte att det lät som det, men de sa att jag inte behöver komma dit om inte klådan blir värre då de ändå inte kan göra något.
 
När såna här saker händer vill jag bara tillägga att det är bra med vänner som Susanne. Den här helt fantastiska människan erbjöd sig att handla åt mig på vägen hem från sin praktik. Så nu har jag lite mer mat så att jag klarar mig ett tag, godis, läsk, juice och lite andra bra saker.
 

Kommentarer
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh nej så trist :(. Hoppas det inte blir allt för jobbigt för dig! Sånt där vill man ju verkligen inte ha! Krya på dig!

2016-02-29 @ 21:09:37
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

Åh va jobbigt att jobba så många dagar!

2016-02-29 @ 22:09:11
URL: http://jennifers.nu/
Postat av: Polly Svensson

Men nej vad tråkigt. Skickar en krya på dig kram

2016-03-01 @ 00:11:23
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Postat av: Kattis

Men vad trist med vattkoppor då...du får kurera dig ordentligt nu med godis så du blir frisk snabbt! :-)

2016-03-01 @ 06:46:52
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Anna

Fy, vad trist! Krya på dig!

2016-03-01 @ 07:58:29
URL: http://annaterneborg.blogg.se
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Usch, krya på dig!

2016-03-01 @ 09:24:49
URL: http://evahle.se
Postat av: Josefine

Typiskt, krya!

2016-03-01 @ 09:45:48
URL: http://wellwhynot.blogg.se
Postat av: Daniella

Nej men fy så jobbigt, vattenkoppor är inte roligt att ha. Krya på dig!

2016-03-01 @ 11:00:26
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Postat av: Amanda Westberg

Usch va jobbigt! Jag fick när jag var barn jag. Krya på dig! :)

2016-03-01 @ 11:01:55
URL: http://nouw.com/awestbergg
Postat av: Lillabus

Usch vad tråkigt och jobbigt för dig att få det nu. Har hört att det ska vara värre som vuxen än som barn, men vet inte om det stämmer. Hoppas det inte blir alltför mycket klåda.

2016-03-01 @ 11:20:48
URL: http://lillabus.devote.se
Postat av: Netti Starby

Usch vad jobbigt men vilken gullig vän du har som hjälpte dig! Kram

2016-03-01 @ 11:27:29
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: Sara Ekman

Vad jobbigt :(

2016-03-01 @ 11:27:59
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: Cajsa

krya! Inte kul att få det i vuxen ålder! :(

sv. snart hoppas jag.. ;-)

2016-03-01 @ 12:27:59
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: Viktoria Eriksson

så tråkigt, krya!

2016-03-01 @ 12:46:02
URL: http://vickons.blogg.se/
Postat av: sussi

men fy va jobbigt =(
krya på dig massor å fort <3

2016-03-01 @ 12:46:50
URL: http://siouxzie.vimeddjur.se
Postat av: Jessica Högberg

Sv. Sista matbilden är helstekt spädgris, mycket gott!

2016-03-01 @ 13:05:00
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Ida

Fick vattkoppor i Januari, usch vad hemskt det var. För mig började det med prickar i hårbotten och på armen, sedan fick jag på hela kroppen. Och det började inte heller klia förrän dag tre eller något. Krya på dig! Så gott det går i alla fall <3

2016-03-01 @ 14:31:28
URL: http://erikssonida.se
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Usch då, krya på dig!

2016-03-02 @ 20:24:08
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: ellenlundis

Usch va tråkigt! Krya på dej. Jag fick inga vattkoppor, som liten. Jag fick när jag var 19 år. Åe 2009, fick jag vattkoppor. :P :/

2016-03-03 @ 13:18:20
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback