Skrivandet har liksom alltid funnits där i en eller annan form.

Tidigare den här månaden fyllde min blogg hela åtta år. För några veckor sedan la jag märke till att jag har skrivit över 5,000 blogginlägg under alla dessa år. Det är i snitt ett-två blogginlägg per dag. I åtta års tid. Behöver jag säga att jag nog inte helt har en uppfattning om hur livet var innan bloggen!? Det är här som mycket av min kreativitet hamnar. Om jag inte får skriva av mig och skapa blogginlägg så är det nog lite som om något fattas. Innan bloggen skrev jag dagbok på lunar, för er som är gamla nog att komma ihåg vad det var, och som liten hade jag en (eller flera!?) sån där liten söt dagbok med ett hänglås på. Skrivandet har liksom alltid funnits där i en eller annan form. Till och med innan jag ens hade börjat första klass. Då hade jag ett block där jag skrev som en typ av dagbok. Jag var liksom inte ens tillräckligt gammal för att få ihop några sammanhängande texter, men jag hade inga problem med att dokumentera mina dagar i form av att skriva ner exakt vad som hände. Jag gick upp ur sängen, kissade, åt frukost och så vidare. You get the picture…
 
Så jag har tänkt, nu när det ännu en gång slår mig exakt hur länge den här bloggen faktiskt har hängt med, att bloggen verkligen har blivit en del av mig. Det har varit lite upp och ner genom åren med allt från bloggstress till något av en bloggkris där bloggen blev lösenordsskyddad under en ganska lång period. Men jag har alltid hittat tillbaka, och jag älskar hur kreativiteten liksom bara verkar flöda på numera. Att ha till stor del tidsinställda inlägg hjälper mig något så otroligt mycket, så det är något som jag verkligen kan rekommendera om ni har inlägg som passar för det. För mig är det skönt att kunna ta varje bloggidé och antingen lägga den på is ett tag eller planera in den för att publiceras en viss dag, skriva när jag har tid och sen utöver detta kunna skriva vanliga vardagsinlägg och eventuellt lite annat när jag har tid och lust för det. Det jag kan känna själv är en av skillnaderna med mer tidsinställt är att det blir fler inlägg som är mer genomtänkta. Eller vad tycker ni som brukar läsa här någorlunda regelbundet!?
 
En gammal nostalgibild på bloggen från när jag börjat bibelskolan hösten 2010.
 

Kommentarer
Postat av: Henrik Olsson

Möjligheten att skriva är guld värd! :)

2016-02-20 @ 14:00:40
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: sussi

oj..
5000 är många inlägg =)
å 8 år är lång tid..
måste kolla hur länge ja bloggat...

2016-02-20 @ 17:15:20
URL: http://siouxzie.vimeddjur.se
Postat av: Jessica Högberg

Jag kör oxå en del tidsinställt nu, mycket skönt. Speciellt när man har intensiva jobbperioder!
Grattis till 8 år!

2016-02-20 @ 20:41:16
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Tisa

Det var lång tid. Jag har nog också bloggat sedan lunartiden ;) innan hade jag också dagböcker med hänglås :) Tidsinställda inlägg är bra att göra, även om jag inte använder funktionen sådär jättemycket.

Sv: Ja skulle vara skönt nu!
Kramar <3

2016-02-20 @ 21:12:05
URL: http://nouw.com/apeaceofmee
Postat av: A

Tror att jag haft min blogg i 8 år med ungefär. Och innan dess skrev jag också på lunar. Och från min barndom har jag kvar en hel radda med dagböcker.Det enda med dem är att de nog inte är helt ärliga. Jag ville inte skriva om det som var svårt för jag ville inte se det svart på vitt. Försökte förtränga det. Därför får jag nu läsa mellan raderna...
Kram!

Svar: Det där känner jag igen. Jag skrev i och för sig aldrig direkt personliga/privata saker till att börja med utan mest allmänt, men vet att jag aldrig hade erkänt något av det mest jobbiga i alla fall. Förstod det inte ens själv på den tiden typ. Och måste erkänna att jag inte har kvar mina gamla dagböcker. Ingen aning om var de tog vägen. :/
Erica

2016-02-21 @ 21:21:20
URL: http://annmi.blogg.se
Postat av: Lili

Vad kul att du nu bloggat så länge, grattis till din blogg! Och visst är det skönt att skriva. Det har funnits också hos mig hela livet. Kommer så väl ihåg Lunar-tiden, jag skrev också dagbok där, haha. Och så alla dagböcker från barndomen som egentligen mest var som loggböcker med detaljerade beskrivningar av alla vardagsgrejer. Skulle jag blivit misstänkt för något brott hade min dagbok varit ett perfekt alibi. xD

Håller med om att tidsinställda inlägg blir mer genomtänkta, försöker också ha en del sådant. Framför allt för att hålla bloggen flytande även i de perioder jag inte har tid att sätta mig ner och skriva, eller saknar ork efter långa arbetsdagar.

2016-02-21 @ 22:03:04
URL: http://zilverka.blogg.se/
Postat av: Amanda

Nej men wow, vad häftigt med 5000 inlägg och 8 år som bloggare! Måste vara så himla kul att kunna se tillbaks, kolla gamla inlägg och arkiv. :)

2016-02-22 @ 12:22:41
URL: http://www.amandahans.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback