Star Trek II: The Wrath of Khan

Star Trek II: The Wrath of Khan är en amerikansk science fiction-film från 1982 med bl.a. William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley och Ricardo Montalban i rollerna.
 
Khan Noonien Singh som vi känner igen från ett avsnitt av Star Trek: The Original Series är tillbaka och är nu ute efter att hämnas på admiral Kirk. Tillsammans med sina efterföljare har han tagit över ett av Starfleets rymdskepp, Reliant, för att lämna den planet som han blivit strandad på av Kirk som straff för sina brottsliga gärningar så många år tidigare. Hans plan är också att stjäla projektet Genesis som är menat att göra döda planeter levande och istället använda det som det ultimata vapnet. Nu är det upp till admiral Kirk och hans besättning på Enterprise att stoppa honom…
 
Jag måste få säga att jag verkligen gillar den här filmen, och då speciellt mot slutet. Det är en bra film som helhet där jag känner att jag får följa med besättningen på Enterprise på ett spännande äventyr, och jag gillar även Saavik som är en av de mindre karaktärerna. Dessutom gillar jag budskapet som jag i stort känner är att hämnd inte för något gott med sig samt hela idén med projektet Genesis, och slutet vet ni redan att jag föll ganska hårt för. Jag tycker att det var så starkt och gav så mycket till själva filmen, av naturliga skäl väljer jag dock att inte säga varför utan det får ni se själva om ni väljer att se filmen.
 
Betyg: 8/10
 
 

Kommentarer
Postat av: Vanessa Andersson

Jag och min kompis ska ha filmkväll så detta tips kom perfekt :)

2016-02-06 @ 13:01:08
URL: http://vanessaandersson.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback