Star Trek V: The Final Frontier

Star Trek V: The Final Frontier är ett amerikanskt science fiction-äventyr från 1989 med bl.a. William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley och Laurence Luckinbill i rollerna.
 
I den här filmen måste kapten Kirk och hans nu decimerade besättning ta itu med ingen mindre än Spocks bror, Sybok, som på en fredfull planet i den neutrala zonen har tagit nyckelpersoner som gisslan. Hans ultimata plan är att få tag på ett rymdskepp som han kan använda för att uppnå sitt mål att hitta det som alla varelser på ett eller annat sätt söker; Gud…
 
Storyn i den här filmen kanske, tro det eller ej, inte kommer att gå till historien som en av de bättre som jag har sett inom Star Trek. Själva storyn känns till att börja med något luddig till en början och, kanske är det för att jag är kristen, jag känner att ett budskap om att hitta Gud skulle kunna ha gjorts så väldigt mycket bättre. Detta föll egentligen ganska platt för mig, om jag ska vara helt ärlig. Dock så finns det även saker som jag gillar med den här filmen, och det är först och främst vad den har att säga om vänskap. Dialogen och vänskapen mellan Kirk, Spock och McCoy är i mina ögon riktigt bra. En till sak som står ut för mig är hur Spock står upp för det som han tror är rätt, både mot sin bror och mot kapten Kirk.
 
Betyg: 6/10
 
 

Kommentarer
Postat av: Boel

Kul :)

2016-02-19 @ 20:13:55
URL: http://musicwithboelish.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback