Star Trek VI: The Undiscovered Country

Star Trek VI: The Undiscovered Country är en amerikansk science fiction-film från 1991 med bl.a. William Shatner, Leonard Nimoy och DeForest Kelley i rollerna.
 
Kapten Kirk, doktor McCoy och ingenjör Scotty är nu tre månader från att gå i pension när de och resten av deras besättning får i uppdrag att erskortera en högt uppsatt man från klingonernas planet Kronos till ett fredssamtal mellan klingonerna och Federationen. Detta efter att klingonernas måne exploderat och deras situation nu ser väldigt annorlunda ut för deras överlevnad och bland annat ekonomiskt med tanke på hur mycket resurser de lägger på det militära. Problemet är bara att när Kirk och hans skepp Enterprise eskorterar den här mannen så attackeras de och han blir dödad, vilket Kirk och McCoy slutligen blir anklagade och dömda för. Det är uppenbart att det finns de som inte vill att freden ska bli verklighet…
 
Jag tycker att detta är en väldigt välgjord film med en intressant och viktig historia att berätta. Det är även kul att få historien bakom hur det var när Federationen började prata om fred med en av krigarstammarna i den här delen av galaxen. Jag tycker också att det är spännande att följa vilka som ligger bakom sabotaget av det kommande fredssamtalet, samt att budskapet om att kämpa för fred alltid är lika aktuellt och lika viktigt. Jag kan verkligen rekommendera den här filmen till alla er som gillar Star Trek, och även till er som inte har gett det en chans ännu.
 
Betyg: 8/10
 
 

Kommentarer

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback