En positiv attityd kan göra hela skillnaden…

Idag tänkte jag skriva lite om hur en positiv attityd kan göra hela din dag bättre. För två veckor sedan hände det nämligen något som fick mig att fundera lite extra över just detta. Det var min första vecka på mitt nya jobb och en morgon började på ett sätt som verkligen hade kunnat förstöra mitt humör om jag hade haft en negativ attityd. När jag kom till omklädningsrummet på morgonen kände jag hur ett skavsår började uppstå, och när jag sedan skulle ta fram nyckeln till hänglåset så kunde jag inte hitta den trots att jag praktiskt taget vände upp och ner på hela väskan och tyckte mig kolla precis överallt där den skulle kunna vara. Ingenting verkade gå min väg den här kalla torsdagsmorgonen. Men jag liksom bara bestämde mig för att jag skulle ha en bra dag ändå. Jag plockade på mig lite nya pennor och fick sedan hälen omplåstrad av undersköterskan som jag gick med den veckan. När jag kom hem hittade jag dessutom en extranyckel så att jag kunde komma in i skåpet nästa gång jag skulle jobba.
 
Förra veckan lyckades jag istället med konststycket att ha en läckande matlåda, som dock åtminstone hade legat i en platspåse i väskan, och ha sönder dragkedjan till min ena sko. Och jo, jag gick med ena skon öppen både till och från jobbet den dagen. Det var liksom inte så mycket annat att göra då den gick sönder precis när jag skulle iväg och inte hade tid att fixa fram andra skor.
 
 
Vad jag försöker säga är att jag hade liksom kunnat vara världens tjurskalle på grund av detta, men jag var inte det. Det var nästan så att jag förvånade mig själv lite där. Inte för att jag brukar gå omkring och vara tjurig, men å andra sidan brukar jag inte känna mig som en olycksfågel heller, heh. Nu planerar jag dock att inte vara klantig, ha otur, tappa bort grejer och liknande denna vecka. Jag tänker liksom att det är roligare så trots allt, även om en positiv attityd i sådana situationer kan göra hela skillnaden och man ändå kan ha en helt fantastisk dag. Det är liksom bara att ta ett djupt andetag, tänka på allt som ändå är bra fortfarande och le lite åt sig själv och alla andra.
 

Kommentarer
Postat av: N

Det är sant! Med ett glatt och positivt humör kan mycket ändras!

2016-01-26 @ 19:53:28
URL: http://nouw.com/nathaliemaria
Postat av: Vanessa andersson

Jag lever lite efter law of attraction. Det är något som hör ihop med det du skriver! :D

2016-01-26 @ 21:13:32
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Cecilia Johansson

Att Vara positiv gör att man kommer längre än om man är negativ. ^
God natt! ;)

2016-01-26 @ 21:55:28
URL: http://www.ceciliajohansson.nu
Postat av: Maria-Alexandra

Jag håller helt med! Man kommer så mkt längre och orkar så mkt mer med en positiv inställning

2016-01-27 @ 08:53:33
URL: http://marliina.com
Postat av: Polly Svensson

Håller med helt och hållet. Saker kan bli sådär i bland och vill man ge vika för dessa händelser förstörs hela dagen. Duktiga du. Kram

2016-01-27 @ 10:49:42
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Postat av: Tisa

Det är så sant det du skriver. Det mesta blir faktiskt lättare med en positiv inställning! :)

2016-01-27 @ 20:18:54
URL: http://nouw.com/apeaceofmee
Postat av: Denise

Ett positivt tänkande kan verkligen göra underverk! :)

2016-01-27 @ 22:57:35
URL: http://flingans.nu
Postat av: ellenlundis

kram :)

2016-01-29 @ 19:02:21
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback