If you don't leave your past in the past, it will destroy your future. Live for what today has to offer, not for what yesterday has taken away.

Denna vecka har jag valt ut detta citat som jag såg på thegoodquote.co's Instagram förra månaden.
 
Veckans Citat: If you don't leave your past in the past, it will destroy your future. Live for what today has to offer, not for what yesterday has taken away.
 
Något som jag behöver kämpa mycket med är att lämna mitt förflutna i det förflutna. Jag har bestämt mig för att göra det, jag jobbar mot det målet och jag vill verkligen göra det. Men mitt förflutna finns där i bakgrunden, och trots att jag lyckats komma så otroligt långt så har jag inte bearbetat det och jag har inte lämnat det helt bakom mig. Men jag har tagit tag i att börja göra det, för jag vet att det kommer att förstöra min framtid annars. Jag har redan fått känna av det på olika sätt. Jag vet. Jag måste kämpa lite till och ta mig hela vägen igenom så att jag kan leva för idag och för allt som är bra i livet. Så att jag kan göra det precis så som jag vill göra det och inte bara så mycket som jag orkar göra det genom all smärta som är i vägen. Jag kan vara stark. Jag kan vara en kämpe. Jag kan klara det här. Jag hoppas också att detta kan vara en uppmuntran för någon annan den här veckan. Vi kan väl kämpa tillsammans!?
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Grymt citat!! Värt att kämpa för!

2016-01-18 @ 18:34:18
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Lili

Jag är också påverkad av mitt förflutna. Jag trodde att jag hade lämnat det bakom mig, att jag kommit över det, men insåg den senaste tiden att så inte är fallet. Jag påverkas fortfarande starkt av det! Efter lite funderingar insåg jag också att man nog inte kan lämna sitt förflutna helt bakom sig, d.v.s. det kommer alltid vara en del av ens historia, man kan liksom inte radera ut det eller totalt ignorera att det inträffade. Minnet finns alltid kvar och faktum är att det har format en fram tills nu. Men man kan helt klart göra så att man slutar påverkas negativt av det, så att det slutar stå i vägen för en själv.

Jag har länge haft svårt att acceptera detta med att ens minnet av det jobbiga finns. Hur accepterar man att ha varit med om och måsta leva med saker, varav vissa är så hemska att man önskar att ingen annan skulle behöva uppleva dem, någonsin? Hur lever man med minnena? Jag har ännu inget riktigt svar på det, men kanske måste man bara repetera det för sig, om och om igen: det hände, ja, det hände verkligen mig och det var riktigt hemskt, men det är över nu, det är okej nu.

Att inte försöka fly är nog också viktigt. I vissa stunder är det väl rent nödvändigt för att överleva, men man kan inte fly hur länge som helst. Någon gång måste man konfrontera demonerna, så att man sedan kan lämna dem bakom sig. Jag önskar dig all lycka med detta, det är bara att kämpa på, du kommer att klara det! Massor av människor har överkommit sitt jobbiga förflutna, så varför skulle inte du? Varför inte du, att ha en underbar framtid, att vara lycklig, trots att livet inte alltid är perfekt? Jag tror på dig!

Svar: "Att inte försöka fly är nog också viktigt. I vissa stunder är det väl rent nödvändigt för att överleva, men man kan inte fly hur länge som helst. Någon gång måste man konfrontera demonerna, så att man sedan kan lämna dem bakom sig." Så bra sagt! Så vackert! Behövde nog höra detta, tror jag! <3
Erica

2016-01-19 @ 22:12:49
URL: http://zilverka.blogg.se/
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Så himla bra citat!

2016-01-19 @ 23:07:59
URL: http://babustyle.forme.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback